גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

7 מיליון שקל בנהריה, 58 מיליון בתל אביב: כמה עולה לגור ליד הים בישראל?

2025 סיפקה שלל עסקאות בלתי שגרתיות על קו החוף. יצאנו לבדוק את המובילות שבהן ● הסקירה כוללת מדגם של עסקאות שבוצעו לאורך חוף הים התיכון - מנהריה שבצפון ועד לאשקלון שבדרום

כמה עולה לגור במרחק הליכה מהים / צילום: Shutterstock
כמה עולה לגור במרחק הליכה מהים / צילום: Shutterstock

השוק

שוק הדירות מצוי בימים אלה בשפל, אך מתברר כי רצועת החוף עדיין מספקת עסקאות ברמות גבוהות מאוד של מחירים בנכסים, שחלקם בהחלט מצויים תחת ההגדרה "בלתי שגרתיים". ברור, שכשמדובר במחירים גבוהים, אין דין נהריה כדין חדרה, אין דין חדרה כדין נתניה, ואין דין נתניה כדין אשקלון. הסקירה כוללת מדגם של עסקאות שבוצעו לאורך חוף הים התיכון, מנהריה שבצפון ועד לאשקלון שבדרום.

עם נוף לחרמון: בכמה נמכר בית פרטי על שטח של דונם בשדה אליעזר?
הצעיר שסגר את עסקת הנדל"ן השביעית שלו בגיל 27
משפחות ברוכות ילדים ייפגעו: הנחות הארנונה מתעדכנות לקראת שנת 2026

נהריה

בנהריה מבוצעות עסקאות ברמות נאות של מחיר, ורמות מחירים של ארבעה מיליון שקל ומעלה נחשבות גבוהות מאוד.

העסקה הגבוהה ביותר השנה נרשמה בפרויקט חדש של חברת שכטר ובניו ברחוב האזדרכת 2 בעיר, שם נמכרה דירת הפנטהאוז בשטח של 166 מ"ר עם 5 חדרים, ב־7.01 מיליון שקל. על פי נתוני רשות המסים, הדירה נמצאת בקומה השישית. דירת מיני־פנטהאוז בקומה החמישית בבניין נמכרה ב־4.3 מיליון שקל. הסוד הוא כמובן הקרבה של הפרויקט לים, והנוף הפתוח שנשקף מרוב הדירות שבו לים, שהקפיצו מאוד את רמת המחירים בו.

קריית ים

הפרויקט החופי בקריית ים הוא אחד מהמיוחדים שמוקמים לאורך רצועת החוף, שכן אין מדובר במגדל שמתחרה עם סביבתו על הנוף הפתוח לים, אלא דווקא בפרויקט נמוך ויוצא דופן גם ביחס לסביבתו הקרובה.

קבוצת נתיב מקימה פרויקט בן 172 דירות, ב־18 מבנים של שלוש קומות מעל קומת קרקע, וזאת בחלק הצפוני של העיר, שנבנה בעיקר בשנות ה־90, עם העלייה הגדולה מחבר העמים. משום מה נותרה משבצת קרקע דווקא בחלק המערבי של השכונה ההיא, ששתי החברות ניצלו להקמת הפרויקט הזה.

כמה דירות נמכרו בפרויקט הזה ברמות מחיר של 3.5־4 מיליון שקל. העסקה היקרה ביותר השנה היא דירת חמישה חדרים בשטח של 156 מ"ר בקומה השנייה, שנמכרה ב־4 מיליון שקל. ביחס לשוק הצנוע של קריית ים, מדובר בהחלט בעסקאות יוקרה.

קריית ים. פרויקט עם בנייה נמוכה ויוצאת דופן / הדמיה: SNAPSHOT

חיפה

רוב עסקאות היוקרה בחיפה נרשמות בדרך־כלל על הכרמל עם נוף לים מלמעלה, אולם אחת מהן בלטה השנה דווקא על החוף. זו עסקה שסיפרנו עליה כאן לאחרונה - דירת 4 חדרים ברחוב יוברט המפרי במרחק של כ־40 מטר מהים. הדירה, בשטח 117 מ"ר, נמכרה ב־6.2 מיליון שקל.

חיפה. 40 מטר מהים / הדמיה: יח''צ

חדרה

בעשור וחצי האחרונים שוק הנדל"ן בחדרה משתנה, ורצועת החוף בעיר, מערבית לכביש 2, מתחילה להתמלא במגדלים. הסטנדרטים של היוקרה החדרתית משתווים במהירות למקובל במקומות אחרים בארץ.

בסוף השנה שעברה נרכשה דירת פנטהאוז בשטח 200 מ"ר בקומה ה־20 ברחוב ארזי הלבנון שמצוי בקו אחורי למדי לים, ב־6.8 מיליון שקל. השנה נסגרות עסקאות בפרויקט קדמי יותר במחירים דומים - על דירות קטנות ונמוכות יותר.

מדובר בפרויקט מגדלי וידה ברחוב רחבעם זאבי של חברת הנדל"ן אסדן, שיכללו מבנה אחד בן 23 קומות ו־104 דירות, ומבנה שני בן 24 קומות ו־109 דירות. המגדלים יחוברו באמצעות קומת הקרקע ושטחים משותפים.

דירת חמישה חדרים בשטח 130 מ"ר בקומה ה־14 של אחד מהמגדלים נמכרה השנה ב־8.1 מיליון שקל ודירות נוספות מקומות הביניים נמכרו במחירים של יותר מ־6 מיליון שקל. מדובר בעסקאות שמצויות בצמרת היוקרה החדרתית לדורותיה. במגדל סמוך, ברחוב בוארון, כבר נמכרה לפני כחמש שנים דירת פנטהאוז ביותר מ־10 מיליון שקל, אך הדירות האחרות לא הגיעו לרמות המחירים שהושגו על הדירות ה"רגילות" בפרויקט הזה.

נתניה

העיר רשמה בשנה החולפת מספר עסקאות חופיות מרשימות. בשכונת עיר ימים מכרה חברת י.ח. דמרי כמה דירות בפרויקט ברחוב נתן יונתן במחירים של 9 מיליון שקל ומעלה, ודירת פנטהאוז ב-15.5 מיליון שקל

צפונה משם מוקמת שכונת "שירת הים", בקו הראשון לים, מערבית לפארק השלולית וצפונית לשמורת האירוסים. לפני כחודשיים דיווחנו כי אחת מדירות הפנטהאוז בפרויקט של חברת אביב מליסרון נמכרה ב־15.9 מיליון שקל.

בשדרות ניצה 30, על המצוק, נבנה פרויקט "The Blue Cliff", בידי חברת קן התור. במסגרת הפרויקט נהרס המבנה ששימש בעבר כמלון הגליל, ואת מקומו יתפוס מגדל בן 34 קומות שיכלול בקומות התחתונות חדרי מלון ובעליונות - דירות מגורים. כמחצית מהדירות כבר נמכרו, רובן ליהודים אמריקאים.

בפרויקט זה שמנו לב לרכישת צמדי דירות. ביוני נמכרו שתי דירות צמודות של 160 מ"ר כל אחת בקומה ה־20 ב־8.6 מיליון שקל כל אחת, ולמחרת נמכרו שתי דירות צמודות באותו שטח בקומה ה־24 ב־9 מיליון שקל כל אחת; באוקטובר נרכש צמד שלישי של דירות, בקומה ה־29 של המגדל, כששתי דירות בשטח 160 מ"ר כל אחת נמכרו ב־9.9 מיליון שקל כל אחת. בשלושת המקרים מדובר ברוכשים שבכוונתם לאחד כל צמד דירות לדירת ענק אחת.

בשכונת החוף היוקרתית נת־600 בוצעה השנה עסקה במחיר של 17.9 מיליון שקל על דירת פנטהאוז בשטח 300 מ"ר בקומה ה־18 במגדל בן כעשר שנים שהקימה חברת גינאדי ברחוב הגילה, והיא העסקה הגבוהה ביותר שבוצעה בעיר בשנה האחרונה, על פי אתר רשות המסים.

יקי בריגה, בעל השליטה בחברת ציון בריגה, מדווח על עסקאות יוקרה בפרויקט של החברה ברחוב לויתן ליד מלון בלו ביי. אף שרוב הדירות בפרויקט הן דירות מוזלות במסגרת "מחיר למשתכן", נרשמו בו עד כה כ־20 עסקאות ברמות של 6 מיליון שקל ומעלה. השנה נמכרה דירת 6 חדרים בקומה ה־11 של המגדל ב־8.14 מיליון שקל. דירות בקומות העליונות חצו את רף ה־10 מיליון שקל.

נתניה. דירות צמודות שחוברו לדירה אחת גדולה / הדמיה: fuzion

הרצליה

השכונה החופית של העיר היא הרצליה פיתוח, שנחשבת לאחת מהיוקרתיות ביותר בארץ, אם כי בניגוד לשכונות חופיות אחרות, מדובר בשכונה של צמודי קרקע שמרובם המוחלט לא נשקף שום נוף לים. ואולם כשנשקף - השמיים הם הגבול ורחוב גלי תכלת המערבי הוא הדוגמא הבולטת לזה.

הרחוב כולל כ־60 וילות, מתוכן כמחצית ממש על קו המצוק בחלקו המערבי עם נוף פתוח לים. משום כך, מחירי הווילות המערביות כפולים ויותר מאלה שממוקמות בצד המזרחי, עם הנוף המוגבל לים, אם בכלל.

העסקה הגבוהה ביותר שבוצעה ברחוב, ולמעשה בכלל על יחידת דיור בישראל, נרשמה ב־2020, כאשר שלדון אדלסון המנוח רכש את הווילה ששימשה כבית השגריר האמריקאי בגלי תכלת 40 ב־230.35 מיליון שקל. כמה עסקאות נוספות ברחוב זה חצו את רף ה־100 מיליון שקל.

ואולם יש באזור גם כמה פרויקטים של בנייה רוויה שנמכרים במחירים גבוהים מאוד. חברת עופר השקעות מקימה פרויקט גדול ברחוב אבא אבן, בדרך למרינה, על שטח של 76 דונם. הפרויקט נמצא בין הרחובות אבא אבן, הצנחן, סטרומה ורמות ים בהרצליה פיתוח, ויכלול בנייה צמודת קרקע ורבי קומות בני חמש ו־12 קומות.

השנה נמכרו בפרויקט כמה דירות במחירים של 5.4-11 מיליון שקל, ואילו העסקה הגבוהה ביותר בו הייתה בבניין בן 12 הקומות, שבקומה התשיעית שלו נמכרה דירה בשטח של 210 מ"ר ב־21.4 מיליון שקל. זו העסקה הגבוהה ביותר שבוצעה בעיר בשנה האחרונה בבנייה רוויה - אך לא בעיר בכלל.

תל אביב

ממש לאחרונה התבצעה אחת העסקאות הגבוהות שבוצעו השנה בכל הארץ - דירה בקומה העשירית במגדל SIX 8, לא רחוק מהדולפינריום בתל אביב, נמכרה תמורת 58 מיליון שקל. מדובר בדירה בקומה העשירית, בשטח 275 מ"ר, כך שהמחיר מבטא מחיר למ"ר של כ־210 אלף שקל - מחיר שיא בעיר למטר רבוע.

בת ים

אזור החוף בבת ים עשה בשנים האחרונות קפיצה לגובה ובהתאם גם במחירים. דירת פנטהאוז בשכונת פארק הים בעיר נמכרה לאחרונה ב־8.84 מיליון שקל - עסקת שיא בבת ים במחצית השנייה של 2025.

הדירה, בת 6 חדרים בשטח של 190 מ"ר עם מרפסת בשטח של 80 מ"ר, נמצאת בפרויקט sea&park של קבוצת צרפתי שמעון, והעסקה כוללת שתי חניות ומחסן. לדברי החברה, הדירה נרכשה על ידי משפחה ישראלית שעוברת מבית צמוד קרקע.

בת ים. עסקת שיא בחצי השנה האחרונה: דירה ב־8.84 מיליון שקל / הדמיה: Viewpoint

אשדוד

שכונת המרינה בעיר הוקמה לפני כ־20 שנה, בשיא נהירת הנדל"ן של תושבי החוץ לישראל, והדירות בה נחטפו על ידם במחירים שהעיר לא הכירה לפני כן. עד היום, שכונת המרינה מרכזת אליה את רוב עסקאות היוקרה העירוניות.

עוד במרינה, בפרויקט חדש ברחוב אגוז 8 נרכשה דירת 5 חדרים, בשטח של 270 מ"ר ב־7.56 מיליון שקל, ועוד שלוש עסקאות נוספות נרשמו בפרויקט זה באתר רשות המסים במחירים של 6־7 מיליון שקל. הפרויקט רשום על שם חברת אסטנג'לוב השקעות ועו"ד מור כהן ומתוכננים במסגרתו שלושה מבני מגורים של 5 קומות ובסך־הכול 54 יחידות דיור.

ואולם בעקבות הגבהת הבנייה בעיר, החלו לצוץ עסקאות יקרות גם שכונות אחרות. וכך, העסקה הגבוהה ביותר בעיר בשנה האחרונה בוצעה בדירת פנטהאוז בשטח של 171 מ"ר בקומה ה־18 ברחוב הדקל 7, בפרויקט בן כ־10 שנים, שנמכרה ב־8.26 מיליון שקל.

עסקת יוקרה אחרת יוצאת דופן נסגרה לאחרונה בפרויקט Uptown אשדוד של דוניץ אלעד, שמוקם בשכונת המע"ר של אשדוד, שמצויה מעל למרינה. במסגרת העסקה נמכר פנטהאוז בשטח של 171 מ"ר בנוי ו־118 מ"ר מרפסת ב־7.5 מיליון שקל.

אשדוד. עסקה יוצאת דופן / צילום: עודד סמדר

Uptown אשדוד כולל שישה מגדלי מגורים בני 18 קומות, שניים מהם מאוכלסים מזה כשנתיים, השלישי אוכלס במהלך שנה זו ושלושה בניינים נוספים, שהשיווק שלהם צפוי להתחיל בחודשים הקרובים.

אשקלון

אשקלון מזכירה מעט את אשדוד במובן זה שאזור היוקרה שלה סובב את המרינה. ואולם שלא כמו אשדוד, הדירות שהוקמו במרינה האשקלונית בשנות ה־90 קרצו פחות לתושבי החוץ, משום שהיו אלה בעיקר דירות קטנות של 2־3 חדרים. רק מהפרויקטים שהוקמו באשדוד, תל אביב, נתניה וירושלים השוק למד שתושבי החוץ מחפשים בדרך־כלל דירות גדולות יותר.

התוצאה הייתה שמחירי הדירות המקוריות במרינה האשקלונית נעים בסביבות 18 אלף שקל למ"ר, בעוד שדירות חדשות יותר וגדולות בפרויקטים בסביבה מגיעות למחירים של כ־20 אלף שקל למ"ר.יש פרויקטים שסמוכים לים, שבהם יש דירות, בעיקר פנטהאוזים, שמקבלות גם 30 אלף שקל למ"ר.

חברת י.ח. דמרי מקימה שלושה מגדלים במסגרת פרויקט "דמרי ימה", ברחוב משה דיין, מעל למרינה, ומצליחה להשיג מחירים ממוצעים של כ־30 אלף שקל למ"ר בממוצע לכלל הפרויקט. בדיקה מראה, כי הדירות שנחשבות ל"פשוטות", נמכרות בכ־25 אלף שקל למ"ר, ואילו דירות יוקרה בקומות העליונות מגיעות לסביבות 50 אלף שקל למ"ר.

אשקלון. המחיר בפנטהאוזים הגיעו ל־30 אלף שקל למ''ר / הדמיה: SNAPSHOT

בפרויקט הזה ראינו מקרה שמזכיר את השוק הנתנייתי, שעה ששלוש דירות צמודות בקומות ה־23 וה־24 נמכרו בסך־הכול ב־24.2 מיליון שקל: שתי דירות נרכשו ב־8 מיליון שקל כל אחת והשלישית, בקומה ה־24 בשטח של 175 מ"ר נמכרה ב־8.26 מיליון שקל. שלוש העסקות הללו, בצוותא עם עסקה נוספת ב־8 מיליון שקל שבוצעה בשנה החולפת בפרויקט הן את העסקאות היקרות ביותר שבוצעו באשקלון.

עוד כתבות

הדמיות של המתקן ברמת חובב / צילום: שותפות שפיר־בלוג'ן־דקל

באירופה זה עובד: השיטה שתנסה לגמול את ישראל מהטמנת זבל בקרקע

המכרז להקמת המתקן בנאות חובב הוא רק הירייה הראשונה בתוכנית להקמת 13 מתקני השבת אנרגיה עד 2040 ● בזמן שהקרקע אוזלת והישראלי הממוצע מייצר שליש יותר זבל משכנו באירופה, המדינה מנסה לעבור ממיון ידני לטכנולוגיה מתקדמת - אך נתקעת בחסמים

נושאת המטוסים ג'רלד פורד, עמוסה במטוסי קרב ובכלי טיס אחרים / צילום: Reuters, Christopher Drost/ZUMA Press Wire

עם 75 מטוסים ו-4,500 חיילים: היכולות של כלי המלחמה היקר ביותר בעולם

במקביל להתנהלות המשא ומתן בין ארה"ב לאיראן, ספינת המלחמה ג'רלד פורד - שתג המחיר שלה עומד על 13.3 מיליארד דולר - עושה את דרכה למרחב הים התיכון ● גלובס עושה סדר בכל הקשור ליכולות, תפעול ועלויות נושאת המטוסים המתקדמת של ארה"ב

הדמיית שלט חוצות שיעלה השבוע במחלף ההלכה / הדמיה: אנשי העיר

החברה שמגרילה דירה במתנה (כדי למכור עוד דירות)

חברת ההתחדשות העירונית "אנשי העיר" מציעה לרוכשי דירות שלה במרכז ת"א להשתתף בהגרלת דירת 2 חדרים סמוך לכיכר המדינה ● המנכ"ל רון חן: "יש עודף של פרויקטים ושוק רווי. החלטנו לבוא עם רעיון יצירתי שיזעזע את התחום" ● וגם: בשופרסל בוחרים פרזנטורית אחרי כמעט שנתיים של קמפיינים רזים ● אירועים ומינויים

אלי גליקמן, מנכ''ל צים / צילום: צים

ועד העובדים בצים הודיע על שביתה בעקבות מכירת החברה

על רקע המגעים למכירת השליטה לקרן פימי והפג לויד, ועד העובדים בצים הכריז על שביתת אזהרה והשבית את פעילות מטה החברה בישראל

משרדי וואוי ישראל / צילום: איל יצהר

החברה הסינית שסוגרת את חטיבת הענן בישראל - 60 איש יפוטרו

חברת Huawei, שפועלת בארץ באמצעות מרכז הפיתוח טוגה נטוורקס, מודיעה על סגירת פעילות הענן ופיטורי כ־60 עובדים, זאת לאחר שבסוף 2023 סגרה גם את פעילות האחסון וצמצמה עשרות משרות בעקבות המלחמה

מימין: רועי זיסאפל, שבתאי אדלרסברג, דורון בלשר / צילום: יח''צ, תמר מצפי, ניר סלקמן

הישראלית שנכנסה לרשימת המניות המומלצות של אופנהיימר

במדור השבועי של גלובס, בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט בסוף השבוע ● רדוור קפצה לאחר שהחברה הודיעה על תוכנית לרכישה עצמית של מניות ● לאחר שמנייתה הגיעה לשיא לפני כשבועיים, על רקע ההאצה בביקוש לחשמל לתשתיות AI - אורמת נכנסה לרשימת המניות הישראליות המומלצות של אופנהיימר ● ואודיוקודס נסחרת סביב רמות שפל של שנתיים

שיעורי האינפלציה / צילום: Shutterstock

קצב האינפלציה בישראל צפוי לרדת הערב משמעותית. אלו הסיבות

הכלכלנים צופים ירידה חודשית של 0.2%, שתחזיר את האינפלציה השנתית אל מתחת ל-2% לראשונה מאז יולי 2021 ● לצד התחזקות השקל, קיימת גם סיבה טכנית: גריעת מדד ינואר 2025, שכלל את העלאת המע"מ, מהחישוב

טיפול בפסולת של חברת מפעת (להב) / צילום: מתוך מצגת החברה

השקעות של חצי מיליארד שקל בחודשיים - הגופים שהופכים פסולת לכסף: "אנחנו לא מושפעים מטילים או מ-AI"

ייצור האשפה לנפש בישראל הוא מהגבוהים בעולם ומניב צמיחה נאה לחברות הפועלות בתחומי האיסוף והטיפול בפסולת ● לאחרונה מושך התחום גופי השקעה גדולים, שהזרימו מאות מיליוני שקלים לחברות הפועלות בו: "זה לא שיום אחד תקום אפליקציה שתאסוף אשפה. בסוף מישהו צריך לקחת את זה, וההיקפים הולכים וגדלים"

מיכל מור, מנכ''לית ומייסדת סמארט שוטר / צילום: מאיה חבקין

הביטחונית החדשה שמגיעה לבורסה בת"א לפי שווי של 700 מיליון שקל

סמארט שוטר, המייצרת מערכות בקרת אש אלקטרו-אופטיות, תנסה לגייס 200 מיליון שקל במסגרת הנפקה ראשונית ● בין בעלי המניות: חברות הביטוח הפניקס והכשרה והאלוף במיל' ניצן אלון

ירושלים / צילום: Shutterstock

זינוק חד של 25% בתוך חודש בהיצע הדירות החדשות בירושלים

מנתוני הלמ"ס עולה כי בעוד שהיצע הדירות בתל אביב פחת במחצית האחרונה של השנה שעברה, זה שבירושלים עלה ● מה הוביל לכך, והאם בעקבות הרחבת ההיצע מחירי הדירות יירדו?

Ring Air של חברת Ultrahuman / צילום: באג

הגאדג'ט שרוצה להחליף את השעונים החכמים

חברת Ultrahuman נכנסת לישראל עם הטבעת החכמה Ring Air, שמנטרת את הבריאות ואת השינה ● העיצוב מסיבי, הסוללה מספיקה לחמישה ימים, והמחיר יחסית גבוה - כמעט כמו שעון חכם, שמציע הרבה יותר

לן בלווטניק ואסף רפפורט / צילום: טים בישופ, עומר הכהן

האי הקריבי וההערכות שהתבדו: פרטים חדשים על המו"מ בין אסף רפפורט ולן בלווטניק

העיתון הבריטי פייננשל טיימס חשף כי אסף רפפורט נפגש עם בעלי רשת 13 לן בלווטניק מספר פעמים במטרה לנסות ולקדם את הצעת הרכישה שהוביל ● המחלוקת הייתה סביב הצורך בהזרמת כספים מידיית, דבר שהוביל לבסוף לבחירה בהצעה של פטריק דרהי

קמהדע / צילום: יח''צ, איור: גיל ג'יבלי

חיסון מתחרות והשקעה בצמיחה: המהפך של קמהדע בדרך לחברת פארמה ייחודית

הכניסה לתחום מוצרי הפלזמה הייחודיים עם ביסוס פעילות בארה"ב הפכו את קמהדע לחברת ביופארמה בינלאומית ● תמחור המניה עדיין אינו מגלם את מלוא פוטנציאל הצמיחה העתידית ● בדרך היא תצטרך להתגבר על מתחרות מבוססות, חשיפה לשערי מטבע וסיכוני שרשרת האספקה ● ניתוח חברה, מדור חדש

ההכרה בסומלילנד: האינטרסים הישראליים נחשפים

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: מצרים וסין מאחדות כוחות כדי להוריד את ההשפעה של המוסד באפריקה, הסיבה שמדינות נוספות צריכות ללכת בדרכה של ישראל ולהכיר בסומלילנד, ואיך משפיעה ההכרה הישראלית על היבשת • כותרות העיתונים בעולם

שיעורי האינפלציה / צילום: Shutterstock

האינפלציה הפתיעה לטובה בינואר: הקצב הנמוך ביותר מזה 4.5 שנים; מחירי הדירות שוב עולים

האינפלציה ירדה בכ-0.3% בינואר, מה שמשקף קצב אינפלציה שנתי של 1.8% - מתחת לאמצע יעד היציבות של בנק ישראל ● הסעיפים הבולטים בהם נרשמו ירידות: הלבשה והנעלה, תחבורה ותרבות ובידור ● מחירי הטיסות לחו"ל ירדו ב-8.1%, לאחר העלייה המפתיעה שרשמו בדצמבר ● מחירי הדירות המשיכו במגמת העלייה שלהם והתייקרו בכ-0.8%

להבות עולות מבניין שנפגע בתקיפה אווירית ישראלית בדרום לבנון בתחילת החודש / צילום: ap, Mohammad Zaatari

צה"ל תקף מחבלים מהג'יהאד האיסלאמי בכביש ביירות-דמשק

שר החוץ של איראן נחת בג'נווה בשווייץ לקראת השיחות עם ארה"ב ביום שלישי ● באיראן עונים לטראמפ לקראת חידוש המשא ומתן: "אם תבחר בעימות - יהיה לקח מרתיע" ● נתניהו: טראמפ חושב שהאיראנים רוצים הסכם אחרי הפספוס בפעם הקודמת, אמרתי לו: האיראנים משקרים ● עדכונים שוטפים

קניון / אילוסטרציה: רמי זרנגר

בעלים של רשת אופנה גדולה שם קץ לחייו

הרשת, בעלת עשרות סנפים ברחבי הארץ, נקלעה לקשיים כלכליים

אלי גליקמן, נשיא ומנכ''ל צים / צילום: don-monteaux-photography

בדרך לעסקת ענק בצים: אלה הזוכות במכרז

הפג לויד הגרמנית חברה לקרן פימי, והשתיים הגישו את ההצעה שזכתה במכרז ● ההצעה של הפג לויד נחשפה לראשונה בגלובס ● העסקה הייחודית תפצל את הפעילות של חברת הספנות לישראלית וזרה ● לחברה הגרמנית יש בעלים מקטאר וערב הסעודית ● צים תימחק מהמסחר בניו יורק באמצעות מיזוג משולש הופכי ● עובדי צים הופתעו מהעסקה ועשויים לפתוח בצעדי מחאה

אלי גליקמן, נשיא ומנכ''ל צים / צילום: איתי רפפורט - חברת החדשות הפרטית

עשרות מיליוני דולרים למנכ"ל ולמתווך: המרוויחים מעסקת צים

ענקית הספנות הגרמנית הפג לויד וקרן פימי צפויות לרכוש את צים ● אם העסקה תצא לפועל, המנכ"ל אלי גליקמן ייהנה מכ-40 מיליון דולר, והוא לא בעל המניות היחיד שירשום תשואה משמעותית ● סאמר חאג' יחיא, לשעבר יו"ר בנק לאומי, שתיווך בעסקה, עשוי לגזור קופון של מעל 10 מיליון דולר

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

באיראן פסימיים לגבי המו"מ, ומאיימים: "טראמפ ילמד לקח"

צה"ל תקף מחבלים מארגון הטרור הג'יהאד האיסלאמי במרחב מג'דל ענג'ר שבלבנון ● חוסלו שני מחבלים במרחב הקו הצהוב שביצעו פעולות חשודות בקרקע והתקרבו לכוחות צה"ל הפועלים בצפון הרצועה ● בנו של השאה האיראני הגולה: "מתקפה עשויה להאיץ את נפילת המשטר" ● עדכונים שוטפים