גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נעילה מעורבת בבורסה בת"א; דלק זינקה ב-9.6%

מדד ת"א 35 השיל 0.4%, ומדד ת"א 90 עלה ב-0.2% ● היום יפורסם מדד המחירים לצרכן לחודש אוגוסט ● בסוף השבוע האחרון בוול סטריט מדד דאו ג'ונס סגר רצף עליות של שמונה ימים ברציפות, לראשונה זה למעלה משנה ● אתמול דווח על הקלות מצד סין במכסים על סחורה חקלאית מארה"ב

הבורסה בתל אביב / צילום: איל יצהר
הבורסה בתל אביב / צילום: איל יצהר

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

16:28

יום המסחר הראשון לשבוע זה בבורסה בתל אביב ננעל במגמה מעורבת, מדד ת"א השיל 0.4% ומנגד ת"א 90 עלה ב-0.2%. מניית דלק זינקה ב-9.6% כשברקע צפויים קשיי אספקת נפט על רקע פגיעה במתקני הפקה בסעודיה, מה שעשוי לגרור עלייה חדה במחיר הנפט.

מחזור המסחר בבורסה הסתכם ב-409 מיליון שקל בלבד.

14:00

יום המסחר הראשון לשבוע מתנהל במגמה מעורבת מתונה, עם שינויים קלים בשני המדדים המובילים. בסוף השבוע הסתיים המסחר בארה"ב במגמה מעורבת מתונה.

את שבוע המסחר הקודם סיכמה הבורסה המקומית בכיוון חיובי למדי, עם טיפוס של כ-3.5% שרשם ת"א 35, וזאת אחרי כמה שבועות במהלכם גדלו חוסר היציבות והתנודתיות במסחר בשוק המקומי בהשפעת המתרחש בעולם. עם העליות בשבוע החולף משלים ת"א 35 טיפוס של כ-10% מתחילת השנה.

בצד השלילי במדד ת"א 35, המניות הדואליות של לייבפרסון, נייס וטבע נחלשות בכ-2%-3%. לעומתן, מניות קבוצת דלק  ואנרג'יאן  קופצות בכ-5%-7%. ברקע לעליות החדות בשתי המניות עומדות הערכות ולפיהן מחירי הנפט יקפצו עם פתיחת שבוע המסחר בעולם, וזאת לאחר מתקפת הטרור שנעשתה על תשתיות נפט בסעודיה, מה צפוי לצמצם את היקף הפקת הנפט במדינה.

עוד במסחר, מניית אודיוקודס  קופצת בכ-7%, אחרי שנהנתה מעליות חדות גם במסחר בארה"ב, ללא דיווח מצד החברה.

חברת פורסייט  דיווחה כי חתמה על הסכם "עם יצרן המצלמות אינפרא-אדום המוביל בסין", ומנייתה מטפסת בכ-6%.

מניית טוגדר  מתחזקת בכ-5%-6%, אחרי שהחברה עדכנה כי סיכמה על השקעה בחברת קנאבליס, בה היא מחזיקה במלואה, ועל כוונה לפעול להנפקת החברה הבת בארה"ב או בקנדה. עוד בין מניות הקנאביס מניית אינטרקיור  קופצת בשיעורים דומים.

יחידות ההשתתפות של גבעות  צונחות אחרי שהשותפות פרסמה עדכון בקשר לתכנית פיתוח שדה מגד, ובמסגרתה דיווחה בין היתר כי חברת שפיר הנדסה אינה מתכוונת להצטרף להשקעה בשדה בשלב הנוכחי וכן כי השותף האמריקאי הפוטנציאלי הודיע כי "נדרש לו זמן נוסף על-מנת לגבש החלטת השקעה סופית".

מניית ברנמילר  טסה בכ-20% במחזור מסחר לא גדול, אחרי שהחברה עדכנה בסוף השבוע כי חתמה על מזכר הבנות לא מחייב עם חברה ברזילאית להשקעה של כ-3 מיליון דולר בברנמילר, בעסקה להקצאת מניות לחברה הברזילאית לפי מחיר מניה הגבוה משמעותית משוויה בבורסה הבוקר.

במסחר באג"ח הקונצרניות נרשמת היום מגמה שלילית, ובין הסדרות שבלטו בצד השלילי היו חלק מאלה של חברת סלקום , שהירידות בהן התקרבו במהלך המסחר לכ-1%. במסחר באג"ח הממשלתיות נרשמו ירידות שערים חדות, שהגיעו בחלק מהסדרות עד לכ-1%, אחרי כיוון דומה שאפיין את המסחר באפיק הממשלתי בארה"ב.

מנתוני הבורסה עולה כי שבוע המסחר החולף התאפיין בפעילות אינטנסיבית למדי בשוק האג"ח הקונצרני, בסיכומו בוצעו תשע הנפקות של אג"ח שקליות, עם גיוסים בסכום כולל של כ-2.3 מיליארד שקל. ההנפקה הבולטת הייתה של בנק בינלאומי שגייסה כ-710 מיליון שקל, ונוסף אליה בלטו בגיוסים חברות הנדל"ן. נוסף לגיוסים אלה, בסיכום שבועי בוצעו שתי הנפקות אג"ח מובנות לפיקדונות בנקאיים, של הראל פיקדון סחיר ושל אלה פקדונות, בהיקף כולל של כ-730 מיליון שקל.

מחזור המסחר בשעה זו מסתכם ב-245 מיליון שקל בלבד.

13:15

המסחר בבורסה בתל אביב מתנהל במגמה מעורבת, כך מדד ת"א 35 משיל 0.16%, ומדד ת"א 90 עולה ב-0.1%. ביום שלישי הקרוב לא יתקיים מסחר בתל אביב על רקע הבחירות לכנסת.

מניית דלק  מזנקת ביותר מ-6%. בסוף השבוע האחרון הותקפו שני מתקני הפקת נפט הגדולים בסעודיה, מה שעשוי להביא לצמצום הפקת הנפט.

11:30

המדדים המובילים בבורסה בתל אביב נסחרים במגמה מעורבת. מדד ת"א 35 משיל 0.25%, ת"א 90 ללא שינוי, מדד ת"א תקשורת וטכנולוגיה עולה בכ-1%.

מניית אל על  צונחת ב-3.5%, פריון נטוורק  נופלת ב-8.2%, טבע  מאבדת 2.5%, נייס  יורדת ב-2.4%, ומניות הגז מרכזות עניין על רקע הצפי לקפיצה במחיר הנפט נוכח קשיי האספקה בסעודיה, כך דלק קבוצה  עולה ב-3.8%, ונאוויטס  עולה ביותר מ-1%.

הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה צפויה לפרסם היום את מדד המחירים לצרכן לחודש אוגוסט. כלכלני לידר שוק הון צופים מדד של 0.2% בהשפעת עלייה עונתית במחירי הדיור (שכירויות) בשיעור של 0.5%, התייקרות של 4.7% במחירי הפירות והירקות, ועלייה עונתית במחירי הבראה ונופש בישראל בשיעור של 9.6%.

מחזור המסחר בשעה זו מסתכם ב-130 מיליון שקל בלבד.

09:45

יום המסחר הראשון לשבוע זה בבורסה בתל אביב נפתח במגמה מעורבת, כאשר מדד ת"א 35 משיל 0.1%, מדד ת"א 90 יורד בשיעור דומה ומדד הבנקים מטפס ב-0.35%. אגרות החוב הממשלתיות נסחרות בירידות חדות, ממשלתית שקלית הארוכה צונחת ב-1.5%. זאת, בדומה לסנטימנט בשוק האג"ח בוול סטריט בסוף השבוע האחרון, שם נרשמה עליית תשואות לאחר נתוני מאקרו חיובייים.

מניית דלק  קופצת ב-5.2% ברקע לדיווח על אפשרות לקשיי אספקת הנפט על רקע האירוע בסעודיה, טבע  מאבדת 3%, נייס  יורדת ב-2.4%.

אלביט מערכות  השלימה את רכישת פעילות ראיית הלילה של חברת Harris, בתמורה ל-350 מיליון דולר. אלביט הודיעה על הרכישה לפני כחצי שנה וכדי לממן אותה, היא גייסה בחודש אפריל 665 מיליון שקל בהנפקה פרטית למשקיעים מוסדיים. זוהי רכישה משמעותית נוספת לאלביט לאחר שהשלימה בסוף 2018 את רכישת תעש מידי המדינה ב-1.9 מיליארד שקל, ועוד קודם לכן רכשה את Universal מארה"ב ב-120 מיליון דולר.

חברת פורסייט  דיווחה על הסכם עם יצרן מצלמות אינפרא-אדום המוביל בסין. לפי הודעת החברה מדובר ב-Infrared Guide Wuhan, תאגיד סיני ששוויו 2.7 מיליארד דולר ונסחר בבורת שנזן.

06:30

שבוע המסחר בבורסה בתל אביב צפוי להיפתח בהמשך לנעילה הססנית בוול סטריט בסוף השבוע האחרון ובהמשך לדיווח אתמול על הקלות מצד סין במכסים על סחורה חקלאית מארה"ב.

מדד דאו ג'ונס טיפס ביום שישי ב-0.14% ובכך סגר רצף עליות של שמונה ימים ברציפות, לראשונה זה למעלה משנה. מנגד, מדד הנאסד"ק השיל 0.22% מערכו.

ביום המסחר האחרון בבורסה בתל אביב נרשמו עליות. בסיכום שבועי מדד ת"א 35 עלה ב-3.4%, ומדד ת"א 90 טיפס ב-0.5%.

לקראת פתיחת המסחר הבוקר, מניית הפארמה הדואלית אופקו הלת' חוזרת עם פער ארביטראז' חיובי של 1.5%. מנגד, מניית טבע חוזרת עם פער שלילי של למעלה מ-3%. אלביט מערכות חוזרת עם פער שלילי של 0.7%, אורמת חוזרת עם פער שלילי של 0.6%, ומנגד מניית טאואר חוזרת עם פער חיובי של 2%. מניית בזק תמשיך לרכז עניין לאחר זינוק של יותר מ-7% המסחר האחרון.

אתמול דווח על הקלות מצד סין של חלק מהמכסים על סחורה חקלאית אמריקאית, מה שמעלה אופטימיות סביב ההתפתחויות במלחמת הסחר בין ארה"ב לסין. ההקלות מצד סין מגיעות לאחר שנשיא ארה"ב דונלד טראמפ דחה את הטלת הסבב החדש של מכסים על סחורות יצוא מסין כמחווה של רצון טוב לאחרי החגים.

קרן התשתיות ג'נריישן קפיטל (Generation Capital) גייסה ביום חמישי 525 מיליון שקל בהקצאת הון לא אחידה, בעוד הביקושים הגיעו ל-640 מיליון שקל. המשקיעים הגדולים בהנפקה, היו מגדל, כלל, הראל, הפניקס, פסגות, מיטב וקרן ספרא. מור השקעות שמו מעל 100 מיליון שקל בהנפקה. מנגד, ילין לפידות, אלטשולר שחם-גמל ומנורה לא השתתפו בהנפקה.

עוד כתבות

אנדרו מאונטבטן-ווינדזור / צילום: ap, Kirsty Wigglesworth

טלטלה בבריטניה: אנדרו נעצר בחשד לעבירות הפרת אמונים בפרשת אפשטיין

עפ"י דיווח ב-BBC, הנסיך לשעבר אנדרו מאונטבטן-ווינדזור נעצר לאחר שכוחות משטרה פשטו על ביתו ● המעצר מגיע על רקע דיווחים כי אנדרו מסר לג'פרי אפשטיין מידע ממשלתי מסווג במסגרת מערכת היחסים ביניהם ● עפ"י דיווחים ועדויות, אנדרו ביצע עבירות מין קשות ורבות לצד אפשטיין

שלט המכריז על המבצע של גינדי. מה זה יעשה להכנסות המדינה ממסים? / צילום: פרטי

עד מתי נסכים לשלם מס רכישה ומע"מ על מחירי דירות פיקטיביים?

הלמ"ס ספגה ביקורת על הצגת תמונה ורודה מדי של מחירי הדירות, אבל קופת המדינה גורפת הון ממחירים שלא מביאים בחשבון את המבצעים ● צודקת או לא, כשהלמ"ס אומרת שהמחירים חזרו לעלות, יותר מדי אנשים משתכנעים וחוזרים לשוק - והמחירים טסים ממילא

אילוסטרציה: Shutterstock, Quality Stock Arts

סל הבריאות ל-2026: תרופות נגד השמנה בפנים, ומה בחוץ?

יותר מ־600 תרופות וטכנולוגיות התמודדו על תקציב של 650 מיליון שקל ● תרופות ההרזיה למבוגרים ותרופות חדשות לאלצהיימר נותרו מחוץ לסל ● יותר ממחצית התקציב הוקצה לטיפולי סרטן

בנק מזרחי–טפחות יתרום 5 מיליון שקל לבנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי טפחות תורם 5 מיליון שקל לשכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי-טפחות יתרום 5 מיליון שקל לשיקום ובנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה ● תערוכת "אמנות ישראלית" בחסות בנק הפועלים תציג עבודות של אמנים ותיקים וצעירים, וההכנסות יוקדשו לנט"ל ● מרתון Winner ירושלים הבינלאומי ייערך ב-27 במרץ, בהשתתפות אנשי מילואים וכוחות הביטחון, בחסות הטוטו וחברת אזורים ● אירועים ומינויים

ספינות במהלך תרגיל ימי משותף של איראן ורוסיה בדרום איראן / צילום: ap, Masoud Nazari Mehrabi/Iranian Army

עם 33 אלף כלי שיט: אם תגיע, המערכה בין איראן וארה"ב לא תתרחש רק באוויר

צי משמרות המהפכה ערך השבוע תרגיל צבאי במצר הורמוז, וסגר חלק מהנתיב שבו עוברים כ־30% מהסחר העולמי בנפט ● למול הנוכחות האמריקאית הגוברת באזור, בטהרן פועלים לחיזוק כוחות מעל ומתחת לפני הים באמצעות משמר מתנדבים, צוללות ננסיות ואוניות סוחר לאיסוף מודיעין

רעיה שטראוס / צילום: תומס סולינסקי

200 מיליון שקל לרעיה שטראוס: המרוויחים המפתיעים בעסקת הנדל"ן של השנה

ישראל קנדה תהפוך לאחת מיזמיות הנדל"ן הגדולות בישראל, עם רכישת קבוצת אקרו תמורת 3.1 מיליארד שקל ומיזוג פעילותה היזמית, בעסקה שתשולם ברובה במניות ● התמורה ליו"ר אקרו צחי ארבוב תעמוד על כמעט 800 מיליון שקל, ולרעיה שטראוס על יותר מ־200 מיליון

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

ת"א ננעלה בירידות; מדד הקלינטק נפל ב-3%, הדולר התחזק מול השקל

מדד ת"א 90 ירד בכ-1.3%, ת"א 35 איבד מערכו כ-0.5% ● נייס זינקה לאחר שעקפה את התחזיות ● בהראל סבורים כי בנק ישראל לא יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● וולס פארגו: הישועה לשוק הקריפטו תגיע ממקום מאוד לא צפוי ● הדולר ממשיך להתחזק אל מול השקל וערכו עומד סביב 3.14 שקלים

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: מיטל שטדלר

הממשלה עסוקה במילה "טבח", אך יש לה משימות הנצחה ממשיות

הממשלה עוסקת בשינויים טקסטואליים של חוק ההנצחה לשבעה באוקטובר ● אבל היא כבר הייתה אמורה לבצע שלל משימות לטובת העניין: מהקמת מאגר ארכיוני ועד קידום הפקות תכנים ● מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחרי מורשת והנצחה ל־7 באוקטובר

נשיא סין שי ג'ינפינג / צילום: Reuters

חיזור שקט בארץ, מתקפה פומבית בבייג'ינג: המשחק הכפול של סין מול ישראל

בעוד שבזירה הבינלאומית סין משמרת קו ביקורתי נגד ישראל כדי להתבדל מוושינגטון, בשטח היא מנמיכה להבות ● המטרה, לפי המומחית קאריס וויטי: ליהנות מהיכולות הישראליות בלי לשלם את המחיר הפוליטי הכרוך ביחסים גלויים ● במקביל, היא ממשיכה לחבק את טהרן

אהרונוביץ', אנגלמן, כץ / צילום: יוסי זמיר, ניב קנטור, עמית שאבי-ידיעות אחרונות

רשות המסים פוזלת לרווחים מפולימרקט, אבל שוכחת דבר בסיסי בפלטפורמה

הרשות רוצה נתח מרווחי השחקנים בפולימרקט, אבל איך היא תאתר אותם ● הבירוקרטיה מכה באזרחים חולים ● ומה לא נלמר מפגיעת הטיל בבזן ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

תחנת הכוח ''אורות רבין'' שבחדרה / צילום: Shutterstock

סוף עידן הפחם: הושגו היתרי פליטה ליחידות המזהמות בחדרה

כחלק מהמאמץ להפסיק את ייצור החשמל מפחם, שנחשב מזהם (ויקר) במיוחד, יחידות הייצור הפחמיות בתחנות הכוח של חברת החשמל עוברות בהדרגה לייצור בגז ● אלו אמנם רחוקות ביעילותן מתחנות כוח חדשות בגז, אך הן יפלטו פחות זיהום וכבר הותקנו עליהן סולקנים שמצמצמים אותו עוד יותר

הרטלי רוג'רס, יו''ר המילטון ליין / צילום: זיו קורן

יו״ר ענקית ההשקעות מסביר: כך תגנו על התיק שלכם

הרטלי רוג'רס, יו"ר משותף ובעל מניות בחברת ההשקעות האמריקאית המילטון ליין, הספיק לבקר בישראל כמה פעמים מאז 7 באוקטובר, והוא מאמין גדול בשוק המקומי: "ישראל מדהימה. למרות קוטנה היא מסוגלת להתחרות ברמה הגלובלית" ● ומה ההמלצות שלו למשקיעים?

סאמר חאג' יחיא

"כשאחד המתחרים הוא המנכ"ל זה אתגר": המתווך במכירת צים חושף את הקלף המנצח בעסקה

סאמר חאג' יחיא, שייעץ להפג־לויד בעסקה לרכישת חברת הספנות, משחזר את תחילת המהלך: "טילים נפלו כאן - אבל הם היו נחושים", הגורם שהכריע: "קרן פימי הייתה שובר שוויון" והמשבר ברגע האחרון: "יו"ר צים הודיע שלא ימליץ על העסקה" ● וגם על המנכ"ל אלי גליקמן: "הלוואי וימשיך - טאלנט כדאי לשמר", חששות העובדים: "יובטח ביטחון תעסוקתי", עמלת התיווך שייקבל והסיכויים להשלמת העסקה

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בירידות; נייס זינקה ב-13%, אוויס נפלה ב-22%

נאסד"ק ירד ב-0.5% ● למרות הכנסות שיא, התואר שוולמארט איבדה לאמזון ● ענקית המיכון החקלאי דיר זויקה לאחר לאחר שהיכתה את תחזיות האנליסטים והעלתה את תחזית הרווח ●  מחירי הנפט עלו לרמתם הגבוהה ביותר זה חצי שנה ● מספר התביעות הראשוניות לדמי אבטלה צנח ב-23,000, הירידה החדה ביותר מאז נובמבר

פטריק דרהי / אילוסטרציה: נוצר באמצעות AI

עם חובות של עשרות מיליארדים פטריק דרהי מנסה להחזיק את הראש מעל למים

פרסומים בעולם מהחודשים האחרונים משרטטים את האופן שבו המיליארדר פטריק דרהי הצמיח את עסקיו ● לפיהם, גלגול החובות, בסך עשרות מיליארדי אירו, נתקל כעת גם בעליית ריבית ● כשברקע המו"מ המתקדם לרכישת רשת 13 נשאלת השאלה: האם הדרך בה בנה אימפריה הגיעה למיצוי?

וולט מרקט, תל אביב / צילום: Shutterstock

מכה לוולט: רשות התחרות לא העניקה פטור, תצטרך למכור את וולט מרקט

הממונה על התחרות, עו"ד מיכל כהן, הודיעה היום כי לא תחדש את הפטור מהסדר כובל לוולט מרקט, המופעלת ע"י חברת המשלוחים ● המשמעות היא שחברת וולט תיאלץ למכור את זרוע הקמעונאות שלה ● וולט בתגובה: "צעד רגולטורי קיצוני שמעניש פתיחת תחרות במקום לעודד אותה"

מימין: דניאל שרייבר ושי וינינגר, מייסדי ומנהלי למונייד / צילום: אתר החברה

למונייד הציגה דוחות חזקים, אך המניה ירדה בוול סטריט

חברת הביטוח הדיגיטלי מציגה תחזית טובה לשנה הקרובה בשורת ההכנסות, מאשררת את התחזית לפיה תציג EBITDA מתואם חיובי ברבעון האחרון של השנה, וצופה צמיחה של 60% בהכנסות בשנה הקרובה ● אחד המייסדים: "רבעון תשיעי רצוף של האצה בצמיחה"

ארדואן בביקור במצרים החודש, לצד א־סיסי / צילום: Reuters, Anadolu

טורקיה ומצרים משלבות כוחות נגד ההכרה בסומלילנד

החשש המצרי מהשלכות סכר הרנסנס והשאיפה האתיופית למוצא לים הובילו למפנה ביחסי קהיר ואנקרה ● מצרים וטורקיה מהדקות את שיתוף הפעולה הצבאי בסומליה, באמצעות הצבת אלפי חיילים, נגמ"שים ומטוסי קרב, במטרה לבלום את התחזקות אדיס אבבה ואת ההכרה בסומלילנד

ניקאש ארורה, מנכ''ל פאלו אלטו נטוורקס שנכנסת לבורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה חשפה: המועד שבו ענקית הטכנולוגיה תתחיל להיסחר בישראל

פאלו אלטו תחל להיסחר בבורסה כבר ביום שני הקרוב, ה-23 בפברואר ● החברה נסחרת בנאסד"ק בשווי של 123 מיליארד דולר, או 387 מיליארד שקל לפי השער הנוכחי ● מתי החברה צפויה להיכנס למדדים ומי עלולות לשלם את המחיר?

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ משוחח עם עיתונאים / צילום: ap, Evan Vucci

דריכות למתקפה: עוד משחתת אמריקאית נכנסת לאזור

טראמפ נתן אתמול דדליין לאיראן: 10 ימים או 15 ימים • טראמפ בהצגת מועצת השלום: "אסור שיהיה לאיראן נשק גרעיני" • איראן במכתב למזכ"ל האו"ם: אם נותקף - נגיב נגד בסיסים אמריקניים באזור ● עשרות אזרחים ישראלים חצו אמש את גדר המערכת משטח מדינת ישראל לרצועת עזה והושבו ע"י צה"ל ● עדכונים שוטפים