גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הישראלי הבכיר בכוכבת השבבים החדשה של וול סטריט: "נחמד שהמשקיעים מהמרים עלינו"

פחות מחודש מאז הנפקת הענק של סרבראס, הישראלי הבכיר בחברה, חגי לופסקו, מדבר בראיון ראשון על המעבר לעמק הסיליקון, היתרון התחרותי מול אנבידיה ועסקת הענק עם OpenAI ● ומזהיר: ישראל לא יכולה לבנות על שחזור ההצלחה של הסייבר ב־AI, היא נשארת מאחור

חגי לופסקו / צילום: The Linux Foundation
חגי לופסקו / צילום: The Linux Foundation

פחות מחודש חלף מאז הנפיקה חברת השבבים סרבראס (Cerebras) את מניותיה בנאסד"ק, במה שהפכה להנפקה הגדולה ביותר של השנה עד כה. מי שתויגה כ"מתחרה של אנבידיה" גייסה כ־5.5 מיליארד דולר לפי שווי של 40 מיליארד דולר, גבוה מטווח המחירים שחזו להנפקה. בשלב מסוים ביום המסחר הראשון אף עלה מחיר המניה ב־100%, אך בהמשך היא נחלשה ונכון להיום נסחרת סרבראס בשווי של 47 מיליארד דולר.

מאי בשווקים: טירוף השבבים העלה את וול סטריט, הכסף ברח מהקריפטו
בדיוק כשהמציאות מסתדרת לאינטל, אנבידיה מאגפת אותה במגרש הביתי
"שטות מוחלטת": מנכ"ל אנבידיה - הבינה המלאכותית לא אחראית לגל הפיטורים

בראיון לגלובס מספר הישראלי חגי לופסקו, סגן נשיא בכיר בתחומי הענן והאינפרנס (היסק, השלב המתקדם אחרי אימון מודל השפה), כי "היה מאוד מרגש להיות שם בנאסד"ק, להיות חלק מהרגע הזה". לדבריו, "כולנו הבנו שהחברה על מסלול מאוד חיובי, וראינו את ההנפקה כאבן דרך חשובה למדי. היה מאוד נחמד לראות את הביקוש למניה בשוק, זה פידבק מצוין בשבילנו שאנחנו מתקדמים בכיוון הנכון. נחמד לראות שמשקיעים מבינים את זה, ומהמרים עלינו. זה אפשר לנו לגייס סכום משמעותי בשביל המשך הגדילה. יש לנו שאיפות מאוד אגרסיביות".

ייתכן שההנפקה המוצלחת מהווה איתות לכך שהשוק משווע לתחרות לאנבידיה, שמובילה ללא עוררין את השוק, אך לופסקו מדגיש כי "זה איתות מהשוק שהמשקיעים מבינים שהתחום גדול כבר היום והוא מתרחב. זה גם אומר שיש מקום ליותר משחקן משמעותי אחד, ותחרות זה דבר טוב לכולם - כולל ללקוחות, ודוחף את התעשייה קדימה". הוא מציין כי "הייתי לקוח של אנבידיה הרבה שנים, אני מעריך את החברה והטכנולוגיה, אבל ברור שבשוק כזה גדול ומשמעותי יש מקום למספר שחקנים שלכל אחד היכולות, ההתמחות והחוזקה שלו".

על ענן בעמק הסיליקון

לופסקו (47) גדל במושב בחבל לכיש ולמד לתואר ראשון ושני במדעי המחשב. כיום הוא מתגורר בסן פרנסיסקו, קליפורניה, עם אשתו ושני ילדיו: "הגעתי לעמק הסיליקון עם המשפחה ב־2014, כשאמזון גייסה אותי להצטרף למרכז הפיתוח שלהם בסן פרנסיסקו", הוא מספר. "זה היה מעבר לא פשוט. תרבות העבודה בארה"ב שונה מישראל, אין תמיכה קרובה של משפחה וחברים, ויוקר המחיה גבוה אפילו בהשוואה לישראל. זה ממש לבנות את הכול מאפס בגיל 35, שזה כבר אמצע הקריירה".

אז מדוע לעבור?
"עם כל הקשיים, עבודה בעמק הסיליקון הייתה מבחינתי סוג של שאיפה עוד מהימים שהייתי סטודנט. זה המקום שבו הומצאו הטכנולוגיות הכי חשובות ב־50 שנה האחרונות, ובו התחילו רוב חברות הטק המובילות. מאוד רציתי לחוות את זה, ולמזלי אשתי ענבל שיתפה פעולה", הוא אומר בנימה מחויכת.

הוא גויס לחטיבת הענן של אמזון, בה עזר לבנות את אחד השירותים הראשונים של למידת מכונה, מה שנקרא היום בינה מלאכותית. לאחר מכן עבר למטא ובהמשך כסמנכ"ל פיתוח לסטארט־אפ קטן בשם MosaicML, שלימים נמכר ב־1.3 מיליארד דולר, בו הוביל את תחום הבינה המלאכותית (AI). בשנת 2024 הצטרף לסרבראס, שהוקמה לפני כעשור על ידי אנדרו פלדמן (הנשיא ומנכ"ל החברה), ושם הוא מוביל כאמור את תחומי הענן וה־Inference (שלב ההיסק, שבו מודלי AI שכבר אומנו, משמשים להפעלת שירותים ויישומים בפועל).

סרבראס היא אחת השחקניות המדוברות ביותר בעולם החומרה ל־AI, וכאמור מנסה לאתגר את הדומיננטיות של אנבידיה בתחום. בשנים האחרונות, עם התרחבות מהפכת ה־AI, כשעיקר המשקל בעיבוד בינה מלאכותית עובר ממשימות אימון ליישום מודלים והיסק, זוכה השבב של החברה לעניין מיוחד.

לופסקו מרים שבב של סרבראס בזמן שהוא מדבר, וזה נראה כמו מגש פיצה אישי: "אנחנו מביאים חומרה שהיא ייחודית", הוא אומר. "צריך להבין שבגלל שמודלי AI הם גדולים ותובעניים מבחינה חישובית, הצ'יפים הללו מותקנים ומחוברים עם תקשורת ברוחב פס גבוה. זה מה שמלאנוקס הישראלית, שנרכשה על ידי אנבידיה, עשתה ומה שמהווה תשתית קריטית אצל אנבידיה". הגישה של סרבראס שונה משל שאר התעשייה, כשבמקום לייצר שבבים קטנים ולחבר אלפים מהם יחד בתוך שרתי ענק, היא מייצרת שבב גדול על פיסת סיליקון אחת.

שבב ה־AI של סרבראס נחשב לגדול בעולם, והוא בנוי מפרוסת סיליקון המפורקת לשבבים המורכבים אלה על אלה, מחוברים בחוטי תקשורת מהירה ומאפשרים מהירויות עיבוד ומחשוב - ששבב אחד של אנבידיה אינו מסוגל לספק. המשמעות היא שמהירות העברת הנתונים והזיכרון תהיה מהירה משמעותית, ולדברי החברה יכולות ההיסק (אינפרנס) שלה מהירות פי 10 עד 15 מאלה של רכיבי ה־GPU מבית אנבידיה.

"בחברה זיהו את ההזדמנות עם הבינה המלאכותית", מספר לופסקו. "מאוד מוקדם, כבר לפני עשור, היה ברור להם שהנושא מתחיל לתפוס תאוצה והייתה להם אבחנה שהחומרה שעליה מריצים AI לא תוכננה עבורה. לאחר שזיהו בחברה את תחום ההיסק ככזה שגדל ויש להם יתרון תחרותי בו, הם גייסו אותי". בין היתר אחראי התחום שתחת ניהולו על עסקאות עם מעל ל־10 חברות בולטות בענף דוגמת OpenAI, אמזון, Block של ג'ק דורסי ונוספות, שנמנות עם לקוחות החברה.

מתשקיף ההנפקה עולה כי בשנת 2025 צמחו הכנסות סרבראס ב־75% לכ־510 מיליון דולר, כש־70% מהן מגיעות מתחום החומרה, עם רווחיות גולמית של 43%. היתר מתחום הענן ושירותים אחרים, עם רווחיות גולמית של כ־30%. החברה מעמק הסיליקון העסיקה 708 עובדים בסוף 2025, מרביתם בארה"ב.

מתקדמים משלב האימון

לופסקו מספר כי כשהחל לעסוק בתחומי ה־AI, "אימון המודלים קיבל את הדגש המשמעותי ויכולות ההיסק לא היו משמעותיות. רוב ההשקעה הייתה בפיתוח המודלים ולא היו הרבה אפליקציות. עכשיו זה משתנה דרמטית, אנשים קלטו מה הטכנולוגיה הזו מאפשרת והמודלים הרבה יותר אינטליגנטיים. התוצאה לדעתי היא שיש ביקוש גובר להיסק, כשאנו רק מגרדים את פני השטח". לדבריו, "האפליקציות הכי יעילות בתחום הבינה כיום הן יכולות התכנות של מודלי השפה, שהם לחלוטין 'קילר אפליקיישן', וזו רק ההתחלה".

הנפקת Cerebras / צילום: Nasdaq, Inc./ Vanja Savic

אחד היתרונות המרכזיים של אנבידיה בשוק, הוא שהיא לא רק סיפקה שבב חזק במיוחד ויעיל, אלא גם אקוסיסטם - מערכת הפעלה בשם CUDA, שלמעשה ייצרה שפה בשוק שכולם היו צריכים לאמץ ולפעול לפיה. לשאלה איך בסרבראס מתמודדים עם כך, השיב לופסקו כי "קודה משמעותית יותר בעולם של אימון מודלים. באינפרנס היא לחלוטין לא רלוונטית, אף אחד לא משתמש בקודה בשביל ההיסק. אף לקוח שלי מעולם לא שאל 'האם אתה תומך במערכת ההפעלה קודה של אנבידיה?'. מה שמעניין אותם זה המהירות, ואיזה מודלים תומכים בצרכים שלהם".

ב־OpenAI נפל האסימון

התחום השני שעליו אחראי לופסקו בסרבראס הוא תחום הענן, והוא שהוביל בסופו של דבר לעסקת הענק עם OpenAI, בהיקף 20 מיליארד דולר. "תחום הענן מאוד משמעותי מבחינת סרבראס. כל מפתח יכול להיכנס לאתר האינטרנט שלנו, להירשם ולקבל גישה ל־API (ספריות קוד, פקודות ופונקציות שמתכנתים יכולים להשתמש מבלי לכתוב בעצמם, נ"ט) שלנו דרך הענן", מספר לופסקו.

"כך עשינו דמוקרטיזציה לטכנולוגיה, והיום יש בערך 500 אלף מפתחים שמשתמשים בענן שלנו. הרבה מהם סטודנטים או סתם חובבים, ויש גם יזמים. הענן מילא תפקיד מאוד חשוב בלסייע לאנשים להבין את הטכנולוגיה הזו, ולנו - לנצח עם לקוחות כמו OpenAI ואמזון".

איך זה קרה?
"ברגע שהשקנו את המוצר, לאט־לאט התחלנו לזכות בלקוחות מסקיילים הולכים וגדלים. בגלל שתחום Coding Agents (מערכות AI אוטונומיות שנועדו לתכנן, לכתוב ולאתר באגים בתכנות, עם התערבות אנושית מינימלית, נ"ט) הוא מאוד חם כיום, והמהירות שלנו סיפקה יתרון משמעותי, הרי שגם סטארט־אפים רבים יותר שבונים Coding Agents התחילו להשתמש בנו".

לופסקו מוסיף כי "גם OpenAI הבחינו בנו וראו שהמתחרים שלהם משתמשים בנו ויש פה יתרון משמעותי, והחליטו שהם גם רוצים להשתמש בענן שלנו כדי להפעיל את שירות ה־Coding Agents שלהם. האפליקציה שלהם מדהימה, אגב, אני משתמש בה הרבה".

אחת הביקורות שמושמעות כלפי החברה היא בדבר מאגר לקוחות נמוך והסתמכות רבה על איחוד האמירויות.
"יש מאות ארגונים שהם לקוחות שלנו היום, ואני לא חושב שהמספר קטן. זה נכון שיש לנו מספר קטן של לקוחות מאוד גדולים, ואחד מהגדולים היא G42 מאיחוד האמירויות. שם הבינו את הפוטנציאל בטכנולוגיה של סרבראס בשלב מאוד מוקדם ורכשו די הרבה מערכות חומרה. הם היו הלקוח הכי גדול שלנו מבחינת הכנסות עד שנסגרה העסקה עם OpenAI".

העסקה הזו עם OpenAI - שהפכה אותה ללקוח הגדול ביותר כיום של סרבראס, היא גם אחת העסקאות הכי גדולות בהיסטוריה של עמק הסיליקון - 750 מגוואט כוח מחשוב. "זה גבוה יותר מצריכת החשמל של תל אביב, ובערך צריכת החשמל של סן פרנסיסקו", מציין לופסקו, ומוסיף כי "נכון שהיה נחמד אם ההכנסות היו מתפלגות באופן שווה בין אלפי לקוחות, אבל זו לא בעיה מהותית שיש לך כמה לקוחות מאוד מאוד גדולים, וזה גם קצת הטבע של התחום הזה: מספר קטן של לקוחות, שחקנים מאוד מאוד גדולים שמבצעים השקעות ענקיות".

ישראל צריכה להתעורר

יש לסרבראס תוכניות להקים מרכז פיתוח פה בישראל?
"כרגע אין תוכניות כאלה. אני חושב שהטאלנט בישראל הוא באמת מהשורה הראשונה, ואני אישית כמובן מאוד אשמח אם תהיה איזו הזדמנות כזאת בהמשך. יש הרבה חברות ענק שמכירות בכך שקורה בישראל תהליך מאוד משמעותי ומקימות בה מרכזי פיתוח, למרות ששער הדולר הנוכחי לא מעודד לכך".

ומה הטיפ שלך למדינה?
"הייתי רוצה לראות יותר טאלנטים בתחום הבינה המלאכותית. אני חושב שישראל ברמת המדינה צריכה לתת יותר תשומת לב לפיתוח הטאלנט והתשתיות בתחום ה־AI. אני לא רואה שעושים את זה מספיק. זה שישראל הצליחה מאוד בתחום הסייבר, לא אומר שצריך לצפות שזה ישוכפל לתחום AI, כי הוא תחום שונה. יש בו יותר חשיבות למחקר אקדמי ולהשקעה בתשתיות. במדינות אחרות, כמו למשל השכנים שלכם באיחוד האמירויות, עושים השקעות מאוד אסטרטגיות בדיוק בתחומים האלה. בישראל פחות רואים את זה".

לסיום הראיון, לופסקו אומר כי "בתור חברה שעושה משהו מאוד חדשני, צריך הרבה סבלנות לספר את הסיפור שלך עד שאנשים מתחילים להבין אותו, כי זה לוקח זמן. אנחנו דיברנו על החשיבות של אינפרנס והמהירות שלו עד שזכינו בעסקאות עם חברות כמו אמזון ו־OpenAI שנפל להם האסימון בהקשר זה".

עם זאת, הוא מודע לכך ש"יש הרבה פחד סביב ה־AI, מהחשש שעלול להיעשות שימוש שלילי בטכנולוגיה הזאת. בסופו של דבר זה תלוי בעיקר בבני אדם שמפעילים אותה, ואני מאמין מאוד גדול בפוטנציאל של ה־AI לשפר את החיים של אנשים בעולם".

עוד כתבות

מתוך הסרט בופור / צילום: יח''צ

היכן צולם הסרט "בופור" שביים יוסף סידר?

איזו מדינה אסייתית היא הראשונה בעולם שאסרה רכיבה על פילים, על שם מי נקראת כיכר ספרא בירושלים, וכמה צבעים יש בדגל הגאווה? ● הטריוויה השבועית

פטריק דרהי, הבעלים של אלטיס (ארכיון) / צילום: ap, Thibault Camus

קונסורציום של חברות תקשורת צרפתיות רוכש את SFR של פטריק דרהי ב-20.4 מיליארד אירו

קונסורציום של חברות תקשורת צרפתיות חתם על הסכם לרכישת SFR, ספקית הסלולר השנייה בגודלה בצרפת ב-20.4 מיליארד אירו ● ייתכן שהעסקה תושלם עד המחצית השנייה של שנת 2027 ● מנכ"לית אורנג': "ההסכם נועד לחזק את מעמדה של אורנג' כמובילה בצרפת ובאירופה"

מיכל גור / צילום: לילך רז

בגיל 50 היא הייתה מובטלת ארבע שנים. היום היא עומדת בראש חברת נדל"ן ותיקה

"בבית הספר היסודי התפרץ השד העדתי. קראו לי 'פרענקית', וכשהתחילו ללגלג עליי בגלל שם המשפחה, אסלן, אמי רצה למשרד הפנים ושינתה לגור. התחנכנו בבית להוריד את הראש" ● שיחה קצרה עם מיכל גור, מנכ"לית פרץ בוני הנגב

מתחם הבונקרים Vivos xPoint / צילום: באדיבות WSJ

הם עברו לחיות בבונקרים כדי לשרוד את סוף העולם. האיום הגיע מבפנים

מתחם של מאות בונקרים בדרום דקוטה משווק כמפלט המושלם מתרחישים כמו מלחמה גרעינית או מגפה עולמית ● אלא שמה שהיה אמור להיות "הישרדות ברמת חמישה כוכבים", הפך לזירת קרבות ● מבעיות תשתית, דרך סכסוכי שכנים ועד יוקר הארנונה - התביעות נערמות, ואפילו נשקים נשלפו

בניין מגורים בפלורידה, מיאמי. הזרמת העושר הזניקה את ההכנסות ממסים / צילום: Shutterstock

מעמד הביניים נדחק החוצה: מיאמי מתעשרת, וגם מצטמצמת

בום של עושר מניע חלקים מכריעים בכלכלת המטרופולין, אך הוא גם זה שצמצם את האוכלוסייה שלה

ירידות חדות בשווקים / אילוסטרציה: Shutterstock

מניות השבבים ודוח התעסוקה שלחו את וול סטריט ליום הכי גרוע זה יותר משנה

בעוד הצפי עמד על תוספת של 85 אלף משרות חדשות, שוק התעסוקה הוסיף 172 אלף משרות ● הביטקוין השלים היום יום שישי רצוף של ירידות, רצף ההפסדים הארוך ביותר מאז אוגוסט וצונח לשפל שלא נראה מאז אוקטובר 2024 ● תשואות אג"ח ארה"ב עולות בעקבות דוח התעסוקה, על רקע התחזקות הציפיות לכך שהפדרל ריזרב עשוי להעלות את ריבית עד סוף השנה

השופט נעם סולברג / צילום: גיל יוחנן

גל שביתות במערכת המשפט כאות הזדהות עם השופט סולברג

במסגרת אסיפות ההסברה, ידונו במשמעות ההתפרעות, השלכותיו על עצמאות הרשות השופטת והצורך להבטיח כי שופטים יוכלו לבצע את מלאכתם ללא מורא וללא חשש ● אליהם מצטרף גם ארגון הפרקליטים, שייצאו מאולמות בתי המשפט ויעמדו מחוץ לבתי המשפט לאות הזדהות עם השופטים בכלל והשופט סולברג בפרט

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

"בהנחה קטנה": בכמה נמכר קוטג' עם 6 חדרים במזכרת בתיה?

על מגרש בשטח של כ־200 מ"ר בשכונת הראשונים במזכרת בתיה נמכר קוטג' בשטח בנוי של 140 מ"ר תמורת 4.4 מיליון שקל ● המתווך גלעד דמרי: "המחירים ביישוב עדיין ברמה גבוהה, מה שמקשה על קידום עסקאות נוספות" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

גיל גבע, יו''ר קבוצת תדהר / צילום: עופר חג'יוב

לפי 8 מיליארד שקל אחרי הכסף: תדהר השלימה את הנפקת הענק; אלה המוסדיים שהשתתפו בהנפקה

לגלובס נודע כי הגופים הגדולים שהשתתפו בהנפקה הם: מור, כלל, מגדל והפניקס, אלטשולר שחם, ילין לפידות ומיטב ● תדהר תיכנס לבורסה כשהיא במאבק מול דמרי וישראל קנדה על התואר חברת הבנייה הגדולה בבורסה ● בשנה שעברה הכניסה החברה 2.9 מיליארד שקל והרוויחה 207 מיליון שקל

אילוסטרציה: Shutterstock

מה עושים כשחשבון דיגיטלי נפרץ או ננעל?

התפתחות הבינה המלאכותית מסייעת מאוד למתקפות סייבר על חשבונות וואטסאפ, פייסבוק, אינסטגרם או ג'ימייל, אך יש כמה צעדים שמאפשרים להחזיר את השליטה במצב

עגלת הקפה קטרינה / צילום: הילה ביסטריצר

במרחק 20 דקות מתל אביב יש יער שטומן הפתעות קולינריות ומרחיבות לב

עגלת שף עם קינוחים משובחים, סיורי ליקוט שמסתיימים בארוחה, מפעל נרות בריחות מענגים ו-1,800 קופים מקפצים ● ביקור בבן שמן

צילום: Shutterstock

הזמר ישי לוי הלך לעולמו בגיל 63

לוי, מהמוזיקאים המזוהים והמשפיעים ביותר במוזיקה הים-תיכונית בישראל, הלך הלילה לעולמו בגיל 63 • "בכאב בלתי נתפס אנחנו מודיעים על פטירתו של ישי לוי הלילה. אין מילים כרגע", מסרה משפחתו • שר התרבות: "מחלוצי המוזיקה המזרחית בארץ, אומן שהצליח לגעת בלבבות של דורות שלמים"

האם אתם מוכנים לחיים ארוכים? / אילוסטרציה: Shutterstock

החוקר שמציע: תתחילו לחשוב על החיים בגיל 100

ד"ר יוחאי שביט, מנהל המחקר במכון סטנפורד לאריכות ימים, טוען שגיל 100 הוא אופציה שרובנו צריכים להביא בחשבון, וצריך להיערך אליה כבר בגיל צעיר ● בעזרת מחקריו, הוא מבקש לכתוב נרטיב חדש לעשורים האחרונים של החיים ● שיחה עם חוקר שמביט בלי פחד ב"גיל החדש"

הילה ויסברג ודין שמואל אלמס בשיחה עם ד''ר אושרית בירודקר / צילום: Kingshuk Bhuyan

חוקרת הביטחון שבטוחה: זו המדינה שצריכה להדיר שינה מעינינו

שיחה עם ד"ר אושרית בירודקר, חוקרת בכירה במכון ירושלים לאסטרטגיה וביטחון (JISS) ● על הניהול הלקוי שהפך את פקיסטן ממדינה עשירה לענייה, הנשק והמיליארדים שמחברים אותה לסעודיה והאינטרס המשותף עם ישראל

למה נעלמו השטרות מהצ'יינג'ים?

חברת רחפנים ישראלית נמכרה השבוע למוטורולה סולושנס האמריקאית. מה היה היקף הרכישה? ● כמה דירות מכרה ישראל קנדה בשדה דב ברבעון הראשון של השנה? • חושבים שאתם בקיאים בכל מה שקרה השבוע בכלכלה בארץ ובעולם? בואו לבחון את הידע שלכם ● החידון הכלכלי של גלובס

צילומים: רווח הפקות-ויקיפדיה, בר-אל, טלי בוגדנובסקי

המתעשרים החדשים: התגמול שהופך שכירים למיליונרים

אם בעבר תגמול באמצעות אופציות היה מזוהה בעיקר עם חברות טכנולוגיה, הרי שבשנים האחרונות עוד ועוד חברות מתחומי הנדל"ן, התעשייה והפיננסים מעניקות אותו לעובדיהן ● מנהל בשפיר הנדסה: "בדיוק קניתי בית, כך שזה סגר לי את הפינה. עכשיו אשתי רוצה רכב חדש, אז אמרתי לה 'חכי, אמור להיות לי עוד סיבוב בעוד חצי שנה'"

בנימין נתניהו ודונלד טראמפ / צילום: ap, Mark Schiefelbein

כולל וויטקוף: הבכירים בממשל טראמפ שישראל ריגלה אחריהם

דיווח: בארה"ב מזהים עלייה נרחבת בפעילות הריגול של ישראל נגדה ● בחריין: יירטנו טילים וכבט"מים מאיראן • אזעקות הופעלו בגליל המערבי • יועצו של חמינאי: "טראמפ זקוק להסכם זמני כדי לפתוח מחדש את הורמוז" ● בעקבות טעות בזיהוי: חיילים וקצין בצבא לבנון נהרגו; עאון: "הפרה בוטה" ● חילופי מהלומות הלילה: איראן שיגרה כטב"מים לעבר מצר הורמוז, מטוסי קרב אמריקאים הפילו ארבעה מהם ● עדכונים שוטפים

מפולת בוול סטריט / צילום: אילוסטרציה: Shutterstock

חדשות טובות הן חדשות רעות: מה עומד מאחורי המפולת בוול סטריט?

דווקא דוח תעסוקה מצוין שלח את השווקים לירידות חדות בשל חשש המשקיעים כי נגוזה התקווה להורדת ריבית ● ומה אומרים המומחים?

אילוסטרציה: Shutterstock

יפן ואירופה על חשבון ארה"ב: החוב העולמי בשיא, ואלה ההשלכות

החוב העולמי הגיע ל-353 טריליון דולר - רמה שלא נראתה מאז ומעולם ● האם זו בסך הכל עדות להתרחבות טבעית של הכלכלה, או שזה סימן למשבר שהולך ומתקרב? ● המשרוקית של גלובס עם המשמעויות של התקדים הכלכלי ההיסטורי

שר המשפטים יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

בעקבות פסיקת בג"ץ: לוין פרסם מועמדים לחלק מבתי המשפט המחוזיים

ביהמ"ש העליון קבע כי על שר המשפטים יריב לוין לכנס את הוועדה לבחירת שופטים לצורך בחירה בשופטים לבתי המשפט המחוזיים, תוך מתן קדימות למחוזיים בבאר שבע ובחיפה שם המחסור החמור ביותר ● מזה שנה וחצי לא מונו שופטים בישראל עקב סירובו של לוין להביא לאישור הוועדה מועמדים שלא מוסכמים על כל חברי הוועדה