גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"מי שלא יצא בארבע בבוקר כבר לא יצא בכלל": בקעת אונו עולה על גדותיה

100 אלף תושבים צפויים להצטרף ל–150 אלף שכבר חיים היום באזור ● תוכניות הפיתוח מכוונות להכפלת האוכלוסייה, אך התשתיות כבר קורסות והרשויות מזהירות: "האזור הולך ונהיה עני יותר"

פרויקט פינוי בינוי בקרית אונו / צילום: תמונה פרטית
פרויקט פינוי בינוי בקרית אונו / צילום: תמונה פרטית

בקעת אונו היא חלק מאזור גוש דן, מזרחית לתל אביב־יפו, הכולל בתוכו את קריית אונו, אור יהודה, יהוד, גני תקווה, סביון וגם חלק מרמת גן, בחלקה המזרחי.

כ־150 אלף תושבים מתגוררים באזור הזה, שאינו גדול במיוחד, רובם באותן ערים שכנות המוזכרות לעיל, ובעוד כמה מושבים.

אין מחירים כאלה: האם ברדוגו עשה עסקה טובה וכמה מס ישלם?
"רעידת אדמה": ההשלכות של פסק הדין שמטלטל את ענף ההתחדשות העירונית

בשנים האחרונות שמו גופי התכנון דגש רב בפיתוח של הבקעה, כך שתוכל לקלוט אליה עוד תושבים רבים. תוכנית המתאר של קרית אונו, למשל, מייעדת לעיר 80 אלף תושבים, לעומת 46 אלף היום. ביהוד (התוכנית טרם אושרה) מדובר על 90 אלף תושבים לעומת 32 אלף היום. אם יתממשו כל תוכניות הבנייה, הן צפויות כמעט להכפיל את מספר התושבים באזור.

אך האם היא בכלל ערוכה מבחינת התשתיות לכמות כזו של תושבים חדשים, בהתחשב בעובדה שכבר כעת מדובר באזור צפוף ועמוס?

1הבנייה | חדשה לצד בהתחדשות עירונית

לפני כעשור החלו להתגבש ולהתאשר תוכניות בינוי ופיתוח רבות באזור בקעת אונו, בעיקר תוכניות מגורים. עד שנת 2020 אושרו כ־20 אלף יחידות דיור באזור, והשאיפה של מוסדות התכנון היא להוסיף לאזור כ־100 אלף איש, ויותר מזה.

הנה כמה מהתוכניות המרכזיות באזור, בהן כאלו בהתהוות וכאלו שכבר יצאו לדרך: פינוי מחנה צה"ל בתל השומר, שנחתם בתחילת השנה במסגרת הסכם שוה"ם 4, ויאפשר בנייה של כ־6,045 יח"ד; שכונת צומת סביון בקריית אונו, הכוללת 1,315 יח"ד וגם יותר מ־250 אלף מ"ר שטחי תעסוקה ומסחר; תוכנית פרדס צפוני באור יהודה הכוללת כ־1,500 יח"ד וכ־88,000 מ"ר לשימושי תעסוקה ומסחר; גני יהודה, בין יהוד, סביון ואור יהודה, עם כ־4,100 יח"ד; תמ"ל 1005 מצפון לכביש 461, עם 2,350 יח"ד; שכונת גדות ביהוד־מונוסון, עם כ־4,113 יח"ד; פינוי־בינוי במתחם מוהליבר ביהוד־מונוסון (תמ"ל 2004), שיכלול כ־1,300 דירות חדשות; שכונת לב הבקעה בגני תקווה, עם כ־1,200 יח"ד ו־250 אלף מ"ר של אזורי מסחר, תעסוקה ומבני ציבור. בכל הערים מתקדמים גם פרויקטים נרחבים של פינוי בינוי.

רבות מהתוכניות הללו הן תוכניות ותמ"ליות, כך שההתקדמות שלהן ב"צנרת" התכנון מהירה למדי, ולכן גם כאלו שטרם אושרו והחלו להתממש, קרובות לכך. כל זאת כאשר מצב התשתיות בבקעת אונו רחוק מלהיות אופטימלי, בעיקר מצד התחבורה.

עד כמה צפוף בבקעת אונו? ניקח לדוגמה את קריית אונו: על פי עבודה של קים פוכס, כפרויקט גמר במסלול לאדריכלות נוף בטכניון משנת 2024, תחת הכותרת "פיתוח המרחב הציבורי בנוף האורבני המתחדש של קריית אונו", בעוד הצפיפות הממוצעת בישראל היא כ־414 נפש לקמ"ר, בקריית אונו היא עומדת על 8,486 נפש לקמ"ר - פי יותר מ־20. קריית אונו אף צפופה יותר מתל אביב־יפו, שם הממוצע הוא כ־8,055 נפש לקמ"ר. עוד בעבודתה מציינת פוכס כי בקריית אונו 10.5 תושבים לדונם - מהגבוהים בבקעת אונו, לעומת 11.6 בגני תקווה, נכון לשנת 2023. על פי הנתונים העדכניים, בקריית אונו הצפיפות כיום (פברואר 2026, נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה), היא כ־10.1, ובגני תקווה היא 11.99. בתל אביב־יפו, למשל, הממוצע עומד על כ־9.5 תושבים לדונם.

2התחבורה | פקקים חמורים בכל שעות היום

כבר כיום, ועל כך יכול להעיד כל תושב באזור וכל מי שנקלע אליו, בקעת אונו היא מקום הסובל מפקקים חמורים, כמעט לאורך כל שעות היום.

אמנם הקו הסגול של הרכבת הקלה אמור להיות אמצעי תחבורה מרכזי מאוד עבור תושבי הבקעה כאשר ייפתח, ואולי יסייע בהפחתת העומסים - אך הוא צפוי ליפתח רק בעוד יותר משנתיים, באמצע שנת 2028. המטרו של גוש דן, שגם הוא מתוכנן לעבור באזור, יכול גם כן לסייע, אך הוא ייפתח עוד שנים רבות. הפקקים והקושי התחבורתי הם מנת חלקם של תושבי בקעת אונו כבר היום. אפשר רק לדמיין מה יקרה שם עם תוספת של עוד כ־100 אלף תושבים.

העבודות על הקו הסגול באזור יהוד / צילום: נת''ע

"מבחינה תחבורתית האזור הזה חד־משמעית לא מוכן לפיתוח המתוכנן", אומר המהנדס ישראל דוד, מ"מ יו"ר איגוד המהנדסים לבנייה ולתשתיות. "בתור מי שגר באזור הזה, ומכיר היטב את מצב התחבורה בו, אני משתגע. תושבי בקעת אונו נמצאים במצור: אין אפשרות לצאת או להיכנס. הנגישות של בקעת אונו כלפי הכבישים החיצוניים - הכול פקוק וקשה ומסורבל. הפתרונות הקיימים לא מספיקים, ועבודות התשתית על הפרויקטים החדשים, בכל האזור, נמתחות שנים ללא סיבה.

"כל אחד עושה מה הוא רוצה, אין סנכרון בין אחד לשני, כל היום אנשים מבלים בפקקים. כדי להגיע מבני ברק לגבעת שמואל ברגל נדרשות 20 דקות. ברכב - 40 דקות".

"מערכות התחבורה המתוכננות הולכות לשנות את כל גוש דן", מוסיף שרביט, מנהל המחלקה הכלכלית בחברת בילד אסטרטגיה אורבנית. "הן בוודאי יקשרו מקומות שעד היום היו יחסית מנותקים.

יוגב שרביט, מנהל המחלקה הכלכלית בבילד / צילום: יח''צ

"מנגד, לקריית אונו למשל אין פתרון עתידי: הקו הסגול הוא כבר עובדה בשטח, אבל הוא לא עובר דרך העיר, ומי יודע בעוד כמה שנים המטרו יגיע. קריית אונו זו עיר עם מעמד סוציואקונומי גבוה, עם תושבים שלא פוחדים לנסוע ברכב לעבודה - אז היא תהיה פשוט פקוקה יותר ויותר. ייתכן מאוד שגם ערים אחרות באזור יתמודדו עם אותו גורל".

"כשכל תוכניות הפיתוח יתממשו, לא תישאר לתושבים ברירה: או שיצאו בארבע או בחמש בבוקר מהבית, לפני הפקקים, או שלא יצאו בכלל", מוסיף דוד. "תושבי קריית אונו, סביון, גני תקווה, בכלל לא מקושרים לקו הסגול, איך הם יגיעו אליו? צריך לעשות שאטלים, אבל הבנתי שזה לא הולך לקרות. כל האזור הזה לא מוכן בכלל לכל תוכניות הפיתוח, הפקקים אדירים והכול חנוק".

3איתנות כלכלית | "האזור ילך וייעשה עני יותר"

שאלה נוספת הנוגעת לתשתיות היא שאלת הרשויות עצמן: האם הן יוכלו להתמודד כלכלית עם תוספת כזו של תושבים באזור? כידוע, כיום כל תושב נחשב גירעוני מבחינת הכלכלה המוניציפלית (קרי הרשות מפסידה כסף בשל השירותים שהיא מעניקה לכל תושב), ולכן על פניו תוספת של תושבים בכמות גדולה כל כך תכביד מאוד על הרשויות. על פי שרביט, מומחה לתחום המוניציפלי הישראלי, לשם בדיוק זה הולך.

"זה לא אזור חזק במיוחד מבחינה מוניציפלית", הוא אומר. "מדובר באזור עני יחסית, ואומנם מצב הרשויות לא אחיד - אבל בהחלט לא מזהיר. ככל שהתוכניות לפיתוח האזור יתממשו, כך הוא ילך וייעשה עני יותר מבחינת משאבים. חלק מהרשויות שם, למרות שסוציו־אקונומית הן בדירוג גבוה, עוד מקבלות מענקי איזון מהמדינה.

"קריית אונו, למשל, היא לא עיר מאוד חזקה, שגדלה משמעותית מבחינת כמות התושבים שלה. אזור התעסוקה בצומת סביון, ששייך אליה, אמור לשפר את המצב ולסגור פערים, כך שהיא תתייצב מבחינת ההוצאה לתושב - אבל זה תלוי עד כמה אזור התעסוקה הזה יצליח. בינתיים בונים שם דירות בלי סוף, כך שנקודת הפתיחה שלה לא מזהירה.

"לגני תקווה אין פוטנציאל גדול לפיתוח שטחים מסחריים ושטחי תעסוקה, מלבד מה שמתוכנן עכשיו, ואני מניח שהיא תישאר פחות או יותר כפי שהיא. יהוד־מונוסון ואור יהודה במצב טוב יותר, בעיקר משום שהן נהנות מהכנסות נתב"ג. רמת גן היא היחידה שאני לא מודאג לגביה - אומנם השכונה המתוכננת בתל השומר תביא איתה אתגרים, אבל רמת גן היא עיר יציבה וחזקה, שתוכל להתמודד עם זה".

לרעיון האיחוד של הרשויות באזור יש קשר לעניין?
"בוודאי. משרד הפנים בוחן איחוד של קריית אונו עם גני תקווה ועם גבעת שמואל, לדעתי בעיקר כדי 'להוריד מהגב' של המדינה את מענקי האיזון לגני תקווה. אבל האיחוד הזה לא יעשה טוב לאף אחת מהן, אין לו הצדקה כלכלית של ממש".

חברת ייעוץ הנדל"ן פז כלכלה והנדסה ניהלה עבור משרד הביטחון ורשות מקרקעי ישראל את התכנון האזרחי של מתחם תל השומר (לאחר פינויו המתוכנן), אשר היווה יריית פתיחה לתכנון הכולל לאזור בקעת אונו. כמו כן, ליוותה החברה את עיריית יהוד־מונוסון בגיבוש הסכם הגג שנחתם ב־2019.

לדברי פז ארז, מייסדת ובעלים של פז כלכלה והנדסה: "חלק מהמענים התשתיתיים תלויים בפינוי מלא של מחנה תל השומר. בפועל אנחנו נמצאים כיום בתקופת ביניים שבה חלק מהקרקעות כבר שווקו וקודמו לבנייה, עוד לפני השלמת פתרונות התחבורה והתשתיות הנדרשים. נוסף על כך, אומנם התוכניות כוללות היקפי תעסוקה משמעותיים, אך קיים ספק לגבי קצב הספיגה בפועל של שטחי המשרדים והתעסוקה המתוכננים. בעוד המגורים משווקים ונבנים בקצב מהיר יחסית, שטחי התעסוקה מתממשים בדרך כלל לאורך שנים ארוכות יותר.

דניאלה פז־ארז, מנכ''לית פז כלכלה והנדסה / צילום: איל יצהר

"הפער הזה עלול לייצר לרשויות גירעון ארנונה וקושי במימון השירותים והתשתיות הנדרשים לגידול החד באוכלוסייה. כמו כן, העובדה שהקרקעות במרחב חולקו בין כמה רשויות באזור מחייבת תיאום מורכב בין הרשויות והמדינה ברמה המטרופולינית. היכולת של הרשויות המקומיות לתת מענה לצורכי האוכלוסייה החדשה תלויה במידה רבה גם במבנה ההכנסות שלהן".

4העתיד | "בעוד עשור האזור יהיה בשל ומפותח"

פז ארז: "במבט לעשור קדימה, סביר להניח שנראה אזור צפוף משמעותית מבחינת היקף האוכלוסייה, אך במקביל גם אזור בשל ומפותח הרבה יותר מבחינה תשתיתית.

"התכנון הכולל לאזור כלל מראש חשיבה על פתרונות תחבורה ותשתיות משמעותיים, בהם הרחבת כביש 461, יצירת כבישים עוקפים, קידום הקו הסגול של הרכבת הקלה שצפוי לשרת את המרחב וכן הקמה של מתקני תשתית אזוריים שיתמכו בגידול האוכלוסייה".

"מערכות הסעת ההמונים ושטחי התעסוקה צפויים עד אז להגיע לרמת השלמה גבוהה יותר ולתמוך טוב יותר במרחב. נקודה משמעותית נוספת היא שהתכנון החדש במרחב בקעת אונו מבוסס במידה רבה על עירוב שימושים - שילוב של מגורים, תעסוקה, מסחר ושירותים בתוך השכונות עצמן. הגישה הזו צפויה לאפשר לחלק מהתושבים לעבוד, לצרוך שירותים ולנהל חלק משמעותי מחיי היומיום בקרבת הבית, ובכך לצמצם חלק מהתלות בהתניידות יומיומית ברכב פרטי".

האם המטרו יכול להוות גם הוא פתרון לצפיפות בעתיד?
"באזור מתוכנן לעבור קו M3 הטבעתי, אבל הוא ייפתח רק לקראת 2030. הוא בהחלט יסייע בהפחתת העומס התחבורתי כשייפתח, אבל יש להניח שעד אז יתווספו פרויקטי התחדשות עירונית רבים ובינוי מאסיבי באזורי הטבעות, שיגדילו עוד את היקף האוכלוסייה".

עוד כתבות

מנכ''ל בנק הפועלים, ידין ענתבי / צילום: יונתן בלום

גם אחרי מס מיוחד וירידה בריבית: בנק הפועלים הרוויח 2.1 מיליארד שקל ברבעון

הרווח של הפועלים מציג שחיקה של 13% למול רווח נקי של 2.4 מיליארד שקל בתקופה המקבילה אשתקד, אותה הבנק מייחס לסביבת ריבית ואינפלציה נמוכה יותר ● לצד זאת, הבנק מציג צמיחה מרשימה בתיק האשראי בשיעור של 3.3% ● יחלק מחצית מהרווח הנקי כדיבידנד - סכום של 1.1 מיליארד שקל

הקמפיין של משרד הכלכלה / צילום: צילום מסך מתוך הקמפיין

אחרי שבועיים באוויר, הסל הזול של ישראל מתברג לראשונה במדד. ומי עוד מככב?

הפרסומת של משרד הכלכלה עם אלי יצפאן מתברגת במקום השביעי בזכירות, כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה והאהובה ביותר שייכת גם השבוע לבנק הפועלים, ושף יוסי שטרית מגיע עם מזרחי טפחות למקום השני

נועם בתן והרקדניות בחצי הגמר / צילום: Reuters, Jens Büttner

לידיעת נועם בתן: שוק הימורי האירוויזיון סוער מתמיד

בזמן שישראל מפתיעה את הטבלאות ומזנקת לחמישייה הראשונה, שוק ההימורים על האירוויזיון מגלגל סכומי עתק ● כך פועל המנגנון הכלכלי שמאחורי שוק הימורי השירים ● וגם: האם המהמרים באמת מצליחים לקלוע לטעם השופטים והקהל העולמי?

אוניברסיטת פרינסטון / צילום: ap, Seth Wenig

בפרינסטון כבר לא מאמינים לסטודנטים, ומשנים קוד אתי בן 133 שנים

הסגל הצביע לטובת דרישת פיקוח בכל הבחינות הפרונטליות החל מהקיץ, ובכך ביטל מדיניות שנקבעה בשנת 1893

בנק הפועלים / צילום: אביב גוטליב

"לא מוצדק": האם השוק הפיל את מניות הבנקים בטעות?

מניית הפועלים הובילה את מדד הבנקים לירידות חדות, לאחר שהבנק דיווח על שחיקה ברווח הנקי על רקע ירידת הריבית, אינפלציה נמוכה ומס היסף שהוטל על הבנקים ● אלא שמנהל יחידת המחקר של בית ההשקעות אי.בי.אי, לירן לובלין, סבור כי תגובת השוק מוגזמת, ומצביע דווקא על צמיחה חזקה בתיק האשראי ובתיק המשכנתאות

בנק הפועלים / צילום: אביב גוטליב

רגע לפני פרסום הדוחות: ועד העובדים משבית את בנק הפועלים

בהמשך לסכסוך העבודה שהוכרז בספטמבר האחרון, ועד העובדים הודיע אמש על שביתה שתחול היום ● בהודעה נכתב כי ההנהלה מקדמת "צעדי קיצוצים חד־צדדיים ודורסניים, על אף רווחי עתק של מיליארדים" ● הבוקר הבנק צפוי לדווח את תוצאותיו הכספיות לרבעון הראשון של 2026

סשימי / צילום: מרב סריג

המשתה שמוציא את המטבח העיראקי אל הבמה

בסלון הביתי שלו בתל אביב עורך השף תומר חווה סעודות שמתכתבות עם המטבח של יהדות עיראק ומעניקות לו פרשנות אישית, עכשווית ומפתיעה

ערפל מעל מפרץ סן פרנסיסקו, קליפורניה / צילום: Reuters, Tayfun Coskun

חוקרים מודאגים: הערפל הולך ונעלם

תופעת מזג האוויר שמתפקדת כמזגן טבעי לבני אדם וכמקור מים לצמחים, פוחתת בקצב מהיר ● בקליפורניה התושבים כל כך מוטרדים מההשלכות על חייהם, עד שהקימו מכון מחקר במיליוני דולרים ● מה מצא מחקר ישראלי, וגם: איך עושים וודקה מערפל?

ג'וזף גיטלר, רפי קורן, מר ספואן מריח, פרופ' מיקי דודקביץ, משה מורג, רבקה וסידני בוכריס, דינה פיינבלט וד''ר אמנון בן משה / צילום: שלומי יוסף

"היחיד בין תל אביב לחיפה": הלל יפה משיק מכון PET-CT חדש

המרכז הרפואי הלל יפה חנך מכון PET-CT חדש ויחיד מסוגו בהשקעה של כ־28 מיליון שקל, שנועד להנגיש בדיקות מצילות חיים לחולי סרטן באזור חדרה והצפון • במקביל, סיבוס משיקה מתחם הטבות ייעודי למשרתי מילואים ● וגם: מינויים חדשים בגיתם ובחברת הייעוץ Maximize ● אירועים ומינויים

המפקח על הבנקים דני חחיאשוילי / צילום: דוברות בנק ישראל

המפקח על הבנקים לא רואה בעיה ברווחי השיא ומבטיח: "תיכנס תחרות"

בצל רווחי עתק של 32 מיליארד שקל, הכרזת רשות התחרות על הבנקים כקבוצת ריכוז הציתה עימות חזיתי בין הרגולטורים ● המפקח על הבנקים דני חחיאשוילי מתנער מהרעיון ומסביר שלדעתו הדרך לשיפור התחרות עוברת בכלל בתשתיות: "הצעד של רשות התחרות קיצוני, היינו מוכנים לשיתוף פעולה" ● הוא מתנגד למיסוי הבנקים על רווחי יתר, מסתייג מהרפורמה ההיסטורית בשוק ההון ומתחייב: "בתוך שנה יקומו כאן עד שלושה בנקים חדשים" ● ראיון בלעדי

שבבים / צילום: Shutterstock, Macro photo

ההנפקה הגדולה של השנה בוול סטריט: מניית השבבים שזינקה ב־100% בתוך דקות

סרבראס מנסה לאתגר את אנבידיה עם מעבד שמתאים במיוחד להפעלת סוכנים ויישומי בינה מלאכותית ● החברה חתמה לאחרונה על עסקת ענק עם OpenAI, אך לא צפוייה להוות איום מיידי על הגדולות ● הזינוק החד מעלה סימני שאלה: האם החתמים השאירו מיליארדי דולרים "על השולחן"

דונלד טראמפ ושי ג'ינפינג / צילום: Reuters, Evelyn Hockstein

טראמפ עומד לגלות: סין השתנתה מאוד מאז הפגישה האחרונה

עשור לאחר ביקורו האחרון של טראמפ, בייג'ינג מתבצרת בעמדתה בנושאי הליבה של חילוקי הדעות עם ארה"ב, למרות חולשות מבית ● איך יושפעו הדיונים על הסכמי המכסים בין המדינות, השליטה בטיוואן והמלחמה במזה"ת

מליאת הכנסת / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

הכנסת עומדת להתפזר? אלה השפעות המהלך - עוד לפני פתיחת הקלפיות

העלאת הצעת החוק לפיזור הכנסת צפויה להגביל את פעולת הממשלה עוד לפני שהיא מאושרת בשלוש קריאות ● אבל מה יקרה אם תיווצר הזדמנות להסכם עם לבנון, והאם הממשלה יכולה לנצל את התקופה לכלכלת בחירות? ● המשרוקית של גלובס עושה סדר בסוגיות שעל הפרק 

ייבוא רכבים / צילום: תמר מצפי

מסקנות הוועדה לבחינת התחרות בענף הרכב יידחו כנראה ל-2027

דחייה נוספת ברפורמת התחרות בתחום יבוא הרכב: במשרד התחבורה מעריכים כי מסקנות הצוות הבין־משרדי לא יוצגו לפני 2027, בין היתר בשל פיזור הכנסת והשינויים המהירים בשוק ● במקביל, יבוא הרכב מסין ממשיך לשבור שיאים ● וגם: פולקסווגן טיירון וטויוטה ראב 4 החדש נוחתים בארץ ● השבוע בענף הרכב

מייסדי LayerX - מימין דוד ויסברוד ואור אשד / צילום: LayerX

שילש את השווי בתוך שנה: מאחורי אקזיט ה-200 מיליון דולר של הסטארט-אפ הישראלי

לייר איקס, של היזמים אור אשד ודוד וייסברוד, נמכרת לחברת התוכנה האמריקאית אקמאי, לאחר שרק לפני שנה גייסה 37 מיליון דולר לפי שווי של 62 מיליון דולר ● החברה מפתחת תוסף לדפדפנים ומאפשרת לארגונים גדולים לאכוף מדיניות סייבר מבלי לפגוע בחוויית המשתמש של העובדים

יעקב ברדוגו / צילום: תומר שלום, מתוך ויקיפדיה

אין מחירים כאלה: האם ברדוגו עשה עסקה טובה וכמה מס ישלם?

בגלובס נחשף אתמול כי איש התקשורת יעקב ברדוגו מכר דירה בת"א לתושבי חוץ אוסטרליים תמורת 58 מיליון שקל ● היקף המס צפוי לעמוד על מיליוני שקלים, ואיך המחיר לעומת שאר העסקאות באזור?

שוק הדיור / אילוסטרציה: שלומי יוסף

מגמות סותרות: עלייה במכירות דירות יד שנייה - וצניחה במכירות דירות חדשות

מסיכום הלמ"ס לרבעון הראשון של 2026 עולה כי המלחמה שפרצה בסוף פברואר לא השפיעה במיוחד על מספר העסקאות שבוצעו בשוק הדיור ● אילו ערים הובילו את המכירות?

שיעורי האינפלציה / צילום: Shutterstock

מדד המחירים החריג שצפוי היום: "יהווה לבדו כ-60% מהאינפלציה לשנה הקרובה"

נתוני מדד המחירים לצרכן לחודש אפריל 2026 יפורסמו היום, והערכות האנליסטים מדברות על עלייה של 1.1% עד 1.3% ● אם הצפי הזה יתממש, הוא יהפוך את מדד אפריל למדד החודשי הגבוה ביותר מזה שנה לפחות

דונלד טראמפ ושי ג'ינפינג במהלך הביקור בבייג’ינג / צילום: Reuters

סין תעבור לנפט אמריקאי? על מה דיברו טראמפ ושי

נשיא ארה"ב טראמפ ונשיא סין קיימו היום בבייג'ינג סבב שיחות ראשון ● עוד צפויים דיונים נוספים בנושאי סחר, שיתוף-פעולה כלכלי, איראן וטייוואן ● לפי הודעת הבית הלבן, סין הביעה עניין בהגדלת רכישות הנפט האמריקאי כדי להפחית את תלותה במצר הורמוז, והזהירה כי סוגיית טייוואן עלולה לדחוף את היחסים בין המדינות ל"מקום מסוכן מאוד"

אילוסטרציה: shutterstock

אג"ח ממשלתיות ברחבי העולם משדרות מסר אחד: הראלי במניות בדרך לסיומו

שוקי המניות ברחבי העולם הספיקו להתאושש מהירידות שרשמו בתחילת המלחמה ואפילו כבשו שיאים חדשים ● באיגרות החוב של ממשלות בעולם הירידות דווקא התחזקו, בניגוד לתפקידן כמאזנות את התנהגות שוקי המניות ● התופעה הזו לא מבשרת טובות לאף אחד מהשווקים