גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בארה"ב מעריכים: זו ה"מנצחת המוקדמת" של המלחמה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: רוסיה נהנית מהזינוק במחיר הנפט ומהקלת הסנקציות על הנפט שלה, התרחיש שמפחיד את סעודיה, והטעות הגדולה של איראן • כותרות העיתונים בעולם

כותרות העיתונים בעולם
כותרות העיתונים בעולם

על רקע המצב הביטחוני המתפתח ללא הרף, עדשת התקשורת העולמית חושפת נקודות מבט ייחודיות על מה שקורה בארץ. מניתוחים של מומחים בינלאומיים, פרשנויות מזווית אחרת וגם סיפורים קטנים מישראל שנעלמים מן העין - בכל יום נגיש לכם סקירה יומית קצרה מן הנכתב בתקשורת העולמית על ישראל, כדי לנסות ולפענח איך דברים מפה נראים מעבר לים.

הכתבות שאנחנו מציגים במדור לקוחות מתוך עיתונים גדולים בעולם, ואינן משקפות בהכרח את תפיסת העולם של גלובס.

הסוף לשלטון האייתוללות? מה צריך כדי שזה יוכל להתממש
WSJ | עם ארבע שכבות של מחליפים להנהגה: תוכנית המגירה של משמרות המהפכה

1המלחמה באיראן מזעזעת את המזרח התיכון ומחזקת את רוסיה

"המלחמה באיראן הרגה מאות אזרחים, עקרה מבתיהם מאות אלפים נוספים, שלחה את מחירי הנפט העולמיים לזינוק חד, יצרה משבר פוליטי עבור הנשיא דונלד טראמפ וערערה את היציבות במפרץ. אך לפחות עבור מדינה אחת, הכאוס יצר הזדמנות", נכתב במגזין טיים האמריקאי, בכתבה שמכתירה את רוסיה כ"מנצחת המוקדמת" של המלחמה. "רוסיה מסוגלת להרוויח מן ההשלכות הכלכליות והגיאופוליטיות המשניות של המלחמה, בזמן שאחרים נושאים בעלויות", נכתב.

בטיים צוין כי "רוסיה היא אחת המדינות הבודדות ששמרו על יחסים ידידותיים עם טהרן. מוסקבה גינתה את התקיפה של ארה"ב וישראל על איראן ב-28 בפברואר, וכינתה אותה 'מעשה תוקפנות צבאית מתוכנן מראש וללא התגרות נגד מדינה ריבונית ועצמאית חברה באו"ם'. בהודעה של משרד החוץ הרוסי, הנשיא ולדימיר פוטין מתח גם הוא ביקורת על הריגתו של המנהיג העליון של איראן, האייתוללה עלי חמינאי, וכינה אותה 'רצח ציני'".

עם זאת, "למרות שרוסיה עלולה לאבד בעלת ברית חשובה באזור, אנליסטים אומרים כי בטווח הקצר היא עשויה גם להרוויח מן המצב".

רוברט פרסון, עמית בכיר בתוכנית אירואסיה במכון למחקר מדיניות חוץ (FPRI), מכון מחקר בלתי מפלגתי שממוקם בפילדלפיה, אמר לטיים כי "מה שאנחנו רואים עכשיו לא היה קשה לחיזוי. פוטין ויועציו ככל הנראה הגיעו למסקנה שמלחמה באיראן משרתת את האינטרסים של רוסיה בטווח הקצר: מחירי אנרגיה גבוהים יותר, הסחת תשומת הלב העולמית מהמלחמה באוקראינה שפוטין אינו מוכן לסיים, וארה"ב שנמצאת בסיכון להסתבך בעוד ביצה טובענית במזרח התיכון". פרסון הוסיף כי "אנחנו לא יודעים עד כמה כל זה השפיע על קבלת ההחלטות של ממשל טראמפ, אבל אני חושד שהשיקולים הללו היו משניים, אם בכלל".

רוסיה עשויה להרוויח מהעלייה במחירי הנפט ומההקלות של ארה"ב על הנפט הרוסי: "בתגובה לעלייה במחירי הדלק בארה"ב, שר האוצר סקוט בסנט העניק השבוע פטור זמני של 30 יום מהמכס ושוקל גם הקלות נוספות בסנקציות". כך, משרד האוצר האמריקאי הסכים לבעלות הברית בהודו להתחיל לרכוש נפט רוסי שכבר נמצא בדרך בים.

כעת, "בעקבות הלחץ על אספקת הנפט העולמית שנגרם מהמלחמה באיראן, מחירי הנפט זינקו ורוסיה היא אחת ממדינות הנפט הבודדות שמוכנות להרוויח מכך במלואן". לפני המלחמה, "נאלצה רוסיה למכור את הנפט שלה בהנחה של 10-13 דולר לחבית. כעת היא מוכרת אותו בפרמיה של 4-5 דולרים לחבית, לפי רויטרס".

"השילוב בין מחירים גבוהים יותר לבין הפגיעה ביכולתן של מדינות המפרץ לספק נפט לשווקים באסיה עשוי להעניק למוסקבה רווח בלתי צפוי", נכתב.

"השפעה נוספת של המלחמה באיראן היא האפשרות שהיא תפגע ישירות ביכולת של אוקראינה להגן על עצמה מפני טילים רוסיים, דבר שיכול להעניק יתרון למוסקבה. אוקראינה כבר התמודדה עם מחסור במערכות ההגנה האווירית פטריוט מתוצרת ארה"ב - חימושים יקרים בעלות של כ-4 מיליון דולר כל אחד, המשמשים להפלת טילים בליסטיים וכטב"מים. כעת ארה"ב משתמשת באותם טילים כדי להגן על בסיסים אמריקאיים ועל בעלי בריתה במזרח התיכון מפני מטחי טילים וכטב"מים איראניים".

יתרון נוסף לרוסיה הוא "פגיעה בהקרנת הכוח של ארה"ב". כלי תקשורת אמריקאים דיווחו כי "רוסיה העבירה לאיראן מודיעין מטרות לגבי הצבא האמריקאי ואף מדריכה אותה כיצד להשתמש במידע". גם גורמים בבית הלבן "לא הכחישו כי רוסיה מספקת מודיעין לאיראן, אך ניסו להמעיט בהשפעתה וביכולתה לפגוע בפעילות הצבאית".

מתוך הטיים מאת רבקה שנייד. לקריאת הכתבה המלאה.

2"כאוס אזורי": התרחיש שמפחיד את סעודיה יותר מהמשטר האיראני

חוקר המזרח התיכון פרופסור ברנרד הייקל מפרינסטון התראיין לבלומברג ואמר כי יש שלושה תרחישים למלחמה באיראן. התרחיש הראשון הוא ש"המשטר שורד כפי שהוא ואף מתבצר עוד יותר בנחישותו להיות כוח רוויזיוניסטי". השני הוא "פתרון דמוי ונצואלה: המשטר נשאר, אבל יש הנהגה חדשה שפחות מהפכנית ומוכנה לחתוך עסקאות עם ממשל טראמפ. אותו משטר, אבל מתוקן". התרחיש השלישי הוא "נפילת המשטר", שעלולה להוביל "למלחמת אזרחים".

פרופסור הייקל אמר שהתרחיש הסביר ביותר בעיניו הוא "שהמשטר ישרוד". לדבריו, "זה משטר קשוח מאוד שעדיין יש לו לפחות כ־20% מהאוכלוסייה לצדו, והוא מוכן להרוג כדי להישאר בשלטון. ראינו זאת בתגובה להפגנות שהתרחשו בינואר. למשטר יש שורשים עמוקים בחברה האיראנית. ולמען האמת, למרות כל הבעיות שלו, הוא סיפק שירותים בסיסיים לאוכלוסייה שלו. לכן אני לא רואה אותו נעלם".

הייקל אמר כי בעוד שהאמריקאים "מקווים למשטר מתוקן בסגנון ונצואלה", הישראלים "כנראה היו מעדיפים כאוס באיראן".

לדבריו, במזרח התיכון שולטות שתי אידיאולוגיות, האחת "כוחות הסטטוס־קוו, שבעצם רוצים לפתח את המדינות שלהם. הם רוצים שלום ויציבות כדי להתקדם כלכלית, והם כוללים את סעודיה, מצרים, ירדן וגם את איחוד האמירויות למרות מה שהם עושים בסודן ובתימן". הקבוצה השנייה רוויזיוניסטית, "במובן שהיא רוצה לשרטט מחדש את מפת המזרח התיכון. היא רוצה לשנות את מאזן הכוחות. בקבוצה הזאת נמצאות, באופן מפתיע, גם איראן וגם הימין הישראלי".

לדבריו "האיראנים רוצים לראות את ישראל מושמדת. הם רוצים לראות את אמריקה מסולקת מהאזור מבחינה צבאית, כמו גם מבחינת ההשפעה הכלכלית, הפוליטית והתרבותית שלה". במקביל, "הימין בישראל רוצה לעצב מחדש ולדמיין מחדש את המזרח התיכון בהתאם לאג'נדה הפוליטית שלו. מה שאנחנו רואים היום הוא שאחד הכוחות הרוויזיוניסטיים כלומר הישראלים מנסה לעשות בדיוק זאת: להשמיד את המשטר האיראני ולראות - האם משהו שיחליף אותו או כאוס".

החשש הגדול לדבריו הוא "שהמשטר האיראני עדיין מחזיק ביכולת לגרום לכמות עצומה של כאוס במפרץ. אנחנו רואים זאת עכשיו עם חסימת מצר הורמוז. אף אחד לא מוכן לבטח ספינה שתעבור שם, וזה בערך 20% מהנפט העולמי וחלק גדול מהגז בעולם, ולכן אנחנו נראה הרבה מאוד כאוס אם המלחמה הזאת לא תסתיים".

הייקל אומר כי שוחח עם יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן, שאינו מעוניין במלחמה באיראן. "דיברתי עם מוחמד בן סלמאן במיוחד על הסוגיה הזאת בשנתיים או שלוש האחרונות. הוא היה מאוד ברור וחד־משמעי בכך שהוא לא רוצה מלחמה עם איראן". לדבריו, בן סלמאן "התקשר לטראמפ כמה פעמים וביקש ממנו לא לתקוף". עם זאת, "הוא גם הזהיר שאם איראן תתקוף אותו, הוא יצטרך להגן על עצמו ולבצע מתקפות נגד איראן. ואני חושב שזה בדיוק מה שסביר שיקרה - שנראה את חיל האוויר הסעודי נכנס למלחמה הזאת לצד ארצות הברית וישראל".

לדבריו, "לבן סלמאן אין אהבה למשטר האיראני. אבל הדאגה העיקרית שלו אינה איראן מוחלשת, אלא איראן שאין בה מדינה - מדינה כושלת שתידרדר לכאוס ולמלחמת אזרחים. כאן נקודת המבט של מדינה כמו סעודיה שונה באופן רדיקלי מזו של ישראל, ואני חושב שבנקודה הזאת ארצות הברית חולקת יותר עם סעודיה מאשר עם ישראל". לטענתו, "הסעודים רואים באיראנים שכנים - כאוס באיראן יזלוג לתוך סעודיה. בעוד שישראל נמצאת במרחק של אלף קילומטרים מאיראן ואינה מודאגת ממה שיקרה שם. אני חושב שמוחמד בן סלמאן אומר כעת לטראמפ: אנחנו לא רוצים כאוס באיראן".

הייקל מסכם כי "מה שיקרה באיראן הוא קריטי לעתיד. נניח שיהיה משטר מתוקן באיראן שהוא פחות מהפכני. יש הזדמנות עבור ארצות הברית להכות על השולחן ולגרום למדינות האזור לעבוד טוב יותר יחד. אבל לשם כך ארצות הברית תצטרך גם להפעיל לחץ על ישראל להגיע לפתרון לשאלת המדינה הפלסטינית. יהיה צורך גם לוודא שהמתחים, למשל בין סעודיה לאיחוד האמירויות, לא יחמירו. יהיה צורך גם לבלום את ההתפשטות של טורקיה".

מתוך בלומברג מאת מישאל חוסיין. לקריאת הכתבה המלאה.

3הטעות האסטרטגית של איראן: כך התקיפות במפרץ מחזקות דווקא את אויביה

"איראן מצויה במלחמה שלא בחרה בה במלואה, אך גם סייעה לכתוב את תסריטה בחלקו. עתידה של איראן, בסופו של דבר, יכול להיקבע רק על ידי האיראנים ולפי מה שהם מסכימים לבנות, ולפי מה שהם מסרבים לסבול", נכתב באירואסיה בניתוח של הפרשן הפוליטי ג'מיל ק' מרועה.

"מערכות צבאיות יכולות לרסק תשתיות; סנקציות יכולות לחנוק השקעות; פעולה חשאית יכולה לערוף ראשים של אליטות", אך לדבריו של מרועה "שום דבר מזה אינו יוצר לגיטימיות. ולגיטימיות, יותר מצנטריפוגות, שלוחות אזוריות או סיסמאות, היא זו שמכריעה האם מדינה מתחדשת לאחר טראומה או שוקעת למצור קבוע".

לדבריו, "מה שהופך את הרגע הזה למסוכן כל כך איננו רק האלימות, אלא גם הכיוון שהיא מקבלת. המלחמה הנוכחית מתרחבת בכיוון הלא נכון. תקיפות איראניות שגולשות אל המפרץ וגוררות מדינות במפרץ אל קו האש אינן מהוות 'הסלמה חכמה'. הן ההפך הגמור: שיעור מופת בהפיכת גורמים ניטרליים פוטנציאליים ליריבים נחושים. אנליסטים הזהירו זמן רב כי תקיפות על מדינות המפרץ עלולות למוטט את ניטרליותן ולחזק את יישור הקו שלהן עם ארצות הברית, ובכך להרחיב את הקואליציה האנטי־איראנית במקום לפצל אותה", נכתב.

הכיוון שאליו המלחמה הולכת אינה "רק טעות דיפלומטית". אלא "גול עצמי כלכלי". "כאשר השיט במצר הורמוז מאוים, המפרץ אינו רק צופה מן הצד; איראן עצמה סותמת את העורק. השיבוש פוגע בשוקי האנרגיה, בלוגיסטיקה, וגם עניין שלעתים מתעלמים ממנו באספקות אסטרטגיות כמו הליום, החשוב לייצור שבבים ולהתפתחות תחום הבינה המלאכותית. קטאר היא יצואנית הליום מרכזית; שיבוש שם משפיע על ייצור מוליכים למחצה ועל הכלכלה הטכנולוגית הרחבה יותר", נכתב.

"יש גם סכנה אסטרטגית שנייה: הסלמה במפרץ מאיצה את חזון 'היום שאחרי' של ישראל, גישה הרואה בפירוק מדינות שכנות סוג של ביטחון". ההנחה של ישראל של פירוק מדינות שכנות כשיטה לביטחון "היא שגויה", לדבריו, "היא שגויה משום שהיא מייצרת חוסר יציבות כרוני, תנודתיות בגבולות, רדיקליזציה וסדרה אינסופית של עימותים קטנים שמתפשטים החוצה. שכונה הרוסה אינה נעשית בטוחה; היא נעשית דליקה לתמיד".

מתוך האירואסיה מאת ג'מיל ק' מרועה. לקריאת הכתבה המלאה.

עוד כתבות

הכוורת של טראמפ במלחמה / צילום: AP

הכוורת של טראמפ במלחמה: מאחורי הקלעים של קבלת ההחלטות במאר־א־לאגו

בזמן שבחמ"ל המאולתר בפלורידה גיבשו את פקודת התקיפה בטהרן, בחוץ התגבשה אופוזיציה פנימית ● המאחורי הקלעים במאר־א־לאגו: מהתפקיד של רוביו והגסת', דרך דמותה המכריעה של סוזי ויילס, ועד למתח מול הבדלנות של ואנס וגברד - והלוחש על האוזן, טאקר קרלסון

קופת חולים כללית הקימה ביה''ח בית חולים ממוגן חדש עבור מאושפזי שיקום וגריאטריה / צילום: כללית

הכללית הקימה בית חולים ממוגן למאושפזי שיקום וגריאטריה בפחות מ-24 שעות

בטווח זמן של 24 שעות, הקימה קופת חולים כללית בית חולים חדש וממוגן בראשון לציון עבור מאושפזי שיקום וגריאטריה ● המתחם ינוהל באמצעות כ-250 אנשי צוות רפואיים ומקצועיים בעלות של כ-4 מיליון שקלים

ביטולים ועיכובים בטיסות בהודו, בעקבות המלחמה / צילום: Reuters, IMAGO/Hindustan

320 דולר לכל דקה נוספת באוויר: כך שיבשה המלחמה את ענף התעופה בכל העולם

מאז פרוץ המערכה מול איראן, למעלה מ־23 אלף טיסות בוטלו וחברות התעופה מצאו נתיבים עוקפים למזרח תיכון ● התוצאה: הטיסות מתארכות, העלויות מזנקות ומחירי הטיסות צפויים לקפוץ כבר בשבועות הקרובים ● בינתיים, בענף כבר מצביעים על החשש המרכזי הבא

שוק ההון והשקעות / צילום: Shutterstock

היכונו לראלי בוול סטריט: האנליסט האופטימי ושש סיבות אפשריות לשינוי המגמה

הבורסה בניו יורק סיכמה את השבוע הראשון של המלחמה נגד איראן באדום, כאשר ברקע מרחפות דאגות מפני הזינוק במחירי הנפט, התחממות אפשרית של האינפלציה ונתונים חלשים משוק העבודה ● ובכל זאת, אנליסט בבנק ההשקעות ג'פריס מונה שש סיבות המצביעות על כך ששוק המניות האמריקאי מוכן להתאוששות

דואר ישראל - שירות מיון ארצי / צילום: איל יצהר

החבילות מחו"ל מתחילות להגיע: משלוחים מסין ואירופה כבר נחתו בישראל

עם חידוש נחיתות הטיסות האזרחיות בנתב"ג החלה חזרה הדרגתית של משלוחי חבילות מחו"ל ● בדואר ישראל מדווחים כי חבילות שהוזמנו לפני מבצע "שאגת הארי" מתחילות להגיע, אך מבהירים: בשל היקף הטיסות המצומצם והצטברות החבילות בעולם, זמני האספקה עדיין צפויים להיות ארוכים מהרגיל

עשן בדוחא לאחר מתקפה איראנית

איראן פוגעת במכ"מים שעליהם מבוססת מערכת ההגנה האמריקאית

טהרן מבצעת תקיפות רבות באמצעות רחפני תקיפה חד־כיווניים ומכוונת למערכות המכ"ם שעליהן נשענות מערכות ההגנה האווירית האמריקאיות באזור ● לפי גורמים אמריקאים ותצלומי לוויין, נפגעו מתקנים בכמה מדינות והיכולת לזהות שיגורי טילים נפגעה

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

אחים החליטו לחלק ביניהם דירות שקיבלו בירושה. האם הם חייבים במס?

ביהמ"ש פטר את וויזאייר מפיצוי לנוסעים על טיסה שבוטלה בזמן מבצע עם כלביא ● מועצה מקומית חויבה להשיב להורה חלק משכר לימוד בעקבות ביטול יום פעילות במעון ● ונקבע כי העברת דירות בין אח ואחות אינה פטורה מהיטל השבחה כשמדובר בהחלפת זכויות ● 3 פסקי דין בשבוע

יפעת תומר-ירושלמי, הפרקליטה הצבאית הראשית לשעבר / צילום: דובר צה''ל

יועמ"שית משרד המשפטים מציעה: איסמן ילווה את חקירת הפצ"רית

עו"ד קוטיק, הנחשבת למקורבת לשר המשפטים לוין, הודיעה לבג"ץ כי פרקליט המדינה הוא הגורם המתאים ללוות את החקירה לנוכח ניגודי עניינים אפשריים מצד היועמ"שית בהרב-מיארה

מערכות הגנה של אלביט / צילום: Christian Thiel

קפיצה של 55% בארבעה חודשים: איך כדאי להשקיע בסקטור הלוהט של הבורסה?

המערכה הישראלית־אמריקאית מול איראן הקפיצה את המניות הביטחוניות בת"א שנהנות ממומנטום שיא בשנים האחרונות ● איך אפשר להיחשף לתחום הלוהט, האם עדיף לבחור מניה מנצחת או קרן סל, ובמה עדיף להשקיע, טנקים או מל"טים? גלובס עושה סדר

משקיעים חדשים / עיצוב: גלובס

משקיעים חדשים? העצות של צבי סטפק שכדאי להכיר

בשנים האחרונות נראים מצטרפים חדשים להשקעות בבורסה, בעיקר במניות, מכל הגילאים והמגזרים ● זו כמובן תופעה חיובית וראינו את השפעותיה על המדדים בת"א, אבל לא מיותר להזהיר את אותם משקיעים טירונים לגבי הסכנות והמלכודות, וגם לייעץ איפה לשים דגשים

צילום: Shutterstock, Pixels Hunter

המניות שיעיבו על המסחר היום בת"א, והאם מחירי הנפט יהיו ה"ברבור השחור" של 2026?

המלחמה נגד איראן הזניקה את מחירי הנפט, ובעולם מתגברות החששות מסטגפלציה ● הבורסה בת"א סיכמה את שבוע הלחימה הראשון עם מפגן של עוצמה, אך ייתכן שהמגמה לא תימשך ● מדד המחירים לצרכן בארה"ב יפורסם כשוול סטריט בנקודה רגישה ● וגם: הכלכלן האמריקאי הבכיר שמעריך - הזינוק במחירי הנפט עשוי דווקא להקריס את האינפלציה ● כל מה שכדאי לדעת לקראת פתיחת שבוע המסחר

צעדת מחאה נגד מלחמת וייטנאם / צילום: Reuters, ZUMA Press

כשהאמריקאים מתערבים במלחמות: מווייטנאם ועד דאעש

העימות עם איראן מחזיר לוושינגטון ויכוח ישן: האם התערבויות צבאיות שנועדו להיות קצרות וממוקדות הופכות שוב ושוב לעימותים ארוכים ויקרים ● מבט היסטורי על מלחמות כמו וייטנאם, אפגניסטן, עיראק והמאבק בדאעש מגלה דפוס חוזר של הסלמה בלתי צפויה והשלכות פוליטיות שמלוות את ארה"ב שנים ארוכות

צוותי חיל האוויר שמשתתפים בתקיפות באיראן / צילום: דובר צה''ל

הממריץ שטייסים לוקחים בגיחות לאיראן מעורר מחלוקת בקרב רופאים

בצה"ל אישרו שטייסים המבצעים גיחות לאיראן נעזרים בתרופה מודפיניל כדי לשמור על ערנות ● איך היא פועלת, ומה הסכנות שרופאים מזהירים מהן? ● שאלת השעה

ישראלים במקלט בזמן ירי טילים / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

למה התקצר זמן ההתרעה לפני אזעקה?

שבע דקות מרגע ההתרעה הראשונה ועד האזעקה? לאחרונה היו מקרים שבהם הזמן עמד על דקה או שתיים בלבד ● הסיבה: יש מי שדואג לקצר את הזמן ● שאלת השעה, מדור חדש

קניות / צילום: שירה ספיר

ענפי השיווק תחת מגבלות החירום: מה הכי נפגע, ואיפה דווקא נרשמה עלייה

הנחיות החירום של פיקוד העורף והפעלת המשק במתכונת מצומצמת משפיעות על פעילות הצרכנים והעסקים: הצריכה נחלשה והקניונים חוזרים לפעילות בזהירות, בעוד בענפי התיירות והאופנה נרשמות ירידות חדות ● מנגד, המרכזים המסחריים השכונתיים והחנויות החיוניות נהנים מעלייה בביקושים

משרדי מיקרוסופט בחיפה / צילום: יח''צ מיקרוסופט

ימי חופשה והחזר על בייביסיטר: סל הטבות החירום של ענף ההייטק

ממימון מלונות ועד הגדלת תקציבי המזון והטיפול הנפשי: חברות הטכנולוגיה מציעות מעטפת סיוע חריגה לעובדיהן בצל המלחמה ● והיכן דווקא לוחצים על חזרה לעבודה במשרדים?

בנייה במרכז הארץ / צילום: Shutterstock

"עלייה בבקשות לחדלות פירעון ובחזרת צ'קים": את מי מטרידים קשיי הקבלנים

בעוד שבבנק ירושלים ובפנינסולה טוענים לעלייה בסיכון וקשיי תזרים של לווים בענף הבנייה, בלאומי והפועלים טוענים לפגיעה מינורית אם תתרחש ירידה חדה במחיר הדירות ● מידרוג: "נותני האשראי הקטנים נשארים עם מה שהגדולים משאירים ואלה הפרויקטים הפחות איכותיים"

עשן שחור מיתמר מבניין שנפגע מתקיפה אווירית ישראלית בדרום לבנון / צילום: ap, Mohammad Zaatari

שיגורים בלתי פוסקים מאיראן, דיווח: צה"ל תוקף בדאחיה

חמישה גלי שיגורים מאיראן באזורים שונים בארץ, במקביל למטחים בגבול לבנון צה"ל ● תוקף בדאחיה בביירות ● תושב הדאחיה לקצין 504: "תפטרו אותנו מחיזבאללה" ● רשמי: מוגתבא חמינאי הוא המנהיג העליון החדש של איראן ● טראמפ: ההחלטה מתי לסיים את המלחמה תתקבל עם נתניהו במשותף ● עדכונים שוטפים

קניון ערים כפר סבא / צילום: רמי זרנגר

המשק חוזר לחיים תחת אש: מה ייפתח, מה יישאר סגור - ומה עושים עם החשש להיתקע בכביש?

עם תחילתו של שבוע עסקים ראשון תחת ההנחיות המעודכנות של פיקוד העורף, ישראלים רבים מחכים להזדמנות לצאת לחנויות ● לאילו עסקים מותר לפתוח ולאיזה אסור - ומה בכל זאת צפוי להישאר סגור? ● ואיך המעסיקים מתמודדים עם חוסר הרצון של עובדים רבים לצאת לכביש תחת חשש מאזעקות?

יעל דרומי, מומחית לשיווק עסקי / צילום: שלומי יוסף

גם בלי תקציבי ענק: כך עסקים קטנים יכולים לנצח בשיווק

בכנס "יוזמות שינוי" של גלובס לחיזוק הכלכלה היזמית הנשית בתעשייה, הסבירה יעל דרומי, מומחית לשיווק עסקי, על שיווק וקריאייטיב לעסקים קטנים ● "עסקים קטנים שיודעים להתחבר לקול הערכי הייחודי שלהם, רואים תוצאות טובות"