גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  טכנולוגיה

"אולי הגניבה הגדולה בהיסטוריה" אתרי החדשות מאבדים גולשים ל-AI וענקיות הפרסום הדיגיטלי בלחץ

חד הקרן אופן ווב הגיש לאחרונה בקשה למינוי נאמן, ומניותיהן של טידס וטאבולה, הפועלות בתחום המלצות התוכן, נחתכו מאז ההנפקה ● הסיבה היא נהירת הגולשים למנועי הבינה המלאכותית והרשתות החברתיות ששואבים למעשה תוכן מאתרי החדשות, וזו מובילה לצמצום משמעותי בשטחי הפרסום של אותם אתרים ● והעתיד? "למנועי ה–AI והחיפוש יהיו הסכמים עם אתרי חדשות - אבל אלה יהיו יוקרתיים וספורים מאוד"

מימין: אדם סינגולדה, מייסד  ומנכ''ל טאבולה ודיוויד קוסטמן, מנכ''ל טידס (אאוטבריין לשעבר) / צילום: טאבולה, נועם גלאי
מימין: אדם סינגולדה, מייסד ומנכ''ל טאבולה ודיוויד קוסטמן, מנכ''ל טידס (אאוטבריין לשעבר) / צילום: טאבולה, נועם גלאי

לפני כשלושה שבועות חשף אתר The Wrap, המסקר את עסקי המדיה והבידור, התכתבות בין אנשי OpenAI למיקרוסופט, במסגרתה דנים הצדדים בנזק שמחוללים מנועי ה-AI לאתרי החדשות: "הם עומדים בפני איום קיומי ממוצרי בינה מלאכותית שרק הולכים ומשתפרים", צוטט שם ניק טורלי, מי שמנהל את ChatGPT ב-OpenAI.

● החל מ-2027: GREAT WALL הסינית חוזרת לאירופה ולישראל
● עוד שתי חברות ישראליות יוצאות למהלך פיטורי AI

ברנט הכט, בכיר במיקרוסופט , תיאר באותו מסמך כי ההעתקה של מידע מאתרי חדשות למנועי ה-AI היא "גניבה מדהימה בקנה מידה חסר תקדים של כוח עבודה אנושי, אולי הגדולה בהיסטוריה". דברים שכעת עורכי ומנהלי אתרי החדשות מנפנפים בהם כדי להוכיח, כי מנהלי ענקיות הטכנולוגיה עשו שימוש ביודעין בתקשורת לצורך אימון המודלים שלהם.

הדי השינוי העמוק שעובר עולם צריכת התוכן הגיעו בשבוע שעבר גם לזירה המשפטית בישראל, ונשמעו בין כתלי בית המשפט המחוזי בתל אביב. אופן ווב (OpenWeb) מתחום הפרסום באתרי חדשות ותוכן, שבעבר נחשבה לאחת מחברות האינטרנט הישראליות המבטיחות, והוערכה בשווי של יותר ממיליארד דולר, הגישה בקשה למינוי נאמן. זאת בשל חוב בהיקף של 60 מיליון שקל לקרן החוב ליקווידיטי.

בהמשך לכך, מינה בית המשפט את עו"ד אהוד גינדס לנאמן זמני לחברה, המספקת לאתרי החדשות מערכת לניהול טוקבקים שלצידה פרסומות, על מנת שיפעל להבריא אותה, או לכל הפחות למכור את נכסיה.

כך או כך, ברור כי השקעת עתק של מעל ל-400 מיליון דולר באופן ווב מצד משקיעים נוצצים כמו אינסייט פרטנרס, קרן ג'ורג'יאן, אנטרי קפיטל והראל ביטוח - נמצאת בסיכון מיידי.

זו אינה הפעם הראשונה, אגב, שבה מגיעה אופן ווב למחוזי בת"א. לפני שנתיים הוביל לכך סכסוך שהתנהל בין המנכ"ל והמייסד הכריזמטי, נדב שובל, לדירקטוריון החברה, שהסתיים בהדחתו של שובל לאחר מספר שבועות. לכאורה אין קשר בין המקרים, אולם בראיון לגלובס שנתן לאחרונה ציין אחד ממייסדי החברה, ישי גרין, כי הדחת שובל פגעה בחברה וכי לאחריה "היא החלה לחשב את קיצה לאחור".

ערוץ ההכנסות מתייבש

ההסתבכות של אופן ווב - בעבר ספינת הדגל של ענף האינטרנט בישראל - היא קצה הקרחון של תופעה רחבה יותר: ערוץ ההכנסות המרכזי של החברות מסוגה - פרסום באתרי חדשות ותוכן - הולך ומתייבש בשל השינוי העמוק באופן צריכת התוכן על ידי הגולשים.

הללו נודדים מאתרי החדשות המסורתיים אל עבר הרשתות החברתיות ומנועי ה-AI, לסביבות סגורות ומבוקרות כמו אינסטגרם, טיקטוק, ג'מיני או ChatGPT, המעניקות להם חוויות תוכן אישיות ותמציתיות מבלי צורך להשקיע מאמץ בגלישה, חיפוש או קריאה. המפרסמים רואים בהם כאזורים רוויי בינה מלאכותית, שבהם ניתן להתאים בצורה חכמה יותר מוצרים ופרסומות.

מגמה זו מקשה על שתי חברות טכנולוגיה נוספות מישראל, המתמקדות בתחום ההמלצות באתרי תוכן ושזכו לשווי של מיליארדי דולרים בוול סטריט - טאבולה ואאוטבריין (כיום Teads ) שמחקו מיליארדים מכספי המשקיעים מאז הגיעו לזירה הציבורית (ראו מסגרת). גם בחברות אלה, בדומה לאופן ווב, ההכנסות נובעות ממודל של שיתוף בהכנסות ממפרסמים עבור פרסום באתרי התוכן.

מהמסמכים שהגישה אופן ווב לבית המשפט עולה תמונה של חברה שתלויה על בלימה: בעוד החברה צפתה כי תגיע להכנסות של 257 מיליון דולר בסוף 2026, הערכה מחודשת צופה ירידה דרמטית ל-110 מיליון דולר בסוף השנה, והמשך ירידה ל-96 מיליון דולר ב-2027.

גם תחזית רווח ה-EBITDA (רווח לפני ריבית, מסים, פחת והפחתות) ירדה מ-57 מיליון דולר לשנה זו להפסד של 29 מיליון דולר. יתרת המזומנים של אופן ווב עומדת על 2.7 מיליון דולר בלבד, עם צפי ליתרה שלילית של 4.3 מיליון דולר בסוף השנה. חובות החברה לנושים עומדים על 177 מיליון שקל וכוללים בנוסף לליקווידיטי גם ספקים, עובדים ורשויות המס.

בד בבד צנח שווי החברה מ-1.3 מיליארד דולר ב-2022 ל-500 מיליון דולר אשתקד, ועד להצעת רכישה שקיבלה לאחרונה בתמורה ל-97 מיליון דולר בלבד, כאשר רק חלקה במזומן.

מאחורי ההרעה בתוצאות אופן ווב וקריסת שווי החברה, כך עלה מהמסמכים שהוגשו, עומד צמצום משמעותי של שטחי הפרסום באתרי חדשות, צמצום במספר המתווכים בשרשרת הפרסום שמחזיקים אותם האתרים, ונהירה למנועי ה-AI על חשבון אתרי התוכן.

וכשהלחץ גדל, גם העימותים עם ענקיות הטכנולוגיה הולכים ומתרבים. כך למשל מיקרוסופט, באמצעות מנוע הפרסום שלה, Xandr, הפסיקה את ההתקשרות עם אופן ווב בחודש יוני השנה על רקע טענות להפניית גולשים בניגוד להסכמים בעלות של 8.6 מיליון דולר.

גם חברת המלצות התוכן טאבולה שייסד ומוביל אדם סינגולדה מדווחת על עימות עם ענקית טכנולוגיה, הפעם זו גוגל, ששינתה את המדיניות שלה כלפי תוספי פרסום כמו אלה של טאבולה.

טאבולה נהגה להציג באתרי החדשות תפריט גדוש בהפניות לכתבות ולפרסומות ("אקספלור מור") בפעמים שבהם ביקש גולש לחזור לעמוד קודם - ובענקית החיפוש החליטו להקל על הגולשים בנושא זה.

גוגל קבעה כי אתרי החדשות - כלומר לקוחותיה של טאבולה, שימשיכו בפרקטיקה הפסולה לטענתה, יתדרדרו מטה בעמודי תוצאות החיפוש, ובאופן שכזה "משכה את השטיח" מתחת לרגלי המודל העסקי של טאבולה.

בתחילת אוגוסט, עם גילוי הסנקציה של גוגל, ירדה בתוך יממה מנית טאבולה ב-25%. אלא שגם כאן, מדובר בקצה הקרחון של תופעה עמוקה הרבה יותר: במחצית הראשונה השנה דיווחו בחברה על ירידה בנפח החשיפות למודעות הפרסום שלה ברשת הפתוחה, מחיקה של מקדמות ששולמו לאתרי חדשות שאינן צפויות להיגבות עוד, ויתור מצד טאבולה על אתרי חדשות לא רווחיים שקיצץ את הכנסותיה והורדת תחזיות שנתית - מצפי לצמיחה של 6% לצמיחה של 2% בלבד. באפריל פיטרה החברה 5% מעובדיה, כ-100 איש.

בחברת טידס, שהתמזגה עם אאוטבריין הישראלית שייסדו האחים ירון ואיתן גלאי לצד אורי להב, המצב לא שונה בהרבה. בחברה מודים כי חלה ירידה של 21% ברבעון השני במספר הצפיות בקרב אתרי החדשות שהיא משרתת, והוסיפו כי "תחום הפרסום הדיגיטלי חווה שינויים מבניים והתנהגויות משתמשים משתנות, שמתאפיינים בחלקם בירידה בתעבורת הגולשים באתרי התוכן והחדשות - מגמות שמונעות על ידי שילוב AI במנועי חיפוש. כל אלה מובילים לירידה בנפח הצפיות בעמודים, ומצמצמים את מלאי הפרסום הזמין למוניטיזציה בפלטפורמה שלנו".

לאן הולכים הגולשים

על המצב אליו נקלעו חברות הפרסום הדיגיטלי, אומר האנליסט מתן בן-צבי מאופנהיימר, כי "אם בעבר היית מחפש בגוגל, מקבל רשימת לינקים ונכנס לאתרים כדי לקבל תשובה לשאלה - היום עם AI אתה יכול לראות את התשובה מולך מבלי להיכנס לאתרים אחרים.

"את הירידה בחשיפה לתנועת הגולשים ממנועי החיפוש כמו גוגל או בינג, אפשר לראות בעיקר בטידס ופחות בטאבולה, למרות שגם היא נפגעה משינוי המדיניות בגוגל שפגע בהפצת המוצר שלה".

בכיר בענף האונליין בישראל שביקש להישאר בעילום שם אומר כי "התופעה כבר מכונה בתעשייה 'Zero-click conversion', כאשר כל התוכן שאתה צריך מונגש לך בצורה תמציתית או כסרטון עם תשובה לכל מה שאתה מבקש לדעת. לכן המוטיבציה של הגולש להגיע ליעד אחר פוחתת משמעותית".

לאן הולכים הגולשים? אלה נאספים בשלושה מוקדים עיקריים בהתאם לתחומי העניין שלהם: המוקד הראשון שייך לאותם משתמשים המחפשים בידור - אותו הם מוצאים באינסטגרם, טיקטוק ויוטיוב; השני מושך את המשתמשים המחפשים להבין, להתעדכן או לקרוא על נושא מסוים - ושם התחרות היא בין גוגל, OpenAI ולאחרונה גם מטא שנכנסת לשוק עם מסייע אישי - שוק שעשוי להפוך גם לשער לקניות אונליין.

המוקד השלישי שייך למקום שבו חיים העסקים הקטנים - במקום להקים אתר בוויקס או לשלם למערכת ניהול לקוחות, יותר ויותר מסתמכים על מנועי ה-AI כמו קלוד, בייס44 ו-Lovable לבניית מערכות פנימיות לעסק וכן בהדרכה לבניית עסקים.

"כל אחת מהפלטפורמות הללו רוצה להגדיל את זמן השהייה של הגולשים וזה בא בהכרח על חשבון כל מי שמייצר תוכן עצמאי", מוסיף הבכיר באונליין. "זה פוגע קודם כל באתרי החדשות, כאשר חברות כמו אופן ווב וטאבולה הם נפגעות מסדר שני. במקביל, הדאטה שיש למנועים הללו על כל אחד מהמשתמשים הולך וגדל, וכך האפשרות שלהם לייצר מכל משתמש הכנסה רק גדלה".

לא יושבים בחיבוק ידיים

אתרי החדשות, ומנועי הפרסום שלהם, בינתיים לא יושבים בחיבוק ידיים ופועלים למצוא ולאמץ פתרונות משלהם. טאבולה למשל, רוצה לנהל חלקים נרחבים יותר באתרי החדשות ולייצר רשתות פרסום אקסלוסיביות בתחומי הפיננסים, עם אתרי חדשות יוקרתיים; בעוד שטידס-אאוטבריין פונה לתחום הפרסום באפליקציות טלוויזיה של יצרניות מסכים ושירותי סטרימינג. שתי החברות מנסות לפנות לשוק הפרמיום הכולל מודעות ממותגות, שנחשב לרווחי יותר.

האם גורלם של אתרי החדשות נגזר? "למנועי ה-AI והחיפוש יהיו הסכמים עם אתרי חדשות - אבל אלה יהיו יוקרתיים וספורים מאוד, ולא ישפיעו על המאסה הגדולה של האתרים", מעריך אותו בכיר.

"בינתיים, הניסיון של המפרסמים בתוך ChatGPT הוא חיובי מאוד - שיעורי ההמרה גבוהים במיוחד לאור האינטימיות שמיוצרת עם המשתמש, מה שנוסך תקווה גדולה בקרב אנשי OpenAI בתחרות מול אנת'רופיק, שהכריזה כי לא תיכנס לעולם הפרסום".

עוד כתבות

אביב שמני, מנכ''ל הסטארט-אפ Limy / צילום: ניר סלקמן

ב-7 באוקטובר הוא פגש את הגיהנום. אחרי שנתיים כבר הקים סטארט-אפ שמכניס מיליוני דולרים

"אי-אפשר לפספס עליי שלא הייתי ב-8200, אי-אפשר גם לפספס שאני ישראלי. היה מקרה שזה ביטל את ההשקעה בנו במקום. העוינות לישראל נוכחת" ● שיחה קצרה עם אביב שמני, מנכ"ל הסטארט-אפ Limy, שמודד ומשפר את ההשפעה של AI על מכירות

ראש הממשלה בנימין נתניהו, שר הביטחון ישראל כ״ץ והרמטכ״ל אייל זמיר / צילום: מעיין טואף / לע״מ

גורם ישראלי בכיר: "לא תהיה תקיפה ישראלית יזומה לפני הבחירות"

גורם ישראלי בכיר הבהיר כי ככל הנראה לא תתבצע פעולה לפני חודש נובמבר ● המניע המרכזי: רצונו של הנשיא טראמפ לשמור על מחירי נפט יציבים עד יום הבוחר בארה"ב ● יו"ר הרשות הפלסטינית מחק שוב את התוכניות לקלפיות: שבועות ספורים לפני המועד המתוכנן ב-28 בנובמבר ●  בבלומברג מדווחים: איראן מסוגלת לייצר טילים וכטב"מים חדשים ולחדש במהירות את מלאי הנשק שלה ● עדכונים שוטפים

מטוס של אל על / צילום: עידו וכטל

עובדי המטען בשדה התעופה בפריז מסרבים להעביר "משלוח ביטחוני" לישראל

קמפיין פרו-פלסטיני איתר השבוע מטען מיועד של קופסאות הילוכים לכלי רכב של יצרן צרפתי שככל הנראה מיועד לחברה הישראלית "אלביט", והזהיר את ועדי העובדים שלא לאפשר למטען לעלות לטיסות "אייר פרנס" ● המטען משובץ לטיסה מתוכננת מחר של אל על אולם העובדים הודיעו כי הם מסרבים להעלות אותו על הטיסה

אלכסנדר וואנג / צילום: Reuters, Carlos Barria

המיליארדר חובב הממים ובעל תספורת המאלט שמאחורי אפליקציית הבינה המלאכותית המצליחה של מטא

אלכסנדר וואנג הזניק את מיוז לראש טבלאות הדירוג והחזיר את מטא למרוץ הבינה המלאכותית, גם אם עורר בדרך תרעומת בקרב עובדי ענקית הטכנולוגיה

אורי עבדת / צילום: מיכאל גלעדי

חברי הילדות רק רצו להרוויח 1,000 שקל. כיום הם מנהלים 120 דירות

אורי עבדת והשותף שלו לדירה הגיעו לתחום שכירות המשנה כמעט במקרה: כשאחד מהם יצא למילואים, הם השכירו את החדר והבינו את הפוטנציאל ● כך הפך סאבלט נקודתי לחברה שמנהלת 120 נכסים בשכירות משנה

פינוי בינוי ברמת השרון / צילום: שרון ענבי

79 מיליון שקל בלבד: כמה מעט צריך כדי להפיל קבלן בענף הבנייה

חברת הבנייה נטע ליפשיץ הגישה השבוע בקשה להיכנס להליכי חדלות פירעון ● כשסכום כזה מפיל חברה עם רקורד של עשרות שנים, שמסווגת בדירוג הגבוה ביותר של משרד השיכון, מתבהר כמה קרובה התהום לעוסקים בתחום המסוכן הזה

אביר קארה / איור: גיל ג'יבלי

המדינה שלחה מטפלת לסייע למתמודדת נפש - ולא בדקה את עברה הפלילי

ט', מתמודדת נפש הזכאית לשירותי שיקום, גילתה להפתעתה שכספה נעלם ● היא הבינה שהעוזרת האישית ששלח אליה משרד הבריאות היא אסירה משוחררת שגנבה ממנה ● הסיפור חושף מחדל מתמשך של מערכת שלא בודקת למי היא נותנת את המפתחות ● שומר הסף, מדור חדש

מימין: חנן פרידמן, אבי לוי, משה לארי, אלי כהן / צילום: אורן דאי, רמי זרנגר, מזרחי טפחות, אייל טואג

התביעה שמטלטלת את הבנקים ועשויה לפתוח עידן חדש במערכת

בית המשפט המחוזי בלוד אישר לנהל תביעה ייצוגית נגד ארבעה מחמשת הבנקים הגדולים בגין אי־תשלום ריבית על יתרות העו"ש ● המשמעות: פתח לדרישת כספים בחזרה מהבנקים ● על הפרק: מיליארדי שקלים ● בענף חלוקים האם מדובר בהחלטה צודקת או טעות מסוכנת שעשויה לטלטל את המערכת כולה

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר באמצעות AI)

מדריך לצופה: המסעות הליליים של וורן באפט במחילת הארנב של יוטיוב

סרטונים של גלן קלוז. פרסומות משנות ה־50. הגרסה האוזבקית של "America’s Got Talent"● המשקיע האגדי לא מצליח לעמוד בפני האלגוריתם

גיא נתן / צילום: פרטי

הצעיר שסוחף אחריו את המשקיעים החדשים: "המוסדיים חושבים שהציבור לא אינטליגנט. שיתקדמו"

בגיל 28 הפך גיא נתן לתופעה סוחפת בקרב המשקיעים הצעירים ● לפסטיבל ההשקעות שלו בשבוע הבא, בשיתוף גלובס, צפויים להגיע 5,000 איש ● בראיון לגלובס הוא מסביר מדוע הבורסה בת"א אטרקטיבית על פני ארה"ב, טוען כי "הקהל שלי עושה מהפכה בהשקעות, אבל חלק יחטפו סטירה בנפילה הבאה", ומצהיר: "המוסדיים חושבים שהציבור לא אינטיליגנט, הגיע הזמן שיתקדמו"

פרויקט אמות פלטינום. מימין הבניין הקיים, משמאל הבניין המתוכנן, עם קומות גדולות יותר / הדמיה: יאיר זהרוני

מגדלי המשרדים החדשים: החללים המפוארים מכרסמים בשטחי העבודה

לובי מפואר, חדרי כושר, מסעדות ולאונג'ים: מגדלי המשרדים החדשים מציעים לשוכרים מגוון שירותים וחללים מפוארים וגם מגישים את החשבון - השטח נטו לעבודה שהם מקבלים תמורת המחיר קטן מבעבר ● כך עלה שיעור השטחים המשותפים במגדלים מ־15% בשנות ה־90 ליותר מ־25% כיום

מקלובה ב''פרח המדבר'' / צילום: פאטמה אל זאמאל

עוף ממולא בעלי גפן, קפה משובח וריחות תבלינים: יום בעיר במדבר

יצאנו למסע אל מאחורי הקלעים ברהט עמוסת האתגרים, ומצאנו בית קפה עם קטאיף אלוהי, שמלות צבעוניות ושפית מריאליטי שהמקלובה שלה היא רק תירוץ ● חגית אברון תופרת יום ברהט

אביחי מנדלבליט, לשעבר היועץ המשפטי לממשלה / צילום: תמר מצפי

מנדלבליט יעלה היום לדוכן העדים במשפט נתניהו

אביחי מנדלבליט, היועץ המשפטי לממשלה לשעבר, זומן על ידי ההגנה ● לטענתה, פעולות חקירה בתיקים נגד נתניהו החלו לפני שניתן אישור כנדרש בחוק ● התביעה טוענת כי מנדלבליט אישר את החקירה בעל פה

אליאס טנוס, מנכ''ל ומבעלי קבוצת בסט / צילום: קבוצת בסט

עסקת ענק במתחם הבורסה: חברת הנדל"ן שזכתה במכרז של מעל מיליארד שקל

חברת הנדל"ן בסט של משפחת טנוס זכתה במכרז הגדול שלה מאז הנפקת בסט, להקמת שניים מהמגדלים בפרויקט ורטיקל סיטי ברמת גן, בין הגבוהים בישראל ● המתחם צפוי לכלול יחידות דיור וכן שטחי מסחר ותעסוקה • העבודות צפויות להסתיים בשנת 2031

פרופ' פול קרוגמן, חתן פרס נובל לכלכלה לשנת 2008 / צילום: ap, Franck Robichon

"תרחיש מכוער": האזהרה של זוכה פרס נובל לכלכלה

החוב הציבורי של צרפת תופח, תשואות האג”ח מזנקות והרחובות בוערים ● הכלכלן זוכה הנובל פול קרוגמן מזהיר מפני תרחיש "מכוער במיוחד" של משבר חוב, ומצביע על המחיר שמשלמים הצעירים כדי להגן על הפנסיות של המבוגרים

יונתן אלון / צילום: יונתן בלום

מנכ"ל פנגו: "הייתי בטוח שכל תל אביב מחכה לנסיך. אבל איש לא התרשם"

שווי מוערך של יותר מ–1.5 מיליארד שקל, 4 מיליון משתמשים, אבל גם תקרת צמיחה ● בראיון לגלובס מספר המנכ"ל יונתן אלון למה פנגו לא בהכרח מרוויחה מהכחול–לבן, איך הרים את BUYME מקריסה למכירה בכמעט מיליארד שקל, מה עמד מאחורי פיצוץ עסקת גט - ולאן מכוון מסע הרכישות הבא

מטה מיקרון בסן חוזה, קליפורניה / צילום: Shutterstock

המניה שילשה את ערכה השנה - והאנליסט הוותיק אומר שתעשה זאת שוב

אנליסט הטכנולוגיה הוותיק גיל לוריא הקפיץ את מחיר היעד שלו על יצרנית שבבי הזיכרון מיקרון ל-3,000 דולר, כך שהוא משקף לה כעת אפסייד של כ-190% ● מדובר במחיר יעד שהוא כמעט כפול לעומת מחיר היעד הממוצע בקרב האנליסטים בוול סטריט ● המניה כבר יותר משילשה את ערכה מתחילת השנה, על רקע בום ה-AI

פרויקט MIA של חברת גיא ודורון לוי בבאר יעקב / הדמיה: OLIN

הדירה נמכרה ב־4.05 מיליון שקל: כמה שווה הדיורית?

הדירה נמצאת בבניין בקומה ה־15, וכוללת דיורית בת שני חדרים, וכן שתי חניות ומחסן פרטי ● הפער במחיר לעומת דירת 6 חדרים רגילה בפרויקט עומד על 250 אלף שקל

נאווי פילאי, לשעבר נשיאת בית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג / איור: Niklas Elmehed © Nobel Prize Outreach

קבעה שישראל מבצעת רצח עם בעזה: פרס נובל לשלום יוענק לשופטת נאווי פילאי

פרס נובל לשלום יוענק לנאווי פילאי, לשעבר נשיאת בית הדין הפלילי הבין-לאומי בהאג ומי שמכהנת כיו"ר ועדת החקירה של האו"ם לבחינת הפרות זכויות אדם בשטחים הפלסטינים

פרס נובל / צילום: Shutterstock, AntonSAN

מדוע אין פרס נובל במתמטיקה?

אחת לשבוע המדור "בודקים את המיתוס" יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו ● והשבוע: השמועה על הרומן ובמה זכה איינשטיין - כמה מיתוסים שכדאי לפרק על פרס הנובל