גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מניית אינטרקיור נפלה על רקע קריסת בזלת, שחייבת לה 27 מיליון שקל

קבוצת החברות בזלת, שהייתה מפעל העיבוד והאריזה של אינטרקיור וגם רכשה ממנה חומרי גלם, נכנסה לאחרונה להקפאת הליכים, והיא חייבת לה 27 מיליון שקל ● מלבד עצם החוב שלא ברור מה יעלה בגורלו, אינטרקיור תצטרך כעת למצוא ספק אחר בתחום האריזה ● ומה קרה לשאר מניות הקנאביס בבורסה בת"א?

חממת קנאביס / צילום: Shutterstock
חממת קנאביס / צילום: Shutterstock

מניית חברת הקנאביס אינטרקיור , אשר מגדלת ומשווקת מוצרי קנאביס, נפלה היום (א') בכ-13% כתוצאה מנפילת קבוצת החברות בזלת, אשר הייתה מפעל העיבוד והאריזה של אינטרקיור וגם רכשה ממנה חומרי גלם למוצריה.

הסכם הענק של פאלו אלטו והמניה הישראלית שצנחה ב-90% מתחילת השנה
"למה לקבל 2.5% על דירה אם אפשר לקבל 4% על דיבידנדים בבורסה?"

בזלת נכנסה בשבועות האחרונים להקפאת הליכים. על-פי דיווחיה של אינטרקיור, בזלת חייבת לה 27 מיליון שקל. מלבד עצם החוב שלא ברור מה יעלה בגורלו, אינטרקיור תצטרך כעת למצוא ספק אחר בתחום האריזה למוצרים שעד כה נארזו אצל בזלת.

בעקבות ההודעה שוויה של אינטרקיור עומד על כ-224 מיליון שקל, והיא משלימה ירידות של כ-30% מתחילת השנה. זאת, דווקא אחרי שבוע שבו רשמה מניית החברה תנועה יפה כלפי מעלה.

חזרה לצמיחה

אינטרקיור היא מובילת שוק הקנאביס הרפואי בישראל. היא הייתה בתנופת צמיחה משמעותית עם תזרים מזומנים חיובי גבוה עד ל-7 באוקטובר 2023, אז נפגע מתקן הייצור של החברה בניר עוז, חלק מעובדיה נרצחו או נחטפו, ומאוחר יותר המפעל הולאם והפך למתקן של צה"ל עבור התארגנות לפעילותו בעזה.

רק במהלך 2025 דיווחה אינטרקיור על חידוש הפעילות במפעל. השמשת המפעל מחדש התאפשרה רק לאחר שהחברה גייסה 66 מיליון שקל בסוף 2024 בהובלת צחי חג'ג', לאחר שלא קיבלה את הפיצוי עבור הנזק למפעל ממס רכוש.

דוחות אינטרקיור למחצית הראשונה של 2025 העידו כי היא חזרה לצמיחה: היא רשמה במחצית זו הכנסות של 130 מיליון שקל, גידול של 15% לעומת התקופה המקבילה ב-2024. אולם לעומת רבעוני צמיחה רבים לפני המלחמה, היא רשמה הפסד של 1.8 מיליון שקל במחצית (אך EBITDA חיובי של 12.5 מיליון שקל). תזרים המזומנים היה גם הוא חיובי במחצית, כ-12 מיליון שקל.

אינטרקיור מגדלת ומשווקת קנאביס בישראל, אך בחרה לפעול בשוק הישראלי ללא מתקן עיבוד ואריזה, לאחר שהעריכה כי רכיב זה בתהליך הוא הפחות רווחי, בעיקר בעבר כאשר התחרות בתחום הזה הייתה רבה. ואכן, כמה מן החברות שעיקר פעילותן היה מפעל הייצור - כמו יוניבו, BOL וכעת גם בזלת - קרסו בזו אחר זו. אך כאמור, הקריסה של בזלת משפיעה גם על אינטרקיור.

בזלת צברה חוב כולל של כ-150 מיליון שקל. נציין כי חברת שיח מדיקל , החברה השנייה בגודלה בשוק הקנאביס הישראלי, אשר מחזיקה גם היא מפעל בבעלותה, נותרה עם חוב פתוח של בזלת אליה בהיקף של 4.8 מיליון שקל, וציינה כי חוב זה אינו אמור להשפיע בצורה משמעותית על פעילותה. גם מנייתה לא נפגעה. חברת טוגדר , הנסחרת גם היא בבורסה בתל אביב, לא דיווחה על חובות אליה מצד בזלת.

הקלה בהגבלות

ההודעה מגיעה בתקופה בה השוק האמריקאי הולך ונפתח בפני החברות הישראליות. ממשל טראמפ הודיע השבוע על השלמת המהלך להעברת הקאנביס מקטגוריה 1 של הסמים המסוכנים לקטגוריה 3. השינוי פותח אפשרות להקלת ההגבלות על שיווק הקנאביס בארה"ב, שעד כה אושר ברמה של מדינות מסוימות אך לא ברמה הפדרלית.

המיקום של הקנאביס באזור האפור הזה מנע מחברות נסחרות בנאסד"ק, כמו אינטרקיור, לשווק את מוצריהן בארה"ב, וכן הקשה על גיוס כספים לתחום מבנקים מובילים והגביל תקציבי מחקר ומעורבות של חברות פארמה. כעת התקווה היא שהתחום ינסוק, ואינטרקיור הביעה בעבר כוונה ליהנות מן השינוי הזה.

לאינטרקיור יש פעילות ייצור מחוץ לישראל, וייתכן שהיא תשתמש בה כדי לספק את מוצריה בהיעדר שירותי אריזה מבזלת. יש לה גם הסכמים עם חברות קנאביס בחו"ל, המאפשרים לה לרכוש ולשווק את מוצריהן בישראל ובעולם. כיום יש לאינטרקיור פעילות מועטה באירופה, ורוב השוק שלה הוא בישראל - יבוא וייצור מקומי.

לקראת הכניסה האפשרית לשוק האמריקאי, אינטרקיור רכשה בספטמבר האחרון את חברת בוטניקו מגדלת מוצרי קנאביס מובילים, וזאת תמורת כ-10% ממניות אינטרקיור. כמה שמות מעניינים מעורבים בחברה, ביניהם גיא בן ארצי, אחיינה של אשת ראש הממשלה שרה נתניהו. המותגים של החברה גדלים במתקן השייך ליאיר קז, מייסד להקת "הג'ירפות", כך על-פי מגזין "קנאביס".

עוד כתבות

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

ארה"ב מפנה עובדים מלבנון; לאור יום: הסלמה במחאות באיראן

בלבנון דווח כי השגרירות האמריקנית פינתה עשרות מעובדיה • סטודנטים בטהראן ממשיכים להפגין נגד המשטר - תיעודים של הצתת דגלי איראן הופצו ברשתות • נשיא ארה"ב דונלד טראמפ ממשיך בהזרמת הכוחות למזרח התיכון ובהפעלת לחץ על איראן במסגרת המו"מ • נושאת המטוסים הגדולה בעולם, שהשתתפה בלכידת מדורו, מתקרבת לחופי ישראל ● עדכונים שוטפים

שלטי מבצעי קבלן / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

האם מחירי הדירות בתל אביב באמת עולים? הגרף שכדאי להכיר

האם מחירי הנדל"ן בת"א באמת עולים או שזו תוצאה של "בליץ" הטבות סוף שנה? ● לאחר שנים שמחירי דירות יד ראשונה ויד שנייה נעו במתאם גבוה, כעת הם מתנתקים והפערים שנפתחים מגיעים לרמה היסטורית ● הכלכלן הראשי בהפניקס מסביר: כך מבצעי המימון האגרסיביים של הקבלנים מנפחים את המחירים - על הנייר

כותרות העיתונים בעולם

תרחיש האימה של טראמפ: התגובה האיראנית שעוצרת מלחמה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: תקיפה באיראן לא תהיה קלה לביצוע כמו המבצע האמריקאי בונצאולה, השאלות הפתוחות שנשארו לטראמפ, ואיך עשויה להיראות המלחמה מול איראן? • כותרות העיתונים בעולם

בנימינה גבעת עדה / צילום: דוברות המועצה

מועצת בנימינה־גבעת עדה מזהירה: "תוכנית המתאר תייצר גירעון מצטבר של עשרות מיליונים"

התוכנית מגיעה לסבב שמיעת ההתנגדויות השני - עם יותר מ־1,400 התנגדויות שהוגשו לה, ובראשן זו של המועצה: "התוכנית מכפילה את יעד האוכלוסייה, בלי מנגנון כלכלי תומך" ראש המועצה: "לא מתנגדים לצמיחה, אלא לצמיחה לא מאוזנת"

קלוד קוד / צילום: Shutterstock

כוננות שיא בסייבר הישראלי: האם הכלי החדש של קלוד יטרוף את הקלפים בענף

השקת כלי איתור החולשות של אנתרופיק טלטלה את השווקים והפילה את מניות הסייבר הגדולות בוול סטריט ● בזמן שהמשקיעים חוששים מאיום קיומי, בתעשייה המקומית טוענים כי הבהלה מוקדמת: "חברות הסייבר לא מוכרות לארגונים רק טכנולוגיה, הן מוכרות אחריות ואמון"

דינה בן טל-גננסיה, מנכ''לית אל על הפורשת / צילום: גיא כושי ויריב פיין

המוסדיים נותנים ברקס למנכ"לית אל על הפורשת: לא תקבל פיצויי פיטורים בגובה מיליון שקל

המנכ"לית היוצאת בן טל-גננסיה ביקשה לקבל פיצויי פיטורים מלאים על 18 שנות עבודתה באל על בהיקף של מיליון שקל ● המוסדיים מתנגדים, ובכל זאת היא מסיימת את דרכה בחברה עם שכר בעלות של כ-30 מיליון שקל

חיה קינד / צילום: שירן קמר

מנכ"לית החברה שרכשה 40 דירות בבניין שנפגע מטיל: "הזדמנות שלא תחזור"

מנכ"לית קרן הריט אבו פמילי, חיה קינד, רואה במגמת הורדת הריבית סימן חיובי לסקטור השכירות לטווח ארוך, שנפגע קשות בשנים האחרונות, וקוראת למדינה לעשות יותר: "לא נעשו פעולות גדולות מספיק" ● בראיון לגלובס היא מספרת כי היא מזהה שהדור הצעיר כבר לא רואה בבעלות על דירה צעד מחייב

מוצרי חלב / צילום: איל יצהר

המשק עמוק בקרב על החלב, אבל המוצר הזה ממילא בירידה

שינוי בטעם, עלייה ברמת החיים ומחסור כרוני שוחקים את מעמדו של קרטון החלב המסורתי ● מנגד, הגבינות המיובאות מציגות ביקושי שיא, אף שהן יקרות במאות אחוזים מהעולם - מה שיוצר לחץ להגדלת המכסות הפטורות ממכס במטרה לבלום את התייקרותן

אניית מטען של צים / צילום: Craig Cooper

בוועדת הכלכלה חוששים: האם ‘צים החדשה’ תעמוד בצורכי החירום?

בדיון בנושא בוועדת הכלכלה של הכנסת, עלו חששות רבים בנושא, ויו"ר ועד עובדי צים אורן כספי האשים: "נותנים לסעודים ולקטארים טבעת חנק על צוואר המדינה" ● ח"כ דוד ביטן, יו"ר הוועדה, מבקש לקיים דיון חסוי בנושא ● ישי דוידי, מייסד ומנכ"ל קרן פימי: "לא יהיה מצב שצים החדשה לא תעמוד בדרישות של מדינת ישראל"

חדשות הביומד / צילומים: אינטואיטיב סרג'יקל, Shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הדוח שמגלה: תחום בריאות האישה מצריך שינוי גישה מהותי

דוח של UBS חושף את ההשלכות הכלכליות המשמעותיות של השקעה בבריאות האישה; חברת Scinai רוכשת את המפעל הישראלי של רציפארם השבדית; סטארגט פארמה גייסה מיליוני דולרים לקידום תרופה רדיואקטיבית; יחסי בריטניה-ישראל בתחום המחקר הרפואי מתהדקים; ואתר חדש ירכז משרות בתחום מדעי החיים ● השבוע בביומד

צפנת דרורי, ד''ר חדוה בר, איילת שקד, מירי קמחי וטל אייל-בוגר / צילום: ניב קנטור

איילת שקד: "הממשלה יצרה קרע בחברה הישראלית"

איילת שקד, חדוה בר ונדין בודו-טרכטנברג לקחו חלק בכנס "נשים, משפט ועסקים" שערכו פירמת עורכי הדין פישר (FBC & Co) וארגון היועצים המשפטיים בחברות ● עמוס תמם יחליף את אסף גרניט כפרזנטור של אלבר. כמה יעלה הקמפיין החדש? ● והמהלך החדש של נמל חיפה ● אירועים ומינויים 

אמיר ירון, נגיד בנק ישראל / צילום: דני שם טוב, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הדילמה של בנק ישראל עם הריבית והסיבה שהאנליסטים עשו סיבוב פרסה

האינפלציה באמצע טווח היעד, והשקל התחזק, אך רוחות המלחמה מול איראן טרפו את הקלפים וגרמו לשוק לשנות כיוון ● בעוד שנתוני הצמיחה המפתיעים מעניקים לנגיד "מרחב נשימה", רוב האנליסטים מעריכים כעת: בנק ישראל יבחר בשמרנות וישאיר את הריבית על כנה

ויקטור וקרט, מנכ''ל לאומי פרטנרס / צילום: הגר בדר

מסע הרכש נמשך: לאומי פרטנרס משקיעה ברייק נדל"ן לפי שווי של 525 מיליון שקל

זרוע ההשקעות של בנק לאומי תרכוש 16% ממניות חברת ההתחדשות העירונית שבשליטת אספן ויוסי רייק ● ההשקעה מגיעה כשלב מקדים להנפקה ראשונית שתבוצע בשלוש השנים הקרובות

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יוסי כהן

מהפך: ההסתברות להורדת ריבית צנחה באחת. זו הסיבה

הערכות בשוק התהפכו לקראת החלטת הריבית מחר ● בתחילת השבוע שעבר ההסתברות להפחתה עמדה על 80%, אך רוחות המלחמה באיראן טרפו את הקלפים

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

״השקיע במניה כשהייתה שווה שקל וחצי״: מאחורי החקירה שמסעירה את שוק ההון

מנכ"ל בית ההשקעות לביא את לביא, שנחקר ע"י רשות ני"ע, הוא בנו של אחד מראשוני שוק ההון בישראל, שחילץ את לקוחותיו במשבר ויסות הבנקים ● אנשי שוק שמכירים את צביקה לביא מתקשים להאמין לחשדות: "זה לא בחור צעיר שבא לעשות מכה של כמה מאות אלפי שקלים"

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

תנודתיות בת"א; הבנקים עולים ב-1%, מניית משק אנרגיה מזנקת ב-5%

מדד ת"א 35 עולה ב-0.1% ● ירידות בחוזים בניו יורק, הביטקוין קורס, הדולר יורד ● בתזמון מאתגר: פאלו אלטו החלה להיסחר הבוקר בת"א ● האם בנק ישראל יוריד היום את הריבית? הכלכלנים חלוקים ● האיום החדש של אנבידיה על אינטל ● איי.בי.איי: אפסייד של 56% למניית הכשרת היישוב ● פה ושם - במיטב ובבנק אוף אמריקה אומרים: המניות בבורסת ת"א ובוול סטריט יקרות מידי

בנייה / אילוסטרציה: Shutterstock

מדד תשומות הבנייה למגורים עלה ב–0.6% בינואר, השכר ממשיך להיות המרכיב הדומיננטי

מדד תשומות הבנייה המשיך לעלות גם בחודש הראשון של 2026, אם כי בשיעור מזערי ● ללא העלייה בשכר העבודה, ירד המדד ב־0.2%

אסף טוכמאיר וברק רוזן, מבעלי ישראל קנדה / צילום: אלדד רפאלי

עשרת הימים שיכריעו: האם רוזן וטוכמאייר הימרו נכון

העסקה לרכישתה של חברת הנדל"ן אקרו בידי ישראל קנדה תייצר חברת ענק בשווי של 10 מיליארד שקל ● אם החברה הממוזגת הייתה מתחילה להיסחר היום, היא לא הייתה מצליחה להיכנס למדד הדגל של הבורסה ● הכניסה של פאלו אלטו לבורסה אף הופכת את הסיכויים לקשים יותר ● בכמה תצטרך המניה לזנק?

פרטיות באינטרנט / אילוסטרציה: Shutterstock

ייצוגית נגד מימון ישיר בגין הפרת פרטיות: "הכול מהכול חשוף לטיקטוק"

לפי הבקשה לתביעה הייצוגית, קוד פיקסל שחברת מימון ישיר הטמיעה באתר שלה אוסף מידע של גולשים ומעבירו לטיקטוק - וזאת ללא ידיעתם וללא הסכמתם להעברת המידע ● ההערכה היא שזו הסנונית הראשונה בגל התביעות שצפוי לאחר כניסתו לתוקף של תיקון 13 לחוק הגנת הפרטיות

משרדי EY / צילום: Shutterstock

15 שנה אחרי קריסת אגרקסקו: נדחתה תביעת הענק נגד רואי החשבון

ביהמ"ש דחה את התביעה בגובה 150 מיליון שקל שהגישו מפרקי החברה ליצוא חקלאי שקרסה ב-2011 נגד פירמת EY ● השופט אלטוביה: "מקור ההפסדים בהתנהלותה העסקית של אגרקסקו, לא באופן הרישום החשבונאי של פריט זה או אחר" ● עורך הדין המייצג את מפרקי אגרקסקו: "כשנקבע במפורש שהדוחות הכספיים לא היו תקינים במשך שנים, הקשר הסיבתי נראה מובן מאליו"