גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מה הוביל שופטת ושתי פרקליטות להיפגש בחשאי עם אפי נוה

שופטת השלום לימור מרגולין-יחידי ושתי פרקליטות נפגשו בחשאי ב-2017 עם יו"ר הלשכה דאז אפי נוה ועם חברת הוועדה לבחירת שופטים ● נשיאת העליון אסתר חיות גילתה על כך בדיעבד וזעמה ● לאחרונה פרשה מרגולין-יחידי, ופסק הדין האחרון שלה קבע כי סיקור חיובי יכול עקרונית להיחשב שוחד

נשיאת העליון אסתר חיות, עו"ד אפי נוה והשופטת לימור מרגולין־יחידי / צילומים: ברני ארדוב וואלה, כדיה לוי, דוברות בתי המשפט
נשיאת העליון אסתר חיות, עו"ד אפי נוה והשופטת לימור מרגולין־יחידי / צילומים: ברני ארדוב וואלה, כדיה לוי, דוברות בתי המשפט

שופטת בית משפט שלום בדימוס, לימור מרגולין-יחידי, ושתי פרקליטות בכירות, עו"ד הדס (דסי) פורר-גפני, המשנה לפרקליטת מחוז תל-אביב (פלילי), ועו"ד ענת סבידור-גולדנצוויג, לשעבר מפרקליטות מחוז מרכז, נפגשו בחשאי עם יו"ר  לשכת עורכי הדין דאז, עו"ד אפי נוה, ועם חברת הוועדה לבחירת שופטים, עו"ד אילנה סאקר, בניסיון לשכנע אותם להסיר את התנגדותם למינוי קבוע של מרגולין-יחידי לבית המשפט המחוזי בתל-אביב - כך נודע ל"גלובס".

לפי המידע שבידי "גלובס", הפגישה שנערכה בקיץ 2017 התקיימה ללא ידיעת נשיאת בית המשפט העליון, השופטת אסתר חיות. זאת, בניגוד לכללי האתיקה לשופטים, ובניגוד להנחייתה הפומבית של נשיאת העליון בדימוס, מרים נאור, שאסרה על שופטים מכהנים להתראיין על-ידי חברי הוועדה לבחירת שופטים באופן פרטי, ללא תיאום עימה.

עוד לפי המידע שבידי "גלובס", עורכות הדין פורר-גפני וסבידור-גולדנצוויג היו בכירות בפרקליטות בזמן הפגישה, והגעתן לפגישה בצוותא עם השופטת במטרה לתמוך בקידומה, נעשתה שלא בתיאום מראש עם נציגי לשכת עורכי הדין. עצם השתתפותן של פרקליטות בכירות בפגישה חשאית שנועדה לתמוך בקידומה של שופטת שהפרקליטות מופיעה מולה, מעלה תהיות קשות.

השופטת מרגולין-יחידי מבית משפט השלום בתל-אביב מונתה באוקטובר 2016 כמינוי זמני לשנה בבית המשפט המחוזי בתל-אביב, על-פי בקשת נשיא המחוזי בתל-אביב, השופט איתן אורנשטיין.

אורנשטיין, שמונה לתפקידו במאי 2016, פנה לשרת המשפטים דאז, איילת שקד, ואמר לה כי יש מחסור בשופטים המתמחים בעבירות מיסוי ובעניינים כלכליים, ולכן הוא מבקש להקפיץ את מרגולין-יחידי למחוזי. לבקשתו, שקד מינתה אותה כמינוי זמני לשנה אחת על חשבון תקן של בית משפט השלום. מרגולין-יחידי קיוותה לקבל מינוי קבוע לבית המשפט המחוזי, כפי שמקובל אצל שופטים שמונו במינוי זמני. אולם בסופו של דבר זה לא קרה, והיא פרשה משיפוט בנובמבר 2019.

אחת הסיבות שמרגולין-יחידי לא קיבלה מינוי קבוע במחוזי הייתה, ככל הנראה, התנגדות של הפורום הפלילי של לשכת עורכי הדין למינוי, בטענה כי היא שופטת תביעתית וקטיגוריאלית. לכן גם נציגי לשכת עורכי הדין בוועדה לבחירת שופטים סירבו לתמוך במינויה הקבוע למחוזי.

לאחר שהגיעו אל שרת המשפטים דאז שקד תלונות מצד לשכת עורכי הדין, היא הצטרפה להתנגדות הלשכה. בכך למעשה נחסמה דרכה של השופטת מרגולין-יחידי לקבל את מינוי הקבע, והיא נדרשה לחזור לבית משפט השלום. הגורמים הרלוונטיים מצאו פתרון ביניים שאיפשר לה להמשיך תמשיך לנהל את תיקי המחוזי שכבר הגיעו לשולחנה וטרם הסתיים הדיון בהם. 

לפי המידע שבידי "גלובס", הפגישה עם נוה וסאקר בקיץ 2017 נועדה, כאמור, להסיר את התנגדות לשכת עורכי הדין למינוי הקבוע של השופטת מרגולין-יחידי לבית המשפט המחוזי, ולצורך כך היא גם הביאה איתה לפגישה את הפרקליטות הבכירות, סבידור-גולדנצוויג ופורר-גפני.

עו"ד אילנה סאקר / צילום: רפי קוץ

הכעס של הנשיאה אסתר חיות

בהמשך, דבר קיומה של הפגישה החשאית דלף והגיע לאוזנה של נשיאת העליון, השופטת אסתר חיות, כשלדברי גורמים המעורים במקרה, היא כעסה על התנהלות השופטת מרגולין-יחידי. לדברי גורם ששוחח עם חיות באותה עת, הוא שמע ממנה שהיא חושבת שמרגולין-יחידי עשתה מעשה שלא ייעשה, והיא לא תקודם.

למרות זאת, העניין נשמר בסוד, וחיות לא נקטה צעד כלשהו בנוגע לפגישה של מרגולין-יחידי ושתי הפרקליטות עם נוה ועם סאקר. בנובמבר האחרון, כאמור, ולאחר שהבינה כי אבדו סיכוייה להתקדם והיא תיאלץ לשוב לבית משפט השלום, הודיעה השופטת מרגולין-יחידי על פרישה מוקדמת, בגיל 52 בלבד.

תיקים רבים בתחום הפלילי

השופטת בדימוס לימור מרגולין-יחידי גדלה בפרקליטות. היא עבדה בפרקליטות מיסוי וכלכלה ונחשבה כפרקליטה מוערכת עד מינויה לשופטת בבית משפט השלום בתל-אביב ביוני 2007. מאז מינויה לשיפוט היא דנה בתיקים רבים בעיקר בתחום הפלילי. בין היתר היא גזרה על הזמר קובי פרץ עונש מאסר במאי 2016 לאחר שהרשיעה אותו בהעלמת מס.

עו"ד הדס (דסי) פורר-גפני מכהנת כמשנה לפרקליטת מחוז תל-אביב (פלילי). פורר-גפני כיהנה בעבר כמנהלת מחלקה בפרקליטות מחוז תל-אביב ואף כיו"רית ארגון הפרקליטים. פורר-גפני נטלה חלק מרכזי בשביתת הפרקליטים הממושכת בשנת 2010.

עו"ד ענת סבידור-גולדנצוויג פרשה לגמלאות מפרקליטות המדינה ביולי 2019, לאחר 35 שנות עבודה בפרקליטות. בתפקידה האחרונה כיהנה במשך כעשור כמשנה לפרקליטת מחוז מרכז. במהלך כהונתה של עו"ד ענת סבידור-גולדנצוויג בפרקליטות היא הופקדה על הטיפול בפרשת "האי היווני", שבמסגרתה נחשד איש העסקים דודי אפל כי שיחד את ראש הממשלה לשעבר אריאל שרון ז"ל ובנו גלעד. ב-2004 החליט היועמ"ש דאז מני מזוז לסגור את התיק נגד אריאל וגלעד שרון, נגד עמדת פרקליטת המדינה דאז עדנה ארבל. אפל עצמו הואשם והורשע במתן שוחד. סבידור-גולדנצוויג עצמה הייתה במוקד הסערה ב-2003, כאשר נתפסה שהעבירה פרטים מתוך התיק לכתב מקומון ירושלמי. בעקבות כך הוצאה סבידור-גולדנצוויג לחופשה כפויה, אולם חזרה בהמשך לעבודתה לאחר שבית הדין למשמעת הסתפק בעונש של נזיפה וקנס כספי.

הפרקליטות: "חלק ממפגשים קבועים"

מהפרקליטות נמסר בתגובה: "במחוז תל-אביב של לשכת עורכי הדין ישנה ועדה מייעצת אשר ממליצה לחברים בוועדה לבחירת שופטים על חברי המחוז המועמדים לשפיטה וכן על שופטי שלום במחוז המועמדים לקידום למחוזי. פגישות בין הוועדה המייעצת לבין נציגי לשכת עורכי הדין בוועדה למינוי שופטים התקיימו באופן קבוע בנוגע למועמדים לשיפוט. הפגישה בעניינה של השופטת לימור מרגולין-יחידי התקיימה במסגרת פעילותן של עורכות הדין ענת סבידור-גולדנצוייג והדס פורר-גפני בוועדה של הלשכה, פעילות הפתוחה בפני עורכי דין מהמגזר הפרטי והציבורי כאחד, ואינה נעשית בהכרח מטעם מקום עבודתם של חברי הוועדה".

עו"ד הדס פורר־גפני / צילום: רוני שיצר

יצוין כי בניגוד לנטען בתגובת הפרקליטות, עו"ד פורר-גפני לא הייתה חברה בוועדה המייעצת של מחוז תל-אביב בלשכת עורכי הדין. גם אפי נוה ואילנה סאקר לא היו חברים בוועדה המייעצת, ודיוניה לא התקיימו בנוכחותם. כמו כן, על-פי הנוהל התקין, המועמדים לשיפוט לא הופיעו בפני חברי הוועדה למינוי שופטים אלא בפני הוועדה המייעצת.

חבר הוועדה למינוי שופטים לשעבר מטעם לשכת עורכי הדין, חאלד זועבי, אמר ל"גלובס" בעניין זה כי "שופטים מכהנים שביקשו להתקדם לא היו מופיעים בפני הוועדה המייעצת, על-פי הנחיית נשיאת בית המשפט העליון. מלבד זאת, הוועדה המייעצת העבירה המלצותיה בכתב לכל חברי הוועדה למינוי שופטים ולא הופיעה בפגישה אישית עם חברי הוועדה מטעם לשכת עורכי הדין".

מדוברות הרשות השופטת נמסר כי "נשיאת בית המשפט העליון, השופטת אסתר חיות, הביעה את עמדתה, שלפיה חל איסור על שופטים מכהנים המועמדים לקידום להיפגש עם חברי הוועדה לבחירת שופטים ללא אישור מראש. עמדה זו משקפת אף את עמדת השופטים חברי הוועדה לבחירת שופטים, כפי שהובאה במהלך דיון שהתקיים בוועדה ביום 29 בספטמבר 2016, טרם כהונתה כנשיאה.

"מרגולין-יחידי הייתה מועמדת למחוזי פעם אחת בלבד, לוועדה שהתכנסה ביום 24.10.2017, וזאת טרם כניסתה של הנשיאה חיות לתפקידה. בוועדות שהתקיימו בפברואר 2018 ומאי 2018, לאחר כניסתה של חיות לתפקיד, לא הייתה מרגולין מועמדת למחוזי".

שרת המשפטים לשעבר איילת שקד מסרה: "שירותי לובינג חשאיים של פרקליטות עבור שופטת מכהנת הם פסולים מן היסוד. שופטים מכהנים חייבים להקפיד על הפרדת רשויות, וגם הפרקליטות חייבת להבין שפרקליט שמונה לתפקיד שיפוטי, חייב להתנתק לחלוטין ממקום עבודתו הקודם. מרגולין-יחידי פעלה באופן פסול מהיסוד, ולכן לא קודמה ובחרה לפרוש". 

השופטת שקבעה כי יחסי נבחר ציבור-כלי תקשורת יכולים להיחשב כשוחד

פסק הדין האחרון שפרסמה שופטת בית משפט השלום בתל-אביב, לימור מרגולין-יחידי, לפני פרישתה לגימלאות בנובמבר 2019, היה ההרשעה של איתמר שמעוני, לשעבר ראש עיריית אשקלון, בעבירות של קבלת שוחד, מרמה והפרת אמונים. הכרעת הדין של מרגולין-יחידי עוררה הדים רבים לאור הקווים הדומים בין האישום נגד שמעוני לבין האישום נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו בתיקים 2000 ו-4000, בכל הנוגע לקבלת שוחד על-ידי נבחר ציבור באמצעות השפעה על כלי תקשורת.

שמעוני הורשע בקבלת שוחד בגובה 150 אלף שקל, יחד עם אחיו עופר, מאיש העסקים האשקלוני יואל דוידי. כספים אלה, קבעה השופטת מרגולין-יחידי, הוסוו כעסקת תיווך בחשבונית פיקטיבית. לצד זאת, שמעוני זוכה מהאישום השוחד שזכה לכינוי "הסיקור התקשורתי האוהד". לפי אישום זה, בתמורה לקידום עסקיו של איש עסקים מקומי, קיבל ממנו שמעוני טובות הנאה, לרבות בדמות קניית אתר אינטרנט מקומי שביקר בחריפות את ראש העיר, והשבתתו מיד לאחר מכן. 

על אף זיכויו של שמעוני מהעבירה הנוגעת לקבלת שוחד באמצעות השפעה על כלי תקשורת, השופטת מרגולין-יחידי קבעה באופן מפורש כי בתנאים מסוימים יכולה מערכת יחסים בין נבחר ציבור לבין כלי תקשורת להיחשב כמערכת יחסים שוחדית.

לפי הכרעת הדין שלה, אחד השיקולים הוא אם כלי התקשורת מוחזק בידי גורם שיש לו אינטרסים חיצוניים-כלכליים בכלל ומול נבחר הציבור בפרט, ומהם האינטרסים העסקיים. שיקול נוסף הוא אם כלי התקשורת מחזיק באופן עקבי בעמדה ובהשקפת עולם כלשהי, שמתיישבת מבחינת האג'נדה שלו עם פרסומים הנוחים לנבחר הציבור, או שמא הפרסומים ברוח האמורה נובעים רק מהקשר עם נבחר הציבור ו/או מבטאים שינוי בעמדה; וכן אם היוזמה למעורבות נבחר הציבור מגיעה מצד כלי התקשורת, בעקבות הנחיה כללית או ספציפית של בעליו.

לאחר הכרעת הדין אמרו גורמים בפרקליטות כי המבחנים לסיקור חיובי כשוחד בתיק שמעוני תואמים את החשדות נגד נתניהו. מנגד, פרקליטיו של ראש הממשלה נתניהו הסתכלו על חצי הכוס המלאה מבחינתם בהכרעת הדין בעניינו של שמעוני ומסרו כי "אם בית המשפט סגר היום תיק שוחד הרבה יותר חמור ממה שנטען בתיק 4000 - רכישת אתר אינטרנט ביקורתי נגד ראש העיר ב-600 אלף שקל וסגירתו מיד לאחר הרכישה - ברור שתיק 4000 קורס".

עוד כתבות

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

סיוע הענק האמריקאי אושר רשמית: איזה נשק תקנה ישראל במיליארדים?

אחרי בית הנבחרים, גם הסנאט האמריקאי אישר את הסיוע לישראל. חבילת הסיוע עומדת על כ-26 מיליארד דולר, מתוכם 14 מיליארד דולר לרכש ביטחוני ● מה יהיה ניתן לרכוש איתו, מה האינטרס האמריקאי הרחב, ועד כמה תהנה ממנו התעשייה הישראלית? ● גלובס עושה סדר

אמיר כהנוביץ' / צילום: יח''צ

הכלכלן הבכיר שעשה את המעבר המפתיע של השנה מדבר

אמיר כהנוביץ' הפתיע את שוק ההון בספטמבר כשעזב את חברת הביטוח הגדולה ביותר בישראל, הפניקס, ועבר לסוכנות הענק פרופיט ● בראיון לגלובס הוא מסביר את שינוי הקריירה הדרמטי שעשה, מציע את הפרשנות הייחודית שלו להתנהלות בשוק ההון, ומערער על התחזית של בנק ישראל לגבי הצמיחה של הכלכלה

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

השופט בדימוס איתן אורנשטיין, לשעבר נשיא בית המשפט המחוזי תל אביב / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

אורנשטיין דחה בקשה להתפטר מבוררות המיליונים גרטנר-גרטלר

דן גרטלר ביקש לפסול את השופט בדימוס איתן אורנשטיין מתיק הבוררות בנימוק כי הבורר סבור שהוא זה שעומד מאחורי חשיפת השיחות עם יו"ר לשכת עורכי הדין לשעבר אפי נוה - מהן עולה חדש ליחסי תן וקח בין השניים • אורנשטיין, שכבר כתב את פסק הבוררות, דחה את הבקשה

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר, מתוכם 100 מיליון דולר יוקצו לשימור יזמים ועובדים ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם

אילוסטרציה: shutterstock

עזבה את הדירה לפני תום מועד השכירות. האם המשכיר יכול לפדות את צ'ק הביטחון?

השוכרת טענה כי הדירה אינה ראויה למגורים עקב חוסר בידוד ורטיבות, ולכן היא יכולה לעזוב את הדירה ללא התראה מוקדמת ● המשכיר ניסה לפדות את צ'ק העירבון הפתוח על מלוא שכר הדירה לתקופת החוזה ● מה קבע בית המשפט?

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

ירידות בבורסה המקומית; מדד ת"א בנקים 5 יורד בכ-2%

מדד ת"א 35 יורד ב-0.8% ות"א 90 מאבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

עליות קלות בנעילת הבורסה; נובה טיפסה ב-4%, נייס ב-3%

ההתפתחות הבטחונית בצפון העיבה על הבורסה ● השקל נסחר בתנודתיות מול הדולר ● אלארום זינקה ב-20% ● מאסיבית, יצרנית מדפסות התלת מימד צנחה ב-13% ● דלק חתמה על העסקה לכניסתה של ענקית האנרגיה ENI לאיתקה ● בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת צעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה - או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לארה"ב, וכיצד תושפע הפעילות בישראל?

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב, אסר על מכירתם במשך 100 שנים ● כעת האוסף מותר למכירה, והוא שווה סכום עתק

מייסדי קרן פיקצ'ר קפיטל מימין לשמאל: ראקש לונקאר, דן אמיגה, מיקי בודאי ומייק פיי./ צילומים: עמרי אראל, קייט רני, MKJ photography, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המהלך שהפתיע את ענף הסייבר: מנכ"ל איילנד ינהל במקביל גם קרן השקעות

מייק פיי, מנכ"ל איילנד, הספקית הגדולה ביותר של פתרונות סייבר לתחום הדפדפנים, מצטרף כשותף מנהל בקרן ההון סיכון פיקצ'ר קפיטל ● המהלך עשוי ליצור, לכאורה, ניגוד עניינים בין עסקאות השקעה או שותפות בתוך איילנד לבין עסקאות שתערוך הקרן ● "אני מכבד ומקיים את חובות הנאמנות שלי כמנכ"ל איילנד", אומר פיי

הפגנה מחוץ לאוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"אני זועם, זה לא ייאמן מה שקורה באוניברסיטת קולומביה"

כשהמחאות האנטי־ישראליות בקמפוסים בארה"ב רחוקות מלדעוך, חוקרים יהודים וישראלים מאוניברסיטאות העלית מאחדים כוחות כדי להגיב באופן יצירתי בכל הזירות - האקדמית, המשפטית והכלכלית ● "זו חזית כמו כל חזית במלחמה", הם אומרים בשיחות איתם

אפל. החברה המבטיחה של 2024? / צילום: Shutterstock

"תהיה הפתעת השנה": זו המניה המומלצת ביותר של בנק אוף אמריקה

המכירות נופלות, היא לא נמצאת בשוק הבינה המלאכותית, ומתחילת השנה מנייתה איבדה 10.7% ● למרות הכול, בבנק אוף אמריקה מאמינים שענקית הטכנולוגיה אפל צפויה להתאושש בחצי השני של השנה

הרש גולדברג פולין

מחאה ספונטנית בירושלים אחרי פרסום הסרטון של הרש החטוף

המוחים יצאו לרחובות בקריאה להחזרת החטופים • מקור ביטחוני: צה"ל מוכן מיד להתחיל במבצע ברפיח • ביידן חתם על סיוע לאוקראינה וישראל בשווי עשרות מיליארדים • שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא • פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● עדכונים שוטפים

עו''ד דוד ליבאי / צילום: תמר מצפי

הלך לעולמו שר המשפטים לשעבר דוד ליבאי

ליבאי כיהן כשר המשפטים בכנסת ה-13 בממשלת רבין מטעם מפלגת העבודה ● בתפקידו כשר המשפטים דאג, בין השאר, לחקיקת רפורמה בדיני המעצרים והחיפושים ולחקיקתו של חוק הסנגוריה הציבורית ● היה שותף לחקיקת חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו וחוק יסוד: חופש העיסוק

נתיב השייט באוקיינוס הארקטי / צילום: Shutterstock

בהובלת רוסיה וסין: נתיב השיט הימי שעשוי לשנות את חוקי המשחק

התקפות החות'ים בים האדום, במקביל לבצורת במרכז אמריקה, מובילות את העולם לחפש נתיבי סחר ימי חלופיים ● בשנים האחרונות, הסחר באזור הארקטי זינק בחדות נוכח הפשרת הקרחונים ומעורר התעניינות רבה מצד מעצמות העולם, ארה"ב, רוסיה וסין ● האם מפת נתיבי השיט בעולם לקראת שינוי, וכיצד תושפע ישראל?

מסילת 431. 6 ק''מ של גשרים / צילום: ענת דניאלי לב

30 ק"מ ב-4 מיליארד שקל: זה יהיה אחד הפרויקטים התקדימיים בישראל

מסילת הרכבת 431, שאמורה לחבר את ערי השפלה ומישור החוף הדרומי עם מודיעין וירושלים, הולכת ונבנית בימים אלה מעל המכוניות הנוסעות בכביש ● האתגרים הטכנולוגיים והמחסור בפועלים מחייבים פתרונות יצירתיים

ח'ליל אל-חיה, בכיר בזרוע המדינית של חמאס שלקח חלק במשא ומתן לעסקה, במהלך ראיון לסוכנות הידיעות AP / צילום: Associated Press, Khalil Hamra

בכיר חמאס ל-AP: חמאס תניח את נשקה אם תקום מדינה פלסטינית

חבר הזרוע המדינית של חמאס, ח'ליל אל-חיה, קרא להקים מדינה פלסטינית בגבולות 67 • דיווח: צה"ל תקף בעומק השטח הלבנוני בבעלבכ • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • אחרי פרסום הסרטון: מחאה בירושלים להחזרת החטופים • עדכונים בולטים