גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נעילה חיובית בוול סטריט: מדד S&P 500 בשיא כל הזמנים

המדדים בוול סטריט עלו על רקע עונת הדוחות הרבעוניים ● ספוטיפיי זינקה לאחר שהפתיעה את השוק בדוחות הרבעון ● HSBC חתך את תחזית הרווח לשנת 2020 ● נעילה חיובית בבורסות אירופה ● גוגל עקפה את תחזית ההכנסות אך החמיצה את תחזית הרווח

חוגגים עליות ב-NYSE  / צילום: רויטרס
חוגגים עליות ב-NYSE / צילום: רויטרס

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

22:10

ענקית החיפוש גוגל (אלפאבית ) דיווחה הלילה לאחר נעילת המסחר בוול סטריט על תוצאותיה הכספיות לרבעון השלישי של השנה, ופיספסה את התחזיות של האנליסטים בשוק. הרווח למניה הסתכם ב-10.12 דולרים, לעומת הצפי לרווח של 12.42 דולרים למניה. ההכנסות הסתכמו ב-40.50 מיליארד דולר, מעל לתחזיות המוקדמות להכנסות של 40.32 מיליארד דולר ברבעון השלישי. המניה נופלת ב-3.5% במסחר המאוחר בוול סטריט.

22:00

המסחר בבורסות וול סטריט ננעל הערב בעליות. מדד S&P 500 עלה ב-0.6% וננעל בשיא כל הזמנים. נאסד"ק זינק ב-1% ודאו ג'ונס הוסיף 0.5%. 

מניית ספוטייפי  זינקה ב-16%, ומניית פיטביט  קפצה בכ-31%. מניית טיפאני  הוסיפה 31.7%. 

20:40

מחיר הנפט איבד 1.4% לרמה של 55.86 דולרים לחבית. החוזים למסירה על הזהב ננעלו ירדו ב-0.7% לרמה של 1,494.3 דולרים לאונקייה.

קרסטן מנקה, ראש תחום מחקר Next Generation בבנק יוליוס בר השוויצרי ציין כי הזהב קיבל דחיפה מהנתונים הכלכליים המאכזבים שפרסמה ארה"ב בשבוע שעבר אך מנגד נתקל בהתנגדות בעקבות החדשות על הקלות מאבק הסחר בין סין וארה"ב. "בין אי הוודאות המתמשכת סביב שיחות הסחר וכשהצמיחה הגלובלית נמצאת על קרקע לא יציבה, אנו דבקים בתחזית החיובית שלנו לגבי הזהב וממליצים להחזיק זהב בפורטפוליו".

עוד הוסיף מנקה כי נראה שמשקיעי הזהב אינם מצפים לפריצת דרך משמעותית בשיחות הסחר כשהאחזקה הפיזית בזהב כ"מקלט הבטוח" המועדף נשארת קרובה לרמות השיא. למרות זאת, מציין מנקה, היקפי הסחר ירדו, מה שמצביע על ירידה בביקושים מצד משקיעים שמחפשים "מקלט בטוח" ועל התקררות השוק בקרב משקיעים לטווח קצר. "למרות שהרוח החיובית יותר בשיחות הסחר בין ארה"ב לסין מגבילה את האפסייד לזהב בטווח הקצר, אנו עדיין מאמינים שהסיכוי להחרפה נוספת במאבקי הסחר גבוה יותר מהסיכוי לרגיעה אמיתית", מסכם מנקה.

מניית חברת שעוני הספורט החכמים פיטביט  מזנקת כעת ב-35% על רקע הדיווח כי ענקית הטכנולוגיה גוגל הגישה הצעה לרכישתה.

18:38

המסחר בבורסות אירופה ננעל בטריטוריה הירוקה, בהובלת הבורסה השוודית שטיפסה ב-0.7%. הדאקס הגרמני והבורסה במילאנו טיפסו בכ-0.4%, הקאק הצרפתי עלה ב-0.15%, הפוטסי הוסיף 0.1% לערכו.

מניית טיפאני  מזנקת ב-30% על רקע הדיווח ברויטרס לפיו לואי ויטון הגישה הצעת רכש למניות החברה.

16:20

המדדים המובילים בוול סטריט נסחרים בעליות על רקע אופטימיות לגבי שיחות הסחר, ועל רקע עונת הדוחות לרבעון השלישי. מדד S&P 500 מטפס ב-0.6% לשיא כל הזמנים.

ספוטיפיי מזנקת בכ-12% לאחר שפרסמה דוחות טובים לרבעון השלישי של השנה. ספקית שירותי המוזיקה בסטרימינג עקפה את התחזיות של השוק והציגה עלייה במספר משתמשי הפרימיום הפעילים.

15:40

המסחר בוול סטריט נפתח בעליות שערים, כשמדד S&P 500  עולה ב-0.6% לשיא כל הזמנים, ל-3,041, לעומת 3,027.98 נקודות שהייתה רמת השיא הקודם, שנרשם במדד ב-26 ביולי השנה. 

15:00

החוזים העתידיים על המדדים בוול סטריט מאותתים על עליות בפתיחת המסחר היום, ומדד S&P 500 צפוי לשבור בפתיחה שיא של כל הזמנים, על רקע דוחות חזקים מצד החברות והתקדמות במו"מ בין ארה"ב ובין סין בנושא הסחר. S&P 500 מצביע על עלייה של 0.2% בפתיחת המסחר. מאז השיא של המדד ב-26 ביולי התאפיין המסחר בו בתנודתיות, והוא רשם 20 פעמים תנועה של יותר מ-1% לרבות שלוש ירידות של יותר מ-2.5% באוגוסט. 

מאז ספטמבר נסחר המדד בתוך טווח מצומצם יותר, עם תמיכה ברמת 2,900 נקודות, תוך שהוא נאבק להישאר מעל 3,000 נקודות.

סנטימנט חיובי נרשם בתחילת השבוע בזכות רווחים חזקים בדוחותיהן של חברות כמו Walgreens Boots Alliance, ספוטיפיי ו-AT&T, שהיכו את תחזיות האנליסטים. דוחות אלו ממשיכים את המגמה החיובית של הדוחות שפורסמו עד כה לרבעון השלישי.

בינתיים באירופה נמשך המסחר המעורב עם שינויים לא גדולים במדדים המובילים, על רקע דחייה של שלושה חודשים ביישום הברקזיט.

באסיה ננעל המסחר בבורסות היום בעליות נאות, על רקע החדשות המעודדות מגזרת מלחמת הסחר. 

12:25

נמשך המסחר המעורב באירופה, לאחר שהאיחוד האירופי העניק לבריטניה ארכה של שלושה חודשים לביצוע הברקזיט.

מניית HSBC   מאבדת כ-5% לאחר הדוחות, וירידות נרשמות גם במניית פיליפס לאחר הדוחות. 

10:30

בורסות אירופה פתחו את המסחר היום (ב') במגמה מעורבת, על רקע ציפייה להחלטה מצד האיחוד האירופי בנוגע לדחיית הברקזיט של בריטניה. כמו כן נשואות עיני המשקיעים לישיבת הפד בארה"ב בהמשך השבוע.

מדד סטוקס אירופה 600  נסחר בירידה קלה סביב רמת הפתיחה, כשמגזר המזון והמשקאות מאבד כ-0.6%, בעוד מגזר הרכב עולה בכ-0.9.

הציפייה הרווחת בשווקים היא כי מנהיגי האיחוד האירופי יאשרו דחייה בת שלושה חודשים למועד המקורי של הברקזיט, 31 באוקטובר. אתמול הגביר ראש ממשלת בריטניה בוריס ג'ונסון את הלחצים על ראשי האופוזיציה לקיים בחירות כלליות מוקדמות כדי לסלק את המחסום המתמשך בפרלמנט הבריטי סביב הברקזיט.

השווקים הגלובליים קיבלו דחיפה חיובית בסוף השבוע על רקע הצהרות חיוביות בנוגע להתקדמות בדרך להסכם סביב מלחמת הסחר בין ארה"ב ובין סין. הידיעות הללו דוחפות את שוקי אסיה בהובלת עלייה של 1.5% בשנזן.

המשקיעים מתכוננים גם לישיבת ועדת השוק הפתוח של הבנק הפדרלי בארה"ב (FOMC), והציפייה היא שתתקבל החלטה בנוגע לריבית ביום חמישי, לאחר שתי הורדות ריבית רצופות מצד הפד. 

עונת הדוחות במוקד, לאחר שבנק HSBC  דיווח על צניחה של 18% ברווחים לפני מס ברבעון השלישי. הקונגלומרט ההולנדי פיליפס  רשם עלייה ב-EBITDA (רווח לפני ריבית, מס, הפחתה ופחת) ברבעון השלישי ל-583 מיליון אירו, לעומת 568 מיליון אירו ברבעון המקביל ב-2018. 

07:00

בורסות אסיה נסחרות היום (ב') בעליות שערים, לאחר שנראה כי ארה"ב וסין קרובות לניסוח סופי של הסכם סחר "שלב 1". בשנחאי  נרשמות עליות של 0.7% ובורסת שנזן קופצת ב-1.5% כמעט. 

בהונג קונג מטפס מדד הנג סנג  ב-1.2%. הניקיי  בטוקיו עולה בכ-0.4%, ועליות דומות נרשמות בקוספי  בקוריאה הדרומית.

באוסטרליה נסחר מדד  S&P/ASX 200  סביב רמות הפתיחה. עליות נרשמות במניות הכרייה Fortescue Metals ו-BHP Billiton  ובמניית Rio Tinto .

הבורסות בסינגפור, בהודו, במלזיה ובניו זילנד סגורות בשל חגים.

בנק ההלוואות הגדול באירופה, HSBC , דיווח על ירידה של 18% ברווח לפני מס ברבעון השלישי לעומת התקופה המקבילה, ל-4.8 מיליארד דולר. לדברי הבנק הרווח לפני מס באסיה טיפס ב-4%, בעקבות ביצועים חזקים בהונג קונג. רוב רווחי הבנק נרשמים בהונג קונג. 

גם חברת הביטוח AIA הממוקמת בהונג פרסמה דוחות היום.

בגזרת מלחמת הסחר, נציג הסחר האמריאי אמר ביום שישי כי המדינות התקדמו בנושאים ספציפיים של שני הצדדים והם קרובים לסגירת כמה חלקים מההסכם.  בשבת הודיעה לשכת שר המסחר הסיני כי שני הצדדים הסכימו על הטיפול הראוי בכמה סוגיות מרכזיות. 

היואן הסיני התחזק ל-7.0565 דולרים, מ-7.0768 יואן לדולר בשבוע שעבר, לפני ההתפתחויות האחרונות. בינתיים מלחמת הסחר ממשיכה לגבות מחיר מסין, ורווחי המגזר התעשייתי במדינה ירדו ב-5.3% בספטמבר.  

שבוע המסחר בניו יורק הסתיים בעליות, לאחר פתיחה מעורבת. הדאו עלה בלמעלה מ-150 נקודות, ה-S&P הוסיף כ-0.4%, והנאסד"ק ננעל בעליות של 0.7%.

מניית אינטל זינקה בלמעלה מ-8% לאחר הדוחות החזקים, אמזון ירדה ב-1% לאחר דוחות מאכזבים שפרסמה אמש.

עוד כתבות

בית בקיבוץ. לא נחתם הסכם ממון / צילום: איל יצהר

הבעל סירב להיות חבר קיבוץ ודרש מחצית מהדירה. מה קבע בית הדין?

לצורך רכישת הבית נלקחה משכנתא שנרשמה על שם שני בני הזוג, והבעל השתתף בתשלומי המשכנתא למשך תקופה מוגבלת של כשנה ● הבחירה שלא להצטרף לקיבוץ עלתה ביוקר והבעל נותר בלי זכויות בבית

נושאת המטוסים ג'רלד פורד, עמוסה במטוסי קרב ובכלי טיס אחרים / צילום: Reuters, Christopher Drost/ZUMA Press Wire

עם 75 מטוסים ו-4,500 חיילים: זה כלי המלחמה היקר ביותר בעולם והוא בדרך לכאן

במקביל להתנהלות המו"מ בין ארה"ב לאיראן, ספינת המלחמה ג'רלד פורד - שתג המחיר שלה עומד על 13.3 מיליארד דולר - עושה את דרכה למרחב הים התיכון ● גלובס עושה סדר בכל הקשור ליכולות, תפעול ועלויות נושאת המטוסים המתקדמת של ארה"ב

יערה זיו גביש, מיכל פינק, שריף ניגם ומירב בן שימול, בפאנל משותף / צילום: כדיה לוי

מתוך 87 סטארט-אפים לפוד טק באצבע הגליל נותרו רק 3 פעילים

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס נראה כי מצב העסקים בצפון משתפר, אבל בשטח עדיין לא ניכרת התאוששות ● אלפי עסקים נסגרו, התיירות קרסה, וברשויות מזהירים שהסיוע "בפרוסות" ללא גורם מתכלל לא יחזיר אנשים ועבודה לאזור

בורסת פרנקפורט, גרמניה / צילום: Shutterstock

מגמה שלילית באירופה; החוזים העתידיים על וול סטריט יורדים

הדאקס והפוטסי יורדים בכ-0.5% ● לאחר חופשת ראש השנה הירחי, הקוספי זינק בכ-3.1%; גם הניקיי הוסיף לערכו כ-0.7% ● החוזים העתידיים על וול סטריט רושמים ירידות קלות ● וולס פארגו: הישועה לשוק הקריפטו תגיע ממקום מאד לא צפוי ● הדולר מתחזק ונסחר סביב 3.12 שקלים ● הביטקוין ממשיך לאבד גובה, הזהב חזר לרף 5,000 דולר ● עדכונים שוטפים

אוניית צים LNG / צילום: Mr YC Chou

זכרונות מעסקת טאואר: הסיבה שמניית צים זינקה לפחות מהשווי במכירה

השווי של צים זינק אל פחות משווי העסקה בגלל החשש שזו לא תצא לפועל ● השגת האישורים הנדרשים לעסקה צפויה להימשך עוד חודשים ארוכים, והחששות כבר צפים על פני השטח

משה דוידוביץ', ראש מועצה אזורית מטה אשר / צילום: שלומי יוסף

משה דוידוביץ: "צריך להפסיק לדבר על שיקום ולדבר על צמיחה"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס, דיברו ראש עיריית קריית שמונה אביחי שטרן וראש מועצה אזורית מטה אשר משה דוידוביץ’ על הצורך להפסיק להסתפק בשיקום בלבד ולפעול למימוש הצמיחה בצפון ● השניים הצביעו על הצורך בתמריצים למפעלים, השקעה בתשתיות והקמת עוגני צמיחה כמו מקומות תעסוקה, אוניברסיטאות ובתי חולים

הרטלי רוג'רס, יו''ר המילטון ליין / צילום: זיו קורן

יו״ר ענקית ההשקעות מסביר: כך תגנו על התיק שלכם

הרטלי רוג'רס, יו"ר משותף ובעל מניות בחברת ההשקעות האמריקאית המילטון ליין, הספיק לבקר בישראל כמה פעמים מאז 7 באוקטובר, והוא מאמין גדול בשוק המקומי: "ישראל מדהימה. למרות קוטנה היא מסוגלת להתחרות ברמה הגלובלית" ● ומה ההמלצות שלו למשקיעים?

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

תוך שימוש במידע פנים: זה מנכ"ל בית ההשקעות שנחקר בחשד שרכש מניות של ארית

צביקה לביא, בעל השליטה והמנכ"ל של בית ההשקעות לביא את לביא, נחקר ע"י רשות ני"ע בחשד כי רכש מניות של ארית תעשיות, תוך שימוש במידע פנים ● מנכ"ל ארית, חיים שטמפלר, נחקר אף הוא בפרשה ● עורכי הדין המייצגים את לביא: "הוא משוכנע כי יתברר שהוא לא עבר כל עבירה״

ריצ'רד פרנסיס, מנכ''ל טבע / צילום: אלעד מלכה

אחרי זינוק של 80% במניית טבע: המנכ"ל פרנסיס מוכר מניות בכ-50 מיליון שקל

נשיא ומנכ"ל טבע ריצ'רד פרנסיס צפוי למכור מניות שקיבל כחלק מתוכנית התגמול שלו, תוך שהוא נהנה מהזינוק במחיר המניה בשנה החולפת ● לאחרונה קיבל מניות נוספות בשווי של 50 מיליון דולר ● בכך, חגיגת המימושים בבורסה נמשכת: 20 מיליארד שקל זרמו לכיסי בעלי עניין בת"א בשנת השיא

ניסים פרץ, מנכ''ל נתיבי ישראל, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל נתיבי ישראל: "תהיה רכבת לקריית שמונה, נקודה"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס אמר ניסים פרץ, מנכ"ל נתיבי ישראל, כי "סיימנו את התכנון של הרכבת לקריית שמונה, אנחנו נמצאים בשלב קידוחי הקרקע, ובשנה הבאה נצא למכרזים הגדולים" ● בנוסף התייחס פרץ ליוזמת סמוטריץ' להעניק מעין ארנק דיגיטלי לתושבי קו העימות: "שהממשלה תפסיק לחלק תופינים. אני לא צריך 2,500 שקל, זה מעליב"

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בעליות; הישראלית שזינקה, וזו שנפלה ב-37%

נאסד"ק עלה ב-0.7% ● אנבידיה תספק למטא מיליוני יחידות עיבוד גרפי ● המתיחות בין ארה"ב לאירן: מחירי הנפט זינקו, הדולר התחזק מול סל המטבעות ● מניית גלובל אי זינקה בעקבות הדוחות, סולאראדג' ירדה ● פרוטוקול הפד: חברי הפד היו חלוקים לגבי המשך מדיניות הריבית, ייתכן שזו תרד עוד השנה אם האינפלציה תתנהג בהתאם לציפיות

אילוסטרציה: Shutterstock, Skydive Erick

רוצים לשמור על המוח שלכם? תשקיעו בשרירי הרגליים

מחקרים מראים כי שרירים חזקים, וספציפית שרירי הרגליים, נמצאים במתאם עם קוגניציה משופרת באמצע ובסוף החיים – גם מעבר לקשר שלהם לכושר גופני אירובי

אסף טוכמאיר וברק רוזן, מבעלי ישראל קנדה / צילום: אלדד רפאלי

מיזוג ענק בשוק הנדל"ן: ישראל קנדה מתמזגת עם אקרו לחברה בשווי 10 מיליארד שקל

יזמית הנדל"ן ישראל קנדה רוכשת את פעילות אקרו לפי שווי של 3.1 מיליארד שקל ● במסגרת המהלך, תמוזג פעילותה של אקרו שנמצאת כיום בשליטת איש העסקים צחי ארבוב לתוך ישראל קנדה

אייזיק דבח, מנכ''ל דלתא ובעל השליטה / צילום: רמי שלוש

אייזיק דבח: "הדבר היחיד שמכעיס אותי זה שהבורסה כאן מזנקת, ומניית דלתא לא"

יום לאחר צניחה של 16% במניית החברה־הבת, בעלי דלתא גליל מתקשה להבין את תגובת השוק: "אנשים קנו קצת פחות פיג'מות, אבל זו חברה נהדרת" ● למרות עלייה במכירות, הרווח הנקי של דלתא נשחק, בשל הפרשה לרפורמת המכסים של טראמפ: "מעבירים הרבה ייצור למצרים"

פיצוצים בעיר בנדר עבאס, איראן. ארכיון / צילום: Reuters

מתקפה קרובה באיראן? מה חושבים באתר ההימורים הפופולרי

נפח ההימורים באתר פולימרקט המבוסס על חוכמת ההמונים, ולעתים גם על מידע פנים, קפץ בשעות האחרונות, אולם הסיכויים למתקפה קרובה באיראן נותרו לפי גולשי האתר נמוכים ● איזה תאריך מסומן כעת עם הסיכויים הגבוהים ביותר?

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה, NVIDIA, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

הבכיר הישראלי באנבידיה: "לא רק שיש בצפון טאלנט, יש פה טאלנט לא מנוצל"

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה באנבידיה, התייחס בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס להתרחבות של אנבידיה בצפון, איך מגייסים עובדים באזור, וגם להשפעה של AI על שוק ההייטק ● "הצפון בעיני אנבידיה זה מקום עם הון אנושי מעולה ומקום לצמיחה, וזה לא במקרה הבחירה בקריית טבעון"

קופת חולים כללית / צילום: Shutterstock

ועדת הבדיקה של משרד הבריאות לקופ"ח כללית מתקרבת לפרסום מסקנותיה

ועדת הבדיקה שמינה משרד הבריאות לבחינת הממשל התאגידי בקופת חולים כללית תפרסם את מסקנותיה בשבועות הקרובים ● עדיין לא ידוע לאיזה כיוון הולכת הוועדה, אך משרד הבריאות דרש בעבר הגבלה משמעותי של תפקיד יו"ר הקופה יוחנן לוקר

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

"שבועיים" גורליים: האם טראמפ ישתמש באותו טריק פעמיים?

סנאטור המקורב לטראמפ: "ההחלטה בנוגע לאיראן כבר התקבלה" ● דיווח בלבנון: תושבים עוזבים את אזור ביירות מחשש להתערבות חיזבאללה במערכה ● ראש ממשלת פולין: על אזרחינו באיראן לעזוב במיידי - ייתכן שבעוד כמה שעות הם לא יוכלו לצאת ● בשיא המתיחות: המפגינים באיראן מרימים ראש ● ממבצע לחיסול הצמרת באיראן עד תקיפת הגרעין: האופציות הצבאיות שהוצגו לטראמפ ● עדכונים שוטפים

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

מי קיבל מידע פנים על מניית הפלא של ת"א? החשד שבודקת רשות ני"ע

זינוק חסר תקדים הפך את מניית ארית לכוכבת של הבורסה ● כעת חושדת הרשות בעבירות מידע פנים, עפ"י הערכות בשוק, ע"י בכיר בבית השקעות ● ארית: "בטוחים שהעניין יסתיים בלא כלום"

כנס שמים את הצפון במרכז בסיור כלכלי / צילום: כדיה לוי

סיור גלובס בעקבות המנהרות בגבול הצפון: איך חיזבאללה חפרו אותן?

סיור ביטחוני, שנערך בסמוך לגדר המערכת באזור מטולה, במסגרת כנס שמים את הצפון במרכז של גלובס, הציג למשתתפים את הסיפור שמאחורי מערך המנהרות החודרות לישראל שהקים חיזבאללה