גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הבורסה ננעלה בעליות: מדד הביטוח קפץ 2.7% בהובלת כלל ביטוח שהשלימה זינוק של 18% ביומיים

העליות שנרשמו במדד ת"א-35 נמחקו, ואילו מדד ת"א-90 עולה ב-0.2% ● מניית כלל ביטוח ממשיכה לזנק על רקע עסקאות המכירה של מניות החברה ● לייבפרסון צונחת יותר מ-5% לאחר שהחברה פרסמה דוחות כספיים בסוף השבוע ● שבוע המסחר בתל אביב יהיה בן 3 ימים בלבד, והבורסה תהיה סגורה בימי הזיכרון והעצמאות

הבורסה בתל אביב/ צילום: איל יצהר
הבורסה בתל אביב/ צילום: איל יצהר

סקירת המסחר בבורסה בתל אביב: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

16:25

המדדים המובילים בבורסה בתל אביב ננעלו בטריטוריה הירוקה, וזאת למרות ההסלמה במצב הביטחוני בשעות האחרונות נוכח מטח של רקטות לשטחה של ישראל. 

מדד ת"א 35 עלה ב-0.1%, מדד ת"א 90 טיפס ב-0.8%, מדד הבנקים איבד 0.4% ומדד הביטוח עלה ב-2.7% בהובלת מנייתה של כלל ביטוח שזינקה בכ-10% ובכך השלימה מהלך עליות של כ-18% בשני ימי המסחר האחרונים. אי.די.בי השלימה מכירת 10% ממניות כלל עסקי ביטוח למורי ארקין ויקיר גבאי.

בנק אגוד החל רשמית בהליך המכירה של החזקותיו (14%) בחברת חוף התכלת.

בארבעת החודשים הראשונים של 2019 צמחו היקפי הנכסים המנוהלים בקרנות הנאמנות בכ-20.4 מיליארד שקל.

מלם תים  רוכשת בכ-5 מיליון שקל את חברת Webit של נסים חזן.

מניית השלד הבורסאי ביונד טיים  עלתה על רקע חתימת הסכם המיזוג עם שיח, אחת מחברות הקנאביס המובילות בישראל שמייסדיה הם מחלוצי תעשיית הקנאביס הרפואי בישראל ופועלים למעלה מ-11 שנים בתחום.

מחזור המסחר בשוק המניות הסתכם בכ-455 מיליון שקל בלבד.

14:00

העליות שנרשמו מוקדם יותר בבורסה בתל אביב נחלשו, ומדד ת"א עבר להיסלר בטריטוריה האדומה. מדד ת"א 90 עולה 0.25%, מדד הבנקים נחלש ב-0.2% ומדד הביטוח עולה 2%.

מחזור המסחר בשעה זו מסתכם ב-280 מיליון שקל בלבד.

הנתון החשוב של השבוע הקרוב בשווקים יפורסם דווקא בסופו. ביום שישי בארה"ב יפורסם מדד אפריל, וניתן יהיה לראות אם חוסר הדאגה של הפד מהאינפלציה בטענה כי מדובר בגורמים אירעיים, עומדת עם המציאות.

שיחות הסחר בין נציגי ארה"ב וסין יתחדשו ביום רביעי השבוע, לאחר מהמורה שנרשמה בסוף השבוע האחרון, כשפחתה הציפייה לחתימה על הסכם מהיר. נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, אמר כי הוא מצפה להסכם כבר השבוע, ומעניין יהיה לראות אם הוא יעמוד יחד עם נשיא סין, שי ג'י פינג, על הפודיום לטקס החתימה או שמא לוח הזמנים לשיחות יוארך. 

עוד על האירועים שצפויים להשפיע השבוע על השווקים - בתחזית השווקים השבועית של "גלובס".

11:20

יום המסחר הראשון לשבוע מקוצר בבורסה בתל אביב מתנהל בשעה זו בעליות, בהובלת מדד הביטוח שקופץ ב-2.5%, בהובלת מניית כלל ביטוח שמזנקת בעוד 8% בהמשך לעליות ביום המסחר האחרון שבאו על רקע הדיווח שלפיו אדוארדו אלשטיין מוכר 10% ממניות כלל ביטוח בכ-270-300 מיליון שקל.

מדד ת"א 35 מטפס ב-0.34%, מדד ת"א 90 עולה ב-0.5% ומדד הבנקים מפס ב-0.2%. 

אופקו הלת'  מזנקת 6% ובכך סוגרת פער ארביטרז' חיובי, מניית אלקטריאון מזנקת ב-7%, ומגדל ביטוח עולה ב-3.25%.

מניית לייבפרסון  צונחת בכ-6%. החברה הדואלית פרסמה בסוף השבוע האחרון את תוצאותיה הכספיות לרבעון הראשון של 2019, ולמרות שרשמה עלייה של 14% בהכנסות לרבעון ל-66.4 מיליון דולר, מנייתה צונחת בבורסה בתל אביב, בהמשך לירידות בוול סטריט, וזאת לאחר שהחברה הנמיכה את התחזית להפסד התפעולי המתואם לשנה כולה.

הכנסות הרבעון הראשון כאמור עלו מעל הקונצנזוס של 66.2 מיליון דולר, מנגד החברה רשמה הפסד נקי (על בסיס פרופורמה) של 9 סנט למניה, בדומה לצפי. ההפסד התפעולי הסתכם ב-7.1 מיליון דולר, וה-EBITDA היה שלילי של (3.2) מיליון דולר. לייבפרסון צופה כעת כי ההפסד התפעולי המתואם יהיה בטווח של 1.6-6.6 מיליון דולר, לעומת תחזית קודמת להפסד תפעולי מתואם של 2.6-7.6 מיליון דולר.

מחזור המסחר בשעה זו מסתכם ב-125 מיליון שקל.

09:55

המסחר בת"א נפתח הבוקר בעליות שערים למרות המצב הביטחוני, כאשר המדדים המובילים ת"א-35  ות"א-125  עולים 0.45%. ת"א-90  מוסיף 0.41% לערכו בשעה זו. מדד הביטוח פלוס  קופץ קרוב ל-2%.

מניית כלל ביטוח  טסה 8.5%.

מניית אופקו הלת'  מזנקת בשעה זו מעל 6.2%.

שיכון ובינוי  יורדת קרוב ל-2%.

חברת הנדל"ן לוזון  הודיעה על החלטתה לבצע השקעה בסך של עד 10% מההון העצמי בחברה ציבורית שעוסקת בתחום הקנאביס.

08:50

בשבוע שעבר התאפיין המסחר בבורסת תל אביב בירידות שערים במרבית מדדי המניות המובילים, בדומה למגמה בבורסת נאסד"ק .

היום יצורפו מניות חברת ההשקעות בתשתיות ג'נריישן קפיטל, שביצעה הנפקה ראשונית בפברואר, למדד ת"א-SME60  במסגרת "המסלול המהיר למניות חדשות". מניות חברת הקנאביס הרפואי יו ניבו יצורפו היום למדדי ת"א-ביומד , ת"א גלובל-בלוטק  ות"א-תעשייה  במסגרת "המסלול המהיר למניות ותיקות".

חברת אספן גרופ  מדווחת הבוקר כי התקשרה עם חברת יזמות הנדל"ן יובלים בגבעה הירוקה במערך הסכמים להקמת שני בנייני משרדים ומסחר באזור התעשייה נס ציונה בהיקף כולל של כ-23 אלף מ"ר ובעלויות בסכום כולל של כ-215 מיליון שקל.

היום ייפתח בבורסת תל אביב שבוע מסחר מקוצר בן שלושה ימים בלבד. בימים רביעי וחמישי הבורסה תהיה סגורה לרגל יום הזיכרון ויום העצמאות.

08:40

חברת דור אלון אנרגיה דיווחה אתמול בערב (שבת) כי ביום חמישי הגישה לחברות אפריקה השקעות  ואלון ישראל ולנאמן של מחזיקי אג"ח אלון ישראל הצעה משופרת לרכישת מניותיהן בחברות המפעילות את כביש 6. קודם לכן, כפי שפורסם ב"גלובס" ביום חמישי בערב, קרן קיסטון הגישה הצעה חדשה לרכישת חברות המפעיל, כאשר כלל ביטוח והפניקס ימשכו את הצעתם המוקדמת ויקבלו אופציה לרכישת חלק מהמניות שתרכוש קיסטון.

חברת כיטוב פארמה  , הנסחרת בבורסות תל אביב ונאסד"ק, הודיעה אמש על פרישתו של יו"ר הדירקטוריון ומייסד החברה, ד"ר פול ויימק.

07:00

המסחר בבורסה בתל אביב ייפתח הבוקר על רקע המצב הביטחוני שהסלים במהלך השבת. 

גבר כבן 60 נהרג הלילה מפגיעה של רקטה בחצר בית מגורים באשקלון. ירי הרקטות משטח הרצועה לאזור הדרום ממשיך גם במהלך הלילה, לאחר שיותר מ-250 רקטות נורו במהלך השבת. במהלך הלילה נורו עשרות רקטות ונשמעו אזעקות בקריית מלאכי, קריית גת ובאשקלון.

אתמול נפצעה אישה בת 80 באורח קשה בקריית גת, גבר בן 50 באורח בינוני באשקלון ושני פצועים בלקיה. פגיעות רקטות נרשמו בבאר שבע, חוף אשקלון, אופקים, קריית גת ובשדרות.

בתגובה לשיגורים, מערכת כיפת ברזל הופעלה וביצעה עשרות יירוטים. אזעקות נשמעו ביישובי עוטף עזה וגם בערים באר שבע, גדרה, אשקלון ואשדוד. אזעקות נשמעו גם באזורים צפוניים יותר - במזכרת בתיה, בצומת ביל"ו ובבית שמש. עיריות באר שבע, אשקלון, אשדוד, קריית מלאכי ויבנה הורו על פתיחת המקלטים בעיר בעקבות הירי, וביישובים בדרום ובשפלה לא יתקיימו היום לימודים.

בעקבות הירי תקף צה"ל יותר מ-120 יעדי חמאס ברצועה.

בשעה זו, פערי ארביטראז' חיוביים על אופקו שחוזרת עם פער של כ-7%, אורמת עם כ-1.8%, קבוצת דלק עם פער חיובי של כ-3.5%, טבע ולייבפרסון עם פערים שליליים של 0.3% ו-5% בהתאמה.

ביום חמישי ננעל המסחר בטריטוריה אדומה. מדד ת"א 35 ירד ב-0.6%, ת"א 90 איבד 0.7% ומדד הבנקים נפל 1.2%. בסיכום שבועי, מדד ת"א 35 איבד כ-1%, ומדד הבנקים קפץ ב-2.46%.

מחזור המסחר בשוק המניות, כולל הפקיעה, הסתכם ב-2.4 מיליארד שקל.

בסוף השבוע המסחר בבורסות ארה"ב הסתיים בעליות, בהובלת מניות ההיי-טק. אמזון בלטה בעלייה חדה. 



עוד כתבות

מטוס Ryanair / צילום: ryanair

החל מ-120 דולר: החברות שהסתערו על הקו הרווחי של החברה שנטשה את ישראל

בקיץ הקרוב היצע הטיסות לאיטליה יגדל בזכות תחרות גוברת של חברות התעופה על היעדים ● החברות זיהו את הפוטנציאל, בין היתר בזכות היעדרה של ריינאייר, והחלו בהשתלטות על הקווים ליעדים שהפעילה בעבר ● וגם: חברת הלואו קוסט שתגביר את התחרות בטיסות לגרמניה

תנובה / צילום: שלומי יוסף

המחוזי: תנובה עשתה דין לעצמה והחזיקה בשטח שאינו בבעלותה

ביהמ"ש קבע כי תנובה אינה בעלת זכויות בשטח בבאר שבע שהחזיקה במשך עשרות שנים ● בנוסף נמתחה ביקורת על התנהלות החברה: איך תאגיד עתיר-משאבים, המלווה ביועצים משפטיים צמודים, שוכח לחתום על הסכם לקבלת מקרקעין?

יו''ר המועצה הלאומית לכלכלה, אבי שמחון / צילום: שלומי יוסף

ויכוח בין האוצר ליועץ הכלכלי של רה"מ: האם תוקם חוות שרתים בפריפריה?

פרופ' אבי שמחון דוחף להגדרת חוות שרתים כ"תשתית לאומית" - ולאפשר הקמת תחנות כוח צמודות במסלול עוקף רשויות מקומיות ● באוצר מתנגדים מחשש לעומס על רשת החשמל ועלויות כבדות ● הביקורת: "ההטבות מוגבלות לצפון הקרוב ולדרום המרכז, הגליל והנגב - בחוץ"

חיים ביבס, יו''ר מרכז השלטון המקומי / צילום: ראובן קפוצ'ינסקי

חיים ביבס: "אחרי הבחירות נוכל לקדם מהלכים אמיצים"

ביבס אמר ב"פורום נדל"ן מוביל" כי "כרגע אין ממש שר במשרד הפנים, ולכן קשה לקדם דברים" ● הנהלת תאגיד השידור הוחלט ששידורי גביע העולם ישודרו באיכות הצפייה 4K, שהיא הסטנדרט בשוק, רק באפליקציית כאן Box ● הכנס של חברת ההשקעות הגלובלית נויברגר ברמן בגלריית דובנוב בתל אביב ● אירועים ומינויים

כביש 90 לקריית שמונה / צילום: Shutterstock

תוכניות ענק, ביצוע חלקי: למה שיקום הצפון נגרר מהחלטה להחלטה

הממשלה הקצתה תקציב משמעותי לשיקום יישובי קו העימות בצפון, אך בפועל ההחלטות נגררות בין משרדים, מטות היישום לא מאוישים, והתוכניות הרב־שנתיות עוד לא גובשו ● דוחות רשמיים מגלים קצב התקדמות איטי, שספק אם בכוחו לשקם את האזור או להצמיח אותו

סמ''ר עפרי יפה ז''ל / צילום: באדיבות המשפחה

הותר לפרסום: סמ"ר עופרי יפה, לוחם בסיירת צנחנים, נהרג מאש כוחותינו בעזה

באיראן הודיעו: נקיים מחר תרגיל ימי עם רוסיה בים עומאן ובצפון האוקיינוס ההודי ● "הלכנו להיהרג": מוקד המחאות החדש באיראן והירי על מפגינים ● הערכה בישראל: בעוד כשבוע תושלם צבירת הכוח הצבאי של ארה"ב במזרח התיכון ● הצמצום באבטחת הבכירים - בעקבות עימות בין צה"ל לשב"כ ● עדכונים שוטפים

חברות הביטוח מוזילות את הביטוח המקיף לרכב / צילום: Shutterstock

מחירי הביטוח לרכב הוזלו בעיקר בדגמים הללו. האם הם יירדו עוד?

שבוע לדד–ליין של רשות שוק ההון, מרבית החברות צפויות להגיש תעריפים מוזלים על פי דרישתו — אחרת ייאסר עליהן לשווק פוליסות חדשות ● גורם בענף: "מרבית החברות הפנימו את המסר" ● על פי בדיקת גלובס, בשנה האחרונה ירדו מחירי הביטוח המקיף לרכב ב–17%

שי באב''ד, נשיא ומנכ''ל קבוצת שטראוס, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל שטראוס: "מרב ההשקעות שנעשה בעשור הקרוב יהיו בישראל"

"השקעה בפריפריה היא העתיד התזונתי והביטחוני של מדינת ישראל", אמר מנכ"ל שטראוס שי באב"ד בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● על רפורמת החלב אמר: "ראוי ונכון היה שהממשלה תעשה רפורמה להפחתת יוקר המחיה, מבלי להוריד את הרגליים שעליהן כולנו עומדים" ● והאם הוא מתכנן לחזור למגזר הציבורי?

יעקב אטרקצ'י, מנכ''ל ובעלים אאורה, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

יעקב אטרקצ'י: "הנגיד צריך להוריד ריבית, עודף שמרנות זו פחדנות"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס הציג מנכ"ל ובעלי אאורה, יעקב אטרקצ'י, אופטימיות לגבי הבנייה בפריפריה וטען כי הביקושים מחוץ לגוש דן נותרו חזקים • לדבריו, "95% מהציבור לא יכול לקנות דירה בת"א", ולכן העתיד נמצא בצפון ובדרום • לצד זאת הוא מתח ביקורת חריפה על נגיד בנק ישראל: "במצב של צמיחה ואינפלציה מרוסנת – הוא עושה מעט מדי ומאוחר מדי"

הקונסול הכללי בניו יורק, אופיר אקוניס בנימיני וגואטה, כאן ב', 11.02.26 / צילום: דוברות הכנסת

האם לאיראן יש טילים שמאיימים על ארה"ב?

הטווח המקסימלי של הטילים שבידי איראן רחוק מלהגיע לארה"ב, והוא יכול להגיע רק עד מזרח ודרום אירופה ● המשרוקית של גלובס

אור עופר, מייסד ומנכ''ל סימילרווב / צילום: איל יצהר

הישראליות שנופלות בוול סטריט אחרי פרסום הדוחות

סימילרווב אכזבה את השוק עם התחזיות שפרסמה בדוחותיה, והמניה נופלת בחדות במסחר המוקדם ● פייבר סיפקה תוצאות מעורבות, וגם המניה שלה מגיבה בירידות ● מנכ"ל פייבר: "אנו נמצאים בעיצומו של שינוי משמעותי באופן שבו ארגונים מאמצים AI"

רשות המסים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי; צילומים: איל יצהר, shutterstock

רשות המסים חשפה שיטת העלמת מס במכולות ובפיצוציות

כחלק ממאבקה של רשות המסים בהון השחור ובשיטות שונות להלבין הון, חוקרת רשות המסים בעלי מכולות ופיצוציות שמבצעים העלמות באמצעות מכשירי כספומט המוצבים בבתי עסק

פולימרקט על הכוונת של רשות המסים

עד 50% מהרווחים: רשות המסים בדרך למסות את המהמרים בפולימרקט

הרשות נערכת לגבות מס על רווחי פלטפורמת החיזוי, שעלתה לכותרות בפרשת הדלפת מידע צבאי ● על הפרק: מיסוי של 35% על הזכייה, ובנוסף מס רווחי הון על עליית ערך הקריפטו ● המומחים מזהירים: "המהמרים עלולים לשלם מס על עליית ערך המטבע גם אם הפסידו את כספם בהימור"

שלמה קרמר, מנכ''ל ומייסד קייטו נטוורקס / צילום: Eclipse Media and Leonid Yakobov

המיליארדר הישראלי שמזהיר: אנחנו בעיצומה של בועת AI. ועדיין מחפש את ההשקעה הבאה בתחום

שלמה קרמר, מנכ"ל קייטו נטוורקס, אמר בראיון ל"ביזנס אינסיידר", כי למרות התמחור המנופח של שוק ה-AI, הוא עדיין ממשיך לחפש השקעות עם פוטנציאל אמיתי ● עוד אמר, כי מבחינתו יש שלושה תנאים מרכזיים הכרחיים להצלחה עסקית שחשוב להכיר

עידן עופר / צילום: סיון פרג'

בדקנו: האם עידן עופר פספס את אקזיט חייו בחברת הספנות צים?

בעלי חברת הספנות לשעבר החל לממש את החזקותיו במחירי השיא של 2022 ונהנה מתמורה כוללת של מעל 2 מיליארד דולר, בעיקר מדיבידנדים ● עופר יכול היה להרוויח יותר על יתרת המניות שמימש, אך גם כך הערך המצטבר שלו בצים גבוה מהמחיר בעסקה למכירתה

חיים כצמן, מייסד ומנכ''ל ג'י סיטי / צילום: אריק סולטן

בשוק מנסים להבין: למה ג'י סיטי נופלת בכ-10%?

מניית חברת הנדל"ן המניב של חיים כצמן משלימה נפילה של 30% מתחילת החודש ● בשוק חוששים מפני אזהרת רווח שתגיע, אך מנגד יש מי שחושבים שכצמן רוצה לנצל את נפילת המניה כדי לקנות מניות נוספות בחברה ● בחברה לא נותרו אדישים והגיבו: "אין ברשות החברה כל מידע מהותי ביחס למצב החברה שטרם דווח לציבור"

משה כחלון. הסדר טיעון בפרשת יונט קרדיט / עיבוד: צילום: אלכס קולומויסקי, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

חוזר לפוליטיקה? הסדר טיעון ללא קלון למשה כחלון בפרשת יונט קרדיט

שר האוצר לשעבר צפוי לחתום עם הפרקליטות על הסדר טיעון, שיאפשר את חזרתו לפוליטיקה ● באחרונה נערך לכחלון שימוע בחשד שפעל כיו"ר חברת האשראי הציבורית יונט קרדיט כדי למנוע דיווח ולהסתיר מידע מהדירקטוריון לגבי אי-סדרים בסניף החברה בנצרת

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה מעורבת בתל אביב; אנלייט זינקה ב-12%, דלתא מותגים נפלה ב-16%

מדד ת"א 35 עלה בכ-0.3% ● דלתא מותגים הפילה גם מניות אופנה אחרות ●  טבע עלתה בעקבות ניסוי מוצלח ● אלביט טיפסה בקרוב ל-3%, לאחר שהודיעה על עסקאות בגובה 435 מיליון דולר ● לאחר שזינקו אתמול, מניות הבנייה והנדל"ן ירדו, מדד מניב חו"ל נפל במעל 4%

רחפנים של חברת אקסטנד / צילום: אקסטנד

חברת הרחפנים אקסטנד מתמזגת בנאסד"ק בעסקת מניות לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר

החברה הודיעה על מיזוג בעסקת מניות עם חברת האחזקות JFB הנאסד"קאית לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר ● בין המשקיעים נמנים אריק טראמפ, בנו של נשיא ארה"ב

קופות החולים / צילומים: איל יצהר, דוברות לאומית. עיבוד: טלי בוגדנובסקי

אילו קופות החולים המובילות בתחום בריאות הנפש והתפתחות הילד?

דוח חדש של משרד הבריאות חושף: מיהן קופות החולים המובילות בתחום בריאות הנפש והתפתחות הילד? ● בנוסף חושף הדוח שינוי דרמטי ברמת האלימות כלפי הצוותים הרפואיים