גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

על רקע ההסלמה במפרץ: וול סטריט ננעלה בירידות, מחיר הנפט חצה את רף ה-105 דולר

נאסד"ק ירד ב-0.9% ● מדד מניות השבבים ברצף של 17 ימי עליות, הארוך בהיסטוריה ● טסלה ירדה לאחר שעדכנה כלפי מעלה את תוכנית ההשקעות ההוניות ● בעלי המניות אישרו את עסקת  וורנר ברדרס דיסקברי ופרמאונט ● נטפליקס הגדילה את תוכנית הרכישה החוזרת של מניותיה ב-25 מיליארד דולר

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer
וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

23:00

התלקחות מחודשת במתיחות סביב מצר הורמוז הובילה הערב לירידות בוול סטריט, ולנסיגה מהשיאים שנקבעו אתמול, זאת בעוד שמחירי הנפט עולים בעקבות חשש כי סגירה ממושכת של נתיב השיט עלולה להחמיר את השיבושים באספקת האנרגיה, להעלות את האינפלציה ולהאט את קצב הצמיחה הכלכלית.

הנשיא טראמפ פרסם ברשת Truth Social כי הורה לצי לא להסס ולפגוע בכלי שיט המעורבים בהנחת מוקשים, וציין כי הוא משלש את המאמצים לניקוי המוקשים במיצר.

נאסד"ק ררד ב-0.9%, דאו ג'ונס ו-S&P 500 ב-0.4%.

מחירי הנפט עולים זה היום הרביעי ברציפות; מחיר חוזה עתידי על נפט מסוג Brent חצה את רף ה- 105 דולר לחבית , כאשר הסוחרים הופכים מודאגים יותר ויותר מהיעדר התקדמות במגעים הדיפלומטיים בין ארה"ב לאיראן ומהמתיחות הגואה במיצר הורמוז.

21:49

מניית מיקרוסופט יורדת לאחר שהודיעה על השקתה, לראשונה בתולדותיה של תוכנית פרישה מרצון לעובדים, שתהיה פתוחה לאלפי עובדים בארה"ב.

במסגרת המהלך, עובדים ותיקים יוכלו לסיים את עבודתם בחברה בתמורה לחבילת פרישה הכוללת מענק כספי והטבות בריאות. לפי הערכות, כ-7% מכוח האדם של מיקרוסופט בארה"ב יהיו זכאים להשתתף בתוכנית, כלומר כ-8,750 עובדים מתוך כ-125 אלף עובדים במדינה.לפי הפרסומים, הזכאות תיקבע לפי נוסחה המשלבת בין גיל העובד לשנות הוותק שלו בחברה, כך שסכום הגיל ושנות הוותק יחד צריך להגיע ל־70 לפחות.

מי שלא מחכה היא מטא שמתכננת לקצץ 10% מכוח האדם שלה, המסתכמים בכ-8,000 עובדים, כחלק ממאמץ להגברת היעילות וכדי לאזן את הוצאותיה הכבדות בתחום הבינה המלאכותית (AI).

החברה חשפה את המהלך במזכר שנשלח לעובדים היום, ובו צוין כי הפיטורים יצאו לפועל ב-20 במאי. מטא גם לא תגייס עובדים עבור 6,000 משרות פתוחות שתכננה לאייש.

הקיצוצים במשרות מגיעים בעוד המנכ"ל, מארק צוקרברג, משקיע באגרסיביות בכישרונות ובתשתיות הדרושים לפיתוח מוצרי בינה מלאכותית מהשורה הראשונה, כולל מודלי שפה גדולים (LLMs) וצ'אטבוטים. מטא כבר חזתה הוצאות הוניות (CapEx) שוברות שיאים לשנה זו, והכריזה על מספר עסקאות במיליארדי דולרים עם שותפי AI במהלך החודשים האחרונים. בנוסף, עובדי החברה נקראו להשתמש בסוכני AI באופן פנימי כדי לסייע בכתיבת קוד ובמשימות נוספות.

מטא רמזה על ההוצאות בתחום ה-AI במזכר, שנכתב על ידי ג'נאל גייל , סמנכ"לית משאבי האנוש. "אנו עושים זאת כחלק מהמאמץ המתמשך שלנו לנהל את החברה ביעילות רבה יותר ולאפשר לנו לקזז את ההשקעות האחרות שאנו מבצעים", כתבה במזכר שהועבר לבלומברג.

21:04

SOXX תעודת הסל של המוליכים למחצה עולה זה היום ה-17 ברציפות, הרצף הארוך בהיסטוריה ומשלימה עלייה של יותר מ-43% מתחילת השנה.

בתוכה, יצרנית השבבים האנלוגיים טקסס אינסטרומנטס מזנקת לאחר שחזתה הכנסות ורווחים לרבעון השני מעל ההערכות, זאת בזכות ביקוש חזק לשבבים שלה המשמשים במרכזי נתונים (Data Centers).

20:00

בעקבות הצבעת בעלי המניות, עסקת הענק בין וורנר ברדרס דיסקברי לבין פרמאונט סקיידנס יוצאת לדרך. מדובר באחד המיזוגים המשמעותיים ביותר בתולדות תעשיית הבידור, המעצב מחדש את מפת הסטרימינג והאולפנים בהוליווד.

אתמול, וורנר ברדרס שיתפה בהודעה לעיתונות כי "בהתבסס על ספירת הקולות המוקדמת מהאסיפה המיוחדת של היום, בעלי המניות של WBD הצביעו ברוב מכריע בעד אישור הסכם המיזוג עם פאראמונט".

היקף העסקה, 110 מיליארד דולר מציב את הישות הממוזגת כשחקנית דומיננטית המסוגלת להתחרות ראש בראש מול ענקיות כמו דיסני ונטפליקס, כשהיא מחזיקה תחת קורת גג אחת מותגים כמו HBO, אולפני האחים וורנר, וספריית התכנים העצומה של פאראמונט.

העסקה עדיין עשויה לעמוד למבחן של רגולטורים (הגבלים עסקיים) בארה"ב ובעולם כדי לוודא שהמיזוג לא פוגע בתחרות בשוק התקשורת.

19:00

אינטל עולה במסחר לאחר שהלילה, לאחר פרסום תוצאות טסלה, הודיע המנכ"ל מאסק כי חברת הרכב החשמלי תייצר מעבדי בינה מלאכותית מתקדמים באמצעות טכנולוגית הייצור החדשה העתידית של אינטל, A14. באינטל לא הגיבו לפרסום ולא אישרו אותו גם לבקשת גלובס.

דבריו של מאסק מהווים הישג משמעותי ראשון לאינטל בשנים האחרונות - זו הפעם הראשונה שבה לקוח גדול מודה כי הוא מתכוון לייצר שבבי AI באחת משתי הטכנולוגיות העתידיות של החברה - A18 או A14, שבבים בעלי טכנולוגיית מעגלים מתחת ל-2 ננומטר.

עד היום מייצרים לקוחות אינטל - וגם אינטל עצמה - מעבדים מתקדמים בעלי טכנולוגיה הנמוכה מ-5 ננומטר במפעלי המתחרה TSMC, כך שמדובר בהוכחת היתכנות ראשונה של חברת השבבים האמריקאית לייצר מעבדים בגאומטריה זעירה, שעוסקים בבינה מלאכותית ומשרתים לקוחות גדולים.

18:00

מניית חברת האוטוטק מובילאיי מזנקת לאחר שעקפה את תחזיות האנליסטים גם בשורת ההכנסות וגם בשורת הרווח, בדוחות הרבעון הראשון שפרסמה היום. החברה, בניהולו של המייסד פרופ' אמנון שעשוע, רשמה ברבעון הראשון של 2026 הכנסות של 558 מיליון דולר, צמיחה של 27.4% ביחס לרבעון המקביל.

17:00

מניית טסלה יורדת היום לאחר שמנכ״ל טסלה, אילון מאסק, מבקש מהמשקיעים "סבלנות" בקשר להשקעות הכבדות של החברה בתחומי נהיגה אוטונומית ורובוטים דמויי-אדם - תחומים שעדיין לא מייצרים הכנסות משמעותיות.

טסלה עדכנה כלפי מעלה את תוכנית ההשקעות ההוניות (CapEx) שלה לשנת 2026 ליותר מ־25 מיליארד דולר, כמעט פי שלושה מה־8.53 מיליארד דולר שהוציאה בשנה שעברה, וגם מעל התחזית הקודמת של כ־20 מיליארד דולר.

במקביל, החברה מצפה לתזרים מזומנים חופשי שלילי בהמשך השנה, לאחר שבמהלך הרבעון הראשון רשמה עודף מפתיע של 1.44 מיליארד דולר.

הדבר מעלה שאלה מרכזית עבור המשקיעים: האם ניתן להצדיק את הגידול בהוצאות של טסלה, כאשר אין לה עדיין מנועי רווח יציבים ובעלי שולי רווח גבוהים, כמו שיש לחברות טכנולוגיה גדולות אחרות, שמאפשרים להן לממן השקעות גדולות.

16:30

וול סטריט נפתחה בירידה לאחר שאתמול מדדי S&P 500 והנאסד״ק הגיעו לשיאים חדשים. S&P 500 יורד ב־0.2%, נאסד״ק ב-0.3%, דאו ג'ונס יורד ב-0.5%.

בין המניות הבולטות, IBM וסרוויס נאו שיורדות בכ־7% ו־13% בהתאמה לאחר פרסום הדוחות.

לאחר שנסוגה מהצעת הרכש שלה על סך 72 מיליארד דולר עבור אולפני וורנר ברדרס (Warner Bros. Discovery) ושירות HBO Max, נטפליקס משקיעה יותר בעצמה.

ענקית הסטרימינג הגדילה את תוכנית הרכישה החוזרת של מניותיה (Stock Buyback) בסכום עתק של 25 מיליארד דולר. זאת בנוסף למניות בשווי 6.8 מיליארד דולר שהיא כבר מתכננת לרכוש במסגרת תוכניות רכישה קיימות שנמצאות בעיצומן.

אתמול סגרו המדדים המרכזיים בשיאים חדשים, לאחר שנשיא ארה״ב דונלד טראמפ הודיע על הארכת הפסקת האש עם איראן. מדד S&P 500 עלה ב־1.05% והנאסד״ק ב־1.64%, בעוד הדאו ג'ונס הוסיף 340.65 נקודות, או 0.69%. טראמפ ציין כי ההארכה נדרשה בשל כך שממשלת איראן "מפוצלת באופן חמור".

עם זאת, המתיחות הגיאופוליטית באזור עדיין גבוהה. לפי דיווחים, חוסר מחויבות מצד איראן הוביל את סגן הנשיא ג'יי.די ואנס לדחות את נסיעתו לשיחות שלום, ואיראן אף הודיעה כי נציגיה לא יגיעו, תוך כינוי השיחות עם ארה״ב "בזבוז זמן". בנוסף, חיל הים האיראני הודיע כי תפס שתי ספינות מכולה במצר הורמוז.

מצב הרוח בשווקים נתמך גם בעונת דוחות חזקה: מתוך 87 חברות במדד S&P 500 שדיווחו עד כה, 81% עקפו את תחזיות הרווח ו־76% הפתיעו לטובה גם בשורת ההכנסות.

במקביל, נתוני שוק העבודה הצביעו על עלייה קלה בתביעות האבטלה הראשוניות. מספר התביעות החדשות עמד על 214 אלף בשבוע שהסתיים ב־18 באפריל - עלייה של 6,000 לעומת השבוע הקודם ומעט מעל התחזיות שעמדו על 210 אלף. מספר התביעות המתמשכות עלה ל־1.82 מיליון.

14:25

המסחר באירופה מוסיף להתנהל במגמה מעורבת. מדד הדאקס יורד בכ-0.5%, מדד הפוטסי נחלש בכ-0.8% והקאק מתקדם בכ-0.2%.

במקביל, המסחר בחוזים העתידיים על וול סטריט ממשיך להתנהל בירידות שערים. לפי שעה, הדאו ג'ונס צפוי לפתוח את היום בירידה של 0.6%, בעוד ה-S&P 500 והנאסד"ק, ששברו שיאים חדשים ביום המסחר החולף, צפויים להיחלש בכ-0.4%.

11:50

מחירי הנפט ממשיכים לטפס בשעה זו, כאשר נפט מסוג ברנט נסחר מעל לרף ה-100 דולר לחבית, סביב 103 דולר. נפט מסוג אמריקאי נסחר סביב 94 דולר לחבית.

פאטי בירול, ראש סוכנות האנרגיה הבין־לאומית (IEA), אמר היום ל-CNBC כי זעזוע האנרגיה הנוכחי הוא "איום ביטחון האנרגיה הגדול ביותר בהיסטוריה". לדבריו, נכון להיום, שוק הנפט איבד 13 מיליון חביות ליום, כאשר ישנן הפרעות משמעותיות בסחורות חיוניות. "אני צופה, קודם כל, שהאנרגיה הגרעינית תקבל רוח גבית... האנרגיות המתחדשות יצמחו בעוצמה רבה - אנרגיה סולארית, אנרגיה מרוח ואחרות - ואני מצפה שמכוניות חשמליות יפיקו מכך תועלת", הוא ציין. עוד הוסיף בירול כי גם דלקים מאובנים חלופיים עשויים לעשות קאמבק. "במדינות מסוימות, אני צופה שגם הפחם עשוי לקבל דחיפה ולחזור לעלות, במיוחד בכמה מדינות גדולות באסיה", הוא אמר.

10:15

בורסות אירופה פותחות את היום במגמה מעורבת, על רקע המתיחות המוגברת במצר הורמוז והעלייה במחירי הנפט. בורסת פרנקפורט יורדת בכ-0.4%, בורסת לונדון נחלשת בכ-0.5% ובורסת פריז מתקדמת בכ-0.3%.

9:15

הירידות באסיה התמתנו. בורסת טוקיו יורדת כעת בכ-0.5%, בורסת הונג קונג מאבדת כ-0.9%, בורסת שנגחאי נחלשת בכ-0.4% ובורסת סיאול מטפסת בכ-0.6%.

הירידות מגיעות על רקע דיווחים לפיהם ארה"ב עצרה לפחות שלוש מכליות נפט איראניות במים הטריטוריאליים של אסיה, וכיוון אותן מחדש הרחק מאזורי הודו, מלזיה וסרי לנקה - כך מסרו ביום רביעי מקורות בתחומי הספנות והביטחון. דיווחים אלו באו בהמשך בהמשך להודעת חיל הים האיראני על כך שהשתלט על שתי אוניות מכולות במצר הורמוז.

6:40

המסחר בבורסות אסיה מתנהל הבוקר בירידות שערים, זאת לאחר שמוקדם יותר במהלך יום המסחר, מדדי המניות ביפן ובדרום קוריאה זינקו והגיעו לשיאי כל הזמנים.

ביפן, מדד הניקיי שנמצא כעת בירידות של כ-1.4%, נגע לזמן קצר בשיא כל הזמנים כשחצה את רף ה-60,013.98 נקודות, ולאחר מכן נסוג. מניית סופטבנק, ממשקולות המדד המרכזיות, זינקה מוקדם יותר במעל ל-6%. בשעה זו היא נמצאת בעלייה של כ-5.8%. על פי דיווח בבלומברג, החברה מגדילה את חובותיה כחלק ממאמציה בתחום הבינה המלאכותית, ומבקשת הלוואת מרווח בסך 10 מיליארד דולר המגובה באחזקותיה ב-OpenAI.

גם מדד הקוספי הדרום קוריאני הגיע לשיא כל הזמנים במהלך המסחר, כשעלה ב-1.58% לרמה של 6,538.72 נקודות. לפי שעה עבר המדד למגמה שלילית ומאבד כ-1.3% מערכו. מניית סמסונג אלקטרוניקס קבעה שיא חדש במהלך המסחר, ועודנה נמצאת בעלייה של 0.8%.

עוד באסיה, מדדי ההנג סנג יורד ב-1.1%, השנזן נופל בכ-1.5%, ומדד שנגחאי יורד בכ-0.7%.

אמש בוול סטריט, על רקע הארכת הפסקת האש מול איראן, מדד ה-S&P 500 עלה בכ-1%, הנאסד"ק מוטה הטכנולוגיה זינק בכ-1.6% והדאו ג'ונס מוטה התעשייה טיפס בכ-0.7%. כך, למעשה, השלים הנאסד"ק עלייה של מעל 18% מתחילת אפריל, וה-S&P 500 עלה ביותר מ-12%, שניהם נסחרים ברמות שיא. אבל לא רק המזרח התיכון אחראי לשיאים בוול סטריט, אלא גם עונת הדוחות.

לפי נתוני FactSet, יותר מ־80% מהחברות במדד S&P 500 הכו את התחזיות המוקדמות. אחת מהן היא בואינג , יצרנית מטוסי F35 שעלתה ב־5% לאחר שדיווחה על הפסד קטן מהצפוי. "הגיע הזמן לשים את זה במראה האחורית", אמר אנליסט ל־CNBC בנוגע להשפעות המלחמה באיראן על השווקים. "צריך להישאר במסלול". הוא העריך כי שוק המניות האמריקאי יספק תשואת יתר על שווקים בינלאומיים אחרים.

בכל הנוגע לענקיות הטכנולוגיה, נראה שהמשקיעים מצפים לגדולות. אחרי פתיחת שנה מדשדשת, בחודש האחרון נראה כי "שבע המופלאות" (אנבידיה , אלפאבית , אפל , מיקרוסופט , אמזון , מטא וטסלה ) תופסות תאוצה ותעודת הסל העוקבת אחריהן (MAGS) עלתה בכמעט 14%. למעשה, נראה ששווי של 4 טריליון דולר, שעד לפני שנה נראה היה דמיוני, הפך לסטנדרט בקרב חבורת המניות היוקרתית, כשארבע מתוכן חצו את הרף הזה בעברן - אנבידיה, גוגל, אפל ומיקרוסופט - ופרט למיקרוסופט כולן גם שמרו עליו. אנבידיה, אגב, כבר לא מאוד רחוקה משווי של 5 טריליון, כשהיא נסחרת כיום לפי שווי של 4.92 טריליון דולר.

בלטה בעליות מניית השבבים ARM , עם זינוק של כמעט 11% ומניית מיקרון עם קפיצה של יותר מ־8%. שתיהן, יחד עם ענקיות הסקטור, כמו ברודקום ו־TSMC , הקפיצו את תעודת הסל SOXX (מדד השבבים של פילדלפיה) ביותר מ־2.5% ודחפו אותו לשיא, תוך רצף של 16 ימים של עליות - הארוך בהיסטוריה.

דוחות טסלה פורסמו ביום רביעי בלילה. החברה הכתה את התחזיות, עם רווח של 41 סנט למניה מול צפי של 36 סנט והכנסות של 22.39 מיליארד דולר לעומת צפי של 22.28. המניה זינקה במסחר המאוחר ביותר מ־3%. טסלה מגיעה לדוחות הללו במצב לא מזהיר, אחרי שהמניה איבדה כ־20% מהשיא ומתחילת השנה ירדה בכמעט 12%. והמשקיעים מצפים שתחזיר את התמחור הכמעט בלתי־נתפס שלה. במכפיל רווח עתידי של 183, זוהי המניה השלישית הכי יקרה ב-S&P 500, אחרי וורנר ברדרס ובואינג . לשם השוואה, מדד "שבע המופלאות" של בלומברג מתומחר במכפיל רווח עתידי של כ-27, נתון שנחשב לגבוה רק משום שטסלה היא חריגה קיצונית ביחס לשש ענקיות הטכנולוגיה האחרות.

היום לאחר סיום המסחר בוול סטריט, אינטל , שמוקדם יותר החודש רשמה את רצף העליות הארוך ביותר שלה מאז שנות ה-70, תפרסם את תוצאותיה הכספיות. לפי FactSet, אינטל צפויה לדווח על הפסד של 14 סנט למניה, בהשוואה להפסד של 19 סנט בשנה שעברה. בשורת הרווח המתואם, בניכוי סעיפים חד־פעמיים מסוימים, הרווח צפוי לעמוד על 2 סנט למניה, לעומת 13 סנט למניה ברבעון המקביל אשתקד. החברה צפויה לדווח על מכירות בגובה 12.41 מיליארד דולר, בהשוואה ל-12.67 מיליארד דולר ברבעון המקביל אשתקד.

מחירי הנפט רושמים הבוקר עליות: נפט מסוג ברנט הוסיף לערכו 1.7% ומחירו עומד על 103 דולר לחבית; מחירה של חבית נפט אמריקאי עולה בכ-2%, ועומד על 94.8 דולר.

עוד כתבות

מנכ''ל אינטל, ליפ-בו טאן / צילום: ap, ChiangYing-ying

אינטל מציגה דוחות חזקים; המניה מזנקת בחדות במסחר המאוחר

הכנסות החברה עמדו על 13.6 מיליארד דולר לעומת צפי של 12.3, הרווח 29 סנט למניה, הרבה מעל הצפי ● המאמץ של ליפ-בו טאן בתחום חוות השרתים נושא פרי עם גידול חד של 22% בהכנסות ● לעומת זאת, פעילות הייצור עבור לקוחות חיצוניים נותר הפסדי ● החברה מעלה תחזיות

בנייה בישראל / צילום: Shutterstock

ענף הבנייה לא יוצא מהמשבר. איך הממשלה מתמודדת איתו?

הפערים היו ידועים, מבקר המדינה התריע - ואז באה המלחמה והחמירה עוד יותר את המשבר בענף הבנייה ● אומנם הממשלה ביצעה צעדים משמעותיים, אבל המהלכים המורכבים נותרו מאחור ● מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחרי התוכנית להאצת ענף הנדל"ן

רועי ורמוס / צילום:  רמי זרנגר

רועי ורמוס בראיון בלעדי: "בכל הקשור למניות, אני על גבול הנאיבי"

רועי ורמוס, שותף מנהל ומייסד קרן נוקד, שמר על שתיקה כמעט מוחלטת במשך יותר מעשור ● בראיון בלעדי לפודקאסט "כוחות השוק", הוא מדבר על הכול: מהפרשה ששינתה את מסלול חייו והכאב על דעיכת המותג פסגות, דרך השותפים שהקימו איתו את קרן הגידור הגדולה בישראל, ועד לאסטרטגיית ההשקעה הייחודית והסיבה שהוא נשאר אופטימי "על גבול הנאיבי"

ישראייר / צילום: מוני שפיר

בעקבות התייקרות הדלק: ישראייר מעלה את מחירי הטיסות

בתוך כך, ישראייר נערכת להפעלת הטיסות לארה"ב, כאשר טיסת ניסוי שבוצעה למטוס החברה במקסיקו מקרבת את כניסתה לשוק הטיסות ארוכות-הטווח ● הקו לניו יורק צפוי להתחיל כבר בסוף חודש יולי, בכפוף לאישורי רשות התעופה האזרחית ● כמה זה יעלה?

תערוכת הרכב בבייג'ינג לפני שנתיים / צילום: ap, Tatan Syuflana

הבשורה מתערוכת הענק: רכבים סינים שיעלו 25 אלף דולר ופי 3 בישראל

תערוכת הרכב הענקית שתיפתח מחר עתידה להציג מאות דגמים חדשים, טכנולוגיות פורצות דרך וטרנדים שיווקיים חדשים ● אלה צפויים להרחיב עוד יותר את הדומיננטיות הסינית בשוק הרכב בישראל, שכבר כעת מתבטאת בנתח שוק של 41%, ולעצב במידה רבה את פניו בעתיד

ניקאש ארורה, מנכ''ל פאלו אלטו נטוורקס שנכנסה לבורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

בגלל איחור של שבוע: פאלו אלטו לא תיכנס במאי למדדי בורסה

לפי רשימת השינויים במדדים שפורסמה הערב, מגה אור, קנון ומניית הבורסה עצמה מצטרפות למדד ת"א 35 ● פאלו אלטו נשארה מחוץ למדדים בגלל שהחלה להיסחר בת"א לפני פחות מ-60 יום ותיכנס כנראה בעדכון המדדים הבא

פאונד / צילום: Shutterstock

האם מטבע נוסף "יחליף קידומת" בקרוב מול השקל?

הלירה שטרלינג מתקרבת לרמה של 4 שקלים, בה הייתה לאחרונה בשנת 2022 ולפני כן רק בתחילת שנות ה-90 ● וגם: האם ידעתם שבנק ישראל מחזיק בליש"ט כחלק מיתרות המט"ח העצומות שלו?

קמפיינים של אל על, בנק לאומי, בנק הפועלים ותנובה / צילום: צילומי מסך

תנובה, אל על ועוד 40: אילו מותגים מציגים את עצמם כישראלים, ואילו לא

בבדיקה שערכה חברת Good Vision למדד המותגים האחרון של גלובס עלה כי מתוך 100 המובילים, 56 הם ישראלים, ופחות מ־40 מציגים עצמם כך באופן אקטיבי ● מתי מבליטים יותר את הזהות המקומית, היכן מעדיפים שפה גלובלית, איך ומדוע מצניעים בעלות זרה, ואיפה מציגים בעיקר חדשנות?

אדם סינגולדה (טאבולה), דניאל שרייבר (למונייד) ודורון בלשר(אורמת) / צילום: טאבולה, בן קלמר, ניר סלקמן

מייסד חברת הפרסום הישראלית שקיבל שכר של כ-8 מיליון דולר

אדם סינגולדה מטאבולה קיבל תגמולים בעלות של 8.1 מיליון דולר, ואילו דניאל שרייבר ושי וינינגר מלמונייד קיבלו כל אחד תגמולים בעלות של 6.1 מיליון דולר ● דורון בלשר, מנכ"ל אורמת הדואלית, משתלב בעשירייה השנייה של שיאני השכר בבורסה בת"א, עם תגמולים בעלות של 3.6 מיליון דולר

מייסדי Ryft. מימין: גיא גדון, יובל יוגב ויוסי רייטבלט / צילום: עומר הכהן

הסטארט-אפ הישראלי שנמכר ביותר מ-100 מיליון דולר, אחרי שגייס 8 מיליון בלבד

הסטארט-אפ Ryft, שהוקם לפני כשנה וחצי בלבד, נמכר לחברת אבטחת הדאטה Cyera ● החברה הנרכשת מפתחת פתרונות לניהול דאטה עבור סוכני AI

אילוסטרציה: Shutterstock

הריבית על הפיקדונות נפלה לשפל של מעל שנה וחצי. זה הבנק שהציע את הגבוהה ביותר

לפי נתוני בנק ישראל, הריבית הממוצעת שהבנקים מציעים על הפיקדונות נפלה במרץ לרמה של 3.85% ● וואן זירו הציע את הריבית הממוצעת הגבוהה ביותר, בנק מסד את הנמוכה ביותר ● לצד הירידה בריבית על הפיקדונות, גם הריבית על האשראי שניתן לציבור נשחקה לשפל של מעל שנה וחצי

חריש. צמיחה שלא זכורה מאז הקמת מודיעין ושהם בשנות ה־90 / צילום: Shutterstock

העיר שצמחה פי 38 בעשור ואלו שנתקעו מאחור

משבר הדיור הוביל לזינוק משמעותי בבנייה בישראל בעשור האחרון, וקצב הבנייה בערים מסוימות הוביל לשינוי שלהן כמעט מהיסוד ● איזו עיר גדלה פי 38 ולמה, איזו עיר הכפילה את מספר הדירות בה ואילו ערים דווקא נשארו מאחור ולא הצליחו לייצר ביקוש?

אביעד מור, רועי כשר ושירה רזיאל / צילום: הילל בן אור

להסתכל למלחמה בעיניים: התערוכה המשותפת של הלוחם ואשת החייל שנפל

במרחב "בפנוכו" בתל אביב נפתחה התערוכה, שבמקשת לתת צורה לאובן הפרטי ולשבר האישי ● ביום העצמאות חולקו עוגות של רשת רולדין לכ–4,500 עובדי המרכז הרפואי שמיר ● אירועים ומינויים

יאיר שניר, שותף מנהל בקרן ההון סיכון של מייקל דל Dell Technologies Capital / צילום: רמי זרנגר

"תגמול למי שנשאו בנטל": העובדים והמשקיעים ירוויחו הון מהחברה שגייסה לפי שווי דמיוני

ואסט דאטה, העוסקת באחסון ועיבוד מידע ל-AI, גייסה השבוע מיליארד דולר לפי שווי דמיוני של 30 מיליארד דולר - הגבוה בתולדות ההייטק הישראלי ● המשקיע יאיר שניר היה שם עוד לפני "בום" הבינה המלאכותית ● "הבנו שיש כאן משהו מעניין, אבל אלו לא סדרי גודל שדמיינו"

כותרות העיתונים בעולם

15 אלף דולר ליחידה: התשובה האמריקאית לכטב"מים הזולים של איראן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: הצבא האמריקאי ביצע רכישת בזק של 13 אלף כטב"מים המשמשים ליירוט כטב"מים, כלכלת איראן משלמת את מחיר המלחמה, וגרמניה ואיטליה מנעו הטלת סנקציות על ישראל • כותרות העיתונים בעולם

גדעון בריקמן / צילום: יח''צ-אסף לב

גדעון בריקמן, מוותיקי ענף הפרסום, הלך לעולמו

בריקמן, מייסד משרד הפרסום בריקמן ומוותיקי הענף, הלך לעולמו בגיל 83 ● הפרסומאי גיל סמסונוב ספד לו: "גדעון היה מראשוני הפרסום הישראלי, גידל וליווה מאות פרסומאים מימי הפרינט ועד העידן הדיגיטלי"

נדב פרי / צילום: יח''צ

עם כ-12 מיליון שקל בכיס: נדב פרי עוזב את תשובה

נדב פרי כיהן מעל לעשור כסמנכ"ל הרגולציה וקשרי החוץ של שותפות ניו-מד אנרג'י ● עפ"י הערכות, עלות שכרו המצטברת בחברה עמדה על כ-12 מיליון שקל

הנהלת Vast Data / צילום: Vast Data

כפי שנחשף בגלובס: ואסט דאטה הודיעה על סגירת סבב גיוס לפי שווי שיא של 30 מיליארד דולר

החברה גייסה כמיליארד דולר ומשלשת את שוויה בתוך כשנה ● עוד לפי החברה, היא מציגה צמיחה מהירה ורווחיות על רקע הביקוש הגובר לתשתיות AI

אילוסטרציה: Shutterstock

אריכות ימים מתחילה כאן: 4 חברות ישראליות שרוצות לעשות מהפכה

מאיברים להחלפה ועד חיסון ואתחול מחדש של מנגנונים בגוף - גלובס מציג ארבע חברות מקומיות מבטיחות, המבוססות על מדע פורץ דרך ● וגם: מה יעזור להישאר צעירים עד שהמוצרים יגיעו לשוק? לחוקרים יש תשובות ● פרויקט מיוחד

אילוסטרציה: Shutterstock

מרץ האדום בתשואות הפנסיה: אלו בתי ההשקעות שנפגעו הכי פחות

החוסכים סבלו מירידות חדות של 2.3% במסלולים הכלליים, ופי שניים מכך במסלולי המניות ובמסלולים מחקי מדד ה-S&P 500 ● הגופים שבלטו לטובה במסלולים הכלליים הם בית ההשקעות אנליסט, אחריו מור ובמקום השלישי נמצא אינפיניטי ● ומי בתחתית?