גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מדד ת"א 35 מחק את העליות אחרי נתון הצמיחה המאכזב

המשק רשם צמיחה של 1% בלבד ברבעון השני של 2019 ● ת"א 90 עלה ב-1%, מדד הבנקים טיפס ב-0.7% ● נדחתה העסקה למכירת סומוטו, והמניה צנחה; טרם נמצא פתרון להסרת תוכנות החברה ממערכת ווינדוס ● חלל תקשורת דיווחה על הרחבת הסכם מתן שירותי תקשורת בלוויין עמוס 17 לשנה נוספת

הבורסה בתל אביב / צילום: שאטרסטוק
הבורסה בתל אביב / צילום: שאטרסטוק

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

16:30

יום המסחר הראשון לשבוע זה בבורסה בתל אביב ננעל בעליות, אם כי אלו שנרשמו במדד ת"א 35 נמחקו לאחר פרסום נתון הצמיחה החלש של המשק לרבעון הראשון. מדד ת"א 90 עלה ב-1%, ומדד הבנקים טיפס ב-0.7%. 

אלביט מערכות  איבדה 1.7%, שופרסל  צנחה ב-2.8%, פריגו  איבדה 1.35%. אלטשולר שחם גמל  עלתה בכ-8% לאחר הדוחות והשלימה זינוק של 30% מההנפקה.

מחזור המסחר הסתכם ב-620 מיליון שקל.

15:25

לאחר העליות שנרשמו מוקדם יותר היום, מדד ת"א 35 נסחר כעת ללא שינוי. מדד ת"א 90 עולה 0.8%, מחזור המסחר מסתכם בשעה זו ב-450 מיליון שקל. זאת אחרי שבסוף השבוע הסתיים המסחר בארה"ב במגמה חיובית.

בסיכום שבוע המסחר הקודם, שהתאפיין בתנודתיות גבוהה למדי ובעליית חששות המשקיעים לגבי עתיד הכלכלה הגלובלית, איבד מדד ת"א 35 קרוב ל-4% מערכו. בסיכום שבועי בלט לשלילה מדד הבנקים, שירד בכ-5.5%.

בין מניות מדד ת"א 35, בצד החיובי בולטות כמה מניות דואליות, בהן לייבפרסון  שקופצות בכ-4%-5%, ואופקו , טבע  ואורמת טכנולוגיות  , שמטפסות בכ-2%-4%.

בצד השלילי של המדד המוביל, מניות שופרסל  ואלביט מערכות  נחלשות בכ-1.5%-2.5%.

עוד במסחר, חברת חלל תקשורת  עדכנה על הסכמות שגיבשה "להארכת שירותי תקשורת בלוויין 'עמוס 17' בשנה נוספת", ומנייתה מגיבה בקפיצה של כ-5%-6%.

מניית כלל ביטוח  מטפסת בכ-4%, כשברקע למסחר דיווחה החברה על הוראה שניתנה לנאמן על המניות "להמשיך לפעול למכירת 5% מאמצעי השליטה".

אנרג'יקס  דיווחה על הסכמים "לקיבוע מחיר חשמל ומכירת תעודות ירוקות" בקשר לפרויקט שבו היא שותפה בוירג'יניה, ומנייתה מטפסת בכ-2%-3%.

חברת סומוטו ו עדכנה על "דחיית מועד להשלמת העסקה למכירת פעילות החברה ונכסיה", ומנייתה צוללת בכ-12%.

בין המניות הקטנות, זו של אפולו פאוור  מגיבה בטיפוס של כ-5% להודעת החברה על "הצלחה בבדיקת היתכנות ליישום היריעה הסולארית הגמישה של החברה על גבי כלי רכב".

במסחר באג"ח הקונצרניות נרשמת היום מגמה שלילית ובמסחר באג"ח הממשלתיות נרשמת מגמה מעורבת.

קצב הצמיחה של המשק הסתכם ברבעון השני של שנת 2019 ב-1% בלבד. מדובר בהאטה לאחר עלייה של 4.7% ברבעון הראשון של השנה, ולעומת עלייה של 4.2% ברבעון הרביעי של 2018 - כך פרסמה היום הלמ"ס. העלייה המתונה בתוצר של המשק ברבעון השני משקפת ירידה בהוצאה לצריכה פרטית ובהשקעות בנכסים הקבועים, שהושפעו מירידה משמעותית ביבוא כלי הרכב.

יותר משלוש שנים לאחר שהחלו המגעים להסדר חוב שני בחברת אפריקה ישראל, ולאחר שחלק ניכר מנכסיה כבר נמכרו, התכנסו היום מחזיקי האג"ח לדון בארבע ההצעות שהוגשו לרכישת החברה במסגרת ההסדר. ההצבעה על ההצעות השונות, שתכריע את זהות הרוכש של אפריקה ישראל, מתוכננת ליום רביעי הקרוב, 21 באוגוסט, לאחר שבשבוע שעבר שיפרו ארבעת המתמודדים את הצעותיהם. 

פחות משבועיים לאחר שנודע שג'פרי סמית', נציג קרן Starboard Value בדירקטוריון חברת התרופות פריגו, עוזב את תפקידו (תוך שהוא מחמיא להנהלה הנוכחית על הכיוון שאליו פונה החברה),מתברר שהקרן מכרה חלק נכבד מהחזקתה בפריגו, בהפסד.

בזירת המאקרו המקומית, מדד המחירים לצרכן לחודש יולי הפתיע את מרבית הפעילים כשהצביע על ירידה של 0.3%, נמוך מעיקר התחזיות המוקדמות, ובלאומי שוקי הון ציינו בתגובה, כי "סביבת האינפלציה בישראל ממשיכה ויורדת מתחת לגבול התחתון של יעד יציבות המחירים. בנסיבות אלו, נראה שהאפשרות להעלאת ריבית, שהייתה נמוכה מלכתחילה, מתרחקת מאוד. האפשרות להפחתת ריבית קיימת, אך מוגבלת מאוד".

בלאומי שוקי הון התייחסו גם לנעשה בשוק האג"ח המקומי, וציינו כי האפיק הקונצרני המשיך את הכיוון שלו מהשבועות האחרונים - "ביצועי חסר ביחס לאפיק הממשלתי להמשך העלייה ברמת המרווחים בשוק".

לפי לאומי שוקי הון, "גם השבוע המשיכה לבלוט המגמה של ירידת מחירים באפיק הקונצרני לעומת עליות המחירים החדות יחסית באפיק הממשלתי. מגמה זו משקפת את המשך ירידת תיאבון הסיכון של המשקיעים על רקע העלייה ברמת האי-ודאות בעולם והתנודתיות בנכסי סיכון בעולם".

בלאומי שוקי הון הוסיפו, כי "בחודש האחרון בולט השוק הקונצרני בביצועי חסר משמעותיים ביחס לשוק האג"ח הממשלתי. להערכתנו מגמה זו צפויה להימשך לפחות בטווח הקצר כל עוד תישמר רמת האי-ודאות הגבוהה בשווקים. בניגוד לאפיק הממשלתי, רמת הסיכונים באפיק הקונצרני גבוהה בהרבה בעיקר על רקע העלייה ברמת האי-ודאות בעולם, כתוצאה מהמשך ההסלמה במלחמת הסחר לאחרונה ומהירידה בפעילות הייצור ברחבי העולם, וכן לאור העובדה כי רמת המרווחים נמצאת בסמוך לרמות השפל של השנים האחרונות".

12:00

המסחר בתל אביב מתנהל בעליות שנחלשו בשעה האחרונה, כאשר מדד ת"א 35 שקפץ מוקדם יותר ב-1%, עולה כעת ב-0.4% בלבד. מדד ת"א 90 עולה ב-1%, ומדד ת"א טק-עילית מטפס ב-1.7%. 

מניית חלל תקשורת  מזנקת ב-6% על רקע הארכת הסכם לשירותי לוויין עמוס 17. סומוטו  מתרסקת בכ-10%, מניית קנאשור  עולה על רקע קבלת אישור בטיחות מהיק"ר.

11:00

יום המסחר הראשון בתל אביב מתנהל בעליות של יותר מ-1% במדדים המובילים, אם כי במחזור מסחר של 115 מיליון שקל בחלוף השעה ורבע הראשונות למסחר.

מניית אלטשולר שחם גמל  מזנקת בכ-7% לאחר הדוחות הכספיים הראשונים שעליהם דווחה הבוקר כחברה ציבורית.

סומוטו  בולטת בירידה של כ-10% בצל דחיית השלמת המכירה לצביקה בארינבוים. טבע  מזנקת ב-4% לאחר שחזרה עם פער חיובי מוול סטריט, מניית הבורסה מזנקת ב-5%.

09:00

יום המסחר הראשון לשבוע זה בבורסה בתל אביב נפתח בעליות בדחיפת המניות הדואליות, לאחר יום מסחר חיובי ביום שישי האחרון בוול סטריט. מניית טבע מזנקת ב-4%, ודוחפת את ת"א 35 לעלייה של 0.9% בפתיחה. מדד ת"א 90 מטפס ב-0.5% ומד הבנקים קופץ בכ-1%.

מניית סומוטו  צונחת ביותר מ-12% לאחר שדיווחה בסוף השבוע האחרון כי נדחתה העסקה למכירתה לצביקה בארינבוים, וזאת לבקשתו של הרוכש. לצד זאת מסרה החברה כי לא נמצא פיתרון טכנולוגי בנוגע להסרת תוכנות של החברה ממחשבים בסביבת מערכת ווינדוס.

אלטשולר שחם גמל  דיווחה על הדוח הראשון מאז ההנפקה בבורסה. מנייתה מזנקת כעת ב-6.5% ומשלימה עלייה של 27% מההנפקה בחודש יולי האחרון. בשורה התחתונה, חברת הגמל דיווחה על רווח של 19.5 מיליון שקל ברבעון השני, לעומת רווח של 10.5 מיליון שקל ברבעון המקביל ב-2018.

חלל תקשורת  הודיעה הבוקר על הרחבת הסכם מתן שירותי תקשורת בלוויין עמוס 17 לשנה נוספת תמורת דמי שירות של 6 מיליון דולר שישולמו בשנת 2020. הארכת ההסכם לשנה חמישית מותנית בפעולות נוספות שעל החברה להשלימן, ונכון להיום אין ודאות בדבר יכולתה של החברה להשלים את המהלכים הללו. צבר ההזמנות של הלקוח למתן שירותי תקשורת בלוויין עמוס 17 נכון להיום מסתכם ב-36 מיליון דולר במצטבר.

בהמשך להוצאה של מטוסי אל על  מדגם בואינג 747-400 בהדרגה, חברת התעופה עדכנה ביום חמישי האחרון על חתימה עם חברה זרה על הסכם למכירת 4 מנועים מפארט & וויטני, וכי היא צפויה להכיר ברווח הון של 6.6 מיליון דולר בהתאם למועד המתוכנן לקבלת התמורה והעברת הבעלות במנועים לרוכש.

מניית הקנאביס אינטרקיור  משלימה נפילה של 70% מהשיא שנקבע בחודש פברואר השנה.

ביום חמישי האחרון פורסם מדד המחירים לצרכן לחודש יולי, שהצביע על ירידה של 0.3% בסל המוצרים, וזאת מתחת לציפיות המוקדמות של הכלכלנים בשוק שלא צפוי שינוי למדד). בעקבות כך האינפלציה ב-12 החודשים האחרונים ירדה ל-0.5% - עמוק מתחת ליעד של בנק ישראל. לפי כלכלני לאומי שוקי הון: "בנסיבות אלו, נראה שהאפשרות להעלאת ריבית, שהייתה נמוכה מלכתחילה, מתרחקת מאוד. האפשרות להפחתת ריבית קיימת, אך מוגבלת מאוד".

06:30

המסחר בבורסה בתל אביב ייפתח היום (א') על רקע העליות החדות בוול סטריט בסוף השבוע, ולאחר הירידות שנרשמו ביום המסחר האחרון בת"א.

בורסות וול סטריט נעלו שבוע סוער בשווקים בעליות חדות, כאשר הנאסד"ק ננעל בעליות של 1.7%, ה-S&P 500 ננעל בעליות של 1.5%, הדאו עלה ב-1.2%. ביום המסחר האחרון באחוזת בית מדד ת"א 35 איבד 0.7%, מדד ת"א 90 צנח ב-1.6%, מדד הבנקים איבד 2%. בסיכום השבוע החולף, איבד ת"א 35 3.8%, ת"א 90 ירד ב-2.3% ומדד SME60 איבד 2.2%.

מניית טבע צנחה ב-6.5% ושוויה נפל מתחת לזה של אלביט מערכות. כעת יצרנית התרופות החבוטה נסחרת לפי שווי של 23.8 מיליארד שקל.

פערי ארבטראז' חיוביים ידחפו את הבורסה בפתיחה. אופקו חוזרת עם פער חיובי של 5.5%, טבע עם פער חיובי של 4%. 

השבוע יפרסמו דוחות בין השאר החברות גזית גלוב, מיטרוניקס, שיכון ובינוי ואלוני חץ.

סומוטו דיווחה בסוף השבוע האחרון כי נדחתה העסקה למכירתה לצביקה בארינבוים, לבקשתו של הרוכש. לצד זאת מסרה החברה כי לא נמצא פיתרון טכנולוגי בנוגע להסרת תוכנות של החברה ממחשבים בסביבת מערכת ווינדוס.

אחרי ירידה של כ-16% במניית סלקום מתחילת אוגוסט וצניחה של כ-62% מתחילת השנה, ולאחר הורדת דירוג החוב שבוצעה באחרונה , פרסמה ביום חמישי סלקום את דוחותיה הכספיים לרבעון השני של 2019, שבו הציגה ירידה קלה בהכנסות וצמצום מסוים בהפסד הנקי.

ההכנסות של סלקום הסתכמו ב-920 מיליון שקל, לעומת 927 מיליון שקל ברבעון המקביל ב-2018; וההפסד הנקי ירד מ-37 מיליון שקל ל-35 מיליון שקל.  המנייה ירדה ב-2.5% ביום חמישי.

חודשים ספורים לפני המועד האחרון לעמידה בהוראות חוק הריכוזיות, שיהיה מחייב מתחילת דצמבר הקרוב, קבוצת הפניקס מוציאה לדרך את ההליך ההיפרדות שלה מחברת מהדרין, שנסחרת לפי שווי של כ-641 מיליון שקל. את זה הפניקס מתכוונת לעשות באמצעות חלוקה לבעלי המניות שלה את ההחזקות שלה במהדרין כדיבידנד בעין.

עוד כתבות

סטיב וויטקוף, השליח האמריקאי למזרח התיכון / צילום: ap, Evelyn Hockstein

וויטקוף: ממשל טראמפ דורש שכל הסכם גרעין עתידי עם איראן יהיה בתוקף ללא הגבלת זמן

באיראן מדווחים כי שר החוץ עראקצ'י בדרך לז'נווה • טראמפ התייחס בנאום "מצב האומה" לאיראן, והבהיר: "לא אאפשר למקור מספר 1 של טרור בעולם להשיג נשק גרעיני" • הוא טען כי הטילים האיראניים יכולים לפגוע במדינות אירופה, וכי המשטר מנסה לשקם את תוכנית הגרעין • באיראן הגיבו: "הדברים שאמר - שקר אחד גדול" • בינתיים, הכוננות במזרח התיכון נמשכת • עדכונים שוטפים 

פרופ' שי שלו־שוורץ ואמנון שעשוע / צילום: יח''צ, איל יצהר

חברת האלגוטריידינג הסודית של אמנון שעשוע נחשפת

עדכון ברשם החברות חשף לאחרונה כי אמנון שעשוע ושי שלו־שוורץ ממובילאיי מחזיקים בנתח גדול ממניות איירון אלגו, העוסקת במסחר בתדירות גבוהה בהשראת פטנטים של תחבורה אוטונומית

מטוס הקרב הטורקי KAAN / צילום: Reuters, Anadolu

מטוס העתיד של ארדואן, הרוכשת המפתיעה וההתנגדות האמריקאית

על רקע האמברגו וההרחקות מתערוכות באירופה, התעשיות הביטחוניות הישראליות מגבירות מאמצים באמריקה הלטינית - ופרגוואי מסתמנת כלקוחה חדשה למערכות של התעשייה האווירית ואלתא ● במקביל, רפאל מקימה מפעל מנועים רקטיים בארה"ב, מפרולייט משיקה סמן לייזר חדש, וטראמפ מפעיל לחץ נגד עסקת מטוסים טורקית לסעודיה ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

סניף בנק לאומי / צילום: כפיר סיון

לאומי סוגר את חברת ניהול התיקים וידאה ומרחיב את מערך ההשקעות

במסגרת ארגון מחדש שיזם לאומי, תחום ניהול ההשקעות בשוק ההון יועבר למערך ההשקעות בבנק בניהולו של אריאל כהן ● המהלך מתרחש ברקע למהלך אחר שעליו הכריז לאומי בשבוע החולף בתחום המסחר בשוק ההון - קמפיין "לא הרווחתם לא שילמתם"

בית חולים שיבא, תל השומר / צילום: תמר מצפי

מקום 7 בעולם: בית החולים הישראלי שמככב ברשימה היוקרתית

המרכז הרפואי שיבא עלה שלב נוסף בדירוג הבינלאומי של Newsweek, ומתמקם לצד מוסדות מובילים בעולם ● לרשימה נכנסו חמישה בתי חולים ישראליים, ביניהם גם איכילוב והדסה עין כרם שעלו בדירוג מאז השנה שעברה, בעוד בילינסון ירד למקום נמוך יותר

תחנת דלק / צילום: Shutterstock

מיום שבת בערב: מחיר הדלק מטפס מעל ל-7 שקלים

מחיר הדלק יעלה ב־14 אגורות בחודש מרץ ויעמוד על 7.02 שקלים ● הסיבה: "המתיחות הביטחונית והגאו־פוליטית הובילה לעלייה במחיר הבנזין הבינלאומי"

כנס המטרו הבינלאומי של נת''ע / צילום: עמוס לוזון

כנס החשיפה הבינ"ל של המטרו: "יש פה חברות תשתית מהטופ של הטופ"

נת"ע ערכה השבוע בת"א כנס חשיפה בינלאומי לפרויקט המטרו בגוש דן, שנועד להציג לחברות תשתית את המכרזים הצפויים בשלב האינפרא הראשון, בהיקף של 65 מיליארד שקל ● לכנס הגיעו נציגים של למעלה מ־60 חברות תשתית בינלאומיות מכ־20 מדינות ● נציג של אחת מהחברות ההודיות: "פרויקט המטרו נתפס כמרגש מאוד"

מנכ''ל אנבידיה, ג'נסן הואנג / צילום: באדיבות אנבידיה

עושה את זה שוב: אנבידיה מכה את תחזיות השוק

אנבידיה עקפה את הצפי הן בשורת ההכנסות והן ברווח, ובנוסף הציגה גם תחזיות חזקות להמשך ● הכנסות ממרכז הנתונים צמחו ב-75% ● הרווח גולמי היה 75% ועמד ביעד הרווחיות הגבוה שהציבה החברה ● המניה עולה בכ-3.5% במסחר המאוחר

פרויקט של קטה בפתח תקווה / הדמיה: VIEWPOINT

כמה שוות ההטבות בשוק הדיור לעמיתי חבר?

מבצע של חברת קטה גרופ למילואימניקים בפתח תקווה מבטיח ארנונה לחמש שנים, ומבצע של חבר בשלושה פרויקטים שונים מציע הנחות עמוקות יותר, של כ־15% ממחיר הדירה ● מאחורי המבצעים

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בעליות; הביטקוין טיפס ב-7%, מניות הקריפטו זינקו

נאסד"ק עלה ב-1.3% ● בעקבות הדוחות - אודיטי טק (איל מקיאג') הישראלית צנחה בעשרות אחוזים לשפל של כל הזמנים ● אלוט נפלה במעל 20% בעקבות הדוח הכספי ● ענקית השבבים אנבידיה תדווח לאחר נעילת המסחר את תוצאותיה הכספיות ● הביטקוין עלה ל-68 אלף דולר למטבע

משרדי פלאפון / צילום: Shutterstock, Roman Yanushevsky

חברת פלאפון הודיעה: 10% מעובדי החברה יפרשו. כמה הם יקבלו?

חברת התקשורת פלאפון מדווחת הערב לבורסה על פרישה של 150 עובדים במסגרת תוכנית התייעלות ● לגלובס נודע כי עפ"י ההסכם שעתיד להיחתם עם ועד העובדים, כל עובד שירצה יוכל להגיש בקשה לפרוש ולקבל 280%

משרדי רשת 13 / צילום: Shutterstock

השותף המפתיע בשיחות על רכישת רשת 13

בחברת אקסס החליטו להתקדם עם הצעת פטריק דרהי לרכישת רשת 13, וברשות השנייה מערימים קשיים על הבקשה שהוגשה ● קבוצת יזמי ההייטק בראשות אסף רפפורט רואה בכך הזדמנות לחזור לשולחן, ולפי מידע שהגיע לגלובס, בין השחקנים שנמצאים על המגרש נמצאת שותפה מעניינת במיוחד: התנועה הקיבוצית

אורן הולצמן, מנכ''ל ומבעלי אודיטי טק / צילום: יח''צ

הישראלית שצללה בכ-50% במסחר בוול סטריט

חברת הטכנולוגיה לעולם היופי אודיטי טק נפלה במסחר בוול סטריט לשפל לאחר שסיפקה תחזית חלשה ● בחברה מייחסים את התחזית לאתגר בו היא נתקלה מול שותף הפרסום שלה, שהוביל לגידול בעלויות, ומעריכים כי הסוגיה תיפתר ● אורן הולצמן, מנכ"ל החברה: "זיהינו רק לאחרונה את שורש הבעיה, לוקח זמן להתאושש"

רפי ליפא  וגל עמית, יועצי ההנפקות שפעלו עם פועלים אי.בי.אי בעבר / צילום: תמר מצפי

150 מיליון שקל ליועצים, קשיים לשתי החברות שהביאו מארה"ב

לפני שני עשורים הביאו רפי ליפא וגל עמית את חברת הנדל"ן האמריקאית דה לסר לגיוס חוב ראשון בת"א ● בעקבותיה הגיעה דה זראסאי, שקרסה אשתקד ● השבוע עבר הלחץ לאג"ח של חלוצת ההנפקות הזרות, שתשואות האג"ח שלה זינקו מחשש שתתקשה לעמוד בהתחייבויותיה ● כסף בסיכון

צ'רי מוטורס / צילום: דניאל דהרי

רישיון היבוא של קרסו למותג הדגל שלו צפוי לקבל אישור, אבל רק לשנה אחת

ברשות התחרות סבורים שחידוש הזיכיון של צ’רי בידי קרסו מוטורס אינו צפוי לפגוע בתחרות בשוק הרכב - אך ממליצים להגביל את האישור לשנה בלבד, כחלק מבחינה רחבה של ריכוזיות בענף ● ההמלצה מגיעה בזמן שחברות אחרות, בהם GAC וטלקאר, קיבלו הארכות קצרות של שלושה חודשים בלבד, ובצל הזינוק החד במכירות צ’רי, שהפכו למנוע הרווח המרכזי של קרסו

ירידות חדות בתל אביב / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

ירידות בתל אביב; מדד הבנקים נופל בכ-3%

מדד ת"א 35 יורד בכ-1%, מדד ת"א 90 נופל בכ-1.6% ● מניית מזרחי טפחות נופלת לאחר הדוחות וגוררת עמה את יתר הבנקים ● מניית אנרג'יקס נופלת גם היא בעקבות דוחות חלשים, אשר מקרינים על יתר החברות בסקטור ● חברת הנדל"ן תדהר בדרך להנפקה בבורסה בת"א ● דוחות אנבידיה ניפצו שוב את תחזיות האנליסטים ● וגם: הבורסה באסיה שהפכה לאחת המובילות בעולם בשנת 2026

דורון בלשר, מנכ''ל אורמת / צילום: כדיה לוי

החברה הישראלית שתספק לגוגל אנרגיה מציגה תחזית אופטימית

למרות צמיחה של 12.5% בהכנסות לכמעט מיליארד דולר, העלייה החדה בעלויות שחקה את השיפור התפעולי והרווח הנקי של אורמת נותר ללא שינוי משנה שעברה ● מנגד, החברה מציגה תחזית אופטימית ל-2026, בין היתר על רקע הסכם אספקת אנרגיה ל-15 שנה עם גוגל והתקדמות בפרויקטים חדשים

דונלד טראמפ, בנימין נתניהו, עלי חמינאי / עיבוד: ap, Mark Schiefelbein

דיווח: סבב המו"מ בין איראן לארה"ב בז'נבה הסתיים אחרי שלוש שעות

סבב שיחות דרמטי בז'נבה: בצבא נערכים לאפשרות של מתקפה כוללת ● שישה מטוסי F-22 נוספים בדרך לישראל, פיקוד העורף מרחיב את התרגול ● שר החוץ האמריקאי רוביו: ההתעקשות של איראן שלא לדון בטילים הבליסטיים שלה היא "בעיה גדולה מאוד" ● מומחים ודיפלומטים: תוכנית הגרעין של איראן לא התקדמה באופן ממשי מאז המלחמה עם ישראל ביוני ● עדכונים שוטפים

נושאת המטוסים האמריקאית פורד בדרכה לחופי ישראל / צילום: Reuters, Stelios Misinas

הדד־ליין של טראמפ לאיראן מתקרב, ובאוצר כבר נערכים לפרוץ את תקציב הביטחון

לגלובס נודע כי במשרד האוצר מקיימים דיונים והערכות באשר להשלכות הכלכליות של מערכה נוספת מול איראן ● "זה עניין של שבועות עד שייפרץ התקציב", אומר גורם המעורה בפרטים ● בקרוב יפקע האולטימטום שנתן טראמפ למשטר האייתולות במטרה להגיע להסכם

כותרות העיתונים בעולם

בלי לירות ירייה אחת: האסטרטגיה הסינית במלחמה המסתמנת באיראן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: איך מסקרים בעולם את ביקור ראש ממשלת הודו בישראל, מה סין יכולה להפסיד עם איראן תיפול, וטראמפ עלול לחזור על הטעות של בוש במלחמת עיראק • כותרות העיתונים בעולם