גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

קונים אופנה באינטרנט? הרשתות מעדיפות שתבואו לקניון

לפני שנה קסטרו הפתיעה את שוק האופנה וחנכה חנות אונליין ■ מאז אף אחת מהרשתות הגדולות לא הצטרפה אליה, ונראה שהן מעדיפות להשקיע בהרחבת פריסת החנויות ■ מי שכן חוגגות ב-eCommerce הן דווקא הרשתות הקטנות

שנה עברה מאז שרשת קסטרו נכנסה סוף-סוף לעולם המכירות המקוונות והחלה להציע את הקולקציה שלה אונליין. מדובר היה במהלך מורכב, ולקח שנים לא מעטות ליישמו.

אך שנה עברה, וכאילו דבר לא השתנה בענף האופנה המקומי. מי שציפה לראות מהלך גורף של כניסה לשוק האונליין - בדומה למה שקרה בענף רשתות השיווק שאליו נכנסו שחקנים מובילים בעקבות שופרסל ומגה - התבדה. מה שהיה אמור להוות טריגר לשינוי מאזן הכוחות הדיגיטלי בענף, הסתיים בינתיים בלא כלום ובהמשך ישיבה של הרשתות המתחרות על הגדר.

פוקס, המתחרה הכי גדולה של קסטרו, אולי עובדת בימים אלה על אתר הקמעונאות המקוון שלה, כזה שייתן פייט רציני, אך קשה לדעת מה מתכננים קברניטיה. פניותנו לתגובה נענו בשלילה ובחוסר רצון לשיתוף-פעולה. מעל פני הקרקע לא נרשמה כל תזוזה של הרשת בכיוון הדיגיטלי הזה.

עוד לפני שמתעמקים בשאלה למה פוקס, גולף ורשתות אחרות לא קפצו על עגלת ה-eCommerce, שווה לבחון את המהלך שכן יצא לפועל - זה של קסטרו.

גבי רוטר, מנכ"ל משותף של הרשת, מסביר כי ההחלטה למכור באינטרנט התקבלה כבר לפני מספר שנים, אך הביצוע התעכב: "כדי שאתר כזה יעבוד, אתה צריך מדיות דיגיטליות תומכות, כאלה שהקהל יפקוד אותן בתדירות. לקח לנו זמן לייצר אתר שנראה טוב, עמוד פייסבוק, אינסטגרם ופעילויות נוספות. הבסיס היה קודם כל לייצר קהילה דיגיטלית ורק אחר-כך למכור אופנה באינטרנט".

אחרי שנה באונליין רוטר מסכם: "יש עדיין הרבה עבודה לעשות כדי להביא טראפיק איכותי, לדאוג ליחסי המרה ולטיוב של כל המשפך - החל מלקוח שמגיע לאתר ועד שהוא מבצע את הקנייה. זה ייקח עוד זמן, אבל בינתיים זה גדל בצורה מאוד משמעותית. מבחינת הכנסות, זה מתפקד היום כמו סניף פיזי ממוצע של קסטרו".

באשר לרווחיות, מדובר כבר במשהו אחר. "אנשים חושבים שאולי חסכנו שכר עובדים ושכר דירה ולכן הרווחנו יותר מחנות", הוא מסביר. "אבל על מנת שהאתר יוכיח את עצמו ויהיה רווחי, הוא צריך לעשות עוד כברת דרך".

קסטרו אמנם נחשבת לשחקנית המשמעותית הראשונה שקפצה על עגלת המסחר המקוון, אך מי שעשתה את "הספתח" של מכירת בגדים באינטרנט הישראלי, כבר לפני 5-6 שנים, הייתה רשת בגדי הבייסיק S.Wear.

"ראינו לאן העולם הולך ושהלקוח הישראלי הוא כמו הלקוח בעולם המערבי", מסביר מנכ"ל S.Wear, דרור לב. "בדיעבד, אני שמח שהיינו ראשונים, כי זו חנות מאוד רווחית עבורנו, הרבה יותר מסניף ממוצע. המכירות באינטרנט היוו 5% מהמחזור של כלל הרשת ב-2013. זה נחשב למקום טוב באמצע".

בקסטרו, כמו ב-S.Wear, המחירים באתר זהים לאלה שבחנויות הפיזיות. לזה יש להצמיד עלויות משלוח, שניתנות חינם אם ההזמנה היא מעל ל-200-300 שקל בהתאם לתנאי הרשת, או במקרה של S.Wear שניתן אף לאסוף בחינם מהחנות ("30% מהלקוחות בוחרים לעשות זאת", מבהיר לב).

- אז מדוע כדאי לרכוש באינטרנט?

רוטר: "בגלל הנוחות - אתה מזמין את המוצר לאן שאתה נמצא. אנחנו מסבסדים 50% מעלות המשלוח, אבל ככל שהמוצר יותר זול, אנחנו לא יכולים לסבסד את זה. זה הרבה מעבר ליכולת שלנו להרוויח מהמוצר".

לב מבהיר כי על אף שהמחירים זהים לאלה שבחנות פיזית, סל הקנייה הממוצע גבוה ב-15% באינטרנט. "יותר קל לקנות באינטרנט. אתה יושב מול המחשב ורואה את הדגם שאתה רוצה, ואין לחץ מסביב", הוא אומר ומציין כי רוב הקניות באתר נעשות בשעות הבוקר, "כנראה ממקום העבודה".

מבצעים, לדבריו, זוכים להיענות טובה יותר דווקא באינטרנט. "כשאתה מקדם מבצע ללקוח שהוא לא באינטרנט, אז הוא צריך לזכור שיש מבצע ולהגיע לסניף. באינטרנט זה נמצא במרחק הקלקה על לינק, והוא כבר בחנות", מסביר לב.

אולי לא צריכים את זה?

אז לאן נעלמו רשתות האופנה המובילות שלא נכנסו בעקבות קסטרו לשוק המסחר המקוון? "אף פעם לא הסתכלתי על השרשרת - מי נכנס ומי לא. לא ציפינו שעוד שחקנים יצטרפו. אולי חלק מאמינים שבארץ זה פחות אטרקטיבי מאשר בחו"ל ואולי הם לא צריכים את זה", מסביר רוטר. "אבל אני רואה בזה השקעה אסטרטגית לאורך זמן. קסטרו צריכה להיות שם.

"אני חושב שהשוק ידביק באיזושהי צורה את הפער העצום בין הרגלי הקנייה באינטרנט לעומת מה ששכיח ורווח בשווקים משוכללים כמו ארה"ב, אנגליה והמזרח הרחוק. בסך-הכול, הטכנולוגיה נמצאת פה, והצרכנים פה ברמה מאוד גבוהה. מספיק להסתכל על שיעור החדירה של סמארטפונים בישראל".

"אני לא יודע למה גולף לא נכנסו לזה. הם נרדמו", אומר לב. "אתה מצפה מחברה בגודל כזה שתעשה מה שקסטרו עושים. לגבי פוקס, אני מאמין שזה עניין של זמן. לדעתי, הם היו עסוקים בשנה האחרונה באיחוד של הרשתות סביב מועדון הלקוחות החדש, אבל הם יגיעו לזה".

בגולף טוענים כי כרגע הם מעדיפים להתמקד בפעילות המסחר המקוון שהם כן מקדמים - מכירת מארזי מתנות של בגדי תינוקות או טקסטיל לבית. "בשלב הקרוב אנחנו מתמקדים בנושא הזה ואף נרחיב אותו, אבל אני לא פוסלת בעתיד גם מכירת בגדים באינטרנט", אומרת מנכ"לית הקבוצה אילנה קאופמן.

"להיכנס לאט-לאט"

"רשתות האופנה תופסות את עניין האונליין כמשתנה שלא מוכר להן, כזה שיותר מורכב ממה שהוא באמת והן נמנעות מלהיכנס לשם. הן פוחדות מהלא נודע", טוען אלעד גולדנברג, מנהל הפעילות העסקית של ebay בישראל. "יש מחסור במידע על התחום הזה, אז חברה שרוצה לשים כסף ולא יודעת מה יהיה ההחזר על ההשקעה, הופכת להיות מאוד זהירה. הפתרון שלהן הוא להימנע מזה", הוא מסביר.

לדבריו, "לא חייבים לשים את כל הביצים בסל. לא צריכים להיות מאה אחוז eCommerce ביום אחד. אפשר להיכנס לזה לאט-לאט, כמו שעושים פיילוט על מוצר או שירות חדש. אפשר למשל להציע משלוח רק לאזור מסוים בארץ, כמו שרמי לוי עשה. בסופו של דבר, ככל שעובר הזמן ורשתות אופנה מתחרות ממאנות להיכנס לאונליין, קסטרו תהפוך להיות יותר מיומנת ומשומנת בתחום, וכך הפער בהבנה וביכולת להתחרות ילך ויגדל".

בעוד שרשתות האופנה הישראליות יושבות על הגדר, קהל הלקוחות הישראלי כבר הולך והופך ליותר מתקדם דיגיטלית. שנת 2013 הייתה שנת מפנה בהיקפי קניית ביגוד ואופנה באינטרנט, רובם מחו"ל אך גם מאתרי בוטיק ישראליים דוגמת Adika וסטייל ריבר.

"זו הקטגוריה המובילה ברכישות ישראלים מחו"ל ב-ebay בשנה החולפת", אומר גולדנברג ומצביע על ארה"ב, גרמניה ובריטניה כמדינות המובילות ועל קטגוריות כמו שמלות, נעלי ספורט לגברים ומעילים בתור הפריטים הלוהטים של 2013.

"פתאום הישראלים מגלים כמה בזול הם יכולים לקנות מותגים בינלאומיים. אם הרשתות הישראליות לא יהיו שם ויציעו מחירים אטרקטיביים, יהיה להם מאוד קשה בהמשך בחנויות הפיזיות", הוא אומר. "הצרכן הישראלי הבין שהוא יכול לקנות בחו"ל בזול, לקבל שירות טוב וטיפול בהחזרות. כל החששות - 'אם זה לא יתאים לי', 'הבד לא יהיה איכותי' וכו' - התמוססו בשנה האחרונה. הנהירה של הישראלים לאונליין תביא בעתיד לכך שהם ילכו פחות ופחות לקנות בגדים בחנויות פיזיות".

תחרות מעבר לים

לב ורוטר מאמינים שדווקא הקולקציות מעבר לים, שמושכות עניין בקרב הישראלים, משחקות לטובתן. "אני חושב שהתחרות בריאה", אומר לב. "אם רק אני לבד באינטרנט, אז יהיו לי את הלקוחות שלי וזהו. אבל ברגע שאנשים לא מפחדים לקנות באינטרנט, ויש יותר קהל, אז מן הסתם יותר קהל יזרום אליי".

"גם ברצפת הקניון אנחנו נמצאים ליד מותגים אחרים", מוסיף רוטר. "אני משתדל שמבחינת החיבור הרגשי ניתן תשובה כזו שהלקוחות יעדיפו אותנו".

מנהל בכיר בענף האופנה הישראלי מסביר כי אחת הסיבות שבגינן הרשתות לא מעוניינות להיכנס לשוק המסחר המקוון היא דווקא הנהירה הזו לחו"ל. "מבדיקות שלנו מצאנו בצורה ברורה שמי שרוצה לקנות בגדים באינטרנט, מעוניין במותגים שלא קיימים בארץ", הוא מסביר.

לדבריו, אין רציונל לפתוח חנות מקוונת כי ההיצע היום די נגיש. "אנחנו פרוסים בכל הארץ. כל החנויות שלנו נמצאות קרוב לאזורי מגורים לעומת רשתות אופנה במדינות אחרות, ששם המרחקים גדולים".

אותו גורם מוסיף כי צריך לקחת בחשבון גם את אלמנט החוויה. "נשים אמנם אוהבות לקנות באינטרנט, אבל הן גם אוהבות לטייל בקניון ולחוות את חוויית השופינג".

באשר לכניסה של קסטרו לעולם ה-eCommerce, אומר אותו מנהל בכיר כי "אני לא שמעתי דבר על מידת ההצלחה שלהם במכירות באינטרנט. אנחנו לא מקבלים תגובות מהלקוחות שלנו על למה אנחנו לא מוכרים באינטרנט. אני לא חושב שכולם צריכים להיות עדר ולעשות me too. כל חברה צריכה לעשות את מה שטוב ומתאים לה".

S.Wear חוברת ל-ebay כדי למכור בחו"ל

אחד היתרונות במכירה של אופנה ישראלית באינטרנט הוא היכולת לפנות לשוק רחב הרבה יותר מאשר הקהל המקומי. רוטר מסביר כי זו הסיבה הראשונה שבגינה הוקמה פלטפורמת הסחר המקוון של הרשת ושלשם תכוון הרשת בעתיד הקרוב.

גם מבחינת דרור לב מ-S.Wear חו"ל הוא כיוון ברור. "הרשתות שניסו פיזית למכור בחו"ל לא כל-כך הצליחו. גם באינטרנט זה לא קל. יש מכירות אבל מעט ובעיקר לישראלים שחיים שם", אומר לב.

כדי למקסם את המהלך ולהגביר את המודעות לקולקציות של הרשת מעבר לים, חברו ב-S.Wear ל-ebay, ובמארס הקרוב היא תהפוך לרשת האופנה הישראלית הראשונה שמוכרת דרך אתר הקמעונאות הפופולרי.

"קשה להביא טראפיק לאתר שלך מחו"ל. ננסה דרך שיתוף-הפעולה הזה לפצח את שוק המכירות לחו"ל", מסכם לב.

פריטי האופנה הכי נקנים על ידי ישראלים

עוד כתבות

ערן כהן, מנכ''ל אלסטום ישראל / צילום: אלסטום

מנכ"ל אלסטום בישראל לא חושב שצפויה בריחת משקיעים: "הפן הכלכלי קובע"

ערן כהן, מנכ"ל אלסטום ישראל, תאגיד התשתיות הצרפתי, מסביר כי פעילות החברות הזרות לא נפגעה, למרות המלחמה: "מה שמוביל זה האינטרס העסקי" ● בראיון לגלובס הוא מתייחס לראשונה לטענות על עיכוב בקו האדום ולעזיבת החברה הספרדית שבנתה את הרכבת הקלה בירושלים

מתלה עם כביסה בפרוזדור, במלון של מפונים בטבריה / צילום: ap, Ariel Schalit

"חזירות": הצעד החדש של רשות המסים נגד בעלי דירות שהקפיצו מחירים

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● שכר הדירה שמפוני הצפון מתבקשים לשלם מגיע לעשרות אלפי שקלים בחודש, וברשות המסים תמהים איך אין דיווחים של משכירים שכבר לא עומדים בתקרת הפטור ממס ● מבצע אכיפה ממוקד ינסה לאתר אותם: "חזירות מקוממת"

שיגור מיירט חץ 3 / צילום: דוברות משרד הביטחון

הרכיבים המזויפים במטוסים, והטילים היקרים שגורמים מבוכה לארה״ב

לגלובס נודע כי החברה הביטחונית הממשלתית תומר מגייסת 60 עובדים חדשים, אלביט עם הזמנה ראשונה למערכות מרגמה, בריטניה שוקלת להיכנס לתוכנית מערך ההגנה האירופית, טורקיה מנסה לרכוש מטוסי קרב ממקורות רבים, ובכיר גרמני קורא להגדלה משמעותית של תקציב הביטחון ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

הפגנה בירושלים נגד הקו הירוק / צילום: ap, Matt Rourke

התפרעויות נגד הקו הירוק: נזק של מאות מיליוני שקלים וחצי שנה עיכוב

בשבוע שעבר הוצתה מכונת קידוח בפרויקט ההקמה של הרכבת הקלה בבירה ● גורמים המעורבים בפרויקט חושדים כי היא הוצתה על ידי קומץ חרדים שמתנגדים להקמת הקו, וזה לא המקרה הראשון

מכונית הסופר–מיני ההיברידית MG3 / צילום: יח''צ

חסכונית וזולה: המכונית שעשויה לטלטל את השוק תגיע בקרוב לישראל

מכונית הסופר־מיני ההיברידית MG3 של קבוצת SAIC הסינית, שנחשבת ההיברידית "המלאה" הזולה באירופה, צפויה להגיע לישראל במחצית השנייה של השנה ● דלק מוטורס השיקה השבוע קרוס־אובר חשמלי חדש של NIO ● וגם: יצרנית הרכב הסינית GAC חוזרת לישראל ● השבוע בענף הרכב

וולבו EX30 TWIN MOTOR / צילום: יח''צ

החל מ-234 אלף שקל: הרכב שמצליח לעורר סערה

רכב הפנאי החשמלי הקומפקטי של וולבו מצליח לשלב ביצועים רציניים מאוד עם טווח נסיעה שימושי ושלדה אירופית ● יש כמה מוזרויות בתא הנוסעים, אך החבילה הכוללת מרשימה מאוד

השופט בדימוס אורי שהם, נציב תלונות הציבור על שופטים היוצא / צילום: ליאור מזרחי

נציב השופטים פורש ללא מחליף נוכח התנגדות לוין למנות שופט עליון בדימוס

שר המשפטים יריב לוין מבקש לשנות את השיטה הקיימת ולמנות לתפקיד נציב התלונות שופט מחוזי בדימוס - ולא שופט עליון בדימוס כפי שהיה ב-20 השנים האחרונות ● מ"מ נשיא העליון עוזי פוגלמן מתנגד לכך ● הנציב הפורש אורי שהם כתב ביקורת קשה על כך שטרם מונה לו מחליף: "פעילות הנציבות נגדעת עתה במחי יד וללא כל הצדקה"

צילום: איל יצהר

38 שופטים חדשים נבחרו לבתי משפט השלום. הרשימה המלאה

הוועדה לבחירת שופטים מינתה היום 38 שופטים חדשים לבתי משפט השלום בתל אביב ובמחוז מרכז, בהם עורכי דין מהמגזר הפרטי בתחום האזרחי והפלילי, פרקליטים ורשמים בכירים ● מחצית מהשופטים החדשים - נשים

ינקי קוינט, מנהל רמ''י ומ''מ מנהל רשות החברות הממשלתיות / צילום: שלומי יוסף

רשות החברות דורשת להקפיא את הליך מינוי מנכ"ל נת"ע

דרישה מאחד מחברי ועדת האיתור לפרוש, גרמה למ"מ רשות החברות ינקי קוינט להקפיא את הליך בחית המנכ"ל "מחשש לתקינות ההליך" ● אך לגלובס נודע כי והבה לא השתתף בניקוד המועמדים ● ומי המועמדים המובילים לתפקיד?

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

נתניהו על עצירת משלוחי הנשק מארה"ב: "אם נצטרך - נעמוד לבד"

דובר צה"ל עדכן כי שלושה חיילים נפצעו בפיצוץ פיר ממולכד • כמה כלי טיס של חיזבאללה יורטו אחרי שורה של אזעקות בגליל העליון והמערבי: נזק נגרם לבית בשלומי • הבית הלבן מבהיר אחרי ביטול משלוח הנשק: עדיין תומכים במיטוט חמאס - אבל מתנגדים למבצע נרחב ברפיח, ישראל תצטרך לקבל את ההחלטה • כל העדכונים

עמית גוטליב / צילום: ענבל מרמרי

"לא צריך להתנצל על זה שאני מרוויח": היו"ר החדש של ארגון הקבלנים בתל אביב בראיון

לתפקיד יו"ר איגוד הקבלנים בתל אביב נכנס עמית גוטליב בתקופה של משבר חמור בענף הבנייה, עם מחסור בכוח אדם וחרם על יבוא מטורקיה ● "אחי ואני באנו לאתר לעשות שפכטל בעצמנו כדי לסיים את הפרויקטים בזמן"

הבורסה בפריז, צרפת / צילום: Shutterstock

עליות בבורסות אירופה; דרופבוקס מטפסת במסחר המקדים

מדד הניקיי ננעל בעליות של 0.5%, בורסת שנחאי ננעלה ללא שינוי ממשי, ומדד שנזן ננעל בירידה של 0.6% ● עליות במסחר בחוזים העתידיים על מדדי וול סטריט ● אחרי שני רבעונים של צמיחה שלילית, התמ"ג הבריטי עלה

ארסנל נשק בלתי נגמר / צילום: Reuters, Iranian Army/WANA

ארסנל בלתי נגמר: איזה נשק יש עדיין לחיזבאללה?

מפצצות מרגמה, דרך קטיושות וכטב"מים ועד טילי סקאד וטילי שיוט ● האמצעים שהציג חיזבאללה עד כה הם כאין וכאפס לעומת אלה שהוא יכול להפעיל במקרה של מלחמה כוללת בצפון

חיילים וחיילות בצבא ברזיל, אפריל 2023 / צילום: ap, Eraldo Peres

בגלל מכתב מחאה? ברזיל משהה עסקה בשווי 145 מיליון דולר עם אלביט

לפי התקשורת המקומית בברזיל, הצבא במדינה החליט על השהיית רכישת 36 תותחי אטמוס מתוצרת אלביט ● המטרה מאחורי הצעד, על פי הדיווחים, היא להצדיק את ההחלטה לבחור באלביט בתור הזוכה במכרז ● סביר להניח כי מכתב מחאה עליו חתמו דמויות ציבוריות ברזילאיות, אמנים ופעילי זכויות אדם, תרם לעיכוב בעסקה

אלכס קארפ, מנכ''ל פלנטיר / צילום: ap, Thibault Camus

ענקית ה-AI הייתה אחת מהמניות האהודות בוול סטריט. ואז היא פרסמה דוחות

פלנטיר, אחת החברות הגדולות בתחומי ה־AI, נסקה בשנה האחרונה ביותר מ־175% והפכה לאחת המניות היקרות בוול סטריט ● עד שהגיעו הדוחות שהביאו לצניחה של 15% במניה

היישוב עלי ביהודה ושומרון / צילום: מיכאל יעקובסון

לראשונה: בג"ץ חייב את המשטרה לחקור בנייה לא חוקית ביו"ש

בג"ץ קבע כי על משטרת ישראל לפתוח בחקירה פלילית בגין בנייה לא חוקית במאחז היובל, שנמצא ביישוב עלי ● ההכרעה בעתירה, שהוגשה על־ידי תנועת "שלום עכשיו", נדחתה מאז 2018, עקב הצהרת המדינה כי תוקם יחידת אכיפה ייעודית שתחקור חשדות לבנייה לא חוקית - שהקמתה בסוף בוטלה

שר הכלכלה ניר ברקת / צילום: מרים אלסטר/פלאש90

השר ברקת: "הצעד של ארדואן יפגע בעיקר בתדמית הכלכלה הטורקית"

לפי נוכחים בכנס מכון היצוא בנושא קשרי הסחר של ישראל עם טורקיה אמר שר הכלכלה ניר ברקת כי תגובה לטורקיה תפגע ביוקר המחיה ● אך לא כולם מסכימים, יעל רביע־צדוק, סמנכ"לית כלכלה במשרד החוץ אמרה כי "צריך לצמצם את היקפי הסחר עם טורקיה"

איור: גיל ג'יבלי

תל אביב 125 מול S&P 500: איזה מדד יציג תשואה עודפת השנה?

אחרי שנה בה בורסת תל אביב השתרכה הרחק מאחורי וול סטריט, מדד תל אביב 125 מתחיל לצמצם את הפער מול S&P 500, והתחזיות לתשואה עודפת במדד הישראלי הולכות ומצטברות ● דודי רזניק מבנק לאומי אופטימי לגבי השוק המקומי, אבל מזהיר: אם תהיה הסלמה במלחמה, התמונה תתהפך ● מדור חדש

בנימין נתניהו. להחריש את האבדות / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

הדרך לניצחון המוחלט עוברת בעצימת עיניים

ראש הממשלה שוכח את האבידות בדרך לניצחון הגדול ● עורכי הדין חונקים את המערכת עם עתירות חסרות תכלית ● ומה מלמדים הרגלי הצריכה של אנשי המילואים ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק 

נשיא טורקיה, ארדואן / צילום: Shutterstock, Mr. Claret Red

ישראל מנעה מארדואן מרחב הכחשה, וטורקיה נסוגה מההקלות בסחר - בינתיים

משרד המסחר הטורקי שלח מכתבים למפעלים בענף הבניין המקומי ועדכן אותם על אישור זמני לחדש את האספקות לישראל - אך הפרסומים בתקשורת הישראלית וההודעה החריפה של שר החוץ ישראל כ"ץ בנושא שברו את הכלים