גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ת"א ננעלה בעליות: ת"א 90 קפץ 1.5%, פוקס ואלקטרה צריכה זינקו לאחר פרסום הדוחות

מדד ת"א 35 עלה ב-0.6%, מדד הבנקים טיפס בשיעור זהה, ומדד ת"א ביומד עלה ב-2.2% ● סקטור הקנאביס ריכז עניין על רקע חשיפת "גלובס" כי משרד הבריאות יפרסם מחר הנחיות ליצוא קנאביס ● טבע זינקה על רקע החלטת ביהמ"ש באוקלהומה ● הצמיחה של המשק ברבעון החולף הפתיעה לחיוב

הבורסה בתל אביב / צילום: רויטרס
הבורסה בתל אביב / צילום: רויטרס

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

16:25

יום המסחר הראשון לשבוע זה בבורסה בתל אביב ננעל בעליות, וזאת בהמשך לעליות שנרשמו ביום שישי האחרון בוול סטריט, שם המדדים רשמו שיא נוסף. 

מדד ת"א 35 טיפס ב-0.6%, מדד ת"א 90 קפץ ב-1.5%, ומדד הבנקים עלה ב-0.4%. סקטור הקנאביס ריכז עניין על רקע הציפייה כי משרד הבריאות יפרסם מחר תקנות ליצוא. מדד ת"א ביומד עלה ב-2.2%.

מנייתה של פוקס  זינקה בכ-6% במחזור הגבוה בתל אביב לאחר פרסום הדוחות. טבע  אחריה ניתרה ב-5.7%, ואלקטרה צריכה  הגיבה בחיוב לאחר פרסום הדוחות.

15:00

במהלך המסחר היום התפרסמו נתונים חיוביים על הצמיחה במשק. המשק צמח ברבעון השלישי של השנה ב-4.1%, הרבה מעל לתחזיות הכלכלנים, כך עולה מאומדן ראשון לנתוני הצמיחה של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. הציפיות בשווקים ערב פרסום האומדן היו לצמיחה של 2.6% עד 2.8% ברבעון השלישי. הנתון המפתיע, הגבוה מהצפוי מעיד כי הצמיחה במשק חזקה מכפי שסברו מרבית האנליסטים ומקטין את ההסתברות להורדת ריבית בהחלטה שאמורה לקבל הוועדה המוניטרית של בנק ישראל בסוף החודש.

בשוק האג"ח נסחרות היום הממשלתיות השקליות הארוכות, ומדדי התל בונד המרכזיים ביציבות.

ביום שישי, נזכיר, פרסמה הלמ"ס את מדד המחירים לחודש אוקטובר, שעמד על 0.4%. קצב האינפלציה ב-12 החודשים האחרונים עומד על 0.4% בלבד.

אורי גרינפלד, הכלכלן הראשי של פסגות, מציין בסקירתו השבועית כי "נתוני אוקטובר למכירות הקמעונאיות ולייצור התעשייתי שהתפרסמו בשבוע שעבר מלמדים על כך שהרבעון הרביעי בארה"ב נפתח בקול ענות חלושה. בהסתכלות קדימה, מצד אחד סביר להניח שבחודשיים הקרובים יירשם שיפור מסוים באומדנים אלו, שכן נתוני הייצור התעשייתי שירד באוקטובר ב-0.8% סבלו מאוד מהשביתה במפעלי GM כאשר ייצור הרכבים קרס ב-7.1%. מצד שני, גם בנטרול כלי רכב הייצור התעשייתי התכווץ באוקטובר ב-0.1% והשינוי השנתי בו עומד על ירידה של 0.6%.

"הסקטור התעשייתי בארה"ב סובל כמובן מההאטה התעשייתית הגלובלית והנתונים האחרונים שהתפרסמו בסין והפתיעו כולם לרעה מלמדים שלא הרבה צפוי להשתנות בחודשים הקרובים. יתרה מכך, אם מסתכלים על נתוני המכירות הקמעונאיות שהפתיעו בסך הכל לחיוב (עלייה של 0.3% לעומת צפי ל-0.2%), ניתן לראות שחלק משמעותי מהעלייה נבע מעליות מחירי הדלק ומעליית מחירים בשוק הרכב. בנטרול אלו, המכירות עלו ב-0.1%, נמוך מהצפי שעמד על 0.3%. אם לוקחים בחשבון את ההאטה בתוספת המשרות החדשות במשק האמריקאי, הרי שסביר להניח שגם קצב הגידול של הצריכה הפרטית יאט ברבעונים הקרובים וימשוך את נתונים הצמיחה כלפי מטה", כותב גרינפלד.

מבין מניות מדד ת"א 125 בולטת מניית טבע , שנמצאת במומנטום חיובי בשבועות האחרונים משלימה התקדמות של 37% בחודש האחרון.

לייבפרסון  בולטת בעלייה של כ-6%, אודיוקודס  6.5% ופוקס  רושמת עלייה של 5% במחזור ענק לאחר שהחברה פרסמה בבוקר דוחות טובים לרבעון השלישי.

עוד בולטות בעליות של עד 5% מניות אופקו הלת' , פריגו , אלקו , דלתא , אנרג'יקס  ודמרי .

מנגד, ירידות של עד 3% נרשמות במניות נייס , גילת , פז , אורמת  ועזריאלי קבוצה .

בקרב המניות הקטנות ממשיכה לבלוט חברת הקנאביס יוניבו , שעולה בכ-5% ומשלימה קפיצה של 16% בשלושה ימי מסחר.

מטומי  בולטת בעלייה של 16% ומניות אינטרקיור , אפליי  וממן  רושמות עליות של כ-8%.

13:00

יום המסחר הראשון לשבוע זה בבורסה בתל אביב מתנהל בעליות שערים על רקע השיאים שנקבעו בוול סטריט בסוף השבוע האחרון, ועל רקע המשך עונת הדוחות הכספיים לרבעון השלישי של 2019. המדדים ת"א 35, ת"א 90 ומדד הבנקים מטפסים ב-0.8%.

מנייתה של טבע  מזנקת בהמשך לקפיצה בניו יורק בסוף השבוע האחרון, לאחר החלטת בית המשפט באוקלהומה לפסוק פיצוי נמוך יותר לג'ונסון אנד ג'ונסון על רקע טעות שנעשתה על ידי שופט.

פוקס  קופצת ב-4.6% לאחר הדוחות הכספיים לפיהם החברה רשמה עלייה בהכנסות ל-745 מיליון שקל ברבעון השלישי, לעומת 547 מיליון שקל ברבעון המקביל ב-2018. מדובר בצמיחה של 36% שנובעת על רקע איחוד פעילויות.

, המלט  מטפסת ב-2.3%, אודיוקודס  ולייבפרסון  קופצות בכ-6%. 

סקטור הקנאביס נסחר בעליות על רקע חשיפת "גלובס" כי משרד הבריאות מתכנן לפרסם הנחיות בעניין יצוא קנאביס מחר. אינטרקיור  מזנקת ב-7.85%, פנאקסיה ישראל  עולה כ-3%, יוניבו  מזנקת ב-5.6%, ואפליי  ב-7.6%.

מניית מטומי  מזנקת על רקע הסכם למכירת החברה הבת טים אינטרנט. האג"ח של מטומי אג א  מגיבה בעליות חדות.

חברת אי.די.בי דיווחה אמש כי הסכימה למכור עוד כ-7.8% ממניות כלל ביטוח בעסקה המשלבת תמורה במזומן ובאגרות חוב שהנפיקה אי.די.בי בעבר מסדרות ט' ו-י"ד הארוכות. ביום חמישי בערב קיימה אי.די.בי מכרז למכירת מניות כלל ביטוח בתמורה למזומן ולאג״ח, אותו הובילו אפסילון חיתום ופועלים אי.בי.אי. לאחר קבלת הצעות החתמים, החליטה כאמור אי.די.בי למכור כ-7.8% מכלל ביטוח (4,336,549 מניות).

09:45

המסחר בבורסת ת"א נפתח היום (א') בעליות שערים, ומדד ת"א-35 מטפס בכ-0.9%. את העליות במדד מובילות המניות הדואליות טבע   ושל לייבפרסון , שמזנקות בכ-6% כל אחת, לאחר שחזרו שלשום עם פער חיובי גדול מניו יורק. דואליות נוספות שחזרו עם פער חיובי, אופקו   ופריגו  , מתחזקות ב-3.6% וב-2.2%, בהתאמה.

בצד השלילי של המדד בולטות נייס   וטאואר  , שמאבדות יותר מ-1% כל אחת.

מניות הקנאביס בולטות בעליות בעקבות חשיפת "גלובס" כי משרד הבריאות יפרסם מחר הנחיות בעניין יצוא הקנאביס. מדד הביומד מזנק ב-2.4%, בהובלת מניות אינטרקיור  שמזנקת ב-10%, יוניבו  שקופצת ביותר מ-7%, ומניות קנביט , טוגדר  ושיח מדיקל  שמתחזקות בכ-4% כל אחת. 

06:00

שבוע המסחר בבורסה בתל אביב צפוי להיפתח בהמשך לשיאים שנקבעו בניו יורק בסוף השבוע האחרון, שם מדד דאו ג'ונס טיפס ב-0.8%, הנאסד"ק עלה ב-0.7%, ומדד S&P 500 עלה ב-0.77%. היועץ הכלכלי של הנשיא טראמפ, לארי קודלו, אמר בסוף השבוע האחרון כי שיחות הסחר מול סין מתקדמות "יפה", ויש סיכוי לחתימה על הסכם בקרוב, מה שסיפק רוח גבית למדדים.

סקטור הקנאביס צפוי לרכז עניין על רקע חשיפת "גלובס" כי משרד הבריאות מתכנן לפרסם הנחיות בעניין יצוא קנאביס מחר. בהודעה לבג"ץ כתב משרד הבריאות: "כל עסק אשר עומד בסטנדרט לייצור ושיווק מקומי - יוכל לשווק מוצריו לחו"ל". נציין כי חשיפת תקנות מטעם משרד הבריאות עדיין אין פירושה שישנה הסכמה עם כל הגורמים הקשורים בעניין וכי הוסרו כל החסמים ליצוא, אולם היא לכל הפחות מעידה כי הדיון מתקדם ואיננו תקוע.

מניית טבע חוזרת עם פער חיובי של 5.9% לאחר שזינקה ביום שישי בוול סטריט ב-8.7%. בסוף השבוע האחרון פורסמו החזקותיו של המשקיע וורן באפט ברבעון החולף, כאשר הוא נותר עם ההחזקה בטבע ללא שינוי. עוד קודם, ביום חמישי האחרון, דווח כי משפט האופיואידים נגד טבע וחברות נוספות נדחה בשלושה חודשים, מה שהעיב על המניה ביום חמישי.

מנייתה של פריגו חוזרת עם פער חיובי של 2.9%, לייבפרסון עם פער חיובי של 6.8%, אופקו הלת' חוזרת עם פער חיובי של יותר מ-4% ומניית אודיוקודס חוזרת עם פער חיובי של 8%. מנגד, פרטנר חוזרת עם פער שלילי של 3%, נייס עם פער שלילי של 1%, טאואר עם פער שלילי של 1.3% וסלקום חוזרת מוול סטריט עם פער שלילי של 1%.

ביום המסחר האחרון בבורסה בתל אביב המסחר ננעל בעליות, כך מדד ת"א 35 עלה ב-0.3%, ת"א 90 קפץ בכ-1%, ומדד הבנקים עלה ב-0.6%. בסיכום שבועי, מדד ת"א 35 ירד השבוע ב-0.3%, ומתחילת השנה עלה ב-13.7%; מדד ת"א 90 ירד השבוע ב-0.6%, ומתחילת השנה עלה ב-32.3%. 

עוד כתבות

תחנות כוח / צילום: באדיבות החברה

משרד הביטחון מביע תמיכה בהקמת תחנת הכוח בעטרות

על רקע חשש למחסור באנרגיה ופגיעות בתשתיות, רשות החירום הלאומית מגדירה את תחנת הכוח בעטרות כפרויקט לאומי קריטי ודורשת מיגון מיוחד, כולל יכולות גילוי ויירוט רחפנים

נשיא סין שי ונשיא איראן פזשכיאן נפגשים בבייג'ינג / צילום: ap, Ng Han Guan

תחת עיני הבית הלבן: סין הפכה לגורם מרכזי בשימור המשטר האיראני

בעוד שמוסקבה מתמהמהת באספקה, סין מטמיעה בטהרן מערכות הגנה מתקדמות ● מנגנון משומן של "מכליות רפאים" מאפשר לסין ליהנות מנפט איראני בהנחות עתק ● אלא שמאחורי הדברים, מסתתרת תמונה מורכבת של גירעון סחר מעמיק וניצול ציני

סוכנות דירוג האשראי מודי'ס / צילום: Shutterstock, Daniel J. Macy

מודי'ס מעלה את תחזית הדירוג של ישראל

חברת הדירוג הבינלאומית הודיעה הלילה כי היא משנה את התחזית מ"שלילית" ל"יציבה" ● הטיעונים של מודי'ס להחלטה הם בראש ובראשונה ירידת הסיכון הביטחוני

ענת אגמון. ''קשה מאוד להרוויח'' / צילום: כדיה לוי

ממאסטר שף ועד ההתאהבות בכרם: ראיון עם ענת אגמון

ענת אגמון חלמה להיות מהאימהות המייסדות של הקולינריה המקומית, חלום שנדחק הצידה עד שהלכה ל"מאסטר שף" ● בראיון לגלובס היא מספרת על חוויית ההשתתפות ("השתדלתי להיות בשליטה") על קשיי המסעדנים ("חיים כהן נסע לחפש עובדים בתאילנד") ועל הריפוי: "אתה לא באמת יכול להיות בסטרס אם אתה מנקה הר של טימין"

מצב השווקים השבוע / צילום: Shutterstock

הגורמים מאחורי הצניחה של הדולר – ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

קרנות הנאמנות הממונפות הן השקעת אקסטרים: מי השיגה תשואה של 870% ומה קרה למי שהימר נגד השוק ● מנהל ההשקעות שמסמן מניות בארה"ב, ישראל וגרמניה ●  האינטרס של דונלד טראמפ מאחורי הדולר החלש, והמפסידים הגדולים ● וגם: המניות האירופיות שעשויות לנצוץ השנה

קווין וורש, מינויו של טראמפ ליו''ר הפד / צילום: Reuters, Ann Saphir

המשימות של האיש שיחליף את פאוול: לרסן את האינפלציה ולהתמודד עם טראמפ

הנשיא טראמפ הכריז בשישי האחרון על מינוי קווין וורש ליו"ר הפד, בכפוף לאישור הסנאט ● וורש, אחד מנגידי הבנק המרכזי בעבר, סבור כי יש צורך ב"שינוי משטר בפד" וב"נקיטת צעדים נוקשים" ● לצד תומכיו הרבים בוול סטריט, יש החוששים שגישתו תביא לטלטלה

משה מזרחי, מנכ''ל אינמוד וממייסדיה, עם מכשיר החברה / צילום: איל יצהר

המנכ"ל שמכר מניות ב-200 מיליון דולר ורוצה לצאת מהבורסה בניו יורק: "זה נהיה לא נעים"

בעיצומו של מאבק שליטה בחברת האסתטיקה הרפואית שהקים, מספר מזרחי על התלאות והמשקיעים שהכבידו עליו בשנים האחרונות ● לאחר שמניית אינמוד צללה ב–84% בשל ירידה בעסקיה, והועמדה למכירה, חבר מזרחי למאיר שמיר בניסיון לרכוש אותה ולהפכה לפרטית, "גם כדי להוריד אותם מהגב שלנו" ● לצורך זה הוא מוכן להשקיע את 200 מיליון הדולר שהרוויח בשוק

לירון אייזנמן (סיליקום), יהוא עופר (אודיסייט) / צילום: ברצי גולדבלט, שלומי יוסף

הישראלית שקפצה במעל 30% בשבוע, וזו שירדה לשפל של שנתיים וחצי

במדור השבועי של גלובס, בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט בסוף השבוע ● סיליקום קפצה במעל 20% בעקבות פרסום תוצאותיה הכספיות ותחזית חיובית לרבעון הראשון של 2026 ● אודיסייט טיפסה במעל 30% בשבוע, לאחר שדיווחה על שתי הזמנות פיילוט חדשות מלקוח ביטחוני גדול ● ורוניס ירדה לשפל של שנתיים וחצי, לאחר שבמורגן סטנלי הורידו את המלצתם למניה

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון / צילום: עופר עמרם

רשות שוק ההון דורשת מגלובל נט גמל להחזיר 11 מיליון שקל שהושקעו בקרנות בחו"ל

בדיקת הרשות מצאה כי הכספים שהשקיעו עמיתים בקופות גמל בניהול אישי (IRA) של החברה הועברו לקרנות בחו"ל, אשר חלקן אורגנו על ידי סוכנים המעורבים בפרשת סלייס ● גלובל נט גמל: "דוחים את המסקנות, שוקלים את צעדינו המשפטיים"

מוזגת בבית קפה בברלין. רוב העבודות החלקיות הן במגזר השירותים / צילום: Reuters, IMAGO/photothek.de

"אנחנו חייבים לעבוד": גרמניה נגד משרה חלקית ושבוע עבודה מקוצר

הקנצלר פרידריך מרץ יוצא למלחמה בטרנד ה"איזון–בין–חיים–לעבודה" ובמודל התעסוקה החלקי שהפך לסימן ההיכר של הכלכלה הגרמנית ● עם שוק עבודה קשיח, אוכלוסייה מזדקנת וגירעון אקטוארי בפנסיות, בברלין דורשים מהאזרחים: "מי שיכול לעבוד יותר - חייב לעבוד יותר"

צילום: Shutterstock, Pixels Hunter

המניה שתזנק מחר בבורסה, והשתיים שצפויות לרדת בחדות

המתיחות בין איראן וארה"ב נותרת ברמות שיא ● עונת הדוחות בוול סטריט נכנסת לשבוע קריטי נוסף, עם תוצאות של אלפאבית, אמזון, פלנטיר ו-AMD ● הנשיא טראמפ בחר את מועמדו לתפקיד יו"ר הפד - ובוול סטריט מרוצים ● מחירי המתכות היקרות צללו יחד עם מטבעות הקריפטו ● וגם: האם ביצועי וול סטריט בינואר יכתיבו את הטון לשנה כולה? ● כל מה שכדאי לדעת לקראת פתיחת שבוע המסחר

מוחמד ספורי / איור: גיל ג'יבלי

פס הייצור של עו"ד ספורי: כך הפכו התביעות הייצוגיות למנגנון שכר טרחה

עמותת "היבה" הוקמה כדי לסייע למשפחות במצוקה, אך ביהמ"ש העליון קבע כי נעשה בה "שימוש פיקטיבי" לתביעות ייצוגיות של עו"ד מוחמד ספורי ● כעת מתנהלת נגדו קובלנה משמעתית של ועדת האתיקה ● מודל הפעולה: הגשת עשרות הליכים, הסתלקות שיטתית מוסכמת וקבלת שכר טרחה - בלי דיון מהותי ובלי פיצוי לציבור ● ספורי בתגובה: "אין שחר לטענות, זה ניסיון ניגוח"

בכמה נמכרה דירת 4 חדרים שזקוקה לשיפוץ במודיעין / צילום: הילה דגן

"עדיין שוק של קונים": בכמה נמכרה דירת 4 חדרים שזקוקה לשיפוץ במודיעין?

דירת 4 חדרים בשטח של 87 מ"ר עם מרפסת נמכרה תמורת 2.39 מיליון, לאחר שמחיר השיווק עמד על 2.79 ● "מרגישים שינוי בעקבות ירידת הריבית. יש יותר פניות וגם נסגרות יותר עסקאות", אומרת זכיינית רימקס יוניק ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

מטוס ישראייר. בעיגול: יואב וייס / צילום: מוני שפיר, סיוון פרג

המינוי החדש בישראייר מגלה משהו דווקא על החברה המתחרה

יואב וייס, מנהל פעילות חברת התעופה וירג'ין אטלנטיק בישראל עד לאחרונה, יהיה אחראי על פעילות הטיסות ארוכות הטווח של ישראייר - שהופכת ליחידת רווח עצמאית ● קבוצת חמת רוכשת 1,800 מ"ר במתחם גיגיס בראשון לציון תמורת כ-30 מיליון שקל ● אירועים ומינויים

העובדים בורחים מהמגזר הציבורי / צילום: Shutterstock

יציבות? שליחות? העובדים בורחים מהמגזר הציבורי

פערי שכר גדולים מול המגזר העסקי, טענות להתערבות פוליטית גוברת, תדמית ירודה והליכי מיון מתישים ● השירות הציבורי מתמודד עם משבר תעסוקה, ו-360 משרות בכירים במשרדי הממשלה ממתינות לאיוש ● בינתיים המיומנות נשחקת - ואיתה השירותים שאנחנו מקבלים מהמדינה

חדשות הביומד / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, חומרים: שאטרסטוק

שלב הניסוי הקליני: האם זו התרופה שתעצור את תהליך ההזדקנות?

הגישה של פרופ' דיוויד סינקלייר, גורו ההזדקנות, עומדת לראשונה למבחן אמפירי ● בשנת 2025 חלה עלייה משמעותית בהשקעות בבריאות הנפש בישראל ● עמותת יד שרה פיתחה פלטפורמה לאיסוף מידע רפואי ● החברה שהודיעה בשבוע שעבר על השלמת ניסוי קליני לאבחון גורם מרכזי להתקפי לב ● והמכללה האקדמית אשקלון השיקה מרכז לסימולציה קלינית מתקדמת ● השבוע בביומד

25 מניות אירופיות שעשויות לנצוץ השנה / צילום: Shutterstock

תשכחו מוול סטריט: 25 מניות אירופיות לשים אליהן לב

בזמן שהשוק האמריקאי מתייקר, בבנק אוף אמריקה מסמנים את היבשת הישנה כיעד חלופי מרכזי ● בניגוד לריכוזיות במדדים בארה"ב, אירופה מציעה שוק מגוון ובריא יותר ● איפה מחכות הזדמנויות צמיחה וחדשנות במגזרים מסורתיים שעוברים טרנספורמציה טכנולוגית

מיכאל קלמן, מנכ''ל מנורה מבטחים ביטוח / צילום: נטי לוי

חברת הביטוח מנורה שילמה שכר גבוה לבכירים - ולא תיהנה מקיזוז המס

בית המשפט דחה את ערעור מנורה ושומרה וקבע כי שכר בכירים מעבר לתקרה של 2.5 מיליון שקל אינו מוכר לצורכי מס ● נקבע כי בקיזוז הפסדים יש להביא בחשבון גם החזרי מס צפויים, ולא רק את המס ששולם בפועל

הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר שירה עפרון / צילום: דיאן בולדווין - ראנד

זה האיש הכי חשוב בעזה שאתם לא מכירים

שיחה עם ד"ר שירה עפרון, ראש קתדרת ישראל והמזרח התיכון במכון ראנד ● על הניסיון הבינלאומי לייצב את עזה, המכשולים והסכנות שבדרך

צינוק העינויים הסודי של אגדת הוול סטריט / צילום: Reuters, ZUMA Press Wire

מה שהתגלה בצינוק של הכוכב מוול סטריט אף אחד לא יכול היה לדמיין

הווארד רובין נודע לשמצה ככוכב שוק ההון האמריקאי בשנות ה־80, שאהב לקחת סיכונים וגם הפסיד רבע מיליארד דולר למריל לינץ' ● אלא שאיש לא ציפה למה שנחשף בפנטהאוז שלו במנהטן: מנגנון משומן של התעללות מינית קשה בנשים, חלקן דוגמניות, שגייסה עבורו שותפה תמורת מיליונים ● כעת הוא עשוי להישלח למאסר עולם