גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

איך תשפיע מתקפת הטרור על הסחר עם הודו?

בישראל מעריכים כי הודו תגדיל את הביקושים בתחומי האבטחה ■ גם תחום ה"הומלנד סקיוריטי" צפוי להתפתח ■ אבל לא רק. כמי שמדורגת במקום הרביעי של יעדי היצוא של ישראל, בולט גם שיתוף הפעולה גם בענפי היהלומים והנדל"ן

174 הרוגים ולמעלה מ-320 פצועים נרשמו עד עתה במתקפת הטרור האסלאמית האכזרית על מומבאי, בירתה העסקית של הודו.

הטרוריסטים תקפו, ככל הנראה על רקע הסכסוך המתמשך עם פקיסטן על חבל קשמיר, במספר מוקדים בעיר, בהשלכת רימונים ובירי חסר אבחנה במטרה להגיע להרג מקסימלי. במלונות הפאר "טאג' מאהל" ו"אוברוי" נלקחו בני ערובה, שחלקם שוחררו לאחר מכן בשלום.

התקוות והתפילות לשלומם של שליחי חב"ד במומבאי ואורחיהם, נגוזו בערב שישי האחרון כשהתברר שכולם נרצחו.

בישראל מעריכים כי למתקפת הטרור, השונה באופן פעולתה ממתקפות טרור קודמות בהודו, צפויות השלכות כלכליות. הודו תזדרז לעשות את מה שעשתה ארה"ב אחרי פיגועי ה-11 בספטמבר: בדק בית רציני שיביא לגידול בביקושים למוצרים, לשירותים ולידע בתחומם ה"הומלנד סקיוריטי".

במכון היצוא הישראלי מעריכים כי ישראל, הנחשבת לספקית עולמית מצטיינת בתחום זה, עשויה להרוויח יותר מביש המזל של ההודים.

יו"ר המכון, דוד ארצי: "סביר להניח שבעקבות מה שקרה ההודים יקצו יותר תקציבים לרכישת ציוד מתוחכם לאבטחה נגד טרור, כמו אמצעי התראה, מצלמות, חיישנים, מערכות בקרה, מערכות אלקטרוניות ועוד. הישראלים ממילא מוכרים אותם להודים, אבל תמיד יש מקום למכור הרבה יותר".

גרף הודו 1

ישראל: ספקית הנשק השנייה בגודלה של הודו

בישראל מעריכים כי הטרור בלב ליבה של הודו, עלול לדרדר עוד יותר את היחסים המתוחים גם ככה בין מעצמות הגרעין הודו ופקיסטן, ולהביא לגידול בביקושים לנשק ולציוד צבאי.

היקף היצוא הביטחוני הישראלי להודו אינו ידוע, אך הוא מוערך בכמה מיליארדי דולרים. ישראל נמנעת ממסירת מידע על אודות העסקאות הביטחוניות שלה בעולם, כולל הודו.

אולם, העיתון "טיימס אוף אינדיה" דיווח באחרונה כי ישראל היא ספקית הנשק השנייה בגודלה של הודו. גורמים ביטחוניים בארץ מדרגים את ארה"ב כיעד מספר אחד של היצוא הביטחוני הישראלי; אסיה, כולל הודו, במקום השני; אירופה בשלישי; מזרח אירופה ברביעי; ואפריקה במקום האחרון.

הערכות אחרות מדברות על כך שהיצוא הביטחוני לתת-היבשת מהווה יותר מ-40% מכלל היצוא הביטחוני הישראלי. במרוצת השנים נרקמו בין ישראל להודו מספר עסקאות נשק גדולות, בהן עסקת הפלקון: מכירה של מטוסי ביון מסוג פלקון, בשווי של כ-1.3 מיליארד דולר, שהתאפשרה לאחר שארה"ב הסירה את התנגדותה לעסקה.

בעסקה אחרת, שנחתמה סופית בפברואר השנה, התעשייה האווירית תפתח ותייצר עבור הודו מערכות טילים בהיקף של 640 מיליון דולר. כמו-כן, התעשייה האווירית ממתינה לאישור עסקה נוספת שלה בהודו, בהיקף של 1.5 מיליארד דולר, הכוללת פיתוח וייצור של מערכות טילים ומטוסים ללא טייס.

ישראל נחשבת, כאמור, גם לספקית עולמית מצטיינת בענף ה"הומלנד סקריוטי". במכון היצוא מעריכים כי יצוא ענף זה לשוק האזרחי בהודו עומד על כ-200 מיליון דולר בשנה.

עוד מעריכים במכון, כי שווי הענף המקומי בהודו, שהוערך בשנת 2006 ב-384 מיליון דולר, הוכפל מאז ועומד כיום על למעלה מ-750 מיליון דולר, אם כי הודו עדיין נחשבת לא מפותחת בתחום.

ההערכה היא ששוק זה יצמח בהודו עוד יותר בשל פיתוח ובנייה של מרחבים המצריכים פתרונות אבטחה ובטיחות כמו פארקים טכנולוגיים, מתחמים מסחריים, מתחמים פטרוכימיים ותעשייתיים, בתי מלון, בתי חולים, משרדים של תעשיית ה-IT (תחום המצריך ציוד אבטחה איכותי ומתקדם), מרכזי תחבורה (רכבות), ושדות תעופה (תחום אבטחת התעופה בהודו עובר תהליך הפרטה. עד כה הופרטו 20 שדות תעופה קטנים ובינוניים, וחברות ישראליות נמצאות בשלבי התמודדות על מכרזים שונים בתחום).

יצוין, כי הודו צפויה לארח בשנת 2010 את משחקי חבר העמים הבריטי, בהם צפויים להשתתף כ-10 אלף ספורטאים, ולישראל יש מה להציע בתחום אבטחת המשחקים.

הודו: יעד יצוא רביעי של ישראל

מאז כינון היחסים הדיפלומטיים בין הודו לישראל בשנת 1992, נרקם גם שיתוף פעולה פורה שאיננו ביטחוני-צבאי.

הודו נחשבת לשותפת הסחר העשירית של ישראל. היקף הסחר עמה (יצוא יבוא) בין החודשים ינואר-ספטמבר 2008 מסתכם ב-3.2 מיליארד דולר (1.85 מיליארד דולר יצוא ו-1.37 מיליארד דולר יבוא), עלייה של 32% לעומת התקופה המקבילה אשתקד.

הודו מדורגת גבוה גם ברשימת יעדי היצוא של ישראל - במקום הרביעי אחרי ארה"ב, בלגיה והונג קונג; ובמקום השני ביעדי היצוא של ישראל לאסיה, אחרי הונג-קונג.

שיתוף הפעולה הפורה בין המדינות בולט בעיקר בענף היהלומים, המהווה 48% מכלל היצוא הישראלי להודו. הענף משמעותי בשל העברת יהלומים מישראל לליטוש בהודו (והחזרתם ארצה מלוטשים), בגלל עלויות הליטוש הזולות בהרבה בהודו.

למעשה, הודו תפסה בשנים האחרונות את מקומה של ישראל כאימפריית ליטוש יהלומים. לב לבייב נמנה על היהלומנים הבולטים בהודו.

שיתוף פעולה פורה קיים גם בתחומי החקלאות, תעשיית המים, המחשוב, ציוד הטלקומוניקציה, הציוד הרפואי והנדל"ן. בין החברות שזיהו את הפוטנציאל בשוק הנדל"ן ההודי ניתן למצוא את אלביט הדמיה, שיכון ובינוי, גזית גלוב ואלקטרה נדל"ן. אולם האקונומיסט קובע, כי הודו היא כיום המדינה האסיאתית היחידה שבה נראים סימנים ברורים להיווצרות בועה בשוק הדיור.

על-פי רישומי מכון היצוא, בשנת 2007 פעלו בהודו 1,094 חברות ישראליות, גידול של 11% בהשוואה לשנה קודמת. מניתוח תמהיל היצואנים עולה כי 50% מסך היצוא להודו מיוצא על-ידי 12 יצואנים גדולים כמו מפעלי ים המלח, אי.סי.איי טלקום וקומברס.

בין החברות הנוספות הפעילות בהודו נמנות נייס מערכות, נטפים, ישקר, פלרם ואמדוקס. גם היבוא מהודו לישראל הוא ברובו של יהלומים (שמוחזרים אחרי ליטוש), טקסטיל, פלסטיקה וגומי.

המשבר העולמי אומנם הביא להאטה בצמיחה של הודו, מ-8.8% ברבעון הראשון של 2008 ל-7.9% ברבעון השני, אך כלכלתה צומחת בקצב מהיר בהרבה מהצמיחה השואפת לאפס במערב.

על-פי התחזיות, הודו צפויה להמשיך ולהציג בשנים הקרובות שיעורי צמיחה מרשימים לצד אקלים השקעות מפתה. אך בצד הצמיחה ומהפכת ההיי-טק, חיים בהודו כ-800 מיליון בני אדם בעוני מחפיר והפער בינם לבין העשירים הולך וגדל.

יצואן: "ההתקפה תעורר ביקוש"

דיפנס

שנת הקמה: 1994

בעלים: אוריאל בין

מס' עובדים: 15

מה מייצא להודו: מערכות מתוחכמות להגנה היקפית

באיזה היקף: מעל מיליון שקל בשנה

אוריאל בין, מבעלי חברת "דיפנס", מוכר להודים מערכות להגנה היקפית מתוחכמות (גדרות). בשנתיים האחרונות מכר לעשירי הודו מערכות למיגון בתיהם הפרטיים בערים מומבאי וניו-דלהי.

מערכות "דיפנס" מתאימות גם למיגון מבני ציבור, מפעלים, שדות תעופה, בתי-כלא, בסיסים צבאיים וגבולות. לדבריו, הזמנות בהולות בעקבות מתקפת הטרור טרם התקבלו במשרדי "דיפנס".

"זה לא יקרה היום וגם לא מחר", הוא אומר ומדגיש, "כרגע אין לנו שום כוונה לרקוד על הדם ולהציע להודים את מוצרינו. אני מניח שהתקפת הטרור תעורר לבד את הביקוש למיגון ולביטחון. לצערנו, ההודים נכנסו למשפחת קורבנות הטרור הקשה, וזה להערכתי יעורר אצלם משהו".

אנשי "דיפנס" - שמיגנה בארץ את נתב"ג 2000, עשרות ישובים ובתים פרטיים ומייצאת לדרום קוריאה, מקסיקו, מונגוליה ולמס' מדינות באירופה - ראו לנגד עיניהם את אי-השקט ואת ההידרדרות בשנתיים האחרונות בהודו. "ההודים מתחילים לחשוש בעיקר על רקע הפערים החברתיים ההולכים וגדלים בין עניים ועשירים", אומר בין.

*קשה למכור ביטחון להודים?

"למדינה רוחנית כמו הודו קשה לחשוב על ביטחון. לכן, היה לנו קשה לחדור לשוק. אבל ההודים מבינים שמשהו מתחיל להשתנות, ולכן נפתחו לנושא. היה לנו מזל והתחברנו לסוכן מקומי שבשל לעניין הזה".

*מצב ביטחוני ומיתון עושים בדרך כלל טוב למוצרים ולשירותי ביטחון.

"זה נכון. מיתון מעלה את שיעור הפשיעה ובהתאם את הצורך במוצרים ובשירותי ביטחון ומיגון למיניהם. כך גם מצב ביטחוני בעייתי".

יבואן: "הרציונאל העסקי גובר"

הולנדר נוסבאום

שנת הקמה: 1975

מס' עובדים: 6 (עובדי מטה)

מה מייבאת מהודו: חומרי גלם לתעשיית הטקסטיל

באיזה היקף: מעל 10 מיליון דולר בשנה

דוד נוסבאום נחשב לאחד מחלוצי המסחר עם השוק ההודי. החברה שבבעלותו, "הולנדר נוסבאום שיווק", החלה לקנות בהודו חומרי גלם לתעשיית הטקסטיל 17 שנה לפני כינון היחסים הדיפלומטיים בין המדינות, ב-1992.

לדבריו, במרוצת השנים יצר מערכת קשרים ענפה בהודו שבזכותה קיבל ב-2006 גם את הזיכיון ליבוא מוצרי "הימאליה", חברה הודית המתמחה במוצרי קוסמטיקה וטיפוח במחירים עממיים. את המוצרים הוא מייבא תחת חברה אחרת, "הולנדר נוסבאום שיווק 2006", אותה מנהל בנו ארז.

"יש לי הרבה חברים וספקים בהודו, ודאגתי לשלוח אי-מיילים ולדרוש בשלום כולם בעקבות הפיגוע", מספר נוסבאום. "אחד מהם סיפר לי שישב לאכול עם חברים במסעדה של מלון 'אוברוי', כשלפתע נשמעו יריות. הוא וחבריו ברחו לקומת המרתף והסתתרו שם בין הצנרת עד שהמשטרה חילצה אותם כעבור יום".

*אילו תגובות נוספות קיבלת?

"מיד קיבלתי תשובות של 'תודה רבה על הדאגה'. גם על כל פיצוץ אצלנו אני מקבל עשרות טלפונים ואי-מיילים מודאגים. הבעת דאגה ברמה האישית חשובה ותורמת, כך אני מאמין, גם ברמה העסקית".

האם לדעתך המתקפה תשנה את ההודים?

"אין לי ספק שזה יזעזע אותם, כי זה לא מתאים לאופי שלהם. יחד עם זאת, אני לא חושב שזה יהפוך אותם לאנשים חשדניים יותר".

*האם תמעיט לנסוע בעקבות מה שקרה?

"אני נוסע שש-שבע פעמים בשנה להודו ואין לי שום כוונה לשנות את זה. הרציונאל העסקי גובר על הכל. כאיש עסקים אמשיך לנסוע לשם, בניגוד לתיירים שבטח יחשבו עכשיו פעמיים".

*איך עושים עסקים עם ההודים?

"יש לכבד אותם, להיות אדיבים ולהביא להם במתנות, והכי חשוב - לא להתנשא כי הם רגישים לזה מאוד. הודים, ובמיוחד אנשי עסקים הודים, הם אנשים חכמים מאוד, אבל לא תמיד יודעים להגיד 'לא'. לכן, צריך להבין בדיוק למה הם מתכוונים כדי למנוע אי-הבנות. ככלל, לישראלים יש יתרון בהודו כי ההודים מעריצים ומזדהים איתנו. הודו קיבלה עצמאות מהבריטים קצת לפנינו, ומעריכה מאוד את ההישגים שלנו ב-60 שנות עצמאות".

גרף הודו 1

10 טיפים לעשיית עסקים בהודו

על-פי מכון היצוא

1 משא ומתן.

לרוב מתנהל באיטיות, ולכן יש להיעזר בסבלנות רבה. במהלך המו"מ נוהגים ההודים לשאול שאלות רבות על סוגיה טכנית שעל הפרק, כדי לבדוק האם ניתן לעשות את הפרויקט המדובר ללא עזרת המפעיל הזר.

כמו-כן, כדאי לדעת שלהודים רגישות גבוהה למחיר יותר מאשר לאיכות, ולכן כדאי להדגיש צד זה במהלך המו"מ.

2 שותף/סוכן מקומי.

מומלץ לעשות עסקים בהודו באמצעות שותף/סוכן מקומי. נוכחות פיזית במדינה מוכיחה לשותף ההודי כי הינך רואה בהודו יעד אסטרטגי, עם מחויבות לשוק וכוונה לפעול בו במשך תקופה ארוכה. כמו-כן, לשותף המקומי חשיבות גם בגישור על הפערים בתרבות העסקית.

3 בדיקת השותף המקומי.

אין להסתמך על התרשמות ראשונית. יש לבצע בדיקת נאותות של החוסן הפיננסי והעסקי שלו.

4 תהליך קבלת החלטות.

בהודו המנהל הוא זה שמקבל החלטות ובעל הסמכויות. לכן, כדי לזרז עסקה מומלץ לפנות ישירות אל המנהל הבכיר ביותר בחברה.

5 תרבות.

הודים בדרך-כלל נמנעים מאמירת "לא" מפורשת. כשאין להם תשובה חיובית הם נותנים תשובה מעורפלת כמו "נראה" או שלא מחזירים תשובה בכלל. צריך לקרוא בין השורות כדי להבין את כוונותיהם הישירות.

6 יחסים בינאישיים.

מרכיב חשוב ביותר בהגעה לשלב הסכמה על עסקה ובשלב ביצועה. מומלץ לפתח קשרי ידידות, שלעתים נחשבים בעיני ההודים יותר מכישורים מקצועיים וניסיון.

7 פגישות.

יש להיעזר בסבלנות רבה ובאורך רוח. איחור לפגישה הוא עניין שבשגרה, במיוחד כאשר מבקשים להיפגש עם פקיד ממשלתי. עם זאת, כשמגיעים לפגישה ראשונה אצל לקוח לא מוכר, רצוי להגיע בזמן ולהמתין.

8 הסכמים כתובים.

בעיני ההודים משמעותם של הסכמים כתובים נמוכה מהמשמעות של הסכמים שבעל-פה. איש העסקים ההודי מודע למורכבות שבפנייה למערכת השיפוט ההודית, ורואה זאת כיתרון על פני הצד השני.

9 מתנות.

החלפת תשורות הן מנהג מקובל. מומלץ להעניק מתנות צנועות למשרד או לבית, אך לא להפריז עד שלא נבנים קשרים אישיים חזקים. יש להימנע מנתינת מתנות לפקידים ממשלתיים או לגופים פוליטיים.

10 ארוחת ערב.

ההודים אוכלים ארוחות ערב בשעות מאוחרות. ארוחת ערב בבית ההודי תחל בישבה בסלון עם מתאבנים ושתייה (גם אלכוהול, והרבה) למשך מספר שעות, ורק לאחר מכן יעברו לחדר האוכל. בתום הארוחה יודו למארחים ויעזבו.

הודו - ת"ז

עצמאות: אוגוסט 1947 מידי הבריטים. ב-1950 הוכרזה כרפובליקה המורכבת מ-29 מדינות ו-6 טריטוריות איחוד עצמאיות

שטח: 3.3 מיליון קמ"ר, שביעית בגודלה בעולם

אוכלוסייה: 1.1 מיליארד בני אדם, שנייה בעולם אחרי סין

עיר בירה: ניו-דלהי

מומבאי: בירתה הכלכלית של הודו, מוקד לפעילות פיננסית, מסחר, תעשייה

ותעשיית קולנוע, ומקום משכנן של הנהלות חברות הענק

מטבע: רופי הודי

תמ"ג לנפש (במונחי כוח קנייה): 2,740 דולר ב-2007 ו-2,960 ב-2008

שיעור אבטלה: 6.7% ב-2007 ו-6.8% ב-2008

צמיחה שנתית: 9% ב-2007 ו-6.3% ב-2008

עוד כתבות

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

אילון מאסק, יו''ר טסלה / צילום: Shutterstock

התוצאות בשפל אבל הבטחה אחת של מאסק מלהיבה את המשקיעים

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה את אחד הדוחות הרבעוניים השליליים ביותר שלה בשנים האחרונות, אבל המניה זינקה במסחר המאוחר ב־13% ● הסיבה: ההודעה על ייצור דגם חדש ומוזל החל מ־2025, הרבה יותר מהר מהצפוי ● אבל ייתכן שהפעילות המבטיחה תתגלה כהפסדית בטווח הקצר

נתיב השייט באוקיינוס הארקטי / צילום: Shutterstock

בהובלת רוסיה וסין: נתיב השיט הימי שעשוי לשנות את חוקי המשחק

התקפות החות'ים בים האדום, במקביל לבצורת במרכז אמריקה, מובילות את העולם לחפש נתיבי סחר ימי חלופיים ● בשנים האחרונות, הסחר באזור הארקטי זינק בחדות נוכח הפשרת הקרחונים ומעורר התעניינות רבה מצד מעצמות העולם, ארה"ב, רוסיה וסין ● האם מפת נתיבי השיט בעולם לקראת שינוי, וכיצד תושפע ישראל?

מתנדבי משלחת של Jewish National Fund USA / צילום: ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה''ב

כך הגיעו לישראל משלחות של 3,000 מתנדבים בזמן המלחמה - לא כולם יהודים

ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה"ב הוביל 11 משלחות שהתנדבו ביישובים כמו שדרות, ארז, גבולות ואורים ● טלי צור־אבנר, ראש המטה בישראל: "הביקוש גבוה, יש רשימות המתנה" ● ישראל מתגייסת

נתב''ג בליל התקיפה האיראנית. השמיים נסגרו במפתיע / צילום: Reuters, Nir Keidar

הטיפים והטריקים: איך לקנות ביטוח נסיעות לחו"ל?

עשרות אלפי ישראלים נותרו ללא טיסות אחרי ששורת חברות הודיעו על ביטול הטיסות לארץ וממנה ● האם הכיסוי לביטול נסיעה שמציעות חברות הביטוח יבטיח לכם פיצוי? מה קורה אם גויסתם למילואים? וגם: מתי כדאי לרכוש את הביטוח, והטיפ שיחסוך לכם מאות שקלים בהשכרת רכב בחו"ל

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

סיוע הענק האמריקאי אושר רשמית: איזה נשק תקנה ישראל במיליארדים?

אחרי בית הנבחרים, גם הסנאט האמריקאי אישר את הסיוע לישראל. חבילת הסיוע עומדת על כ-26 מיליארד דולר, מתוכם 14 מיליארד דולר לרכש ביטחוני ● מה יהיה ניתן לרכוש איתו, מה האינטרס האמריקאי הרחב, ועד כמה תהנה ממנו התעשייה הישראלית? ● גלובס עושה סדר

יהודה זיסאפל ז''ל וזהר זיסאפל ז''ל / צילום: כדיה לוי, איל יצהר

"לא היו להם יאכטות ומטוסי פאר": לאן פניה של אימפריית ההייטק שהקימו האחים זיסאפל

האחים יהודה וזהר זיסאפל היו מאבות ההייטק המקומי ● הם הלכו לעולמם בתוך פחות משנה והשאירו מאחור את קבוצת רד בינת, הכוללת עשרות חברות ● גלובס שוחח עם מקורבים, בכירים בתעשייה וקולגות, וצלל להיסטוריה ולעתיד של אחת מאימפריות ההייטק הראשונות בישראל: "הם עבדו עד הימים האחרונים, אך לא מינו דור המשך מקצועי שיכול לקחת את זה הלאה"

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-680 מיליון דולר, ואף עשוי להגיע ליותר מכך ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

עליות קלות בנעילת הבורסה; נובה טיפסה ב-4%, נייס ב-3%

ההתפתחות הבטחונית בצפון העיבה על הבורסה ● השקל נסחר בתנודתיות מול הדולר ● אלארום זינקה ב-20% ● מאסיבית, יצרנית מדפסות התלת מימד צנחה ב-13% ● דלק חתמה על העסקה לכניסתה של ענקית האנרגיה ENI לאיתקה ● בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת בצעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לאמריקה וכיצד תושפע הפעילות בישראל

מייסדי קרן פיקצ'ר קפיטל מימין לשמאל: ראקש לונקאר, דן אמיגה, מיקי בודאי ומייק פיי./ צילומים: עמרי אראל, קייט רני, MKJ photography, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המהלך שהפתיע את ענף הסייבר: מנכ"ל איילנד ינהל במקביל גם קרן השקעות

מייק פיי, מנכ"ל איילנד, הספקית הגדולה ביותר של פתרונות סייבר לתחום הדפדפנים, מצטרף כשותף מנהל בקרן ההון סיכון פיקצ'ר קפיטל ● המהלך עשוי ליצור, לכאורה, ניגוד עניינים בין עסקאות השקעה או שותפות בתוך איילנד לבין עסקאות שתערוך הקרן ● "אני מכבד ומקיים את חובות הנאמנות שלי כמנכ"ל איילנד", אומר פיי

ד''ר נטע מימון, מנכ''לית Neuro-Fi, חוקרת מוזיקה ומוח / צילום: יונתן בלום

החוקרת שיכולה להשפיע על המוח שלנו, בלי שנשים בכלל לב

ד"ר נטע מימון משלבת בין מוזיקה לחקר המוח כדי לסייע לחולי אלצהיימר ופרקינסון ● היא גם הקימה חברה שרוצה להפוך את מה שאנחנו שומעים באוזניות לגירוי מוחי שיעזור לנו להירגע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת תל אביב לבינלאומיות

כוחות צה''ל ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: רס"ל במיל' סאלם אלכרישאת נפל בצפון הרצועה

אלכרישאת, גשש בן 42 מאבו רובייעה, נפל בקרב בעזה ● דובר צה"ל לעזתים שבבית לאהייא: "עזבו את האזור מיד" ● צה"ל תקף בדרום לבנון; רקטות שוגרו למרחב מרגליות שבאצבע הגליל ● שני בכירי חיזבאללה חוסלו בדרום לבנון בתגובה על הפלת הכטב"ם הישראלי אתמול ● לפחות שתי מטרות יורטו בשמי נהריה ● כל העדכונים

אפל. החברה המבטיחה של 2024? / צילום: Shutterstock

"תהיה הפתעת השנה": זו המניה המומלצת ביותר של בנק אוף אמריקה

המכירות נופלות, היא לא נמצאת בשוק הבינה המלאכותית, ומתחילת השנה מנייתה איבדה 10.7% ● למרות הכול, בבנק אוף אמריקה מאמינים שענקית הטכנולוגיה אפל צפויה להתאושש בחצי השני של השנה

ישראל אלמסי, יו''ר ומנכ''ל ארגון ידידים / צילום: יונתן בלום

עם 800 מתנדבים בדרכים, הוא דרוך לעזור לכם במקרה של פנצ'ר

כשישראל אלמסי קיבל לידיו את עמותת ידידים, שמספקת עזרה וחילוץ בכביש, במוקד ישב אדם אחד ● כיום היא ערוכה לטפל ב-800 פניות במקביל, ובמלחמה גם הפכה לכוח מסייע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס  

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

ראש אמ''ן אהרון חליווה

מבריק ויהיר, כריזמטי ונהנתן: הכירו את אהרון חליוה, האלוף השנוי במחלוקת שפרש היום

מבריק, כריזמטי, האיש הכי מקושר במטכ"ל, רוקסטאר, ומנגד נהנתן, יהיר ויש שיאמרו בוטה • ראש אמ"ן, שהודיע היום על פרישה מצה"ל, מיהר לקחת אחריות על הכישלון, אבל מאז, עלו עוד ועוד סימני שאלה סביב התנהלותו ● נראה שגם הוא - שיודע להתנהל מול התקשורת "אפילו יותר מדובר צה"ל" - לא צפה את עוצמות המתקפה ולא מפסיק למשוך אליו אש

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לישראל

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם  ד''ר עדית זכאי–אור / צילום: באדיבות ראוניברסיטת ייכמן

"חתרתי בים בזמן שהבנים שלי בחזית. לא צריך להתבייש במקומות שטוב לנו"

שיחה עם ד"ר עדית זכאי–אור, מנכ"לית מרכז מיטיב לפסיכולוגיה חיובית באוניברסיטת רייכמן ● על איך עצב ושמחה יכולים להשתלב זה בזה, כיצד להחזיק תקווה בזמן משבר והקשר בין חשיבה חיובית לתקיפה האיראנית • האזינו