גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  שוק ההון והשקעות

עליות באירופה; הבנק המרכזי האירופי צפוי להעלות ריבית

החוזים בניו יורק עולים קלות לאחר יום מסחר אדום, שבו איבד הנאסד"ק כ-2% בשל המתיחות מול איראן וגל מימושים בשבבים ● למרות דוחות חזקים, אורקל צנחה ב-10% במסחר המאוחר וסופר מיקרו איבדה 20% על רקע תוכניות גיוס הון מסיביות • שוק האג"ח האמריקאי מאותת על העלאת ריבית, בעוד ה-ECB צפוי להעלות היום את הריבית לראשונה מזה כמעט 3 שנים • אסיה ננעלה במגמה מעורבת, מחירי הנפט יורדים

הבנק המרכזי באירופה / צילום: Shutterstock, Yavuz Meyveci
הבנק המרכזי באירופה / צילום: Shutterstock, Yavuz Meyveci

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

12:20

המסחר באירופה ממשיך להתנהל בעיקר בעליות שערים. בורסת פרנקפורט נסחרת ביציבות, בעוד הבורסות בלונדון ובפריז מטפסות בכ-0.6%.

אחרי שטיפסו קלות בפתח יום המסחר, מחירי הנפט רושמים כעת ירידות של עד 1%. נפט מסוג ברנט נסחר סביב 92 דולר לחבית, בעוד נפט מסוג אמריקאי (WTI) נסחר סביב 89 דולר לחבית.

10:10

המסחר באירופה נפתח היום, בעליות שערים קלות. הבורסה בפריז ובלונדון מזנקות ב-0.6%, והבורסה בפרנפורט גדלה ב-0.1%, בצל ודאות כמעט מוחלטת של השווקים, לגבי העלאת ריבית ראשונה מצד הבנק המרכזי האירופי (ECB) מזה כמעט שלוש שנים (מאז ספטמבר 2023). השווקים מתמחרים כעת, העלאה של 25 נקודות בסיס (רבע אחוז), כאשר הסוחרים צופים בסך הכל כשלוש העלאות ריבית בסבב הנוכחי. הרקע הוא עליית מדד המחירים לצרכן ל-3.2% באפריל, כאשר מדד הליבה טיפס ל-2.5% (בעיקר בשל התייקרות השירותים) - מה שמעורר חשש בבנק מפני השפעות משניות של האינפלציה.

ענקית הקמעונאות הבריטית Frasers הגישה הצעת רכש בהיקף של 2 מיליארד אירו עבור מותג הפרימיום הגרמני הוגו בוס. ההצעה, העומדת על 38 אירו למניה, משקפת פרמיה של 4% על מחיר הסגירה האחרון של המניה. הדירקטוריון של הוגו בוס הודיע כי יבחן את ההצעה.

החוזים העתידיים בוול סטריט מתנהלים במגמה חיובית, ומצביעים על עליות של עד 0.8%.

בשוק הסחורות, לאחר העליות האחרונות, מחירי הנפט רושמים כעת מגמה יציבה.

8.30

אסיה

המסחר באסיה מתנהל הבוקר במגמה מעורבת: מדד הניקיי ננעל בעלייה קלה של 0.1%, ובדרום קוריאה מדד הקוספי מטפס ב-0.3%. מנגד, בסין נרשמות ירידות שערים, כאשר מדד שנחאי מאבד 0.3% ומדד האנג סנג נחלש ב-0.9%.

וול סטריט

וול סטריט ננעלה אתמול באדום בוהק, על רקע איומו של טראמפ לתקוף באיראן, לצד המשך של גל המימושים בסקטור השבבים. הנאסד"ק מוטה הטכנולוגיה נפל בכ-2%, ה-S&P 500 איבד מערכו כ-1.6% והדאו ג'ונס נחלש בכ-1.9%.

קרן הסל SOXX, אשר עוקבת אחר מניות השבבים, איבדה מעל 3%, כאשר בין המניות שבולטות בירידות ניתן למצוא את אנבידיה, מיקרון, מארוול, ברודקום, AMD ועוד. נזכיר כי ביום שישי החולף, קרן הסל SOXX רשמה את הנפילה היומית החדה ביותר שלה מזה שש שנים וצנחה במעל 10%. ביום שני, היא התאוששה וטיפסה ב-5%, אך בהמשך השבוע, חזרה להיסחר בירידות. גם קרן הסל XLK, אשר עוקבת אחר סקטור הטכנולוגיה בוול סטריט, נחלשה במעל 2%. שתיהן נמצאות כעת בטריטוריה של תיקון - כלומר, ירדו מעל 10% מהשיא האחרון שלהן.

מניות טכנולוגיה

מניות הטכנולוגיה והבינה המלאכותית ממשיכות לרכז עניין רב ומפגינות רגישות גבוהה לתמחורים המתוחים, כפי שעלה בבירור מדוחותיה של ענקית התוכנה והענן אורקל. החברה אמנם עקפה את תחזיות האנליסטים ברבעון הרביעי של שנת 2025 עם רווח מתואם של 2.11 דולר למניה והכנסות של 19.18 מיליארד דולר, ואף הציגה זינוק מרשים בהתחייבויות העתידיות ל-638 מיליארד דולר - נתון המעיד על ביקוש קשיח לתשתיות ה-AI שלה, בין היתר מצד OpenAI. עם זאת, פספוס מינורי בהכנסות פעילות הענן הרחבה, שהסתכמו ב-9.91 מיליארד דולר לעומת צפי של 9.99 מיליארד דולר, הספיק כדי להצית גל מכירות ולשלוח את המניה לצניחה של 10% במסחר המאוחר אתמול.

בנוסף, החברה מסרה כי צפויה לגייס 40 מיליארד דולר באמצעות מימון חוב והון עצמי, כולל מכירת מניות בשווי 20 מיליארד דולר עליה הודיעה מוקדם יותר השנה. זאת, לאחר שגייסה 43 מיליארד דולר בחוב ו-5 מיליארד דולר בהון עצמי בשנת הכספים 2026 - מהלך שהדאיג את המשקיעים בשל אי־ודאות שהביקוש לבינה מלאכותית יכול להצדיק היקף כזה של הון חדש.

עוזי לוי, מנהל מחקר חו"ל במזרחי טפחות, מסביר בסקירתו כי הדוח אמנם היה חזק, אך השוק הגיב לתוכניות העתידיות: "הירידה החדה נבעה מחששות כבדים של המשקיעים לגבי לחץ זמני על שולי הרווח הגולמי בעקבות עלויות ההרחבה המואצות וההקמה המסיבית של מרכזי נתונים חדשים, לצד תוכניות החברה לגיוס הון של כ-40 מיליארד דולר בשנת הכספים 2027 למימון השקעות הון אלו".

מניית חברת השרתים סופר מיקרו קמפיוטר צנחה אתמול במעל 20% במסחר בוול סטריט, לאחר שהודיעה על גיוס הון בגובה של 7 מיליארד דולר, ומחקה משווייה כ-6.5 מיליארד דולר. על פי הצהרתה הרשמית של החברה, מטרתה של התוכנית היא "לממן רכישת רכיבים על מנת לספק את הזמנות ה-AI שהחברה קיבלה בשבועות האחרונים עבור שרתי ה-AI המתקדמים שלה". החברה, אשר מעצבת ומייצרת מערכות שרתים ואחסון, מסרה כי קיבלה בשבועות האחרונים הזמנות בגובה של 39 מיליארד דולר עבור שרתי ה-AI שלה.

לפי דיווח במרקטוואץ', החברה מתכננת להנפיק מניות חדשות בשווי 1.25 מיליארד דולר, ותעודות פיקדון בשווי 3.75 מיליארד דולר, המייצגות חלק יחסי במניות הבכורה הניתנות להמרה שהחברה הנפיקה לאחרונה. בנוסף, החברה מתכננת להשתמש בתוכנית מכירה בשוק החופשי (תוכנית ATM) כדי למכור מניות רגילות בשווי של עד 2 מיליארד דולר, החל מהרבעון השלישי של שנת 2026.

רק בשבוע שעבר, הודיעה אלפאבית (גוגל)על תוכנית לבצע גיוס הון אדיר בהיקף של 80 מיליארד דולר, כדי לממן את התרחבותה בתחום ה-AI - מהלך שעורר מחדש חששות בקרב חלק מהמשקיעים באשר להוצאות ההון העצומות של החברות הפועלות בזירת הבינה המלאכותית.

מניית סנדיסק נחלשה מעט מהשיא שאליו הגיעה לאחרונה, אך מאז שחזרה להיסחר בנאסד"ק בפברואר 2025 הכפילה את שווייה פי 47. השבוע, שני אנליסטים העלו שוב את מחירי היעד למניה. סנדיסק, שהוקמה על־ידי אלי הררי, היא יצרנית רכיבי זיכרון, וכמו אחרות בתחום נהנית ממומנטום חזק בשל הביקושים הגבוהים לתשתיות AI, בעוד שההיצע מוגבל.

בבנק אוף אמריקה מחיר היעד עלה מ־1,550 ל־2,100 דולר, פרמיה של 27.5%, בהמלצת "קנייה". האנליסטים ציינו שהביקוש נותר חזק והם צופים עלייה במחיר המכירה הממוצע לפחות עד המחצית הראשונה של 2027. בקנטור מחיר היעד עלה מ־1,800 ל־2,900 דולר, פרמיה של 76%, בהמלצת "תשואת־יתר" (לצד העלאה גם לחברה אחרת בתעשייה, מיקרון). בקנטור סבורים כי המחסור בהיצע בתעשייה יימשך גם ב־2027 וב־2028.

לצד המתחים הגאופוליטיים, בשוק ייחסו את הירידות אתמול לכמה גורמים. חלק מהאנליסטים מעריכים כי המשקיעים מפנים מקום בתיקי האחזקות שלהם להנפקת SpaceX מחר, שתהיה ההנפקה הראשונית לציבור הגדולה בהיסטוריה. אחרים מאמינים כי מדובר במימושים לאחר הראלי החסר־תקדים שהציגו מניות השבבים בתקופה האחרונה, שכן גם אחרי הלחצים האחרונים שחוו מניות אלו, קרן הסל SOXX עדיין רושמת עלייה של מעל 80% מתחילת השנה.

מרתה נורטון, אסטרטגית ההשקעות הראשית של Empower Investments, אמרה ל-CNBC כי "אם אנחנו מדברים על המהות של מה שראינו בשבועות האחרונים, זה באמת התרכז באותו תחום של זיכרונות ושבבים שהקפיץ את השוק. זה היה הכוח האמיתי מאחורי הכל, ובאמת זה זינק כל כך חזק, שזה מרגיש מאוד קרוב לשיא (במקור: toppy) כרגע. אז, האם זה אומר שיש סוג של התדרדרות בנתוני היסוד של שוק? אני לא כל כך בטוחה לגבי זה, אבל בהחלט נראה שיש סנטימנט מתוח ושאנחנו מקבלים סוג של תיקון".

ישראליות בוול סטריט

מניית נאבן קפצה במסחר המאוחר בנאסד"ק ב-19.6% אחרי שהחברה פרסמה את הדוחות הכספיים לסיכום הרבעון הראשון שלה (שהסתיים בסוף אפריל). החברה, המספקת פתרונות לניהול נסיעות עסקיות, רשמה צמיחה של 40% בהכנסות ל-220 מיליון דולר, צמצמה את ההפסד הנקי לפי כללי GAAP ב-67% ל-20.5 מיליון דולר ועברה מהפסד לרווח נקי Non-GAAP בסך 21.6 מיליון דולר, שהם 8 סנטים למניה. החברה גם העלתה את התחזית השנתית שלה וצופה הכנסות של 907-913 מיליון דולר, שמשקפות צמיחה של 30%, לעומת תחזית קודמת ל-866-874 מיליון דולר.

חברת התרופות טבע הודיעה על השלמת הרכישה של Emalex Biosciences עליה היא הודיעה לפני מספר שבועות. טבע רכשה את אמלקס תמורת 700 מיליון דולר, סכום שעשוי לגדול ב-200 מיליון דולר בעתיד על בסיס עמידה באבני דרך מסחריות. החברה הנרכשת מפתחת טיפול לתסמונת טורט וזו הרכישה הראשונה של טבע אחרי כעשור.

חברת האוצר הדואלית זוז סטרטג'י, שנסחרת ברמות שפל על רקע נפילת הביטקוין - המטבע שבו היא מחזיקה, הודיעה על בחינת חלופות אסטרטגיות במטרה להשלים את אסטרטגיית האוצר ולשפר את הערך לבעלי המניות. לפי הדיווח, דירקטוריון החברה "סבור שראוי לבחון הזדמנויות נוספות שיוכלו למנף את מבנה ההון הנוכחי של החברה, המומחיות של ההנהלה שלה והיחסים האסטרטגים שלה". בחברה ממשיכים להאמין בביטקוין, למרות הנפילה במחיר המטבע, אך מציינים כי ישקלו רכישות, השקעות, שותפויות ויוזמות אחרות כדי להשלים (ולא להחליף) את הפעילות הקיימת. נזכיר שתהליך קודם של בחינת חלופות אסטרטגיות הוביל לכך שלפני כשנה החברה שינתה את פעילותה מתחום האנרגיה המתחדשת והפכה לחברת אוצר.

חברת שירותי ה-IT וואן טכנולוגיות הודיעה אתמול לבורסה כי חברה בת שלה נתבעת בצרפת. לפי הדיווח, נגד החברה הבת BA LINK וחברת הביטוח שלה הוגש כתב תביעה בבית המשפט בצרפת, כאשר לקוח שלה תובע שיפוי בגין נזקים בטענה לאירוע דליפת מידע. סכום התביעה עומד על כ-36.4 מיליון אירו בתוספת הוצאות. לפי הדיווח, לפי ההסכם בין החברה הבת ללקוח, אחריות החברה הבת כלפי הלקוח מוגבלת עד 8 מיליון אירו. "יצוין כי כתב התביעה טרם הומצא לחברה כדין", ציינה וואן והוסיפה כי החברה וחברת הביטוח לומדות את הנושא.

שוקי האג"ח

שוקי האג"ח בארה"ב כבר מתמחר העלאת ריבית. התשואות הממשלתיות ל־10 שנים טיפסו ליותר מ־4.5%, והתשואה על האג"ח לשנתיים, שנחשבת רגישה יותר לשינויים בריבית בטווח הקצר, עלתה ליותר מ־4.13% - שיא של יותר משנה, למרות שריבית הפד עומדת על 3.5%־3.75%.

בכך, שוק האג"ח האמריקאי מעביר מסר חד ליו"ר החדש של הפד, קווין ווארש, שצריך להחליט על הריבית ביום רביעי הבא (ה-17 ביוני). לפני כניסתו לתפקיד, הוא רמז לא פעם שהמדיניות המוניטרית כבר מגבילה את הפעילות הכלכלית ושיש מקום להקלות בעתיד. כעת, הוא ניצב מול שוק אג"ח שמאותת את ההיפך: שהפד עלול להיות "מאחורי העקומה" במאבק באינפלציה.

סחורות ומטבעות

בשוקי הסחורות והמטבעות, הדולר מתחזק בעולם כשמדד ה־DXY האומד את כוחו מול המטבעות המרכזיים, עלה ב־0.5% בשבוע החולף. בעקבות המתיחות המוגברת בין ארה"ב ואיראן ואיומי טראמפ לבצע תקיפות נוספות נגדה, מחירי הנפט טיפסו אמש במעל 2%. הבוקר, מחירי הנפט ממשיכים לטפס ומתחזקים באחוז אחד.

ג'ד אלרברוק, מנהל תיקי השקעות ב-Argent Capital Management, אמר ל-CNBC כי "סיפור המלחמה עם איראן הוא בעל חשיבות משמעותית מאוד. ייתכן שהמשקיעים יתבררו כצודקים, שאין שום דבר לחשוש מפניו, שטראמפ יטפל בזה, שנקבל עסקה עם איראן ושמצר הורמוז ייפתח; אך אם לא, זה מרגיש שמחירי הנפט יצטרכו לעלות והרבה. בסביבת ההשקעות הזו, זה בלתי־אפשרי להרגיש נינוח".

מאקרו בארה"ב

מדד המחירים לצרכן בארה"ב, שפורסם אתמול, עלה בחודש שעבר (מאי) ב־0.5%, והעמיד את שיעור האינפלציה השנתי על 4.2%, בהתאם לצפי המוקדם. מדובר בפעם הראשונה בשלוש שנים שבה האינפלציה מטפסת מעל 4%, בעיקר בשל העלייה במחירי האנרגיה. עם זאת, מדד הליבה, בניכוי מחירי המזון והאנרגיה התנודתיים, עלה במאי ב־0.2% - פחות מצפי האנליסטים, שעמד על 0.3% - והעמיד את האינפלציה השנתית על 2.9%.

רונן מנחם, הכלכלן הראשי של מזרחי טפחות, התייחס למדד המחירים לצרכן בארה"ב, וציין כי "נתוני האינפלציה כיום הם הגבוהים ביותר זה שלוש שנים. עם זאת, סעיף האנרגיה, שזינק כמעט 4% בחודש מאי לבדו, תרם 60% לשיעור העלייה של המדד הכללי. בכלל, ב-12 החודשים האחרונים זינק סעיף הדלקים לסוגיו לא פחות מ-40%. לכן, הגם שהאינפלציה עלתה בשורה התחתונה, לא מדובר כאן בעלייה רוחבית, כי אם השפעה יוצאת דופן של סעיף אחד. הדבר גם מסביר את הפער בין עליית המדד הכללי לעליית מדד הליבה, שאינו כולל את סעיפי האנרגיה והמזון. אגב, סעיף המזון עלה 0.2% בלבד, פחות מעליית המדד הכללי, ונותר לראות אם להתייקרות הדלקים והתשומות לייצורו תהיינה השפעות מאוחרות יותר במדדים הבאים".

מנחם הוסיף כי "הבשורות המעודדות יותר מגיעות מכיוון סעיף הדיור, שאמנם עלה 3.4% ב-12 החודשים האחרונים, אך קצב זה היה נמוך מעליית המדד הכללי (גם במדידה חודשית) ובכלל ניכרת התמתנות של סעיף זה - שהוא הגדול והחשוב במדד כולו. כך גם לגבי סעיף השירותים, להוציא אנרגיה. מדובר בשני סעיפי שירותים והתמתנותם הופכת את האינפלציה 'דביקה' פחות, מה שעשוי ללמד על השפעה מצטברת של הריבית הגבוהה במשק האמריקאי. ממצא נוסף עם "ניחוח" מקומי המוכר לנו - מחירי הטיסות זינקו 2.7% בחודש מאי, וכמו במקומות רבים בעולם מושכים את המדד הכללי מעלה".

"בשורה התחתונה, אמנם המדד התיישב עם הציפיות, אך ככלל העיד על סביבת מחירים גבוהה ומתרחבת, ויחד עם דוח התעסוקה החזק מיום שישי האחרון - שכן הפתיע כלפי מעלה והצביע על איתנות בבשורת השכר והתעסוקה - לא יותיר לבנק הפדרלי ברירה אלא להחזיק את הריבית ללא שינוי, ואולי גם לשקול העלאה בהמשך השנה. השוק מייחס כעת הסתברות של 40% לכך שהריבית תעלה ברבע אחוז בחודש אוקטובר", סיכם מנחם.

נזכיר כי היום בשעה 15:30, יפורסם בארה"ב נתון אינפלציה מרכזי נוסף - מדד המחירים ליצרן לחודש מאי, אשר אומד את קצב עליית המחירים ברמה הסיטונאית. לאחר שבאפריל המדד קפץ בחדות והציג עלייה חודשית של 1.4%, הצפי למדד של מאי עומד על 0.7%. כמו במקרה של מדד המחירים לצרכן, עלייה גדולה מן המצופה עלולה ללבות את החששות מפני סביבת אינפלציה גבוהה יותר לזמן רב יותר, ולהחליש עוד יותר את הציפיות הקלושות ממילא להורדות ריבית בארה"ב בטווח הזמן הנראה לעין.

מאקרו באירופה

באירופה גוברות ההערכות שהבנק המרכזי האירופי (ECB) יעלה את הריבית לרמה של 2.25% היום. בבנק פיקטה השוויצרי העריכו כי המועצה המוניטרית צפויה למסגר את הצעד לא כתחילתו של מחזור העלאות ריבית, "אלא ככיול מחדש שנועד לאשרר מחדש את מחויבותה ליציבות מחירים".

במבט קדימה, בבנק השוויצרי מציינים, כי הנשיאה כריסטין לגארד צפויה להשאיר את כל האפשרויות פתוחות לקראת הפגישות הבאות. "העלאת ריבית כסוג של 'ביטוח' הפכה קרובה לקונצנזוס, אך הידוק מוניטרי נוסף יציב סיכונים גדולים יותר לצמיחה החלשה בלאו הכי, ועלול להיתקל בהתנגדות מצד כמה מחברי המועצה היוניים, במיוחד בהיעדר ראיות ברורות להשפעות של סיבוב שני", כותבים בבנק.

עוד כתבות

מאיר דוידי / איור: גיל ג'יבלי

לאחר הרשעה בפלילים והסתבכות בחובות: יזם הנדל"ן שמנסה לגייס אג"ח

מאיר דוידי (לשעבר דוד), פועל לגייס 150 מיליון שקל עבור חברת הנדל"ן ניצנים ● בעבר הורשע בשורה של עבירות חמורות בקשר לעסקיו בבורסה ● מי שביקש להכריז על עצמו בעבר כפושט רגל, ערב כיום לחובות החברה בסכום של 232 מיליון שקל ● מניצנים נמסר: מדובר באירועים שהתרחשו לפני 34 שנה, ולחברה אין כל קשר לאותם אירועים היסטוריים"

עו''ד אתי בן דור, פרקליטת מחוז תל אביב / צילום: ברונו שטיין, לע''מ

עו״ד אתי בן דור מונתה לתפקיד פרקליטת מיסוי וכלכלה במחוז תל אביב

ועדת המכרזים של נציבות שירות המדינה בחרה בעו”ד אתי בן דור לתפקיד פרקליטת מחוז תל אביב באגף מיסוי וכלכלה, ותחליף את עו"ד יהונתן תדמור ● בן דור משמשת כיום כמשנה לפרקליט המחוז והובילה לאורך השנים שורה של תיקי שחיתות ציבורית ותיקים כלכליים מורכבים

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ על רקע מצר הורמוז / צילום: ap, Alex Brandon

המבצע החשאי שחשף טראמפ: "העברנו יותר מ-200 ספינות במצר הורמוז בלי שאיראן ידעה"

מקורות איראניים לרויטרס: טהרן ממשיכה במשא ומתן עם וושינגטון על ההסכם הראשוני ● פיקוד המרכז האמריקאי: "השלמנו סדרת התקפות נגד מטרות באיראן ● משמרות המהפכה: "פגענו במטרות אמריקניות חשובות במפרץ" ● "טראמפ: ישראל לא הייתה מעורבת כלל במתקפה ● טראמפ: נפוצץ לאיראן את הצורה גם מחר אם לא יסכימו לעסקה ● עדכונים שוטפים

צילום: Shutterstock

שוקלים לרכוש דירה נוספת? מה צפוי למס הרכישה

גורמי המקצוע במשרד האוצר וברשות המסים דוחפים להארכת הוראת השעה שתותיר את מס הרכישה ברמתו הגבוהה הנוכחית - 8% ● תאריך התפוגה יחול בסוף השנה, אך הבחירות ולאחריהן תקופת ממשלת המעבר עשויות להביא לקיפאון

תקלה עולמית בג'מיני / צילום: Shutterstock

תקלה עולמית בג'מיני: משתמשים אינם מצליחים להשתמש בשירות

הצ'אטבוט של גוגל הפסיק להגיב עבור משתמשים רבים ברחבי העולם במגוון פלטפורמות ● החברה הודיעה כי זיהתה פתרון וכי הוא נמצא בתהליך הפצה, אך טרם מסרה מועד לחזרה מלאה של השירות לפעילות

תל אביב / צילום: Shutterstock

המלחמה והחגים הביאו לשפל: מספר עסקאות הנדל"ן באפריל היה נמוך במיוחד, גם בהשוואה היסטורית

עפ"י סקירת אגף הכלכלן הראשי במשרד האוצר, באפריל 2026 נמכרו רק קצת יותר מ־5,000 דירות ● תזרים המזומנים בפועל של הקבלנים – שלילי ● רק 86 דירות יד שנייה נמכרו בתל אביב באפריל

דיון האריס / צילום: באדיבות NVIDIA

בכיר באנבידיה: "בזכות מלאנוקס, אנחנו חברת התקשורת הגדולה בעולם"

דיון האריס, האיש שאחראי על הקשר של אנבידיה עם מטא ו־OpenAI, מסביר איך נראית המלחמה על חוות השרתים של הדור הבא ● וגם: מה באמת קורה עם אינטל?

מורן קיסוס / צילום: פרטי

הסטודנטית שמשקיעה כבר 7 שנים ומכה את ה-S&P

למורן קיסוס היה "חשוב להתחיל לצבור הון מוקדם", אז היא קראה ספרים, חקרה ואת השבתות בצבא הקדישה ללימוד השוק ● היא לא תשקיע במשהו בגלל באזז ו-FOMO, וגם בעתות משבר המוטו הוא: "לתת לכסף לעשות את שלו" ● ומה היא לומדת מאילון מאסק ● המשקיעים החדשים, מדור חדש 

אנבידיה ואינטל / צילום: אסף גלעד

דוח חדש: מאות עובדים עוזבים את אינטל, ואנבידיה היא המרוויחה הגדולה

דוח חדש של אתוסיה חושף כי אינטל, החברה שנחשבה במשך שנים למעסיקה הגדולה והמשפיעה ביותר בענף, רשמה ירידה משמעותית בכוח האדם, לאחר שמאות עובדים עזבו אותה בשנה החולפת ● וגם: כך משתנים יחסי הכוח במאבק על הטאלנטים

גדי דנקנר / צילום: אוראל כהן

לאחר הסדרי חוב ותספורות: גדי דנקנר שב לבורסה עם חברת התחדשות עירונית

דנקנר, שהוביל בעבר את החברות אלרן השקעות ואלרן נדל"ן שקרסו עם חובות גדולים, ינסה לגייס אג"ח לחברת דנקנר קנלוב, שבה הוא שותף עם אינטרגמא הבורסאית ויו"ר פסגות ● תמורת הנפקת החוב תשמש להעמדת הון עצמי לפרויקטים ולפירעון הלוואות בריבית של 10%

יונתן אוריך / צילום: ויקיפדיה

הוגש כתב אישום נגד יונתן אוריך בפרשת ה"בילד"

כתב האישום נגד יונתן אוריך, הוגש בגין גניבת מידע סודי ורגיש במיוחד ממערכות אמ"ן, ופרסומו בכלי תקשורת זר, לאחר שהצנזורה פסלה את פרסומו ● וזאת במטרה להשפיע על השיח הציבורי בנושא הטיפול בסוגיית החטופים

מייסד ומייסד ומנכ''ל SpaceX אילון מאסק / צילום: ap, Patrick Pleul

עם הפסד של 5 מיליארד דולר: לא הייתה מעולם חברה שהונפקה בשווי כזה

בסוף השבוע SpaceX של אילון מאסק צפויה להגיע לבורסה בשווי של 1.8 טריליון דולר ● בינתיים, החברה תתפוס חלק קטן מהמדדים המרכזיים, אך זו רק יריית הפתיחה ● עם עוד 2 הנפקות ענק שבדרך, ההרכב של המדדים הגדולים בוול סטריט משתנה ● "כשהמניות הללו ייכנסו, הן יוחזקו בתיקי הפנסיות של כולם"

מייסדי סיארה. מימין: יונתן איתי, מייסד-שותף וסמנכ''ל מחקר ופיתוח, תמר בר-אילן, מייסד-שותף ו-CTO, יותם שגב, מייסד-שותף ומנכ''ל החברה / צילום: נטשה זריקר

חד הקרן סייארה קופץ לשווי של 12 מיליארד דולר בגיוס ענק

חסרת הסייבר סייארה, אחד מחדי הקרן הצומחים בסייבר הישראלי, מודיעה היום על סיבוב מימון ענק נוסף בן 600 מיליון דולר, לפי שווי חברה של 12 מיליארד דולר

לארי אליסון, מייסד אורקל / צילום: Shutterstock

מרוץ ה-AI גובה מחיר: מניית אורקל צונחת למרות דוחות חזקים

ענקית התוכנה והענן הציגה רבעון רביעי פיסקלי חזק בזכות זינוק של 93% בתשתיות הענן וצבר הזמנות פנומנלי של 638 מיליארד דולר • אלא שתוכניות גיוס הון וחוב מסיביות, תזרים מזומנים שלילי והחמרת המצב הגיאופוליטי, שולחות את המניה לטריטוריה שלילית במסחר המוקדם בוול סטריט

קובי זריהן, הממונה על הרשות להגנת הצרכן / צילום: הרשות להגנת הצרכן

המתנדבים שידאגו לתג המחיר: המהלך החדש של הרשות להגנת הצרכן

הרשות להגנת הצרכן תגייס לראשונה מתנדבים שיפעלו בשטח מול עסקים וצרכנים - ייכנסו לבתי עסק ויסבירו לבעלי העסקים את דרישות החוק ● בשלב הראשון מדובר במהלך הסברתי ולא אכיפתי ● במקביל, הרשות תרחיב גם את פעילות ההסברה לצרכנים עצמם, בין היתר באוכלוסיות מוחלשות, בתי אבות, מתנ"סים וועדי עובדים

מאי גולן, השרה לשוויון חברתי / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

הסתיימה חקירת מאי גולן; במשטרה סבורים כי יש ראיות

במשטרה סבורים כי יש תשתית ראייתית להעמדתה של השרה מאי גולן לדין ● התיק הועבר לפרקליטות מיסוי וכלכלה ● גולן חשודה בעבירות מתחום טוהר המידות, בהן שוחד, מרמה והפרת אמונים, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, זיוף בכוונה לקבל דבר, שיבוש מהלכי משפט והכשלת שוטר במילוי תפקידו

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה באדום בוהק, על רקע איומו של טראמפ לתקוף באיראן

הנאסד"ק נפל בכ-2%, מניות השבבים המשיכו לאבד גובה ● המסחר התנהל כשברקע המתיחות הגוברת בין ארה"ב ואיראן ופרסום מדד המחירים לצרכן לחודש מאי, שעלה לשיא של שלוש שנים ● סופר מיקרו קומפיוטר צללה בעקבות תוכנית לגיוס הון בגובה 7 מיליארד דולר ● מחירי הנפט טיפסו, מחיר הזהב ירד ● בורסת סיאול נחלשה בכ-4.5%

כותרות העיתונים בעולם

בארה"ב משוכנעים: המלחמה באיראן נכנסת לשלב חדש ומסוכן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: השלב החדש של המלחמה באיראן, הסכנה לארגון אופ"ק אם מצר הורמוז ייפתח, והשינוי הדרמטי שחיזבאללה עבר בשנתיים האחרונות • כותרות העיתונים בעולם 

עורכי דין / איור: גיל ג'יבלי

עורכי הדין לא אחראים לכישלון העסקי של ענבל אור. הפסיקה, המשמעות והחריג

בית המשפט המחוזי דחה את רוב התביעה בסך 12.7 מיליון שקל שהגישו רוכשים נגד עורכי הדין שליוו את קבוצת הרכישה של יזמית הנדל"ן המורשעת, ענבל אור ● פסק הדין משרטט מחדש את האחריות של עורכי דין בעסקאות נדל"ן: מחובת גילוי הסיכונים ועד החובה להתערב כשמופרות התחייבויות כלפי רוכשים

איור: Shutterstock

האם החליפה את שם בנה לשמו של שחקן הודי נערץ. מה קבע ביהמ"ש?

הילד, שהוכרז כקטין נזקק וגדל בבית סבו, נקרא מלידתו על שם הסב המשמש כדמות המרכזית בחייו ● לאחר שהאם שינתה את שמו לשמו של שחקן הודי שהיא מעריצה, קבע ביהמ"ש כי המהלך אינו משרת את טובתו משום הוא עלול לפגוע ביציבותו ובתחושת השייכות שלו, והורה להשיב את שמו המקורי