גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מנהל ההשקעות שמסביר: כך אפשר לנצח ירידות חדות

רונן חורי, מנהל דסק ני"ע זרים בנק הבינלאומי, "קלע" בתחזית האופטימית שנתן לפני שנה וחצי, כעת הוא ממליץ להיות בשבבים ובאנרגיה, מזהה הזדמנות בסייבר ומסביר איך לנצל את התנודתיות בשווקים ● חרף העדפה לענקיות הטק, הוא מזהיר: "זה לא הזמן להרפתקאות בקוונטום"

רונן חורי, מנהל דסק בחדר עסקאות ני''ע זרים בבינלאומי / צילום: מעיין חיים כחלון
רונן חורי, מנהל דסק בחדר עסקאות ני''ע זרים בבינלאומי / צילום: מעיין חיים כחלון

בראיון קודם עמו, לפני שנה וחצי, השווקים בארה"ב היו בשיאי כל הזמנים ונחשבו "יקרים" וגם הבורסה בתל אביב הייתה קרובה לשיא. ובכל זאת רונן חורי, מנהל דסק ניירות ערך זרים בבנק הבינלאומי, היה בטוח אז שהשווקים בדרך לעליות חדות. הוא צדק פעמיים. מדד ה־S&P 500 עלה מאז ב־25% (כולל דיבידנדים), על רקע הורדות הריבית, והשוק הישראלי התפוצץ למעלה ב־100% על רקע השיפור הביטחוני בישראל, שהחל עם מבצע הביפרים.

החברה של משפחת ראש השב"כ לשעבר מתקרבת לבורסה, ויש לה יעד שאפתני
"תהדקו חגורות": בנק ההשקעות שמזהה סכנה מיוחדת בשווקים

"כשהתחלתי לפני 23 שנה בשוק ההון, ורציתי להמליץ 'קנייה חזקה' על מניה, הייתי נותן אפסייד של 15% לשנה. היום התנודתיות מטורפת. רואים תנודות כאלה למעלה ולמטה אחרי הדוחות אפילו במניות הגדולות, כמו מיקרוסופט או מטא", ממחיש חורי עד כמה המצב כעת מתוח בשווקים.

אבל חורי מציין שאפשר לנצל הזדמנויות כאלה, אם מניות ענק נופלות בשיעורים גבוהים. "ראינו בשבוע שעבר ירידות חדות אחרי דוחות ענקיות הטכנולוגיה", אומר חורי. "נצלו את הירידות החדות האלה במניות שלא אמורות לרדת - כי הן הציגו דוחות מעולים - ותגדילו. בטח את מיקרוסופט ואנבידיה. יש היום מגמה ללכת למניות קטנות, אבל אני לא זונח את החברות הגדולות. הן ימשיכו להוביל". הוא מצר על כך ש"הציבור הרחב לא רוצה לקנות ב'סייל' (מחירי סוף עונה, נ"א). הוא יחזור לקנות כשהמחיר יהיה מלא".

מהפכת ה־AI "בתחילת הדרך"

הזדמנות דומה מזהה חורי כיום בתחום מניות התוכנה. בשבוע שעבר מניות הסקטור צללו, על רקע חששות שה־AI יחליף אותן. אלא שחורי מזהה בכך דווקא הזדמנות, בעיקר בתחום הסייבר. "הסייבר התממש, כי הוא נכלל בתוך חברות התוכנה וכרגע התחום נמצא בתמחור מאוד־מאוד נוח ואטרקטיבי".

גם באשר למניות התוכנה הוא סבור ש"המשקיעים מיהרו לחתוך אותן בצורה חדה ומהירה מדי, הן לא ימהרו להיעלם מהנוף הכלכלי. סיילספורס, למשל, היא אחת הגדולות בתחום הדאטה, וחתמה עכשיו על חוזה של 5.6 מיליארד דולר עם משרד הביטחון האמריקאי. זה לא גוף שחותם עם חברה ל־10 שנים כשהוא חושב שיכול להיות שעוד 3־4 שנים היא תיעלם".

כשחורי מסתכל קדימה, הוא מציין ש"הבסיס בשוק ההון הוא להיות אופטימי. אתה לא משקיע במשהו כשאתה חושב שבסבירות גבוהה יירד או ייפול". אלא שגם הוא מודע לתמחור הגבוה בשווקים כעת. "יש לי כלל אצבע, אם מכפיל רווח צפוי (עתידי) גבוה מ־30, אז תיזהר. המכפיל העתידי של ה־S&P 500 הוא כ־26 היום. זה נכון גם לגבי חברה ספציפית. גם אם יש על מניה כזו המלצות קנייה, אני נזהר".

כיצד לדעתו יכולים המשקיעים לישון טוב יותר בלילה ברמות מחירים כאלה, ובעיקר עם תנודתיות כזו? "אני מפחד מהתנודתיות", הוא מודה, ולכן הוא מציע "ללכת על קרנות הסל של הסקטורים שיש להם ביקוש קשיח עולה, אלה שצפויים ליהנות ממהפכת ה־AI וגם מציגים היום שיפור ברווחיות".

"גם ברמות המחירים הנוכחיות יש הרבה דברים שהם אטרקטיביים וגם מצדיקים את המחיר הזה", הוא יורה, כשהוא מכוון במיוחד לתחום השבבים.

"בועות מטבען להתפוצץ, מהפכות מטבען להתעצם ופה אנחנו נמצאים. השוק מתמחר את הפוטנציאל של מהפכת ה־AI, לא בועה. אנחנו רק בתחילת הדרך של המהפכה. ב־2025 החברות גייסו אג"ח ביותר מ־100 מיליארד דולר, סכומים שלא ראינו בעבר, זה מלמד על הצורך", אומר חורי.

לכן לדעתו "חייבים להיות בסקטור השבבים. לא משנה מה, הן תמיד ייהנו מהביקוש והוא יגדל. למיקרון, למשל, מכפיל רווח צפוי של 12 למרות קפיצה מהירה בחודשים האחרונים (300% בחצי שנה, נ"א). זה נכון לכל הסקטור, אנבידיה, חברות שמייצרות את השבבים, אלו שמספקות את החומרים, וכמובן TSMC שאחראית לארוז את השבבים המתקדמים".

תיק ההשקעות המומלץ כיום

למשקיע סולידי חורי ממליץ על 10% במניות בארה"ב, 10% במניות בישראל, 5% במניות שווקים מפותחים (בעיקר יפן), 45% באג"ח ממשלת ישראל במח"מ 5-7 שנים (עם הטיה קלה לצמוד מדד), 15% באג"ח קונצרניות בישראל צמוד בלבד ו־15% באג"ח קונצרניות בחו"ל. "הפערים בתשואות לא מצדיקים כמעט להשקיע באג"ח קונצרניות, והמח"מ הוא בינוני פלוס כדי שלא יהיה תנודתי מדי, אבל כן מאפשר ליהנות מרווחי הון בזמן ירידת הריבית".

בתיק האגרסיבי, מציע חורי חשיפה של 20% למניות בארה"ב, 15% למניות בישראל, 7% למניות שווקים מפותחים (בעיקר יפן), 8% למניות שווקים מתפתחים באסיה (סין, הודו, טייוואן, דרום קוריאה), 20% לאג"ח ממשלת ישראל במח"מ 5־7 שנים, 10% לאג"ח קונצרניות בישראל צמוד במח"מ 5־7 שנים, ו־20% לאג"ח קונצרניות בחו"ל.

באשר לשוק המקומי, חורי סבור ש"הוא מתמחר 70%־80% מהתסריט החיובי ברמה הגיאו־פוליטית. יש עוד אפסייד, למשל - אם יהיה מתקפה מוצלחת באיראן שתביא להחלפת שלטון, אז אל תתפלא אם הדולר יגיע לאזור 2.6־2.7 שקלים, אולי אף פחות מזה".

הוא ממליץ בארץ על שני הסקטורים הברורים: בנקים, שלמרות מכפילי ההון הגבוהים (1.6) "יש להם עוד דרך להמשך עליות בזכות התוצאות", והתעשיות הביטחוניות "כי העולם לא הולך לשלום עולמי וזה תמיד יהיה נכון. אנחנו שמים דגש על חברות ביטחוניות גלובליות בכל העולם, כי גם חברות גרמניות, צרפתיות וגלובליות, שמתעסקות במוצרי ביטחון, זוכות להזמנות מטורפות".

"לא זמן לחפש הרפתקאות"

כאמור, חורי אופטימי מאוד על סקטור השבבים, אך לצידו הוא מציע ליהנות מהנגזרות הנוספות של ה־AI. "יש ודאות לביקוש לשבבים ויש ודאות למחסור באנרגיה, שישרתו את מרכזי הנתונים (דאטה סנטרס). בלי אנרגיה אין AI ואין קידמה. וזה נכון גם לאנרגיה המסורתית (ולא רק המתחדשת)".

למי שמחפש דפנסיביות הוא מציע את חברות הביו־טכנולוגיה: "מהפכת ה־AI באה שם לידי ביטוי בצורה הכי מהותית. בפיתוח תרופה לוקח כ־10־15 שנים לקבל אישור FDA (מנהל המזון והתרופות האמריקאי, נ"א), ולפעמים אחרי 10 שנים מתקבלת תוצאה שאין מובהקות שהתרופה מועילה. היום הזמן מתקצר בערך ב־70%. על ידי הכוח המחשובי, בתוך שלוש שנים כבר יודעים אם יש לך סיכוי למובהקות או לא".

אבל, "זה לא הזמן לחפש הרפתקאות", מזהיר חורי בהתייחס לתחום המחשוב הקוונטי. "אלה חברות שעוד לא הציגו הכנסות, אין רווחים אלא רק הפסדים. זהו עדיין בגדר רעיון לעתיד, אבל המניות עפות למעלה ונסחרות במיליארדי דולרים, במחירים לא הגיוניים", הוא מציין. "הן נסחרות בציפיות של חמש ואפילו עשר שנים קדימה, ואם השוק יתממש, מניות חברות המחשוב הקוונטי יתממשו בצורה הכי כואבת. אחד החוקים שתמיד עובד בשוק ההון - מה שעולה מהר, גם בדרך כלל יורד מהר כשיש מימושים".

***גילוי מלא: לרונן חורי ולבינלאומי אין כל עניין אישי בקשר עם ניה"ע המוזכרים בכתבה ואין באמור בכתבה משום תחליף לייעוץ אישי לכל אדם.

עוד כתבות

רעננה / צילום: Shutterstock, defotoberg

פסק הדין שמחייב את הרשויות המקומיות בתשלום מס חדש

עיריית רעננה תחויב במס רכישה בגובה 34 אלף שקל על שטחים ציבוריים שקיבלה במסגרת תוכנית יזמית, לאחר שוועדת ערר דחתה את טענתה להפקעה ● ההכרעה עשויה להשפיע על מחלוקות דומות המתנהלות מול רשויות נוספות בפרויקטים ברחבי הארץ, וברשות המסים מעריכים כי הסוגיה תתגלגל לבסוף לפתחו של העליון

אילוסטרציה: Shutterstock, Vitalii Vodolazskyi

כשהורה משתמש במערכת המשפט כדי להטריד הורה אחר

אב גרוש ביקש מביהמ"ש להרחיב את זמני השהות שלו עם בנו הפעוט, ואף דרש כי האם תוותר על האפוטרופסות עליו ● אלא שבדיקה שנערכה העלתה כי האב בעצמו מסרב לקיים את זמני השהות שנקבעו לו ● ביהמ"ש קבע כי תביעתו של האב היא תביעת סרק שהוגשה ממניעים זרים - כמה הוצאות משפט פסק?

איבד כמעט 10% בתוך שנה: מה ארה"ב רוצה מהדולר, ועד מתי זה עשוי להימשך

בעוד שהשוק רואה בצלילת הדולר התרסקות, דונלד טראמפ רואה בה הזדמנות ● למה הממשל האמריקאי מהמר על מטבע חלש, איך המלחמה באוקראינה דחפה את העולם לזהב, ולמה הליכה על החבל הדק שבין יצוא לאינפלציה היא הפיצ'ר החדש של הכלכלה העולמית

בית בקיבוץ. לא נחתם הסכם ממון / צילום: איל יצהר

הבעל סירב להיות חבר קיבוץ ודרש מחצית מהדירה. מה קבע בית הדין?

לצורך רכישת הבית נלקחה משכנתא שנרשמה על שם שני בני הזוג, והבעל השתתף בתשלומי המשכנתא למשך תקופה מוגבלת של כשנה ● הבחירה שלא להצטרף לקיבוץ עלתה ביוקר, והבעל נותר בלי זכויות בבית

ד''ר אורן פרייס־בלום, מייסד אוסיו / צילום: באדיבות אוסיו

"לא התכוונו להתחבא": מתחת לרדאר, סטארט־אפ ישראלי כובש את שוק האורתופדיה בארה"ב

מתחת לרדאר, חברת אוסיו, שפיתחה שתלים לטיפול בפציעות, כבר גייסה 100 מיליון דולר ● המייסד, ד"ר אורן פרייס־בלום, מספר על הדרך מהמטבח בבית לשוק האורתופדיה האמריקאי, על ה"פיץ'" הראשון המפתיע ועל שיתוף הפעולה עם חברה מכפר זרזיר

קופת חולים כללית / צילום: Shutterstock

ועדת הבדיקה של משרד הבריאות לקופ"ח כללית מתקרבת לפרסום מסקנותיה

ועדת הבדיקה שמינה משרד הבריאות לבחינת הממשל התאגידי בקופת חולים כללית תפרסם את מסקנותיה בשבועות הקרובים ● עדיין לא ידוע לאיזה כיוון הולכת הוועדה, אך משרד הבריאות דרש בעבר הגבלה משמעותי של תפקיד יו"ר הקופה יוחנן לוקר

כנס שמים את הצפון במרכז בסיור כלכלי / צילום: כדיה לוי

סיור גלובס בעקבות המנהרות בגבול הצפון: איך חיזבאללה חפרו אותן?

סיור ביטחוני, שנערך בסמוך לגדר המערכת באזור מטולה, במסגרת כנס שמים את הצפון במרכז של גלובס, הציג למשתתפים את הסיפור שמאחורי מערך המנהרות החודרות לישראל שהקים חיזבאללה

מימין: דניאל שרייבר ושי וינינגר, מייסדי ומנהלי למונייד / צילום: אתר החברה

"הרבעון החזק ביותר בתולדותיה": הישראלית שמזנקת בחדות בוול סטריט

חברת הביטוח הדיגיטלי מציגה תחזית טובה לשנה הקרובה בשורת ההכנסות, מאשררת את התחזית לפיה תציג EBITDA מתואם חיובי ברבעון האחרון של השנה, וצופה צמיחה של 60% בהכנסות בשנה הקרובה ●אחד המייסדים: "רבעון תשיעי רצוף של האצה בצמיחה"

דונלד טראמפ, בנימין נתניהו, עלי חמינאי / עיבוד: ap, Mark Schiefelbein

הערכות: טראמפ קרוב לתת פקודה ליציאה למלחמה במזרח התיכון

דריכות גבוהה בישראל לקראת אפשרות לתקיפה אמריקאית באיראן על רקע תקיעות השיחות בז'נווה ● אסון בצנחנים: עפרי זוהה בטעות כאיום - ונפגע מאש חברו. הכוח פעל בח'אן יונס לחשיפת רשת מנהרות שבה הוחזקו גם חטופים ● באיראן הודיעו: נקיים מחר תרגיל ימי עם רוסיה בים עומאן ובצפון האוקיינוס ההודי ● הערכה בישראל: בעוד כשבוע תושלם צבירת הכוח הצבאי של ארה"ב במזרח התיכון ● עדכונים שוטפים

אסף טוכמאיר וברק רוזן, מבעלי ישראל קנדה / צילום: אלדד רפאלי

מיזוג ענק בשוק הנדל"ן: ישראל קנדה מתמזגת עם אקרו לחברה בשווי 10 מיליארד שקל

יזמית הנדל"ן ישראל קנדה רוכשת את פעילות אקרו לפי שווי של 3.1 מיליארד שקל ● במסגרת המהלך, תמוזג פעילותה של אקרו שנמצאת כיום בשליטת איש העסקים צחי ארבוב לתוך ישראל קנדה

ערי סטימצקי / צילום: אביב חופי

אקזיט לערי סטימצקי: מגרש בפתח תקווה נמכר ב-130 מיליון שקל

חברת יובלים מימשה אופציה לרכישת מגרש בפתח תקווה; חברת קוואלקום שכרה שטחים בפארק העוגן בנתניה; שלושה הסכמי ליווי גדולים נחתמו לפרויקטי פינוי-בינוי בירושלים ובמרכז; ומכרז הענק לשכונה חדשה במערב ראשון לציון צפוי להידחות שוב ● חדשות השבוע בנדל"ן 

זיו קורן (מימין) וניב חורש, מבעלי ראובני פרידן / צילום: אייל נבו

קבוצת ראובני פרידן ממזגת לתוכה את סוכנות Great Digital

ב-15 השנים האחרונות פעלה גרייט דיגיטל כסוכנות עצמאית, וכעת היא תמוזג לזרוע הדיגיטל של ראובני פרידן - ארלו ● היקף התקציבים של גרייט דיגיטל עומד על כ-20 מיליון שקל, ובין לקוחותיה נמנים WeWork, יוניליוור וקבוצת ניאופארם

חיילי מילואים / צילום: דובר צה''ל

הנתונים חושפים: כ־60% מהבקשות לפטר מילואימניקים מאושרות

שנתיים לתוך המלחמה, נתוני משרד הביטחון ל־2025 חושפים חולשה משמעותית במעטפת ההגנה התעסוקתית של המשרתים ● כ־60% מבקשות המעסיקים לפיטורים חריגים התקבלו, ומנגד שיעור גבוה מהתלונות על פגיעה בזכויות המילואימניקים נדחו

דירות להשקעה בכפר סבא שמיועדות להשכרה לסטודנטים לטווח ארוך של קבוצת ברדוגו / צילום: 3DVISION

הדירה נמכרת קומפלט עם הריהוט, אבל האם יהיו שוכרים?

קבוצת ברדוגו בונה מעונות סטודנטים בכפר סבא, ומציעה דירה מרוהטת בהנחה, ופטור מהצמדה למדד תשומות הבנייה. מה הסיכונים ולמי זה מתאים ● מאחורי המבצעים

מתקפת סייבר / אילוסטרציה: Shutterstock

ישראל היא המדינה המותקפת ביותר בסייבר, לפני אוקראינה וארה"ב

דוח בינלאומי חושף: בשנת 2025 יותר מ־12% מכלל מתקפות הסייבר הפוליטיות בעולם כוונו לישראל, ומומחים מזהירים שזה רק יתגבר

ניקאש ארורה, מנכ''ל פאלו אלטו נטוורקס שנכנסת לבורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה חשפה: המועד שבו ענקית הטכנולוגיה תתחיל להיסחר בישראל

פאלו אלטו תחל להיסחר בבורסה כבר ביום שני הקרוב, ה-23 בפברואר ● החברה נסחרת בנאסד"ק בשווי של 123 מיליארד דולר, או 387 מיליארד שקל לפי השער הנוכחי ● מתי החברה צפויה להיכנס למדדים ומי עלולות לשלם את המחיר?

פרידריך מרץ, קנצלר גרמניה / צילום: Reuters, Nicolas Economou

אובדן של 120 אלף משרות בשנה: התעשייה הגרמנית במשבר עמוק

לפי דוח של EY, התעשייה הגרמנית השילה 124 אלף משרות בשנה שעברה, בקצב מהיר פי שניים מזה שנרשם בשנה שלפניה ● מחירי האנרגיה בגרמניה זינקו פי שלושה לפחות עבור לקוחות עסקיים, בשל הפסקת הזרמת הגז הרוסי בצינור "נורד–סטרים", והעתיד אינו ידוע, למרות ניסיונות של הממשלה להבטיח סובסידיות בתחום

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

ירידות בת"א; מדד הקלינטק נופל ב-3.5%, הדולר מתחזק מול השקל

מדד ת"א 90 יורד בכ-1.7%, ת"א 35 מאבד מערכו כ-0.5% ● נייס מזנקת לאחר שעקפה את התחזיות ● בהראל סבורים כי בנק ישראל לא יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● וולס פארגו: הישועה לשוק הקריפטו תגיע ממקום מאוד לא צפוי ● הדולר ממשיך להתחזק אל מול השקל וערכו עומד סביב 3.14 שקלים

אייזיק דבח, מנכ''ל דלתא ובעל השליטה / צילום: רמי שלוש

אייזיק דבח: "הדבר היחיד שמכעיס אותי זה שהבורסה כאן מזנקת, ומניית דלתא לא"

יום לאחר צניחה של 16% במניית החברה־הבת, בעלי דלתא גליל מתקשה להבין את תגובת השוק: "אנשים קנו קצת פחות פיג'מות, אבל זו חברה נהדרת" ● למרות עלייה במכירות, הרווח הנקי של דלתא נשחק, בשל הפרשה לרפורמת המכסים של טראמפ: "מעבירים הרבה ייצור למצרים"

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה חיובית בת"א; מניות הטכנולוגיה והביטחוניות בלטו לטובה

מדדי ת"א 35 עלה ב-0.8% ● חוקרי רשות ני"ע ביצעו חיפוש במשרדי ארית עקב חשד לעבירות מידע פנים; מניית החברה ירדה ● ג'י סיטי יורדת בכ-10% ● הראל: בהחלטות הבאות, הריביות בישראל, בארה"ב ובסין יישארו ללא שינוי ● סקר של בנק אוף אמריקה: מספר שיא של משקיעים סבור כי ההשקעות ב-AI מופרזות ● האזהרה של אילון מאסק וטים קוק: זה המשבר הבא, וזה הולך ומתקרב