גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ת"א ננעלה בעליות: ת"א 90 קפץ 1.5%, פוקס ואלקטרה צריכה זינקו לאחר פרסום הדוחות

מדד ת"א 35 עלה ב-0.6%, מדד הבנקים טיפס בשיעור זהה, ומדד ת"א ביומד עלה ב-2.2% ● סקטור הקנאביס ריכז עניין על רקע חשיפת "גלובס" כי משרד הבריאות יפרסם מחר הנחיות ליצוא קנאביס ● טבע זינקה על רקע החלטת ביהמ"ש באוקלהומה ● הצמיחה של המשק ברבעון החולף הפתיעה לחיוב

הבורסה בתל אביב / צילום: רויטרס
הבורסה בתל אביב / צילום: רויטרס

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

16:25

יום המסחר הראשון לשבוע זה בבורסה בתל אביב ננעל בעליות, וזאת בהמשך לעליות שנרשמו ביום שישי האחרון בוול סטריט, שם המדדים רשמו שיא נוסף. 

מדד ת"א 35 טיפס ב-0.6%, מדד ת"א 90 קפץ ב-1.5%, ומדד הבנקים עלה ב-0.4%. סקטור הקנאביס ריכז עניין על רקע הציפייה כי משרד הבריאות יפרסם מחר תקנות ליצוא. מדד ת"א ביומד עלה ב-2.2%.

מנייתה של פוקס  זינקה בכ-6% במחזור הגבוה בתל אביב לאחר פרסום הדוחות. טבע  אחריה ניתרה ב-5.7%, ואלקטרה צריכה  הגיבה בחיוב לאחר פרסום הדוחות.

15:00

במהלך המסחר היום התפרסמו נתונים חיוביים על הצמיחה במשק. המשק צמח ברבעון השלישי של השנה ב-4.1%, הרבה מעל לתחזיות הכלכלנים, כך עולה מאומדן ראשון לנתוני הצמיחה של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. הציפיות בשווקים ערב פרסום האומדן היו לצמיחה של 2.6% עד 2.8% ברבעון השלישי. הנתון המפתיע, הגבוה מהצפוי מעיד כי הצמיחה במשק חזקה מכפי שסברו מרבית האנליסטים ומקטין את ההסתברות להורדת ריבית בהחלטה שאמורה לקבל הוועדה המוניטרית של בנק ישראל בסוף החודש.

בשוק האג"ח נסחרות היום הממשלתיות השקליות הארוכות, ומדדי התל בונד המרכזיים ביציבות.

ביום שישי, נזכיר, פרסמה הלמ"ס את מדד המחירים לחודש אוקטובר, שעמד על 0.4%. קצב האינפלציה ב-12 החודשים האחרונים עומד על 0.4% בלבד.

אורי גרינפלד, הכלכלן הראשי של פסגות, מציין בסקירתו השבועית כי "נתוני אוקטובר למכירות הקמעונאיות ולייצור התעשייתי שהתפרסמו בשבוע שעבר מלמדים על כך שהרבעון הרביעי בארה"ב נפתח בקול ענות חלושה. בהסתכלות קדימה, מצד אחד סביר להניח שבחודשיים הקרובים יירשם שיפור מסוים באומדנים אלו, שכן נתוני הייצור התעשייתי שירד באוקטובר ב-0.8% סבלו מאוד מהשביתה במפעלי GM כאשר ייצור הרכבים קרס ב-7.1%. מצד שני, גם בנטרול כלי רכב הייצור התעשייתי התכווץ באוקטובר ב-0.1% והשינוי השנתי בו עומד על ירידה של 0.6%.

"הסקטור התעשייתי בארה"ב סובל כמובן מההאטה התעשייתית הגלובלית והנתונים האחרונים שהתפרסמו בסין והפתיעו כולם לרעה מלמדים שלא הרבה צפוי להשתנות בחודשים הקרובים. יתרה מכך, אם מסתכלים על נתוני המכירות הקמעונאיות שהפתיעו בסך הכל לחיוב (עלייה של 0.3% לעומת צפי ל-0.2%), ניתן לראות שחלק משמעותי מהעלייה נבע מעליות מחירי הדלק ומעליית מחירים בשוק הרכב. בנטרול אלו, המכירות עלו ב-0.1%, נמוך מהצפי שעמד על 0.3%. אם לוקחים בחשבון את ההאטה בתוספת המשרות החדשות במשק האמריקאי, הרי שסביר להניח שגם קצב הגידול של הצריכה הפרטית יאט ברבעונים הקרובים וימשוך את נתונים הצמיחה כלפי מטה", כותב גרינפלד.

מבין מניות מדד ת"א 125 בולטת מניית טבע , שנמצאת במומנטום חיובי בשבועות האחרונים משלימה התקדמות של 37% בחודש האחרון.

לייבפרסון  בולטת בעלייה של כ-6%, אודיוקודס  6.5% ופוקס  רושמת עלייה של 5% במחזור ענק לאחר שהחברה פרסמה בבוקר דוחות טובים לרבעון השלישי.

עוד בולטות בעליות של עד 5% מניות אופקו הלת' , פריגו , אלקו , דלתא , אנרג'יקס  ודמרי .

מנגד, ירידות של עד 3% נרשמות במניות נייס , גילת , פז , אורמת  ועזריאלי קבוצה .

בקרב המניות הקטנות ממשיכה לבלוט חברת הקנאביס יוניבו , שעולה בכ-5% ומשלימה קפיצה של 16% בשלושה ימי מסחר.

מטומי  בולטת בעלייה של 16% ומניות אינטרקיור , אפליי  וממן  רושמות עליות של כ-8%.

13:00

יום המסחר הראשון לשבוע זה בבורסה בתל אביב מתנהל בעליות שערים על רקע השיאים שנקבעו בוול סטריט בסוף השבוע האחרון, ועל רקע המשך עונת הדוחות הכספיים לרבעון השלישי של 2019. המדדים ת"א 35, ת"א 90 ומדד הבנקים מטפסים ב-0.8%.

מנייתה של טבע  מזנקת בהמשך לקפיצה בניו יורק בסוף השבוע האחרון, לאחר החלטת בית המשפט באוקלהומה לפסוק פיצוי נמוך יותר לג'ונסון אנד ג'ונסון על רקע טעות שנעשתה על ידי שופט.

פוקס  קופצת ב-4.6% לאחר הדוחות הכספיים לפיהם החברה רשמה עלייה בהכנסות ל-745 מיליון שקל ברבעון השלישי, לעומת 547 מיליון שקל ברבעון המקביל ב-2018. מדובר בצמיחה של 36% שנובעת על רקע איחוד פעילויות.

, המלט  מטפסת ב-2.3%, אודיוקודס  ולייבפרסון  קופצות בכ-6%. 

סקטור הקנאביס נסחר בעליות על רקע חשיפת "גלובס" כי משרד הבריאות מתכנן לפרסם הנחיות בעניין יצוא קנאביס מחר. אינטרקיור  מזנקת ב-7.85%, פנאקסיה ישראל  עולה כ-3%, יוניבו  מזנקת ב-5.6%, ואפליי  ב-7.6%.

מניית מטומי  מזנקת על רקע הסכם למכירת החברה הבת טים אינטרנט. האג"ח של מטומי אג א  מגיבה בעליות חדות.

חברת אי.די.בי דיווחה אמש כי הסכימה למכור עוד כ-7.8% ממניות כלל ביטוח בעסקה המשלבת תמורה במזומן ובאגרות חוב שהנפיקה אי.די.בי בעבר מסדרות ט' ו-י"ד הארוכות. ביום חמישי בערב קיימה אי.די.בי מכרז למכירת מניות כלל ביטוח בתמורה למזומן ולאג״ח, אותו הובילו אפסילון חיתום ופועלים אי.בי.אי. לאחר קבלת הצעות החתמים, החליטה כאמור אי.די.בי למכור כ-7.8% מכלל ביטוח (4,336,549 מניות).

09:45

המסחר בבורסת ת"א נפתח היום (א') בעליות שערים, ומדד ת"א-35 מטפס בכ-0.9%. את העליות במדד מובילות המניות הדואליות טבע   ושל לייבפרסון , שמזנקות בכ-6% כל אחת, לאחר שחזרו שלשום עם פער חיובי גדול מניו יורק. דואליות נוספות שחזרו עם פער חיובי, אופקו   ופריגו  , מתחזקות ב-3.6% וב-2.2%, בהתאמה.

בצד השלילי של המדד בולטות נייס   וטאואר  , שמאבדות יותר מ-1% כל אחת.

מניות הקנאביס בולטות בעליות בעקבות חשיפת "גלובס" כי משרד הבריאות יפרסם מחר הנחיות בעניין יצוא הקנאביס. מדד הביומד מזנק ב-2.4%, בהובלת מניות אינטרקיור  שמזנקת ב-10%, יוניבו  שקופצת ביותר מ-7%, ומניות קנביט , טוגדר  ושיח מדיקל  שמתחזקות בכ-4% כל אחת. 

06:00

שבוע המסחר בבורסה בתל אביב צפוי להיפתח בהמשך לשיאים שנקבעו בניו יורק בסוף השבוע האחרון, שם מדד דאו ג'ונס טיפס ב-0.8%, הנאסד"ק עלה ב-0.7%, ומדד S&P 500 עלה ב-0.77%. היועץ הכלכלי של הנשיא טראמפ, לארי קודלו, אמר בסוף השבוע האחרון כי שיחות הסחר מול סין מתקדמות "יפה", ויש סיכוי לחתימה על הסכם בקרוב, מה שסיפק רוח גבית למדדים.

סקטור הקנאביס צפוי לרכז עניין על רקע חשיפת "גלובס" כי משרד הבריאות מתכנן לפרסם הנחיות בעניין יצוא קנאביס מחר. בהודעה לבג"ץ כתב משרד הבריאות: "כל עסק אשר עומד בסטנדרט לייצור ושיווק מקומי - יוכל לשווק מוצריו לחו"ל". נציין כי חשיפת תקנות מטעם משרד הבריאות עדיין אין פירושה שישנה הסכמה עם כל הגורמים הקשורים בעניין וכי הוסרו כל החסמים ליצוא, אולם היא לכל הפחות מעידה כי הדיון מתקדם ואיננו תקוע.

מניית טבע חוזרת עם פער חיובי של 5.9% לאחר שזינקה ביום שישי בוול סטריט ב-8.7%. בסוף השבוע האחרון פורסמו החזקותיו של המשקיע וורן באפט ברבעון החולף, כאשר הוא נותר עם ההחזקה בטבע ללא שינוי. עוד קודם, ביום חמישי האחרון, דווח כי משפט האופיואידים נגד טבע וחברות נוספות נדחה בשלושה חודשים, מה שהעיב על המניה ביום חמישי.

מנייתה של פריגו חוזרת עם פער חיובי של 2.9%, לייבפרסון עם פער חיובי של 6.8%, אופקו הלת' חוזרת עם פער חיובי של יותר מ-4% ומניית אודיוקודס חוזרת עם פער חיובי של 8%. מנגד, פרטנר חוזרת עם פער שלילי של 3%, נייס עם פער שלילי של 1%, טאואר עם פער שלילי של 1.3% וסלקום חוזרת מוול סטריט עם פער שלילי של 1%.

ביום המסחר האחרון בבורסה בתל אביב המסחר ננעל בעליות, כך מדד ת"א 35 עלה ב-0.3%, ת"א 90 קפץ בכ-1%, ומדד הבנקים עלה ב-0.6%. בסיכום שבועי, מדד ת"א 35 ירד השבוע ב-0.3%, ומתחילת השנה עלה ב-13.7%; מדד ת"א 90 ירד השבוע ב-0.6%, ומתחילת השנה עלה ב-32.3%. 

עוד כתבות

BYD SEALION 05  פלאג–אין / צילום: יח''צ

בפחות מ-170 אלף שקל: הקרוס אובר הזה עושה כמעט 50 ק"מ לליטר דלק

הסינים ממשיכים לשנות את שוק הרכב, והפעם מגיע אלינו BYD SEALION 05: קרוס-אובר משפחתי מרווח ומאובזר היטב, המצויד בהנעת פלאג-אין בוגרת ומעניק טווח משולב חשמל-בנזין של מעל 1,000 ק"מ ● הרכב אינו חף מפגמים, אבל במחיר פתיחה של פחות מ–170 אלף שקל יש לו פוטנציאל להיות להיט מכירות

שי אהרונוביץ, מנהל רשות המסים / צילום: מורג ביטן

כדי להתחמק ממס הרווחים הכלואים: חברות רבות מחפשות תכנון מס יצירתי

רפורמת הרווחים הכלואים מאלצת בעלי חברות רבים לחלק עד סוף השנה 5% דיבידנד על רווח שנצבר או לשלם קנס בגובה 2% ● בשוק יודעים לספר כי בעלי חברות רבים לא נערכו לכך ומחפשים תכנוני מס יצירתיים ● "החוק תפס רבים לא מוכנים, וכולם בלחץ"

המאמצים לא הניבו את התוצאות המקוות. מנהיגי אירופה באחת משיחותיהם עם נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ / צילום: ap, Alex Brandon

השבוע שבו ארה"ב לא רק נטשה את אירופה, אלא פנתה נגדה

מסמך מדיניות חדש שפרסמה ארה"ב מכריז כי אירופה "בדרך להכחדה תרבותית" בשל הגירה מוסלמית וכי על וושינגטון לעודד מפלגות ימין ● אחרי שנה של חנופה, אירופה הופתעה לגלות השבוע כי טראמפ רק מגביר את ההתקפות עליה. הקרמלין, מצידו, מברך על המסמך האמריקאי

ויקטור בהר / צילום: ענבל מרמרי

"צעירים רואים בשוק המניות הכנסה קבועה. הם לא מבינים שתיקונים היסטוריים יכולים לקחת 20 שנה"

ויקטור בהר, הכלכלן הראשי של בנק הפועלים, בראיון לפודקאסט "כוחות השוק" של גלובס, מדבר על "החטא הקדמון" שרבים בשוק ההון מתעלמים ממנו: "הגירעונות גבוהים, אין ארוחות חינם", ועל המורשת החשובה שסיפקו לישראל "נערי האוצר" ● וגם: למה הורדת הריבית לא החזירה את הרוכשים לשוק הנדל"ן

מימין: יובל כספית, עומר לוי ונועה טקה / צילום: צילום מסך יוטיוב

20 המשפיעניות המצליחות ביותר בישראל, ולמה אין ברשימה גברים

שוק המשפיענים מגלגל בארץ כמעט 400 מיליון שקל בשנה, ולצד טיפוח ואופנה מתחזק בקטגוריות כמו פיננסים ובריאות, בעוד מותגי הרכב והגיימינג עדיין חלשים בתחום ● בחברת יומנז, המתמחה בכלכלת יוצרים, מצביעים גם על היציאה מהסושיאל לעבר שילוט חוצות וטלוויזיה

רובע שדה דב / צילום: גיא יחיאלי

היתר בנייה ראשון לפרויקט דיור להשכרה בשדה דב

שיכון ובינוי מזנקת קדימה בשדה דב עם היתר בנייה ראשון ל־324 דירות להשכרה ארוכת-טווח, כשברקע ירידות ערך מתמשכות בסקטור זה ● בקיבוץ האון הסכם פשרה עם רמ"י מחזיר את פרויקט הבנייה למסלול; בין הזוכים במגרשים ששווקו - עשרות חיילי מילואים ● וקרן ספיר של רובי קפיטל משלימה מכירת קרקע בחולון ברווח של עשרות מיליוני שקלים, לאחר השבחה משמעותית ● חדשות השבוע בנדל"ן

ניר ברקת ובצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ - דוברות הכנסת

השר ברקת נגד החלטת השר סמוטריץ' להכפיל את הפטור ממע"מ: "לא נערכה בחינה כלכלית. יפגע בצמיחה"

שר הכלכלה טוען במכתב ששלח הערב לשר האוצר שהכפלת תקרת הפטור ממע"מ על יבוא אישי אינה מבוססת נתונים ועלולה לפגוע בעסקים קטנים ובצמיחה של המשק ● בין החלופות שהוא מונה: הפחתת מע"מ על חשמל ומים או קביעת מע"מ דיפרנציאלי על ירקות ופירות

ח'אן יונס / צילום: ap, Jehad Alshrafi

קצה חוט חדש: ישראל בודקת שטח שבו ייתכן שנקבר החטוף החלל רן גואילי

בישראל חוששים להישאר באפלה לקראת שלב ב' של הפסקת האש ברצועת עזה, אליו חותרת ארה"ב, ומתנים את תחילתו בהשבת החלל החטוף האחרון רן גואילי ● טראמפ מתכנן למנות גנרל אמריקני לפקד על הכוח הבינלאומי בעזה ● לפי מקורות בביירות, השליחה האמריקאית הזהירה כי ישראל תבצע תקיפות גדולות ומשמעותיות נגד חיזבאללה  ● חברת הסייבר פאלו אלטו: חשפנו קמפיין ריגול מתקדם של חמאס ● מגעים חשאיים בבית הנשיא להקמת ועדת חקירה ממלכתית ● עדכונים שוטפים

מרכז יזמות לחרדים בירושלים (ארכיון) / צילום: יוסי זמיר

עידוד תעסוקת חרדים? ההחלטה ה"שקטה" שרחוקה מלהספיק

ברקע העיסוק הער בסוגיית השתלבות החרדים בחברה הישראלית, עברה החלטת ממשלה ששאפה לקדם את תעסוקת הגברים החרדים ● עד כמה ההחלטה הזאת מורגשת בשטח? ● מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחרי מיצוי פוטנציאל תעסוקת גברים חרדים

צילום של אוהד צוינברג, המקום הראשון בקטגוריית ''טבע וסביבה'' / צילום: ap, אוהד צוינברג

"עדות מקומית": על רגעים שנחקקו בזיכרון הקולקטיבי ב-2025

תערוכת הצילום העיתונאי והתיעודי הגדולה בישראל חוזרת, ובמרכזה רגעי השנה הסוערת: מטילים בליסטיים מאיראן ועד מחאות החרדים וההלוויות הצבאיות ● מתוך כ-7,000 עבודות הוצגו 64 עבודות, המשקפות את פרדוקס החיים כאן: הכאב והטלטלה לצד היופי המבצבץ מבין הסדקים

מפעל של יצרנית הרכב צ'רי בווהו, סין / צילום: Reuters, Xiao Benxiang/VCG

בתעשיות הביטחוניות כבר מודאגים: האם הגיע הזמן לחשוב מחדש על הרכבים הסיניים?

כלי הרכב החכמים תוצרת סין מצוידים במצלמות, חיישנים ומערכות מקושרות לרשת, ומסוגלים לאסוף כמויות עצומות של מידע לאורך זמן ● בעוד שגופי הביטחון בישראל הולכים אחרי ארה"ב ומטילים מגבלות שימוש, כרבע מיליון כלי רכב סיניים כבר נוסעים בכבישי ישראל ● האם אובדן הפרטיות הוא מחיר סביר לנוחות טכנולוגית, או שמא מדובר בסיכון ביטחוני?

יו''ר ההסתדרות, ארנון בר-דוד / צילום: דוברות ההסתדרות

פרשת "יד לוחצת יד": ביהמ"ש ידון בבקשת המשטרה להרחיק את ארנון בר דוד מההסתדרות עד מרץ 2026

לפי המשטרה, יו"ר ההסתדרות "רקם מנגנון שוחדי", וחזרתו לתפקיד עלולה לאפשר ביצוע עבירות זהות ושיבוש חקירה ● בר דוד, המורחק מההסתדרות מאז נעצר בנובמבר, מסכים להרחקה נוספת לשבועיים בלבד – ומציע כי אז יחזור לתפקיד, אך לא יעסוק במינוי דירקטורים ובמכרזים, וייפגש עם מעורבים בפרשה רק בנוכחות יועץ משפטי או מבקר ההסתדרות

לארי אליסון, מייסד אורקל / צילום: Reuters, Noah Berger

אורקל צוללת: "במקום להרגיע את החששות, ההנהלה מגמגמת"

ענקית שירותי הענן והתוכנה אורקל פספסה את תחזית ההכנסות של האנליסטים ודיווחה על הכנסות של 16.06 מיליארד דולר ברבעון השלישי, ובעקבות זאת צנחה במסחר ● מה בדיוק הרתיע את המשקיעים?

"צורה חדשה של אנטישמיות": למה השתנה היחס של סין כלפי יהודים?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● והפעם: איראן מנסה לגייס סוכנים נגד ישראל במדינות אפריקה, הביקור הסודי של סגן שר החוץ מטייוואן בישראל, האם ישראל ולבנון יכולות להשיג נורמליזציה, ולמה האנטישמיות מרימה ראש בסין ● כותרות העיתונים בעולם

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

הבורסה בת"א סוגרת שבוע חיובי: ת"א 35 עלה ב-3.5%, מדד הביטוח ב-10%

מדד ת"א 35 בשיא חדש, ה-57 השנה ● השקל מתחזק מול הדולר ● מדד הביטוח זינק ב-10% השבוע ● מניות השבבים הדואליות ירדו ● הפד הוריד את ריבית ארה"ב כצפוי, אך אותת כי לא צפויות הורדות נוספות בקרוב - וול סטריט ננעלה בירוק ●

אילוסטרציה: shutterstock

אלי לילי פרסמה את תוצאות הניסוי הטובות ביותר של תרופת הרזיה עד היום

למרות שהשקה עדיין לא באופק, הנתונים מהניסוי הקליני המוצלח מציבים את אלי לילי בעמדת זינוק מול המתחרות בתחום ההרזיה ● בממוצע, המטופלים איבדו כשליש ממשקל גופם, וחלקם אף הפסיקו את הטיפול עקב ירידה מוגזמת במשקל

גם זה קרה פה / צילום: איל יצהר

משבר השמאים הוכיח שוב שדחיינות היא שם המשחק

דחיינות היא עדיין שיטת עבודה ● רוכבי האופניים ניצחו את החזית האנטי-ישראלית ● ומתברר שאנחנו כן יכולים לנצל דאטה לטובתנו ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

מנה ב''לונל'' / צילום: דוד מויאל

כך הפך שיפוד טוסיקים לסמל ההצלחה הקולינרית של פלורנטין

שלוש מסעדות שכדאי להכיר ברביעיית פלורנטין ● "לונל" מביאה לשכונה ביסטרו שף צרפתי-תימני עם פרשנויות יצירתיות למנות מהמטבח של סבתא ● "סיח" מציעה שיפודייה מודרנית שמבוססת על ליקוט, התססות ונתחים לא שגרתיים ● "מפגש שאבי" הוא פופ-אפ של טבחית-נוודת שמגישה אוכל מסורתי ואינטימי בסטייל מקומי

זוהר עיני ויונתן בוגוסלבסקי, מייסדי פורט / צילום: Port

מנוע בינה מלאכותית כחול-לבן: פורט הישראלית כבר שווה 800 מיליון דולר

פורט, חברת הסטארט-אפ הישראלית שמבקשת לעצב מחדש את עבודת המפתחים, מגייסת 100 מיליון דולר לפי שווי של 800 מיליון דולר אחרי הכסף, במהלך שמציב אותה כאחת השחקניות המסקרנות בגל החדש של פלטפורמות הבינה המלאכותית לארגוני פיתוח

השטח שעליו תוקם תחנת הכוח ''קסם'' / צילום: דין שמואל אלמס

תחנת הכוח "קסם" סגרה פיננסית ותקבל תגמול מוגדל מרשת החשמל

ההלוואה מבנק הפועלים עומדת על 1.1 מיליארד אירו ועוד 300 מיליון שקל - ובסך-הכול כ-4.5 מיליארד שקל ● בכך הבטיחה "קסם" את הקמתה ואת "תשלום הזמינות" הגבוה שתקבל מרשת החשמל - זאת מכיוון שמדובר בתחנה קריטית לאספקת חשמל באזור צפון גוש דן