גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נעילה חיובית בתל אביב; הדולר ירד מתחת ל-3.5 שקלים

מדד ת"א 35 עלה ב-0.3%, מדד ת"א 125 התחזק ב-0.2% ומדד ת"א 90 הוסיף 0.1% ● ה-FDA אישר לאופקו הלת' להתחיל בניסוי בריאלדי לטיפול בקורונה ● הראל פיננסים: "התנודתיות הגדולה של נכסים שונים המשפיעים על תיק ההשקעות מחדדת את ההמלצה שלנו על פיזור בין האפיקים"

בניין הבורסה לניירות ערך בתל אביב / צילום: Baz Ratner , רויטרס
בניין הבורסה לניירות ערך בתל אביב / צילום: Baz Ratner , רויטרס

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

 

17:25

המסחר בבורסה של תל אביב ננעל בעליות. לאחר שאחר הצהריים עברו המדדים לירידות ומחקו את העליות שרשמו במהלך היום הצליחו המדדים להתאושש וסיימו את יום המסחר בעליות קלות. מדד ת"א 35 עלה ב-0.3%, מדד ת"א 125 התחזק ב-0.2% ומדד ת"א 90 הוסיף 0.1%.

16:35

המסחר בבורסה של תל אביב עבר לירידות שערים. מדד ת"א 35 יורד ב0.2%, מדד ת"א 125 מאבד 0.3% ומדד ת"א 90 יורד ב-0.5%.

14:30

נמשכות העליות בבורסה, במקביל למגמה החיובית בעולם. מחזור המסחר מסתכם בכ-840 מיליון שקל. 

בהראל פיננסים התייחסו למצב בשווקים, וציינו כי "הבורסות בעולם חותמות חודש חזק בהובלת מניות הטכנולוגיה, על רקע המגמה שייצרה הקורונה - המעבר לעבודה ולמידה מרחוק, השימוש הגובר במיחשוב ענן, בשיחות וידיאו, בסייבר, בציוד רפואי מתקדם, שירותי IT ועוד".

עוד ציינו שם, כי "גם בשוק הישראלי ממשיכות מניות הטכנולוגיה להוביל את השוק ובחודש החולף עלה מדד ת"א טכנולוגיה בכמעט 14%".

ההערכה של הראל פיננסים היא, כי "המגמות האלה ימשיכו להוביל את השווקים בתקופה הקרובה וימשיכו להגדיל את משקל סקטור הטכנולוגיה במדדים המובילים, במיוחד כל עוד איום הקורונה לא הוסר".

בצד החיובי של מדד ת"א 35, מניות חברות הנדל"ן מליסרון  ועזריאלי מטפסות בחדות, ועליות דומות נרשמות מניות החברה לישראל , בזק  ופתאל החזקות .

עוד במסחר, מניית רמי לוי  מרכזת מחזור מסחר ער, בהמשך לירידה של כ-5% שרשמה אתמול על רקע פרסום דוחותיה הכספיים לרבעון הראשון של השנה.

שותפות נאוויטס פטרוליום  עדכנה על חידוש הפקת נפט מפרויקט שבו היא שותפה, ויחידות ההשתתפות שלה מזנקות.

במסחר באג"ח הקונצרניות נרשמת נטייה חיובית, ובמסחר באג"ח הממשלתיות ניכרת יציבות. 

13:00

המסחר בבורסה בתל אביב מתנהל בעליות שערים, בדומה לסנטימנט החיובי בבורסות אירופה והצפי להמשך העליות בוול סטריט. מדד ת"א 35 עולה ב-0.7%, ת"א 90 קופץ ב-1.1%. בזק  קופצת ב-3.8%, אלביט מערכות  ב-2.66%, ועזריאלי קבוצה  עולה ב-3.7% על רקע המלצה חיובית מדיסקונט.

השקל מתחזק מול הדולר וחצה הבוקר רף פסיכולוגי של 3.5 שקלים לדולר. קובי לוי ראש דסק אסטרטגיית שווקים בלאומי שוקי הון, אמר: "המגמה נובעת מכך שהדולר נחלש בעולם כחלק ממגמת האופטימיות בשווקים, שתומכת בהחלשות של מטבעות המקלט, הפרנק השוויצרי, היין היפני והדולר. חשוב לשים לב שלמרות ההתחזקות מול הדולר, מול הסל המטבעות השקל ממשיך להיסחר ביציבות סביב 79 נקודות, ואף נחלש מול האירו ומול מטבעות הסחורות כמו למשל הקורונה הנורבגית והדולר האוסטרלי".

להערכתנו, לאורך זמן השקל ימשיך להתחזק מול הדולר והסל בהדרגתיות ובקצב איטי יותר מבעבר, של 2-3% בממוצע לשנה. "גורמי הסיכון העיקריים הם ירידות בשווקי המניות, פרוטקציוניזם, ומלחמות סחר שיפגעו בנפח הסחר הגלובלי, וכתוצאה בפעילות העסקית מבוססת היצוא בישראל, ועשויות להחליש את השקל", סיכם לוי.

11:30

עליות קלות בבורסה. מניית בזק  ממשיכה לטפס, לאחר קפיצה של יותר מ-5% אתמול. 

בהראל פיננסים מציינים בסקירתם השבועית כי "מחירי הנפט ממשיכים לעלות, אחרי העיוות הקיצוני שנוצר בשוק הנפט במהלך משבר הקורונה. צמצום הגבלות התנועה במרבית המדינות בעולם והירידה במלאים (מרמות השיא) תרמו לעלייה המהירה במחירי הנפט במהלך מאי, יחסית לשפל שנרשם בחודשים הקודמים. התנודתיות הגדולה של נכסים שונים המשפיעים על תיק ההשקעות מחדדת את ההמלצה שלנו על פיזור אפיקי בתיק ההשקעות. לצד החשיפה המתבקשת למניות בכל תיק השקעות, אנו דבקים גם בחשיבות האחזקה בחשיפה דולרית שהוכיחה במהלך המשבר כממתנת תנודתיות של כלל תיק ההשקעות, במיוחד בתקופות כאלה. באג"ח הדולרי נכון עבור מרבית המשקיעים יש להמשיך להתמקד באג"ח קצרצר בשילוב פיקדונות וקרנות כספיות דולריות".

10:00

המסחר בבורסה בתל אביב נפתח ביציבות עם נטייה לעליות. מדד ת"א 35 ללא שינוי מהותי, מדד ת"א 90 מטפס ב-0.7%. 

מנייתה מיט-טק  עולה בעוד 3% לאחר קפיצה של 10% אתמול עם הדיווח על כניסתו של רמי לוי להשקעה בחברה.

דלק  יורדת 2.5%, פתאל  עולה בכ-3.5%, מזרחי טפחות  מאבדת 2.5%.

08:00

חברת התרופות אופקו הלת' הדואלית דיווחה הבוקר כי רשות המזון והתרופות בארה"ב (FDA) אישרה לה להתחיל בניסוי של 2 בתרופה ריאלדי של החברה לטיפול בקורונה.

שותפות נאוויטס פטרוליום  דיווחה כי החל מאתמול חזרה הפקת הנפט בפרויקט בקסקין במפרץ מקסיקו, ארה״ב, לאחר שהופסקה במהלך חודש מאי.

07:00

המסחר בבורסה בתל אביב צפוי להיפתח בהמשך לעליות שנרשמו אמש בוול סטריט. מדד דאו ג'ונס טיפס ב-0.36%, מדד הנאסד"ק עלה ב-0.66% ומדד S&P 500 הוסיף 0.38% לערכו וננעל מעל ל-3,000 נקודות.

בקרב המניות הדואליות, נייס חוזרת עם פער חיובי של 0.8%, טבע עם פער חיובי דומה, אודיוקודס חוזרת עם פער חיובי של כ-1%, לייבפרסון חוזרת עם פער ארביטרז' חיובי של 0.65%. ומנגד, אורמת עם פער שלילי של 1.8%, וטאואר עם פער שלילי של כ-1%.

אתמול בבורסה בתל אביב מדד ת"א 35 קפץ בכ-1% בהובלת טבע ובזק. מחזור המסחר אתמול הסתכם ביותר מ-2.1 מיליארד שקל.

עוד כתבות

נשימה / צילום: Shutterstock

​קחו אוויר: מה הנשימה שלנו מגלה עלינו?

למה אנחנו מקבלים "דום נשימה" בכתיבת אימייל, איך בדיקה פשוטה מנבאת מי יתעורר מתרדמת והאם אף אלקטרוני יוכל לאבחן מחלות רק מלהריח את הבל הפה שלנו? חוקרי נשימה וריח מגלים עד כמה מורכבת הפעולה הכי אגבית שאנחנו עושים ● וגם: לא תאמינו איזה איבר עשוי להחליף את הריאות כמקור לחמצן

וולט מרקט, תל אביב / צילום: Shutterstock

מכה לוולט: רשות התחרות לא העניקה פטור, תצטרך למכור את וולט מרקט

הממונה על התחרות, עו"ד מיכל כהן, הודיעה היום כי לא תחדש את הפטור מהסדר כובל לוולט מרקט, המופעלת ע"י חברת המשלוחים ● המשמעות היא שחברת וולט תיאלץ למכור את זרוע הקמעונאות שלה ● וולט בתגובה: "צעד רגולטורי קיצוני שמעניש פתיחת תחרות במקום לעודד אותה"

אילוסטרציה: Shutterstock, Quality Stock Arts

סל הבריאות ל-2026: תרופות נגד השמנה בפנים, ומה בחוץ?

יותר מ־600 תרופות וטכנולוגיות התמודדו על תקציב של 650 מיליון שקל ● תרופות ההרזיה למבוגרים ותרופות חדשות לאלצהיימר נותרו מחוץ לסל ● יותר ממחצית התקציב הוקצה לטיפולי סרטן

פרופ' צביקה אקשטיין, דיקן ביה''ס טיומקין לכלכלה ומנהל באוניברסיטת רייכמן, יועץ למרכז לצמיחה פיננסית / צילום: באדיבות בנק הפועלים

המומחה שמסביר: מה תעשה מלחמה עם איראן לדולר?

פרופ' צבי אקשטיין, ראש מכון אהרון והמשנה לנגיד לשעבר, מנתח את הדילמות של בנק ישראל מול השקל החזק ● מדוע הריבית עשויה לרדת בשבוע הבא בפעם השלישית ברציפות, ומהו תרחיש הקיצון שיוביל להתערבות ישירה במסחר בדולר?

אייזיק דבח, מנכ''ל דלתא ובעל השליטה / צילום: רמי שלוש

אייזיק דבח: "הדבר היחיד שמכעיס אותי זה שהבורסה כאן מזנקת, ומניית דלתא לא"

יום לאחר צניחה של 16% במניית החברה־הבת, בעלי דלתא גליל מתקשה להבין את תגובת השוק: "אנשים קנו קצת פחות פיג'מות, אבל זו חברה נהדרת" ● למרות עלייה במכירות, הרווח הנקי של דלתא נשחק, בשל הפרשה לרפורמת המכסים של טראמפ: "מעבירים הרבה ייצור למצרים"

גם בארה"ב מתכוננים למתקפה אפשרית וטוענים - זה מה שטראמפ לא מבין לגבי איראן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: איראן מוכנה להקריב הרבה בשביל שהשלטון ישרוד וזו בעיה לארה"ב, חמאס מתחזק בעזה, והתוכנית הביטחונית של טראמפ לעזה נחשפת • כותרות העיתונים בעולם

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

מי קיבל מידע פנים על מניית הפלא של ת"א? החשד שבודקת רשות ני"ע

זינוק חסר תקדים הפך את מניית ארית לכוכבת של הבורסה ● כעת חושדת הרשות בעבירות מידע פנים, עפ"י הערכות בשוק, ע"י בכיר בבית השקעות ● ארית: "בטוחים שהעניין יסתיים בלא כלום"

אוניית צים LNG / צילום: Mr YC Chou

זכרונות מעסקת טאואר: הסיבה שמניית צים זינקה לפחות מהשווי במכירה

השווי של צים זינק אל פחות משווי העסקה בגלל החשש שזו לא תצא לפועל ● השגת האישורים הנדרשים לעסקה צפויה להימשך עוד חודשים ארוכים, והחששות כבר צפים על פני השטח

נשיא בית המשפט העליון, השופט יצחק עמית, ושר המשפטים יריב לוין / צילום: יונתן זינגל/פלאש 90, נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

בג"ץ ללוין: נמק מדוע אינך משתף פעולה עם נשיא העליון לצורך מינוי שופטים

בג"ץ דן היום בעתירה נגד שר המשפטים לוין, בה נטען כי הוא נמנע מלשתף פעולה עם נשיא העליון עמית ואינו ממנה שופטים ● השופט שטיין: "אנחנו בסיטואציה משברית מאוד; אם אין נשיא מחוזי, מה אני עושה עם טרוריסט, משחרר אותו ממעצר מינהלי?" ● השופט גרוסקופף: "התשובה של לוין שאין מינויים כי הוא לא מדבר עם עמית אינה קבילה"

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לפני ההצבעה על ביטולו בכנסת: האוצר הזמין קמפיין לפטור ממע"מ ל-150 דולר

בשבוע הבא יעלה להצבעה בכנסת הצו להרחבת הפטור ממע"מ בייבוא אישי לסכום של 150 דולר ● יחד עם זאת, במשרד האוצר מבקשים כבר להכין קמפיין למען יידוע הציבור בדבר העלאת סכום הפטור

סקוט ראסל, מנכ''ל נייס / צילום: SAP

מנכ"ל נייס: "ה-AI לא יחליף אותנו. אנחנו נרוויח מזה"

סקוט ראסל, שמסכם שנה בתפקיד, נשמע אופטימי אחרי שהחברה בניהולו עקפה את התחזיות ברבעון הרביעי של שנת 2025 ● חברת התוכנה שהייתה עד לא מזמן מהגדולות בבורסה, צופה צמיחה של 14%-15% בתחום הענן ● החברה יוצאת בתוכנית רכישה עצמית של מניות בהיקף של 600 מיליון דולר

ספינות במהלך תרגיל ימי משותף של איראן ורוסיה בדרום איראן / צילום: ap, Masoud Nazari Mehrabi/Iranian Army

עם 33 אלף כלי שיט: אם תגיע, המערכה בין איראן וארה"ב לא תתרחש רק באוויר

צי משמרות המהפכה ערך השבוע תרגיל צבאי במצר הורמוז, וסגר חלק מהנתיב שבו עוברים כ־30% מהסחר העולמי בנפט ● למול הנוכחות האמריקאית הגוברת באזור, בטהרן פועלים לחיזוק כוחות מעל ומתחת לפני הים באמצעות משמר מתנדבים, צוללות ננסיות ואוניות סוחר לאיסוף מודיעין

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בירידות; נייס זינקה ב-13%, אוויס נפלה ב-22%

נאסד"ק ירד ב-0.5% ● למרות הכנסות שיא, התואר שוולמארט איבדה לאמזון ● ענקית המיכון החקלאי דיר זויקה לאחר לאחר שהיכתה את תחזיות האנליסטים והעלתה את תחזית הרווח ●  מחירי הנפט עלו לרמתם הגבוהה ביותר זה חצי שנה ● מספר התביעות הראשוניות לדמי אבטלה צנח ב-23,000, הירידה החדה ביותר מאז נובמבר

איבד כמעט 10% בתוך שנה: מה ארה"ב רוצה מהדולר, ועד מתי זה עשוי להימשך

בעוד שהשוק רואה בצלילת הדולר התרסקות, דונלד טראמפ רואה בה הזדמנות ● למה הממשל האמריקאי מהמר על מטבע חלש, איך המלחמה באוקראינה דחפה את העולם לזהב, ולמה הליכה על החבל הדק שבין יצוא לאינפלציה היא הפיצ'ר החדש של הכלכלה העולמית

דודו רייכמן, סגן מנהל מחלקת לקוחות מוסדיים, אי.בי.אי / צילום: יח''צ

שתי המניות שהן "הזדמנות של פעם בכמה שנים"

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● דודו רייכמן, ממחלקת לקוחות מוסדיים בבית ההשקעות אי.בי.אי, מזהה הזדמנות בשתי ענקיות טכנולוגיה, בטוח שישראל תמשיך לתת תשואה עודפת על העולם, ומעדיף כאן את מניות הבנקים והנדל"ן ● עוד הוא מציע להתרחב למניות שבבים בשווקים מתעוררים, ולהתרחק מקמעונאות ותשתיות

טראמפ נואם במועצת השלום / צילום: ap, Mark Schiefelbein

טראמפ מרחיב את הדד-ליין לאיראן: "15 ימים זה המקסימום"

טראמפ בהצגת מועצת השלום:"חייבים להגיע עם איראן להסכם בעל משמעות" ● ישראל מאיימת על חיזבאללה: אם תצטרפו למערכה מול איראן, תחטפו מכה אנושה ● יועצו של יו"ר הפרלמנט האיראני: "מוכנים לעימות היסטורי" ● דיווח בלבנון: תושבים עוזבים את אזור ביירות מחשש להתערבות חיזבאללה במערכה ● עדכונים שוטפים

תחנת הכוח ''אורות רבין'' שבחדרה / צילום: Shutterstock

סוף עידן הפחם: הושגו היתרי פליטה ליחידות המזהמות בחדרה

כחלק מהמאמץ להפסיק את ייצור החשמל מפחם, שנחשב מזהם (ויקר) במיוחד, יחידות הייצור הפחמיות בתחנות הכוח של חברת החשמל עוברות בהדרגה לייצור בגז ● אלו אמנם רחוקות ביעילותן מתחנות כוח חדשות בגז, אך הן יפלטו פחות זיהום וכבר הותקנו עליהן סולקנים שמצמצמים אותו עוד יותר

ניקאש ארורה, מנכ''ל פאלו אלטו נטוורקס שנכנסת לבורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה חשפה: המועד שבו ענקית הטכנולוגיה תתחיל להיסחר בישראל

פאלו אלטו תחל להיסחר בבורסה כבר ביום שני הקרוב, ה-23 בפברואר ● החברה נסחרת בנאסד"ק בשווי של 123 מיליארד דולר, או 387 מיליארד שקל לפי השער הנוכחי ● מתי החברה צפויה להיכנס למדדים ומי עלולות לשלם את המחיר?

קופת חולים כללית / צילום: Shutterstock

ועדת הבדיקה של משרד הבריאות לקופ"ח כללית מתקרבת לפרסום מסקנותיה

ועדת הבדיקה שמינה משרד הבריאות לבחינת הממשל התאגידי בקופת חולים כללית תפרסם את מסקנותיה בשבועות הקרובים ● עדיין לא ידוע לאיזה כיוון הולכת הוועדה, אך משרד הבריאות דרש בעבר הגבלה משמעותי של תפקיד יו"ר הקופה יוחנן לוקר

אילוסטרציה: Shutterstock, Skydive Erick

רוצים לשמור על מוח חד? אלה השרירים שאתם צריכים לפתח

מחקרים מראים כי שרירים חזקים, וספציפית שרירי הרגליים, נמצאים במתאם עם קוגניציה משופרת באמצע ובסוף החיים – גם מעבר לקשר שלהם לכושר גופני אירובי