גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הבכיר שהולך לגייס בישראל מאות עובדים כדי להתחרות באנבידיה

אחרי שנים בצמרת ההייטק בישראל, גיא אזרד לקח פסק זמן לטרקים בנפאל ובאיסלנד - וחזר כדי להקים ולנהל את מרכז הפיתוח הישראלי של אסטרה לאבס ● הוא מסביר למה בחר לעזוב את נוחות התאגיד לטובת חברת שבבים צעירה בשווי של 31 מיליארד דולר, וכיצד הוא מתכנן לנצח את אנבידיה בלב חוות השרתים

מנהל אסטרה לאבס בישראל גיא אזרד / צילום: דניאל אדרי
מנהל אסטרה לאבס בישראל גיא אזרד / צילום: דניאל אדרי

חודש נובמבר האחרון היה אחד המוצלחים בתולדותיה של גוגל: היא השיקה את מודל השפה ג'מיני 3 שזכה לביקורות חיוביות, והוכיחה לכל העולם כי היא יכולה להתחרות באפקטיביות ב־OpenAI. באותה התקופה ממש גוגל גם החלה לשווק את המעבדים הגרפיים שלה ללקוחות ענק כמו מטא ואנתרופיק - והפעם סיפקה הוכחה לכל המפקפקים שהיא יכולה לנצח את אנבידיה בקרב על לקוחות הענק.

המניה נסקה ושווי החברה חצה לראשונה את רף ה־4 טריליון דולר בתחילת השנה. אלא שרגע לפני ההשקה הנוצצת, החליט סגן הנשיא להנדסת השבבים בגוגל ישראל ומי שהיה אחראי על קבוצת פיתוח השבבים בישראל, גיא אזרד, לפרוש.

אחרי הטלטלה במניות התוכנה: על מי האנליסטים מהמרים לחיוב?
20 מיליארד דולר: גוגל ממשיכה לגייס כסף להשקעה בבינה מלאכותית

אחרי שנים בצמרת תעשיית השבבים העולמית, ודווקא ברגע שבו גוגל נראתה בלתי־ניתנת לעצירה, בחר אזרד לצאת החוצה - קודם למסע אישי, ואחר כך להימור מקצועי על אחת מהחברות המסקרנות ביותר בגל הבא של תשתיות ה־AI. בראיון ראשון מאז עזיבתו את גוגל, הוא מסביר למה ויתר על תפקיד בכיר באימפריה טכנולוגית, מה מצא בחברת שבבים צעירה שמאתגרת את אנבידיה, ואיך הוא מתכוון להפוך את ישראל לאחד המנועים המרכזיים של אסטרה לאבס במרוץ על לבן של חוות השרתים העולמיות.

"לא היה לי להט לעבוד, צריך אופי של קורפורייט"

אזרד, 53, הוא אחד הישראלים הבכירים ביותר בענף. גם לפני גוגל הוא עבד בעיקר בארגונים גדולים. הוא היה מנהל פיתוח בכיר באריקסון, ניהל את מרכז הפיתוח של מארוול טכנולוגיות בישראל והגיע כמעט לטופ כסגנו של הישראלי הבכיר במחלקת השבבים של גוגל, אורי פרנק.

אבל אזרד חיפש להוריד הילוך ותכנן שנה של טרקים ביעדים אקזוטיים בעולם עם ילדיו, על פסגות הרים בנורבגיה, נפאל ואיסלנד. "אחרי עשור בתאגידים גדולים, רציתי לעצור לרגע ולעשות דברים עבור עצמי", מספר אזרד. "אתה רץ ועובד נון־סטופ, והתוכנית היתה להשקיע בי ובמשפחה. אין כמו חיבור עם הילדים שלך בטרק הררי כשאין תקשורת סלולרית במשך ימים, האוויר הדליל עוזר לחשוב".

ראית מה שראה נועם ברדין, מנכ"ל ווייז לשעבר, כשהחליט לעזוב את גוגל בגלל תרבות ארגונית לא חדשנית?
"עד עכשיו עבדתי בחברות מאוד גדולות שלפעמים קשה להזיז בהן דברים, ואני רוצה לרוץ בקצב שאני אוהב לרוץ בו ולעשות דברים בדרך שאני אוהב - וזה הבדל משמעותי. כשאתה מגיע לגיל 53 אתה לא עובד רק בשביל הכסף, אלא מחפש סיפוק והנאה. היה לי חסר משהו בלהט לעבודה, בחיבור. צריך אופי של 'קורפורייט' בשביל זה, שזה בסדר גמור למי שיש אותו, אבל יכול להיות שאני פחות מתאים. רציתי גם מנוחה, אבל בסופו של דבר הבנתי שגם לזה יש גבול. הייתי אדם שחולם להירגע ולנוח, אבל אחרי כמה דקות בבית מתחילים לטפס על הקירות".

אחרי כשישה חודשים אזרד קטע את חופשת אמצע החיים שלו עם החלטה שקיבל ממש עם תחילת השנה - להצטרף לחברת השבבים האמריקאית הצעירה אסטרה לאבס (Astera Labs). החברה, שנסחרת בנאסד"ק לפי שווי של 31 מיליארד דולר, נחשבת לכוכבת עולה בתחום השבבים והתקשורת לבינה מלאכותית. במהלך חמשת הימים האחרונים עלתה מנייתה ב־23%, כשהיא משלימה עלייה פנומנלית של יותר מ־80% במהלך השנה האחרונה. היא השיגה זאת הודות להכפלת ההכנסות והשקת מוצרים אגרסיבית - שבבים ופרוטוקולי תקשורת המאתגרים את אנבידיה וברדוקום בתוך חוות השרתים.

ביום שני מונה אזרד רשמית למנהל הפעילות הישראלית של אסטרה לאבס, כאשר הוא ינהל שני מרכזי פיתוח חדשים לחברה הבינלאומית, בחיפה ובתל אביב, להם הוא מגייס בימים אלה כמה עשרות עובדים בבת אחת. עד סוף 2027, הוא אומר, תעסיק החברה בישראל כבר כמה מאות אנשים. השבוע השלימה החברה את שכירתם של כ־60 עובדים מפליופס, חברת סטארט־אפ שלא הצליחה להגשים את החלום.

החברה מכפילה את הכנסותיה מדי שנה

את המשרה באסטרה לאבס קיבל אזרד לגמרי במקרה, הוא לא תכנן זאת כשעזב את גוגל. אבל כאשר מייסדי אסטרה האמריקאים ג'יטנדרה מוהן (מנכ"ל) וסנג'יי גג'נדרה (נשיא) ביקרו בישראל וחיפשו להקים את הפעילות, הוא היה הטלפון הראשון.

"פגשתי אז כמה חברות בינוניות שהיו בשלבי צמיחה מהירה, אבל היה לי חיבור טבעי ליזמים של אסטרה - אני אוהב אנשים רעבים, הם רוצים להצליח וזה בוער בהם", מספר אזרד. "יותר מלהיות סגן נשיא בחברה של 180 אלף איש, קסם לי להיות שותף של מייסדים של חברה שרוצים לקחת אותה מ־30 ל־300 מיליארד דולר, להצטרף למקום שבו אוכל לקבל במהירות החלטות, לרוץ איתן ולשנות את הדברים על הדרך. נהיה אחראים על קו מוצרים שלם, יש כאן עצמאות של לקחת משהו גדול ולגרום לו לקרות".

אסטרה לאבס היא חברה אמריקאית צעירה בת תשע שנים בלבד, שפעילה בשוק הצומח של ניהול התקשורת בין שבבים בחוות שרתים. לפני כשנתיים היא הדהימה את וול סטריט כשיצאה להנפקה לפי שווי של 5.5 מיליארד דולר. מאז, היא מכפילה מדי שנה את הכנסותיה ומשיקה יותר ויותר מוצרי שבבים ותוכנה, מה שמאפשר לה לקחת נתח גדול יותר מפעילות התקשורת בין מעבדים גרפים בחוות השרתים.

היא צמחה בעיקר בזכות הרצון של ענקיות הענן, כמו אמזון, להחליש את התלות באנבידיה ולהסתמך יותר על מעבדים גרפיים מתוצרתן. אסטרה לאבס מפתחת שבבים ותוכנה המאפשרת למעבדים הגרפיים בשרת לדבר זה עם זה במהירות גבוהה יותר ולהשיג תוצאות המתקרבות לשרת של אנבידיה, NVLink, הנחשב ליקר בתעשייה.

לא סתם הגיעה אסטרה לאבס לישראל: היא נחשבת למתחרה חריפה של פעילות התקשורת של אנבידיה המבוססת על שבבי מלאנוקס המפותחים בישראל, ולזו של ברודקום, שחקנית ותיקה בשבבי תקשורת לשרתים. "אין ספק שברודקום ואנבידיה היא פונקציית המטרה שלנו - אבל יש לנו יכולות ומגוון לקוחות שמאפשרים לנו לייצר פתרונות תחרותיים ולהיות טובים כמוהן. זה מאתגר וצריך להמשיך ולפתח טכנולוגיה טובה, אבל הפוזיציה של אסטרה לאבס היא מעניינת - היא קטנה, עובדת עם לקוחות חזקים ויכולה להיות מהירה אפילו יותר - כך שיש כאן הזדמנות".

איך בכלל אפשר להתחרות באנבידיה, כאשר רק פעילות שבבי התקשורת הישראלית מייצרת לה 8 מיליארד דולר ברבעון, ובקצב גדל והולך?
"אנבידיה היא סביבה סגורה, אבל אם תלך לענקיות הענן שרוצות לפתח חומרה משל עצמן עבור פעילות ה־AI שלהן, ובפרט פעילות ההסקה בבינה המלאכותית (Inference, הפעלת המודלים - א"ג) שהולכת והופכת משמעותית יותר, הן מחפשות פתרונות תקשורת בארון השרתים. שם נמצא צוואר הבקבוק המשמעותי, וזה האזור שנחיה בו. תחום התקשורת בין מעבדים בשרת הוא שוק צומח שיגדל ל־20 מיליארד דולר עד 2030. נשיק טכנולוגיה שמאפשרת רוחב פס גבוה, אפילו עד 200 טרהביט לשנייה".

ענקיות הענן רוצות להחליש את התלות באנבידיה. חוות שרתים של אמזון / צילום: Reuters, Noah Berger for AWS

התחרות עם אנבידיה גולשת גם לתחום כוח האדם. ענף פיתוח שבבי התקשורת הישראלי צפוף למדי עם חברות כמו גוגל, אמזון, מארוול ובעיקר אנבידיה - שיש לה תוכניות גיוס של עשרת אלפים מהנדסים בעשור הקרוב. איך תתחרו בהצעות השכר המפתות שלה?
"אסטרה היא חברה תחרותית מאוד, שיכולה להציע שכר גבוה לא פחות מהגדולות. ולא פחות חשוב מכך, יש לה את הסיכוי להכפיל את עצמה פי כמה בצמיחה ובגדילה, ביחס למה שגוגל ואנבידיה יכולות לעשות כיום. לא מעט אנשים מחפשים את הסטארט־אפים שאיתם יוכלו להתפתח, להתחיל פרויקטים מאפס ולפתח טכנולוגיה חדשנית. זה לא קורה הרבה באפל ולא באנבידיה. מה שייחודי זה שיש כאן הזדמנויות שלרוב מקבלים רק בסטארט־אפים צעירים, אבל מדובר בחברה עם גיבוי פיננסי משמעותי".

"המרכז בישראל יהיה בין הגדולים של החברה"

אזרד מספר שאחת הסיבות שהחליט לקבל על עצמו את התפקיד, היא מאחר ש"יש כאן הזדמנות להצליח ולהשפיע באופן משמעותי על העתיד של אסטרה. ישראל היא לא המרכז היחידי של החברה אבל היא תהפוך לאחד הגדולים שלה, נוסף על מרכזים אחרים באירופה ובארה"ב".

השווקים תנודתיים, אבל נראה שמי שהימר על שבבים הרוויח יותר מאשר המשקיעים בעולם התוכנה.
"בכל פעם כשאתה מריץ תוכנה או בינה מלאכותית, אתה מריץ אותן על שבב. אנשים רצו לבועת התוכנה, אבל כל תוכנה כזו רצה מעל מחשוב. השבבים כאן כדי להישאר - רק שהשוק שלהם הגיע לאיזו נקודת קיצון. שוק ה־AI הוא חדש יחסית, ובעת ובעונה אחת מהווה נקודת מפנה עצומה לשוק כולו - הכל רץ בסוף על שבבים.

"המקצוע שלנו הוא אחד המזוכיסטיים בתעשייה, כי אם עשית טעות אי אפשר לתקן אותה בקלות, והמחיר שלה הוא עיכוב של בין חצי שנה לשנה. מצד שני, כשזה עובד ומוכיח את עצמו - ההישג עצום וזוכרים לך אותו לאורך זמן. התוכנה, כמובן, חשובה ביכולת להוציא מהשבב את המקסימום, אבל בעשור האחרון משרות בתחום הנדסת חשמל ופיתוח שבבים צומחות בקצב מהיר יותר מאשר פיתוח תוכנה, ואני מאמין שכך גם יהיה בעשור הקרוב".

נראה ששוק ה־AI משתנה. יותר חברות מאתגרות את אנבידיה בתחום המעבדים הגרפיים, לצד חברות שמסתפקות בשבבים מתוצרת עצמית שמספיקים לביצוע פעולות קריטיות פחות, כמו הסקה, למשל.
"כל אחת מחברות הענן הולכת לכיוון מעט שונה, לכל אחת יש צרכים משלה וכל אחת תופרת לעצמה פתרון שאיננו דווקא קשור לאנבידיה. גם המשקל זז מאימון AI להסקה, כי המודלים לכאורה אומנו. האתגר המרכזי הוא להוריד את מחירי הפרומפטים, או השאילתות, שהם עדיין מאוד גבוהים. אני מאמין שהבעיה הזו תיפתר בסופו של דבר על ידי אחת מהטכנולוגיות שנמצאות בפיתוח".

"העניין הוא", מסכם אזרד, "שהתעשייה שייכת לגדולים. יותר ויותר חברות מעבירות את פעילות הענן וה־AI שלהן משרתים מקומיים לאחת מענקיות הענן, והן אלה שמשקיעות את הסכומים הגדולים ביותר בבניית תשתיות. בעולם כזה, לאסטרה יש סיכוי מדהים כי היא מהווה חלק מתשתיות הגדילה האלה ונהנית מהן".

עוד כתבות

מג'ד אל־כרום. תורחב דרומה? / צילום: Shutterstock

תקדים מסוכן או תיקון עוול: בג"ץ יכריע אם לאשר שכונה שנפסלה ארבע פעמים

ערכאת התכנון העליונה דחתה את הצעת ביהמ"ש ופסלה הכשרה בדיעבד של הבנייה הלא חוקית במג'ד אל־כרום, שגם כוללת פריצה של עקרונות תוכנית המתאר הארצית ● כעת הסוגיה חוזרת להכרעה עקרונית בבג"ץ ● בעולם התכנון חוששים: "האישור יהווה תקדים מסוכן"

שר הכלכלה ניר ברקת / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

ברקת לממונה על התחרות: "לבדוק חשד לתיאום עמדות בין רשתות השיווק"

שר הכלכלה, ניר ברקת, פנה לממונה על התחרות בבקשה לבדוק חשד לתיאום עמדות בין רשתות השיווק וזאת בנוגע למכרז "הסל של המדינה" שבו זכתה רשת קרפור ● בפנייתו לממונה כתב ברקת, כי חלק מרשתות השיווק הפעילו "דפוסי תגובה דומים ומתוזמנים" כנגד המהלך

נושאת המטוסים ג'רלד פורד, עמוסה במטוסי קרב ובכלי טיס אחרים / צילום: Reuters, Christopher Drost/ZUMA Press Wire

עם 75 מטוסים ו-4,500 חיילים: היכולות של כלי המלחמה היקר ביותר בעולם

במקביל להתנהלות המו"מ בין ארה"ב לאיראן, ספינת המלחמה ג'רלד פורד - שתג המחיר שלה עומד על 13.3 מיליארד דולר - עושה את דרכה למרחב הים התיכון ● גלובס עושה סדר בכל הקשור ליכולות, תפעול ועלויות נושאת המטוסים המתקדמת של ארה"ב

משאבות נפט באזור קלגרי, אלברטה / צילום: Reuters, Todd Korol

בעידוד הבית הלבן: המחוז הקנדי העשיר שדורש להתנתק מהמדינה ולקבל עצמאות

אלברטה, "טקסס של קנדה", מאסה בשלטון הליברלי באוטווה ובמיסוי הכבד, והיא דוהרת למשאל עם על היפרדות ● בעוד שהרוב הקנדי מזועזע מהרעיון להפוך ל"מדינה ה-51 של ארה"ב", הבדלנים במחוז עשיר הנפט רואים בדונלד טראמפ ובמקורביו בני ברית אסטרטגיים

יעל לינדנברג / צילום: שלומי אמסלם, לע''מ

המאבק מאחורי פיצול אחד החוקים הכלכליים החשובים במערכת הבריאות

מנגנון ה־CAP, המסדיר התחשבנות של 20 מיליארד שקל במערכת הבריאות, פוצל מחוק ההסדרים ● בכירה באוצר הודפת את טענות האפליה של הדסה ומזהירה מפני קריסת בתי החולים בפריפריה

בורסת פרנקפורט, גרמניה / צילום: Shutterstock

נעילה מעורבת באירופה; בוול סטריט לא התקיים מסחר בשל יום חג

הדאקס ירד בכ-0.4% ● הצמיחה הנמוכה של כלכלת יפן מגבירה את הסבירות שראש ממשלת יפן תקדם את תוכניותיה להמרצת הכלכלה ● הניקיי עלה ב-0.2%, רוב הבורסות באסיה סגורות לרגל חג ראש השנה ● היום לא התקיים מסחר בוול סטריט, לרגל יום הנשיאים

דנה עזריאלי / צילום: אריק סולטן

דנה עזריאלי חוזרת רשמית לכס המנכ"לית עם שכר משודרג

דנה עזריאלי תהפוך למנכ"לית הקבוצה של החברת הנדל"ן המניב ● השף יוסי שטרית ישתף פעולה עם מותג הרכב הסיני זיקר ● אחד המטוסים בארקיע יישא את שמו של הזמר יהורם גאון ● וזה המינוי החדש בקרן ההון סיכון של האחים ברקת ● אירועים ומינויים

אילוסטרציה: Shutterstock

הכלכלה הישראלית צמחה ב-3.1% בשנה שעברה - מעל הצפי

מדובר בהפתעה חיובית: הנתון גבוה מכל התחזיות המרכזיות העדכניות מהחודשים האחרונים, שעמדו על 2.8%-2.9% ● התוצר לנפש עלה ב-1.7%, לאחר שנתיים רצופות של ירידה

ויקטור וקרט מנכ''ל לאומי פרטנרס / צילום: סטודיו דינו

3 עסקאות בשבוע: לאומי פרטנרס עם רצף השקעות יוצא דופן

בארבעה חודשים בלבד הוביל ויקטור וקרט את לאומי פרטנרס לכתריסר עסקאות בהיקף כולל של כ–2 מיליארד שקל ● האחרונה שבהן, שנחשפה בגלובס: 80 מיליון שקל בחברת הנדל"ן אבני דרך

רולף האבן יאנסן, מנכ״ל הפג-לויד / צילום: Reuters, Ulrich Perrey

מנכ"ל ענקית הספנות שרוכשת את צים: "נשמור על נוכחות משמעותית בישראל"

רולף האבן יאנסן, מנכ"ל הפג לויד, התייחס במסיבת עיתונאים לעסקת הרכישה שנחתמה מול צים ● האבן יאנסן העריך כי לא צפוי שינוי במצבת העובדים בטווח הקרוב, אך במבט קדימה, סביר שמספר המועסקים בשתי החברות יחד יהיה נמוך מהיום ● לדבריו, מחיר העסקה "בהחלט לא נמוך, אך אנו מעריכים שזה נכס מצוין ושהפרמיה מוצדקת"

טיל בליסטי באיראן. האם טהרן חותרת להסכם אמיתי? / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

הבטן הרכה של איראן לקראת סבב נוסף של שיחות עם ארה"ב: מכירת הנפט

טראמפ מעמת את טהרן עם מציאות חדשה לקראת סבב השיחות השני בג'נבה: נכונות של המערב למו"מ לצד לחץ צבאי חסר תקדים ● איראן מגיעה עם אורניום מועשר בהיקף גדול ותשתית חשמל מקרטעת, והשאלה הגדולה היא האם תסכים להעשרה מחוץ למדינה

המשקיע האינטליגנט / צילום: Shutterstock

מחקר חדש מגלה: זה לא הסיכון שצריך להדאיג אתכם בנוגע לשווקים

האם הדומיננטיות של מניות "שבע המופלאות" משפיעה לרעה על ה־ S&P 500 ? תלוי את מי שואלים ● מחקר מהעת האחרונה מדגים כי מבחינה היסטורית, ויתור על סיכון בכל פעם שהשוק נהיה ריכוזי יותר, גורר הפסדים ● אז אולי השקעה של 33% מהתיק שלכם ב־7 חברות לא כזו מסוכנת

כוונת SMASH X4 של סמארט שוטר מותקנת על נשק / צילום: אתר החברה

היזמית יוצאת רפאל שמביאה לבורסה כוונת חכמה שמסוגלת ליירט רחפנים

סמארט שוטר, שנוסדה ומנוהלת בידי מיכל מור, תנסה לנצל את הגאות במניות הביטחוניות כדי לגייס 200 מיליון שקל ● בחברה הצומחת, שעדיין לא מרוויחה, מחזיקים גם הפניקס ואלטשולר שחם

מחלקת העסקים של ארקיע / צילום: ארקיע

ארקיע משיקה קווים חדשים ומחלקת עסקים גם בטיסות לאירופה

בין היעדים החדשים שארקיע מתכננת להפעיל בקיץ הקרוב נמנים פוקט שבתאילנד, מלאגה ואיביזה בספרד וכן וילנה בליטא ● בנוסף משיקה החברה מחלקת עסקים גם בקווים לאירופה, לראשונה בתולדותיה. כמה זה יעלה?

מחאה נגד מדיניות המשטרה / צילום: Reuters, Anadolu

תוכנית החומש לחברה הערבית נכנסה לשנתה האחרונה, ללא חלופה באופק

כשמספר הנרצחים בשיא חסר תקדים, תוכנית החומש לחברה הערבית תסתיים בסוף 2026 ● בשנים האחרונות היא התמודדה עם קיצוצים של מיליארדים, ובמקביל הממונה עליה התפטר לפני יותר מחצי שנה - וטרם מונה לו מחליף ● בינתיים, הממשלה לא הציגה תוכנית חליפית

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

המתיחות מול איראן: "ארה"ב שלחה עוד 18 מטוסי F-35 לאזור"

בעקבות ה=תקיפות צה"ל שנמשכות, גורמים בלבנון מנהלים מגעים אינטנסיביים עם ארה"ב ודורשים: "לרסן את ישראל" ● משמרות המהפכה פתחו בתרגיל נרחב במצר הורמוז ● כוחות צה"ל זיהו הלילה מספר אזרחים ישראלים שחצו את גדר הגבול לתוך שטח סוריה ● מעטפה חשודה התקבלה במשרד רה"מ נתניהו. מאגף הביטחון והחירום נמסר: "לא נשקפה סכנה למי מהעובדים" ● עדכונים שוטפים

עו''ד ספי זינגר, יו''ר רשות ניירות ערך / צילום: עופר עמרם

רשות ני"ע מקדמת: מניות ציבוריות יקבלו מסלול ירוק לרישום בחו"ל

בימים אלה, רשות ני"ע בוחנת החלה של המודל הקנדי, שיקל רגולטורית על חברות ציבוריות ישראליות ויאפשר להן קבלה מהירה לוול סטריט ● במקביל, רשות ני"ע סימנה את הקבלנים: בונה מודל דיווח חדש שיאלץ אותם למחוק את המבצעים היצירתיים ממחיר הדירה

רולף האבן יאנסן, מנכ״ל האפאג-לויד ויאיר סרוסי, יו״ר דירקטוריון צים / צילום: שוקה כהן

עסקת צים נחתמה, והשווי הסופי נחשף

חברת התובלה הימית נרכשת תמורת 4.2 מיליארד דולר - מחיר המשקף פרמיה של כ-58% על מחיר המניה בוול סטריט ● עסקת הרכישה כפופה לאישורים שונים, ביניהם גם אישור המדינה, שמחזיקה ב"מניית זהב" בצים ● גורמים מעריכים כי צים תעמוד בקריטריונים הנדרשים לאישור העסקה

נתי סיידוף, יו''ר שיכון ובינוי / צילום: איל יצהר

לאחר מחיקת ענק בשדה דב: שיכון ובינוי מכניסה את השכרת הדירות לשלד בורסאי

בשנים האחרונות, נאלצה חברת הבנייה של נתי סיידוף להכיר במחיקות עתק של 1.5 מיליארד שקל בגין ייזום נדל"ן במתחם שבצפון ת"א ● כעת היא מכניסה את הפעילות לבורסה באמצעות מיזוג לשלד לפי שווי של 270 מיליון שקל

אילוסטרציה: Shutterstock

אלטשולר וילין לפידות מפספסים גם בינואר. ומי הגופים שמככבים בצמרת התשואות?

זינוק של כמעט 10% במדד הדגל המקומי הקפיץ את התשואות בקרנות ההשתלמות במסלול הכללי והמנייתי ● חברות הביטוח המשיכו ליהנות מהחשיפה המוגברת לשוק המקומי והציגו תשואה עודפת ● אילו גופים פספסו את הביצועים הטובים של הבורסה המקומית, וכמה עשו מסלולי ה-S&P 500 לנוכח התחזקות השקל?