גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

כמה זמן לוקח לגייס מתכנתים ומה הטכנולוגיה תעשה ליחסים בין אישיים: השבוע שהיה בהייטק

כל מה שהיה בכנס ג'רני ● וגם: כמה זמן לוקח לגייס מתכנתים, ואנשי הפרסום שחצו את הקווים מגיעים למיטאפ של "גלובס" • כל מה שהיה השבוע בתעשיית ההייטק

כנס ג'רני של ארנסט אנד יאנג ו"גלובס" / צילום: שאולי לנדנר
כנס ג'רני של ארנסט אנד יאנג ו"גלובס" / צילום: שאולי לנדנר

 

לקבלת הסיכום השבועי במייל.

השבוע נערך בתל אביב כנס ג'רני של ארנסט אנד יאנג ו"גלובס". נושא הכנס היה "מהגראז' לביזנס", והעיסוק בו היה באתגרי הצמיחה בעידן הנוכחי, שבו זורמים סכומי עתק לתעשייה, והסטארט-אפים צומחים מהר יותר.

כמה ציטוטים נבחרים:

ניר זוהר, נשיא וסמנכ"ל התפעול של Wix, על סבבי הענק:

"החיסרון של סבבי העל האלה הוא שבמקרים רבים הם מאפשרים לחברות להתחמק מהשאלה איך הן מייצרות מזומן. רגע חשוב עבורנו בחברה היה דווקא בתקופה שבה היה קשה לנו לגייס כסף, בה הבנו איך להפסיק להיות תלויים במשקיעים. וויקס גייסה 140 מיליון דולר בסך הכל, כולל בהנפקה וזה סכום קטנטן יחסית למה שסטארט-אפים מגייסים היום".

איל וולדמן, מייסד ומנכ"ל מלאנוקס, על מהפכת הדאטה:

ריבוי הדאטה הוא בעל השפעות מדהימות, למשל במקרה בו זוהה הקשר בין מגיפה באפריקה לבין בצורת שהתרחשה שנתיים לפני כל התפרצות של המגיפה. "המוח האנושי לא היה יכול לעשות את הקישור הזה. וככל שיש יותר דאטה, צריך יותר כוח מחשוב ובשביל זה יש אותנו".

גיא יאמן, TPY קפיטל, על איך ייראו יחסים בין אישיים בעוד חמש שנים:

"יכולות האוטומציה ישתפרו וסוכנים דיגיטליים יתאימו את השיחה והמסרים לצרכים שלנו. יהיה קשה מאוד להבין מה אמיתי ומה לא. האם מישהו זיהה אותנו בזכות זיכרון או טביעות האצבע הדיגיטליות שהשארנו בכל מקום. יכולות שונות כמו יכולת הניווט שלנו ייצאו למיקור חוץ. הדבר האותנטי היחיד יהיה השאלה אם אתה נמשך למישהו, אבל גם אז, אולי לא נדע אם מישהו מדבר בצורה מסוימת כי הוא יודע מה אנחנו רוצים, בזכות טכנולוגיה".

ג'ו לובין, ממייסדי פלטפורמת המטבע הדיגיטלי את'ריום, על פרויקט מטבע הדיגיטלי שמובילה פייסבוק:

"מדובר בפרויקט שיהיה טוב לקהילת הבלוקצ'יין כשיושק. אבל הדבר תלוי בשאלה עד כמה פייסבוק תהיה קשורה לזה. למרות מה שאומרים - הם ישלבו את מה שהם יודעים עכשיו עם ההיסטוריה הפיננסית שלנו. אם הם יריצו על זה למידה עמוקה, זה כבר די מפחיד".

יאיר שניר, מנהל קרן ההשקעות של Dell בישראל ובאירופה, על הקרנות התאגידיות:

שניר: "נכון שיש אינפלציה של קרנות תאגידיות, והן משקיעות יותר כסף מקרנות ההון סיכון כי יש להן הרבה יותר כסף לרוב. היום אנחנו רואים שעלות הכסף נמוכה, אבל אני חושב שגם הקרנות התאגידיות וגם המסורתיות יצטרכו להאט את הפעילות שלהן כשתגיע הסערה. ככל שהקרנות פוגשות את המטרות העסקיות של החברות אין סיבה שהן יפסיקו להתקיים. אבל חלקן יבינו שהן לא הולכות להחזיר את הכספים שהשקיעו, ואולי חלקן יחליטו לסגור ואחרות יחליטו להמשיך".

גרהם סטוקהוייזן מקרן ההשקעות האירופית של קוקה-קולה, על תפקיד הקרן בשינוי שמבצעת החברה:

"האסטרטגיה שלנו הפכה ממיקוד במשקאות תוססים לפורטפוליו רחב יותר, ולשם כך צריך לחדש ולחשוב אחרת. הקרן היא כלי שנועד לעזור לחברה לשנות את עצמה מבפנים ולהתחיל לעשות דברים שונים. הדבר השני הוא לגבי מיקוד - בחרנו בארבעה תחומי חדשנות שלדעתנו יהיו משמעותיים בעתיד: פינוי אשפה וקיימות, תקשורת עם לקוחות, זמינות המוצר וחלוקה, ותקשורת עם נקודות המכירה. אלה ארבעת האזורים בהם אנחנו צופים שיהיה שיבוש טכנולוגי ואנחנו מנסים לבחור את הטוב ביותר ממה שאנחנו רואים בחוץ".

לסיקור מלא של הפאנלים, ההרצאות, הדיונים והתחזיות.

הסטארט-אפ הזוכה בתחרות ThePITCH:

חברת Amai Proteins (אמאי חלבונים), חברה שהוקמה ב-2016 על ידי ד"ר אילן סמיש והיא ממוקמת ברחובות. חברת אמאי חלבונים עוסקת בריפוי האוכל שאנו אוכלים במקום ריפוי המחלות הנגרמות מהאוכל. המטרה הראשונה של אמאי היא טיפול בבעיית הבריאות המובילה בעולם: צריכת-יתר של סוכר.

הקריירה החדשה של אנשי הפרסום

ביום שני הקרוב, 23 בספטמבר, ייערך מיטאפ נוסף בסדרת "רוד שואו - שיחות עם האנשים שעושים את ההייטק הישראלי". השיחה הפעם לא תיערך עם הייטקיסטים מובהקים - יזמים, מתכנתים או מנהלי מוצר - אלא דווקא עם אנשי פרסום, שיווק ומיתוג. אלה חוצים את הקווים במסגרת תופעה מעניינת ובעלת השפעה, גם על תעשיית ההייטק וגם על תעשיית הפרסום.

מאחורי התופעה עומדת ההבנה כי חברות הייטק צריכות להשקיע יותר במותג שלהן (כלפי לקוחות, עובדים וכו'), צריכות ללמוד לספר את הסיפור שלהן טוב יותר ולהתמקד, אבל גם לא יכולות להשאיר את זה לסוכנויות פרסום חיצוניות.

מלים אחרות: למה Wix רכשה את הסוכנות של הפרסומאי ערן גפן, ומה חברות ההייטק הגדולות יכולות ללמוד מאימי עירון, ממייסדות אתר סלונה?

האירוע ייערך בפאב "ליאו" ברמת החייל בתל-אביב (ראול ולנברג 24, מגדלי זיו). ב-19:00 פתיחת דלתות וב-20:00 תחילת ראיון.

להרשמה לאירוע.

לאיוונט בפייסבוק.

כמה זמן לוקח לגייס עובדים בתעשייה?

קרן ויולה פירסמה בבלוג שלה סקר שערכה על גיוס עובדים. כמה תובנות שעשויות לעניין אתכם:

43% מהחברות סובלות ממחסור של 10% מהכוח העבודה הדרוש (כמובן בגלל מחסור כולל בעובדים בתעשייה).

זמן ממוצע של תהליכי גיוס - 8 שבועות לעובדי מחקר ופיתוח ו-7.5 שבועות למרקטינג.

ל-90% מהחברות בסקר יש תוכנית "חבר מביא חבר", עם בונוס ממוצע של 4,900 שקל לעובד שדרכו מגויס העובד החדש. 47% מהחברות ציינו כי זאת הדרך האפקטיבית ביותר לגיוס עובדים.

לפוסט המלא.

עוד דברים מעניינים מהשבוע האחרון:

  • המשקיע ארון האריס הגיע לישראל כדי לחפש סטארט-אפים ל-Y Combinator. בראיון לאושרית גן-אל ויסמין יבלונקו הוא מסביר למה החליטו להגיע עד ליזמים כדי לראיין אותם, ואומר: ""סטארט-אפ לא צריך לשאוף להימכר לענקיות הטכנולוגיה; הסמן הגדול ביותר להצלחה עבור חברה זה כשהיא משנה את העתיד ואת הדרך בה העולם עובד". לראיון המלא.
  • לארי אליסון, מייסד חברת אורקל, התייחס במפגש עם יזמים ל-WeWork ואובר: "WeWork קוראת לעצמה חברת טכנולוגיה ורוצה מכפילים בהתאם, זה ביזארי; החתול שלי יכול לכתוב את האפליקציה של אובר". לידיעה באתר בארונ'ס.
  • מנוע צמיחה? המדינה השקיעה 200 מיליון שקל במכון מחקר לתחום מדעי האור והלייזר. לידיעה המלאה.
  • בבחירות הבאות נצביע באמצעות בלוקצ'יין? המומחים חושבים שזה מסוכן מדי (נראה לי שאף אחד לא חשב שהבחירות הבאות עשויות להיות מעבר לפינה, אז אולי הכוונה היא לבאות-באות). לידיעה המלאה.
  • הזהירו אותנו לא מעט מהבוטים בבחירות 2019, מועד א'. לאן הם נעלמו בסבב השניומה בא במקומם?
  • וואווי השיקה טלפונים חדשים- ללא שירותי גוגל.​

מה בתעשייה:

רכישה

חברת אינוביד (Innovid) הישראלית, המפתחת פלטפורמת פרסום בווידאו, הודיעה על רכישת חברת הפרסום הארגנטינאית הרולנס (Herolens). סכום הרכישה לא פורסם אך לפי גורמים המקורבים לחברה הרכישה בוצעה לפי שווי של 30 מיליון דולר, והיא כוללת גם רכיב מנייתי. הרולנס פיתחה פלטפורמה המתמקדת בהעברת תוכן מותאם אישית לפרסומות ומרבית התאגידים הגדולים ביותר בדרום אמריקה הם לקוחותיה, בהם קוקה-קולה, רנו ורשת הקניות מרקאדו ליברה. אינוביד הוקמה ב-2007 על ידי צביקה נטר, טל חלוזין וצחי זגדון. הרולנס הוקמה ב-2015 ולא גייסה הון במהלך השנים. לידיעה המלאה.

קרנות

קרן Remagine Ventures, שמשקיעה בסטארט-אפים בתחומי הבידור והמדיה, גייסה קרן חדשה בהיקף של 35 מיליון דולר. הקרן הוקמה ב-2017 על ידי איזי וידרה וקווין בקספלר. לפי הודעת הקרן, הסכום גוייס מתאגידי בידור גדולים כמו סקיי הבריטית שנרכשה על ידי קומקאסט, אקסל שפרינגר ופרוזיבן האירופיות, Adways היפנית, future TV הגרמנית ו-Liontree האמריקאית. הקרן ממוקדת בהשקעה בשלבים המוקדמים בחברות מתחום הבידור, אך משקיעה גם בתחומי המסחר המקוון, הספורט, הגיימינג, זירות מסחר מקוונות וחברות בתחום הדאטה. לידיעה המלאה.

אקסלטור

פורום המייסדות (WFF) הכריז על השקת הסבב החמישי של תוכנית האצה לסטארט-אפים שהוקמו על ידי נשים. התוכנית כוללת ליווי צמוד של "מנטוריות" בתפקידים בכירים בתעשיית ההייטק, והדרכה באסטרטגיית מוצר, גיוסי הון, יציאה לשוק ובניית צוות. עד כה השתתפו בתוכנית 36 מיזמים ב-4 מחזורים. הפורום הוקם על ידי סיון שמרי דהן, שותפה בקרן הצמיחה קומרה קפיטל, ומרב וינרב, מנהלת קואלקום וונצ'רס ישראל. אליהן הצטרפה אירית קהאן מדויטשה טלקום קפיטל פרטנרס ישראל. לידיעה המלאה.

גיוסי הון

  • חברת טריגו (לשעבר טריגו ויז'ן), המפתחת מערכות לחנות ללא קופה (מתחרה לאמזון גו), הודיעה היום (ב') על גיוס של 22 מיליון דולר (בסך הכל החברה גייסה 29 מיליון דולר). טריגו ויז'ן הוקמה בשנת 2018 על-ידי האחים מיכאל ודניאל גבאי. את סבב הגיוס הובילה קרן הצמיחה Red Dot Capital. בסבב השתתפו גם המשקיעים הקיימים בחברה, קרן ורטקס וקרן Hetz הבריטית-ישראלית. לידיעה המלאה.
  • חברת GK8, שפיתח טכנולוגיה לשליחה מאובטחת של העברות מטבע דיגיטלי (טרנזקציות) ללא צורך בחיבור לאינטרנט, גייס 4 מיליון דולר. החברה הוקמה ב-2018 על ידי ליאור לאמש ושחר שמאי. בין המשקיעים בחברה יש את מריוס נכט, ממייסדי צ'ק פוינט, דיסקונט קפיטל, קרן ההון סיכון EdenBlock, קרן iAngels, חברת IDEAL-HLS וחברת StratX. לידיעה המלאה.
  • חברת igentify, שפיתחה מערכת לייעוץ גנטי דיגיטלי, גייסה 10.5 מיליון דולר (בסך הכל גייסה עד כה 15.5 מיליון דולר). החברה הוקמה ב-2016 על ידי ד"ר דורון בהר, גלית דלמר ויגיל צור. בסבב הנוכחי השקיעו בחברת קרן aMoon ו-OurCrowd. לידיעה המלאה.

לסיכום של השבוע שעבר.

עוד כתבות

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

המנהל הממונה מצא: בסלייס לא החזירו ללקוחות 2 מיליון שקל

מבדיקת המנהל המיוחד שמונה לסלייס, עולה שחברת ניהול הקופות לא השיבה למבוטחים את כספם כפי שחויבה ע"י רשות שוק ההון, בגין ניהול לא תקין ● עוד התגלה שהסכומים שצריכים להיות מוחזרים גבוהים יותר ● אסף גולדברג, שעמד בראשות החברה: "לא נגרמה פגיעה בעמיתים"

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת תל אביב לבינלאומיות

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

סיוע הענק האמריקאי אושר רשמית: איזה נשק תקנה ישראל במיליארדים?

אחרי בית הנבחרים, גם הסנאט האמריקאי אישר את הסיוע לישראל. חבילת הסיוע עומדת על כ-26 מיליארד דולר, מתוכם 14 מיליארד דולר לרכש ביטחוני ● מה יהיה ניתן לרכוש איתו, מה האינטרס האמריקאי הרחב, ועד כמה תהנה ממנו התעשייה הישראלית? ● גלובס עושה סדר

אורי ציחור, ראש תחום בלוקצ'יין במחלקת הייטק, טכנולוגיה והון סיכון במשרד עורכי הדין פישר (FBC) / צילום: יונתן בלום

עורך הדין שהכניס את התחום הלוהט לפירמות ענק בישראל

אורי ציחור, ראש תחום בלוקצ'יין במחלקת הייטק והון סיכון במשרד פישר, מלווה חברות קריפטו בעסקאות והנפקות ומסייע להן להכניס מטבעות דיגיטליים לבנקים ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס  

ישראל אלמסי, יו''ר ומנכ''ל ארגון ידידים / צילום: יונתן בלום

עם 800 מתנדבים בדרכים, הוא דרוך לעזור לכם במקרה של פנצ'ר

כשישראל אלמסי קיבל לידיו את עמותת ידידים, שמספקת עזרה וחילוץ בכביש, במוקד ישב אדם אחד ● כיום היא ערוכה לטפל ב-800 פניות במקביל, ובמלחמה גם הפכה לכוח מסייע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס  

אילוסטרציה: shutterstock

עזבה את הדירה לפני תום מועד השכירות. האם המשכיר יכול לפדות את צ'ק הביטחון?

השוכרת טענה כי הדירה אינה ראויה למגורים עקב חוסר בידוד ורטיבות, ולכן היא יכולה לעזוב את הדירה ללא התראה מוקדמת ● המשכיר ניסה לפדות את צ'ק העירבון הפתוח על מלוא שכר הדירה לתקופת החוזה ● מה קבע בית המשפט?

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת בצעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לאמריקה וכיצד תושפע הפעילות בישראל

אמיר כהנוביץ' / צילום: יח''צ

הכלכלן הבכיר שעשה את המעבר המפתיע של השנה מדבר

אמיר כהנוביץ' הפתיע את שוק ההון בספטמבר כשעזב את חברת הביטוח הגדולה ביותר בישראל, הפניקס, ועבר לסוכנות הענק פרופיט ● בראיון לגלובס הוא מסביר את שינוי הקריירה הדרמטי שעשה, מציע את הפרשנות הייחודית שלו להתנהלות בשוק ההון, ומערער על התחזית של בנק ישראל לגבי הצמיחה של הכלכלה

הפגנה מחוץ לאוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"אני זועם, זה לא ייאמן מה שקורה באוניברסיטת קולומביה"

כשהמחאות האנטי־ישראליות בקמפוסים בארה"ב רחוקות מלדעוך, חוקרים יהודים וישראלים מאוניברסיטאות העלית מאחדים כוחות כדי להגיב באופן יצירתי בכל הזירות - האקדמית, המשפטית והכלכלית ● "זו חזית כמו כל חזית במלחמה", הם אומרים בשיחות איתם

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

מייסדי קרן פיקצ'ר קפיטל מימין לשמאל: ראקש לונקאר, דן אמיגה, מיקי בודאי ומייק פיי./ צילומים: עמרי אראל, קייט רני, MKJ photography, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המהלך שהפתיע את ענף הסייבר: מנכ"ל איילנד ינהל במקביל גם קרן השקעות

מייק פיי, מנכ"ל איילנד, הספקית הגדולה ביותר של פתרונות סייבר לתחום הדפדפנים, מצטרף כשותף מנהל בקרן ההון סיכון פיקצ'ר קפיטל ● המהלך עשוי ליצור, לכאורה, ניגוד עניינים בין עסקאות השקעה או שותפות בתוך איילנד לבין עסקאות שתערוך הקרן ● "אני מכבד ומקיים את חובות הנאמנות שלי כמנכ"ל איילנד", אומר פיי

חופית באטה, חוקרת בינה מלאכותית ב-AI21 / צילום: יונתן בלום

היא התגייסה ליחידת מודיעין, צוללת עם כרישים ועובדת בתחום הכי חם בעולם

היא שובצה במודיעין אך התעקשה להתגייס לקרבי, שימשה אלגוריתמאית במובילאיי ויש לה תואר במתמטיקה ● כיום חופית באטה היא חוקרת ב-AI21 Labs, שנתמכת בידי ענקיות הטכנולוגיה ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילי שיוט חדשים ואופנועי שלג למשימות מיוחדות

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

מסילת 431. 6 ק''מ של גשרים / צילום: ענת דניאלי לב

30 ק"מ ב-4 מיליארד שקל: זה יהיה אחד הפרויקטים התקדימיים בישראל

מסילת הרכבת 431, שאמורה לחבר את ערי השפלה ומישור החוף הדרומי עם מודיעין וירושלים, הולכת ונבנית בימים אלה מעל המכוניות הנוסעות בכביש ● האתגרים הטכנולוגיים והמחסור בפועלים מחייבים פתרונות יצירתיים

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

שכונת אשכול ברובע שדה דב / הדמיה: משרד האדריכלים תכנון נוף

בשווי מעל 100 מיליון שקל: עיריית תל אביב מוכרת מגרש ענק בשדה דב

עיריית תל אביב מוכרת מגרש בן כ-4 דונמים בשכונת אשכול בצפון העיר, ששוויו הוערך בכ־115 מיליון שקל ב־2021 ● רמ"י ומשרד השיכון פרסמו מכרזים להקמת מעל 8,000 יח"ד ברחבי הארץ ● והוועדה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה תוכנית ראשונה לפינוי-בינוי בעתלית ● חדשות הנדל"ן

יהודה זיסאפל ז''ל וזהר זיסאפל ז''ל / צילום: כדיה לוי, איל יצהר

"לא היו להם יאכטות ומטוסי פאר": לאן פניה של אימפריית ההייטק שהקימו האחים זיסאפל

האחים יהודה וזהר זיסאפל היו מאבות ההייטק המקומי ● הם הלכו לעולמם בתוך פחות משנה והשאירו מאחור את קבוצת רד בינת, הכוללת עשרות חברות ● גלובס שוחח עם מקורבים, בכירים בתעשייה וקולגות, וצלל להיסטוריה ולעתיד של אחת מאימפריות ההייטק הראשונות בישראל: "הם עבדו עד הימים האחרונים, אך לא מינו דור המשך מקצועי שיכול לקחת את זה הלאה"