גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  שיווק ופרסום

איש השב"כ שלקח חברה מדשדשת והביא אותה לשווי של יותר מ־2 מיליארד שקל

מיזם הסיבים IBC שהוקם ב־2013 התקשה להמריא, שקע בחובות ועמד על סף פשיטת רגל ● אז נכנס יוסי חבר, שצמח בכלל בשב"כ, לתפקיד המנכ"ל ● בראיון ראשון הוא מספר על המהפך שהוביל את המיזם להתחרות ראש בראש מול בזק ● כעת הוא מסמן את היעד: "השוק העסקי בשליטה מוחלטת של בזק והגיע הזמן לשינוי"

יוסי חבר, מנכ''ל IBC / צילום: יונתן בלום
יוסי חבר, מנכ''ל IBC / צילום: יונתן בלום

במשך שנים נשלט שוק התקשורת הקווית בישראל בעיקר על ידי שתי חברות: בזק ו־HOT. כך, בעוד שוק הסלולר נהנה מתחרות עזה ומריבוי שחקנים כבר יותר מעשור, שוק האינטרנט הביתי נותר מאחור וההשלכות ניכרו היטב במהירות הגלישה. לפי נתוני מרכז המחקר והמידע של הכנסת, ב־2017 עמדה מהירות האינטרנט הנייח הממוצעת בישראל על 12.8 מגה־ביט לשנייה בלבד, מתחת לממוצע ה־OECD.

כדי לחולל מהפכה, הקימה המדינה ב־2013 מיזם משלה שנועד לפרוס סיבים אופטיים על גבי רשת חברת החשמל ולהתחרות בחברות התשתית הקיימות. אלא שאותו פרויקט לאומי, IBC (אנלימיטד), התקשה להמריא, שקע בחובות ועמד על סף פשיטת רגל.

הדרישה של רשות התחרות שעשויה לטרפד את עסקאות המיזוג הבאות
מחליפה הנהלה ונפרדת מהסל של ברקת: שינויים בקרפור בדרך לבורסה

נקודת התפנית החלה בספטמבר 2020. כניסת HOT לשותפות ב־IBC, לצד העלאת הילוך במקביל מצד בזק שהחליטה להאיץ את פריסת הרשת שלה, הציתו מרוץ תשתיתי של ממש. כיום התמונה שונה לחלוטין. ישראל ניצבת בצמרת העולמית בנגישות ובמהירות הגלישה ולפי מדד Ookla הבינלאומי, היא מדורגת כיום במקום ה־11 בעולם, כשכמעט כל בית בישראל כבר מונגש לסיב אופטי. עבור IBC, המהלך הזה הגיע לשיאו בעסקה ענקית, שבה רכשה קבוצת משקיעים בראשות הפניקס, בית ההשקעות מור וקרן נוי את השליטה (70%) בחברה, לפי שווי מוערך של כ־2.2 מיליארד שקל.

בימים האחרונים, במהלך שממחיש את הבעת האמון של הרוכשים, חתמה הקבוצה על מזכר עקרונות לרכישת מלוא יתרת ההחזקות (30%) ויתרת הלוואת הבעלים של חברת החשמל תמורת כ־370 מיליון שקל. עם השלמת המהלך תגיע הקבוצה להחזקה של 100% בחברה.

המעבר החד מהשב"כ לטלקום

השווי הגבוה לחברה בולט במיוחד כשמסתכלים על מספר העובדים בה - 60 בלבד. על המהפך בשנים האחרונות, מחברה מדשדשת אחרי משבר לשחקנית תשתיות מובילה שזוכה לשווי גבוה, חתום בראש ובראשונה איש אחד.

יוסי חבר (51), שנכנס לתפקיד המנכ"ל בינואר 2022 לאחר שנים כסמנכ"ל הכספים ב־HOT, הוא איש ניהול וביצוע מובהק שמעדיף לרוב להישאר מאחורי הקלעים. אולי אחת הסיבות לכך נעוצה בעברו בשירות הביטחון הכללי, טרם הכניסה לעולמות הטלקום.

בראיון לגלובס הוא מספר על הדרך שעברה החברה, על התחרות מול בזק, על מנוע הצמיחה הבא ועל שאלת המחיר לצרכן. וגם: איך מנהלים מערכת יחסים עסקית יומיומית שוטפת עם שותפה שמנהלת מולך במקביל הליך משפטי בבית המשפט.

היית שנים בשירות הביטחון הכללי. איך מגיעים משם לעולם הטלקום?
"לא הגעתי מעולם התקשורת ולא למדתי משהו טכנולוגי, אלא כלכלה וניהול. אחרי השירות שלחתי קורות חיים, הגעתי ל-HOT ככלכלן והתאהבתי בתחום תוך כדי תנועה. היו לי מנהלים לאורך הדרך שהעריכו אותי וטיפסתי די מהר בסולם הדרגות עד לתפקיד סמנכ"ל הכספים, שם הייתי בצומת ההחלטות והתקציבים. אני לגמרי איש של מאחורי הקלעים. מי שמכיר אותי יודע שאם משעמם לי אני פשוט לא נמצא, ושוק התקשורת הוא שוק כל כך דינמי ומטורף שאי אפשר להשתעמם בו לרגע".

"כדי להבין איפה אנחנו היום, צריך לזכור איפה הכול התחיל", אומר חבר. "המיזם קם ב־2013 כפרויקט ממשלתי לפריסת סיבים על גבי רשת חברת החשמל. באותה תקופה הייתי בכלל ב־HOT וראינו מהצד את סלקום ופרטנר מתחילות לפרוס סיבים עצמאית בשיטת 'צ'רי פיקינג'. הן נכנסו רק למקומות הכי רווחיים והכי צפופים. אף אחד בשוק לא התרגש מזה, כי לבזק הגדולה כבר היו סיבים מוטמנים באדמה שהיא בחרה אז לא להפעיל".

ואז מגיע ספטמבר 2020, אתה אז ב-HOT, ואתם מחליטים להיכנס ל-IBC.
"בדיוק. זה היה תוך כדי משבר הקורונה ומכרז התדרים בסלולר. ניהלנו מגעים שקטים לחלוטין להיכנס כשותפים ב־IBC. ערב החתימה זה כמעט התפוצץ כי המידע דלף החוצה, אבל נסענו, חתמנו ו־HOT נכנסה לשותפות לצד סלקום, קרן תש"י וחברת החשמל. 24 שעות בלבד אחרי שחתמנו, דירקטוריון בזק התכנס והחליט להפעיל את רשת הסיבים שלו. באותו רגע כללי המשחק השתנו לחלוטין. המרוץ מתחיל".

"סלולר עולה פחות משעת חניה"

מיזם הסיבים IBC מציג כיום פריסת תשתיות ארצית ל־2.6 מיליון משקי בית, קרוב למתחרה בזק (3.03 מיליון). "המשמעות דה־פקטו עבור אזרחי ישראל היא שבכמעט כל מקום במדינה קיימות כיום שתי תשתיות סיבים פיזיות שמתחרות זו בזו", אומר חבר ומוסיף: "זה שינוי אדיר לעומת מה שהיה כאן עשרות שנים. אם בעבר הייתה תשתית נחושת אחת, היום כל שחקן חייב להילחם על איכות השירות שלו".

פריסה למשקי בית היא דבר אחד, אבל כמה לקוחות משלמים מחוברים בפועל לרשת שלכם?
"עד היום שמרנו על המספרים האלה קרוב לחזה כחברה פרטית, אבל אנחנו לקראת סוף שנה נגרד מיליון לקוחות פעילים שמקבלים שירות על גבי הרשת שלנו. עבורנו מדובר בהישג מדהים".

איך זה נראה בהשוואה ישירה מול בזק?
"זה ממש ראש בראש. בדוחות האחרונים שלהם הם דיווחו על קצת יותר ממיליון לקוחות בסיבים. אנחנו נהיה סביב המספר הזה, מעט מתחת למיליון, בסוף השנה. קצב הפריסה שלנו עומד על כ־440 אלף משקי בית בשנה, כשבזק פורסת סביב 500 אלף".

"צריך לזכור מול מי אנחנו מתחרים", מוסיף חבר. "בזק היא ענקית תקשורת עם רווחי עתק ו־EBITDA עצום. ואנחנו, מתוך קומה של משרדים ועם צוות ממוקד של 60 עובדים, מעמידים אלטרנטיבה שמאתגרת את כל שוק התקשורת והביאה את ישראל ממקום בינוני ב־OECD לצמרת העולמית במהירות אינטרנט".

ההבטחה לתחרות ריחפה באוויר, אך מחירי החבילות בסיבים עומדים סביב 100 עד 120 שקל בחודש לא כולל נתבים ודמי התקנה ועולה השאלה מדוע המחירים לא צללו כמו בסלולר? "זו תהיה טעות גדולה לנסות להשוות בין תחום תשתיות הסיבים לבין המהלך שנעשה בשוק הסלולר", מציין חבר. "בסלולר, המחירים הגיעו לרמה שחנייה בתל אביב לשעה אחת עולה יותר ממנוי סלולרי חודשי שלם. ואז מה קרה? אנשים התפלאו למה אין פריסת אנטנות של דור 5, למה אין קליטה בחצי מדינה ולמה איכות השיחות הידרדרה".

"לפרוס תשתית פיזית באדמה ועל עמודי חשמל עולה המון כסף, מיליארדי שקלים", ממחיש מנכ"ל IBC. "מעבר לכך, צריך לתחזק את הרשת 24/7. המשך התערבות של הרגולטור לטובת הורדת מחיר תביא למצב של חוסר תחרות על הצרכן, חברות לא יוכלו להשקיע בשדרוגים, והאיכות תקרוס".

אז על מה התחרות ביניכם?
"התחרות העיקרית היא על איכות, שרידות ויציבות. ברגע שלספקיות האינטרנט יש שתי תשתיות ארציות, יש להן אלטרנטיבה ויכולת מיקוח והן מעבירות את היתרון הזה ללקוח. בנוסף, המעבר בין תשתיות סיבים בבית פרטי הוא לא עניין טריוויאלי כמו החלפת סים בסלולר. יש לך סיב מושחל, מודם, מצלמות אבטחה, רשת ביתית שלמה. כשיש ללקוח אינטרנט יציב שעובד ב־100% מהזמן, אין לו שום סיבה להחליף".

המודל: מישהו אחר יתנהל מול הלקוח

בשונה מבזק, שמוכרת גם אינטרנט ישירות לצרכן הביתי, IBC פועלת במודל סיטונאי בלבד. היא פורסת ומתחזקת את התשתית הפיזית ועליה יושבות ספקיות התקשורת, כמו סלקום, HOT ופרטנר, שמוכרות את החבילות ללקוח הקצה.

כחברה סיטונאית, יש לכם חיסרון מובנה - הלקוח לא מכיר אתכם. זה לא פוגע בשירות?
"להיפך. זה בדיוק המקום שבו אנחנו מנצלים את היתרון הטכנולוגי שלנו. בגלל שהרשת שלנו הוקמה מאפס בשנים האחרונות, בנינו אותה בצורה הכי מודרנית שיש. אנחנו מנטרים את הרשת 24/7 ברמת הבניין והסיב הבודד ומטמיעים מודלים מתקדמים של בינה מלאכותית לחיזוי תקלות".

"אם יש תקלה במקטע התשתית, כמו חבלה בכבל או עמוד שנפגע, אני מזהה את זה במערכת עוד לפני שהלקוח בכלל הרים את השפופרת להתקשר לספקית שלו. אנחנו לא מחכים לקריאות. אם התקלה היא נקודתית בתוך הדירה, הספקית פותרת אותה מולו. אם זה עניין של תשתית רחבה, אנחנו כבר בשטח".

מי הספקיות שעובדות איתכם כיום?
"כל השוק למעשה עובד איתנו. כמובן שסלקום, HOT ופרטנר הן הגדולות, אבל יש לנו עוד שורה ארוכה של ספקיות כמו טלזר, אינטרנט רימון ולא מעט שחקנים קטנים. בסך הכול מדובר בכ־11 ספקיות פעילות. היופי במודל הסיטונאי שלנו הוא שאני לא מתחרה על הלקוח הסופי של הספקית. אני לא מנסה למכור לו שירותי ערך מוסף או חבילות תוכן. לכן כל ספק אינטרנט בישראל, קטן כגדול, מוצא אצלנו בית ורשת פתוחה".

עובדים עם סלקום, נאבקים בבית המשפט

ברקע מרחף גם סכסוך כספי מול סלקום, שהגיעה עם IBC לבית המשפט. סלקום היא לא סתם לקוחה, אלא שותפה היסטורית שליוותה את החברה מראשיתה והתחייבה לשלם לה סכומים קבועים כדי לעזור במימון פריסת התשתית. אלא שכשהרשת המשיכה להתרחב, התגלעה בין השתיים מחלוקת: סלקום טוענת כי ההתחייבות שלה לשלם הייתה מוגבלת לתקרה של שני מיליון בתים בלבד והיא מסרבת לשלם שקל נוסף על הפריסה החדשה, בעוד שב־IBC דורשים ממנה להמשיך לשאת בחשבון.

"צריך לשים את הדברים בפרופורציה", מרגיע חבר. "אין פה שום ריב אישי או פיצוץ עסקי, אלא מחלוקת חוזית־משפטית מוגדרת שתידון ותוכרע בבית המשפט: האם קיימת התחייבות כספית לגבי היקפי הפריסה שמעבר ל־2 מיליון משקי בית. ברמה הניהולית והמעשית, יש אצלנו הפרדה מוחלטת ועיוורת בין המישור המשפטי לבין הפעילות השוטפת. צוותי התפעול, ההנדסה והשירות שלנו עובדים מול אנשי סלקום יום־יום, שעה־שעה. הם גם לקוח עוגן וגם קבלן פריסה מרכזי שלנו והעבודה המשותפת מתנהלת במקצועיות מלאה. שוק התקשורת רגיל למורכבויות כאלה, ואנחנו יודעים לנטרל רעשי רקע".

מי שמוביל יחד עם חבר את החברה הוא היו"ר גיל שרון, לשעבר יו"ר בזק ומנכ"ל פלאפון וגולן טלקום. שרון נחשב לאחת הדמויות הדומיננטיות והמשופשפות בשוק התקשורת המקומי, שגם בחן בעצמו בשנים האחרונות רכישת חברות בענף.

"העבודה עם גיל מצוינת. הוא מביא איתו ניסיון ניהולי וראייה אסטרטגית שאין שנייה לה בענף התקשורת", משבח חבר. "הוא מבין מצוין את ההבדל שבין תפקיד יו"ר דירקטוריון לבין מנכ"ל, ובדיוק כמו שעבדתי בצורה מעולה ועצמאית עם היו"ר הקודם נתי כהן, יש בינינו תיאום ציפיות מלא. גיל מוביל את המדיניות והחזון יחד עם הדירקטוריון, ואני מקבל את מלוא החופש והגיבוי לנהל את האופרציה היומיומית של החברה בשטח".

המוסדיים השקיעו במיזם לפי שווי שאפתני של 2.2 מיליארד שקל ועכשיו מוסיפים עוד מאות מיליונים כדי לרכוש את חלקה של חברת החשמל. מה הם רואים?
"המשקיעים מזהים בדיוק את הפוטנציאל שאנחנו רואים, והם מבינים שרשת סיבים היא לא נכס רגיל אלא תשתית ארוכת טווח, למאה שנה קדימה. השותפים שנכנסו לחברה באו לכאן כדי להישאר. הם רואים חברה בנקודה שבה אפשר להמשיך להשביח אותה".

רכשתם לאחרונה את תשתית הסיבים של אינטרנט רימון בהיקף של כ־100 מיליון שקל. נראה עוד עסקאות כאלה?
"העסקה עם רימון היא דוגמה מצוינת לאסטרטגיה שלנו: רכשנו תשתית שמגיעה לכ־110 אלף משקי בית, ובמקביל הענקנו להם גישה מלאה לכלל הרשת הארצית של IBC כדי שהם יוכלו לשווק אינטרנט לכל לקוח בישראל. זה Win־Win: אנחנו מתמחים במה שאנחנו יודעים לעשות, ברזלים, סיבים ורשת, והם חוזרים להתמקד בחוזקה שלהם, שהיא שיווק ושירות לקוחות".

מה היעד הבא מבחינתכם?
"השוק העסקי מצוי בשליטה מוחלטת של בזק כבר עשרות שנים והגיע הזמן לשינוי. היתרון הגדול שלנו הוא שרשת הסיבים שלנו כבר פרוסה ברחובות. מעבר לכך, רוב המגזר העסקי בישראל אינו חברות ענק כמו אלביט שדורשות חוות שרתים ייעודיות, אלא משרדי עורכי דין, למשל, ועסקים קטנים ובינוניים שאין להם אלטרנטיבה אחרת. כמו שעשינו את המהפכה בשוק הפרטי, אני בטוח שאפשר לחולל אותה גם כאן".

עוד כתבות

מנכ''ל פרטנר, אבי גבאי / צילום: ינאי יחיאל

בדרך לחלוקת דיבידנד של חצי מיליארד שקל: פרטנר קונה את כל המתנגדים

לאחר שהמחזיקים סירבו לאשר את חלוקת הדיבידנד המיוחד, חברת התקשורת תפרע את החוב כלפיהם בהיקף של 344 מיליון שקל, בניסיון לסלול את הדרך לחלוקה ● המהלך מגיע בהמשך לפדיון מוקדם דומה בהיקף 140 מיליון שקל שכבר בוצע לסדרה ח' שהתנגדה למהלך ● הנהנית המרכזית מאישור הדיבידנד צפויה להיות קבוצת השליטה אמפיסה, שחלקה בחלוקה יעמוד על כ-106 מיליון שקל

לקנות ולמכור מניות מסביב לשעון / אילוסטרציה: Shutterstock

לקנות ולמכור מניות מסביב לשעון: בבורסות העולם נערכים להארכת המסחר

בזמן שבנאסד"ק מתכוונים להשיק מסחר של 23 שעות ביממה כבר בחודשים הקרובים, שורה של בורסות ברחבי העולם, מסיאול ועד ת"א, בוחנות מהלכים דומים להרחבת שעות המסחר ● מה עומד מאחורי המהלך, מי ירוויח ממנו, ומדוע יש לו גם מתנגדים ● וגם: כיצד נערכים בבתי ההשקעות המקומיים לשינוי, ואיך יושפעו ממנו המשקיעים בישראל

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

ירידות בוול סטריט; תשואת האג"ח ל-10 שנים בשיא של 19 שנה

נאסד"ק יורד ב-1% ● עליית מחיר הנפט מתדלקת את הפחד מהאינפלציה, ודוחפת את תשואות האג"ח האמריקאיות לשיאים ● חברת המחשוב הקוונטי IonQ בישרה על פריצת דרך ● מקדונלד הודיעה על כוונתה להשקיע מיליארדי דולרים כדי לסייע לזכיינים להטמיע בינה מלאכותית ● דיסני מעלה את מחירי המנויים בכמה מחבילות הסטרימינג שלה ● מדד מנהלי הרכש זינק לשיא של 5 שנים

רכב גנוב / צילום: יח''צ איתוראן

הוזלה של 1,000 שקל: מאחורי הצניחה החדה במחיר ביטוחי הרכב

צניחה של 8% באוגוסט ו-1,000 שקל פחות בביטוח השנתי: התערבות הרגולטור, צמצום הגניבות והתייצבות מחירי החלפים הובילו לירידה החדה ביותר בביטוח הרכב מעל 40 שנה

ההיסטוריה מלמדת: היכונו לרבעון הכי טוב בשנה / צילום: Shutterstock

וול סטריט נכנסת לרבעון החזק בשנה, הפד עלול לקלקל אותו

ה־S&P 500 עלה ברבעון האחרון של השנה ב־80% מהמקרים מאז 1950, עם תשואה ממוצעת של כ־4.2%, וגם השנה הוא מגיע אליו עם מומנטום חזק ● אלא שהפד כבר חזר להעלות ריבית, וההיסטוריה מלמדת שכאשר הרבעון משתבש, כפי שקרה ב־2018, זה עלול לכאוב

סניף קרפור היפר רעננה / צילום: שירה ספיר

מחליפה הנהלה ונפרדת מהסל של ברקת: השינויים של קרפור בדרך אל הבורסה

כחודשיים לפני ההנפקה המתוכננת, מיכאל לובושיץ עובר לתפקיד יועץ, ענבל הרסון מפרקת את שדרת הניהול וקרפור מסיימת את מיזם "הסל של המדינה" השנוי במחלוקת ● החברה נערכת להנפקה לפי שווי של כ־800 מיליון שקל, לאחר שעברה מהפסד של 190 מיליון שקל - לרווח

אילוסטרציה: Shutterstock

אושר ניהול ייצוגית נגד הבנקים: לא שילמו ריבית על יתרות זכות בעו"ש

הבקשה הוגשה נגד בנק לאומי, מזרחי טפחות, דיסקונט והבינלאומי, כאשר הנזק הנטען חסר תקדים ומסתכם במיליארדי שקלים ● לטענת התובעים, לאור העלייה המשמעותית של הריבית במשק החל מאפריל 2022, החלטת הבנקים שלא להעניק ריבית על יתרת זכות בעו"ש נגועה בחוסר תום-לב קיצוני

מערכת ההגנה האווירית ספיידר / צילום: רפאל

פופולרית יותר מכיפת ברזל: מערכת ההגנה הישראלית שהפכה ללהיט גלובלי

רפאל נמצאת במו״מ מתקדם עם צ׳כיה לעסקת המשך במיליארדי שקלים למכירת מערכת ההגנה האווירית ספיידר, חודשים לאחר עסקת הענק עם רומניה, כך נחשף בגלובס ● מאחורי רצף העסקאות עומדים בין השאר היתרונות המבצעיים והיותה מוצר ישראלי ללא תלות אמריקאית

פתח תקווה / צילום: Shutterstock

לא תל אביב: זו העיר שהתושבים בה הכי מרוצים מהעירייה

מסקר עמדות הציבור כלפי הרשויות המקומיות עולה כי 85% מתושבי פתח תקווה מעניקים ציון חיובי לעירייה, לעומת 81% בראשון לציון ו-76% בתל אביב ● שיעור שביעות הרצון הכללי מהרשויות המקומיות עלה בעשור האחרון, בעוד אשדוד, חיפה ובני ברק נמצאות בתחתית הדירוג

מנכ''ל מטא מארק צוקרברג / צילום: ap, Nic Coury

מטא מציגה עוזר אישי שיזמין לכם כרטיסי טיסה. האם הוא שווה את הזינוק במניה?

מטא רשמה מיליוני הורדות עם Muse, עוזר אישי שיכול לנהל יומן, לעשות קניות אונליין ולהזכיר ימי הולדת ● ההצלחה הזניקה את המניה בוול סטריט, אך המומחים מזהירים שהמודל הפיננסי עדיין לא ברור וייתכן שהדרך להכנסות מהמוצר ארוכה

שכונת נווה צדק בתל אביב / צילום: Shutterstock

הקלות הבנייה חוזרות לתל אביב. בענף כבר מזהירים מהמחיר

פחות משנתיים מאז ביטולן הרשמי, עיריית תל אביב מקדמת תוכנית חדשה ל"מיסוד ההקלות" בפרויקטי בנייה ספציפיים ● הוועדה המקומית מסבירה כי המטרה היא "שיפור התכנון בלבד", אבל בענף חוששים שהחזרת ההקלות תעכב את מימוש התוכניות, כפי שקרה טרם ביטולן

מימין -  נטע ברמן, אלון שטאובר, פיני כהן, עמית מסד, שמשון הראל / צילום: איתמר סיידא

חברות הנדל"ן מסד עוז ואמריקה ישראל מתמזגות - ומכוונות לבורסה

המיזוג ירכז תחת קבוצה אחת את פעילות היזמות למגורים ולמסחר של אמריקה ישראל ואת פעילות ההנדסה וניהול הפרויקטים של מסד עוז ● הקבוצה המאוחדת נערכת להנפקת חוב ומניות, בהתאם להתפתחות העסקית ולתנאי השוק

מימין לשמאל: ירון זולצבכר, מייסד ומנכ''ל היי ליפט, שרית שגב מנהלת סקטור תעשייה, מסחר ומלונאות בחטיבה העסקית בבנק הפועלים וברוך פרנס מייסד סקייליין עגורנים / צילום: Aviad Tevel Studios

כסף גדול בעגורנים: המייסד בן ה-87 שנפגש עם יותר מרבע מיליארד שקל

ברוך פרנס מכר 75% מחברת העגורנים סקיי ליין לפי שווי של 340 מיליון שקל לידי חברת המעליות היי ליפט ● במסגרת המהלך ישקיע בית ההשקעות מור 67 מיליון שקל בהיי ליפט ויציף ערך נאה למיליארדר יצחק מירילשווילי, אחד מבעליה ● וגם: התוכניות של הרוכשת

מסעוד פזשכיאן, נשיא איראן / צילום: ap, Vahid Salemi

האמירה השקרית של נשיא איראן באו"ם: "לא תקפנו אזרחים"

פיגוע דריסה באזור מחסום בל: נריה לייטר, בנו של השגריר בארה"ב, נפצע קשה; המחבל חוסל ● נשיא סוריה: "שום ניסיון לכפות עובדות בשטח אינו יכול לפגוע בלגיטימיות של מדינתנו ● טורקיה, עיראק, עומאן ואזרבייג'אן הודיעו על עצירת הטיסות אל איראן וממנה ● דיווח: ההתרעה מאיחוד האמירויות לפני ה-7 באוקטובר הועברה קודם כול לשב"כ, וכמה ימים לאחר מכן עלתה בשיחה בין נתניהו לנשיא האמירויות ● עדכונים שוטפים

עומר נבו, CTO וממייסדי Irregular / צילום: בן חכים

הישראלי שבלב הפריצות למודלי ה־AI: "עושים טעויות, זה הזמן של התעשייה להתאפס"

גוגל, אנתרופיק, מטא ו־OpenAI דיווחו כי המודלים שלהם ניסו לפרוץ למערכות אמיתיות, לאחר שיצאו מהסביבות שבהן נבדקו ● בראיון לגלובס מסביר עומר נבו, מייסד־משותף של אירגיולר, החברה שמספקת את "ארגז החול" לענקיות ה־AI, איך זה בדיוק קורה - ומדוע תעשייה צריכה לאחד כוחות על־מנת לפתור את הבעיה

הארווי ויינשטיין בבית המשפט במנהטן / צילום: ap, Steven Hirsch

הארווי ויינשטיין נידון ל-15 שנות מאסר במשפט החוזר בניו יורק

בעודו מאחורי סורג ובריח, המפיק ההוליוודי הורשע בתקיפה מינית של עוזרת ההפקה לשעבר מרים היילי בדירתו במנהטן ב-2006 • גזר הדין מגיע לאחר שהרשעתו הקודמת בוטלה ושני משפטים נוספים הסתיימו ללא הכרעה • היילי: "לא פעם הרגשתי כאילו אני זו שעומדת למשפט"

הפגנת תמיכה בממשלה האיראנית בטהרן / צילום: ap, Vahid Salemi

"נקודת אל־חזור": האזהרה החדשה לגבי המלחמה באיראן

כותרות העיתונים בעולם: החות'ים מנסים להשתלט על רכס הרים אסטרטגי בתימן, באיראן מתווכחים על ביקור הנשיא בעצרת האו"ם בניו יורק והמלחמה באיראן נכנסה לשלב המסוכן ביותר ● גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל  

מ''מ מנכל הביטוח הלאומי צביקה כהן / צילום: דני שם טוב, דוברות הכנסת

"הרשימה השחורה", הנוהל הסודי ושלילת קצבאות: מאחורי המאבק באבחוני האוטיזם

חששות להונאות בקבלת קצבאות נכות לילדים על הרצף האוטיסטי הביאו את ביטוח לאומי לנקוט צעדים דרסטיים, בהם הקפאת קצבאות והעדפת אבחונים מוסדיים ● כעת, כשהתיקים מגיעים לבתי הדין לעבודה, השופטים מותחים ביקורת על פגיעה במשפחות - ללא הוכחות

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה שלילית בת"א: מדדי הנדל"ן והביטוח בלטו לרעה

המסחר בתל אביב התנהל בירידות שערים בהובלת מניות הביטוח שמושכות את הבורסה למטה ● מדדי האנרגיה בלטו בירוק נגד המגמה ● כלל בוחנת השקעה בווליו בייס לפי שווי של 600 מיליון שקל לפני הכסף ● דוראל זינקה ברקע תחזית הכנסות עתק מחוות שרתים ●  מניית נייס זינקה בעקבות המגעים לאקזיט של 2 מיליארד דולר ● הדולר התחזק מול השקל

האם נתניהו יוכל לדחות את הבחירות הכלליות? / אילוסטרציה: Shutterstock

רע"מ, בל"ד והרשימה המשותפת נפסלו: מה יקרה עכשיו?

דיוני הפסילות בוועדת הבחירות המרכזית הפכו לפסטיבל פוליטי ותקשורתי. אבל חשוב לזכור: זה לא סוף פסוק ● המשרוקית מסבירה