גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  גלובלי ושוקי עולם

הפלייבוי שירש את צבא שכירי החרב הידוע לשמצה בעולם

בנו של מייסד קבוצת וגנר המנוח ממשיך להחזיק במעוז באפריקה וגורף הון מסחר בנשק, בסמים ובזהב

פאבל פריגוז'ין / צילום: צילום מסך רשתות חברתיות
פאבל פריגוז'ין / צילום: צילום מסך רשתות חברתיות

קמפלה, אוגנדה. פאבל פריגוז'ין עדיין היה בשלבי הלימוד בעסק שכירי החרב המשפחתי כאשר מטוסו הפרטי של אביו התפוצץ בגובה של כ־8,500 מטר מעל רוסיה.

מותו המתוקשר של יבגני פריגוז'ין, לאחר הקרע הפומבי בינו לבין נשיא רוסיה ולדימיר פוטין, הותיר את בנו פאבל בראש ארגון שכירי החרב הידוע לשמצה בעולם. בגיל 25 הוא ירש את קבוצת וגנר, אימפריה של לוחמים שכירים, מבריחי זהב, סוחרי אופיואידים, מבשלות בירה ומזקקות וודקה.

● למה התקיפות האמריקאיות לא מצליחות לעצור את שגשוג תעשיית הקוקאין העולמית
● הנוסחה הנורדית לשגשוג כלכלי בעולם מסוכן ומפולג

מי שבעבר נחשב לפלייבוי מפונק, התגלה כבעל כישרון טבעי לניהול העסק.

פאבל פריגוז'ין (28), הצליח לא רק לשמר את פעילות קבוצת וגנר במעוזה באפריקה, הרפובליקה המרכז אפריקאית, אלא אף הרחיב אותה. כך עולה מדבריהם של מקורבים לשעבר לקבוצה, גורמי ממשל, אנשי עסקים וחוקרים בעיר הבירה בנגי.

העסקים של משפחת פריגוז'ין, הכוללים פעילות חוקית ופלילית כאחד, מניבים הכנסות של יותר מ־400 מיליון דולר בשנה. כך מעריך מכון המחקר "היוזמה העולמית למאבק בפשיעה מאורגנת חוצת גבולות" ( GI-TOC ), שמושבו בז'נבה.

לפי המכון, מהבסיס בבנגי פאבל פריגוז'ין ו־500 שכירי חרב הנתונים לפיקודו השתלטו על מכרות זהב. הם מספקים אבטחה אישית לנשיא, פוסטן ארקאנז' טואדרה, ונלחמים בארגוני מורדים, מה שהפך את פריגוז'ין ואנשיו לחיוניים עבורו.

לדברי חוקרים וגורמי צבא באזור, פריגוז'ין השתלט על עסקי סחר הנשק של אביו ומוכר אמצעי לחימה לארגוני מורדים בסודאן ובלוב. פריגוז'ין וקבוצת וגנר לא השיבו לבקשת תגובה.

קבוצת וגנר גם מייצרת ומשווקת וודקה בשם Wa Wa Wa שפירושו "אש ואש", ובירה בשם Africa Ti L ’ Or , שפירושו "אפריקה היא זהב". נוסף על כך, הקבוצה שולטת בחלק ניכר מהשוק המקומי של טרמדול, משכך כאבים אופיואידי הניתן במרשם רופא.

"וגנר הפכו מיחידת כוחות מיוחדים חזקה לרשת שהשלטונות התנערו ממנה, ונראה כי הם הולכים ומדרדרים לפשיעה מאורגנת", אמרה לו אוסבורן, חוקרת בארגון אימפקט, עמותה שמושבה בשווייץ ועוקבת אחר פעילות וגנר באפריקה. "אני מניחה שפאבל קיבל אישור להמשיך בפעילות, כלומר הוא הגיע להסכם עם הקרמלין או שהבטיח שלא יהווה איום".

מהיאכטה לשדה הקרב

הצלחתו של פריגוז'ין הגשימה את שאיפותיו של אביו, שהקדיש שנים להכנת בנו לתפקיד. פריגוז'ין פרסם בצעירותו ברשתות החברתיות תמונות שלו במטוסים פרטיים ובעירום על סיפון יאכטת הפאר המשפחתית - כך לפי הקרן למאבק בשחיתות, עמותה המזוהה עם איש האופוזיציה הרוסי אלכסיי נבלני, שמת בכלא ברוסיה.

לפי חוקרים, כשמלאו לפריגוז'ין 20, אביו הפקיד בידיו את ניהול וילות היוקרה ובנייני המגורים שבבעלות חברת האחזקות המשפחתית. יבגני פריגוז'ין ראה את פאבל, שלו שתי אחיות, כיורש המיועד לניהול עסקי המשפחה - ששווים מיליארדי דולרים. כך עולה מממצאי All Eyes on Wagner , קבוצת תחקירים ללא מטרות רווח שמקבלת מימון מ־ OpenFacto , ארגון צרפתי הפועל לקידום שקיפות מידע.

לוחמי קבוצת וגנר לשעבר צועדים עם דגל לזכרו של יבגני פריגוז'ין, במסגרת אירועי יום הניצחון ה-81 על גרמניה הנאצית / צילום: ap, stf

יבגני פריגוז'ין פעל לעצב את תדמיתו הציבורית של בנו כך שתתאים יותר למי שעתיד לעמוד בראש ארגון שכירי חרב. תמונות שפורסמו ברשתות החברתיות הציגו את פאבל פריגוז'ין כפטריוט רוסי: לוחם במלחמת האזרחים בסוריה, שם הוענק לו עיטור הצלב השחור של וגנר על אומץ לב, ומשרת כקצין מודיעין וכמפעיל כטב"מים באוקראינה.

"הבן שלי כבר משתתף במבצע הצבאי המיוחד", יבגני פריגוז'ין התרברב ברשת כחצי שנה לאחר הפלישה הרוסית לאוקראינה בשנת 2022.

הוא קבע בצוואתו כי בנו פאבל יהיה יורשו העיקרי, לפי ארגון All Eyes on Wagner , שפרסם את הצוואה על סמך מסמך שהוגש לבית המשפט. לאחר מות אביו, פאבל קיבל לידיו את הנהגת קבוצת וגנר.

פאבל פריגוז'ין נוסע כיום בקביעות מביתו בסנט פטרסבורג לבנגי, שם הוא שוהה במלון היוקרה לדג'ר פלאזה, המשמש בפועל כמפקדה של קבוצת וגנר במהלך ביקוריו. לוחמים רעולי פנים החמושים ברובי קלצ'ניקוב מאבטחים את מתחם המלון ואפילו בכירי ממשל ודיפלומטים נדרשים לעבור בדיקות ביטחוניות לפני שהם מורשים להיפגש עם פריגוז'ין, כך מספרים חוקרים וגורמים רשמיים ברפובליקה המרכז אפריקאית.

בהסכמת הממשלה, פריגוז'ין הרחיב את פעילות כריית הזהב במכרה הגדול במדינה, שאביו השתלט עליו בעבר. לפי הערכות היוזמה העולמית, היקף הפעילות במכרה מגיע כיום ל־250 מיליון דולר בשנה.

"בכל הנוגע לפעילות ברפובליקה המרכז אפריקאית, פאבל הלך בעקבות אביו ללא קושי", אמרה נטליה דוקאן, חוקרת בכירה ביוזמה העולמית.

גורמים רשמיים ברפובליקה המרכז אפריקאית לא השיבו לבקשת תגובה.

כשהמוזיקה נגמרת

יבגני פריגוז'ין, שכונה "השף של פוטין" בזכות שירותי ההסעדה שסיפק לאירועים בקרמלין, ניצל את קשריו עם בכירים כדי לקדם את שאיפותיו הגדולות עבור קבוצת וגנר, ארגון שכירי החרב הבינלאומי שנקרא על שמו של המלחין הגרמני בן המאה ה־19 ריכרד וגנר. לוחמי הארגון מכנים את עצמם "מוזיקאים".

הוא שלח לוחמים להגן על החונטה הצבאית במאלי שבמערב אפריקה תמורת 10 מיליון דולר בחודש, לפי המרכז האפריקאי למחקרים אסטרטגיים, הממומן בידי הפנטגון. אנשיו אבטחו בארות נפט באזורים בלוב שבשליטת המורדים. הוא גם סיפק טילי קרקע אוויר לכוחות התמיכה המהירה בסודאן בתמורה למטילי זהב.

בשיא פעילותו יבגני פריגוז'ין פיקד על לא פחות מ־5,000 לוחמים בשש מדינות באפריקה. הרפובליקה המרכז אפריקאית, ששטחה דומה לזה של טקסס, הייתה בין המיזמים המוצלחים ביותר שלו: קבוצת וגנר מכרה מחצבים ממכרות שהשתלטה עליהם, וחלקה את ההכנסות עם הממשלה.

בתמורה, שכירי החרב של וגנר מפקדים על יחידות צבא הנלחמות בארגוני מורדים שמנסים להפיל את ממשלתו של טואדרה באמצעות מתקפות נגד חיילים ואזרחים.

קבוצת וגנר גם מילאה תפקיד משמעותי בפלישה לאוקראינה וגייסה אסירים ללחימה בחזית, לאחר שמספר החיילים בצבא רוסיה הידלדל.

בשנת 2023 יבגני פריגוז'ין עשה את הטעות וקרא תיגר על פוטין ועל בכירי הצבא הרוסי בשל האסטרטגיה שלהם במלחמה נגד אוקראינה.

שכירי החרב שלו נכנסו לעיר הרוסית רוסטוב על הדון, מוקד אסטרטגי במלחמה, ואיימו לצעוד לעבר מוסקבה במה שהתברר כמרד קצר מועד. פריגוז'ין כינה את בכירי הצבא של פוטין "ליצנים קשישים" בסרטון שבו הופיע כשמאחוריו רעולי פנים חמושים. "האנשים שלנו מתים כי אתם מתייחסים אליהם כמו לבשר", אמר. "אין תחמושת, אין תוכניות".

פריגוז'ין עצר את הצעדה במהירות והסכים להסדר שהבטיח את שלומו ואת שלומם של לוחמיו. חודשיים לאחר מכן מטוסו של יבגני פריגוז'ין התרסק, והוא נהרג יחד עם מפקדו הצבאי הבכיר ושמונה בני אדם נוספים.

לאחר מותו הקרמלין השתלט על עסקיה של וגנר ברוסיה והקים את "הגיס האפריקאי" כדי להעביר את פעילות הארגון לאחריות משרד ההגנה הרוסי. בניגוד לווגנר, שפעלה כחברה צבאית פרטית למחצה בשירות האינטרסים הגיאופוליטיים של הקרמלין, הגיס האפריקאי כפוף ישירות לבכירי מערכת הביטחון ולמודיעין הצבאי של רוסיה.

מכרה הזהב באפריקה

פאבל פריגוז'ין פעל במהירות כדי להרחיק את פעילות וגנר ברפובליקה המרכז אפריקאית מהישג ידו של פוטין. הוא טס לבנגי כדי להיפגש עם דמיטרי סיטי, נציגה המקומי של וגנר ואיש אמונו לשעבר של יבגני פריגוז'ין, ועם דניס סופרונוב, המפקד הצבאי המקומי של הארגון, לדברי חוקרים וגורמי ביטחון. פריגוז'ין גם קיים פגישות עם בכירי ממשל בבתי מלון, במסעדות ובמשרדים.

הנשיא טואדרה העביר מסר דיפלומטי למוסקבה וביקש מהקרמלין שלא להחליף את לוחמי וגנר בארצו בחיילים מהצבא הרוסי, לדברי דיפלומטים וחוקרים. טואדרה סייע לפריגוז'ין לבסס את מעמדו באמצעות שילוב שכירי החרב של וגנר במשטרה המקומית, בצבא וביחידות המודיעין.

"בנגי נאבקה יותר מכל בירה אחרת כדי לשמר את ההסדר של הגנה על השלטון בתמורה למחצבים, בדיוק משום שהוא פעל היטב כל כך", אמרה יוסטינה גודזובסקה, מנכ"לית סנטרי, קבוצת תחקירים שמושבה בוושינגטון.

לפי גורמי ממשל ומקורבים לשעבר לווגנר, פריגוז'ין כינס באפריל בכירים בארגון ובממשלה במלון שבו שהה בבנגי, כדי לתכנן כיצד להבטיח את המשך זרימת הזהב לשווקים בחו"ל. גורמי ממשל סיפרו כי שר המכרות, רופין בנאם בלטונגו, ובכירי וגנר דנו בדרכים לחמוק מפיקוח בינלאומי באמצעות עקיפת שוקי הזהב באיחוד האמירויות.

בלטונגו ומשרד המכרות של הרפובליקה המרכז אפריקאית לא השיבו לבקשת תגובה.

לאחר שעות של דיונים הסכים בלטונגו, בעל ברית קרוב של וגנר, לסייע לפריגוז'ין להעביר זהב לשווקים בינלאומיים באמצעות הנפקת מסמכים המציגים אותו כרכוש ממשלתי, לדברי הגורמים.

משלוחי הזהב הללו נשלחו לבלארוס בשלושת החודשים האחרונים, בעלת ברית קרובה של הקרמלין, לפי גורמים רשמיים וחוקרים מקומיים.

התרחבות לעסקי הסמים

סיטי, המשמש כיום כסגנו של פריגוז'ין, מפעיל תחנות רדיו במימון וגנר המשדרות תעמולה אנטי מערבית שנועדה לחזק את מעמדו של טואדרה. הנשיא זכה בכהונה שלישית בבחירות שנערכו בדצמבר, ולדברי משקיפים בינלאומיים הן לא היו חופשיות או הוגנות. מבקריו מכנים אותו "הנשיא וגנר" בשל השפעתו לכאורה של הארגון.

ברחובות בנגי מוצבים שלטי חוצות במימון וגנר המציגים את רוסיה כשותפה המועדפת על מדינות אפריקה, לדברי תושבים וחוקרים מקומיים. השלטים הם חלק ממסע הסברה שנועד לשמור על יחסיו הטובים של הארגון עם פוטין. בתחנות הרדיו שמממנת וגנר, פרשנים משבחים את השפעתה של רוסיה ותוקפים את מדינות המערב.

תחת הנהגתו של פריגוז'ין וגנר הרחיבה את שורותיה באמצעות גיוס מורדים מהרפובליקה המרכז אפריקאית שנפלו בשבי, החליפו צד ומוכרים בכינוי "הרוסים השחורים".

וגנר הוסיפה לתחומי פעילותה גם סחר בסמים. תושבי בנגי שיתפו תמונות וסרטונים שבהם נראים לוחמי וגנר רעולי פנים, מלווים בשוטרים מקומיים, עוצרים אנשים שלפי החשד מכרו סמים מחוץ לרשת הסחר של הארגון.

באחד מימי הקיץ הגיעו לוחמי וגנר רעולי פנים, לבושים במדי המשטרה המקומית, לרחוב בבנגי הידוע בסחר באופיואידים, ובהם טרמדול. הם נכנסו לחנותו של מהמט אבדרמן, שבעבר ניהל את רשת הפצת הסמים שלהם אך מאז החל לפעול באופן עצמאי, לפי עדויות ראייה.

אבדרמן נמלט דרך הדלת האחורית ושני גברים רדפו אחריו. הוא רץ מרחק קצר, מעד ונפל. הלוחמים הכו אותו, ולדברי קרובי משפחתו איש לא ראה אותו מאז. "אנחנו לא יודעים אם הוא חי או מת", אמר אחד מקרוביו.

לפי פעילים מקומיים, מיליציות התומכות בממשלה ומזוהות עם וגנר אחראיות להוצאות להורג ללא משפט, לחטיפות ולתקיפות מכוונות של כורים

הפועלים ללא היתר ופולשים לשטחי כריית הזהב שבזיכיון וגנר.

באפריל, בזמן שפריגוז'ין שהה במלון בבנגי, לוחמי וגנר ערכו מעקב אווירי במסוקים רוסיים אחר פעילות כריית זהב בלתי מוסדרת סמוך לגבול עם דרום סודאן. לדברי חוקרים מקומיים, פריגוז'ין לוטש את עיניו למאגרי זהב חדשים.

כתבה זו תורגמה על ידי גלובס באופן בלעדי מתוך The Wall Street Journal . לינק לכתבה המקורית באנגלית.

עוד כתבות

מאגר לוויתן / צילום: אלבטרוס

הכנסות של כ-840 מיליון דולר: מאגר הגז לוויתן צפוי לשבור שיא הרבעון

הכנסות מאגר לוויתן ברבעון השלישי צפויות להגיע לשיא על רקע מחירי הנפט הגבוהים והרחבת יכולת יצוא הגז למצרים, כך לפי הערכות ● המדינה צפויה ליהנות מכ־200 מיליון דולר בעוד שגם מאגר תמר עשוי לרשום רבעון חזק בהמשך ● הביקוש הגובר לגז בישראל צפוי להאיץ את הידלדלות המאגרים

ספי זינגר, יו''ר רשות ניירות ערך / צילום: שלומי יוסף

יו"ר רשות ני"ע מזהיר: "החלפת ריכוזיות בנקאית בריכוזיות מוסדית אינה תחרות"

ספי זינגר,יוצא נגד הקמת קונגלומרטים פיננסיים ומזהיר מפני ניגודי עניינים, פגיעה בתחרות ובצרכנים ● לדבריו, קרוב ל־60% מנכסי הגופים המוסדיים, בהיקף של יותר מ־3 טריליון שקל, מנוהלים בידי חמישה גופים בלבד

עמירם שחר, מייסד Upwind / צילום: Upwind

דיווח: אפווינד הישראלית סירבה להצעת רכישה ב-4 מיליארד דולר מדאטה דוג

זו הפעם השנייה שהמגעים לא מבשילים לעסקה, לאחר שבשנה שעברה נדונה רכישה בכמיליארד דולר ● אפווינד של עמירם שחר משלימה בימים אלה סיבוב גיוס של 300 מיליון דולר לפי שווי של כ-3.8 מיליארד דולר, והיא נחשבת לאחת מחברות הסייבר הישראליות הצומחות בעידן שאחרי מכירת וויז

משה בר סימן טוב, מנכ''ל משרד הבריאות / צילום: שלומי יוסף

במשרד הבריאות מודים: זינוק בתלונות על התארכות זמני המתנה בעקבות רפורמת התפתחות הילד

המשרד פרסם את דוח נציבות קבילות הציבור לשנת 2025 ● אף שהדוח אינו כולל תלונות בנוגע לרפורמה שנכנסה רק בתחילת השנה הנוכחית, בנציבות כבר מזהים "עלייה משמעותית" בהיקף התלונות לאור ביטול ההחזרים על טיפולים פרטיים ● בגלובס נחשף החודש כי מנכ"ל המשרד בר סימן טוב הודה שזמני ההמתנה לא יתקצרו וכי אין כוונה לפרסם את הנתונים

תא''ל במיל' אבי בניהו / צילום: תמר מצפי

פעיל ימין ישלם 103 אלף שקל לאבי בניהו בשל פרסום לשון הרע

פעיל הימין רן כרמי בוזגלו פרסם בינואר 2025 שלושה פרסומים נגד דובר צה"ל לשעבר אבי בניהו, כינה אותו "טינופת" ותהה האם הוא "הלשין גם על הלוחם שנעצר בברזיל" ● הפרסומים היו בתגובה לפרסום של בניהו בו התלונן על התרופפות המשמעות בצה"ל ● בוזגלו טען כי מדובר בתביעת השתקה, אך ביהמ"ש דחתה את טענתו

מיכאל קלמן, מנכ''ל מנורה מבטחים ביטוח / צילום: נטי לוי

מנורה מבטחים תיקנס ב-256 אלף שקל בשל עיכוב בדיווח על אירוע אבטחה

הרשות להגנת הפרטיות קבעה כי מנורה מבטחים הפרה את חובת הדיווח המיידי על אירועי אבטחה חמורים, לאחר שדיווחה באיחור של למעלה משבועיים על אירוע שבו נחשף מידע אישי של מבוטחים לסוכן ביטוח שלא היה מורשה לעיין בו

טעינת רכבים חשמליים / צילום: Shutterstock

בגלל הבחירות: הטבת מס הקנייה על רכב חשמלי תוארך במספר חודשים מעבר לינואר 2027

העלאת מס הקנייה על רכב חשמלי, שהייתה אמורה להיכנס לתוקף בינואר ולהקפיץ את המס ל־83%, תידחה בכמה חודשים ● במקביל, יבואני הרכב נערכים להשקת דגמים חדשים מסין ברבעון הראשון של 2027, וג'נרל מוטורס חושפת טכנולוגיות חדשות, בהן כאלה שפותחו במרכז הפיתוח שלה בהרצליה ● השבוע בענף הרכב

צילום: Shutterstock

אני ישיר, משמע אכפת לי: אמפתיה נוסח ישראל

ד"ר תמר קנה־שליט, אנתרופולוגית שחוקרת את השיח הפסיכולוגי בחברה, הצטרפה כתלמידה לשלושה בתי ספר למאמנים וגילתה שהתחום שעלה לישראל מארה"ב קיבל טוויסט מקומי ● המילה "דוגרי" אולי יצאה מהאופנה, אבל תרבות הישירות חזקה מתמיד, היא אומרת לגלובס ● למה ישראלים תופסים אמת בפרצוף כגילוי אמפתיה?

מטוס של אל על / צילום: עידו וכטל

אחרי ישראייר וארקיע: גם אל על מקפיאה את הקו למרקש

לאחר שארקיע עצרה את מכירת הכרטיסים וישראייר הקפיאה את תוכנית ההתרחבות, כעת גם אל על דוחה את השקת הקו למרקש לפחות בחודש בשל היעדר האישורים הביטחוניים הנדרשים ● הנוסעים יוכלו לקבל החזר, זיכוי או להחליף יעד ללא עלות

ניב סולטן בקמפיין פליי קארד / צילום: צילום מסך מיוטיוב

פליי קארד ופלייאול משקיעים כמעט אותו סכום, אבל רק אחד מתברג במדד הפרסומות

הפרסומת הזכורה ביותר השבוע שייכת לחברת פרטנר, והאהובה ביותר לבנק הפועלים - כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת של כרטיס האשראי פליי קארד מתברגת במקום השני בזכירות ● ואיזה מותג נכנס לראשונה למדד?

רני צים / צילום: איל יצהר

רני צים בדרך להחזיר לעצמו את השליטה בחברת מרכזי הקניות

קבוצת חג'ג' תמכור לרני צים 7.5% ממניות החברה תמורת 75 מיליון שקל, בעסקה המשקפת לחברה שווי של מיליארד שקל ● לאחר השלמת העסקה ירדו החזקות חג'ג' לכ־22.16%, ואילו חלקו של צים יעלה לכ־36% ● בנוסף, צים קיבל אופציה לרכישת 7.5% נוספים

אייל רוזן / צילום: אתר החברה

הוסגר מפורטוגל לישראל: אייל רוזן, החשוד בגניבת מיליונים

עפ"י החשד, רוזן שלח את ידו בכספי חברת גיבוי אחזקות אותה ניהל, תוך שימוש במעשי מרמה מתוחכמים, ובהמשך פעל להלבנת הכספים שמקורם בגניבה ● עוד נטען כי רוזן הסתיר את מעשיו וגרם להכללת פרטים מטעים בדיווחיה של החברה הציבורית למשקיעים ● בשנת 2022 עזב רוזן את ישראל, והמחלקה הבינ"ל בפרקליטות פעלה לאתרו

מפעל זוגלובק בשלומי / צילום: Studio T

למרות המלחמה: זוגלובק הקימה מפעל בשלומי ב-120 מיליון שקל

הקמת המפעל מאות מטרים בלבד מגבול לבנון התעכבה בכשנה וחצי בשל המלחמה, וכעת הוא צפוי להגדיל את כושר הייצור של זוגלובק ● החברה מחזיקה בנתח של 42% משוק הנקניקיות המצוננות ברשתות השיווק, כשברקע התעניינות מחודשת של הצרכנים ומעבר למוצרים יקרים יותר

מטוס של יונייטד איירליינס / צילום: Shutterstock, Felix Tchvertkin

משבוע הבא: חברת התעופה שמשיקה קווים חדשים לישראל

יונייטד מרחיבה את פעילותה בישראל עם טיסות לשיקגו ולוושינגטון, שיצטרפו לקו ניו יורק ולתוכנית לחידוש הטיסות לסן פרנסיסקו במרץ ● התרחבות התחרות בקווים לארה"ב כבר מתבטאת במחירים, עם ממוצע של כ־1,223 דולר לטיסה לניו יורק בנובמבר וצפי לירידה מתחת לאלף דולר בתחילת 2027

עוז כהן / צילום: אסף כהן

הוא רק בן 14.5 וכבר הכפיל את ההשקעה "ברוב המניות בתיק"

עוז כהן, תלמיד חטיבת ביניים, נחשף לשוק ההון והחל להשקיע בגיל 11 ומאז הוא מתחזק תיק מנייתי פעיל ● מה מושך אותו לזה, איך הוא עוקב ולומד את התחום, איזה הפסד ספג במניה הספורטיבית, לאן הוא שואף ומה ההמלצה שלו לבני נוער כמוהו ● המשקיעים החדשים

מימין: ברט שאהין, מנכ''ל Redesign Health; פרופ' איל צימליכמן, נשיא ARC Global וסגן יו''ר Redesign Health; סטיבן קלאסקו, יו''ר הדירקטוריון; ופרופ' יצחק קרייס, מנהל המרכז הרפואי שיבא

ביה"ח שיבא מוכר את פעילות החדשנות הגלובלית שלו בעשרות מיליוני דולרים

הרוכשת היא Redesign Health, המתמחה בהקמת קרנות לתמיכה במיזמים רפואיים ● שיבא יישאר מעורב ב-ARC Global ● מנהל החדשנות בבית החולים, פרופ' איל צימליכמן, ימונה לסגן יו"ר החברה הרוכשת ● מנכ"ל ARC: "נגיע ליותר שווקים, הרשת היא מכפיל כוח גדול"

ארגזי קלפי לקראת הבחירות / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

וינטר וזליכה עשויים לאבד מיליונים. מה הסיבה?

פרויקט המטרו התקדם השבוע בצעד משמעותי. מהו? ● בכמה מוצעת למכירה מסעדת אורסולה הפופולרית שביישוב צוקים? ● וגם: באיזו עיר בישראל הכי קשה לקבלנים למכור דירות? ● חושבים שאתם בקיאים בכל מה שקרה השבוע בכלכלה בארץ ובעולם? בואו לבחון את הידע שלכם • החידון הכלכלי של גלובס

בנימין נתניהו, דונלד טראמפ, עלי חמינאי / עיבוד: AP

המוכנות במערכת הביטחון - וההערכות באיראן: ישראל תתקוף ראשונה

בכיר ביטחוני איראני: אם יחוסלו בכירים - יעדים פוליטיים אמריקאים ייחשבו למטרות לגיטימיות ● דיווח: מאגרי הנפט הצפים של איראן התרוקנו לחלוטין ● מתקפה באיראן לפני הבחירות? ההתנגדות בצמרת מערכת הביטחון ● מקורות בארה"ב: מטוסי קרב ישראלים התקרבו לגבול איראן ● דיווח: משרד החוץ של ארה"ב נערך להורות לעובדי השגרירויות במדינות המפרץ לעזוב על רקע חשש מחידוש העימות עם החות'ים ● עדכונים שוטפים

ליסיה בכר מנוח, יו''ר אלרון / צילום: באדיבות אלרון

יו"ר אלרון הודחה ע"י שותפיה לשליטה ומאיימת בתביעה

הדרמה בראשות אלרון עולה מדרגה: הדירקטוריון הדיח את היו"רית ליסיה בכר-מנוח לבקשת שותפיה לקבוצת השליטה ● בכר-מנוח שלחה מכתב התראה לפני נקיטת הליכים ● ברקע: סכסוך חריף בצמרת החברה ואי-עמידה בתנאי הלוואה של 90 מיליון שקל שהועמדה ע"י הפניקס

נשק של IWI / צילום: IWI

לקוחה ראשונה במזרח הרחוק למערכת יירוט הרחפנים הישראלית

לגלובס נודע כי תאילנד רכשה את מערכת ארבל נגד רחפנים של ‎IWI‎ (מפעלי נשק לישראל) ● במקביל, החברה הישראלית מקיימת מגעים עם גורמים צבאיים נוספים בתאילנד בנוגע להזמנה נוספת של מערכות ארבל נגד רחפנים, וכן בכמה מדינות נוספות במרחב