גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ת"א ננעלה בעליות: ת"א 90 קפץ 1.5%, פוקס ואלקטרה צריכה זינקו לאחר פרסום הדוחות

מדד ת"א 35 עלה ב-0.6%, מדד הבנקים טיפס בשיעור זהה, ומדד ת"א ביומד עלה ב-2.2% ● סקטור הקנאביס ריכז עניין על רקע חשיפת "גלובס" כי משרד הבריאות יפרסם מחר הנחיות ליצוא קנאביס ● טבע זינקה על רקע החלטת ביהמ"ש באוקלהומה ● הצמיחה של המשק ברבעון החולף הפתיעה לחיוב

הבורסה בתל אביב / צילום: רויטרס
הבורסה בתל אביב / צילום: רויטרס

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

16:25

יום המסחר הראשון לשבוע זה בבורסה בתל אביב ננעל בעליות, וזאת בהמשך לעליות שנרשמו ביום שישי האחרון בוול סטריט, שם המדדים רשמו שיא נוסף. 

מדד ת"א 35 טיפס ב-0.6%, מדד ת"א 90 קפץ ב-1.5%, ומדד הבנקים עלה ב-0.4%. סקטור הקנאביס ריכז עניין על רקע הציפייה כי משרד הבריאות יפרסם מחר תקנות ליצוא. מדד ת"א ביומד עלה ב-2.2%.

מנייתה של פוקס  זינקה בכ-6% במחזור הגבוה בתל אביב לאחר פרסום הדוחות. טבע  אחריה ניתרה ב-5.7%, ואלקטרה צריכה  הגיבה בחיוב לאחר פרסום הדוחות.

15:00

במהלך המסחר היום התפרסמו נתונים חיוביים על הצמיחה במשק. המשק צמח ברבעון השלישי של השנה ב-4.1%, הרבה מעל לתחזיות הכלכלנים, כך עולה מאומדן ראשון לנתוני הצמיחה של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. הציפיות בשווקים ערב פרסום האומדן היו לצמיחה של 2.6% עד 2.8% ברבעון השלישי. הנתון המפתיע, הגבוה מהצפוי מעיד כי הצמיחה במשק חזקה מכפי שסברו מרבית האנליסטים ומקטין את ההסתברות להורדת ריבית בהחלטה שאמורה לקבל הוועדה המוניטרית של בנק ישראל בסוף החודש.

בשוק האג"ח נסחרות היום הממשלתיות השקליות הארוכות, ומדדי התל בונד המרכזיים ביציבות.

ביום שישי, נזכיר, פרסמה הלמ"ס את מדד המחירים לחודש אוקטובר, שעמד על 0.4%. קצב האינפלציה ב-12 החודשים האחרונים עומד על 0.4% בלבד.

אורי גרינפלד, הכלכלן הראשי של פסגות, מציין בסקירתו השבועית כי "נתוני אוקטובר למכירות הקמעונאיות ולייצור התעשייתי שהתפרסמו בשבוע שעבר מלמדים על כך שהרבעון הרביעי בארה"ב נפתח בקול ענות חלושה. בהסתכלות קדימה, מצד אחד סביר להניח שבחודשיים הקרובים יירשם שיפור מסוים באומדנים אלו, שכן נתוני הייצור התעשייתי שירד באוקטובר ב-0.8% סבלו מאוד מהשביתה במפעלי GM כאשר ייצור הרכבים קרס ב-7.1%. מצד שני, גם בנטרול כלי רכב הייצור התעשייתי התכווץ באוקטובר ב-0.1% והשינוי השנתי בו עומד על ירידה של 0.6%.

"הסקטור התעשייתי בארה"ב סובל כמובן מההאטה התעשייתית הגלובלית והנתונים האחרונים שהתפרסמו בסין והפתיעו כולם לרעה מלמדים שלא הרבה צפוי להשתנות בחודשים הקרובים. יתרה מכך, אם מסתכלים על נתוני המכירות הקמעונאיות שהפתיעו בסך הכל לחיוב (עלייה של 0.3% לעומת צפי ל-0.2%), ניתן לראות שחלק משמעותי מהעלייה נבע מעליות מחירי הדלק ומעליית מחירים בשוק הרכב. בנטרול אלו, המכירות עלו ב-0.1%, נמוך מהצפי שעמד על 0.3%. אם לוקחים בחשבון את ההאטה בתוספת המשרות החדשות במשק האמריקאי, הרי שסביר להניח שגם קצב הגידול של הצריכה הפרטית יאט ברבעונים הקרובים וימשוך את נתונים הצמיחה כלפי מטה", כותב גרינפלד.

מבין מניות מדד ת"א 125 בולטת מניית טבע , שנמצאת במומנטום חיובי בשבועות האחרונים משלימה התקדמות של 37% בחודש האחרון.

לייבפרסון  בולטת בעלייה של כ-6%, אודיוקודס  6.5% ופוקס  רושמת עלייה של 5% במחזור ענק לאחר שהחברה פרסמה בבוקר דוחות טובים לרבעון השלישי.

עוד בולטות בעליות של עד 5% מניות אופקו הלת' , פריגו , אלקו , דלתא , אנרג'יקס  ודמרי .

מנגד, ירידות של עד 3% נרשמות במניות נייס , גילת , פז , אורמת  ועזריאלי קבוצה .

בקרב המניות הקטנות ממשיכה לבלוט חברת הקנאביס יוניבו , שעולה בכ-5% ומשלימה קפיצה של 16% בשלושה ימי מסחר.

מטומי  בולטת בעלייה של 16% ומניות אינטרקיור , אפליי  וממן  רושמות עליות של כ-8%.

13:00

יום המסחר הראשון לשבוע זה בבורסה בתל אביב מתנהל בעליות שערים על רקע השיאים שנקבעו בוול סטריט בסוף השבוע האחרון, ועל רקע המשך עונת הדוחות הכספיים לרבעון השלישי של 2019. המדדים ת"א 35, ת"א 90 ומדד הבנקים מטפסים ב-0.8%.

מנייתה של טבע  מזנקת בהמשך לקפיצה בניו יורק בסוף השבוע האחרון, לאחר החלטת בית המשפט באוקלהומה לפסוק פיצוי נמוך יותר לג'ונסון אנד ג'ונסון על רקע טעות שנעשתה על ידי שופט.

פוקס  קופצת ב-4.6% לאחר הדוחות הכספיים לפיהם החברה רשמה עלייה בהכנסות ל-745 מיליון שקל ברבעון השלישי, לעומת 547 מיליון שקל ברבעון המקביל ב-2018. מדובר בצמיחה של 36% שנובעת על רקע איחוד פעילויות.

, המלט  מטפסת ב-2.3%, אודיוקודס  ולייבפרסון  קופצות בכ-6%. 

סקטור הקנאביס נסחר בעליות על רקע חשיפת "גלובס" כי משרד הבריאות מתכנן לפרסם הנחיות בעניין יצוא קנאביס מחר. אינטרקיור  מזנקת ב-7.85%, פנאקסיה ישראל  עולה כ-3%, יוניבו  מזנקת ב-5.6%, ואפליי  ב-7.6%.

מניית מטומי  מזנקת על רקע הסכם למכירת החברה הבת טים אינטרנט. האג"ח של מטומי אג א  מגיבה בעליות חדות.

חברת אי.די.בי דיווחה אמש כי הסכימה למכור עוד כ-7.8% ממניות כלל ביטוח בעסקה המשלבת תמורה במזומן ובאגרות חוב שהנפיקה אי.די.בי בעבר מסדרות ט' ו-י"ד הארוכות. ביום חמישי בערב קיימה אי.די.בי מכרז למכירת מניות כלל ביטוח בתמורה למזומן ולאג״ח, אותו הובילו אפסילון חיתום ופועלים אי.בי.אי. לאחר קבלת הצעות החתמים, החליטה כאמור אי.די.בי למכור כ-7.8% מכלל ביטוח (4,336,549 מניות).

09:45

המסחר בבורסת ת"א נפתח היום (א') בעליות שערים, ומדד ת"א-35 מטפס בכ-0.9%. את העליות במדד מובילות המניות הדואליות טבע   ושל לייבפרסון , שמזנקות בכ-6% כל אחת, לאחר שחזרו שלשום עם פער חיובי גדול מניו יורק. דואליות נוספות שחזרו עם פער חיובי, אופקו   ופריגו  , מתחזקות ב-3.6% וב-2.2%, בהתאמה.

בצד השלילי של המדד בולטות נייס   וטאואר  , שמאבדות יותר מ-1% כל אחת.

מניות הקנאביס בולטות בעליות בעקבות חשיפת "גלובס" כי משרד הבריאות יפרסם מחר הנחיות בעניין יצוא הקנאביס. מדד הביומד מזנק ב-2.4%, בהובלת מניות אינטרקיור  שמזנקת ב-10%, יוניבו  שקופצת ביותר מ-7%, ומניות קנביט , טוגדר  ושיח מדיקל  שמתחזקות בכ-4% כל אחת. 

06:00

שבוע המסחר בבורסה בתל אביב צפוי להיפתח בהמשך לשיאים שנקבעו בניו יורק בסוף השבוע האחרון, שם מדד דאו ג'ונס טיפס ב-0.8%, הנאסד"ק עלה ב-0.7%, ומדד S&P 500 עלה ב-0.77%. היועץ הכלכלי של הנשיא טראמפ, לארי קודלו, אמר בסוף השבוע האחרון כי שיחות הסחר מול סין מתקדמות "יפה", ויש סיכוי לחתימה על הסכם בקרוב, מה שסיפק רוח גבית למדדים.

סקטור הקנאביס צפוי לרכז עניין על רקע חשיפת "גלובס" כי משרד הבריאות מתכנן לפרסם הנחיות בעניין יצוא קנאביס מחר. בהודעה לבג"ץ כתב משרד הבריאות: "כל עסק אשר עומד בסטנדרט לייצור ושיווק מקומי - יוכל לשווק מוצריו לחו"ל". נציין כי חשיפת תקנות מטעם משרד הבריאות עדיין אין פירושה שישנה הסכמה עם כל הגורמים הקשורים בעניין וכי הוסרו כל החסמים ליצוא, אולם היא לכל הפחות מעידה כי הדיון מתקדם ואיננו תקוע.

מניית טבע חוזרת עם פער חיובי של 5.9% לאחר שזינקה ביום שישי בוול סטריט ב-8.7%. בסוף השבוע האחרון פורסמו החזקותיו של המשקיע וורן באפט ברבעון החולף, כאשר הוא נותר עם ההחזקה בטבע ללא שינוי. עוד קודם, ביום חמישי האחרון, דווח כי משפט האופיואידים נגד טבע וחברות נוספות נדחה בשלושה חודשים, מה שהעיב על המניה ביום חמישי.

מנייתה של פריגו חוזרת עם פער חיובי של 2.9%, לייבפרסון עם פער חיובי של 6.8%, אופקו הלת' חוזרת עם פער חיובי של יותר מ-4% ומניית אודיוקודס חוזרת עם פער חיובי של 8%. מנגד, פרטנר חוזרת עם פער שלילי של 3%, נייס עם פער שלילי של 1%, טאואר עם פער שלילי של 1.3% וסלקום חוזרת מוול סטריט עם פער שלילי של 1%.

ביום המסחר האחרון בבורסה בתל אביב המסחר ננעל בעליות, כך מדד ת"א 35 עלה ב-0.3%, ת"א 90 קפץ בכ-1%, ומדד הבנקים עלה ב-0.6%. בסיכום שבועי, מדד ת"א 35 ירד השבוע ב-0.3%, ומתחילת השנה עלה ב-13.7%; מדד ת"א 90 ירד השבוע ב-0.6%, ומתחילת השנה עלה ב-32.3%. 

עוד כתבות

חגיגות פתיחת 2016. חזרה שהיא מקלט / צילום: Reuters, Darren Ornitz

הטרנד שלא מפסיק ברשתות: איך שוב הגענו ל-2016

בוודאות נתקלתם בטרנד שמחזיר את 2016 לפיד שלכם: תמונות מלפני עשור, פילטרים ישנים, ותחושה מוזרה של "כבר היינו פה" ● זה לא סתם געגוע נוסטלגי אלא ניסיון אנושי לברוח מהעומס של חדשות רעות, פוליטיקה וחששות מבינה מלאכותית

סאטיה נאדלה, מנכ''ל מיקרוסופט / צילום: AP, Charles Rex Arbogast

המניה שלה לא זזה: מה עובר על מיקרוסופט והאם היא תצליח לסגור את הפער

איך קורה שמיקרוסופט, שהייתה מהראשונות לזהות את מהפכת הבינה המלאכותית, מוצאת את עצמה משתרכת מאחורי גוגל ואמזון? ● בין הסיבות: עיכובים קריטיים בפיתוח שבבים עצמאיים, תלות גוברת ב–OpenAI של סם אלטמן וצניחה בנתח השוק של קופיילוט ● האם המודל העסקי המנצח יצליח להציל את המניה המדשדשת?

ליאור פרנקל בשיחה עם אמיר פלד / צילום: אילן בשור

מצאתם 200 שקל על הרצפה? מתברר שהרווחתם הרבה יותר מזה

עם מי מדברים? אמיר פלד, מייסד ומנכ"ל טיים אקונומי - מיזם לניהול תמחור ומוניטיזציה של זמן ● על מה מדברים? כיצד להפיק את הערך המרבי מהזמן שלנו, איך נוכל להחליט אם פרויקט שווה את ההשקעה, ומה אפשר לעשות כדי להגדיל את ההחזר עליה?

ד''ר יגאל מנשה, בנק ישראל, אריאלה רנדלשטיין, בנק הפועלים, מאיר וידר, וידר משכנתאות / צילום: דוברות בנק ישראל, ענבל מרמרי, יח''צ

המדד ששווה לכם הרבה כסף כשאתם לוקחים משכנתא

עסקת נדל"ן טובה מתחילה במימון זול: כך תשפרו את דירוג האשראי שלכם כדי למקסם את המינוף ולחסוך עשרות אלפי שקלים בריביות ● מומחי בנק ישראל ומומחים למשכנתאות מסבירים איך לבנות פרופיל לווה אופטימלי לעסקה הבאה

חזית המדע / צילום: Shutterstock

לפני שאתם נכנסים לאמבטיית קרח, כדאי לכם לקרוא את הכתבה הזאת

האלגוריתמים ברשתות רוצים את מה שהכי מלהיב, קיצוני ומבטיח לשנות את החיים, אבל מה הפער בין ההבטחה למציאות? ● בדקנו אם יש אמת מחקרית מאחורי ארבעה טרנדים פופולריים

עלי חמינאי / צילום: ap

ליל דמים באיראן: הערכה שאלפים נרצחו תוך שעות בתחילת החודש

גורמים בישראל: בלילה אחד אלפים נרצחו בידי המשטר באיראן, טבח בממדים שקשה לדמיין ● צה"ל תקף מחבלי חיזבאללה בדרום לבנון ● בתוך הקו הצהוב ובאופן מסודר: כך תומכת ישראל במיליציה של חוסאם אל-אסטל ● דריכות שיא לתקיפה אפשרית באיראן ● חטיבה 7 השלימה השמדת תוואי תת-קרקעי באורך של כ-4 ק"מ בדרום רצועת עזה ● עדכונים שוטפים

באר שבע. דבקה במודל הפרברי / צילום: Shutterstock

71% צמודי קרקע: המתכון הבטוח לעיר בלי ביטחון, בלי תחבורה ובלי עתיד

בזמן שיתר הערים מצטופפות, בירת הנגב דבקה במודל פרברי שהולך נגד הזרם ● עם כישלון המכרזים בשכונת רקפות, מתברר שהמרדף אחרי בית עם גינה רק מייצר פקקים, פוגע בביטחון וחונק את פריון העבודה ● כך, הלקח שנלמד בתל אביב - נשכח בדרך לבאר שבע

מימין: מיכה קאופמן, אמנון שעשוע, קובי מרנקו / צילום: עומר הכהן, דויד גראב

הישראלית שזינקה בכ-50% בשבוע, ואלו שנפלו לשפל של כל הזמנים

במדור השבועי של גלובס, בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט בסוף השבוע ● ארבה רובוטיקס זינקה בכ-50% תוך שבוע, מבלי שפרסמה דיווח מהותי ● מובילאיי נפלה לשפל של כל הזמנים, לאחר שהמשקיעים התאכזבו מתחזיותיה ל-2026 ● גם פייבר נגעה בשפל חדש, כשברקע חששות מתמשכים שפעילותה תיפגע מיישומי AI

בודקים את המיתוס. ניצול המוח / איור: הנרי צ'רלטון בסטיאן, ויקיפדיה

אנחנו משתמשים בכל חלקי המוח שלנו - אז למה יש שמועות שלא?

אחת לשבוע המדור "בודקים את המיתוס" יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו ● והשבוע: לא 10% ולא 20% - האדם משתמש ב-100% מהמוח, ויש לזה הסבר אבולוציוני

רוני אינסאז / צילום: כפיר זיו

התחזה למוסלמי, גויס למשמרות המהפכה ונתפס. היום יש לו אימפריה עם 70 סניפים בישראל

רוני אינסאז' גדל בטהרן, גויס למשמרות המהפכה כשהתחזה למוסלמי, ועזר ליהודי איראן מבפנים ● אלא שאז הוא נתפס - וברח לישראל ● חנות הנעליים שפתח עם אחיו בתחנה המרכזית בתל אביב הפכה לרשת SCOOP, עם 70 סניפים בפריסה ארצית ועוד ארבעה בדרך ● כל זה כשהוא מוכר זוג בעשרות שקלים בודדים ● ראיון

מטוס JF-17 שפותח על ידי פקיסטן וסין / צילום: Reuters

לידיעת טראמפ: סעודיה קונה נשק ממדינה מפתיעה

לאחר חילופי שלטון, צ'ילה רוכשת אמצעי לחימה מחברה־בת של אלביט ● ערב הסעודית משלימה הכשרת צוותי THAAD אך בוחנת במקביל מטוסי קרב מתוצרת סין ופקיסטן ● ואזרבייג'ן חושפת מערכות הגנה אווירית מבוססות לייזר ומיקרו־גל לפגיעה בכטב"מים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

משה מזרחי, מייסד אינמוד / צילום: איל יצהר

חברת האסתטיקה הרפואית אינמוד מועמדת למכירה; אלו המתחרות עליה

על העסקה מתחרות קרן קוריאנית וקבוצת משקיעים ישראלית, כאשר המחירים שהוצעו משקפים פרמיה של 15%-25% על מחיר המניה בנאסד"ק ושווי של כמיליארד דולר ● המניה רחוקה מאוד מהשיא שרשמה ב-2021, אך עדיין נסחרת בתשואה של 98% ביחס למחיר ההנפקה שלה

לו הנג / אילוסטרציה: AI

המאבק על המשאב הגדול והבלתי מנוצל של אפריקה: כתובות IP

יזם סיני מעורר מחלוקת בגלל צבירת מיליוני כתובות IP והשכרתן לחברות מחוץ לאפריקה ● ספקי שירותי אינטרנט טוענים שהפעילות לא חוקית

שר המשפטים יריב לוין והיועמ''שית גלי בהרב-מיארה / צילום: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), יואב דודקביץ (ידיעות אחרונות)

היועמש"ית מתנגדת להצעת לוין: "פגיעה קשה בציבור"

שר המשפטים יריב לוין מציע לשנות את תקנון הממשלה כך שלא תידרש חוות-דעת משפטית לקידום החלטות והצעות חוק – לרבות חוקים עם משמעות תקציבית ● היועמ"שית גלי בהרב-מיארה: "פגיעה חמורה בשלטון החוק, החלפת משילות בפריצות מסגרות התקציב"

עלי חמינאי / צילום: ap, Office of the Iranian Supreme Leader

האמריקאים צוברים כוחות באזור, בישראל מעריכים: הם יתקפו באיראן

חברות התעופה אייר פראנס ו-KLM הודיעו: על רקע המתיחות - מבטלים את הטיסות לתל אביב והאזור ● דיווחים באיראן: מפגינים הוצאו להורג, מעל 20 אלף נהרגו ● אתר האופוזיציה האיראני מתריע: "הטרוריסטים לא שמים על מה שהנשיא טראמפ אמר" ● במערכת הביטחון נערכים לתרחיש המחמיר, שלפיו ארה"ב תתקוף ואיראן תגיב, אך כרגע מבהירים כי אין כל שינוי בהנחיות ● דיווחים שוטפים

רכב צה''לי בדרך לכיוון הגבול עם עזה / אילוסטרציה: Associated Press, Ohad Zwigenberg

אחרי זינוק של 100%: בעל השליטה בפמס מכר מניות בעסקת ענק

בעל השליטה בחברת מוצרי המיגון ניצל את הזינוק במחיר המניה כדי למכור נתח של 15% בחברה הביטחונית; גם לאחר המהלך ימשיך להחזיק במעל מחצית מהמניות

עסקאות השבוע / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

"המוכרת הייתה לחוצה": בכמה נמכרה דירת 4 חדרים בשכונת יד אליהו בתל אביב?

דירת 4 חדרים בשטח של 80 מ"ר בשכונת יד אליהו בתל אביב נמכרה תמורת 2.4 מיליון שקל ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

"המשטר האיראני אכזרי כי אם הוא ייפול הוא יהיה הראשון בתור לנקמה"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: ישראל תומכת במילציות החדשות ברצועת עזה שמתנגדות לחמאס, המשבר של השלטון באיראן, הסגר של צה"ל בחברון פוגע כלכלית בעיר, והאנטישמיות שסובלים מורים יהודים בארה"ב • כותרות העיתונים בעולם

נואה ווייל קוטף את גלובוס הזהב על משחקו ב''הפיט'' בשבוע שעבר / צילום: Reuters, Mario Anzuoni

ההיגיון העסקי של הדרמה הרפואית: איך ד"ר אחד שווה יותר מעשרה דרקונים

ענקיות הסטרימינג מנסות לייצר "אירועים" טלוויזיוניים עם סדרות שעולות סכומים מטורפים כדי לצרף מנויים חדשים ● ובינתיים "הפיט" של HBO Max, שנחת בישראל, מוכיחה שוב שהפרוצדורה הרפואית הישנה והטובה היא עדיין אחד הנכסים המניבים ביותר על המסך

דונלד טראמפ וראש ממשלת קנדה מארק קרני / צילום: ap, Evan Vucci

טראמפ מאיים במכס של 100% על קנדה אם תחתום על הסכם סחר עם סין

הנשיא מחריף את המתיחות עם קנדה, מכנה את ראש הממשלה קרני "מושל" ומאיים במכסים של 100% במידה ואוטווה תחתום על הסכם עם הסינים ● האיום של טראמפ מגיע שבוע לאחר שהציג עמדה מפויסת ואמר כי על קנדה להגיע לעסקה עם סין