מאפיית אריאל מבקשת לרכוש את האופה מבגדד שקרסה עם חובות

נאמני קבוצת שיפון, בעלת רשת המאפיות "האופה מבגדד" שנקלעה לחובות של 62 מיליון שקל, פנו השבוע לבית המשפט וביקשו לאשר את מכירתה למאפיית אריאל, תמורת 4.2 מיליון שקל ותשלום של 5% ממחזור המכירות למשך 4 שנים • הסכום הסופי צפוי להגיע להערכתם ל-12 מיליון שקל לפחות

מאפייה. רשת האופה מבגדד קרסה עם חובות / צילום: Shutterstock, Timmary
מאפייה. רשת האופה מבגדד קרסה עם חובות / צילום: Shutterstock, Timmary

נאמני קבוצת שיפון, בעלת רשת המאפיות "האופה מבגדד" שנקלעה לחובות של 62 מיליון שקל, פנו השבוע לבית המשפט וביקשו לאשר את מכירתה למאפיית אריאל, תמורת 4.2 מיליון שקל ותשלום של 5% ממחזור המכירות למשך 4 שנים. הסכום הסופי צפוי להגיע להערכתם ל-12 מיליון שקל לפחות.

במקביל, אתמול (ג') אישר בית המשפט המחוזי בירושלים את הפעלתה הזמנית של הרשת על-ידי מאפיית אריאל, למעט העסקת העובדים, שימשיכו לעבוד תחת הנאמנים, עו"ד אורי גאון ממשרד ב.לוינבוק ושות' ורו"ח בעז ברזלי. הדיון בבקשה לאישור המכירה נקבע ל-12 בדצמבר. 

החברה שניצחה את רשות המסים ותקבל 1.2 מיליון שקל בחזרה
משקיעי מגדלור חשופים ב-36 מיליון שקל לרשת מאפיות שקרסה
62 מיליון שקל חובות: רשת האופה מבגדד מבקשת להקפיא הליכים

בבקשה לאישור המכירה כתבו נאמני הקבוצה כי "בקשה זו מוכתרת ומוגשת כדחופה, בין היתר נוכח ההוצאות והתקורות המשמעותיות הנלוות להפעלת החברות עם כל יום שחולף, ומכך שפעילות החברות מתבצעת כיום בקושי תזרימי רב, בשים לב לכך שהמצב הביטחוני הביא למחסור גדול של עובדים, פגיעה בייצור סחורות ואספקה לסניפים וכפועל יוצא גם לירידה משמעותית בהכנסות החברות". לכן, כותבים הנאמנים, אין בידיהם להמשיך ולהפעיל את החברות כ"עסק חי", והם מבקשים להעביר את הפעילות לידי הרוכשת. 

במסגרת ההצעה העריכה הרוכשת כי צפוי המשך העסקתם של כ-150 מעובדי החברות. הצעתה הותנתה בקבלת הפעילות לידי הרוכשת למשך 90 ימים, כך שתוכל לבחון את פעילות הסניפים ואת הפוטנציאל. 

"רוכשת רצינית מאוד" 

הרוכשת, מאפיית אריאל, היא חברה תעשייתית ותיקה העוסקת בייצור ושיווק דברי מאפה למעלה מ-25 שנים, ובעלת סניפים בפריסה ארצית. מוצריה מופצים למשרדי הביטחון, לשופרסל ולרמי לוי, והיא מייצאת את מוצריה לחו"ל, כאשר היצוא מונה כ-10% ממחזור הפעילות שלה.

בבקשה צוין כי על אף שמאפיית אריאל נקלעה לפני 16 שנים לחדלות פירעון, היא יצאה ממנו והשתקמה ואף הרחיבה את פעילותה. ממוצע המחזורים השנתיים שלה בשלוש השנים האחרונות עומד על כ-130 מיליון שקל, והיא יציבה מבחינה מסחרית ופיננסית. 

הנאמנים ציינו "אין ספק שמדובר ברוכשת רצינית מאוד שתצליח לשקם את פעילות החברות אותה היא מעוניינת לרכוש ולהפעיל אותן באופן זמני, כך שניסיונה הרב ופעילותה בתחום הקמעונאות ובתחום ייצור המזון והפצתו, לרבות הקשרים העסקיים הרבים שיש לה, יביאו לשיקום פעילות החברות".

בדיון שהתקיים אתמול הסירה הנושה המובטחת, קרן ההשקעות מגדלור, את התנגדותה להפעלה הזמנית. עו"ד רונן מטרי, המייצג את הקרן, אמר בדיון: "ההסכמה להפעלה זמנית היא לא מרצון, היא מאילוץ. אין לנו על זה דוח כספי. זו הכול אמירה שלהם. כשאומר לי נאמן 'אני לא יכול להפעיל' - אני לא יכול להכריח אותו".

עו"ד מטרי הוסיף כי כרגע הקרן לא מסכימה למכירה, וכי יש חשש שאישור ההפעלה הזמני ייצור מציאות של מכירה דה-פקטו. 

סחרור כלכלי

במאי האחרון הוציא בית המשפט המחוזי בירושלים צו להקפאת הליכים ל"אופה מבגדד", לאחר שהחברות נקלעו לחובות של 62 מיליון שקל. צו הקפאת ההליכים ניתן לתביעות נגד החברה ונגד בעלות השליטה ברשת, נעמה ימין ושירלי אלון.

בבקשה תיארו הנאמנים כי בשנתיים האחרונות החברות נכנסו לקשיים כלכליים כתוצאה ממספר אירועים בלתי צפויים, ובעיקר לאור החלטת החברות להרחיב את פעילותן למרכז הארץ במסגרת עסקה בשווי של 32 מיליון שקל בשנת 2022 לרכישת החברות "האופה מבגדד מאפים 2010" ו"האופה מבגדד שיווק והפצה" ומלוא פעילותן.

את הרכישה מימנה קרן מגדלור, אשר לטובתה נרשמו שיעבודים, והחוב הנטען כלפיה עומד על 50 מיליון שקל. כתוצאה מהרחבת הפעילות, החברות נכנסו לסחרור כלכלי.