גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ת"א ננעלה בירידות: טבע צנחה בכ-6%, אלקטריאון זינקה 22%

המסחר בת"א ננעל בהמשך לנעילה השלילית בוול סטריט בסוף השבוע האחרון ● מדד ת"א 35 איבד 0.6%, ת"א 90 ירד ב-0.15% ● מודי'ס מזהירה כי דירוג האשראי של ישראל בסכנה בצל חוסר הוודאות הפוליטית ● דלק דיווחה על הצעה להשקעה באיתקה בגובה 250 מיליון שקל

הבורסה בתל אביב / צילום: איל יצהר
הבורסה בתל אביב / צילום: איל יצהר

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

16:28

המסחר בבורסה בתל אביב ננעל בטריטוריה האדומה במחזור של 400 מיליון שקל בלבד.  מדד ת"א 35 איבד 0.6%, ת"א 90 ירד ב-0.15% ומדד הבנקים השיל 0.14%.

מניית טבע איבדה יותר מ-6%, דלק איבדה 1% במחזור הגבוה בתל אביב, מניית אלקטריאון זינקה ב-22% בהמשך להודעה (הרחבה למטה). 

טאואר איבדה 3.45%, אנרג'יקס עלתה ב-3.66%, ומנייתה של פתאל עלתה בכ-2%.

14:44

מניית טבע  צונחת ביותר מ-6%, מניית דלק  עברה מירידות של 3.5% לעליה של כ-2% על רקע הדיווח על הצעה להשקעה בחברה האם של איתקה.

13:50

יום המסחר הראשון לשבוע זה מתנהל במגמה שלילית וזאת אחרי שבסוף השבוע הסתיים המסחר בארה"ב במגמה שלילית. כמדי יום ראשון, גם היום מחזור המסחר דליל למדי, ומסתכם בכ-220 מיליון שקל בלבד. מדד ת"א 35 מאבד 0.7%, ת"א 90 יורד ב-0.4%.

את שבוע המסחר הקודם, שכלל רק ארבעה ימי מסחר בשל הבחירות לכנסת, סיכם ת"א 35 בעלייה של כ-0.5%, ובכך השלים טיפוס של כ-11% מתחילת השנה. בצד השלילי של השבוע החולף בלט מדד הנפט והגז שאיבד יותר מ-2% מערכו, והשלים ירידה של כ-5% מתחילת השנה.

בלידר שוקי הון מציינים כי לא מן הנמנע שהכיוון השלילי במסחר בסיכום שבועי הושפע מההתקפה שנעשתה על מתקני הנפט בסעודיה, וכי השווקים "לא ממש הגיבו" להודעת הריבית בארה"ב, שכצפוי ירדה ב-0.25% לטווח של 1.75%-2%, בהתאם לציפיות המוקדמות, וגם לא לנאומו של ג'רום פאואל, יו"ר הבנק הפדרלי, לצד הודעת הריבית.

בהתייחסות לשוקי האג"ח מציינים בלידר שוקי הון כי "בשבוע האחרון התשואות בארה"ב ירדו עקב flight to safety", וכי "התגובה בתשואות של אג"ח ישראליות הייתה מתונה יותר".

עוד לגבי השוק המקומי ציינו שם כי "חוסר היציבות הפוליטית בישראל צפוי להימשך ולא תומך בשוק האג"ח. יחד עם זאת, הכללת ישראל ב- WGBI תתמוך בירידת תשואות יחסית לארה"ב". מדובר במדד אג"ח ממשלתיות "בדירוג גבוה, של A מינוס לפחות", של חברת FTSE Russell , "עם אג"ח של 23 מדינות באינדקס בשווי של יותר מ-20 טריליון דולר".

לפי לידר שוקי הון, "נכסים גלובליים בהיקף של כ-1-3 טריליון דולר עוקבים אחרי מדד ה- WGBI (באופן פסיבי). ישראל צפויה לקבל משקל של 0.2%-0.25% מהאינדקס. בהנחה ש-2 טריליון דולר עוקב אחרי האינדקס, מדובר בתוספת ביקוש של כ-4-5 מיליארד דולר עבור אג"ח ממשלתי ישראלי".

עוד הדגישו בלידר שוקי הון כי "כ-40% מהאג"ח הנסחרות באינדקס נסחרות בריבית שלילית, כך שהתשואות באג"ח ישראלי אטרקטיביות יחסית. בהנחה שההודעה הרשמית תתקבל בקרוב, כעבור שישה חודשים (מרץ-אפריל 2020) ישראל תיכנס לאינדקס. ניסיון העבר מלמד שההשפעה העיקרית על התשואות מתרחשת שישה חודשים לפני הכניסה הרשמית למדד".

בין מניות מדד ת"א 35, בצד השלילי היום בולטות המניות הדואליות של טבע  וטאואר , ועוד בין הדואליות מנייתאיי.אפ.אפ  נחלשת בכ-2%-3%.

בצד החיובי של המדד המוביל, מניית מליסרון  מטפסת בכ-3% ומניות אמות  ועזריאלי  מתחזקות בכ-1.5%-2.5% בהמשך לכיוון החיובי בו בלטו מניות סקטור הנדל"ן בבורסה המקומית ביום חמישי.

עוד במסחר, חברת אלקטריאון  עדכנה על "הצלחה בניסוי להדגמת מערכת מלאה של הכביש החשמלי".

במסחר באג"ח הקונצרניות נרשמת היום מגמה חיובית ובמסחר באג"ח הממשלתיות נרשמה מגמה דומה.

הבורסה הודיעה כי בתום יום המסחר ב-3.10 יצורפו למדדים במסלול מהיר למניות חדשות מניות החברות אנלייבקס , אלטשולר שחם גמל , וכן מניות הבורסה לניע בתא  עצמה. לצידן יצורפו למדדים במסלול מהיר למניות ותיקות מניות ביונד טיים  וסולגרין .

11:30

המסחר בבורסה בתל אביב מתנהל בירידות במחזור דליל של 123 מיליון שקל בלבד בשעה זו. מדד ת"א 35 יורד ב-0.75%, ת"א 90 מאבד 0.4%. 

מניית טבע יורדת ביותר מ-5%, לאומי מאבדת 1% במחזור הגבוה בתל אביב, מליסרון מטפסת ב-2.44%, אמות עולה ב-1.6%.

09:50

המסחר בבורסה בתל אביב נפתח בירידות בהמשך לסנטימנט השלילי בסוף השבוע האחרון. מדד ת"א 35 מאבד 0.75%, ת"א 90 יורד ב-0.46% ומדד הבנקים משיל 0.4%. מניית טבע  יורדת ביותר מ-4%, טאואר  יורדת ב-3.5%, איי.אפ.אפ  מאבדת 2.6%, הראל השקעות  יורדת ב-1.4% ומניית בזק  יורדת ב-1.25%.

סוכנות הדירוג הבינלאומית מודי'ס הזהירה ביום שישי האחרון כי דירוג האשראי של ישראל בסכנה בצל חוסר הוודאות הפוליטית.

06:00

המסחר בבורסה בתל אביב צפוי להיפתח הבוקר (א') בהמשך לנעילה השלילית בסוף השבוע האחרון בוול סטריט. 

המניות הדואליות חוזרות עם פערים שליליים וצפויות להכביד על מדד ת"א 35 בפתיחה. טבע חוזרת עם פער שלילי של יותר מ-5%, טאואר חוזרת עם פער שלילי של 4%, נייס עם פער שלילי של 1%, קנון עם פער שלילי של 1.5%, אופקו הלת' חוזרת עם פער שלילי של 2.2%, פורסייט חוזרת עם פער שלילי של 5%, וסייפט-טי חוזרת עם פער שלילי של 8%.

בסוף השבוע האחרון בוול סטריט המדדים ננעלו בירידות. כך, הדאו ג'ונס ירד ב-0.6%, מדד S&P 500 נחתך בכ-0.5%, והנאסד"ק איבד 0.8% מערכו.

הסנטימנט השלילי נרשם ברקע למתיחות הגיאופוליטית, כאשר ארה"ב הטילה סנקציות על איראן בתגובה לתקיפה על מתקני הנפט בסעודיה. ארמקו, חברת הנפט הממשלתית של סעודיה, הודיעה כי היא יצאה מהתקיפה דווקא מחוזקת.

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ הודיע כי ארה"ב החליטה לשלוח כוחות צבא נוספים וסוללות הגנה אווירית לסעודיה, אך אותת שהוא אינו נוטה לתקוף את איראן, לפחות לא בשלב זה. במקביל שלחה אתמול טהראן מסר לארה"ב ולישראל, שלפיו תשמש ישראל מטרה לארגוני הטרור של איראן אם ארה"ב תחליט לתקוף אותה. 

ביום המסחר האחרון בתל אביב מדד ת"א 35 עלה ב-0.3%, ת"א 90 טיפס ב-0.46%, ומדד הבנקים ננעל ללא שינוי.

עוד כתבות

וול סטריט / צילום: ap, M. Spencer Green

וול סטריט ננעלה בירידות חדות; הביטקוין צלל ב-10% לשפל של כמעט שנתיים

נאסד"ק ירד בכ-1.5% ● הביטקוין ירד ל-65 אלף דולר, חצי מהשיא שנקבע באוקטובר ● זינוק של 118% בהודעות הפיטורים בארה"ב, בינואר הגיעו לרמתם הגבוהה ביותר מאז 2009 ● דו"חות אמזון אחרי נעילת המסחר: ההכנסות צפויות לעלות לראשונה על 200 מיליארד דולר ● מחירי המתכות היקרות יורדים

פתיחת שולחן ב''גריל 65'' / צילום: אנטולי מיכאלו

כל הדרך ממאיר אדוני לתחנת דלק: מסעדה שהיא חזרה הביתה

"גריל 65", השיפודייה על כביש 65 מול פרדס חנה, עושה חסד לקונספט האהוב, עם חתימת היד המובהקת של השף והרבה כבוד לז׳אנר

חוק הרווחים הכלואים / איור: גיל ג'יבלי

אלף פניות ביומיים: מי מחפש את נפגעי רפורמת הרווחים הכלואים?

למרות שצלחה את ועדת הכספים ושרדה את בג"ץ, רפורמת הרווחים הכלואים נתקלת במאבק חדש: רואי חשבון ובעלי חברות מתארגנים להקמת לובי נפגעים בכנסת, במטרה לעקר את החוק מתוכן

דוד צרויה, מנכ''ל פלוס500 / צילום: נתנאל טוביאס

שוקי החיזוי מגלגלים מיליארדים בניבוי העתיד, אך בישראל אין עליהם פיקוח

שוקי החיזוי דוהרים למחזור של טריליון דולר והופכים ללהיט התורן של עולם ההשקעות ● הכניסה של Plus500 הישראלית מעוררת את המשקיעים, אך בישראל הרגולציה נותרה מאחור

עיוות מידע בויקיפדיה / עיצוב: אלישע נדב

מחקר מצא: 100 עורכים בכירים הפכו את ויקיפדיה לנשק נגד ישראל

מחקר מצא כי 100 עורכים בכירים בוויקיפדיה פועלים בנחישות כדי לייצר נרטיב אנטי־ישראלי מובהק - ומתנכלים למי שעומד בדרכם ●  הערך "ציונות", שעורר סערה בעבר ואף הוגבל לשינויים לפני שנה, ייפתח החודש שוב, והצדדים מתכוננים לחידוש הקרבות ● כשמודלי AI מסתמכים על האנציקלופדיה השיתופית - האיום הופך גדול הרבה יותר

הזבל עולה על גדותיו / צילום: Shutterstock

בין ההצהרות למעשים: ישראל לא נגמלת מקבירת הפסולת באדמה

בישראל, בניגוד לעולם, עדיין רוב הפסולת מוטמנת בקרקע ● מדובר במצב בעייתי ממגוון סיבות, כשאחת מהן היא שהמקום הולך להיגמר ● מאמצי הממשלה לא הביאו לשינוי בשטח, והמשבר מעבר לפינה ● מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחרי הטיפול בפסולת

סונדר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: ap, Jose Luis Magana

תחרות באנבידיה או מיזם חלל: על מה תוציא גוגל 180 מיליארד דולר?

מנכ"ל גוגל הפתיע אמש כאשר חשף את הסכום העצום שהוא מתכנן לשים השנה על השקעות הוניות ● המשקיעים קצת פחות אהבו את זה, אך מה בעצם פיצ'אי מתכנן? ● שלושה תסריטים אפשריים

מרטין שלגל, נגיד הבנק המרכזי השוויצרי / צילום: Reuters, Maximilian Schwarz

הדילמה השוויצרית: איך להגן על הכלכלה, לשמור על הפרנק ולא לעצבן את טראמפ

בעוד שהדולר מוסיף ונחלש, והעולם מחפש יציבות, שווייץ ניצבת בפני "צרות של עשירים": המטבע המקומי בשיא של עשור, האינפלציה במדינה אפסית, והחשש מפגיעה ביצוא גובר ● האם הנגיד מרטין שלגל יחזור לריבית שלילית ויסתכן בעימות חזיתי מול ממשל טראמפ?

משרדי אנבידיה ביקנעם / צילום: אנבידיה

מרחיבה את המשרדים ביקנעם: עסקת הענק של אנבידיה ומליסרון

ענקית השבבים חתמה על הסכם שכירות חדש מול מליסרון, ובכך ממשיכה במגמת ההתרחבות בישראל ובצפון בפרט ● מדובר בבניין חדש בעל 11 קומות, סמוך למטה הקיים של אנבידיה ביקנעם ולקמפוס הענק שיוקם בטבעון במרחק כמה דקות נסיעה

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בירוק; הדאו בשיא כל הזמנים, מניית אמזון צנחה אחרי הדוחות

נעילה ירוקה בבורסות אירופה ● אמזון צנחה אחרי דוחות מעורבים שפרסמה אתמול: החברה עקפה את התחזיות בשורת ההכנסות, אך פספסה קלות בשורת הרווח למניה ● גוגל הצטרפה לירידות לאחר פרסום הדוחות, וביטקוין רשם את אחת הצלילות החדות בתולדותיו וירד ל-65 אלף דולר, במהלך היום רשם התאוששות קלה וטיפס חזרה מעל 70 אלף דולר

ביטקוין / צילום: Shutterstock

שוק הקריפטו איבד 2.2 טריליון דולר משוויו, מה אומרת ההיסטוריה ומה צפוי בהמשך?

חורף הקריפטו חוזר: הביטקוין קרס ב-48% משיאו לרמה של 65 אלף דולר למטבע ● בשוק נותנים שלל הסברים מדוע המטבעות הדיגיטליים מתמוטטים עכשיו, ומנסים להעריך האם מדובר בהזדמנות קנייה או בתחילתה של תקופה ארוכה של חולשה. ומה קרה בפעמים הקודמות שהביטקוין קרס? ● גלובס עושה סדר

המלחמה עם איראן מתקרבת? זה הסימן שמספקת גרמניה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: גרמניה מסיגה כוחות מבסיסים אמריקאים בעיראק, לפי דיווח אלביט רוצה לייצר משגרי רקטות בגרמניה, אתרי השכרת מלונות בספרד הסירו מודעות מעבר לקו הירוק, ובבריטניה בודקים אם המושבעים שזיכו פעילים פרו-פלסטינים הושפעו מלחץ ציבורי • כותרות העיתונים בעולם

הלוואות בתוך המשפחה / צילום: Shutterstock

האם יש תקרה לריבית בהלוואות שניתנות בתוך המשפחה?

אישה שעמדה לאבד את ביתה קיבלה הלוואה מבנה ● אלא שהריבית בהסכם חרגה מהמותר בחוק הלוואות חוץ בנקאיות ● מה קבע בית המשפט?

מטוס ארקיע / צילום: ארקיע

המשקיע האמריקאי מעולמות הבריאות שלוטש עיניים לארקיע

האחים נקש מנהלים מגעים למכירת השליטה בחברת התעופה לפי שווי של כ-50 מיליון דולר ● המשקיע שנמצא במשא ומתן סופי הוא אליוט זמל, אמריקאי עם פעילות בענפי הבריאות וההשקעות

שדה דב / צילום: גיא יחיאלי

שליש מהשטח מזוהם: מה עומד לקרות כעת בפרויקט שדה דב?

ממצאים ראשוניים של זיהום בקרקע ובמי התהום ברובע שדה דב העלו שאלות לגבי המשך קידום הפרויקטים במתחם ● באילו אזורים אותרו החומרים שמקורם בקצפי כיבוי אש, מדוע שווקו הקרקעות מלכתחילה, ואילו יזמים כבר מבהירים שהשטח שלהם נקי? ● גלובס עושה סדר

שר המשפטים יריב לוין והיועמ''שית גלי בהרב-מיארה / צילום: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), יואב דודקביץ (ידיעות אחרונות)

היועמ"שית: לוין מונע מינוי שופטים ואלפי תיקים מצטברים

בהרב-מיארה הגישה לבג"ץ את עמדתה בעתירה נגד סירובו של לוין לכנס את הוועדה לבחירת שופטים, והפנתה לנתונים של הנהלת בתי המשפט על מחסור כבד במערכת ● לדבריה, הציבור נפגע ואלפי תיקים "ממתינים על המדף"

פרסומת של ארטליסט לסופרבול / צילום: צילום מסך

יותר מ-8 מיליון דולר ל-30 שניות: אף אחד כמעט לא מזפזפ בפרסומות הסופרבול

הסופרבול, שישודר ביום ראשון הקרוב, הוא לא רק אירוע ספורט משמעותי עם 120 מיליון צופים - אלא גם אחד מאירועי הפרסום הגדולים בעולם ● השנה יקחו בו חלק שלוש חברות ישראליות, והטרנד הבולט הוא מעבר מפרסומת חד-פעמית לחוויה אינטראקטיבית "360"

אתר דודאים, סמוך לבאר שבע / צילום: Shutterstock

מתקן המרת זבל לאנרגיה בעלות של 1.5 מיליארד שקל יטפל בפסולת של באר שבע

בלוג'ן ודקל, השייכות לקרן ג'נריישן, יחד עם קבוצת שפיר, זכו במכרז של החשכ"ל על הקמת המתקן, שימוקם באזור התעשייה נאות חובב ויהיה הגדול בישראל ● כ-80% מהזבל בישראל מוטמן - שיעור כפול מהממוצע בקרב מדינות ה-OECD

שווארמה על גחלים ב–BBQ Mirage / צילום: וליד שרוף

בתחנת דלק מצאנו מסעדה אגדית שהתור אליה ממלא את החניון

יין וגבינות ממקרר שפועל בשיטת האמון, קטיף של פירות אדמה, סדנת תחפושות באווירת "משחקי הכס" וסניף חדש לשווארמה האגדית מהכרמל ● ביקור באבירים

שילוט של פולימרקט לקראת הבחירות לראשות עיריית ניו יורק / צילום: ap, Olga Fedorova

"מכונת האמת" של פולימרקט: איך פלטפורמת ההימורים הפכה לענקית בשווי 9 מיליארד דולר

שיין קופלן, מייסד פלטפורמת ההימורים פולימרקט, הצליח להפוך מיזם קריפטו שנוי במחלוקת לאחד המדדים המשפיעים ביותר באמריקה ● בין הימורים על מלחמות לטענות על מניפולציות בפרסי נובל, הפלטפורמה שהוגדרה כ"מכונת אמת" כבשה את המיינסטרים והכניעה את הרגולטורים ● האם זהו עוד קזינו או עתיד המידע?