גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

האינפלציה הפתיעה לטובה בינואר: הקצב הנמוך ביותר מזה 4.5 שנים; מחירי הדירות שוב עולים

האינפלציה ירדה בכ-0.3% בחודש ינואר 2026, מה שמשקף קצב אינפלציה שנתי של 1.8% - מתחת לאמצע יעד היציבות של בנק ישראל ● הסעיפים הבולטים בהם נרשמו ירידות: הלבשה והנעלה, תחבורה ותרבות ובידור ● מחירי הטיסות לחו"ל ירדו ב-8.1% לאחר העלייה המפתיעה שרשמו בדצמבר ● מחירי הדירות המשיכו במגמת העלייה והתייקרו בכ-0.8%

שיעורי האינפלציה / צילום: Shutterstock
שיעורי האינפלציה / צילום: Shutterstock

מדד המחירים לצרכן ירד ב-0.3% בחודש ינואר 2026, בהשוואה לחודש דצמבר 2025.
ב-12 החודשים האחרונים (ינואר 2026 לעומת ינואר 2025) עלה מדד המחירים לצרכן ב-1.8% - וכך ירד מתחת לאמצע יעד היציבות של בנק ישראל, לראשונה מאז יולי 2021. הנתון של היום נמוך מעט מקונצנזוס הכלכלנים, שצפו ירידה חודשית של 0.2%, שתשקף קצב אינפלציה שנתי של 1.9%.

אלטשולר וילין לפידות מפספסים גם בינואר. ומי בצמרת התשואות?
בדיקת גלובס | כך מנסים לפתות אנשים לשבור את החיסכון הכי גדול שלהם

ירידות מחירים בולטות נרשמו בסעיפים: הלבשה והנעלה, שירד ב-3.9%; תחבורה, שירד ב-2.8%; תרבות ובידור, שירד ב-0.7%; ושירותי דיור בבעלות הדיירים, שירד ב-0.2%. מחירי הטיסות לחו"ל ירדו בשיעור בולט של 8.1%, לאחר שבדצמבר רשמו עלייה מפתיעה של 4.1%.

עליות מחירים בולטות נרשמו בסעיפים: שונות, שעלה ב-2.4%; ירקות ופירות טריים, שעלה ב-0.8%; בריאות, שעלה ב-0.7%; תחזוקת הדירה, שעלה ב-0.6%; ושכר דירה, שעלה ב-0.3%.

מדד המחירים לצרכן לחודש ינואר 2026 / צילום: למ''ס

העלייה במחירי הדירות נמשכת

מחירי הדירות עלו ב-0.8% בחודשים נובמבר-דצמבר 2025, כך לפי נתוני הלמ"ס. בהשוואה לתקופה המקבילה שנה קודם לכן, בדצמבר 2024, מדובר בעלייה מתונה יותר, של 0.4%. נזכיר כי מדובר בחודש שני ברציפות בו מחירי הדיור עולים, כאשר בחודש הקודם מחירי הדיור עלו ב-0.7%, וקטעו רצף ירידות מחירים של שמונה חודשים.

בפילוח למחוזות, בניגוד לחודש שעבר, אז מחוז ירושלים הוביל את עליות המחירים, הפעם תורה של תל אביב להציג את העלייה החודשית הגבוהה ביותר, כאשר מחירי הדיור עלו ב-2% בקצב חודשי. בין החודשים מרץ 2025 לאוקטובר 2025, מדד מחירי הדירות במחוז תל אביב ירד ברציפות, בשיעור מצטבר של 7.8%. מאז, נראה כי המחירים בעיר חוזרים לעלות, אך העלייה הנוכחית היא המשמעותית ביותר במחוז זה מזה זמן רב.

גם בראייה שנתית, נראה כי ירידת המחירים במחוז תל אביב מתחילה להאט, כאשר החודש נרשמה ירידה של 1.9% בקצב שנתי במחירי הדיור, לעומת ירידה שנתית של 2.8% במחירי הדירות בעיר בחודש הקודם.

מדד מחירי הדירות בנובמבר-דצמבר 2025 / צילום: למ''ס

ירושלים רשמה עלייה מתונה יותר של 0.4% בקצב חודשי, אך בסיכום שנתי, היא עדיין מובילה את העלייה הגבוהה ביותר של מחירי הדיור, שעלו ב-9.6%. במחוז הדרום נרשמה עליית מחירים של 1% בקצב חודשי ועלייה שנתית של 1.4%. במחוז הצפון נרשמה עלייה חודשית של 0.4% ועלייה שנתית של 4.8%. במחוז חיפה נרשמה עלייה מתונה של 0.3% בקצב חודשי, ובראייה שנתית המחירים עלו ב-0.7%. במחוז מרכז המחירים נותרו ללא שינוי בקצב חודשי, אך ירדו ב-3.1% בקצב שנתי.

גם מחירי הדירות החדשות עלו ב-0.9% בקצב חודשי, בהמשך לעלייה של 1% בחודש שעבר. כאשר מפחיתים מ"מאגר" העסקאות את הדירות שנמכרו בסבסוד ממשלתי (במסגרת תוכנית "דירה בהנחה" ודומותיה), מגיעים לעלייה של 0.7%.

עוד עולה מהנתונים כי מכלל העסקאות של דירות חדשות, שיעור העסקאות במסגרת תמיכה ממשלתית ירד מ-42.1% בתקופה הקודמת (אוקטובר - נובמבר 2025) ל-36.7% בתקופה הנוכחית.

"חדשות טובות וחדשות פחות טובות"

יונתן כץ, כלכלן ראשי בלידר שוקי הון, התייחס למדד וציין כי "במדד ינואר היו חדשות טובות וחדשות פחות טובות. החדשות הטובות: אינפלציית הליבה התמתנה ל-1.9% מ-2.6% בדצמבר, זאת עקב התמתנות חדה במחירי המוצרים (לאפס שנה אחורה). גם מחירי השירותים ללא דיור ונסיעות לחו"ל התמתנו ל-2.8% מ-3.1%. החדשות הפחות טובות: מחירי הדיור (גם שכירות וגם רכישה) מאיצים. בסך-הכול, המדד נמוך יחסית לציפיות וההתמתנות באינפלציית הליבה תומכים בהורדת ריבית בשבוע הבא".

מודי שפריר, האסטרטג הראשי של בנק הפועלים, ציין כי "הירידה המעט חדה מהציפיות נבעה מצניחה חדה במחירי הטיסות לחו"ל, אשר ירדו בינואר ב-14.1% במונחים דולריים (לעומת ירידה דולרית ממוצעת של כ- 6.0% בינואר 2024 ו-2025). רכיב 'הוצאות על נסיעות לחו''ל' הוריד לבדו את המדד בכ-0.37%.

"מאידך, נציין כי מחירי השכירות חזרו להאיץ - רכיב 'שירותי דיור' (הבוחן רק חוזים מתחדשים) ירד בינואר בשיעור מתון מהעונתיות (0.2%-), כך שקצב העלייה השנתי ברכיב זה האיץ ל-3.8%. בהקשר לכך, בלמ"ס מציינים כי קצב העלייה השנתי במחירי השכירות עבור שוכרים חדשים האיץ ל-6.0% - העלייה החדה ביותר מאז אוקטובר 2023".

במבט קדימה, באגף הכלכלה והמחקר של הראל מציינים כי "התחזית הראשונית שלנו בהראל לפברואר היא לעלייה של 0.1% עד 0.2%, על רקע עלייה בסעיף הדיור והירקות הטריים, מול ירידה עונתית במחירי הטיסות. במרץ, אנו צופים עלייה של 0.3% עד 0.4%, בין היתר, בשל עלייה עונתית במחירי הטיסות, כאשר פסח חל מוקדם יותר השנה. ב-12 החודשים הבאים אנו צופים אינפלציה של 1.8%.

"נתוני הצמיחה (מחר) והאינפלציה הם הפרסומים המרכזיים האחרונים לפני החלטת הריבית ביום שני הבא 23 בפברואר, כאשר בשווקים הפיננסיים מתומחרת הסתברות גבוהה להפחתת ריבית נוספת. אנו סבורים כי בנק ישראל יבחר להמתין עם הורדת הריבית למרץ. זאת, לאור התחזקות של כ-1% בלבד בשקל מול סל המטבעות מאז ההחלטה הקודמת, העלייה במתיחות הגאו-פוליטית והמשך העלייה המהירה בשכר הממוצע במשק".

שכר דירה לפי קבוצות שוכרים

לפי נתוני הלמ"ס, בשכר הדירה עבור השוכרים אשר חידשו חוזה נרשמה עלייה של 2.6%, ועבור השוכרים החדשים (דירות במדגם בהן הייתה תחלופת שוכר) נרשמה עלייה של 6.0%.

יודגש כי שיעורי השינוי הללו משקפים קירוב לשיעור השינוי השנתי בשכר הדירה בקבוצות אלה. זאת, מכיוון ששכר הדירה אינו משתנה עבור הרוב המוחלט של השוכרים במהלך השנה האחרונה, בשל הימצאותם תחת חוזה שכירות שבו נקבע שכר הדירה החודשי, לרוב ללא מנגנוני הצמדה.

מדד מחירי תשומה בבנייה למגורים

מדד מחירי תשומה בבנייה למגורים עלה בחודש ינואר 2026 ב-0.1% והגיע ל-101.3 נקודות, לעומת 101.2 נקודות בחודש קודם. מדד מחירי תשומה בבנייה ללא צמודי קרקע עלה ב-0.1%. מדד מחירי תשומה בבנייה למגורים ללא שכר עבודה ירד ב-0.2%.

ב-12 החודשים האחרונים (ינואר 2026 לעומת ינואר 2025), עלה מדד מחירי תשומה בבנייה למגורים ב-2.5%, בשל העלייה במחירי שכר העבודה ב-5.0% וחומרים ומוצרים ב-0.9%. מדד מחירי חומרים ומוצרים ירד בחודש ינואר 2026 ב-0.2%.

מבין החומרים והמוצרים, ירדו במיוחד מחירי פרופילים מפלדה (ב-4.2%), שיש (ב-1.5%) וברזל לבנייה (ב-1.4%). מדד מחירי שכר עבודה המשולם עבור המועסקים בענף עלה ב-0.6% בחודש ינואר 2026.

עוד כתבות

עומאן / צילום: Shutterstock

המדינה היחידה במפרץ שנותרה חסינה מאיראן

בעוד שערב הסעודית, בחריין ואיחוד האמירויות הותקפו בשעות האחרונות על ידי משטר האייתולות, עומאן – המתווכת המרכזית בשיחות בין טהרן לוושינגטון – נותרה חסינה ● האם המלחמה הנוכחית מסייעת לה?

יהלי רוטנברג, החשב הכללי באוצר / צילום: יוסי זמיר

הבכיר לשעבר שבטוח: "אנחנו הכי קרובים להשבתת פעילות הממשלה מאי פעם"

כחשב הכללי באוצר יהלי רוטנברג גייס חוב חסר תקדים, התמודד עם הורדת הדירוג הראשונה של ישראל ונדרש לצנן את הוצאות הביטחון: "אמרתי - אל תאלצו אותי לבחור בין צה"ל לעמידה בתקציב" ● עכשיו הוא חושף את הפינות האפלות שדורשות פיקוח - ומתכנן את הטרק בנפאל

איזו בשורה יקבלו בקרוב 700 אלף עובדי המגזר הציבורי?

מה הם היעדים המבוקשים לרילוקיישן מצד ישראלים עשירים, ומדוע הנגיד הותיר את הריבית על כנה? ● חושבים שאתם בקיאים בכל מה שקרה השבוע בכלכלה בארץ ובעולם? בואו לבחון את הידע שלכם ● החידון הכלכלי של גלובס

עשן בטהרן לאחר תקיפה משובלת של ישראל וארה''ב / צילום: ap

200 מטוסי קרב, 500 מטרות ומאות חימושים: כך התבצעה התקיפה הגדולה בתולדות חיל האוויר

מאז פרוץ מבצע "שאגת הארי" בשעות הבוקר, מאות אתרים ומטרות ברחבי איראן הותקפו על ידי מטוסי חיל האוויר ● איך תוכנן המבצע ואילו מערכות נפגעו? ● גלובס עושה סדר

נתב''ג / צילום: Shutterstock

המרחב האווירי נסגר: מה לעשות אם יש לכם טיסה בקרוב?

בעקבות מתקפת המנע באיראן המרחב האווירי של ישראל נסגר ל-48 שעות ● נעצרו המראות ונחיתות ● נוסעים ישראלים שנתקעו בחו"ל מתבקשים ליצור קשר עם חברות התעופה שלהם

משמרות המהפכה באיראן / צילום: ap, Vahid Salemi

בני סבטי: "האיראנים הרבה יותר חצופים, נועזים ומאיימים ביחס לשנה שעברה"

הטרמינולוגה האיראנית כנגד ארה"ב החריפה בשבועות האחרונים, וזאת למרות מלחמת 12 הימים בה הופצצו ונפגעו אתרים אסטרטגיים ברחבי המדינה ע"י ממשל טראמפ וישראל ● "ההבדל הגדול בין מבצע עם כלביא לימים אלו, הם הפגנות ההמונים כנגד המשטר בה נטבחו עשרות אלפי מפגינים", מציין בני סבטי, מומחה לענייני איראן

בלי נופים, טיולים ואטרקציות: ברוכים הבאים לחופשות השינה / צילום: Shutterstock

עם 16 שעות שינה ובלי אטרקציות: הכירו את טרנד החופשות החדש

סוכריות גומי עם שמן קנאביס, כריות שזוכרות את מבנה הראש וגם מיטות שמנתחות את איכות השינה ● קבוצה הולכת וגדלה של נופשים חיפשה פתרון לעייפות - ופיתחה טרנד שהיא מכנה sleepcation ● תעשיית האירוח מציעה ועוד ועוד שדרוגים, אבל מומחים מזהירים: "זה אינו פתרון משמעותי לחוסר"

כבר לא "רוקי" ו"קראטה קיד": לספורטאים בקולנוע היום יש נקודות חולשה

מסימון ביילס ועד הקאמבק של אליסה ליו - מהפכת הספורטאיות של העשור האחרון לא נולדה על הפודיום, אלא בהחלטה לעצור ולחזור לתחרות בתנאים שהן מנסחות לעצמן ● התופעה לא פוסחת על המסך ההוליוודי, שמחליף את הפוקוס מהשאלה "איך הם מנצחים?" ל-"מה נשאר מהם אחרי הניצחון?"

קרן שחר / צילום: רונן אקרמן

קרן שחר מכרה השבוע סדרה לאפל: "היו רגעים שחשבתי שזה לא יקרה"

היא חולשת על זרוע קשת אינטרנשיונל, חתומה על עסקאות גדולות מול ענקיות המדיה הגלובליות ונבחרה לאחת הנשים המשפיעות בתעשיית הטלוויזיה העולמית ● בראיון ראשון בתפקיד מספרת קרן שחר על מכירת הסדרה "הבת" לאפל שנסגרה השבוע, על הקשיים כחברה ישראלית בזמן המלחמה, ועל התחרות הגדולה בזמן שהתעשייה העולמית בתקופת קיצוצים

ג'ק דורסי, מייסד טוויטר וסקוור / צילום: Shutterstock, Frederic Legrand - COMEO

היזם שמפטר 4,000 עובדים ביום אחד. מה הוא יודע שאנחנו לא

גל פיטורים נוסף; ג'ק דורסי, ממייסדי טוויטר ומנכ"ל חברת התשלומים האמריקאית בלוק, הודיע בדואר אלקטרוני לבעלי המניות שלו כי החברה תקצץ קרוב למחצית מעובדיה ● בלוק, שנסחרת בבורסת ניו יורק לפי שווי שוק של 33 מיליארד דולר, ייצרה רווח נקי של כחצי מיליארד דולר ברבעון השלישי של השנה שעברה ● המנייה זינקה במסחר המאוחר בכ- 24%

נתב''ג / אילוסטרציה: עידו וכטל, ארקיע

נתקעתם בחו"ל? מתי ואיך תוכלו לחזור לישראל

המרחב האווירי סגור ונתב״ג מושבת לפחות עד יום שני, ובינתיים כ־150 אלף ישראלים שוהים בחו"ל ואינם יכולים לשוב ארצה ● במשרד התחבורה נערכים למבצע דרך האבים מרכזיים באירופה, ארה״ב ואסיה, ובמקביל נשקלת האפשרות לצו חירום שיצמצם זמנית את חובות חברות התעופה כלפי הנוסעים ● איך יראה מבצע החילוץ ומתי יתאפשר לטוס חזרה לישראל? ● גלובס עושה סדר

בורסת אחד העם, בימים עברו / צילום: הבורסה

בדקנו: איך השתנתה הבורסה על פני 3 עשורים ומה הטיפ המנצח של גילעד אלטשולר

מחברות החזקה שהתרסקו, דרך ענקיות הפארמה שאיכזבו ועד הזינוק במניות הביטחון והטכנולוגיה: גלובס בדק כיצד השתנתה הבורסה על פני יותר משלושה עשורים ● אלטשולר ממליץ להיצמד למדדים, ש"שמזהים ראשונים את ה'ווינרים' החדשים", וסטפק מחזק: "לא חשוב כמה אתה אוהב את המניה ומעריך את סיכוייה בעתיד - תפזר" ● וגם: איזו חברה פספסה הבורסה, שהייתה יכולה להכפיל את שווייה

אנשים מנסים לתפוס מחסה בעקבות פיצוץ, טהרן הבוקר. ניו יורק טיימס מדגיש כי התקיפה התבצעה בשעת העומס / צילום: Reuters

דיווחים על מבצע שתוכנן חודשים ופינוי חמינאי: כך מתפתח הסיקור העולמי

כלי תקשורת מובילים בארה"ב מדווחים על תקיפות אמריקאיות ישירות, ועל ריכוז כוחות חסר תקדים באזור, הגדול מאז 2003 ● באירופה שונה המסגור הראשוני כדי לכלול את וושינגטון כשותפה מלאה למהלך, וכן דווח כי המנהיג העליון חמינאי הובל למקום בטוח מחוץ לבירה ● הניו יורק טיימס מציין כי התקיפות התרחשו בשעה שמיליונים בדרכם למקומות עבודה ולבתי ספר, וב-CNN מתמקדים גם בהשלכות הכלכליות

ממ''ד / צילום: דוברות משרד הביטחון

מצב חירום עד יום שני: ההנחיות החדשות של פיקוד העורף

הוכרז מצב חירום מיוחד בעורף, והשמים נסגרו לטיסות אזרחיות ● הוטלו מגבלות נרחבות על פעילות המשק, החינוך וההתכנסויות ברחבי הארץ ● מתי אפשר לצאת מהמרחב המוגן ואיך נערכים באתרי הבנייה?

''אחרי המסיבה''. הצעקה שמטלטלת הכול / צילום: באדיבות סלקום טי.וי

הדרמה שנחשבת לאחת הטובות של השנה ומגיעה מניו זילנד

"אחרי המסיבה" היא מיני־סדרה ניו זילנדית שהגיעה למסך הישראלי ומציעה דרמה מטלטלת על אמת שנאמרת בקול רם מדי עבור קהילה שמעדיפה שקט ● מורה לביולוגיה מאשימה את בעלה בהטרדת נער, חייה מתפרקים והעיירה כולה נאלצת לבחור צד

פעמון הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

מיהי חברת הסייבר העולמית שהחלה להיסחר השבוע בתל אביב?

במגילת אסתר מי היה המדתא, מה שמו העברי של הירק קייל, ואיזה אירוע צולם ושודר בטלוויזיה הרומנית בערב חג המולד 1989? ● הטריוויה השבועית

תחנת הכוח ''אורות רבין'' שבחדרה / צילום: Shutterstock

חלק ממאגרי הגז ומתקנים בבזן הושבתו, תחנות הכוח עוברות לדלק חירום

בהנחיית שר האנרגיה הופסקה זמנית הפקת גז מחלק מהמאגרים, ומשק החשמל נשען כעת על דלקי חירום ופחם ● בבזן צופים עלייה בפליטות בעקבות הדממת מתקנים ● היחידות הפחמיות בחדרה עשויות לפעול ללא מגבלת שעות במצב חירום

עשן בבחריין לאחר התקיפות מאיראן / צילום: Reuters

כטב"מים בבחריין, טילים בקטאר: איראן תוקפת בסיסים אמריקאיים במפרץ

המתקפה האיראנית מתרחבת מעבר לישראל, כשדיווחים מבחריין, קטאר ואיחוד האמירויות מצביעים על תקיפות לעבר בסיסים אמריקאיים, יירוטים והנחיות חירום לתושבים ● לפי הערכות קודמות, עשרות בסיסים של ארה”ב הפרושים במזרח התיכון היו צפויים להפוך ליעד במקרה של הסלמה, והאיומים האיראניים למקד פגיעה ב"נקודות התורפה" האמריקאיות מתממשים כעת בשטח

דפנה לוצקי / צילום: איל יצהר

העיתונאית דפנה לוצקי הלכה לעולמה

לוצקי, כיהנה בשורה של תפקידים משמעותיים בעיתונות הכלכלית ● היא שימשה בין היתר כסגנית עורכת גלובס וכעורכת בכירה בדה מרקר וכאן ● היא נפטרה ממחלה קשה בגיל 51

בית משפט השלום - חיפה / צילום: פאול אורלייב

מתכונת חירום בבתי המשפט: יקיימו מחר דיונים דחופים בלבד

החל ממחר יפעלו בתי המשפט במתכונת מצומצמת ויתקיימו בהם הליכים דחופים בלבד ● בעליון יתקיימו רק מספר דיונים מול שופט יחיד, ובשאר הארץ יתקיימו הליכים בבתי משפט הכלולים ברשימה שעליה הודיעה הרשות השופטת