גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

7 מיליון שקל בנהריה, 58 מיליון בתל אביב: כמה עולה לגור ליד הים בישראל?

2025 סיפקה שלל עסקאות בלתי שגרתיות על קו החוף. יצאנו לבדוק את המובילות שבהן ● הסקירה כוללת מדגם של עסקאות שבוצעו לאורך חוף הים התיכון - מנהריה שבצפון ועד לאשקלון שבדרום

כמה עולה לגור במרחק הליכה מהים / צילום: Shutterstock
כמה עולה לגור במרחק הליכה מהים / צילום: Shutterstock

השוק

שוק הדירות מצוי בימים אלה בשפל, אך מתברר כי רצועת החוף עדיין מספקת עסקאות ברמות גבוהות מאוד של מחירים בנכסים, שחלקם בהחלט מצויים תחת ההגדרה "בלתי שגרתיים". ברור, שכשמדובר במחירים גבוהים, אין דין נהריה כדין חדרה, אין דין חדרה כדין נתניה, ואין דין נתניה כדין אשקלון. הסקירה כוללת מדגם של עסקאות שבוצעו לאורך חוף הים התיכון, מנהריה שבצפון ועד לאשקלון שבדרום.

עם נוף לחרמון: בכמה נמכר בית פרטי על שטח של דונם בשדה אליעזר?
הצעיר שסגר את עסקת הנדל"ן השביעית שלו בגיל 27
משפחות ברוכות ילדים ייפגעו: הנחות הארנונה מתעדכנות לקראת שנת 2026

נהריה

בנהריה מבוצעות עסקאות ברמות נאות של מחיר, ורמות מחירים של ארבעה מיליון שקל ומעלה נחשבות גבוהות מאוד.

העסקה הגבוהה ביותר השנה נרשמה בפרויקט חדש של חברת שכטר ובניו ברחוב האזדרכת 2 בעיר, שם נמכרה דירת הפנטהאוז בשטח של 166 מ"ר עם 5 חדרים, ב־7.01 מיליון שקל. על פי נתוני רשות המסים, הדירה נמצאת בקומה השישית. דירת מיני־פנטהאוז בקומה החמישית בבניין נמכרה ב־4.3 מיליון שקל. הסוד הוא כמובן הקרבה של הפרויקט לים, והנוף הפתוח שנשקף מרוב הדירות שבו לים, שהקפיצו מאוד את רמת המחירים בו.

קריית ים

הפרויקט החופי בקריית ים הוא אחד מהמיוחדים שמוקמים לאורך רצועת החוף, שכן אין מדובר במגדל שמתחרה עם סביבתו על הנוף הפתוח לים, אלא דווקא בפרויקט נמוך ויוצא דופן גם ביחס לסביבתו הקרובה.

קבוצת נתיב מקימה פרויקט בן 172 דירות, ב־18 מבנים של שלוש קומות מעל קומת קרקע, וזאת בחלק הצפוני של העיר, שנבנה בעיקר בשנות ה־90, עם העלייה הגדולה מחבר העמים. משום מה נותרה משבצת קרקע דווקא בחלק המערבי של השכונה ההיא, ששתי החברות ניצלו להקמת הפרויקט הזה.

כמה דירות נמכרו בפרויקט הזה ברמות מחיר של 3.5־4 מיליון שקל. העסקה היקרה ביותר השנה היא דירת חמישה חדרים בשטח של 156 מ"ר בקומה השנייה, שנמכרה ב־4 מיליון שקל. ביחס לשוק הצנוע של קריית ים, מדובר בהחלט בעסקאות יוקרה.

קריית ים. פרויקט עם בנייה נמוכה ויוצאת דופן / הדמיה: SNAPSHOT

חיפה

רוב עסקאות היוקרה בחיפה נרשמות בדרך־כלל על הכרמל עם נוף לים מלמעלה, אולם אחת מהן בלטה השנה דווקא על החוף. זו עסקה שסיפרנו עליה כאן לאחרונה - דירת 4 חדרים ברחוב יוברט המפרי במרחק של כ־40 מטר מהים. הדירה, בשטח 117 מ"ר, נמכרה ב־6.2 מיליון שקל.

חיפה. 40 מטר מהים / הדמיה: יח''צ

חדרה

בעשור וחצי האחרונים שוק הנדל"ן בחדרה משתנה, ורצועת החוף בעיר, מערבית לכביש 2, מתחילה להתמלא במגדלים. הסטנדרטים של היוקרה החדרתית משתווים במהירות למקובל במקומות אחרים בארץ.

בסוף השנה שעברה נרכשה דירת פנטהאוז בשטח 200 מ"ר בקומה ה־20 ברחוב ארזי הלבנון שמצוי בקו אחורי למדי לים, ב־6.8 מיליון שקל. השנה נסגרות עסקאות בפרויקט קדמי יותר במחירים דומים - על דירות קטנות ונמוכות יותר.

מדובר בפרויקט מגדלי וידה ברחוב רחבעם זאבי של חברת הנדל"ן אסדן, שיכללו מבנה אחד בן 23 קומות ו־104 דירות, ומבנה שני בן 24 קומות ו־109 דירות. המגדלים יחוברו באמצעות קומת הקרקע ושטחים משותפים.

דירת חמישה חדרים בשטח 130 מ"ר בקומה ה־14 של אחד מהמגדלים נמכרה השנה ב־8.1 מיליון שקל ודירות נוספות מקומות הביניים נמכרו במחירים של יותר מ־6 מיליון שקל. מדובר בעסקאות שמצויות בצמרת היוקרה החדרתית לדורותיה. במגדל סמוך, ברחוב בוארון, כבר נמכרה לפני כחמש שנים דירת פנטהאוז ביותר מ־10 מיליון שקל, אך הדירות האחרות לא הגיעו לרמות המחירים שהושגו על הדירות ה"רגילות" בפרויקט הזה.

נתניה

העיר רשמה בשנה החולפת מספר עסקאות חופיות מרשימות. בשכונת עיר ימים מכרה חברת י.ח. דמרי כמה דירות בפרויקט ברחוב נתן יונתן במחירים של 9 מיליון שקל ומעלה, ודירת פנטהאוז ב-15.5 מיליון שקל

צפונה משם מוקמת שכונת "שירת הים", בקו הראשון לים, מערבית לפארק השלולית וצפונית לשמורת האירוסים. לפני כחודשיים דיווחנו כי אחת מדירות הפנטהאוז בפרויקט של חברת אביב מליסרון נמכרה ב־15.9 מיליון שקל.

בשדרות ניצה 30, על המצוק, נבנה פרויקט "The Blue Cliff", בידי חברת קן התור. במסגרת הפרויקט נהרס המבנה ששימש בעבר כמלון הגליל, ואת מקומו יתפוס מגדל בן 34 קומות שיכלול בקומות התחתונות חדרי מלון ובעליונות - דירות מגורים. כמחצית מהדירות כבר נמכרו, רובן ליהודים אמריקאים.

בפרויקט זה שמנו לב לרכישת צמדי דירות. ביוני נמכרו שתי דירות צמודות של 160 מ"ר כל אחת בקומה ה־20 ב־8.6 מיליון שקל כל אחת, ולמחרת נמכרו שתי דירות צמודות באותו שטח בקומה ה־24 ב־9 מיליון שקל כל אחת; באוקטובר נרכש צמד שלישי של דירות, בקומה ה־29 של המגדל, כששתי דירות בשטח 160 מ"ר כל אחת נמכרו ב־9.9 מיליון שקל כל אחת. בשלושת המקרים מדובר ברוכשים שבכוונתם לאחד כל צמד דירות לדירת ענק אחת.

בשכונת החוף היוקרתית נת־600 בוצעה השנה עסקה במחיר של 17.9 מיליון שקל על דירת פנטהאוז בשטח 300 מ"ר בקומה ה־18 במגדל בן כעשר שנים שהקימה חברת גינאדי ברחוב הגילה, והיא העסקה הגבוהה ביותר שבוצעה בעיר בשנה האחרונה, על פי אתר רשות המסים.

יקי בריגה, בעל השליטה בחברת ציון בריגה, מדווח על עסקאות יוקרה בפרויקט של החברה ברחוב לויתן ליד מלון בלו ביי. אף שרוב הדירות בפרויקט הן דירות מוזלות במסגרת "מחיר למשתכן", נרשמו בו עד כה כ־20 עסקאות ברמות של 6 מיליון שקל ומעלה. השנה נמכרה דירת 6 חדרים בקומה ה־11 של המגדל ב־8.14 מיליון שקל. דירות בקומות העליונות חצו את רף ה־10 מיליון שקל.

נתניה. דירות צמודות שחוברו לדירה אחת גדולה / הדמיה: fuzion

הרצליה

השכונה החופית של העיר היא הרצליה פיתוח, שנחשבת לאחת מהיוקרתיות ביותר בארץ, אם כי בניגוד לשכונות חופיות אחרות, מדובר בשכונה של צמודי קרקע שמרובם המוחלט לא נשקף שום נוף לים. ואולם כשנשקף - השמיים הם הגבול ורחוב גלי תכלת המערבי הוא הדוגמא הבולטת לזה.

הרחוב כולל כ־60 וילות, מתוכן כמחצית ממש על קו המצוק בחלקו המערבי עם נוף פתוח לים. משום כך, מחירי הווילות המערביות כפולים ויותר מאלה שממוקמות בצד המזרחי, עם הנוף המוגבל לים, אם בכלל.

העסקה הגבוהה ביותר שבוצעה ברחוב, ולמעשה בכלל על יחידת דיור בישראל, נרשמה ב־2020, כאשר שלדון אדלסון המנוח רכש את הווילה ששימשה כבית השגריר האמריקאי בגלי תכלת 40 ב־230.35 מיליון שקל. כמה עסקאות נוספות ברחוב זה חצו את רף ה־100 מיליון שקל.

ואולם יש באזור גם כמה פרויקטים של בנייה רוויה שנמכרים במחירים גבוהים מאוד. חברת עופר השקעות מקימה פרויקט גדול ברחוב אבא אבן, בדרך למרינה, על שטח של 76 דונם. הפרויקט נמצא בין הרחובות אבא אבן, הצנחן, סטרומה ורמות ים בהרצליה פיתוח, ויכלול בנייה צמודת קרקע ורבי קומות בני חמש ו־12 קומות.

השנה נמכרו בפרויקט כמה דירות במחירים של 5.4-11 מיליון שקל, ואילו העסקה הגבוהה ביותר בו הייתה בבניין בן 12 הקומות, שבקומה התשיעית שלו נמכרה דירה בשטח של 210 מ"ר ב־21.4 מיליון שקל. זו העסקה הגבוהה ביותר שבוצעה בעיר בשנה האחרונה בבנייה רוויה - אך לא בעיר בכלל.

תל אביב

ממש לאחרונה התבצעה אחת העסקאות הגבוהות שבוצעו השנה בכל הארץ - דירה בקומה העשירית במגדל SIX 8, לא רחוק מהדולפינריום בתל אביב, נמכרה תמורת 58 מיליון שקל. מדובר בדירה בקומה העשירית, בשטח 275 מ"ר, כך שהמחיר מבטא מחיר למ"ר של כ־210 אלף שקל - מחיר שיא בעיר למטר רבוע.

בת ים

אזור החוף בבת ים עשה בשנים האחרונות קפיצה לגובה ובהתאם גם במחירים. דירת פנטהאוז בשכונת פארק הים בעיר נמכרה לאחרונה ב־8.84 מיליון שקל - עסקת שיא בבת ים במחצית השנייה של 2025.

הדירה, בת 6 חדרים בשטח של 190 מ"ר עם מרפסת בשטח של 80 מ"ר, נמצאת בפרויקט sea&park של קבוצת צרפתי שמעון, והעסקה כוללת שתי חניות ומחסן. לדברי החברה, הדירה נרכשה על ידי משפחה ישראלית שעוברת מבית צמוד קרקע.

בת ים. עסקת שיא בחצי השנה האחרונה: דירה ב־8.84 מיליון שקל / הדמיה: Viewpoint

אשדוד

שכונת המרינה בעיר הוקמה לפני כ־20 שנה, בשיא נהירת הנדל"ן של תושבי החוץ לישראל, והדירות בה נחטפו על ידם במחירים שהעיר לא הכירה לפני כן. עד היום, שכונת המרינה מרכזת אליה את רוב עסקאות היוקרה העירוניות.

עוד במרינה, בפרויקט חדש ברחוב אגוז 8 נרכשה דירת 5 חדרים, בשטח של 270 מ"ר ב־7.56 מיליון שקל, ועוד שלוש עסקאות נוספות נרשמו בפרויקט זה באתר רשות המסים במחירים של 6־7 מיליון שקל. הפרויקט רשום על שם חברת אסטנג'לוב השקעות ועו"ד מור כהן ומתוכננים במסגרתו שלושה מבני מגורים של 5 קומות ובסך־הכול 54 יחידות דיור.

ואולם בעקבות הגבהת הבנייה בעיר, החלו לצוץ עסקאות יקרות גם שכונות אחרות. וכך, העסקה הגבוהה ביותר בעיר בשנה האחרונה בוצעה בדירת פנטהאוז בשטח של 171 מ"ר בקומה ה־18 ברחוב הדקל 7, בפרויקט בן כ־10 שנים, שנמכרה ב־8.26 מיליון שקל.

עסקת יוקרה אחרת יוצאת דופן נסגרה לאחרונה בפרויקט Uptown אשדוד של דוניץ אלעד, שמוקם בשכונת המע"ר של אשדוד, שמצויה מעל למרינה. במסגרת העסקה נמכר פנטהאוז בשטח של 171 מ"ר בנוי ו־118 מ"ר מרפסת ב־7.5 מיליון שקל.

אשדוד. עסקה יוצאת דופן / צילום: עודד סמדר

Uptown אשדוד כולל שישה מגדלי מגורים בני 18 קומות, שניים מהם מאוכלסים מזה כשנתיים, השלישי אוכלס במהלך שנה זו ושלושה בניינים נוספים, שהשיווק שלהם צפוי להתחיל בחודשים הקרובים.

אשקלון

אשקלון מזכירה מעט את אשדוד במובן זה שאזור היוקרה שלה סובב את המרינה. ואולם שלא כמו אשדוד, הדירות שהוקמו במרינה האשקלונית בשנות ה־90 קרצו פחות לתושבי החוץ, משום שהיו אלה בעיקר דירות קטנות של 2־3 חדרים. רק מהפרויקטים שהוקמו באשדוד, תל אביב, נתניה וירושלים השוק למד שתושבי החוץ מחפשים בדרך־כלל דירות גדולות יותר.

התוצאה הייתה שמחירי הדירות המקוריות במרינה האשקלונית נעים בסביבות 18 אלף שקל למ"ר, בעוד שדירות חדשות יותר וגדולות בפרויקטים בסביבה מגיעות למחירים של כ־20 אלף שקל למ"ר.יש פרויקטים שסמוכים לים, שבהם יש דירות, בעיקר פנטהאוזים, שמקבלות גם 30 אלף שקל למ"ר.

חברת י.ח. דמרי מקימה שלושה מגדלים במסגרת פרויקט "דמרי ימה", ברחוב משה דיין, מעל למרינה, ומצליחה להשיג מחירים ממוצעים של כ־30 אלף שקל למ"ר בממוצע לכלל הפרויקט. בדיקה מראה, כי הדירות שנחשבות ל"פשוטות", נמכרות בכ־25 אלף שקל למ"ר, ואילו דירות יוקרה בקומות העליונות מגיעות לסביבות 50 אלף שקל למ"ר.

אשקלון. המחיר בפנטהאוזים הגיעו ל־30 אלף שקל למ''ר / הדמיה: SNAPSHOT

בפרויקט הזה ראינו מקרה שמזכיר את השוק הנתנייתי, שעה ששלוש דירות צמודות בקומות ה־23 וה־24 נמכרו בסך־הכול ב־24.2 מיליון שקל: שתי דירות נרכשו ב־8 מיליון שקל כל אחת והשלישית, בקומה ה־24 בשטח של 175 מ"ר נמכרה ב־8.26 מיליון שקל. שלוש העסקות הללו, בצוותא עם עסקה נוספת ב־8 מיליון שקל שבוצעה בשנה החולפת בפרויקט הן את העסקאות היקרות ביותר שבוצעו באשקלון.

עוד כתבות

תדלוק בתחנת דלק / צילום: טלי בוגדנובסקי

השקל ריכך את המכה, אבל מחיר הדלק ישבור שיאים גם במאי

משרד האנרגיה מעדכן כי מחיר הדלק יעלה ב-2 אגורות בלילה שבין חמישי לשישי ויעמוד על 8.07 שקלים לליטר בנזין ● הציפיות המוקדמות היו להתייקרות חדה עוד יותר בעקבות מחירי הנפט, אבל היחלשות הדולר מול השקל קיזזה את העליות

ישראל יקרה / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

המחקר שטוען: יוקר המחיה בישראל עשוי לעודד הגירה

ישראל יקרה ב־21% ממדינות סקנדינביה וב־68% ממדינות הים התיכון - כך חושף מחקר חדש של מכון אהרן ● הגורמים העיקריים הם צמיחה מתמדת של מחירי הדיור, הפירות והירקות ● החוקרים מתריעים: לא מדובר בגזירת גורל אלא בכשל רגולטורי ובלחצים פוליטיים

לארי אליסון / צילום: ap, Mark J. Terrill

אחד מעשירי העולם או הכי שקוע בחובות? במקרה של לארי אליסון זה לא סותר

מייסד ובעלי אורקל התחייב לשעבד חלק ניכר מהחזקותיו בחברת הטכנולוגיה לטובת הלוואות אישיות ● כל זה עוד לפני שהעניק גיבוי אישי בעשרות מיליארדים לעסקת הענק בתחום המדיה לרכישת וורנר ● מה יכולים להסיק מכך משקיעי אורקל ומיליארדרים אחרים בעולם

חלב של טרה / צילום: גלובס

אחרי תנובה: גם טרה מעלה מחירים

ההתייקרות במוצרי החלב נמשכת: מחלבת טרה מצטרפת לגל העליות, זמן קצר אחרי שתנובה הודיעה על ייקור מוצרים ויממה לאחר שהמדינה עדכנה את מחירי המוצרים המפוקחים

מיכל עבאדי-בויאנג'ו, החשבת הכללית / צילום: חיים צח-לע''מ

עשרות אלפי עובדי מדינה ייפרדו מכרטיס הנוכחות ויעברו לאפליקציה מבוססת GPS

משרד האוצר ומערך הדיגיטל מקדמים מהלך להחלפת "הכרטיס החכם" באפליקציה מבוססת מיקום ● בעוד שבאוצר מבטיחים חיסכון בעלויות ואבטחת מידע משופרת, בוועדי העובדים חוששים ממעקב: "נוודא שפרטיות העובדים נשמרת באופן מלא" ● היעד להטמעה: ינואר 2027

רכבים שרופים כחלק מתופעת הפרוטקשן / צילום: כב''ה צפון

"87% מהקבלנים נדרשים לשלם פרוטקשן": המספרים מאחורי אובדן המשילות

מבקר המדינה ממשיך להתריע על אוזלת־היד בטיפול בפרוטקשן ● בביקורת מעקב שפרסם על היבטי משילות בנגב מציין המבקר אנגלמן כי "פעולות האכיפה בתחומים מסוימים כמעט אינן מתקיימות", וכי קבלנים נאלצים לשלם סכומי עתק ● עוד הוא מתריע: "חלון ההזדמנויות להסדיר את התיישבות הפזורה הבדואית הולך ונסגר"

וול סטריט התאוששה מהר מהצפוי מהמלחמה עם איראן / צילום: Shutterstock, Christopher Penler

עצת הזהב שלא הכזיבה והזינוק במניות שהכה את הסטטיסטיקה

הירידות בתחילת המלחמה התחלפו בתוך זמן קצר באופטימיות ושיאים חדשים - בהתאם לסטטיסטיקה ההיסטורית ● ה־"V" המפורסם בשווקים התרחש דווקא לאחר שמדד הפחד זינק והכותרות בישרו על קטסטרופה ● וגם: עצת הזהב שכדאי לשנן ומה אומרת הסטטיסטיקה על ההמשך?

כנופיית שפירא - SSQ / צילום: שימוש לפי סעיף 27א'

רצח ימנו זלקה: מהו העונש בישראל לקטינים שביצעו עבירות פשיעה חמורות?

רצח הצעיר ימנו זלקה הציף מחדש את שאלת אלימות הנוער ● נתוני המשטרה בת"א חושפים הכפלה במספר מעצרי הקטינים בתוך שלוש שנים בלבד ● בעוד שחלק ממומחי המשפט מדגישים את חשיבות השיקום, עולות קריאות להעביר את האחריות אל מערכת החינוך והפיקוח ההורי ● שאלת השעה

מייסדי איידוק: גיא ריינר, אלעד וולך ומיכאל ברגינסק / צילום: גיא שרייבר

בהובלת גולדמן זאקס: הסטארט-אפ הישראלי שגייס 150 מיליון דולר

חברת הבינה המלאכותית הרפואית איידוק השלימה סבב של 150 מיליון דולר, שמעלה את סך הגיוסים לכחצי מיליארד דולר

מייסדי מג'סטיק לאבס: מאסומי ריינדס (מימין), עופר שחם ושאה ראבי

"יעיל פי 50 מהשרת של אנבידיה": הטכנולוגיה מאחורי חברת השבבים הישראלית

מג'סטיק לאב של עופר שחם - מי שהיה בעבר בכיר במטא ובגוגל - ושותפיו האמריקאים חושפת לראשונה את הטכנולוגיה שעומדת מאחורי חברת השבבים  ● כך היא עוקפת את האתגרים מתחום הזיכרון שיאפשרו ללקוחות שלה לספק שירותי AI יעילים יותר

ידין ענתבי, הפועלים; אבי לוי, דיסקונט; אלי כהן, הבינלאומי / צילום: ענבל מרמרי, רמי זרנגר, אייל טואג

הבונוסים שנחתכו והקיצוצים: כך נקלעו שלושה בנקים למלכוד מול העובדים

בדיסקונט הודיעו השבוע על הקפאת הבונוסים ורמזו על קיצוצי כוח אדם שבדרך ● בבנק הפועלים הוכרז סכסוך עבודה כבר לפני חודשים ● ובבינלאומי קיים משבר סביב התגמול למנהלים ● מה הוביל את ההנהלות להדק את החגורה, ואיזה בנק עבר בשלום את המשוכה?

קומת האוכל של קניון רמת אביב / צילום: ערן לביא

קניון רמת אביב משיק את הקומה השלישית

קומת הקולינריה בקניון רמת אביב נפתחת לקהל הרחב בהשקעה של כ-100 מיליון שקל, עם מסעדות שף, רשתות מזון ורוף־טופ לאירועים ● במקביל, משרד פרסום ישראלי גורף פרסים בפסטיבל קליאו ● אירועים ומינויים

מטה סנדיסק בקליפורניה, ארה''ב / צילום: Shutterstock

המניה הכי לוהטת בוול סטריט שברה שיא נוסף, ומאות עובדים בישראל נהנים

מניית סנדיסק עקפה לראשונה את רף ה-1,000 דולר, כשנה וחודשיים לאחר שהתחילה להיסחר בנאסד"ק והשלימה קפיצה מטאורית של כמעט 3,000% ● ליצרנית רכיבי הזיכרון יש מרכזי פיתוח בישראל - לאחר שרכשה בעבר את M-Systems של דב מורן, שפיתחה את הדיסק און קי

דניאל שרייבר (למונייד), מיכה קאופמן (פייבר), יקי פייטלסון (ורוניס) / צילום: דור מלכה, רמי זרנגר, תומר פולטין

הישראליות בוול סטריט מככבות: דוחות חזקים לורוניס ופייבר

חברת אבטחת הסייבר ורוניס דיווחה על צמיחה של 26.9% בהכנסות וסיפקה תחזית חיובית לרבעון השני ● חברת התוכנה פייבר עקפה את תחזיות האנליסטים גם בשורת ההכנסות וגם בשורת הרווח ● למונייד צופה רווחיות עוד השנה ומעלה את תחזית ההכנסות

מיכאל אורן, מייסד ומנכ''ל KEYZ / צילום: טל רביב

בכיר לשעבר ביד2 משיק את KEYZ: לוח לקנייה ומכירה של דירות ורכבים

מיכאל אורן, לשעבר המשנה למנכ"ל יד2, משיק פלטפורמה חדשה לניהול, קנייה ומכירה של רכבים ודירות בשם ● הפלטפורמה, שתיקרא KEYZ, מציעה מרקטפלייס דיגיטלי המלווה את המשתמש לאורך כל התהליך ומשלב מערכות AI שישמשו להשוואה ויסייעו בתהליך קבלת ההחלטות

בין הסיבות לעיכובים. השרים חיים כץ (משמאל) ויריב לוין / צילומים: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

שוק הנדל"ן בקיפאון ניהולי: המינויים הבכירים שתקועים בעיצומו של משבר

חצי שנה מאז פרישת ינקי קוינט מרשות מקרקעי ישראל, והתפקיד טרם אויש ● גם יו"ר מטה התכנון עזב, ואין מי שיחתום על מחליף בשל היעדר שר פנים קבוע ● אילו תפקידים בכירים נותרו ללא מנהל?

נוחי דנקנר / צילום: תמר מצפי

בלי כרטיס אשראי ובלי טיסות: כך עלולים להיראות חייו של נוחי דנקנר

בית המשפט שידון בבקשת הבנקים להכריז על מי שהיה האיש החזק במשק כפושט רגל, עלול להטיל הגבלות מחמירות על חיי היומיום שלו ולאפשר לנאמן לממש לו נכסים אישיים: "אי־אפשר להישאר אמיד בפשיטת רגל" ● וגם: מדוע שינו הבנקים גישה, והאם משפחת דנקנר תסייע?

מנכ''לי מטא, גוגל, אמזון ומיקרוסופט / עיבוד: דגנית נחום ג'מצ'י

ההפתעה של גוגל והנתונים שהפילו את מניית מטא

אמזון עקפה את הציפיות עם הכנסות של 181.5 מיליארד דולר ● אלפאבית הרוויחה 5.11 דולר למניה, כמעט כפול מהצפי ● הוצאות ההון ברבעון עמדו על 19.84 מיליארד דולר, מתחת להערכות בוול סטריט ● מיקרוסופט דיווחה על רווח מתואם למניה של 4.27 דולר מול צפי ל-4.06 דולר

צה''ל בדרום לבנון / צילום: דובר צה''ל

באגף התקציבים מזהירים: ישראל נכנסת לכלכלת טראומה ואיבדה את "רצועת הביטחון" הפיסקלית

תמר לוי-בונה, סגנית הממונה על התקציבים, בכנס מכון אהרן למדיניות כלכלית באוניברסיטת רייכמן: "בעבר הייתה לנו כלכלה שמורידה את הריבית על החוב שלה, שמעלה הוצאות אזרחיות ומגדרת את הוצאות הביטחון - הכול התהפך לגמרי, ומקבלי ההחלטות צריכים לבחור - חוב, רמת חיים או ביטחון"

פרויקט גת רימון (וויי בוקס ארט) / צילום: משה צור אדריכלים

פנטהאוז בפארק המסילה בתל אביב נמכר ב-55 מיליון שקל

עשרות הצעות הוגשו למכרז מחיר מטרה בבית שמש, ברקע הקיפאון היחסי במכרזי הקרקעות מתחילת המלחמה ● הממשלה תחלק מעל 230 מיליון שקל ל־14 רשויות מקומיות על קידום היתרי בנייה - קריית גת בראש ● מצפה רמון חתמה על הסכם פיתוח להקמת כ־3,000 דירות ● ובת"א: פנטהאוזים נמכרו בעשרות מיליוני שקלים ● חדשות השבוע בנדל"ן