גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"השיעור שלמדתי ממייקל ג'ורדן? לחיות את הרגע, ולחשוב בגדול"

כשאסתי פורטנוי קיבלה הצעה לעבוד עם אגדת הכדורסל מייקל ג'ורדן, היא לא ממש התלהבה. אחרי הכול, כדורסל לא היה ספורט מועדף עליה. מאז חלפו כמעט 30 שנה שבהן היא משמשת כמנהלת השיווק והמנהלת האישית שלו ● בראיון מיוחד לגלובס היא מסבירה איך מתחזקים מותג שדור ה–Z מעולם לא ראה על המגרש, מה עומד מאחורי מותג הטקילה שלו סינקורו, הנמכר גם בארץ, מה השיעור שלמדה ממנו ואיך אפשר לשפר את תדמית ישראל בעולם

אסתי פורטנוי / צילום: גבריאל סימן טוב
אסתי פורטנוי / צילום: גבריאל סימן טוב

כשאסתי פורטנוי הייתה בת 29, היא ייסדה יחד עם בעלה ארגון ללא כוונות רווח שמסייע לבעלי מוגבלויות. בין המתנדבים שגייסה היו גם הסוכנים של אגדת הכדורסל מייקל ג'ורדן. "ואז הם שאלו, למה שלא תבואי לעבוד עבורנו?", היא נזכרת ברגע מלפני כמעט 30 שנה.

ניתוח | הדוחות מראים: כדי להמשיך להוביל, נטפליקס חייבת את עסקת וורנר ברדרס
העגבנייה לא יכולה לחכות: הדבר החשוב שחסר לחקלאות בישראל

"זה לא כל כך ריגש אותי, כי חשבתי שזה לא בשבילי לעבוד עם ספורטאי, אבל בעלי אמר לי, 'את צוחקת?'. הוא אוהד של ג'ורדן, ואני בכלל לא התעניינתי בכדורסל. אני חובבת פוטבול. אחרי חצי שנה של שיחות, הם הטיסו אותי לשיקגו כדי לפגוש את מייקל, ששיחק אז בשיקגו בולס".

בערב שלפני הטיסה, היא התכוננה יחד עם בעלה למפגש עם מי שנחשב לשחקן הכדורסל הטוב ביותר בכל הזמנים. "הוא שאל את מי אני מכירה. ידעתי להגיד את שמותיהם של דניס רודמן וסקוטי פיפן, אבל לא ידעתי עליהם כלום, אז הוא אמר 'את בחיים לא תקבלי את העבודה'.

"ואז נסעתי לשיקגו, ומייקל לא שאל אותי אפילו שאלה אחת על ספורט. הוא שאל על החיים, הערכים שלי ואיך אני עובדת, ובסוף הציע לי את העבודה" - כמנהלת השיווק והמנהלת האישית שלו. "אני לא יכולה לשחק כדורסל או לנתח אותו, אבל אני אוהבת להיות שותפת שיווק של מייקל. וזה בסדר, כי הוא לא צריך עוד אוהדת. במובנים מסוימים אנחנו כמו אח ואחות, שלפעמים רבים ולא מסכימים, אבל הוא אדם מדהים ובוס נהדר.

"והנה אנחנו 30 שנה אחרי הראיון ההוא, ובכל פעם שאני חושבת שהנה זה עומד להסתיים, מייקל שואל 'מה אם נעשה את זה...' - בין אם להיות בעלים של קבוצה, לעשות סרט דוקומנטרי, להקים חברת הלבשה או להשיק טקילה. ואז הוא אומר 'אסתי, זה יהיה כיף, לכי תבני חברה'".

האפשרות האחרונה, הטקילה, היא הסיבה לראיון הזה. לפני כשש שנים הקים ג'ורדן את מותג האולטרה-פרימיום סינקורו יחד עם ארבעה שותפים, שלושה מהם בעלים של קבוצות NBA גדולות - ג'יני באס (לוס אנג'לס לייקרס), ווס אדנס (מילווקי באקס), וייק גרוסבק (בוסטון סלטיקס) ואמיליה פאזאלארי שמשמשת כמנכ"לית.

ב-2024 נכנסה הטקילה לישראל, באמצעות יבואנית האלכוהול גלובל וויין אנד ספיריט. "כמה חודשים אחרי שהחברה החלה לפעול, קיבלנו פנייה מסינקורו", מספרת סמנכ"לית השיווק עליזה דיינים אלטרס.

"היום ישראל היא השוק השלישי בעולם במכירות המותג מתוך 30 מדינות, אחרי ארה"ב ואינדונזיה. קטגוריית הטקילה אולטרה-פרימיום צומחת כאן במאות אחוזים, ומשקפת שינוי ברור בהרגלי הצריכה של הישראלים".

תפוז, לא לימון

בארה"ב יש לא מעט סלבריטאים שמחזיקים במותגי טקילה - לברון ג'יימס, ג'ורג' קלוני וג'סטין טימברלייק הם רק חלק מהשמות. במלים אחרות, לא רק ששוק המשקאות החריפים צפוף להפליא, גם בקטגוריה הספציפית הזו צריך להתאמץ להשיג בולטות.

מייקל ג'ורדן, ומאחוריו אסתי פורטנוי, בחודש שעבר בצפון קרוליינה / צילום: ap, Jenna Fryer

"אצלנו זו לא טקילה של סלבריטאים, אלא כזו שמבוססת על הנוזל", אומרת פורטנוי. "כמה מהשמות הגדולים בתחום הבעלות בספורט חברו יחד, למרות שהם יריבים. לפעמים הם נפגשים אחרי משחקים, ופעם אחת הם יצאו לארוחת ערב, גילו שכולם אוהבים טקילה והחליטו לייצר את הטקילה הטובה ביותר אי פעם - כי הם כולם אנשים מאוד תחרותיים.

"במשך שלוש שנים הם ערכו טעימות וניסיונות, עד שהגיעו לתוצאה מעולה. הטקילה שלנו לא שורפת לך את הגרון. הדרך שמייקל ואני אוהבים לשתות אותה היא עם קוביית קרח גדולה וחתיכת תפוז, לא לימון ולא ליים".

על עיצוב הבקבוק הופקד מעצב הנעליים מארק סמית', שעיצב את נעלי האייר ג'ורדן בנייקי. "מייקל התקשר למארק, וביקש ממנו לעצב בקבוק טקילה. מארק אמר לו, 'עצום את עיניך, וכשאתה רואה את הבקבוק הזה, מה שלוש המלים שיתארו אותו? ומייקל אמר ייחודי, חדשני ומושך. ואז החל העיצוב".

אפשר היה לעצור בזה, אבל מתברר שלכל פרט בעיצוב יש חשיבות - אולי ככה זה כשמחיר התחלתי עומד על יותר מ-300 שקל, ויכול להגיע גם לכ-6,200 שקל לבקבוק. "נעלי האייר ג'ורדן מפורסמות בכך שאנחנו מספרים דרכן סיפור שקשור לקריירה של מייקל או לחיים שלו", מסבירה פורטנוי. "גם הבקבוק הזה מספר סיפור.

הטקילה היקרה ביותר של סינקורו / צילום: סינקורו

"השם סינקורו פירושו '5 זהב' - חמישה שותפים שיוצרים טקילה ברמה של חמישה כוכבים. זה בקבוק עם חמש דפנות, והוא מזכיר את העלים של צמח האגבה (שממנו מכינים טקילה). הוא גבוה כמו גביע ניצחון, והתחתית וקצה הפקק עוצבו בזווית של 23 מעלות - המספר של ג'ורדן, ומעין מחווה סודית בשבילו".

למה החלטתם להיכנס לישראל?
"תל אביב היא בין השווקים הכי מצליחים שלנו, ואני חושבת שזה בגלל שהצרכנים הישראלים מאוד אופנתיים, הם אוהבים את הפרימיום, ובמסעדות התל אביביות יודעים להעריך איכות. אנחנו כאן פחות משנתיים, ורשמנו צמיחה של יותר מ-300%".

לחיות בלי חרטות

פורטנוי מגיעה לראיון, שנערך במלון תל אביבי, עם סריג אפור שעליו כתוב בשחור JORDAN ("משלמים לי כדי ללבוש את זה", היא אומרת בחיוך), נעלי ג'ורדן לבנות של נייק לנשים ושרשרת מגן דוד שבה היא מתגאה.

אימה הייתה ישראלית שנולדה בוורשה, ועלתה עם משפחתה לארץ ב-1933 בעקבות האנטישמיות. המשפחה התמקמה בבני ברק. "נולדתי למשפחה חסידית. יש לי 22 בני דודים, תמיד יש אצלנו חתונה או בר מצווה", היא משתפת.

"אימא שלי נסעה לאמריקה ופגשה שם את אבא שלי שהיה ניצול שואה, והתחתנה איתו. המשפחה שלה כעסה, כי הבת היחידה שלהם עברה לאמריקה. נולדתי שם, ביליתי כאן את חופשות הקיץ שלי, ובמובן מסוים הפכתי לגשר בין בני ברק והעולם שחוץ לה". שני הוריה קבורים בירושלים.

מה למדת על מייקל ג'ורדן לאורך השנים שאתם עובדים יחד?
"לא ידעתי כמה הוא חכם, וכמה הוא מבין בעסקים ובשיווק. הוא יודע להסתכל על התמונה המלאה, בעוד אני מתרכזת בפרטים. גדלתי כבת להורים מהגרים, ושום דבר לא היה מספיק טוב בשביל אימא שלי. תמיד היא חשבה שאני יכולה יותר, והמוטו היה 'אם את עושה משהו, תעשי אותו נכון או אל תעשי אותו בכלל'. מייקל הוא בדיוק אותו דבר - שואף למצוינות בכל דבר שהוא עושה. הוא לימד אותי שצמד המלים 'מה אם...' ניתן להשגה".

מה השיעור הגדול ביותר שלמדת ממנו?
"לחיות את הרגע. הוא מאוד נוכח, בעוד שאני כל הזמן מתכננת קדימה. הוא תמיד צוחק עליי שאני יותר מדי ממוקדת בלו"ז שלו, ואומר לי 'אסתי, תיהני מהחיים'. אני אומרת לו: 'מייקל, מישהו אמור לדואג ללו"ז', והוא אומר 'אסתי, תחיי את הרגע, ותחשבי בגדול'. הוא צודק, אבל אני כל כך רגילה לארגן הכול קדימה. לפעמים אני מודאגת ממשהו, והוא לא מודאג בכלל".

כי יש לו אותך.
"לא, כי הוא מאמין שדברים קורים מסיבה מסוימת. הוא לא מסתכל אחורה, אין לו חרטות. הוא תמיד מסתכל קדימה בצורה חיובית, ומקבל החלטות. אל תגידי לו שאמרתי, אבל הוא בדרך כלל צודק".

לפני המון שנים הוא אמר עלייך: "אני לא משלם לאסתי להיות נחמדה. התפקיד שלה הוא לבשר את החדשות שאנשים לא תמיד רוצים לשמוע". מה את חושבת על זה עכשיו?

"זה מצחיק אותי. אני מגיעה מעולם התאגידים, שבו עושים לך הערכה שנתית. אז אחרי שישה חודשים שעבדתי עבורו, שאלתי אותו איך אני, והוא אמר לי 'את יותר מדי נחמדה', ולא הבנתי למה הוא מתכוון.

"הוא הסביר: 'לפעמים אני אצטרך שתגידי לא, ואת לא יכולה לדאוג ממה שאנשים יחשבו עלייך בגלל זה'. הוא בעצם רצה שיהיה לי עור עבה במקרים שצריך להגיד 'לא' וכועסים עליי, ולא לקחת את זה אישית. כי בתפקיד שלי, חשוב לוודא שאנחנו אומרים 'כן' לדברים הנכונים. כשהוא אמר את המשפט ההוא, על 99% מהדברים שהציעו לנו אמרתי 'לא', אבל עכשיו אנחנו מנסים יותר להגיד 'כן', אבל אני חייבת להיות קשוחה".

ואת מצליחה עם הקשיחות?
"זה קשה, אבל הילדים שלי אומרים לי 'את קשוחה', ואני חושבת שזה בגלל ההורים שלי. כילדה, היה אסור שיהיה לך יום רע, כי מה זה לעומת ניצול אושוויץ. אף פעם לא התלוננתי, תמיד הייתי צריכה להיות בגישה חיובית, ואני חושבת שהבאתי את זה לעבודה עם מייקל".

650 שעות מצולמות

היא מכירה היטב את ישראל, ומגיעה לכאן לא מעט - הפעם לרגל חתונה משפחתית - אבל את ג'ורדן עדיין לא שכנעה להגיע. "אימא שלו ואחותו היו בארץ, ומאוד אהבו אותה", היא משתפת. "הייתי שמחה אם הוא היה בא, הוא היה אוהב את תל אביב, אולי יום אחד זה יקרה".

ג'ורדן הוא מותג בפני עצמו, ללא קשר למוצרים שלו. מה ערכי המותג, מבחינתך?
"עבורי הוא מסמל גדולה ואותנטיות. הוא יצירתי, לפעמים 'משבש' שוק - אנחנו עושים משהו ואנשים שואלים 'מה?'. זה היה ככה מאז הנעליים שהוא עיצב ב-1984 בצבע אדום, ונאסרו לשימוש על ידי ה-NBA כי הן היו צבעוניות מדי. אם תעשי היום גוגל עם השם מייקל ג'ורדן, חצי מהכתבות שתקבלי הן לא על האדם, אלא על מישהו שקוראים לו 'המייקל ג'ורדן של...', כי זה מגדיר מצוינות".

מה האתגר הגדול שלך?
"לשמור על האותנטיות שלו, ולהגיד כן על הדבר הנכון. את לא רואה אותו בכל מקום, בניגוד להרבה סלבריטאים וספורטאים אחרים הוא כמעט לא עושה פרסומות, ולא תראי אותו בסופרבול הקרוב".

מתי טעית, ואיך תיקנת?
"ממש מזמן, היה בשוק פאלם פיילוט, והחלטנו להיות מאמצים מוקדמים ולעשות מוצר כזה של מייקל. שנה אחר כך האייפון יצא, ואז הבנו שאולי לא כדאי שנהיה הראשונים לשים את השם שלנו על טכנולוגיה חדשה או מוצר חדש. עדיף לתת לשוק להקדים אותנו".

דור ה-Z ודור האלפא מעולם לא ראו את ג'ורדן משחק. איך אתם מנגישים להם את המותג?
"עשינו את הסדרה 'הריקוד האחרון' (פורטנוי חתומה עליה כמפיקה, ג"ח), כדי שהדור הצעיר יכיר את הסיפור, ויבין את הגדולה שלו. לפני שלושים שנה היה 'ספייס ג'אם' (הסרט שבו באגס באני וחבריו משכנעים את ג'ורדן לחזור מפרישתו ולהשתתף במשחק כדורסל), וזה היה מאוד פופולרי, אבל אלה שצפו בסרט הם היום בני ארבעים.

"צריך להמשיך להצמיח את המותג הזה, ולא מדובר רק בלוגו על נעל, זה אדם חי וקיים, אז 'הריקוד האחרון' ממש עזר לנו. צעירים ונשים צפו בו, ורבים אמרו 'הו, לא היה לי מושג'. מייקל לא שש להסכים לסדרה, כי הוא לא הרגיש הכרח לספר את הסיפור שלו, אבל חששנו שאם הוא לא יספר, מישהו אחר יעשה את זה.

"הסדרה היא שיתוף פעולה של מייקל, ESPN, NBA, נטפליקס, חברת ההפקה והבמאי. שש ישויות שלכל אחת מהן הייתה דעה איך זה אמור להיות. הרעיון היה להראות איך זה להיות מייקל ג'ורדן ב-1996-97. ב-NBA ידעו אז שזו השנה האחרונה, אז הם הציעו שיהיו מצלמות שיעקבו אחריו ואחרי השיקגו בולס.

"בהתחלה הוא לא אהב את זה, אז הבטיחו לו שאם הוא לא ירצה, היחידים שיראו את זה יהיו הילדים שלו. מדובר היה בחומר מצולם בהיקף של 650 שעות, שאף אחד מעולם לא ראה. כל שנה הם באו אלינו, ושאלו: 'אתם מוכנים לעשות את הסרט?', ומייקל אמר 'לא. אולי אחרי מותי'.

"ואז החלטנו כן לעשות את זה. עבדנו על הסדרה חמש שנים, זה אחד הפרויקטים הכי קשים שהיו לי. היינו אמורים להשיק ביוני 2020, אבל הקורונה הגיעה, משחקי ה-NBA הופסקו, ואז ESPN ביקשו שנעלה חודשיים מוקדם יותר. כששני הפרקים הראשונים שודרו, עדיין היו חסרים לנו עוד פרקים מוכנים".

דרך נוספת להגיע לדור הצעיר היא הרשתות החברתיות. אבל ג'ורדן לא שם.
"תודה לאל. לא מעניין אותו לשתף כל דבר שקורה לו בחיים, זה לא מתאים לאופי שלו. מאחר שהוא לא משתף את חייו, אז כשהוא נגיד מתראיין ל-NBC, אנשים מתרגשים. לאחרונה ראו אותו הרבה בבית המשפט, כי הוא ניהל תביעה, אבל הוא לא יופיע באירועי סלבריטאים, זה לא הסטייל שלו".

"חייבים בעלי ברית"

מאז פרוץ מלחמת חרבות ברזל גברה גם האנטישמיות בארה"ב, ופורטנוי מרגישה זאת היטב. היא מילאה שורה של תפקידים בארגונים יהודיים, וכיום משמשת כסגן יו"ר מועצת המנהלים של הלל אינטרנשיונל - ארגון הקמפוס הגדול בעולם לסטודנטים יהודים.

"המורשת שלי, ומה שמגדיר אותי, זו העבודה שלי בקהילה היהודית. זה יותר חשוב לי מהעבודה שלי. יש לי קרובי משפחה מקיבוץ נירים ששרדו את מתקפת ה-7 באוקטובר, והיום שלי מתחיל עם חדשות מישראל, אז אני לחוצה לפחות כמוכם".

היא מגיעה לישראל פעם-פעמיים בשנה. "אני אוהבת לעשות הליכה על הטיילת ליפו. אני מרגישה יותר בטוחה כאן מאשר בכמה מהערים הגדולות בארה"ב", היא משתפת.

כאשת שיווק, מה ישראל יכולה לעשות כדי לשפר את תדמיתה?
"אנחנו כבר לא בשלב שאפשר להגיד 'תראו את הסטארט-אפ ניישן', ואיזה יופי הטכנולוגיה. צריך למצוא את האנשים שיכולים לדבר עבור המדינה. נועה תשבי, למשל, עשתה עבודה נהדרת בקולג'ים וקמפוסים, וגם כתבה ספר ממש טוב בשם 'ישראל - המדריך הפשוט למדינה הכי לא מובנת בעולם'. בהלל קנינו 4,000 עותקים שלו, וחילקנו לסטודנטים.

"אבל הדבר החשוב ביותר הוא שיותר צעירים יבואו לפה, עוד לפני שהם מגיעים לקולג'. צריך להביא לפה את הצעירים כשהם בני 14-16, כי זה השלב שבו מתעצבת האישיות שלהם. הביקור יהפוך את היהדות לחלק מהזהות שלהם, ואז בקולג' יהיה להם קל יותר.

"צריך גם יותר סלבריטאים יהודים שידברו עבור המדינה, כמו סקוטר בראון, למשל, שהיה המנהל של טיילור סוויפט וגילה את ג'סטין ביבר, ועכשיו יוצא עם סידני סוויני. אנחנו חייבים בעלי ברית".

עוד כתבות

TOTO / צילום: מתוך אתר החברה

הסיבה המפתיעה לזינוק של מניית יצרנית האסלות הגדולה בעולם

כבר שנים שחברת טוטו היפנית מייצרת לא רק מושבי אסלה מחוממים, אלא גם רכיבים המשמשים בייצור שבבים ● הבוקר מניית החברה זינקה ביותר מ-10% בעקבות המלצה של גולדמן סאקס

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

מקבלן חשמל למיליארדר: איך הבעלים של אחת החברות הבולטות בת"א נותר אנונימי?

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● צבי לוי, בעל השליטה ביצרנית המרעומים ארית, הפך השקעה של 14 מיליון שקל לפני שני עשורים לכזו ששווה מיליארדים ומימש בשבוע שעבר חלק מההחזקה תמורת כ־400 מיליון שקל ● ועדיין הוא שומר על אנונימיות כמעט מוחלטת, ואפילו תמונה שלו ברשת קשה למצוא

מייסדי למונייד, דניאל שרייבר ושי וינינגר / צילום: דור מלכה

שיתוף הפעולה עם טסלה שהזניק את המניה הישראלית בוול סטריט

למונייד אספה מידע שהראה שמערכת הנהיגה האוטונומית של טסלה מפחיתה תאונות ● מייסד למונייד שי וינינגר: "רכב שיכול לראות ב‑360 מעלות, שלעולם לא נרדם ומגיב בשברירי שנייה, פשוט אינו ניתן להשוואה לבני אדם" ● מניית החברה זינקה ב-13%

עלי חמינאי / צילום: ap, Office of the Iranian Supreme Leader

האמריקאים צוברים כוחות באזור, בישראל מעריכים: הם יתקפו באיראן

חברות התעופה אייר פראנס ו-KLM הודיעו: על רקע המתיחות - מבטלים את הטיסות לתל אביב והאזור ● דיווחים באיראן: מפגינים הוצאו להורג, מעל 20 אלף נהרגו ● אתר האופוזיציה האיראני מתריע: "הטרוריסטים לא שמים על מה שהנשיא טראמפ אמר" ● במערכת הביטחון נערכים לתרחיש המחמיר, שלפיו ארה"ב תתקוף ואיראן תגיב, אך כרגע מבהירים כי אין כל שינוי בהנחיות ● דיווחים שוטפים

ליפ-בו טאן, מנכ''ל אינטל / צילום: אינטל

הציפייה הייתה בשמיים, אבל ההתאוששות של אינטל עוד רחוקה

אינטל רשמה בשבועות האחרונים עלייה פנומלית ובתי ההשקעות שדרגו את המלצת הקנייה שלהם למנייה ● אלא שעם פרסום התוצאות לרבעון הרביעי ההתלהבות נבלמה והמשקיעים קיבלו תזכורת למשבר הגדול בו מצויה החברה ● האם 2026 תהיה שנת המפנה?

הרובר הגדול והמתקדם ביותר של נאס''א נוחת במאדים. חוקר גיאולוגיה ומחפש סימני חיים, יולי 2020 / צילום: Reuters, NASA/Cover Images

שתי קריאות על החיים בעולמות אחרים: מצפה לנו הרפתקה שם בחוץ

לאחרונה ראו אור שני ספרים שצוללים לשאלות הגדולות של היקום ● בעוד האחד מתמקד באדם וסבור שיש לחשוב על מאדים כעל כוכב הלכת הראשון המאוכלס על ידי מכונות, השני מעדיף שרובוטים יחפשו אחר חוצנים בשבילנו

ג'ילי סטאריי E-MI / צילום: יח''צ

83 ק"מ לליטר? ההבטחה של הקרוס-אובר הסיני החדש

לפלח הצפוף והפופולרי של רכבי קרוס־אובר עם הנעת פלאג־אין מצטרף מתמודד מבית ג'ילי - ג'ילי סטאריי E-MI ● יש לו ממדים מרשימים, תא נוסעים מרווח ומאובזר, מערכת הנעה מעודנת ומחיר תחרותי. האם נולד כאן להיט חדש?

ידין קאופמן / צילום: יח''צ תמורה

למד בישיבה, היה בן בית אצל אהרן ברק - והופך אופציות של חברות לתרומות במיליונים

"כמה שנים אחרי האינתיפאדה השנייה גייסתי קרן לסטארט־אפים ברמאללה. עזרנו בהקמה, והשקענו בחברות פלסטיניות. שום חברה לא שרדה" ● שיחה קצרה עם ידין קאופמן, מייסד קרן תמורה, שמתרימה אופציות מסטארט־אפים למטרות אימפקט

אילוסטרציה: Shutterstock

דיווח על הכנסות נמוכות כשכיר, אך התגלה כבעלי שתי דירות בכיכר המדינה ופנטהאוז בראשל"צ

רשות המסים חושדת כי תושב ת"א גרף עשרות מיליונים במטבעות וירטואליים, אך לא דיווח על הכנסותיו ולא שילם את המס הנדרש על רווחי הקריפטו ● מהחקירה עלה כי החשוד לא פתח תיק ברשות המסים, לא הגיש דוחות ולא דיווח על עיסוקו במטבעות וירטואליים

אילון מאסק ומייקל אולירי / צילום: ap

כאשר אילון מאסק כיוון את המתקפות שלו נגד מייקל אולירי, המנכ"ל האירי ידע בדיוק מה לעשות

קרב מקוון בין מנכ"לי SpaceX וריינאייר הפך לשיעור כיצד להרוויח כסף מסכסוך מתוקשר

וול סטריט / צילום: Shutterstock

נעילה מעורבת בוול סטריט - מחיר הכסף זינק לשיא חדש; אינטל צללה בכ-17%

נעילה מעורבת בבורסות אירופה ● הזהב רושם היום עלייה של 1%, ונע סביב מחיר של 4,932 דולר ● מחיר הכסף חצה לראשונה את רף ה-100 דולר לאונקיה ● אינטל צללה לאחר שפרסמה תחזית נמוכה מהצפי

מטוס JF-17 שפותח על ידי פקיסטן וסין / צילום: Reuters

לידיעת טראמפ: סעודיה קונה נשק ממדינה מפתיעה

לאחר חילופי שלטון, צ'ילה רוכשת אמצעי לחימה מחברה־בת של אלביט ● ערב הסעודית משלימה הכשרת צוותי THAAD אך בוחנת במקביל מטוסי קרב מתוצרת סין ופקיסטן ● ואזרבייג'ן חושפת מערכות הגנה אווירית מבוססות לייזר ומיקרו־גל לפגיעה בכטב"מים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

משרד הבריאות, ירושלים / צילום: איל יצהר

הוועדה שתכריע מי ישלוט באשפוזי הבית והבעיות שלא הגיעו לשולחן הדיונים

משרדי הבריאות והאוצר הקימו ועדה כדי לדון באופן שבו ינוהלו אשפוזי הבית ובחלוקת עוגת התמריצים בין בתי החולים לקופות ולקבלניות המשנה ● אלא ששאלות שנוגעות לאיכות הטיפול, כמו גישה לתרופות ולמומחים, עדיין רחוקות מלקבל הסדרה בחוק

פלטפורמת הרמוני של WIX / צילום: יח''צ

לא רק חזרה למשרדים: wix חוזרת גם לסופרבול, בהשקעה של מיליונים

אחרי הפסקה בת שש שנים, חברת Wix חוזרת לסופרבול, שנחשב לאחד מאירועי הפרסום הגדולים בעולם ● אסף גרניט מסביר לראשונה מדוע הצטרף כיועץ אסטרטגי לקרן ההון סיכון IL Ventures, ומידרג משקיעה במיזם ישראלי שמסייע לזרים המתגוררים בחו"ל למצוא בעלי מקצוע ● אירועים ומינויים

בודקים את המיתוס. ניצול המוח / איור: הנרי צ'רלטון בסטיאן, ויקיפדיה

אנחנו משתמשים בכל חלקי המוח שלנו - אז למה יש שמועות שלא?

אחת לשבוע המדור "בודקים את המיתוס" יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו ● והשבוע: לא 10% ולא 20% - האדם משתמש ב-100% מהמוח, ויש לזה הסבר אבולוציוני

לוי הלוי / צילום: ענבל מרמרי

30% יותר מקודמתו: השכר של מנכ״ל אל על החדש נחשף

אל על מבקשת לאשר ללוי הלוי שכר של 8.5 מיליון שקל בשנה שיורכב משכר, מענק חתימה ומניות ● אל על מסבירה את השכר של הלוי ב"התחשבות ברקע ובניסיון העשיר של מר לוי ותרומתו הצפוייה לקידום החברה" ● המנכ"לית היוצאת דינה בן טל גננסיה מבקשת מענק פרישה של 830 אלף שקל

משקאות חורף מתובלים בפטריות בפילוסופ / צילום: נועם שלף

המבורגר מהמשובחים שבאו אל פינו: המסעדה הוותיקה חוזרת בגרסת דיינר

בית קפה שמארח הופעות, מוזיאון לאופנועים נדירים, מסלול פראי ומרחיב נפש ומסעדה ותיקה בגרסה עדכנית • ביקור בגושרים ובדפנה

בית המעצר בברוקלין בתחילת ינואר, בסמוך להגעת מדורו / צילום: Shutterstock

"גיהנום עלי אדמות": הצצה לכלא הידוע לשמצה שבו כלוא הרודן מוונצואלה

עברייני מין מפורסמים, נאשמים ברצח, ברוני סמים ונשיאים לשעבר: בית המעצר המטרופוליטני בברוקלין מאכלס שורת דמויות קצה, אך נודע בעיקר בשל תנאי כליאה קשים והזנחה מתמשכת ● "לא אנושי": כך נראה המקום שאפילו שופטים מהססים לשלוח אליו נאשמים

הראל ויזל / צילום: כדיה לוי

מה הסיכוי: איכשהו דווקא "הבנים של" הם תמיד הכי מתאימים

בחברות ציבוריות ממשיכים לתת תפקידים ל"ילדים של" ● באוצר קפצו למסקנות ● ומה שווה לבדוק בפירוט האשראי ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

עלי חמינאי, המנהיג העליון של איראן / צילום: ap, Office of the Iranian Supreme Leader

גורם איראני בכיר: "נתייחס לכל תקיפה כאל מלחמה כוללת"

הגורם הזהיר על רקע פריסת הכוחות של צבא ארה"ב במזרח התיכון: "אנו מקווים שהתגבור הצבאי הזה אינו מיועד לעימות ממשי" ● חברת התעופה הצרפתית אייר פראנס החליטו להמתין עם ההחלטה הסופית לגבי ביטול הטיסות והערכת מצב סופית תתקיים הבוקר בצרפת ● דיווחים שוטפים