גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

שר האוצר כ"ץ הקפיץ את מניות הנדל"ן בבורסה בעד 13%

מדד ת"א 35 עלה ב-1.2%, ת"א 90 טיפס ב-1.3% ומדד הבנקים עלה ב-1.6% ● אינפימר המשיכה ליהנות מההסבה לתחום הקנאביס ● פסגות: "התוכנית הכלכלית אינה מכילה צעדים להאצת הפעילות הכלכלית, אלא נועדה בראש ובראשונה לתת לציבור אויר לנשימה"

הבורסה בת"א / צילום: איל יצהר
הבורסה בת"א / צילום: איל יצהר

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

האם התוכנית הכלכלית שהציגה הממשלה מספקת? מתי ואם בכלל המשבר יתגלגל לשוק הנדל"ן ומבט על הזהב שעלה לשיא של 9 וחצי שנים | דוח השווקים עם גיא בן סימון, הצטרפו לשידור החי »

16:00

יום המסחר הראשון לשבוע זה בשוק המקומי ננעל בעליות נאות בהמשך לתוכנית הממשלה לתמיכה המשק. מדד ת"א 35 עלה ב-1.2%, ת"א 90 טיפס ב-1.3% ומדד הבנקים עלה ב-1.6%.

חברות הנדל״ן רשמו קפיצה חדה בהמשך להודעת שר האוצר ישראל כ"ץ כי מס הרכישה למשקיעים יופחת מרמה של 8% לרמה של 5% בלבד. מדד ת״א נדל״ן עלה ב-2.8% ותת המדד ת״א בנייה זינק כ-5.6%. אאורה קפצה 13.3%, אזורים ודמרי רשמו זינוק של 13% ו-8.6% בהתאמה.

מנייתה של אינפימר זינקה ב-43% במחזור חריג בהמשך לזינוק בשבוע שעבר שמשלים לה עלייה של כ-600% מאז הודעתה על כניסה לתחום הקנאביס. 

וילאר בלטה בעלייה של 6.4%, מנייתה של בנק דיסקונט זינקה ב-4.1%, מיט טק זינקה ב-12.8%, לייבפרסון צנחה ב-6.5% נגד המגמה בשוק. 

מחזור המסחר בשוק המניות הסתכם ב-883 מיליון שקל.

15:00

מתחזקות העליות בבורסה בתל אביב שעה לנעילת המסחר. המדדים המובילים מזנקים ביותר מ-1% במחזור מסחר של 720 מיליון שקל, שנחשב מחזור גבוה יחסית לימי ראשון בשוק המקומי.

מדד ת"א 35 עולה ב-1.1%, ת"א 90 מטפס ב-1.8% מדד הבנקים עולה ב-1.5%.

שיכון ובינוי  מזנקת בכ-6%, ישראל קנדה  ב-5.7%, מטריקס  עולה ב-1.7% בהמשך לדיווח מהבוקר על רכישת השליטה בחברת המדפסות והמיכון המשרדי גסטטנרטק.

14:11

מתחזקות העליות בבורסה בתל אביב. מדד ת"א 35 עולה ב-0.95%, ת"א 90 מטפס ב-1.1% מדד הבנקים עולה ב-2.1%.

בזק  קיבלה את אישור משרד התקשורת לשדרוג מהירות הגלישה ל-200 מגה, כך נחשף ב"גלובס"

הממשלה תוכל לממן את התוספת התקציבית הכלולה במסגרת תכנית ההמשך של האוצר שהוצגה ביום חמישי, כך אמר היום נגיד בנק ישראל פרופ' אמיר ירון. להערכתו, ביצוע התכנית יגדיל את הגירעון התקציבי ל-13% השנה ו-7% בשנה הבאה.

אינפימר ממשכיה ליהנות מההסבה הצפויה לתחום הקנאביס ומזנקת במחזור חריג. המניה משלימה מהלך עליות מטאורי מהמתים של 600% בשבוע.

12:40

המסחר בבורסה בתל אביב מתנהל בעליות שערים בהמשך להצגת התוכנית הכלכלית של הממשלה לתמיכה במשק. מדד ת"א 35 עולה ב-0.8%, ת"א 90 מטפס ב-0.7% מדד הבנקים עולה ב-1.4%.

פועלים עולה ב-1.5%, לאומי בכ-1%, דיסקונט עולה ב-2% וטבע ב-2.4%.

מניית אינפימר  מזנקת ב-40%, ומשלימה זינק של כ-600% בשבוע על רקע כניסתה לתחום הקנאביס כשבכוונתה לרכוש את סטדי סטייס, חברה אמריקאית הפועלת בתחום. 

אורי גרינפלד, הכלכלן והאסטרטג הראשי של פסגות: "התוכנית הכלכלית אינה מכילה צעדים להאצת הפעילות הכלכלית במשק כמו השקעה בתשתיות, הכשרה תעסוקתית וכו' אלא נועדה בראש ובראשונה לתת לציבור אויר לנשימה כל עוד אנחנו חיים תחת שגרת אקורדיון הקורונה. בניגוד לתוכניות שהוצגו עד כה, ניתן בהחלט לומר שהפעם מטרה זו אכן מושגת. האם התוכנית הכלכלית תמנע מיתון עמוק? התשובה היא כמובן שלא. כמו תמיד, הכל יחסי וזה שהתוכנית תאפשר לציבור להחזיק את הראש מעל המים לא אומר שהים אינו סוער.

"הנחות שיעורי האבטלה ונתוני הביטוח הלאומי מביאים אותנו שההוצאה הצרכנית של השכירים מצטמצמת בכ-15% לעומת ערב המשבר. לגבי ציבור העצמאים אפשר להניח בשורה התחתונה, צמצום של ההוצאה הצרכנית בלפחות 30%. אם נוסיף לכך את ההנחה הסבירה לפיה השקעות חדשות זה לא משהו שעומד בראש מעייניו של הסקטור העסקי בימים אלו הרי שניתן להניח שהמיתון במשק יהיה עמוק גם אם התוכנית הכלכלית שהוכרזה תופעל במלואה", כתב גרינפלד.

11:20

נחלשות העליות בבורסה. מדד ת"א 35 עולה כעת בכ-0.2% בלבד לאחר עלייה של 0.8% בפתיחת המסחר. 

ירידות בולטות נרשמות במניות לייבפרסון, באטמ , בית שמש , דלתא ואנרג'יאן. 

בקרב המניות הקטנות בולטת מיט-טק  בזינוק במחזור גבוה, לאחר שהחברה דיווחה  על השלמת אבן דרך לאחר הצלחה בניסוי לפיתוח מדיה עבור גידול תאי גזע. 

10:00

עליות נרשמות בפתיחת שבוע המסחר בתל אביב, לאחר סגירה חיובית בוול סטריט ביום שישי. מדד ת"א 35 רושם עלייה של 0.8% ומדד ת"א 90 מתקדם ב-0.6%. 

עליות בולטות נרשמות במניות קבוצת דלק , וואן, בית שמש , אזורים, טבע וטאואר. 

ד"ר גיל מיכאל בפמן, הכלכלן הראשי של לאומי יחד עם דודי רזניק, אסטרטג ריביות בלאומי שוקי הון, מציינים במסגרת סקירתם השבועית של התפתחויות מאקרו כלכליות ושוקי הריביות והאג"ח כי "על רקע הפסימיות לגבי הצמיחה בישראל השנה, והאיטיות של ההרחבה הפיסקלית, בנק ישראל עלה מדרגה בהפעלת כלים מוניטאריים מרחיבים . נראה שגם בהמשך ייתן הבנק עדיפות לשימוש בכלים מוניטאריים כמותיים, שמיועדים להקל על תנאים האשראי והגדלת זמינות האשראי, זאת על פני שימוש בכלי הריבית".

אחת הדוגמאות הינה תכנית הרכישות באפיק בקונצרני; "שוק האג"ח הקונצרני נסחר במגמה חיובית, על רקע השקת תכנית הרכישות של בנק ישראל באפיק הקונצרני. במסגרת הצעדים המוניטאריים הנוספים שהוכרזו השבוע, בנק ישראל יתחיל לרכוש אג"ח קונצרני בשוק המשני. בהודעה מיוחדת נאמר כי מטרת התכנית הינה להבטיח את המשך פעולתו התקינה של שוק זה. מדובר בצעד שננקט על ידי בנקים מרכזיים אחרים בעולם. במקרה של ישראל, מדובר בפעילות רק בשוק המשני לעת עתה ולא פעילות בשוק הראשוני כפי שהושקה לאחרונה על ידי הבנק הפדרלי של ארה"ב. באמצעות מהלך זה, בנק ישראל יישא בחלק מן הסיכון שבשוק האג"ח הקונצרני והתקווה שמהלך זה, והשפעותיו בשוק, יתועלו באופן ברור לטובת ייצוב הסקטור העסקי הישראלי בתקופה מאתגרת זו".

יש לציין, הם אומרים, "כי ההתערבות של בנק ישראל בשוק האג"ח הקונצרני באה למרות שאין כשל שוק בשוק הקונצרני שדורש התערבות בנק ישראל. ההתערבות בשוק זה באה לשם סיוע למשק ובכדי לתמוך במתן האשראי לענפים השונים אשר מתממנים בשוק האג"ח הקונצרני. המהלך מיועד להגדיל את מעורבות המוסדיים בשוק, תוך משיכתם אל השוק ובכך להגדיל את זמינות המימון.  לסיכום המעורבות של בנק ישראל בשוק האג"ח הקונצרני בהחלט צפויה לספק רשת ביטחון לפחות בטווח הקצר. נראה כי רמת המרווחים צפויה להתייצב ואולי אף להמשיך ולרדת. עם זאת נראה כי בטווח בינוני מגמת המסחר בשוק הקונצרני תושפע בעיקר מהתפתחות התנאים הריאליים של הכלכלה המקומית".

09:15

הרוכשת של חברת גילת לוויינים  , קומטק מארה"ב, הגישה תובענה מעודכנת לבית המשפט בדלאוור, וכעת היא מבקשת שיצהיר כי אינה מחויבת להשלים את העסקה. זאת, על רקע "השפעה שלילית מהותית" (Material Adverse Effect) אשר לטענתה קיימת בעקבות התוצאות הפיננסיות החלשות של גילת, על רקע מגפת הקורונה. גילת ממשיכה להתנגד בתוקף לטענות קומטק ומאמינה שלא חלה שום השפעה שלילית מהותית וכי "התלונה של קומטק היא לא יותר מניסיון להימנע מהמחויבות החוזית שלה לרכישת גילת, בשל ביצועיה המדרדרים במהירות של קומטק".

07:05

שבוע המסחר בבורסה של תל אביב צפוי להיפתח במגמה חיובית, לאחר עליות שנרשמו בוול סטריט בסוף השבוע. 

מנגד, המשך התפשטות מגפת הקורונה והעלייה המתמדת במספר הנדבקים בארץ, לצד הביקורת וההפגנות נגד הטיפול של הממשלה במשבר והתוכנית הכלכלית שהציגו ראש הממשלה נתניהו ושר האוצר ישראל כץ, יעיקו על השוק. 

ביום שישי עלה מדד הדאו ג'ונס ב-368 נקודות, או 1.4%. מדד ה-S&P 500 טיפס ב -1%. מדד הנאסד"ק עלה ב-0.6% לשיא כל הזמנים, מובל על ידי אמזון ונטפליקס, שזינקה ב-8%.

מניות איי.אפ.אפ , אודיוקודס, נייס , פריגו, טבע  וטאואר  צפויות לעלות בשיעורים של עד 3% לאחר שחזרו מניו יורק עם פערי ארביטראז' חיוביים.

מנגד, לייבפרסון  צפויה לרדת לאחר שחזרה עם פער שלילי של כ-5%. 

ביום חמישי ננעל המסחר בבורסה בתל אביב בירידות, בהובלת מניות הבנקים והאנרגיה, מלבד מדד ת"א 90 שטיפס ב-0.2%. לירידות השערים גרמה התגברות חוזרת של משבר הקורונה בארץ, ובעקבותיה החלת מגבלות נוספות על הפעילות במשק.

מנגד, עליות שערים אפיינו את מדדי איגרות החוב הממשלתיות והקונצרניות. לעליות השערים תרמה הודעת בנק ישראל על תוכנית הרחבה מוניטרית נוספת, שבמסגרתה ירכוש לראשונה אג"ח קונצרני בסך של כ-15 מיליארד שקל.

בסיכום יום המסחר, מדד ת"א 35 השיל 0.55% מערכו, ומדד הבנקים איבד 2%. מדד ת"א גז-נפט איבד כ-2% מערכו. בסיכום שבועי: מדד ת"א-35 ירד בשבוע שעבר ב-3.1%, ומתחילת השנה ירד ב-19.1%. מדד ת"א-90 ירד השבוע ב-4.3%, ומתחילת השנה ירד ב-15%.

עוד כתבות

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה שלילית בתל אביב; מניות הביטוח והביטחוניות הובילו את הירידות

מדד ת"א 35 ירד בכ-0.4% ● הירידות בבורסות העולם התמתנו, לאחר שהנשיא טראמפ הצהיר כי לא ישתלט על גרינלנד בכוח ● הדולר נסחר סביב 3.15 שקלים ● אתמול הושלמה ההנפקה הראשונה השנה בת"א - רמי לוי נדל"ן ● ממשלת בולגריה נכנסת כשותפה ברישיון של ניומד אנרג'י ● המשקיעים בורחים מסיכון: מחירי הסחורות בשיא, ירידות חדות נרשמו באג"ח ובמטבעות הקריפטו

האם יהודים בארה"ב עדיין רצויים בבית הלבן?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: במשך שנים יהודים היו חלק מהפוליטיקה האמריקאית - כעת זה משתנה, מדינות האזור מעדיפות שלטון לא מתפקד באיראן מאשר כאוס, והאם "הקו הצהוב" הפך מאז הפסקת האש לגבול החדש של ישראל עם רצועת עזה • כותרות העיתונים בעולם

שליח וולט

האפשרויות שעומדות בפני וולט, אחרי האולטימטום של רשות התחרות

בוולט פועלים להפיג את חששות רשות התחרות, בזמן שמתנהל מו"מ בין הצדדים על התנאים שיאפשרו את חידוש הפטור מהסדר כובל ● מומחים מעריכים כי רשות התחרות תדרוש בין היתר הגבלות על איסוף המידע על התנהגות הצרכנים באפליקציה, ופיקוח על העמלות שוולט גובה מהסופרים המתחרים של הזרוע הקמעונאית שלה

מנכ''ל נטפליקס, טד סרנדוס / צילום: צילום מסך

הדוחות מראים: כדי להמשיך להוביל, נטפליקס חייבת את עסקת וורנר ברדרס

ענקית הסטרימינג רשמה ברבעון הרביעי של 2025 גידול בהכנסות וברווחים, אולם בוול סטריט ציפו ליותר ● בשוק מסבירים כי המשקיעים ממוקדים בין היתר בשאלה האם היא מסוגלת לשמור על צמיחה יציבה ובת קיימא, במיוחד על רקע ניסיון הרכישה השאפתני בתולדותיה

טל פרייפלד / צילום: יח''צ תאגיד כאן

אחרי עשור: סמנכ"לית הטלוויזיה של התאגיד טל פרייפלד מסיימת את תפקידה

טל פרייפלד הייתה ממקימי תאגיד השידור הציבורי, ובמסגרת תפקידה הייתה אחראית על "כאן 11", "כאן חינוכית" ו"מכאן" והובילה את התכנים הפופולריים של הערוץ - ובהם "קופה ראשית", "בואו לאכול איתי", "כראמל" ו"טהרן"

עבודות על כבל תת־ימי בחוף זיילנד שבהולנד / צילום: Shutterstock

מצור הסיבים האופטיים סביב ישראל מתהדק: אלו הסיבות

שלושה פרויקטים של כבלי תקשורת תת־ימיים תוכננו בשנתיים האחרונות לעבור בישראל ומשם לחצי האי ערב ומזרחה - ובכך, לייצר גשר של זרימת מידע בין אירופה לסעודיה ומדינות המפרץ ● אולם, בעקבות המלחמה, במקביל לאתגרים בירוקרטיים - המהלכים הוקפאו

וולט מרקט, תל אביב / צילום: Shutterstock

מכה לוולט: הפטור מהסדר כובל לא יחודש, עלולה להידרש למכור את וולט מרקט

הממונה על התחרות הודיעה לוולט כי לא תחדש את הפטור מהסדר כובל במתכונתו הנוכחית, והציבה לחברה תנאים חדשים שעליה לקבל בתוך חודש ● אם המו"מ בין הצדדים לא יגיע לכדי הסכמות, וולט תיאלץ למכור את פעילותה הקמעונאית

חנות של קרטייה בשאנז אליזה בפריז / צילום: Shutterstock

מחירי העתק, מכסי טראמפ וסדנאות היזע: האם מותגי היוקרה ייצאו מהבוץ ב-2026?

אחרי שנה של בלימה במכירות וסקפטיות מצד המשקיעים, סקטור אופנת העילית מחשב מסלול מחדש ● בזמן שמותגי ה-Ready-to-Wear הופכים נגישים יותר, וה"עשירים החדשים" מההייטק מחפשים יוקרה שקטה, מותגים כמו ברונלו קוצ'ינלי מוכיחים שהסוד טמון בשמרנות

דורון קימלוב בעל השליטה בתומר שיווק, עו''ד חגית רוס מברנע, ג'פה, לנדה ושות', אורי מור מייסד-שותף במור-לנגרמן קפיטל, ושלי מסילתי סמנכ''לית הכספים בסיפיה / צילום: יח''צ

חברת מזון נוספת בדרך לבורסה: תומר שיווק תמוזג לשלד סיפיה ויז'ן

יבואנית מוצרי המזון תומר שיווק חתמה על הסכם מחייב למיזוג פעילותה לתוך השלד בורסאי סיפיה ויז'ן, אשר בסופו מניותיה יחלו להיסחר ● פרופ' ציפי שטראוס משיבא תציג בדאבוס מודל חדש לאריכות ימים ● ומשרד עורכי הדין השלישי בגודלו בישראל, גולדפרב גרוס זליגמן, ממנה 10 שותפים חדשים ● אירועים ומינויים

אילו הרגלים קטנים עושים הבדל בבריאות שלנו? / צילום: Shutterstock

במעבדה בבר־אילן חוקרים מגלים איך תוכלו להאריך חיים עם שינוי אחד קטן

פרופ' יונתן רבינוביץ' הקים באוניברסיטה מכון מחקר לאריכות ימים ואיכות חיים, שמטרתו לבחון אילו שינויים בשגרת היומיום ישיגו את ההשפעה הכי גדולה על הבריאות לטווח ארוך ● למכון כבר יש תובנות ממחקרים הנוגעים לשתיית מים, שינה והליכה

לאיזה כיוון ילך השקל? / איור: גיל ג'יבלי

"הקשר לוול סטריט פחות מובהק": הגורמים החדשים מאחורי התחזקות השקל

באופן מסורתי, היה מתאם גבוה בין ביצועי מדדי המניות המובילים בארה"ב לשער הדולר־שקל ● מומחים מצביעים על כך שהקשר נחלש, וכי שורה של גורמים אחרים דוחפים להתחזקות השקל ● להערכתם: המוסדיים מפחיתים חשיפה למט"ח ופיזור השקעות גלובלי נרחב יותר מבעבר

שר המשפטים יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

בתי המשפט כבר מתחילים להטמיע את התיקון להלכת אפרופים

בתוך שבוע ניתנו שני פסקי דין ברוח התיקון להלכת אפרופים, הקובע כי ברירת המחדל בחוזים עסקיים היא כי הם יפורשו לפי לשונם ● באחד מהם נקבע כי "ללשון החוזה שמורה בכורה בהליך הפרשני"

מנכ''ל OpenAI סם אלטמן לצד מירה מואטי, לפני שהאחרונה עזבה את החברה / צילום: ap, Barbara Ortutey

הרומן נחשף, בכירים עזבו: הסטארט־אפ של יוצאת OpenAI מתקשה להתרומם

סטארט־אפ הבינה המלאכותית Thinking Machines Lab של מירה מוראטי, לשעבר בכירה ב־OpenAI, ניצב בימים אלה בעיצומו של גל עזיבות חריג ● ברקע: רומן בין מנהל לעובדת ודרישה לקחת חלק מסמכויותיה של מוראטי בחברה

שדה דב / צילום: גיא יחיאלי

כשנה לאחר שיווק הקרקעות: שישה מגרשים בשדה דב מתקרבים להיתר

הוועדה המקומית תדון בתוכניות העיצוב ל־1,700 יחידות דיור ● בין הפרויקטים: מגדלים של גינדי ומתחמי שכירות של פרשקובסקי ● המגרשים נהנים מלו"ז מהיר בזכות שיווק קרקעות נקי מבעיות

אסף רפפורט, מנכ''ל ומייסד שותף Wiz / צילום: עומר הכהן

מתקרבים לחתימה: קבוצה בראשות אסף רפפורט בדרך לרכישת רשת 13

בעל השליטה ברשת 13 במגעים מתקדמים עם קבוצת יזמי הייטק למכירתה ● הערכות: יזרימו כ-100 מיליון דולר בשלוש השנים הראשונות, ולגלובס נודע כי הושלמה בדיקת הנאותות

הפרויקט של רנט איט בשכונת הפרחים בקריית גת / צילום: מצגת החברה

למרות השוק הרותח: למה בוטלה הנפקת קרן הנדל"ן למגורים של נבחרת כוכבים

חרף הגאות בשוק ההנפקות ומעורבותם של אהרון פוגל, יובל כהן, משפחת יסלזון, כלל והפועלים, נסוגה רנט איט ממהלך לגיוס הון בבורסה ● בשוק תולים את הכישלון בעיתוי ההנפקה אבל גם בתחום השכרת הדירות שבו היא פועלת, הסובל מהריבית הגבוהה ● וגם: ההצלחה של צחי אבו

נטפליקס / צילום: Shutterstock

נטפליקס עקפה את הציפיות, אך המניה יורדת במסחר המאוחר. אלה הסיבות

נטפליקס דיווחה על הכנסות של 12.05 מיליארד דולר ועל רווח של 0.56 דולר למניה ברבעון הרביעי - שניהם מעט מעל הצפי ● מספר המנויים צמח ב־8% ל־325 מיליון ● היום שינתה נטפליקס את הצעתה לרכישת וורנר ברדרס באופן התשלום, וכעת היא מציעה שכל הסכום ישולם במזומן, וזאת כדי לסגור את הדלת להצעת פרמאונט

העיר עזה / צילום: ap, Jehad Alshrafi

תושבי עזה על הכוונה של בכירי חמאס להימלט לחו"ל: "שילכו לגיהינום, מושחתים"

חיל האוויר תקף במעבר הגבול בין סוריה ללבנון ● קטאר, טורקיה ושורה של מדינות מוסלמיות בהודעה משותפת: נצטרף למועצת השלום; בגרמניה מדווחים כי הממשלה מתנגדת להשתתפות ● דיווח: נשיא ארה"ב לוחץ על יועציו להציג תוכנית צבאית "מכריעה" באיראן; מאיים: אם איראן תנסה לפגוע בי, "נמחה אותה מעל פני האדמה" ● עדכונים שוטפים

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

ההסכמות בין ארה"ב לנאט"ו מקפיצות את וול סטריט

ה-S&P 500 עולה בכ-1.1% ● טראמפ ציין כי לא יטיל מכסים חדשים על אירופה ● האיחוד האירופי השהה את אישורו של הסכם הסחר עם ארה"ב ● נטפליקס מאבדת מעל 4%, לאחר שתחזיותיה לרבעון הבא אכזבו את המשקיעים ● מניית חברת המזון קראפט היינץ יורדת, לאחר דיווח כי ברקשייר האת'ווי עשויה למכור את כל 325 מיליון מניותיה בחברה ● מחיר הזהב קופץ במעל 2%

מיכל עבאדי-בויאנג'ו / צילום: איליה מלינקוב

עוד לפני שנכנסה לתפקיד החשכ"לית: אדלטק במכתב חריף נגד עבאדי-בויאנג'ו

לטענת אדלטק, כהונתה הקודמת של עבאדי-בויאנג'ו כיו"ר קצא"א וכיו"ר דוראד יצרה עימות אישי ועסקי עמוק, שמצדיק הסדר ניגוד עניינים רחב עם מינויה מחדש לתפקיד החשבת הכללית ● עבאדי: "ניסיונות שיטתיים להלך אימים, דוחה על הסף"