גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הירידות בבורסה מחריפות; שיכון ובינוי מזנקת אחרי הדיווח על עסקת הענק

בורסת ת"א בירידות, בצל האפשרות לחידוש המלחמה ● החוזים העתידיים על וול סטריט נסחרים בירידות, הבורסות באסיה במגמה שלילית ברובה ● היום יפורסם מדד המחירים לצרכן, הצפי: "המדד החודשי הגבוה ביותר השנה, עם עלייה של 1.1%־1.2%" ● וגם: התחזית הוורודה של קנטור לשוק השבבים

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock
הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

11:31

נופר אנרג'י , שמובילה את הירידות בתל אביב, דיווחה הבוקר על התקשרות במסמכי עקרונות להקמת מתקני אגירה ברומניה. התמורה הכוללת בגין הסכמי הרכש נאמדת בכ-80 מיליון אירו. עם השלמתם, המתקנים המשולבים (סולארי + אגירה) צפויים להניב EBITDA שנתי של כ-60 מיליון אירו בשנת ההפעלה המלאה הראשונה.

10:44

הירידות בתל אביב מחריפות. מדד ת"א 35 יורד בכ-1.4%, ומדד ת"א 90 מאבד כ-1.8%. מדד הביטוח צונח בכ-3.1%, הפיננסים יורד בכ-2.2%, מדד הנדל"ן מאבד 1.7% וגם מדד הטכנולוגיה יורד בכ-1.5%.

את הירידות מובילות נופר אנרג'י שמאבדת מעל ל-5%, ומגה אור בירידה של כ-4%.

החוזים העתידיים על וול סטריט מוסיפים להסחר בירידות אף הם: הדאו ג'ונס יורד בכ-0.4%, ה- S&P 500 נופל בכ-0.6% והנאסד"ק מאבד מערכו כ-0.9%.

10:05

הבורסה בתל אביב פותחת את היום בירידות, בהובלת מניות הביטוח והפיננסים. מדד ת"א 35 יורד בכ-1.1%, בעוד מדד ת"א 90 מאבד כ-1%. מדד הביטוח מאבד כ-2%, ומדד הבנקים יורד בכ-1.8%.

החברה הביטחונית ארית דיווחה שהחברה הבת שלה, רשף טכנולוגיות, זכתה במכרז של משרד הביטחון לאספקת מרעומים מסוג חדש (שלא נכלל במסגרת ההזמנות שסופקו על-ידה למשרד הביטחון בשנים האחרונות), בהיקף של כ-28 מיליון שקל. החברה מציינת שבמכרז ישנה זוכה נוספת, וכי תנאי המכרז כוללים אופציה להגדלת הכמות בכ-90% נוספים ביחס לזכייה.

מניית שיכון ובינוי קופצת ביותר מ-6% לאחר הדיווחים כי קרן ג'נריישן במו"מ לרכישתה בעסקה של למעלה מ-4 מיליארד שקל.

09:10

חברת שיכון ובינוי אנרגיה (שוב אנרגיה ) העוסקת בייצור חשמל באמצעות גז טבעי ומקורות אנרגיה מתחדשת, עשויה להימכר בקרוב לידי קרן ג'נריישן בעסקה של למעלה מ-4 מיליארד שקל. בתוך כך זוהר לוי, יו"ר חברת סאמיט ובעל השליטה בה, מקיים משא ומתן עם קרן ג'נריישן להשקעה בה, שאם תצא לפועל תהיה חלק ממימון העסקה לרכישת שיכון ובינוי אנרגיה.

08:10

ירידות השערים באסיה מחריפות בשעה זו: הקוספי צונח בכ-5.3%, הניקיי מאבד 1.9%, ההנג סנג יורד בכ-1.4%. גם מדד שנגחאי עבר לירידות של כ-0.3%, ואילו השנזן נותר בעלייה קלה של 0.2%.

החוזים העתידיים על וול סטריט נסחרים הבוקר בירידות שערים: הדאו ג'ונס יורד בכ-0.2%, ה- S&P 500 נופל בכ-0.4% והנאסד"ק מאבד מערכו כ-0.8%.

07:45

1. שוק המניות

המסחר בת"א יפתח הבוקר על רקע הכוננות הגוברת בישראל לקראת האפשרות של חידוש המלחמה של ארה"ב עם איראן. המשקיעים יעקבו גם אחר סיכומי הפסגה בבייג'ינג בין הנשיא טראמפ לבין הנשיא שי. אפשר שהבורסה תקבל רוח גבית מהעליות אתמול בוול סטריט שננעלה שוב בשיאים, אם כי הבוקר החוזים העתידיים על וול סטריט נסחרים דווקא בירידות בשעה זו. הבורסות המרכזיות באסיה נסחרות במגמה שלילית ברובה.

מדד המחירים לצרכן שיפורסם היום לאחר הנעילה עשוי להשפיע על החלטות המשקיעים לאור ההנחה שהמדד יראה על זינוק במחירים באפריל, בעיקר על מניות הבנקים שירדו אתמול בחדות בעקבות הדוח של בנק הפועלים.

המניות הדואליות חוזרות בפערי ארביטרז' מאזנים. פאלו אלטו שעלתה השבוע לשווי שוק היסטורי בתל אביב, מעל חצי טריליון שקל, עם פער חיובי של 3% אך אינה חלק מהמדדים. טאואר, נובה ואנלייט יעלו בפתיחה בכ-1%, מנגד קמטק ואורמת עם פער שלילי כ-2.5%.

אתמול, בסיומו של יום תנודתי ועם רוח גבית מפתיחת המסחר החיובית בוול סטריט, הירידות נחלשו לקראת סיום המסחר ואף הפכו לעליות בנעילה. ת"א 35 ננעל בעלייה של 0.5%, ת"א 90 עבר לעלייה של 0.6%. בלט לטובה מדד הטכנולוגיה שזינק ב-2.5%, מנגד מדד הבנקים השיל שיעור דומה, בעקבות האכזבה של המשקיעים מהדוח של בנק הפועלים שפורסם הבוקר.

לירן לובלין, מנהל מחלקת מחקר בבית ההשקעות IBI, ציין כי הירידות בסקטור הבנקים חדות מדי, ושמרו על המלצת "תשואת־יתר" למניה, עם מחיר יעד של 88 שקל - אפסייד של כ-15% לעומת מחירה הנוכחי.

בבורסה מציינים ש"דוחות של חברות הטכנולוגיה הדואליות מייצרים תנודתיות גבוהה בשוק. ראינו זאת לחיוב בדו"חות של טאואר ונובה, ולעומת זאת לשלילה בדו"חות של קמטק, כאשר השוק מגיב בחדות לתוצאות. מזמן לא נראתה תנודתיות כה גבוהה בבורסת ת"א בתגובה לדו"חות. תשומת הלב תעבור בתקופה הקרובה מהדו"חות בוול סטריט לדוחות המקומיים".

כך, לאחר הפסקת מסחר ארוכה מן הרגיל, המסחר במניית נובה חזר והיא זינקה בחדות. החברה שמספקת מערכות בדיקה לתהליכי ייצור שבבים, עקפה את תחזיות האנליסטים ברבעון שיא, ומסרה תחזית גבוהה מהצפוי לרבעון השני של השנה.

מניית טאואר לא עצרה אתמול וזינקה במעל 8%, לאחר שזינקה שלשום ב-23%. בנוסף לדוח מצויין שפירסמה אתמול היא דיווחה על חוזי סיליקון פוטוניקס בשווי 1.3 דולר מיליארד לשנת 2027 ותחזית מכירות של 2.8 דולר מיליארד ל-2028. בנק הפועלים מקפיץ את מחיר היעד למניה מ-218 דולר ל-305 דולר, פרמיה של 12.6%.

הבוקר, המגמה בבורסות המרכזיות באסיה היא שלילית ברובה: הקוספי נופל בכ-4.5%, הניקיי מאבד 1.6% וההנג סנג יורד אף הוא בכ-1%. השנזן ומדד שנגחאי לעומת זאת נסחרים בעליות קלות של 0.2% וכ-0.1% בהתאמה.

אתמול, עם דחיפה של מניות הטכנולוגיה , המדדים ננעלו בשיא. נאסד"ק עלה ב-1%, S&P 500 ב-0.8%, דאו ג'ונס עלה בשיעור דומה ונסחר שוב במעל 50 אלף נקודות.

הימורים מחודשים על תחום הבינה המלאכותית, רווחים חזקים של חברות וסימנים לחוסן כלכלי דוחפים את השווקים. דוח שפורסם הראה כי המכירות הקמעונאיות עלו זה החודש השלישי ברציפות באפריל. גורם נוסף שתמך בסנטימנט החיובי היה התייצבות מחירי הנפט. נשיא ארה״ב טראמפ אותת כי סין מוכנה לתמוך במאמצי משא ומתן מול איראן, כחלק ממאמץ לקדם פתרון דיפלומטי שיסיים את המלחמה ויביא לפתיחה מחדש של מצר הורמוז.

הסיפור אתמול שייך אתמול להנפקה הגדולה של השנה בני יורק - בתוך דקות מאז שהחלה להיסחר, מניית שבבי ה-AI, סרבראס (Cerebras) זינקה בכ-100%. החברה תומחרה בהנפקה ב־185 דולר למניה וזינקה לכ-400 דולר בטרם נסוגה מעט.

בלטה מניית אנבידיה שעלתה לשיא ונסחרת כבר בכ-5.7 טריליון דולר. אתמול אישרה ארה״ב לכ־10 חברות סיניות לרכוש את שבבי החברה. שווי השוק של חברת השבבים קפץ ביותר מ-900 מיליארד דולר בתוך שבעה ימים.

מניית סיסקו מערכות , זינקה לאחר שהחברה סיפקה תחזית הכנסות חזקה מהצפוי לצד מהלך התייעלות משמעותי הכולל קיצוץ אלפי עובדים, כחלק מהיערכות עמוקה לעידן הבינה המלאכותית.

מניית אונדס הולדינגס זינקה בעקבות הדוח הרבעוני. החברה מציגה צמיחה אקספוננציאלית בעקבות רכישות של מספר חברות ישראליות.

מניית חברת השבבים סרבראס (Cerebras) השלימה אתמול את הנפקתה וסיכמה את יום המסחר הראשון שלה בזינוק מטאורי. החברה תומחרה בהנפקה ב־185 דולר למניה וזינקה לכ-400 דולר בטרם נסוגה וננעלה ב-311 דולר ובעלייה של 70%, ובשווי של 67 מיליארד דולר. מדובר בהנפקה הגדולה ביותר השנה.

סרבראס, שמתחרה באנבידיה, מתמקדת במוצר הנקרא Wafer-Scale Engine: שבב סיליקון מרובע שגדול בהרבה מרוב מעבדי הבינה המלאכותית המודרניים, בערך בגודל של ספר ילדים. השבב מכיל כ־4 טריליון טרנזיסטורים ומצויד ב־44 ג'יגה־בייט של זיכרון SRAM, כמות גדולה במיוחד של סוג זיכרון נפוץ בעיבוד בינה מלאכותית.

2. שוק האג"ח

לאחר פרסום מדד המחירים לצרכן בארה"ב, תשואות האג"ח הממשלתיות שם עלו והאג"ח ל־10 שנים נסחרו בתשואה של 4.46%, הגבוהה ביותר זה 10 חודשים.

ב־UBS ציינו שבמקביל תשואות האג"ח הממשלתיות הנקובות באירו עלו אף הן, כאשר התשואה על אג"ח ממשלת גרמניה ל־30 שנה עומדת על רמתה הגבוהה ביותר מ־2011. זאת על רקע החסימה המתמשכת של מצרי הורמוז. עם זאת, בבנק ממשיכים להאמין שהרף להעלאת ריבית בארה"ב נותר גבוה, ומצפים שהתשואות שם ירדו בחודשים הקרובים, ככל שהאינפלציה בארה"ב תתמתן והמשקיעים יתמחרו מחדש את הציפיות ממדיניות הפד. גם תשואות האג"ח הממשלתיות הנקובות באירו צפויות לרדת, על רקע חששות בנוגע לצמיחה.

מארק האפלה, מנהל ההשקעות הראשי של UBS Global Wealth Management, ציין כי "התמחור הנוכחי בשוקי הריבית הוא ניצי מדי. המשמעות היא שאג"ח איכותיות מציעות יחס סיכון־סיכוי אטרקטיבי בסביבה הנוכחית, שכן התשואות צפויות לרדת". הוא מעדיף אג"ח איכותיות בטווחי פדיון קצרים ובינוניים, לצד חשיפה סלקטיבית לשווקים מתעוררים, אג"ח high yield (אג"ח בתשואה גבוהה, לרוב גם בסיכון גבוה יותר) וחוב נחות.

3. שוק הסחורות והמט"ח

על רקע המשך חוסר הוודאות הגיאופוליטית, מחיר הנפט נסחר סביב 100 דולר לחבית. בוול סטריט ג'ורנל הזכירו בהקשר זה גם את פגישת הפסגה בין נשיא ארה"ב טראמפ לנשיא סין שי, אך הוסיפו שכלכלני הבנק ההולנדי ING ציינו כי "ייתכן שהשוק תולה יותר מדי תקוות בכך שהשיחות בין ארה"ב לסין יניבו תוצאות חיוביות בנוגע לאיראן".

במקביל, מחיר הזהב נע סביב 4,600 דולר, לאור הציפיות שהריבית בארה"ב תישאר גבוהה לאורך זמן רב יותר, בשל נתוני האינפלציה שם.

השקל, שהתחזק מאוד ביחס לדולר לאחרונה, נסחר השבוע ביציבות יחסית סביב שער של 2.90, וזהו מחירו גם הבוקר.

4. מאקרו

היום יתפרסם מדד המחירים לצרכן לחודש אפריל. עפר קליין, ראש אגף כלכלה ומחקר בהראל, העריך השבוע כי זה יהיה המדד החודשי הגבוה ביותר השנה, עם עלייה של 1.1%־1.2%, כאשר יותר ממחצית מהעלייה נובעת מהזינוק במחירי הדלק לצד עלייה במחירי הטיסות.

למרות המדד הגבוה שצפוי, קצב האינפלציה השנתי לא צפוי לזנק דרמטית, ואולי אף יישאר ללא שינוי. זאת מכיוון שלחישוב השנתי, אפריל 2026 מחליף בנוסחה את מדד אפריל 2025, שהפתיע לרעה בשעתו והיה גבוה ברמה דומה (1.1%). כלומר, הצפי הוא שהאינפלציה תישאר בסביבות הנתון של 1.9% שנמדד בחודש מרץ.

רונן מנחם, כלכלן שווקים ראשי במזרחי טפחות, מסר לגלובס כי "מדד אפריל 2026 מסקרן מאוד, והתכונה לקראתו גבוהה". מנחם מדגיש: "חשוב להבין שמדובר בכ-60% מסך האינפלציה הצפויה ל-12 החודשים הקרובים, ושהמדדים הבאים יהיו נמוכים משמעותית".

מנחם מצביע על כך שהמדד נתון להשפעות עונתיות של עונת החגים, תחלופה של מוצרי הלבשה והנעלה וגידול הפעילות בשוק השכירות, ולכן הנתון מנוכה העונתיות יזכה הפעם לתשומת-לב גבוהה מהרגיל. הוא מוסיף כי בעולם נרשמות עליות חדות במדדי המחירים בעקבות התייקרות תשומות, סחורות ושינוע, "מה שעשוי להתבטא גם כאן, אם כי בתמסורת נמוכה יותר".

מנגד, התיסוף החד של השקל מהווה לדבריו "בלם של ממש ללחצי המחירים", כך שעשוי להיווצר פער גדול מהרגיל בין שיעור השינוי של המדד הכללי לבין מדד הליבה (ללא מזון ואנרגיה).

בשבוע הבא יתפרסמו מספר נתוני מאקרו, ביניהם מספר המשרות הפנויות לפברואר־אפריל, נתונים מסקר כוח אדם לאפריל ואומדן חשבונות לאומיים לרבעון הראשון. בחו"ל יפורסמו התמ"ג ביפן, מדדי המחירים לצרכן בבריטניה ובגוש האירו, ונתוני אבטלה בארה"ב.

בארה"ב, מדד המחירים לצרכן בארה"ב לחודש אפריל פורסם השבוע ועלה יותר מהצפוי - ל־3.8% (קצב שנתי), בהשפעת מחירי האנרגיה הגבוהים בעקבות המלחמה מול איראן.

בהתייחסו לנתוני המדד ציין ג'ורג' בראון, כלכלן בכיר בשרודרס: "כשמחירי הנפט נותרים בלתי צפויים, הסכנה הגדולה היא שזעזוע אנרגיה זמני יחלחל לכלכלה ויהפוך לאלמנט עקבי ומתמשך יותר.

"כשהסיכוי להורדות ריבית במהלך 2026 נראה כעת קלוש , הדיון המוניטרי עבר לשאלה האם הפדרל ריזרב יכול להרשות לעצמו להמתין על הגדר, או שמא הוא יידחק בסופו של דבר להמשך הידוק מוניטרי. ראש הפד, קווין וורש , עשוי לתמוך בגישה המעלימה עין מזעזוע חד-פעמי במחירי האנרגיה, אך נראה כי גורמים אחרים בפד' רגועים הרבה פחות לגבי הסיכונים הללו.

"הפד עלול למצוא את עצמו 'מאחורי העקומה', מה שיחייב תגובה אגרסיבית וכוחנית יותר בהמשך הדרך. "תרחיש הבסיס שלנו : אנו מעריכים כי הפד יאמץ רטוריקה ניצית ותקיפה, אך בפועל יותיר את הריבית ללא שינוי , לפני שיחזור למדיניות של הרחבה מוניטרית במהלך שנת 2027".

5. תחזית

מדד השבבים של פילדלפיה (SOX ) קפץ מתחילת השנה כמעט ב־70%, והציג ביצועי יתר גבוהים בהרבה משל השוק הכללי; חודש אפריל הניב את התשואה השנייה בגובהה במדד אי־פעם (כ־38%).

בבנק ההשקעות קנטור מתייחסים לכך ומנתחים מה צפוי כעת. אנליסט השבבים של הבנק, סי.ג'יי מיוז, עדיין רואה אפסייד בשוק השבבים, ומאמין שגם חברות ציוד השבבים ייהנו מהמגמה, לאור הצפי לצמיחה בשוק זה. להערכתו, חברות עם כוח תמחור משמעותי, בדגש על תחום הזיכרון והאחסון (כמו סנדיסק, מיקרון, ווסטרן דיגיטל וסיגייט) יכולות להראות אפסייד משמעותי ברווח למניה. גם בתחום המחשוב ל־AI הוא מוצא אטרקטיביות ומזכיר את אנבידיה, ברודקום ו־AMD.

עוד כתבות

אמדוקס / צילום: יח''צ

הבכירה באמדוקס שפורשת אחרי 20 שנה, וההמלצה האופטימית שקיבלה המניה

אמדוקס פרסמה את תוצאותיה הכספיות לרבעון הראשון, וגם הודיעה על פרישתה של תמר רפפורט-דגים, סמנכ"לית הכספים והתפעול, אחרי קרוב ל-20 שנה ● רפפורט-דגים על החולשה במניה: "יש היום שיבוש בשוק, לעולם הארגוני מורכב יותר לאמץ GenAI" ● וגם: באופנהיימר ממליצים על המניה בפרמיה של כ-75%

SAIC MG S9 / צילום: יח''צ

החל מ-190 אלף שקל: קשה להתחרות בתמורה שנותן הרכב הזה

במחיר התחלתי של כ–190 אלף שקל SAIC MG S9, הקרוס-אובר הענק של MG, יכול לאכלס עד שבעה מבוגרים בחלל מרווח ומאובזר היטב ● יש בשוק מתחרים עם מערכות הנעה מלוטשות יותר ומתלים מעודנים יותר אך נכון להיום קשה להתחרות בתמורה שנותן הרכב הזה

פרופ' בן רייס / צילום: תמונה פרטית

"בסרטן זה כבר קורה": הרופא שיודע לנבא מה לא בסדר בגוף שלנו

פרופ' בן רייס מאוניברסיטת הרווארד פיתח אלגוריתמים שיכולים לנבא סיכונים שונים לבריאות הגוף והנפש ● בראיון לגלובס הוא מדבר על מהפכת הרפואה המונעת שסוף־סוף מתחילה להתממש, מספר על שיתוף־הפעולה שלו בישראל ומסביר איך הגיע מתואר במוזיקולוגיה לרפואה

סמ''ר נגב דגן ז''ל

הותר לפרסום: סמ"ר נגב דגן נפל בדרום לבנון

דיווח בבלומברג: איחוד האמירויות מתכננת להקים צינור נפט שיעקוף את מצר הורמוז ● חיזבאללה שיגר רקטה לגליל התחתון - שיורטה ● נתניהו וטראמפ בהתבטאויות על המלחמה באיראן: "המערכה טרם הסתיימה"; "המשך יבוא!" ● בכיר במשרד החוץ של ארה"ב על השיחות בין ישראל ללבנון: "היה יום של שיחות פוריות וחיוביות, מצפים להמשיך" ● עדכונים שוטפים

שוק הדיור / אילוסטרציה: שלומי יוסף

מגמות סותרות: עלייה במכירות דירות יד שנייה - וצניחה במכירות דירות חדשות

מסיכום הלמ"ס לרבעון הראשון של 2026 עולה כי המלחמה שפרצה בסוף פברואר לא השפיעה במיוחד על מספר העסקאות שבוצעו בשוק הדיור ● אילו ערים הובילו את המכירות?

גבי ויסמן, מנכ''ל ונשיא נובה / צילום: נובה

דוחות נובה: עקפה את צפיות השוק ברבעון שיא

נובה צמחה ב-10.3% בהכנסות ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד, והן הסתכמו בכ-235 מיליון דולר, כ-8 מיליון דולר מעל תחזיות האנליסטים ● החברה רשמה צמיחה גם במכירות המוצרים וגם בהכנסות משירותים - ומסרה תחזית גבוהה מהצפוי לרבעון השני של השנה

בית משפט / אילוסטרציה: Shutterstock

תקדים: הורי חייל שנהרג יוכלו להביא ילד מזרעו על אף שהשאיר אחריו בת זוג

הורי קצין שנהרג בתאונת דרכים קיבלו מבית המשפט היתר תקדימי לעשות שימוש בזרעו של בנם המנוח כדי להביא לעולם ילד מאם מיועדת ● החידוש נובע מהעובדה שהבן המנוח הותיר אחריו בת זוג שהודיעה כי אינה מעוניינת להרות מזרעו, אך גם אינה מתנגדת לכך שההורים יעשו שימוש בזרעו באמצעות אישה אחרת

בנק הפועלים / צילום: אביב גוטליב

"לא מוצדק": האם השוק הפיל את מניות הבנקים בטעות?

מניית הפועלים הובילה את מדד הבנקים לירידות חדות, לאחר שהבנק דיווח על שחיקה ברווח הנקי על רקע ירידת הריבית, אינפלציה נמוכה ומס היסף שהוטל על הבנקים ● אלא שמנהל יחידת המחקר של בית ההשקעות אי.בי.אי, לירן לובלין, סבור כי תגובת השוק מוגזמת, ומצביע דווקא על צמיחה חזקה בתיק האשראי ובתיק המשכנתאות

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בשיאים; אנבידיה זינקה ב-4%, סיסקו ב-13%

נאסד"ק עלה ב-0.8% ● ההנפקה הגדולה של השנה: יצרנית השבבים סרבראס החלה להיסחר היום והכפילה את שוויה בתוך דקות ● היום אישרה ארה״ב לכ־10 חברות סיניות לרכוש את שבבי ה־AI של אנבידיה שמזנקת לשיא ● סיסקו מפטרת עובדים וזינקה בחדות ● בורסות אירופה ננעלו בעליות

היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

תיק הטרדת עד המדינה נגד יועצי נתניהו נעצר; היועמ"שית הודיעה על עיכוב הליכים

שבע שנים לאחר פתיחת החקירה, הודיעה גלי בהרב-מיארה לבית המשפט כי לא ניתן להמשיך בניהול התיק נגד יונתן אוריך, עופר גולן וישראל איינהורן, בשל הקושי להביא את איינהורן לישראל ● אם לא יחול שינוי בתוך שנה וההליך לא יחודש, התיק צפוי להיסגר

ערפל מעל מפרץ סן פרנסיסקו, קליפורניה / צילום: Reuters, Tayfun Coskun

חוקרים מודאגים: הערפל הולך ונעלם

תופעת מזג האוויר שמתפקדת כמזגן טבעי לבני אדם וכמקור מים לצמחים, פוחתת בקצב מהיר ● בקליפורניה התושבים כל כך מוטרדים מההשלכות על חייהם, עד שהקימו מכון מחקר במיליוני דולרים ● מה מצא מחקר ישראלי, וגם: איך עושים וודקה מערפל?

דונלד טראמפ ושי ג'ינפינג במהלך הביקור בבייג’ינג / צילום: Reuters

סין תעבור לנפט אמריקאי? על מה דיברו טראמפ ושי

נשיא ארה"ב טראמפ ונשיא סין קיימו היום בבייג'ינג סבב שיחות ראשון ● עוד צפויים דיונים נוספים בנושאי סחר, שיתוף-פעולה כלכלי, איראן וטייוואן ● לפי הודעת הבית הלבן, סין הביעה עניין בהגדלת רכישות הנפט האמריקאי כדי להפחית את תלותה במצר הורמוז, והזהירה כי סוגיית טייוואן עלולה לדחוף את היחסים בין המדינות ל"מקום מסוכן מאוד"

יעקב ברדוגו / צילום: תומר שלום, מתוך ויקיפדיה

אין מחירים כאלה: האם ברדוגו עשה עסקה טובה וכמה מס ישלם?

בגלובס נחשף אתמול כי איש התקשורת יעקב ברדוגו מכר דירה בת"א לתושבי חוץ אוסטרליים תמורת 58 מיליון שקל ● היקף המס צפוי לעמוד על מיליוני שקלים, ואיך המחיר לעומת שאר העסקאות באזור?

תכנון של השכונה החדשה בדרום גלילות / הדמיה: מזור-פירשט אדריכלים ומתכנני ערים

ברמת השרון דורשים: להפחית באלפים את מספר הדירות בגלילות

בעלי קרקע, עיריית רמת השרון וארגונים חברתיים נערכים לדיוני ההתנגדויות באחת מתוכניות הבנייה הגדולות בישראל ● שלושה פועלי בניין נהרגו מאז תחילת השבוע בתאונות באתרים ברחבי הארץ ● וגם: העתירה שהוגשה לבג"ץ נגד מינוי מנהל רמ"י יהודה אליהו, וההשקעות החדשות של המוסדיים ● חדשות השבוע בנדל"ן

פינוי בינוי ברמת גן / צילום: טלי בוגדנובסקי

"רעידת אדמה": ההשלכות של פסק הדין שמטלטל את ענף ההתחדשות העירונית

פסק הדין של המחוזי בת"א מערער את אחד המודלים המושרשים שעליו נשען ענף ההתחדשות העירונית במשך שנים, ומעלה חשש לפתיחת הסכמים, עיכוב פרויקטים וריבוי מחלוקות בין דיירים ליזמים ● כיצד הפסיקה צפויה להשפיע על פרויקטים חדשים, האם דיירים ינסו לפתוח הסכמים קיימים, והאם צפויים שינויים נוספים בענף? ● גלובס עושה סדר

סוכנות הונדה בניו ג'רזי, ארה''ב. המכסים עלו לה מיליארדי דולרים / צילום: ap, Ted Shaffrey

ענקית הרכב שמציגה הפסד תפעולי לראשונה זה 70 שנה

יצרנית הרכב היפנית הונדה רשמה הפסד תפעולי שנתי של כ־2.6 מיליארד דולר ב-2025, על רקע ההסתבכות היקרה במרוץ לרכב החשמלי, התחרות מסין והמכסים בארה"ב ● למרות זאת, בוול סטריט ובטוקיו מתמקדים דווקא בתוכנית ההתייעלות ובתחזיות האופטימיות לשנים הבאות, והמניה עלתה בכ־8%

המפקח על הבנקים דני חחיאשוילי / צילום: דוברות בנק ישראל

המפקח על הבנקים לא רואה בעיה ברווחי השיא ומבטיח: "תיכנס תחרות"

בצל רווחי עתק של 32 מיליארד שקל, הכרזת רשות התחרות על הבנקים כקבוצת ריכוז הציתה עימות חזיתי בין הרגולטורים ● המפקח על הבנקים דני חחיאשוילי מתנער מהרעיון ומסביר שלדעתו הדרך לשיפור התחרות עוברת בכלל בתשתיות: "הצעד של רשות התחרות קיצוני, היינו מוכנים לשיתוף פעולה" ● הוא מתנגד למיסוי הבנקים על רווחי יתר, מסתייג מהרפורמה ההיסטורית בשוק ההון ומתחייב: "בתוך שנה יקומו כאן עד שלושה בנקים חדשים" ● ראיון בלעדי

בדרך לפנסיה: זה החיסכון הראשון שכדאי למשוך ממנו

ההחלטה מאיפה למשוך כספים עשויה להיות שווה הרבה מאוד כסף ● מהו המוצר הראשון בתור למימוש, מתי כדאי להפוך את קופת הגמל לקצבה, ומה מומלץ לשמר עבור היורשים? ● מומחי פרישה עונים במדור חדש על השאלות הקריטיות כשיוצאים לפנסיה

מנכ''ל בנק הפועלים, ידין ענתבי / צילום: יונתן בלום

גם אחרי מס מיוחד וירידה בריבית: בנק הפועלים הרוויח 2.1 מיליארד שקל ברבעון

הרווח של הפועלים מציג שחיקה של 13% למול רווח נקי של 2.4 מיליארד שקל בתקופה המקבילה אשתקד, אותה הבנק מייחס לסביבת ריבית ואינפלציה נמוכה יותר ● לצד זאת, הבנק מציג צמיחה מרשימה בתיק האשראי בשיעור של 3.3% ● יחלק מחצית מהרווח הנקי כדיבידנד - סכום של 1.1 מיליארד שקל

שבבים / צילום: Shutterstock, Macro photo

ההנפקה הגדולה של השנה בוול סטריט: מניית השבבים שזינקה ב־100% בתוך דקות

סרבראס מנסה לאתגר את אנבידיה עם מעבד שמתאים במיוחד להפעלת סוכנים ויישומי בינה מלאכותית ● החברה חתמה לאחרונה על עסקת ענק עם OpenAI, אך לא צפוייה להוות איום מיידי על הגדולות ● הזינוק החד מעלה סימני שאלה: האם החתמים השאירו מיליארדי דולרים "על השולחן"