גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מנהל ההשקעות שבטוח: "חובה את המניות האלה בכל תיק"

אורי תובל, מנכ"ל תובל בית השקעות, בטוח שהבורסה בת"א עדיין מעניינת יותר מוול סטריט, מעריך שמחירי הנפט יקרסו ושזו הזדמנות, ומסביר מדוע השקל ימשיך להתחזק מול הדולר ● וגם: ההמלצה על מניות אנרגיה ירוקה ועל סקטור הנדל"ן, "שיהיה הכי חזק בשנה הקרובה"

אורי תובל, מנכ''ל תובל בית השקעות ויו''ר קרן הגידור אלמנדה קפיטל / צילום: טל כהן
אורי תובל, מנכ''ל תובל בית השקעות ויו''ר קרן הגידור אלמנדה קפיטל / צילום: טל כהן

"אני מעריך שלא נחזור למלחמה עם איראן. מה שאתה רואה כרגע זה כיפופי ידיים וטקטיקות של מו"מ. טראמפ לא רוצה לחזור להילחם, איראן לא רוצה לחזור למלחמה, בסופו של דבר יגיעו לאיזושהי הבנה", כך משוכנע אורי תובל, מנכ"ל תובל בית השקעות ויו"ר קרן הגידור אלמנדה קפיטל, שגוזר מכך גם תובנה מעניינת להשקעות: "שורט (מכירה בחסר) על הנפט זו השקעה מאוד מעניינת כרגע. מחיר הנפט (ברנט) הוא 108 דולר ולא יישאר שם זמן רב. זה מאוד תלוי באיראן וזה יכול להימשך שבוע או חודש־חודשיים, אבל בשורט עליו אפשר להשיג תשואה של 30% בפרק זמן קצר". את החוששים מהמשך זינוק במחירי הנפט הוא מרגיע: "הוא כנראה לא יגיע ל-150 דולר, כי הייתה לו כבר כל ההזדמנות להגיע לשם".

הבית הלבן הרוויח כ־27 מיליארד דולר בזכות אינטל. ומה לגבי העובדים?
"אפקט אינטל": מניית השבבים מרעננה שזינקה בכמעט 70% בפחות מחודש

תובל, שמנהל לדבריו 600 מיליון שקל בתיקי לקוחות ועוד 120 מיליון שקל בקרן הגידור, צדק לפני שנה כשהמליץ בגלובס בהתלהבות על השוק המקומי (מדד ת"א 125 טס מאז ביותר מ־70%) וגם הזהיר מפני מסלולים מחקי מדד ה־S&P 500, בגלל התחזקות השקל.

להשקיע בעיקר בישראל

במבט קדימה תובל אופטימי ומעדיף להתמקד בישראל. לדבריו, "למרות כל הדברים שמתרחשים בארץ ולא משנה איפה אתה על המפה הפוליטית, בישראל יש כלכלה מאוד חזקה שצומחת כבר 20 שנה, שכל מדינות ה־OECD, אפילו באנגליה, צרפת ואיטליה, מקנאים בה. זאת למרות שהממשלה כאן מעבירה כסף למגזרים לא יצרניים; הממשלה לא מצליחה להרוס את הכלכלה. תחשוב מה יקרה אם הכסף ילך למקומות הנכונים (מעודדי צמיחה, נ"א)".

הוא אף מוסיף כי "מדינות אירופה מצקצקות ומדברות נגד ישראל, אבל עומדות בתור לקנות מאיתנו סייבר, נשק וכיפת ברזל. המון דולרים זורמים ויזרמו לארץ, וזה אחד הדברים שלוחצים את הדולר למטה".

שער הדולר־שקל חצה לאחרונה את ה־3 שקלים כלפי מטה ותובל בטוח שהמגמה תימשך: "נראה את הדולר ב־2.80־2.90 שקלים השנה. תנועת הכסף לישראל ברורה, הכלכלה חזקה, וכל עוד השוק האמריקאי לא יקרוס ב־20%, אין סיבה שהדולר לא ימשיך להיחלש. נגיד בנק ישראל צריך להוריד ריבית בצורה דרמטית כדי לעצור את זה, ואני לא חושב שיש לו אומץ לעשות את זה".

כשאנחנו מבקשים מתובל להרכיב תיק השקעות הוא בונה למשקיע סולידי תיק שמורכב מ־30% מניות בישראל, ו־5% בארה"ב. את היתרה (65%) הוא מקצה לאג"ח קונצרניות בישראל בלבד, במח"מ (משך חיים ממוצע) של 4־5 שנים. "אני לא קונה אג"ח ממשלתי, התשואה שם נמוכה מדי ואני לא מאמין בזה. עדיף לקנות אג"ח של חברת חשמל או מקורות, זה אותו הדבר בערך, עם מרווח נוסף של כ־0.8%". בגלל אותה סיבה הוא לא מציע להשקיע בפיקדונות בנקאיים, "במקום פיקדון תקנה אג"ח של הבנק ותקבל 1% יותר, בנוסף אתה שומר על מרכיב של נזילות".

למשקיע אגרסיבי הוא מציע חשיפה של 50% למניות בישראל ו־10% ארה"ב, והשאר (40%) יושקע באג"ח קונצרניות. מבחינתו, זה בסדר גמור להשקיע באג"ח לא מדורגות. "הרבה פעמים אני מעדיף חברות לא מדורגות, התשואה שם יותר גבוהה ולפעמים הסיכון נמוך יותר". בנוסף, אחרי שנה שבה מי שקנה מדדי מניות הרוויח בגדול, הוא מעריך כי "היום צריך להיות יותר סלקטיבי ולקנות חברות ספציפיות, ב'סטוק פיקינג'".

אנרגיה ירוקה - "חובה"

לדברי תובל, "מי שלא ישקיע באנרגיה ירוקה, לא יצליח לנצח את המדד, זה תחום שמשקיעים חייבים להיות בו. כמו שאם לא היית ב־'7 המופלאות' (ענקיות הטכנולוגיה האמריקאיות) לפני שלוש שנים לא עשית כסף, כך יקרה למי שלא יחשף לאנרגיה הירוקה בשלוש־ארבע השנים הקרובות. ואנחנו עדיין רק בקצה הקרחון". הסיבות ידועות, הביקוש העצום לאנרגיה, בעקבות מהפכת ה־AI, שהעולם לא מצליח לספק.

הוא מסמן במיוחד שלוש חברות: דוראל, ש"תהיה יותר גדולה מאנלייט" - כדי שזה יקרה דוראל, שכרגע במקום 33 בבורסה עם שווי שוק של 14 מיליארד שקל, צריכה לזנק בעוד 155%. תובל אומר ש"היא חזקה בארה"ב, בישראל ובאירופה, ויחד עם זפירוס היא הכי חזקה בפולין".

השנייה היא פריים אנרג'י "שיש לה גב חזק מלהב אל.אר שהפכה להיות בעלת שליטה. היא עובדת בעיקר בישראל ונכנסה גם לאירופה". השלישית היא אקונרג'י, ש"מנוהלת מאוד נכון וחזקה ברומניה ובפולין".

"ירדו מהגדר בבת אחת"

המלצה מעניינת נוספת מספק תובל על סקטור הנדל"ן למגורים שצפוי להערכתו להתאוששות. לדבריו, "אנשים לא רוצים לעשות את העסקה הכי גדולה בחייהם כשיש כל כך הרבה אי־ודאות. ברגע שתהיה קצת יותר בהירות, כולם ירדו מהגדר ויהיה צוואר בקבוק. מספידים את התחום, אבל עובדה שהמוסדיים משקיעים בחברות נדל"ן, כי הם מבינים מה הולך להיות קדימה". לכן הוא מעריך ש"הנדל"ן יהיה המדד החם של הבורסה והכי חזק בשנה הקרובה".

בין החברות המועדפות הוא מציין את ישראל קנדה, כשלדבריו "הבעלים, אסי טוכמאייר וברק רוזן, הם שני אנשים 'רעבים' שהפכו אותה למפלצת; מכונת מכירות מהטובות בשוק, מנוהלת מדהים וכעת בדרך להתאחד עם אקרו". עוד הוא ממליץ על פרשקובסקי ש"יש לה גם נדל"ן למגורים וגם דירות להשכרה שמייצרות תזרים קבוע" וכן על פרופדו, חברה קטנה יחסית ש"צומחת על ידי רכישת חברות התחדשות עירונית".

בנדל"ן המניב ממשיך תובל להמליץ על מניית עזריאלי חברה שהיא "כבר מזמן לא רק קניונים ומשרדים והפכה גם לחברת דאטה-־סנטרס"; רני צים, שנכנסת גם היא לתחום הדאטה־סנטרים ולאנרגיה ירוקה; וכן על חג'ג' אירופה ש"מעבר לנדל"ן, הופכת לשחקנית תשתיות הגז הכי גדולה ברומניה. היא מקימה תשתית, ואז מקבלת תזרים קבוע ל־20 שנה".

לבסוף הוא ממליץ על הבנקים ש"צריכים להיות בכל תיק. כל עוד הריבית תישאר גבוהה יחסית, הם ימשיכו להרוויח" ומציין גם את תחום השבבים בעולם, כשהוא ממליץ כבר תקופה ארוכה על אינטל ולצידה על שאר היצרניות כמו TSMC מטייוואן וגם AMSL ההולנדית, קמטק וטאואר, כיוון ש"יש מחסור מטורף בשבבים ולא מצליחים לעמוד בביקוש. זה לא ישתנה ברבעון הקרוב", גם אחרי העליות החדות.

תובל בית השקעות מחזיק בחלק מניירות הערך המוזכרים. אין באמור לעיל משום ייעוץ השקעות המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם.

עוד כתבות

ביטול חוזה / איור: Shutterstock

שוקלים לבטל את רכישת הדירה החדשה? הנה מה שחשוב לדעת

2,000 עסקאות לרכישת דירות חדשות בוטלו בשנים האחרונות, ובשני שלישים מהביטולים נמסר שהסיבה היא "קשיים כלכליים" ● עו"ד נועם קולודני, מומחה לנדל"ן, מתאר מה כדאי לעשות כשרוצים לבטל עסקה ומהן האפשרויות

דיון בוועדת הכספים בנושא מתווה פיצויים בעקבות המלחמה / צילום: דני שם טוב-דוברות הכנסת

כמעט חודשיים מאז החלה המלחמה באיראן, ומתווה הפיצויים לעסקים שוב נדחה

ועדת הכספים מקדמת מתווה פיצויים עצמאי לאחר שדחתה את הצעת האוצר ● התוכנית החדשה צפויה לכלול הגדלת הפיצוי, הרחבת מענקים לעסקים קטנים ופתרון לעובדים שנעדרו רק בחמשת ימי הלחימה הראשונים ● הבשורה השלילית: הצורך בחקיקה צפוי לעכב את הזרמת הכספים

קסבייה דיסטראו / צילום: צים

אחרי אלי גליקמן: גם סמנכ"ל הכספים של צים הודיע על פרישה

כשבוע אחרי הודעת הפרישה הדרמטית של מנכ"ל צים, גם סמנכ"ל הכספים החליט לסיים את תפקידו ● הראל ויזל יחגוג השבוע את יום הולדתו ה-60 בהשתתפות כ-800 מבכירי המשק ● ואלה הדירקטורים החדשים בחברת האנרגיה המתחדשת ● אירועים ומינויים

שכונת יובלים בקריית שמונה / צילום: דוברות עיריית קריית שמונה

הגבוהה אי-פעם: עסקת הנדל"ן החריגה בקריית שמונה בשיא הלחימה

קוטג' חד-משפחתי בקריית שמונה נרכש ב-3.25 מיליון שקל, וזאת בשיאה של הלחימה ● בקנה-מידה של שוק הנדל"ן העירוני, מדובר בעסקת שיא

פרויקט הדיור המוגן ברחובות / צילום: יח''צ אפקון

לאחר שנתבעה: אפקון תובעת את מגדלי הים התיכון על 162 מיליון שקל

קבוצת אפקון הגישה תביעה שכנגד בקשר לפרויקט הדיור המוגן ברחובות שהקימה עבור חברת מגדלי הים התיכון ● לטענתה, לאחר שהשלימה את הפרויקט, היא סולקה מהאתר שלא כדין בניסיון לגלגל עליה את כשליו ● התביעה שכנגד הוגשה לאחר שבשנה שעברה מגדלי הים התיכון תבעה את אפקון בטענה לליקויים מהותיים ואי-עמידה בלוחות הזמנים

רשות המסים / צילום: איל יצהר

בת 19 רכשה בית ללא הכנסה ובלי הלוואות, והדליקה "נורות אדומות" ברשות המסים

רשות המסים הגישה שומת מס לצעירה שרכשה בית בשווי של כ-1.3 מיליון שקל ללא הכנסה ומבלי שנטלה הלוואה ● לאחר שהיא ערערה על השומה, ביהמ"ש קבע שהיא תיאלץ לשלם מס הכנסה על הכנסות בשווי ערך הבית

תחנת דלק בארה''ב. מחיר הבנזין הממוצע בשיא / צילום: ap, Jenny Kane

8 שקלים לליטר ו-30 אלף שקל הנחה לא מריצים את הישראלים למכונית חשמלית

משבר האנרגיה הגלובלי לא מגלה בינתיים סימני דעיכה, והוא ממשיך להאיץ את מכירות הרכב החשמלי ברחבי העולם ● בניגוד למגמה הגלובלית, בישראל הביקוש נמצא בירידה, למרות הזינוק במחירי הדלק ● האם השינוי יגיע גם לכאן, ואם כן - מתי?

נשיא סין, שי ג'ינפינג / צילום: Reuters

סין חוסמת את רכישת חברת הבינה המלאכותית Manus בידי מטא ב-2 מיליארד דולר

הרגולטורים בסין הורו לבטל את העסקה בטענה להפרת חוקי ההשקעות ואסרו על השקעה זרה בחברה ● המהלך עשוי להעמיק את המתיחות הטכנולוגית של סין מול ארה"ב

אימונים של חטיבת מילואים בגבול הצפון / צילום: דובר צה''ל

המענק הגדול לחיילי המילואים בדרך, ויגיע לעד 50 אלף שקל ללוחמים

המענקים שיתקבלו בימים הקרובים צפויים לזנק באלפי שקלים, ועשויים להגיע עד ל־50 אלף שקל במקרי קיצון ● אלא שבהיעדר מחשבון מעודכן מטעם צה"ל, המילואימניקים נותרים באפלה לגבי גובה התשלום ומועד הפקדתו המדויק ● כל מה שצריך לדעת על התגמול הנוסף

אילון מאסק וסם אלטמן / צילום: AP, Jose Luis Magana , רויטרס - Brandon Bell,

הקרב על OpenAI: מה צפוי במשפט המיליארדים בין אילון מאסק לסם אלטמן

מאסק תובע תשלום של 134 מיליארד דולר, בטענה שחברת הבינה המלאכותית, שהוא ממייסדיה, הפרה הסכמות בכך שהפכה לעסקית ● מעבר לפיצוי הענק, האיום על OpenAI טמון גם בשלב גילוי המסמכים, שעלול להפוך את המיילים הפרטיים של סם אלטמן לתיבת פנדורה ציבורית

שאול אמסטרדמסקי / איור: גיל ג'יבלי

מהתאגיד לשוקן: שאול אמסטרדמסקי עשוי להתמנות לעורך דה מרקר

לגלובס נודע כי אמסטרדמסקי הוא אחד השמות שנבחנים לאחר שהעורכת הקודמת סיון קליגבייל ביקשה לסיים את תפקידה

בתי הזיקוק באשדוד / צילום: רפי קוץ

בהשקעה של מעל מיליארד שקל: האם שפיר תשתלט על בית הזיקוק באשדוד?

בשבוע שעבר סיכמה שפיר הנדסה על מכירת החזקותיה בשתי חברות לחלוקת גז - מהלך הסולל עבורה את הדרך, אם תבחר בכך, למימוש אופציות שיהפכו אותה לבעלת שליטה בבית הזיקוק באשדוד (בז"א) ● על רקע עליית מחיר הנפט: מניית בז"א זינקה במעל 50% במרץ

אנבידיה / צילום: שלומי יוסף

המעבדה הראשונה מחוץ ליקנעם: אנבידיה שוכרת בראשון לציון

אנבידיה מרחיבה את שטח המעבדות שלה ומגיעה לראשונה לראשון לציון ● למעשה, זו הפעם הראשונה שבה בוחרת אנבידיה להקים מעבדות מחוץ לאזור יקנעם ● מה היא תעשה שם, וכמה זה יעלה לה?

הפגנה נגד הפשיעה בחברה הערבית / צילום: Reuters, Anadolu Agency

הזינוק בפשיעה בחברה הערבית: כמה זה עולה למשק?

שיעור מקרי הרצח בחברה הערבית ביחס לאוכלוסייה גבוהים מאוד, מה שממצב אותה שלישית מבין מדינות ההשוואה - מדינות ערב וה-OECD, כשמעליה רק עיראק וסודאן ● לפי סקירה שפרסם היום הכלכלן הראשי באוצר, עלות הפשיעה בחברה הערבית למשק נאמדת ב-10 מיליארד שקל בשנה

ימנו זלקה ז''ל / צילום: ללא קרדיט

רשת פיצה האט הודיעה: נמשיך לשלם משכורת למשפחתו של ימנו זלקה ז"ל

הרשת הודיעה כי המשכורת תעבור למשפחתו מדי חודש "כל עוד הרשת קיימת" ● זלקה, בן ה-21, נרצח בערב יום העצמאות בפתח תקווה לאחר שהותקף ע"י קבוצת נערים מחוץ למקום עבודתו ● עד כה נעצרו בפרשה שמונה חשודים

וול סטריט התאוששה מהר מהצפוי מהמלחמה עם איראן / צילום: Shutterstock, Christopher Penler

הדפוס שמסביר את תיקון הבזק בוול סטריט, ומה צפוי עכשיו?

הירידות בתחילת המלחמה התחלפו בתוך זמן קצר באופטימיות ושיאים חדשים - בהתאם לסטטיסטיקה ההיסטורית ● ה־"V" המפורסם בשווקים התרחש דווקא לאחר שמדד הפחד זינק והכותרות בישרו על קטסטרופה ● וגם: עצת הזהב שכדאי לשנן ומה אומרת הסטטיסטיקה על ההמשך?

לפיד ובנט בעת ההצהרה על האיחוד / צילום: ap, Ariel Schalit

נדוניה של מנדטים וחובות? המשמעויות הכלכליות של איחוד בנט־לפיד

המהלך של בנט ולפיד מציף את הדיון על אפקטיביות מימון המפלגות בישראל ● כך, מיליוני שקלים "מתאדים", וגירעונות עבר נותרים ללא כתובת ● מאיפה יגיע הכסף לקמפיין המשותף, מי נושא באחריות לחובות "הבית היהודי", והאם עשוי "חוק בנט" לטרוף את הקלפים?

רונן יחזקאל / צילום: עידן מעוז

אחרי קדנציה סוערת של שנה בלבד: מנכ"ל בז"א פורש

רונן יחזקאל הודיע לדירקטוריון על רצונו לפרוש מהנהלת החברה שסבלה בשנה האחרונה מכמה טלטלות, תקלות כבדות וקנסות ● יחזקאל ימשיך בתפקידו בהתאם להסכם ההעסקה שלו ויקיים תהליך חפיפה מסודר עם המנכ"ל החדש

כותרות העיתונים בעולם

המחיר שטורקיה עלולה לשלם בגלל המלחמה עם איראן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: טורקיה עלולה לשלם מחיר על הניטרליות במלחמה מול איראן, מה אפשר ללמוד מהבחירות הראשונות מזה 20 שנה ברצועת עזה, ופעילים פרו־פלסטינים יעמדו לדין בגרמניה על תקיפת מפעל של אלביט • כותרות העיתונים בעולם

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Julia Demaree Nikhinson

גורם אמריקני: טראמפ אינו מרוצה מההצעה האיראנית

דיווח: הנשיא סבור שאיראן לא פועלת בתום לב ולא מוכנה לעמוד בדרישות העיקריות ●  דיווח בבלומברג: על רקע המצור הימי, הולכים ואוזלים מכלי אחסון הנפט של איראן ●  דיווח באתר האופוזיציה איראן אינטרנשיונל: חשש באיראן מחידוש המחאות בעקבות המצב הכלכלי ● דיווחים שוטפים