גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מנהל ההשקעות שמסמן את 5 המניות המפתיעות לשנה הקרובה

דרור ברגר, מנהל השקעות באלטשולר שחם, מציע לפזר את ההשקעות בחו"ל גם מחוץ לארה"ב, ואופטימי לגבי השווקים בשנה הקרובה בשל ירידת הריבית בעולם וגם ההחלפה הצפויה של יו"ר הפד ● וגם: אלה הסקטורים ה"מדוכאים" של 2025 שעשויים לפרוח השנה

דרור ברגר / צילום: אסף בן עמי
דרור ברגר / צילום: אסף בן עמי

דרור ברגר הצטרף לבית ההשקעות אלטשולר שחם ב־2009, בעיצומו של המשבר הפיננסי העולמי. בהתחלה כאנליסט ומ־2017 הוא מנהל השקעות ומתמקד במניות בחו"ל. הוא בן 42, גר בת"א, אוהב לרוץ, והדרך שלו לשוק ההון הייתה כמעט טבעית, שכן אביו עבד בענף: "התחום תמיד עניין אותי, כבר מילדות".

פי 10 בשלוש שנים: הזינוק בהכנסות שסלל את הדרך לאקזיט של הבורסה
עסקאות ב־2.2 מיליארד שקל: החברות הביטחוניות שוברות שיאים, והשנה רק התחילה

בהתייחס לשווקים ב־2026, אומר ברגר כי "אני אופטימי. אנחנו בסביבה של ריביות יורדת ברוב המקומות בעולם, בזכות הירידה באינפלציה, וגם ברור שהבינה המלאכותית (AI) תמשיך להיות הקטר של העולם". עם זאת הוא מזדרז להוסיף הסתייגות: "זו תהיה שנה של 'סטוק־פיקינג' (בחירת מניות, נ"א) יותר מאשר 'שגר־ושכח'. כלומר יותר בחירה של אלוקציה, של סקטורים ספציפיים ומניות בודדות".

הסיבה לכך לדבריו היא ש"חלק מהחברות והתחומים הגיעו לתמחורים גבוהים אבסולוטית והם מגלמים הרבה אופטימיות. עם כל התהפוכות הגיאו־פוליטיות בעולם: רוסיה-אוקראינה, ונצואלה, המזרח התיכון, איראן ועכשיו גם גרינלנד - זה מייצר הרבה תנודתיות ועצבנות בשווקים. בעולם כזה של תנודתיות צריך להיות הרבה יותר 'hands־on' מכרגיל".

את השוק בארה"ב יובילו להערכתו שלושה גורמים בשנה הקרובה: השקעה בתעשייה ותשתיות; בחירות האמצע לקראת סוף השנה; והשינוי בזהות יו"ר הפד (הבנק המרכזי האמריקאי). "רואים את התהליך של החזרת התעשייה לארה"ב. זה קורה בעוד מדינות, הן מבינות שיש תעשיות שצריכות להיות 'בבית' מסיבות של ביטחון כלכלי ואישי.

"בנוסף, הנשיא טראמפ לא רוצה לאבד את הרוב שלו בקונגרס, כשהנושא המרכזי הוא יוקר המחיה, ולכן סקטורים שהיו מדוכאים ב־2025 עשויים לתפקד טוב יותר השנה - אם זה דיור או צריכה מחזורית או בסיסית".

הגורם השלישי כאמור הוא החלפתו הצפויה של יו"ר הפד ג'רום פאוול. "איך שלא מסתכלים על זה, הנגיד הבא יהיה יותר 'יוני', ולכן ייתכנו יותר הורדות ריבית, מה שיקל על הצרכן האמריקאי וגם על עלויות האשראי והמימון של החברות", צופה ברגר.

עם זאת, ברגר מציע שלא להתמקד רק בארה"ב: "היא עדיין חלק הארי בתיק, אבל אנחנו סלקטיביים שם ונכון לפזר. ברמת סקטורים, אנחנו חושבים שיש סקטורים שדווקא מחוץ לה יותר מעניינים. יש חברות גלובליות ואיכותיות שלא רשומות בארה"ב, ונסחרות בדיסקאונט ביחס למקבילות אמריקאיות".

בין אלה, ברגר מזכיר בנקים באירופה וביפן. "ראוי שתהיה חשיפה ליפן, גם בגלל גודל הכלכלה שם, ומאחר שתוואי הריבית שם עולה (בניגוד לשאר העולם, נ"א), הוא מציין. ולכך מצטרפות הרפורמות שמובילה הממשלה".

מתי הביג־טק יחזרו להיות מעניינות?

כשאנחנו מבקשים מברגר לבנות תיק השקעות הוא מציע למשקיע סולידי חלוקה של 50% מניות ו־50% אג"ח. ברכיב המנייתי הוא מציע להקצות 10% למניות בישראל, עוד 32% מהתיק למניות בארה"ב, 6% למניות באירופה ו־2% ליפן. לצד אלו, הוא מקצה 40% לאג"ח ממשלת ישראל במח"מ (משך חיים ממוצע) 5 שנים, ואת ה־10% הנותרים לאג"ח קונצרניות בישראל בדירוג A ומעלה.

בתיק האגרסיבי הוא מציע 100% מניות, בחלוקה של 20% מהתיק למניות בישראל, 64% בארה"ב, 12% למניות באירופה ו־4% ליפן.

בניגוד לשנים 2023-2024, בשנה החולפת רוב ענקיות הטכנולוגיה (ביג־טק) סיפקו תשואה נמוכה יותר מאשר מדד S&P 500, וברגר כבר לא רואה בהן קבוצה הומוגנית. "הן המאפשרות של מהפכת ה־AI, כל אחת בדרכה, אבל כבר לא מקשה אחת. השוק בוחן אותן היום בפרמטרים חדשים: מוניטיזציה, קניבליזציה של AI לעסקים אחרים, ההוצאות ההוניות (CAPEX) והחזר ההשקעה. גוגל למשל בלטה לחיוב ב־2025", הוא מציין.

אבל האם הן ימשיכו לפגר אחרי השוק? "אני חושב שכשהתמחור היחסי שלהן יחזור להיות מעניין (כשסקטורים אחרים יעלו גם הם ויהיו 'יקרים' מבחינת מכפילי רווח, או אם יגיעו ירידות, נ"א), נראה רוטציה חזרה", אומר ברגר. "בינתיים יש סקטורים אחרים שיכולים להיות חלופה ראויה מבחינת תמחור".

מבין ענקיות הטכנולוגיה ברגר מעדיף את אמזון וגוגל, "שם הפוטנציאל הכי מעניין גם מבחינת תמחור". בקמעונאות הוא מציין את וולמארט , שהיא "שחקן האונליין בריטייל השני בגודלו בארה"ב, אחרי אמזון. תחום ה־e־commerce בוולמארט צומח בקצב מאוד גבוה, וזה מתחבר לפריסה הגיאוגרפית הרחבה שלה, שמעניקה עמדה ייחודית".

מניה נוספת מעניינת היא יצרנית השבבים מטייוואן TSMC, אשר "אין יצרן אחר שיכול לייצר את השבבים ברמה כזו ובהיקף כזה. הרווחיות שלה חריגה ביחס לחברות יצרניות אחרות, והיא לא צפויה להיפגע".

לבסוף הוא מציע להיחשף גם למניה בגרמניה בתחום האנרגיה המתחדשת: "סימנס אנרג'י , אחת הגדולות במדד דאקס הגרמני ובין היתר מייצרת רכיבים לרשת החשמל ולתחנות כוח. היא מהווה הזדמנות מעניינת בגלל הצורך העולה בחשמל באירופה ובארה"ב. יש לה צבר הזמנות שצומח בקצבים מטורפים, הרווחיות שלה מאוד גבוהה וגם אחוזי הרווח, וזה יורד גם לתזרים המזומנים".

בישראל: בנקים בראש הרשימה

באשר לישראל, ברגר מציין ש"יש כאן עדיין בעיות גיאו־פוליטיות ופוליטיות גם לתוך 2026. ובכל זאת, הכלכלה הישראלית ושוק ההון הפגינו חוזקה מאוד מרשימה בשנתיים האחרונות. אחרי העליות החדות בישראל (יותר מ־50% במדדים הרחבים בשנה שעברה, נ"א) עכשיו השוק המקומי כבר לא זול כמו שהיה בתחילת 2025". ובכל זאת, הוא מאמין שעדיין "הבנקים אטרקטיביים, גם ביחס לבנקים בעולם, והם הסקטור הכי מעניין היום בישראל. הם מנוהלים בשמרנות והתשואה שלהם על ההון מאוד יפה והם עדיין בתמחור נוח - במכפיל הון 1.5 ומייצרים תשואה להון של 15%".

בנוסף לבנקים ברגר מזהה הזדמנות במניית שופרסל , "בגלל הגודל של הרשת, צמיחת האוכלוסיה בישראל וצעדי ההתייעלות של ההנהלה החדשה". עוד הוא מציין לחיוב את מניות אנלייט "בשל העלייה בביקוש לחשמל, האנרגיה הסולארית והירוקה זה חלק אינטגרלי ממקורות האנרגיה". וגם טבע אשר "אחרי שנים של התייעלות והקטנת חוב, חזרה לצמיחה ויש שם מומנטום חיובי לעסקים".

*** לבעל הרישיון יש עניין אישי בנושא. אין בנאמר כדי להוות תחליף לשיווק השקעות המתחשב בצרכים ובנתונים האישיים של כל אדם

עוד כתבות

ד''ר נבות בר, מנכ''ל ומייסד קרן קיסטון, בכנס ''עושים לונג על ישראל'' / צילום: שלומי יוסף

נבות בר: "מי שישלוט באנרגיה, בקרקע ובדאטה יעצב את עתיד הכלכלה"

מנכ"ל ומייסד קרן קיסטון, ד"ר נבות בר, העריך בכנס "עושים לונג על ישראל" שהפתרון למשבר התחבורה הציבורית עובר דרך אגד שבשליטת הקרן – ומכוון לכך שאוטובוס יגיע כל 5 דקות ● על התחום ה"לוהט" של הדאטה סנטרס אמר: "אי-אפשר יהיה להתקדם בלעדיו בתעשיות הביטחוניות ובהייטק"

אמנון שעשוע, בני אפשטיין, אמיר פנוש / צילום: עומר הכהן, יח''צ, נטי לוי

הישראלית שזינקה ב-17% - והמומחים חושבים שזו רק ההתחלה

במדור השבועי של גלובס, בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט בסוף השבוע ● רדקום זינקה במעל 20% לשיא של מעל שבע שנים, כאשר ברקע, קבוצת בעלי מניות מבקשים להדיח את רוב חברי הדירקטוריון ● מובילאיי קפצה בשיעור דו־ספרתי לאחר הדוחות הכספיים ● וסיוה קפצה על רקע הסנטימנט החיובי בשוק השבבים

הגר בן עזרא / צילום: בן עמי קרן

הגר בן עזרא תחליף את אטל מולכו-פיליבה כמנכ״לית פמי

קבוצת שירותי הבריאות פמי, המעניקה שירותי בריאות למוסדות שונים בישראל הודיעה על חילופים בצמרת ההנהלה ● הגר בן עזרא תחליף את אטל מולכו-פיליביה בתפקיד המנכ"לית ● מולכו-פילבה נחשבת למי שמיקדה את החברה, בשבתקופתה גדלה החברה כך שסיפקה שירותים רפואיים לכ-2 מיליון איש

נושאת המטוסים הבריטית המלכה אליזבת' / צילום: ap, Ana Brigida

כך הפך הצבא הבריטי לבדיחה עולמית

המלחמה עם איראן הביכה מאוד את בריטניה מבחינת יכולותיה הצבאיות ● המערכת של חברת סנטריקס הישראלית, שנרכשה ע"י אונדס האמריקאית, תאבטח את המונדיאל ● אוסטרליה מתכננת להגדיל באופן משמעותי את תקציבי הביטחון ● וחברת JISDA היפנית מציעה כטב"ם במחיר של 450 דולר בלבד ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

בנג'מין ברנדג' / צילום: הוול סטריט ג'ורנל

כך פיצח חנון מחשבים בן 22 את אחת מתעלומות הסייבר הגדולות בעולם

גל של מתקפות סייבר, מהגדולים שנראו אי־פעם, הותיר את מיטב המומחים אובדי עצות ● מי שפיצח את התעלומה היה בנג'מין ברנדג', צעיר סקרן בן 22 ● באמצעות מם של חתול הוא חשף רשת בוטים שאיימה על עשרות מיליוני צרכנים וכרבע מהתאגידים בעולם

פינגווינים בארגנטינה / צילום: Shutterstock, Vahagn Grigoryan

מנטרים לא רק את עצמם: התפקיד המפתיע שקיבלו פינגווינים בארגנטינה

חוקרים מהאוניברסיטאות באפלו וקליפורניה נעזרו בפינגווינים כדי למפות את פיזור הכימיקלים וחומרי הפלסטיק הבלתי מתכלים על פני כדור הארץ ● עד לאן הגיעו הכימיקלים, ומה הם גילו על מוצרי הפלסטיק החדשים וה"ידידותיים לסביבה"?

כותרות העיתונים בעולם

טראמפ מחמיר את ההנחיות: ביקורת על ישראל עלולה למנוע גרין קארד

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: הנשיא טראמפ בהנחיות חדשות לפקידי ההגירה בארה"ב, סעודיה בוחרת לשבת על הגדר בזמן שהאזור מתלקח, ולמה המלחמה באה בזמן טוב לאיראן? • כותרות העיתונים בעולם

אלונה בר-און, מו''ל גלובס, בכנס ההשקעות של גלובס / צילום: שלומי יוסף

אלונה בר און: "הסיכון במשק אמיתי, אבל גם החוסן אמיתי. שוק ההון, ההייטק והשקל מוכיחים זאת"

"השאלה היא לא אם ישראל מסוכנת, אלא אם היא מתומחרת נכון" - כך אמרה היום מו"ל גלובס אלונה בר און בכנס "עושים לונג על ישראל" ● "המטרה שלנו היא לייצר ערך לקוראים, למשקיעים ולמקבלי ההחלטות. אנו לא אמורים להיות שונים מאנשי הפיננסים ומהאופן שבו הם עובדים"

סיגל רגב, יו''ר קבוצת דנאל, בכנס ''עושים לונג על ישראל'' / צילום: שלומי יוסף

סיגל רגב, יו"ר דנאל: מנוע הצמיחה הבא הוא לא רק בהייטק ובשוק ההון, הוא בהון האנושי

בכנס "עושים לונג על ישראל" של גלובס אמרה סיגל רגב, יו"ר קבוצת דנאל, כי "העתיד נמצא בשילוב נכון בהון האנושי: בהשתתפות כוח אדם, בסקילס ובטכנולוגיה" ● לדבריה, "אני אוהבת משברים, כי שם אני חיה - זה משהו שגורם לי להתפתח ולגדול"

ד''ר שמואל אברמזון, כלכלן ראשי, משרד האוצר, בכנס ''עושים לונג על ישראל'' / צילום: שלומי יוסף

הכלכלן הראשי: "אנחנו מתעשרים בכל שנה"

ד"ר שמואל אברמזון, הכלכלן הראשי באוצר, התייחס לחוזקות של הכלכלה הישראלית בכנס "עושים לונג על ישראל": "נהיה פה המון המון כסף שהוא בסוף המניע של הצמיחה העתידית שלנו" ● "על אף הסיכונים בשל המלחמה והמצב הגאו-פוליטי, יש גם הזמנות לאפסייד מאוד משמעותי"

יורם נוה, מנכ''ל כלל ביטוח, בכנס עושים לונג על ישראל של גלובס / צילום: תמר מצפי

יורם נוה, מנכ"ל כלל ביטוח ופיננסים: "השקעה בישראל היא חלק מהמחויבות של הגופים המוסדיים"

נוה התייחס בכנס "עושים לונג על ישראל" בשיתוף כלל ביטוח לחוזק של הכלכלה הישראלית והאטרקטיביות שלה: "האתגרים הם לטווח קצר, וככל שהולכים לטווח זמן רחוק יותר, רואים הזדמנות השקעה שמוכיחה את הרווחיות שלה" ● וגם: שלושה סקטורים מומלצים להשקעה, ומה עומד מאחורי הזינוק של מניות הביטוח

ד''ר סאמר חאג' יחיא, יו''ר בנק לאומי לשעבר ויועץ להפג-לויד, בכנס ''עושים לונג על ישראל'' / צילום: שלומי יוסף

סאמר חאג' יחיא: "עסקת צים תעבור - והיא טובה למדינה"

ד"ר חאג' יחיא, ששימש יועץ לחברת הפג-לויד הגרמנית שמיועדת לרכוש את צים יחד עם קרן פימי הישראלית, סיפק בכנס "עושים לונג על ישראל" הצצה נדירה אל מאחורי הקלעים של אחת העסקאות הדרמטיות בשוק, ועסק גם במעמדה של ישראל באזור, בהחמצת ההזדמנויות מול מדינות המפרץ ובאתגרים הפנימיים שמולם ניצבת המדינה

תנובה / צילום: שלומי יוסף

בדרך לביהמ"ש העליון: המאבק בין תנובה למייסדי חברת פסטה ריקו מסלים

ערעור שהוגש לבית המשפט העליון נגד תנובה מציג שורת טענות להתנהלות ממושכת שנועדה, לכאורה, לעכב את השלמת רכישת יתרת המניות ולהימנע מתשלום של עשרות מיליוני שקלים לבעלי פסטה ריקו ● לטענת המייסדים, גם רכיבים בהיקף של עשרות מיליוני שקלים לא שולמו עד כה ● תנובה: "הליכים אלה, שהם יזמו בנוגע לתוצאותיה הכספיות של החברה, הם שעיכבו את הליך הערכת השווי"

ציפי חוטובלי ודורון כהן / צילום: רמי זרנגר, כדיה לוי

הממשלה אישרה את המינויים של נתניהו לנציבות שירות המדינה ומערך ההסברה הלאומי

דורון כהן יכנס לתפקיד נציב שירות המדינה, לאחר סאגה ממושכת שהחלה עוד בסוף 2024 וביקורות על אי שיוויון מגדרי ● במקביל, ציפי חוטובלי תכהן כראש מערך ההסברה הלאומי במשרד ראש הממשלה,לאחר שבשנים האחרונות כיהנה כשגרירה בלונדון

המשכנתא הממוצעת בשיא כל הזמנים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

המשכנתא הממוצעת שברה שיאים, אך הלווים מתקשים לעמוד בהחזרים

מנתוני בנק ישראל עולה כי ציבור רוכשי הדירות לקח בחודש שעבר את המשכנתא הממוצעת הגבוהה ביותר אי פעם ● זאת, בין היתר, כתוצאה מהחשש להעלאת הריבית ומבצעי היזמים ● במקביל, ובמגמה סותרת לכאורה - רמות הפיגורים במשכנתאות דווקא עולות

אייל גפני, מנכ''ל בנק ONE ZERO, בכנס ''עושים לונג על ישראל'' / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל ONE ZERO: "הפער בריביות בין הבנקים זה פירורים. זה מביך מאוד"

אייל גפני, מנכ"ל הבנק הדיגיטלי ONE ZERO, שהשתתף היום בכנס "עושים לונג על ישראל", בטוח שהחברה תעבור לרווחיות תוך שנה, תוקף את הבנקים שלא נותנים ריביות אטרקטיביות ללקוחות, ומעריך שהפוטנציאל של הבנק שלו עדיין גדול ● ומה לגבי מכירה?

בשוק שנשלט בידי מונופול: חברת התה ממגדל העמק שנכנסת למגרש של הגדולים / צילום: באדיבות סרמוני טי

20 תיונים ב-20 שקל: חברת התה שיצאה מהחובות והפכה לשם נרדף ליוקרה

אלי ואפרת שור רכשו את מותג תה הפרימיום סרמוני לפני 14 שנה, כשהיה על סף פשיטת רגל ● מאז הוא מתרחב - ובחמש שנים רשם עלייה של יותר מ־200% בהכנסות ● בחודשים הקרובים, בעקבות הסכם הפצה חדש עם טמפו, הוא צפוי להיכנס לסופרים ולהתחרות בשחקניות המובילות

המרוץ לירח חוזר וישראל מחממת מנועים / צילום: AI GEMINI

מקיסריה לירח: מסילת הרכבת שעשויה לשבור את שוק החלל

ההצלחה של ארטמיס 2 החודש הייתה עוד שלב במסע המחודש אל הירח, וגם החברות הישראליות לא נשארות מאחור: מסילה שתזניק אספקה במהירות על־קולית, טכנולוגיה להפקת חמצן וכריית מינרלים מהאדמה ואפילו שיגור של חוות שרתים ● מושבה מחוץ לכדור הארץ היא כבר לא מדע בדיוני

הקוטג' ברחוב הלח''י בגדרה

הייתם משלמים 5.5 מיליון שקל לבית עם 8 חדרים ומרתף בגודל של עוד דירה?

לבית 8 חדרים ב־2.5 קומות ובשטח רשום של 242 מ"ר ● זו אחת העסקאות הגבוהות ביישוב בשנה האחרונה

"עושים לונג על ישראל": לאן הולך השוק המקומי ואיך כדאי להשקיע?

הכנס בשיתוף כלל ביטוח, שמתקיים זו השנה השנייה, מתמקד בהזמנויות ההשקעה בשוק המקומי ● רגולטורים פיננסים, מובילי קהילת שוק ההון ומנהלים בכירים נפגשים על במה אחת, וממליצים איך כדאי להתמודד עם האתגרים בישראל ואף למנף אותם