גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

וול סטריט בעליות קלות; הזהב בשיא חדש

בורסות אירופה בירידות קלות ● הבנק המרכזי של סין הותיר ביום שני את הריבית ללא שינוי ● שוק החוב העולמי: כוחות רבים לוחצים לעליית התשואות הארוכות • מחירי הקקאו צנחו השנה בשיעור שיא, למה לא מחירי השוקולד? • לקראת 2026 בוול סטריט: הרבה דברים עלולים להשתבש, זו רשימת הסיכונים

וול סטריט, תמשיך להיות ירוקה? / צילום: ap, Mary Altaffer
וול סטריט, תמשיך להיות ירוקה? / צילום: ap, Mary Altaffer

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

17:00

מניית וורנר ברדרס דיסקברי עולה ביותר מ-3% לאחר שפרמאונט סקיידנס הודיעה כי לארי אליסון, מייסד שותף באורקל הודיע כי הוא יהיה ערב באופן אישי להצעה המתוקנת לרכישת החברה. "לארי אליסון הסכים להעניק ערבות אישית על סך 40.4 מיליארד דולר למימון ההון הנדרש להצעה, וכן לכל תביעת נזקים נגד פאראמאונט", נמסר בהודעת החברה.

מניית אנבידיה עולה בשעה זו בכ-2.4%, לאחר שדיווח של רויטרס ציין כי יצרנית השבבים מבקשת להתחיל לשלוח את שבבי H200 לסין עד אמצע פברואר. לפי הדיווח, ההיקף הצפוי של המשלוחים עומד על 5,000 עד 10,000 מודולי שבבים, שהם כ-40 אלף עד 80 אלף שבבי H200. עם זאת, רויטרס הוסיפה כי מאחר שסין טרם אישרה רכישות של השבבים, לוח הזמנים עשוי להשתנות בהתאם להחלטות ממשלת סין.

נשיא ארה״ב דונלד טראמפ אמר מוקדם יותר החודש כי יאפשר ל-Nvidia להתחיל לשלוח את השבבים ל"לקוחות מאושרים" בסין ובמדינות נוספות, בתנאי שארה"ב תקבל נתח של 25% מהעסקה.

בשוק הקריפטו, הביטקוין עולה כעת ב-2.3% ומחירו עומד סביב 90 אלף דולר, האת'ריום עולה כעת ב-2.9% ומחירו עומד על 3,063 דולר.

16:33

המסחר בארה"ב נפתח בעליות קלות, כאשר הנאסד"ק עולה בכ-0.7%, S&P500 מתחזק בכ-0.5% והדאו ג'ונס מוסיף לערכו כ-0.4%.

בורסות אירופה מוסיפות לרדת: מדד הדאקס יורד ב-0.1%, מדד הקאק מאבד 0.5% מערכו והפוטסי יורד בכ-0.6%.

חברת ניהול הנכסים ג'אנוס תירכש בתמורה ל-7.4 מיליארד דולר בידי הקרנות טריאן פאנד מנג'מנט וג'נרל קטליסט, כך לפי פרסום של החברות.

15:27

החוזים העתידיים בוול סטריט ממשיכים את המומנטום של הימים האחרונים שאחרי פרסום האינפלציה בארה"ב. נאסד"ק ו-S&P 500 עולים ב-0.6% וב-0.4% בהתאמה. דאו ללא שינוי.

לעומת זאת, אירופה, לאחר הפתיחה הירוקה עבר לירידות. בורסות פריז ולונדון יורדות ב-0.4%, פרנקפורט ללא שינוי.

11:15

מחיר הזהב זינק לשיא כל הזמנים, כאשר החרפת המתיחות הגאו-פוליטית וההימורים על הורדות ריבית נוספות בארה"ב הוסיפו תנופה לביצועים השנתיים הטובים ביותר מזה יותר מארבעה עשורים.

המתכת היקרה עלתה ביותר מ־1.5% וחצתה את השיא הקודם של 4,381 דולר לאונקיה, שנקבע באוקטובר. סוחרים מהמרים שהפדרל ריזרב יוריד את הריבית פעמיים ב־2026, לאחר רצף נתונים כלכליים שפורסמו בשבוע שעבר, ובמקביל נשיא ארה"ב דונלד טראמפ קרא גם הוא למדיניות מוניטרית מרחיבה יותר. ריביות נמוכות נוטות לתמוך במחירי מתכות יקרות, שאינן נושאות ריבית.

10:42

המסחר באירופה מתנהל כעת במגמה מעורבת - בורסת פרנקפורט עולה בכ-0.4%, לונדון ופריז יורדות מעט.

08:50

באסיה עליות הבוקר - טוקיו עולה ב-1.9%, שנגחאי ב-0.6% והונג קונג עולה ב-0.2%, בהודו עליות של כ-0.5%.

הבנק המרכזי של סין הותיר ביום שני את הריבית ללא שינוי, זאת למרות שהכלכלה השנייה בגודלה בעולם מציגה נתונים כלכליים חלשים וממשיכה להתמודד עם מיתון ממושך בענף הנדל"ן.

בנק העם של סין (PBOC) השאיר את ריבית הפריים להלוואות לשנה ולחמש שנים ללא שינוי, ברמות של 3% ו-3.5% בהתאמה - בפעם השביעית ברציפות - בהתאם לציפיות בסקר של רויטרס. הריבית לשנה משמשת כמדד ייחוס להלוואות חדשות, בעוד שהריבית לחמש שנים משמשת כעוגן לקביעת ריביות המשכנתאות. החלטת הבנק מגיעה על רקע נתונים כלכליים מאכזבים מסין בחודש נובמבר, בהם מכירות קמעונאיות וייצור תעשייתי שהיו נמוכים מהצפוי.

גם החוזים בוול סטריט עולים הבוקר - נאסד"ק ב-0.4%, S&P 500 ב-0.2%, ודאו ג'ונס בעלייה קטנה.

אחר-הצהריים יפתחו שלושת המדדים המרכזיים יפתחו את שבעת ימי המסחר האחרונים של 2025 והם במרחק של פחות מ-3% מהשיאים שלהם.

בשבוע הקרוב, המשקיעים (אלה שיישארו במהלך החג) יתמקדו בציפיות לראלי סנטה קלאוס ראלי, בעוד שמספר נתונים כלכליים שיפורסמו השבוע ינקו חלק מהנתונים שהצטברו לאחר עיכובים עקב סגירת הממשלה.

במסחר ביום שישי נמשכה המגמה החיובית לאחר שיממה קודם לכן, נתון אינפלציה נמוך מהצפוי אם כי שנוי במחלוקת חיזק את הציפיות להמשך הורדות ריבית בשנה הבאה. אם כך זה ימשך, אולי בכל זאת נחווה את ראלי סנטה קלאוס. מסורתית, שוק המניות בארה"ב נוטה לרשום עלייה בשבוע שבין חג המולד לראש השנה האזרחית. תקופת סנטה קלאוס היא חמישה ימי המסחר האחרונים של דצמבר ושני ימי המסחר הראשונים של ינואר, זו תחל ביום רביעי הקרוב.

בוול סטריט מאמינים שהסחר במניות טכנולוגיית ה-AI עדיין לא הסתיים, אבל המשקיעים פשוט הפכו לבררנים יותר לגבי מי עשויים להיות המנצחים לקראת 2026.

מניות הטכנולוגיה חוו לאחרונה רכבת הרים, לאחר שחששות סביב מימון מרכזי הנתונים של אורקל טלטלו את מניות ה-AI. "אני בהחלט סבור שאלו חששות לגיטימיים מאוד עבור התחום, וכעת כשהשוק שולף את ‘אזמל הביקורת’, אנחנו סוף-סוף רואים הבחנה נכונה בין ‘מנצחים ומפסידים’ - וזה דבר חיובי", כתב אנליסט בנומורה, צ’רלי מקאליגוט.

עם זאת, תוצאות חזקות במיוחד של מיקרון הציתו התאוששות במסחר במניות ה-AI. יצרנית שבבי הזיכרון עקפה את תחזיות וול סטריט בהכנסות וברווח למניה ברבעון הראשון, בסיוע ביקוש מואץ מצד תחום הבינה המלאכותית. מקאליגוט השווה את ההפתעה החיובית בדוחות של מיקרון לתוצאות של אנבידיה במאי 2023, ששימשו כזרז לבום ה-AI הרחב. "בשורה התחתונה - עדיין יש לא מעט ערך שניתן להפיק מאבן ה-AI הזו," כתב מקאליגוט.

אנליסטים של גולדמן זאקס מעריכים כי רווחי מדד S&P 500 יצמחו ביותר מ-12% ב-2026, כאשר עיקר הצמיחה מונעת על ידי שבע המניות הגדולות במדד: מטא, אנבידיה, אמזון, אלפאבית, מיקרון, אפל וברודקום. יחד, הן אחראיות לכרבע מהרווחים של המדד כולו.

השבוע אנחנו לקראת שבוע מסחר מקוצר, מה שאומר שהמחזורים צפויים להיות נמוכים ואולי יגבירו את התנודתיות. ברביעי ערב הכריסמסט נעילה מוקדמת ובחמישי לא יתנהל מסחר, כך בכל הבורסות בעולם. בשישי המסחר בארה"ב יתנהל כרגיל.

למרות זאת צפויים מספר פרסומי נתונים, ביניהם מדד מחירי הליבה של ההוצאה הפרטית (PCE) לחודש אוקטובר והצצה ראשונה (אם היא מאוחרת) לקצב צמיחת הכלכלה בין יולי לספטמבר. מעבר לכך, צפויים מעט פרסומים מתוזמנים מצד חברות או בנקים מרכזיים, אך המשקיעים יעקבו גם אחר ההתפתחויות במאבק ההשתלטות על וורנר ברדרס וכן אחר תהליך בחירת יושב הראש הבא של הפדרל ריזרב.

בשלישי יתפרסם באיחור אומדן ראשוני של התוצר בארה"ב ברבעון השלישי והמדד החודשי של אמון אמון הצרכנים וברביעי נתונים שבועיים על תביעות חדשות לדמי אבטלה.

בשוק החוב בעולם - כוחות רבים לוחצים לעליית התשואות הארוכות בעולם.

התשואה ל-10 שנים ביפן עלתה לראשונה מאז סוף שנות ה-90 מעל 2% בתגובה לעליית הריבית במדינה. התשואה של צרפת ל-10 שנים עלתה לרמה הגבוהה מאז 2011. גם בגרמניה נשבר שיא מאז 2023, למרות שהאינפלציה באירופה הפתיעה מעט כלפי מטה. בארה"ב שילוב של נתוני שוק העבודה החלשים עם הנפילה המפתיעה באינפלציה הורידו את התשואה ל-10 שנים בכ-0.04% בלבד בסיכום השבועי.

לפי אלכס זבז'ינסקי, הסיבות העיקריות שלוחצות לעליית התשואות הן ההערכת המשקיעים שמתקרבת תפנית במדיניות הבנקים המרכזיים אחרי תקופה של הורדות ריבית. "ה-ECB והבנקים המרכזיים בשבדיה ובנורבגיה הותירו בשבוע שעבר ריבית ללא שינוי. הבנק המרכזי של אנגליה החליט להוריד ריבית ברוב דחוק למרות הירידה המפתיעה והמשמעותית באינפלציה. בקנדה, אירופה, שבדיה, אוסטרליה וניו זילנד השווקים מגלמים שהצעד הבא של הבנק המרכזי תהיה עליית ריבית".

זבזי'נסקי אומר שגם צורכי גיוס של הממשלות במדינות G-7 גדלים במהירות. אם בשנים 2017-19 המדינות G7 גייסו יחד כ-1.3-1.5 טריליון דולר בשנה, בשנים 2025-2027 הסכומים צפויים לעלות ל-2.9-3.5 טריליון דולר, "המשקיעים מחוץ לארה"ב קונים פחות אג"ח ממשלתיות אמריקאיות, לאחרונה ניכרת ירידה באחזקות הבנקים המסחריים בארה"ב באג"ח הממשלתיות, גורם נוסף שעשוי להחליש ביקושים לאג"ח הממשלתיות הנו הגידול המהיר בהנפקות אג"ח חברות שהאיצו במחצית השנייה של השנה לשיא, ייתכן שהגידול בהנפקות נובע מצורכי מימון של תשתיות AI". התנודתיות במטבעות הדיגיטליים נמשכת. הביטקוין נסחר עדיין מתחת ל־90 אלף שקל, רחוק מהשיא אליו הגיע בתחילת חודש אוקטובר עת עקף את רף ה־120 אלף דולר.

פרשנות | איך להשקיע וממה להיזהר: הזהב והכסף הם המנצחים הגדולים של 2025

לאחר העלייה ההיסטורית בשנה שעברה, מחירי הקקאו בדרך לצניחת שיא שנתית. אך אין סימן שהמחירים של הממתקים או חטיפים מצופים השוקולד יירדו בקרוב, כי היצרנים עדיין עובדים עם המלאים (הפולים) שקנו בשיא העלייה. כמו כן, הם ביצעו שינויים במתכונים שאינם קלים להפוך.

היצרנים והאנליסטים מצפים שהקקאו הזול יותר יתחיל להשפיע על מדפי הסופרמרקטים רק במחצית השנייה של השנה הבאה, גם זה ממש לא בטוח. המשמעות היא שמשקי הבית יצטרכו להמשיך לשקול אם שוקולד נשאר חטיף בר השגה.

בשנה שעברה, מחירי הקקאו זינקו לשיא של כמעט 13,000 דולר לטון, כאשר מחלות ותנאי מזג אוויר קיצוניים הרסו את היבולים בחוף השנהב וגאנה, שמספקות יותר מחצי מהקקאו בעולם. המחירים צנחו עם השיפור ביבולים, הביקוש נחלש וכמה מהחששות לגבי מחסור ממושך התפוגגו. השנה הם ירדו בכ-50%, בדרך לירידה השנתית החדה ביותר מאז תחילת הרשומות ב-1960.

הזינוק במחירים הותיר חותם עמוק בתעשייה, כאשר כל אחת מחברות המזון הגדולות ועד שוקולדים אומנותיים קטנים ברחבי אירופה וארה"ב - נלחמו להשיג מספיק קקאו ולתאם עלויות מול רווחים. חלקם נאלצו להיאבק על הישרדותם. עתה, הם לא ימהרו להוריד את המחירים לצרכן.

לפי בלומברג, למברטץ, אחת מיצרניות הממתקים הוותיקות בגרמניה, מחזיקה במלאי קקאו שיספיק כמעט עד אמצע 2026, לאחר שרכשה אותו כשהמחירים היו גבוהים, כך אמר הבעלים הרמן ביולבקר, "מעולם לא הייתה התפוצצות מחירים כזו".

חלק מיצרניות השוקולד הגדולות נמנעות מלתת אינדיקציה לשינויים במחירים, בציון התנודתיות בשוק הקקאו. חברת נסטלה אמרה שלמרות שהשינויים האחרונים במחירים מעודדים, עדיין מוקדם מדי להתייחס לשינויים ספציפיים. חברת הרשי, ציפתה שחלק מה-"דפלציה" תתחיל להתרחש "בעומק 2026", כך אמר סמנכ"ל הכספים סטיב ווסקיל.

מאקרו בארה"ב - בלידר מציינים, כי נתוני האינפלציה לחודש נובמבר שפורסמו בסוף השבוע, אומנם היו נמוכים יחסית לציפיות, אך יש להתייחס אליהם בזהירות.

לדבריהם, השבתת הממשל שנמשכה 43 ימים דחתה את איסוף הנתונים למחצית השנייה של נובמבר, תקופה המאופיינת בריבוי מבצעי מחירים סביב עונת החגים. בנוסף, במרבית הסעיפים לא נמדדו מחירים עבור חודש אוקטובר, מה שמגביל את יכולת ההשוואה. לפיכך, יהיה צורך להמתין למדד דצמבר כדי לקבל תמונה מלאה ומדויקת יותר של מגמת האינפלציה.

עוד כתבות

יוסי חסון / צילום: באדיבות מייטאון

"אני אופטימי – הדברים יחזרו לעצמם": היזם שעזב את עולם ההייטק, והקים חברת נדל"ן

מנכ"ל ויו"ר מיי טאון, יוסי חסון, היה בין המשקיעים הראשונים ב־Waze - ובשלב מסוים החליט "לחתוך" מעולם ההייטק וההשקעות אל הנדל"ן ● היום הוא מקווה להפוך את מיי טאון לאחת המובילות בהתחדשות עירונית, מודה כי בדיעבד היה נכנס לעולם הפינוי־בינוי מוקדם יותר, ומלין על הבירוקרטיה המכבידה: "תב"ע ובקשה להיתר בתוך חמש שנים? צריך להיות הודיני"

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: Reuters

המכס האמריקאי על ישראל יישאר 15%: "זה האפס החדש"

גובה המכס הכללי שיוטל על סחורות מישראל לא ישתנה לעומת השלב הקודם של תוכנית המכסים האמריקאית ● החידוש בהכרזה צפוי להיות בהחרגות ובהקלות שיינתנו למוצרים מענפים מסוימים - כגון תעשיות ביטחוניות ויהלומים ● בכירה במשרד הכלכלה: "ישראל כבר הלכה כברת דרך גדולה לכיוון האמריקאים; מקווה שנצליח להשיג הקלות נוספות"

חממת קנאביס / צילום: Shutterstock

מניית אינטרקיור נפלה על רקע קריסת בזלת, שחייבת לה 27 מיליון שקל

קבוצת החברות בזלת, שהייתה מפעל העיבוד והאריזה של אינטרקיור וגם רכשה ממנה חומרי גלם, נכנסה לאחרונה להקפאת הליכים, והיא חייבת לה 27 מיליון שקל ● מלבד עצם החוב שלא ברור מה יעלה בגורלו, אינטרקיור תצטרך כעת למצוא ספק אחר בתחום האריזה ● ומה קרה לשאר מניות הקנאביס בבורסה בת"א?

גיא נתן / צילום: תומר שלום

הוא רק בן 27, אבל כבר גורו של מעל 100 אלף עוקבים: "אנשים רואים שכל ירידה נמשכת חודש, וזו בעיה"

חמוש בטריקו ושרשרת עם שור מזהב, הפך גיא נתן לגורו של משקיעי ריטייל, עם למעלה מ־100 אלף עוקבים באינסטגרם, פודקאסט מצליח וקרן גידור ● בראיון לגלובס הוא מספר איך פציעה בצבא שינתה לו את המסלול; מה מנהלי השקעות מסורתיים מפספסים: "כבר אין מנטליות של קח את הכסף וזהו"; וממה הוא חושש: "אנשים יאבדו הרבה מאוד כסף וילמדו את השיעור הכי קשה של החיים"

עופר ינאי, בעלי נופר אנרג'י / צילום: נועם גלאי

חוסר היציבות בנופר נמשך: סמנכ"ל הכספים עוזב אחרי חודשיים וחצי

שרשרת העזיבות והשינויים בצמרת חברת האנרגיה המתחדשת של עופר ינאי נמשכת ● את מקומו של ניר פלג המתפטר יחליף אברהם גולדה, ששימש עד לאחרונה כסמנכ"ל הכספים של שיכון ובינוי

מה צפוי למשכירי הדירות / צילום: Shutterstock

משכירים דירה? מה צריך לדעת על חובת הדיווח על שכירות

התוכנית של משרד האוצר להקים רשם שכירויות ולחייב את כל משכירי הדירות במדינה לדווח על כך, חזרה שוב לטיוטת חוק ההסדרים ● איך זה יעבוד, ועל מי זה יחול? ● גלובס עושה סדר

וול סטריט, ניו יורק / צילום: Shutterstock

בוול סטריט בונים על עוד שנה של עליות, אבל 7 דברים יכולים להשתבש ב-2026

הדרך לשנה רביעית ברציפות של עליות בוול סטריט, עוברת דרך שורה של דברים שעלולים להשתבש ● בין היתר: מלחמת הסחר, השקעות העתק, החובות שלקחו חברות כדי להדביק את מרוץ ה-AI והחשש ממיתון עולמי

מאגר הגז לוויתן / צילום: אלבטרוס

ניו-מד מחפשת גז בשווי עשרות מיליארדי דולרים ועשויה להפוך לספק מרכזי באירופה

ניו-מד הישראלית החלה בקידוח אקספלורציה בשני מאגרי גז פוטנציאליים בבולגריה, בשווי פוטנציאלי של עשרות מיליארדי דולרים ● במקרה שיימצא שם גז, מעבר להשפעה הכלכלית עבור החברה שעשויה להפוך לספקית משמעותית בשוק האירופי היקר, עשויה להיות לכך גם השפעה גאו-פוליטית

ארז בלשה, מנכ''ל ג'נריישן קפיטל / צילום: אייל טואג

בשווי מוערך של 1.1 מיליארד שקל: קרן ג'נריישן מקימה זרוע טיפול בפסולת

החברה החדשה, BlueGen Waste Management, תאחד את שלל הפעילויות של ג'נריישן בתחום הפסולת ● ג'נריישן דיווחה על מזכר הבנות עם לאומי פרטנרס להשקעה בחברה החדשה, במסגרתה לאומי תשקיע 171 מיליון שקל בתמורה ל-15% בחברה החדשה, כלומר שווי החברה מוערך ב-1.1 מיליארד שקל

היועצת המשפטית לממשלה, עו''ד גלי בהרב-מיארה / צילום: ap, Gil Cohen-Magen

היועמ"שית נגד ועדת החקירה שמקדם נתניהו: מתווה רצוף פגמים שלא יאפשר את חקר האמת

עו"ד גלי בהרב-מיארה במתקפה על הצעת החוק של ח"כ אריאל קלנר: "העדפת שיקולים פוליטיים על פני עקרונות של חקירה עצמאית, בלתי תלויה ומקצועית"

העיתונאי שלומי אלדר / צילום: צילום מסך יוטיוב

אול־אין פונה לחברה הערבית עם מחלקת פודקאסטים חדשה

בית הפודקאסטים אול־אין מקים מחלקה ייעודית לחברה הערבית בעקבות התחזקות ההאזנה בקרב צעירים וביקוש גובר מצד מפרסמים ● המרכז הארצי החדש להצלת צבי הים במכמורת נפתח לפעילות בהשקעה של 30 מיליון שקל ● ושורת מינויים חדשים בבזק, במשרד הפרסום מנצ' ובאיילון ביטוח ופיננסים ● אירועים ומינויים

חדשות הביומד / צילום: Shutterstock

גלולת ההרזיה החדשה שמגיעה לישראל בשבוע הבא

סטארט־אפ ישראלי צעיר נחשף עם גיוס חריג של 165 מיליון דולר לפיתוח תרופות פסיכיאטריות ● אינסייטק מפצלת פעילות ומעבירה פיתוח לחברה חדשה שתנסה להקל על תרופות לחדור למוח ● אפיטומי פותחת את השלב המסחרי בישראל עם גלולת הרזיה שתגיע לחנויות בשבוע הבא ● סטארט־אפ קטן מדווח על תוצאות מעודדות לאפליקציה שעוזרת לנפגעי טראומה לישון טוב יותר ● וגם: חילופי ההנהלה בסיסרם מדיקל ● השבוע בביומד

מירי מיכאלי, מגישת המהדורה המרכזית ב-i24news / צילום: צילום מסך מערוץ i24news

הבלגן ב־i24NEWS: זעם בעלי המניות, קיצוצי התקציב וחוסר הוודאות באולפנים

ההודעה על העברת הבעלות ב־i24NEWS מחברת אלטיס ארה"ב לידיים הפרטיות של משפחת דרהי הכניסה את עובדי ומנהלי ערוץ החדשות לבלבול רב ● הסערות בחודשים האחרונים סביב החברה־האם, כולל תביעה מול JP מורגן, עשויות ללמד מה עומד מאחורי המהלך

סניף של מסעדת ''נונו מימי'' / צילום: ליאור ממון

בוריטו וסושי בדרך לבורסה? קבוצות המסעדות שמושכות את המוסדיים

למרות הסיכונים המיוחסים לעסקי המסעדנות, השקעות שביצעו מוסדיים ובעלי הון ברשתות "נונו מימי" ו"קיסו" מעידות על עניין גובר בתחום ● גורם בשוק: "הכול זה ניהול, וכשיש הנהלה איכותית, הביזנס דופק כמו שצריך, והתוצאות יפות" ● וגם: איזה רווח נדרש כדי להנפיק?

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי; חומרים: shutterstock

דוח חדש חושף: שיא כל הזמנים להיקף הגיוסים בדיפנס טק הישראלי

היקף ההשקעות והאקזיטים עלה ב-2025, אך מספר סבבי הגיוס ירד, וההון מתרכז בעסקאות גדולות בתחומי הסייבר וה-AI ● גם בנטרול סבבי ענק, היקף הגיוסים בסייבר בשנה החולפת גבוה מזה של 2021

טעינת רכב חשמלי / צילום: Shutterstock

מי ימצמץ ראשון? המאבק על מס הקנייה שעלול לעלות ביוקר לבעלי הרכב הצמוד

המחלוקת בנוגע למס הקנייה על רכב חשמלי ושווי השימוש נמשכת ● ועדת הכספים והאוצר מתבצרים בעמדתם, מה שעלול להביא לכך שלמעלה מ-150 אלף עובדים ישלמו החל מינואר 500-1,500 שקל יותר על שווי השימוש החודשי

עופר זיו, מנכ''ל ויתניה הפורש / צילום: דורון סהר

אחרי 16 שנה: מנכ"ל ויתניה עופר זיו עוזב את תפקידו. זה המחליף שלו

עופר זיו יסיים את תפקידו כמנכ"ל חברת הנדל"ן ויתניה בסוף מרץ 2026, ובמקומו ייכנס לתפקיד יריב בר-דעה, ששימש בתפקידו האחרון כסמנכ"ל שיווק ופיתוח עסקי בגב-ים ● מטעם ויתניה לא צוינה הסיבה לסיום כהונתו של זיו כמנכ"ל

אחרי טעויות חמורות בדיווח: BBC יבחן מחדש את הסיקור על ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● והפעם: חיזבאללה מסרב להתפרק מנשקו והחזית עם לבנון מתחממת, האנטישמיות בבריטניה נמצאת ברמות שיא, ב-BBC צפויים לבחון מחדש את הסיקור על ישראל אחרי דוח שקבע שהיו טעויות חמורות בדיווח על המלחמה, ושגריר ארה"ב בישראל בראיון לוול סטריט ג'ורנל על החיים בירושלים ● כותרות העיתונים בעולם

יותר מאלף עסקאות לרכישת דירות חדשות בוטלו / איור: גיל ג'יבלי

תחילתו של גל? יותר מאלף עסקאות לרכישת דירות חדשות בוטלו

במשרד האוצר חשפו כי 6% מהעסקאות לרכישת דירות חדשות "על הנייר" ב־2023 בוטלו ע"י הרוכשים ● התופעה בולטת בעיקר במחוז הדרום, שמאופיין בשיעור גבוה של מבצעי מימון מצד הקבלנים ● הנפגעים העיקריים הם לרוב לא היזמים אלא הרוכשים עצמם, שלא מסוגלים להשלים את הרכישה ונאלצים לשלם פיצויים גדולים

הסופרקמפיוטר של חברת סריבראס בחוות שרתים בקליפורניה / צילום: Reuters, REBECCA LEWINGTON/CEREBRAS

שווי של כ־8 מיליארד דולר: יצרנית השבבים שמאתגרת את אנבידה נערכת להנפקה

לפי רויטרס, חברת סריבראס, המפתחת מעבדים למודלים גדולים של בינה מלאכותית ופועלת בשוק שנשלט בידי אנבידיה, נערכת להגשת תשקיף לקראת הנפקה ראשונית בוול סטריט ברבעון השני של 2026 ● הנפקה קודמת שתוכננה ב-2024 ירדה מהפרק בשל השקעת מיעוט של קבוצת G42 מאבו דאבי, אולם זו נעדרת מהתשקיף החדש