גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  שוק ההון והשקעות

איך למצוא את הנתון הכי חשוב בדוח כספי

פעם בשלושה חודשים מפרסמות החברות הציבוריות את תוצאותיהן העסקיות ומנחיתות על המשקיעים מאות עמודים של נתונים מספריים, טבלאות וניסוחים מעורפלים ● התוצאה היא בלבול שלעיתים גורם לתנודתיות במניה ● איך יודעים איזה נתון חשוב בלי לקרוא את כל הדוח, מתי שורת הרווח יכולה להטעות ולמה גם תוצאות פנומנליות עלולות לגרום לצניחת המניה? גלובס עושה סדר

אילוסטרציה: Shutterstock
אילוסטרציה: Shutterstock

פעם בשלושה חודשים מגיע רגע האמת של החברות בבורסה: עונת הדוחות. החברות הנסחרות מציפות את המשקיעים בדוחות שמנים הכוללים לעיתים מאות עמודים, עם אינספור נתונים מספריים, טבלאות, חישובים מורכבים וניסוחים מעורפלים. בתוך רגעים ספורים מפרסום הדוח, השוק כבר מגיב, לעיתים בנחרצות, ובן לילה מניה לוהטת עלולה להפוך לאכזבה.

בנקי ההשקעות מעלים תחזיות. אם הם צודקים, S&P 500 יעשה היסטוריה
אבנר חדד מעריך: הדולר יגיע ל-2.5 שקלים ומה יקרה לבורסה?

עבור משקיעים פרטיים, עונת הדוחות יכולה להפוך למבוך סבוך במיוחד ואף מתסכל. אלא שכדי להבין את מצבה של חברה ציבורית, אין צורך לצלול לכל עמוד והערת שוליים. איך אפשר לצלוח את עונת הדוחות בלי לטבוע במאות עמודים? גלובס עושה סדר.

1 איך מוצאים את הנתון הכי חשוב בדוח?

"הטעות הנפוצה של משקיעים היא להתחיל משורת הרווח הנקי ולהתייחס אליה כאילו היא מספרת את כל הסיפור. בכל ענף יש מנוע כלכלי אחר, ולכן גם המדדים שצריך לבחון משתנים", אומר ד"ר ורו"ח אלי אלעל, מנכ"ל שווי הוגן. "לפני שקוראים דוח צריך לשאול שאלה אחת: מהו המנוע הכלכלי שמייצר ערך בחברה הזאת, ואז לבדוק אם אותו מנוע מתחזק או נחלש".

לכל סקטור יש נתון או כמה שייחודיים לו ומעניינים את המשקיעים. אנחנו ריכזנו כאן 6 סקטורים כאלה (ראו מסגרת). עד כמה חשוב להכיר את הנתון המרכזי בסקטור אפשר ללמוד מהמקרה של חברות הביטוח.

הללו במשך שנים נחשבו למניות "אבודות", כאלה שמעט מאוד מסחר מתרכז סביבן, על אף המרכזיות שלהן במשק. הסיבה יוחסה בזמנו לדוחות שלהן, שנחשבו לקופסה שחורה. "אף אחד לא מבין דוחות של חברות ביטוח" אמרו לי פעם בתסכול שני אנליסטים. אלא שזה השתנה בזכות תקן חשבונאי חדש, IFRS17, שנכנס לתוקף לפני שנתיים ומסייע לזקק את הרווחיות מפעילות הליבה, בנטרול הרווחים (או ההפסדים) בשוק ההון.

הדבר תרם לזינוק של מאות האחוזים במניות חברות הביטוח בשנים האחרונות. עוד חשוב להסתכל בדוחות חברות הביטוח על התשואה להון ועל היקף הנכסים המנוהלים, שכן משם גובים גופי ניהול החיסכון את דמי הניהול שלהם.

בבנקים נהוג לבחון את התשואה על ההון (כמה רווח הבנק מייצר על כל שקל של הון עצמי), רווחי אשראי (הפער בין הריבית שהבנק נותן בפיקדונות לזה שהוא מקבל בהלוואות), ואת ההפרשות להפסדי אשראי (למקרה שבו הלווים של הבנק לא יעמדו בחובות שלהם).

בנדל"ן למגורים את מכירות הדירות ומלאי הדירות הלא מכורות; בנדל"ן המניב את שיעור התפוסה, שווי הנכסים, עלויות מימון ומדדים תפעוליים כמו NOI ו־FFO; ובאנרגיות המתחדשות וחוות השרתים פרויקטים שמחוברים לרשת החשמל, רווח לפני ריבית מסים פחת והפחתות (EBITDA) וגם כן FFO.

בענף הקמעונאות לעומת זאת, העיניים נשואות לנתונים אחרים לגמרי ובפרט למכירות בחנויות זהות. "ככה אתה יודע אם החברה מצליחה למכור יותר בחנויות הקיימות שלה או רק מחפה על הבעיות עם פתיחת חנויות חדשות" אומרים בתחום. זה בדיוק מה שקרה לחברת האונה עדיקה סטייל. ירידה מתמשכת במכירות בחנויות הזהות איכזבה את המשקיעים לתקופה ארוכה, עד שהחברה נמחקה מהבורסה בידי בעלת השליטה, חברת גולף.

ומה לגבי חברות טכנולוגיה? שם צריך להבחין כמובן בין הענקיות מוול סטריט לבין אלו שכאן בארץ. אבל בכולן יש דגש חשוב על קצב הצמיחה של החברה ובפרט על ההכנסות החוזרות (ARR) - כמה הכנסות מגיעות מאותו המקור שנה אחר שנה.

עם זאת, כשמדובר על ענקיות הטכנולוגיה, אין ספק שהסעיף החשוב ביותר בעונת הדוחות הוא ה־Capex, השקעות הוניות. אותן השקעות שאמורות לייצר לה הון בעתיד.

מהפכת ה־AI הביאה לזינוק בנתון הזה למאות רבות של מיליארדים בקרב ענקיות הטק כמו אנבידיה, גוגל, אפל, מיקרוסופט, אמזון, מטא וטסלה, עד כדי כך שהתפרזו חששות בשוק שמדובר בבועה. עם זאת, בעונת הדוחות הנוכחית מתגברים הקולות שכבר מתחילים לראות את ההחזר על ההשקעות האלה ושהן ישתלמו בגדול.


2 למה לא מספיק להסתכל על שורת הרווח?

לצד כל אלה אי אפשר שלא להתייחס לשורה התחתונה - הרווח הנקי שמציגות החברה. אלא שלעיתים היא יכולה להטעות. אופציות למנהלים או לעובדים יכולים להיכנס לסעיפי ההוצאה, שינוי בשווי של נכסים יכולים להיכנס לשורת הרווח והוצאות או הכנסות חד פעמיות עלולים גם הם למצוא את דרכן לרווח הנקי.

"וזה לא מעיד בהכרח על שיפור או היחלשות בעסק עצמו", מסבירה נועה ישראלי, מנהלת השקעות בקרנות הגידור באי.בי.אי. לדוגמה, "חברת כרטיסי האשראי ישראכרט דיווחה השבוע על רווח נקי של 80 מיליון שקל ברבעון לעומת הפסד של כ־150 מיליון ברבעון המקביל, מה שיכול להעיד ממבט ראשון על שיפור משמעותי.

אבל בהסתכלות לעומק, חלק משמעותי נובע מהכרה ברווח חד פעמי בגין מכירת BYEME. כלומר, מדובר באירוע שאינו חלק מהפעילות השוטפת של החברה ולכן לא נכון להשליך ממנו ישירות על הרווח שלה בעתיד".

לכן, ישראלי מציעה "להסתכל גם על תזרים המזומנים מפעילות שוטפת. האם החברה באמת מייצרת מזומן מהפעילות שלה? אם הרווח עולה אבל התזרים מפעילות שוטפת נשאר חלש או אפילו שלילי לאורך זמן, זו נורה שדורשת בדיקה".

זה בדיוק מה שקרה ברבעון הנוכחי לענקית הטכנולוגיה גוגל. המניה צללה אחרי הדוחות האחרונים למרות שעקפה את התחזיות בכל פרמטר והציגה רווח נקי אסטרונומי של 112 מיליארד דולר - זינוק של פי 37 ביחס לרבעון המקביל.

אז מה הבעיה? רוב הרווח (98 מיליארד שקל) הוא כתוצאה משיערוך החזקותיה בחברות כמו אנתרופיק ו־SpaceX ולא מכסף בפועל שנכנס לקופת החברה.

ומה קרה לאותו כסף בפועל? גוגל דווקא עברה לתזרים מזומנים שלילי מפעילות שוטפת (כ־6 מיליארד דולר), לראשונה מאז ההנפקה ב־2004. "רווח מספר לנו מה החברה הרוויחה חשבונאית", מפרידה ישראלי. "תזרים מספר לנו כמה כסף הפעילות שלה באמת ייצרה".

יריב יוריסטה, מנהל השקעות בקרנות האקטיביות של בית ההשקעות מיטב, מוסיף כי "גם בסקטורים כמו נדל"ן מניב, אנרגיה מתחדשת וחברות החזקה אין שום משמעות לרווח הנקי".

אלא שהוא מציע לקחת גם את תזרים המזומנים בזהירות, "שרלוונטי בעיקר בחברות קמעונאיות ותפעוליות, כי אלו לא חברות שבונות את העתיד שלהן ויש להן פעילות מבוססת, כך שאנחנו רוצים לדעת מה התזרים שהן יודעות להפיק מהפעילות".


3 מה יותר חשוב: תוצאות או תחזיות?

בעוד תוצאות הרבעון החולף מציגות למשקיעים מה היה בעבר, שוק ההון מנסה לתמחר את העתיד, ולכן תנועת המניה אחרי הדוחות תושפע בעיקר מהמסקנות של המשקיעים לגבי מה המשמעות של המידע בדוחות לגבי עתיד החברה.

"מחיר המניה לא מגיב לשאלה 'האם החברה טובה', אלא בעיקר לשאלה האם התוצאות והתחזיות היו טובות או רעות ביחס למה שהשוק כבר ציפה", מסבירה ישראלי.

"לכן, חברה יכולה לפרסם רווח שיא ועדיין לרדת, אם המשקיעים ציפו לרווח גבוה יותר. ולהפך, חברה יכולה לדווח על תוצאות שנראות חלשות, והמניה דווקא תעלה אם הן היו טובות מהחשש שהיה מגולם במחיר.

"בוול סטריט זה בולט במיוחד בגלל קיומן של תחזיות אנליסטים. בישראל יש פחות חברות עם סיקור אנליסטים רחב". לכן היא מציעה למשקיע בישראל, "להסתכל יותר על התחזית שהחברה עצמה נותנת, קצב הצמיחה, צבר ההזמנות והטון של ההנהלה".

זה בדיוק מה שקרה השבוע לנאייקס. החברה שמפעילה פתרונות סליקה באשראי (ואולי נתקלתם בה כששילמתם באשראי במכונת חטיפים או משקאות), דיווחה השבוע על עליה של 28% בהכנסות ל-122.6 מיליון דולר אך מנגד היא עברה להפסד של 10.1 מיליון דולר, לדבריה, בעקבות הוצאות חד פעמיות של תגמול מבוסס מניות. על המעבר להפסד אולי השוק היה סולח לה, אבל כשהוסיפה לכך חיתוך חד בתחזית לתזרים המזומנים העתידי שלה, מ־40% מהרווחיות המתואמת השנתית ל־5%-10% בלבד, המשקיעים כבר הגיבו בחריפות והיא איבדה 25% ביומיים.

4 כמה חשובה תשואת הדיבידנד?

רבות מהחברות הציבוריות מחלקות דיבידנד מרווחיהן ובכך מחזירות כסף מזומן למשקיעים. יש לכך יתרונות (לא להיות תלוי רק בביצועי המניה) וגם חסרונות (תשלום מס רווחי הון). יוריסטה ממיטב מציין כי "המשקיעים היום הם פחות משקיעי ערך ויותר משקיעי צמיחה, אז הם פחות מסתכלים על תשואת דיבידנד.

זה כן רלוונטי לחברות שמסתכלים בהן על התשואה על ההון, כמו חברות ביטוח ובנקים. יש להן אינטרס לחלק דיבידנד, כי אז הן מקטינות את ההון ומגדילות את התשואה על ההון. אם בנקים למשל מפתיעים ואומרים שהם מחלקים דיבידנד ברמה יותר גבוהה, זה אומר שהם גם הרוויחו יותר כסף וגם היכולת שלהם להשיג תשואה להון עתידית היא יותר גבוהה".

דוגמה חיה לכך סיפק הבנק הבינלאומי השבוע כשהפתיע עם הכרזה על דיבידנד של 96% מכל הרווח הרבעוני שלו. גם שאר הבנקים הגדולים בישראל מחלקים דיבידנדים בשיעור גבוה של 50%.

אלא ש"בסקטורים אחרים זה פחות רלוונטי" אומר יוריסטה. "יש תחומים שלמים כמו חברות טכנולוגיה או אנרגיה מתחדשת, שבחלק גדול מהפעמים אפילו המשקיעים מעדיפים שהחברות האלה ישקיעו את הכסף בעצמן, או ברכישות ושדרוגים של פעילות".

5 הדוח מצוין, אז למה המניה יורדת?

כדי לנווט היטב בעונת הדוחות לא מספיק לדעת לקרוא את הדוח, או אפילו חלקים נבחרים ממנו. למעשה, בלא מעט מקרים התוצאות הכספיות לא ינבאו את כיוון המניה. גם אם הדוח היה כל מה שהמשקיעים חלמו עליו, כל התחזיות נופצו, הרווחים זינקו, וההזמנות בשמיים - גם במצב הזה המניה עלולה לצלול.

"המקצוע שלנו הוא לא מדע מדויק" מודה בכנות יוריסטה ממיטב, ומציג את אחד הפרדוקסים השכיחים ביותר בעונת הדוחות: "חברה יכולה לתת תוצאות מצוינות בדוח מסוים, אבל זה היה די צפוי, וגם אם היא תיתן תוצאות אופטימיות קדימה, יכול להיות שהשוק ציפה ליותר והמניה תרד".

כך למשל קרה השבוע פעמיים, בדוחות של החברות הביטחוניות אלביט מערכות ונקסט ויז'ן. שתיהן דיווחו על זינוק ברווחים, בהכ נסות, ובצבר ההזמנות, במקרה של נקסט ויז'ן נרשם זינוק תלת ספרתי כמעט בכל הפרמטרים, אבל המניות שלהן צללו בבורסה בחדות. "נבנה רף ציפיות גבוה סביב מניות הביטחון", הסבירו אז, כשהאצבעות של האנליסטים הופנו לעובדה ששתי המניות הביטחוניות הללו נסחרות בתמחור גבוה.

דוח טוב לא בהכרח שווה מניה אטרקטיבית לרכישה", מבהירה ישראלי מאי.בי.אי. "אם המניה עלתה ב־30% בחודשים שקדמו לדוח בגלל ציפייה לתוצאות חזקות, ייתכן שהדוח כבר 'מגולם במחיר'. ואם החברה אמנם סיפקה תוצאות מצוינות, אבל התחזית קדימה פחות מרשימה, המשקיעים יכולים למכור. זה נכון במיוחד במניות ביטחוניות, טכנולוגיה ו־AI, שבהן הציפיות יכולות להיות גבוהות מאוד. צריך לקרוא לא רק את מה שהיה, אלא בעיקר את מה שההנהלה אומרת לגבי העתיד".

היא מסבירה שלפעמים אין שום קשר אפילו לציפיות לגבי הדוח, והתנודתיות במניה היא פשוט בגלל ניצול מומנטום של נזילות עבור משקיעים שרוצים לצאת מפוזיציה מסוימת על המניה. "משקיעים רואים ביום הדוחות יום בו יש נקודת נזילות ובוחרים להשתמש במחזורים כדי לממש רווחים בפוזיציות".

עוד כתבות

טום הנקס וג'ארד ראשטון בסרט ''ביג'' (1988). מטאפורה מזוקקת / צילום: Reuters, ZUMA Press Wire

מהקולנוע ועד לרשתות: "תן לאדם מסכה והוא יגיד לך את האמת"

מהצעירים האבודים של "הבוגר", דרך הציניות של דור ה־X ועד הווידויים האנונימיים בפייסבוק: במשך עשורים הקולנוע תיעד את החרדה מהמעבר לעולם המבוגרים ● אלא שבעידן הרשתות, שבו כולם אמורים להיראות מצליחים ומתפקדים, המסכה האנונימית מאפשרת סוף־סוף להודות במה שהסרטים רמזו מזמן: אף אחד לא באמת קיבל את ספר ההוראות

בירה / צילום: Shutterstock

השיטות האלו לא יעזרו להימנע מהנגאובר

אחת לשבוע המדור "בודקים את המיתוס" יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו • והשבוע: משקאות חריפים יצרו שלל מיתוסים בצל השלכותיהם השליליות. חלקם מופרכים לחלוטין

מערכת הגנה אווירית של תע''א / צילום: תע''א

חוב העתק של משרד הביטחון שהעביר את התעשייה האווירית לבור תזרימי של כמעט 800 מיליון דולר

החברה הביטחונית הממשלתית פרסמה את הדוחות הכספיים שלה לרבעון ולמחצית ● הרווחים זינקו בעשרות אחוזים וכך גם המכירות, שהסתכמו ב־2.2 מיליארד דולר, אך החברה רשמה תזרים שלילי ברבעון שנובע מחוב של משרד הביטחון. עם זאת, נכתב כי "החברה אינה צופה סיכון בגביית החוב"

יניב אלעד + הסוס שלו ליברטי / צילום: יח''צ

ניהיליזם פיננסי: כשהימורי ספורט מחליפים את תיק ההשקעות של דור ה-Z

הצלחת הענק של פולימרקט היא רק חלון ראווה לתופעה רחבה הרבה יותר בקרב דור ה-Z ● סקר חדש מראה כי רבע מהצעירים תופסים הימורי ספורט כחלק מתכנון העתיד הכלכלי ● פרשנים מזהירים מ"ניהיליזם פיננסי": תחושת ייאוש ופסימיות כלכלית הדוחפת לנטילת סיכונים קיצוניים עם הכסף ● המומחים מבהירים: השקעה היא משחק בסכום חיובי - הימורים הם הפסד בטוח

דרום לבנון (ארכיון) / צילום: ap, Ariel Schalit

3 לוחמים נפצעו קשה בלבנון; מג"ד בכוח רדואן חוסל בתגובה

דיווח: טייסי קרב איראנים מוחזקים בשבי בקטאר מאז מרץ ● בלבנון מדווחים על לפחות 7 הרוגים בתקיפה ישראלית באזור אנסאר שבדרום המדינה ● טראמפ אמר שיכריז על מצר הורמוז כשטח של ארה"ב, איראן: "הורמוז ייפתח וייסגר רק תחתינו" ● שר החוץ האיראני עראקצ'י: "ארה"ב חייבת לעמוד בתנאים לחידוש השיט דרך מצר הורמוז" ● חברת הנפט הלאומית של איחוד האמירויות טוענת שאחד מכלי השיט שלה הותקף ● עדכונים שוטפים

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

הראלי בוול סטריט נמשך: S&P 500 וראסל 2000 ננעלו בשיאים

נטפליקס עלתה לאחר השקעה מחודשת של ביל אקמן בה ● אינטל עלתה בעקבות המלצה של בנק אוף אמריקה ● סיסקו וסרבארס נפלו בעקבות הדוחות ● מחירי הנפט נחלשו וקטעו את רצף העליות

להפקיד מיליון שקל בשנה, וליהנות מהיתרונות של קרן השתלמות

קרן השתלמות אומנם מציעה הטבות מס משתלמות במיוחד, אך הן כפופות לתקרת הפקדה שנתית של כ-20.5 אלף שקל ● אלא שלעתים יש לה יתרונות נסתרים, שהופכים גם הפקדה של סכומים גבוהים יותר למשתלמת במיוחד ● מומחי פרישה עונים במדור חדש על השאלות הקריטיות כשיוצאים לפנסיה

הנחות בביטוח לתקופה מוגבלת / צילום: Shutterstock

הסוף ל״הנחות״ בביטוחי החיים? ההנחיה החדשה שמשנה את הכללים

טיוטת חוזר שפרסמה רשות שוק הון, ביטוח וחיסכון נועדה לשים קץ להנחות של עשרות אחוזים אותן מעניקות חברות הביטוח ללקוחות לתקופה מוגבלת של מספר שנים, כדי לעודד הצטרפות ● "עשוי להשפיע על שיקול דעתו במעמד ההצטרפות ולהטותו מקבלת החלטה מושכלת", כותבים ברשות

מלון עכותיקה / צילום: אנטולי מיכאלו

ביקרנו בעיר עם השקיעה הכי יפה בישראל וגילינו קולינריה משגעת

אחרי כמה שנים קשות עכו מתעוררת לחיים ● עם דג בטאבון במסעדה צבעונית, יינות גליליים על גג מלון ומוזיקה לטינית בשקיעה היפה בישראל

ג’יין סטריט / צילום: Reuters, Anirban Sen

כך הפסידה אחת החברות הגדולות והסודיות בוול סטריט 15 מיליארד דולר

ג’יין סטריט, ענקית מסחר שפועלת מתחת לרדאר ובכלים מתוחכמים, הפסידה ביולי סכום עתק, חלקו הגדול מהשקעות בקרן ה-AI שקרסה ● למרות זאת רשמה הכנסות אדירות מתחילת השנה

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

נעילה שלילית בוול סטריט; ה-S&P 500 והנאסד"ק סגרו שבוע שלישי רצוף של עליות

הנאסד"ק ירד בכ-0.3% ● רדדיט קפצה לאחר שנודע כי היא תיכלל ב-S&P 500 בשבוע הבא ● סנדיסק זינקה אחרי המלצה מג'יי. פי. מורגן ● בורסת פרנקפורט טיפסה בכ-0.5% ● בורסת סיאול קפצה במעל 2%, בתמיכת סמסונג ו-SK Hynix ● מעל 90% מחברות ה-S&P 500 פרסמו דוחות לרבעון השני, צמיחת הרווחים עומדת על סביב 50%

היועצת המשפטית לממשלה, עו''ד גלי בהרב-מיארה / צילום: ap, Gil Cohen-Magen

היועמ"שית לבג"ץ: תקצוב מוסדות לימוד חרדיים יותנה בלימודי ליבה

במסגרת עתירה שהוגשה לבג"ץ נגד העברת כספים לרשתות חינוך חרדי שאינן מלמדות לימודי ליבה מלאים, הודיעה גלי בהרב־מיארה כי כבר החל מהשנה, "המשך תקצובן יותנה בעמידה בחובות היסוד ובראשן לימודי ליבה"

WIZ / צילום: WIZ

הבכיר שעוזב את Wiz ועובר לענקית הטכנולוגיה

סמנכ"ל התפעול של Wiz, דאלי ראג'יץ', מונה לסמנכ"ל הכנסות ראשי (CRO) ב-OpenAI ● המינוי מגיע ברקע התרחבות מואצת בשוק הארגוני והגעה לכ-2 מיליון עסקים ● אחד ממייסדי Wiz תיאר בעבר את הצטרפותו של ראג'יץ': "הגעתו הייתה אירוע תרבותי לא פשוט"

ג'ף בזוס, מייסד אמזון / צילום: Associated Press, Pablo Martinez Monsivais

ג'ף בזוס וקבוצת משקיעים רוכשים כשליש מקבוצת הכדורגל ליברפול

לפי הדיווח ב-CNBC, העסקה מוערכת בשווי של כ-7.1 מיליארד דולר ● במסגרת תנאי העסקה, לקבוצת ההשקעות יש אופציה להפוך לבעלת השליטה בליברפול לפי שווי של כ-8 מיליארד דולר במהלך 12 החודשים הקרובים

מארק צוקרברג, מנכ''ל מטא / צילום: ap, Nic Coury

מטא תשלם כמעט מיליארד דולר לטיפול בנזקים שנגרמו לילדים מהרשתות החברתיות

שופט בניו מקסיקו הורה לענקית הרשתות החברתיות להקים קרן חדשה בסך 567 מיליון דולר, בנוסף לתשלום קנסות אזרחיים בסך 375 מיליון דולר שכבר נקבעו

המוזיקאי נדב רביד, הזמר שחר טבוך והמפיק המוזיקלי בן שופן / צילומים: אור דנון, גבע טלמור ופיני סילוק

"חברות התקליטים מעדיפות ללכת על בטוח - אז מקדמים אומנים שכבר יש להם כוח בסושיאל"

הרשתות החברתיות קיצרו את הדרך של אומן לפסגה, אבל השאלה על איכות התוכן הוחלפה במספרים - כמה עוקבים יש וכמה צפיות ● נראה שהיום חברות התקליטים פשוט מחכות שהאומן יהפוך לוויראלי בכוחות עצמו ● כך עבר הכוח הכלכלי מעורכי מוזיקה לאלגוריתמים

מה קרה לעונות וג'אמפ? / אילוסטרציה: AI

מעסק קטן שצמח לאימפריה, לחובות של 38 מיליון שקל: כך קרסה רשת האופנה

רשת האופנה למידות גדולות עונות וג'אמפ החלה כעסק משפחתי בדירת חדר וכעת נמצאת במרוץ למציאת רוכש לחברה עם חובות של כ-38 מיליון שקל ● על ימי הזוהר ונורת האזהרה וגם על מותו של המייסד, שטלטל את החברה ● האם מדובר רק בטרגדיה מקומית או בסיפורו של ענף שלם?

טסלה Y לונג / צילום: יחצ

החל מ-306 אלף שקל: שנים חיכינו לרכב הזה, האם הוא גם משתלם?

אחרי הרבה שנות המתנה, לטסלה יש סוף סוף קרוס־אובר חשמלי שימושי למשפחות מורחבות עם ממדים נכבדים, ביצועים נמרצים ותא נוסעים איכותי, למרות כמה פשרות ● הנדסת האנוש עדיין לא לכל אחד וגם לא המחיר

כשהמשרד הוא לא רק משרד / צילום: Shutterstock

כשהמשרד נכנס הביתה, הלקוחות רואים אתכם אחרת. למי זה עלול להזיק?

יותר ויותר בעלי מקצוע מחליפים את מרכז העיר והמגדלים במשרד ביתי בו הם גם נפגשים עם לקוחות ● מחקר חדש באוניברסיטת תל אביב מגלה שהבחירה הזו משפיעה על הרושם שהלקוחות מגבשים והציפיות שלהם - עוד לפני שנאמרה המילה הראשונה

מאט אישביה. מוכן לשלוח יד לכיס / צילום: Reuters, IMAGN IMAGES

מלך המשכנתאות של אמריקה הפסיד 600 מיליון דולר ונזקק לחילוץ

המיליארדר מאט אישביה נקלע לצרות בעקבות ניסיון השתלטות כושל והימורים על הריבית בתזמון גרוע