גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נעילה שלילית בת"א; פתאל זינקה ב-14.7%, רציו עלתה ב-8.5%

ת"א-35 ות"א-125 איבדו כ-0.1% ות"א-בנקים ירד ב-0.7% ● עליות קלות באירופה ופתיחה חיובית בוול סטריט ● מיטב דש: "ממשיכים להמליץ על חשיפה בינונית-נמוכה באפיק המנייתי ולהגביר מעבר לסקטורים מסורתיים יותר"

הבורסה בת"א / צילום: איל יצהר
הבורסה בת"א / צילום: איל יצהר

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

 

17:30

המסחר בבורסת ת"א ננעל במגמה שלילית, למרות שהתנהל רוב היום ביציבות. ת"א-35 ות"א-125 איבדו כ-0.1%. ת"א-בנקים ירד ב-0.7%. ת"א-90 עלה ב-0.1%.

פתאל  זינקה ב-14.7% ורציו  עלתה ב-8.5%. בזן  ונייר חדרה  הוסיפו 6%. מליסרון  הוסיפה 4%. אופקו  איבדה 4.3%, אמות  ירדה ב-2.4%. 

מחזור המסחר הסתכם ב-1.23 מיליארד שקל.

16:40

המסחר בבורסת ת"א מתנהל בשעה זו ביציבות. ת"א-35 ות"א-125 עולים בכ-0.2% ות"א-90 מוסיף 0.4%. ת"א-נפט וגז מזנק ב-2.85%. 

מליסרון , אנרג'יאן  ואלקטרה  בולטות בעליות בת"א-35. בירידות בולטות אופקו , מיטרוניקס  ומטריקס 

14:45

חברת קמהדע , המתמחה במוצרים מבוססי פלסמה, הודיעה היום על גיוס החולה הראשון בישראל למחקר פאזה 1/2 במוצר הנוגדנים (IgG) מבוסס הפלסמה שפיתחה כאפשרות טיפולית למחלת הקורונה.

גם חברת הביוטכנולוגיה פלוריסטם  עדכנה היום כי משרד הבריאות הגרמני אישר את פרוטוקול הניסוי שהציגה החברה לעריכת מחקר שלב II לבחינת היעילות והבטיחות של תאי PLX לטיפול בחולי קורונה במצב קשה עם סיבוך של תסמונת מצוקה נשימתית חריפה (ARDS). כ-40 מטופלים צפויים לקחת חלק במחקר, שהינו בהקצאה אקראית, מבוקר, רב מרכזי ובקבוצות מקבילות.

13:05

יציבות בבורסה. מחזור המסחר מסתכם בכ-485 מיליון שקל. בשוק המטבעות נחלש הדולר בכ-0.2% ונסחר סביב 3.40 שקלים והאירו מאבד מערכו כ-0.8% ונסחר סביב 4 שקלים לאירו. 

מניית פתאל החזקות בולטת גם היום בעלייה חדה ומשלימה קפיצה של 44% בחמישה ימי מסחר. 

11:09

נטייה לעליות בבורסה. מחזור המסחר מסתכם בכ-218 מיליון שקל. עליות בולטות רושמות מניות יוחננוף , בזן, אדגר ודלק קידוחים.

מנגד, ירידות בולטות נרשמות במניות אלוני חץ  ואמות, לאחר שהאחרונה דיווחה היום על ירידה חדה ברווחי הרבעון השני של השנה. 

קבוצת אלקטרה  עדכנה היום כי זכתה במכרז של 'החברה לפיתוח ירושלים' לביצוע עבודות תשתית בצומת הגבעה הצרפתית בירושלים, תמורת כ-470 מיליון שקל. 

כלכלני הראל פיננסים מציינים בסקירתם השבועית כי "החודשים האחרונים לימדו אותנו שלמרות הדרמות הכלכליות הגדולות, לא משנה באיזה גיאוגרפיה השקענו, אלא לאילו סקטורים נחשפנו . כך נרצה לשמור על פיזור רחב וחשיפה למספר חברות גדול תוך גיוון לשלל סקטורים בצמיחה ובניהם עבודה מרחוק, מחשוב ענן, למידה מרחוק, מסחר מקוון, סייבר ועוד. ניתוח התוצאות של עונת הדו"חות הכספיים מלמדת כי לא נכון להסתכל רק על תחום הטכנולוגיה אלא גם על סקטורים אחרים שמרוויחים מהמצב כמו חברות הציוד הרפואי - אחד הסקטורים הבולטים ביותר בצמיחה בהכנסות וברווחים ברבעון האחרון, סקטור שגם עלה בשבועות האחרונים יותר מרוב תתי הסקטורים מתחום הטכנולוגיה". 

10:00

יום המסחר בבורסה נפתח בעליות קלות במדדי המניות. רציו  רושמת עלייה חדה לאחר שהשותפות עדכנה הבוקר כי השלימה מימון מחדש של החוב הבנקאי שלה. זאת, באמצעות הלוואה דולרית חדשה ל -7 שנים בהיקף (מסגרת) של כ-650 מיליון דולר בריבית ליבור+3.5% (בדומה לגובה הריבית על הלוואה הנוכחית של רציו).

עוד בולטות בעליות חדות מניות פתאל החזקות , אוגווינד וקבוצת דלק. 

07:20

יום המסחר בבורסה צפוי להיפתח, ככל הנראה, במגמה מעורבת. זאת, לגם אחר שאתמול ננעל המסחר בבורסה בתל אביב במגמה מעורבת, כשמדד  ת"א-35 איבד 0.2%, ת"א-125 ננעל ללא שינוי ואילו ת"א-90 הוסיף 0.5%. 

1. יום המסחר העולמי נפתח במגמה מעורבת בבורסות אסיה, כשברקע למסחר ממשיכה להשפיע העלייה במתיחות בין ארה"ב לסין. במסחר בחוזים על מדדי בורסות ארה"ב נרשמות עליות קלות. 

אלכס זבז'ינסקי, הכלכלן הראשי של מיטב דש, מציין בסקירתו השבועית כי "הכל עולה" זאת ההגדרה למצב בשווקים, כאשר כל האפיקים - המניות, האג"ח הממשלתיות הריאליות והנומינאליות, הסחורות והאג"ח הקונצרניות רושמים עליות שערים. שום ידיעה כלכלית או פוליטית לא מצליחה לפגיע בשווקים מעבר ליום-יומיים. "לא בטוח שצריך לחפש איזה חוכמה נסתרת כשהשוק מתנהג בצורה כזאת שוק המניות נסחר במכפילי רווח גבוהים מאוד. גם כאשר לוקחים תחזיות הרווח לשנתיים או שלוש קדימה המכפילים של מדד S&P 500 עומדים ברמה הגבוהה ביותר מאז תחילת שנות האלפיים".

"אנו מעריכים שהשינויים בהובלה סקטוריאלית משקפים היערכות השווקים לאישור והפצת החיסון לקורונה בחודשים הקרובים. אירוע זה צפוי לגרום למעבר לסקטורים שפעילותם נפגעה בצורה החזקה ביותר מהמגפה כגון השירותים הצרכניים, סקטור התעשייה והפיננסיים. אנו ממשיכים להמליץ על חשיפה בינונית-נמוכה באפיק המנייתי ולהגביר מעבר לסקטורים מסורתיים יותר", כותב זבז'ינסקי.

2. המשבר הפוליטי בגין התקציב ידחה כנראה. ראש הממשלה בנימין נתניהו הסכים להצעת סיעת "דרך ארץ" של חברי הכנסת צבי האוזר ויועז הנדל לקידום החוק לדחיית תקציב המדינה, עד קריאה שנייה ושלישית. צעד זה יאפשר לליכוד ולכחול לבן לנצל את הזמן, במקביל לקידום החוק, להגיע לפתרון כולל של כל המחלוקות ביניהם כדי להבטיח תפקוד שוטף של הממשלה ולמנוע בחירות.

נגיד בנק ישראל פרופ' אמיר ירון קרא אתמול לממשלה להתעשת ולהעביר תקציב מדינה. בהתייחסות מיוחדת להתפתחויות האחרונות שמפרסם בנק ישראל אומר הנגיד כי "המשק הישראלי מתמודד בימים אלה עם קשיים ניכרים הנובעים מהתמודדות עם נגיף הקורונה והשלכותיו הכלכליות. השינויים במגמות התחלואה ובהתפתחותה בארץ ובעולם גורמים לאי ודאות רבה לגבי התפתחות התעסוקה, הכנסות העסקים ותקבולי הממשלה והוצאותיה. על רקע קשיים אלו ישנה חשיבות רבה ליציבות בהתנהלות הממשלה ולתהליך קבלת החלטות סדור, שיפחיתו את אי הוודאות שבפניה ניצבים משקי הבית, בתי העסק והגופים העוסקים בהתמודדות ישירה עם המשבר". הנגיד מוסיף כי "על הממשלה להתקדם מהר ככל הניתן בקביעת מתווה ברור לתקציב המדינה ולהחלטות הכלכליות האחרות הנדרשות בעת הזאת".

3. עונת הדוחות המקומית: היום יפרסמו דוחות החברות אמות  ומטריקס , ומחר צפויות לפרסם איי.אפ.אפ  ומליסרון. אמות הודיעה אתמול כי  שמעון אבודרהם מונה למנכ"ל החברה והוא ייכנס לתפקידו ב-1 בספטמבר. זאת, לאחר ש אבי מוסלר, מנכ"ל החברה ב-15 השנים האחרונות, ביקש לפני כחודש לסיים את תפקידו ולפנות לעיסוקים פרטיים. 

רשת יוחננוף  ממשיכה להתרחב. הרשת, שבשליטת איתן יוחננוף רוכשת חמישה סניפים מידי קבוצת יינות ביתן-מגה בתמורה ל-67.5 מיליון שקל. זאת, חודשים לאחר שהתפוצצה עסקה בין השתיים למכירת שני סניפים אחרים.

4. זירת המאקרו העולמית דלילה היום. באירופה יתפרסם ב-11:30 מדד ביטחון המשקיעים שצפוי לעמוד ברמה של 16- נקודות. 

5. בזירת הסחורות העולמית, הזהב פותח את השבוע עם עלייה של כ-0.5% לרמה של 2,040 דולר לאונקיה (חוזה לדצמבר). זאת, לאחר שבאמצע השבוע שעבר טיפס הזהב עד לשיא של 2,083 דולר לאונקיה ולאחר מכן נחלש על רקע מימושי רווחים. מתכת הכסף קופצת ב-2.2% לרמה של 28.13 דולר לאונקיה. הנפט מסוג ברנט נסחר בעלייה של 1.1% לרמה של 44.9 דולר לחבית. 

עוד כתבות

זום גלובלי / צילום: Reuters

השם החדש והמפתיע שעשוי להיכנס למועצת השלום

קים ג'ונג און משפיל את סגן ראש הממשלה ושולח מסר לקראת אירוע ענק • טראמפ מציע לאפיפיור להצטרף ל"מועצת השלום", למרות הביקורת נגדו • וההכרעה במשפט של רוצח ראש ממשלת יפן ● זום גלובלי, מדור חדש 

מטה פייפאל / צילום: Shutterstock, Michael Vi

פייפאל רוכשת את סימביו הישראלית בכ-150-200 מיליון דולר

פייפאל רוכשת את סימביו, ששוויה הוערך ב־2021 בכ־97 מיליון דולר ● החברה גייסה מאז הקמתה כ־30 מיליון דולר, והחלה לצמוח דווקא בשנות הקורונה ● סימביו מתמחה בחיבור בין מותגים בינלאומיים לרשתות קמעונאות בניהול מכירות דרופשיפינג

ליפ-בו טאן, מנכ''ל אינטל / צילום: אינטל

הציפייה הייתה בשמיים, אבל ההתאוששות של אינטל עוד רחוקה

אינטל רשמה בשבועות האחרונים עלייה פנומלית ובתי ההשקעות שדרגו את המלצת הקנייה שלהם למנייה ● אלא שעם פרסום התוצאות לרבעון הרביעי ההתלהבות נבלמה והמשקיעים קיבלו תזכורת למשבר הגדול בו מצויה החברה ● האם 2026 תהיה שנת המפנה?

עסקאות השבוע / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

"המוכרת הייתה לחוצה": בכמה נמכרה דירת 4 חדרים בשכונת יד אליהו בתל אביב?

דירת 4 חדרים בשטח של 80 מ"ר בשכונת יד אליהו בתל אביב נמכרה תמורת 2.4 מיליון שקל ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

עלי חמינאי / צילום: ap, Office of the Iranian Supreme Leader

דיווח איראני: "חמינאי עבר לבונקר תת קרקעי מחשש לתקיפה אמריקאית"

על רקע פריסת הכוחות של צבא ארה"ב במזרח התיכון, גורם איראני בכיר מזהיר: "אנו מקווים שהתגבור הצבאי הזה אינו מיועד לעימות ממשי" ● בחברת התעופה הצרפתית אייר פראנס החליטו להמתין עם ההחלטה הסופית לגבי ביטול הטיסות לישראל והערכת מצב סופית תתקיים היום ● דובר משרד ההגנה האיראני: "כוח הטילים של איראן גדל מאז מלחמת 12 הימים" ● חמינאי עבר לבונקר תת קרקעי, בנו קיבל לידיו את הניהול השוטף ● דיווחים שוטפים 

צחי ואפרת נחמיאס / צילום: ענבל מרמרי

המושבניק שהפך למלך חוות השרתים: צחי נחמיאס כבר שווה 5 מיליארד שקל

חברת הנדל"ן מגה אור של נחמיאס השלימה זינוק של 600% מהשפל ושווי מניותיו בה כבר מגיע לכ־5 מיליארד שקל ● גורם מרכזי לכך היה זיהוי מוקדם של הצורך בהקמת חוות שרתים ● כך, שלוש עסקאות ענק נתפרו בתוך פחות מחודשיים ושווי החברה קפץ במיליארדים ● וגם: המקורבים שמספרים האם נחמיאס מתחרט על ההרפתקה בדסק"ש?

ביקוש גבוה ברשתות. מבחר פוסטים של אספני דמויות ''חברים'' / צילום: צילומי מסך מפייסבוק

מי הם ה"קידולטס", ולמה הם מסתערים על הבובות של "חברים" במקדונלד'ס

מבוגרים וצעירים בגילאים שונים עסוקים כרגע בדבר אחד: השלמת סדרת הדמויות של כוכבי הסדרה "חברים", שמוענקות במתנה עם ארוחה במקדונלד'ס - ומוכנים גם להשקיע בכך מאות שקלים ● מומחים מסבירים מאיפה מגיע הטרנד, ולמה הוא תפס כל כך

בית המעצר בברוקלין בתחילת ינואר, בסמוך להגעת מדורו / צילום: Shutterstock

"גיהנום עלי אדמות": הצצה לכלא הידוע לשמצה שבו כלוא הרודן מוונצואלה

עברייני מין מפורסמים, נאשמים ברצח, ברוני סמים ונשיאים לשעבר: בית המעצר המטרופוליטני בברוקלין מאכלס שורת דמויות קצה, אך נודע בעיקר בשל תנאי כליאה קשים והזנחה מתמשכת ● "לא אנושי": כך נראה המקום שאפילו שופטים מהססים לשלוח אליו נאשמים

טיקטוק / אילוסטרציה: Shutterstock

הושלמה מכירת הפעילות של טיקטוק בארה״ב: כך זה יעבוד

חברת האם הסינית חתמה רשמית על העברת חלקים מפעילות טיקטוק לארה"ב, ובכך הסתיימה סאגה של שנים ● החשש בארה"ב היה שהממשלה הסינית תנצל לרעה נתונים רבים, וכעת נתונים אלו יאחוסנו בסביבת ענן מאובטחת ● טראמפ הודה לנשיא סין על ההחלטה: "הוא היה יכול לבחור בדרך אחרת, אבל לא עשה זאת"

KLM / צילום: Shutterstock

מחשש להסלמה: חברות התעופה שמבטלות טיסות עד יום ראשון

על רקע המתיחות הביטחונית חברות התעופה אייר פראנס ו-KLM הודיעו הערב על ביטול הטיסות לישראל במהלך סוף השבוע הקרוב ● מדובר בביטול של טיסות בודדות אך עלול להתרחב אם תימשך אי היציבות במזרח התיכון

ידין קאופמן / צילום: יח''צ תמורה

למד בישיבה, היה בן בית אצל אהרן ברק - והופך אופציות של חברות לתרומות במיליונים

"כמה שנים אחרי האינתיפאדה השנייה גייסתי קרן לסטארט־אפים ברמאללה. עזרנו בהקמה, והשקענו בחברות פלסטיניות. שום חברה לא שרדה" ● שיחה קצרה עם ידין קאופמן, מייסד קרן תמורה, שמתרימה אופציות מסטארט־אפים למטרות אימפקט

משקאות חורף מתובלים בפטריות בפילוסופ / צילום: נועם שלף

המבורגר מהמשובחים שבאו אל פינו: המסעדה הוותיקה חוזרת בגרסת דיינר

בית קפה שמארח הופעות, מוזיאון לאופנועים נדירים, מסלול פראי ומרחיב נפש ומסעדה ותיקה בגרסה עדכנית • ביקור בגושרים ובדפנה

דונלד טראמפ וראש ממשלת קנדה מארק קרני / צילום: ap, Evan Vucci

טראמפ מאיים במכס של 100% על קנדה אם תחתום על הסכם סחר עם סין

הנשיא מחריף את המתיחות עם קנדה, מכנה את ראש הממשלה קרני "מושל" ומאיים במכסים של 100% במידה ואוטווה תחתום על הסכם עם הסינים ● האיום של טראמפ מגיע שבוע לאחר שהציג עמדה מפויסת ואמר כי על קנדה להגיע לעסקה עם סין

ג'ילי סטאריי E-MI / צילום: יח''צ

83 ק"מ לליטר? ההבטחה של הקרוס-אובר הסיני החדש

לפלח הצפוף והפופולרי של רכבי קרוס־אובר עם הנעת פלאג־אין מצטרף מתמודד מבית ג'ילי - ג'ילי סטאריי E-MI ● יש לו ממדים מרשימים, תא נוסעים מרווח ומאובזר, מערכת הנעה מעודנת ומחיר תחרותי. האם נולד כאן להיט חדש?

פלטפורמת הרמוני של WIX / צילום: יח''צ

לא רק חזרה למשרדים: wix חוזרת גם לסופרבול, בהשקעה של מיליונים

אחרי הפסקה בת שש שנים, חברת Wix חוזרת לסופרבול, שנחשב לאחד מאירועי הפרסום הגדולים בעולם ● אסף גרניט מסביר לראשונה מדוע הצטרף כיועץ אסטרטגי לקרן ההון סיכון IL Ventures, ומידרג משקיעה במיזם ישראלי שמסייע לזרים המתגוררים בחו"ל למצוא בעלי מקצוע ● אירועים ומינויים

רשת החשמל בישראל מתקשה להדביק את הזינוק בביקושים / צילום: Shutterstock

שמש זה לא מספיק: המכשול המרכזי שתוקע את מהפכת החשמל הסולארי

אחרי שנים של הזנחה, רשת החשמל בישראל מתקשה להדביק את הזינוק בביקושים ואת קצב ההקמה של מתקנים סולאריים ● "אנחנו יודעים לרוץ הרבה יותר מהר מהרשת", אומר יזם בתחום, וברשות החשמל מודים ש"זה המכשול המרכזי היום" ● התוצאה: צוואר בקבוק תשתיתי שמאיים על התחרות במשק, על אמינות האספקה ועל המעבר לאנרגיה זולה ונקייה

כוחות צה''ל בעזה. ''זה קריטי להסתגל ולהשתנות תוך כדי לחימה'' / צילום: דובר צה''ל

"האסטרטגיה של חמאס היא להרוג את האנשים שלהם למען יח"צ"

החוקר הבריטי אנדרו פוקס צלל למערכה בעזה כדי לנתח את שדה הקרב המודרני ● בראיון לגלובס הוא עומד על הפער בין ההישגים הצבאיים לכישלון ההסברתי: "ישראל הופתעה מעוצמת התעמולה נגדה" ● מהסתגלות למנהרות ועד למהפכה הרפואית, פוקס בוחן את הלמידה של צה"ל תחת אש, ומזהיר: "חמאס לא מהווה איום כרגע, אבל הוא חוזר לשליטה מלאה"

הרובר הגדול והמתקדם ביותר של נאס''א נוחת במאדים. חוקר גיאולוגיה ומחפש סימני חיים, יולי 2020 / צילום: Reuters, NASA/Cover Images

שתי קריאות על החיים בעולמות אחרים: מצפה לנו הרפתקה שם בחוץ

לאחרונה ראו אור שני ספרים שצוללים לשאלות הגדולות של היקום ● בעוד האחד מתמקד באדם וסבור שיש לחשוב על מאדים כעל כוכב הלכת הראשון המאוכלס על ידי מכונות, השני מעדיף שרובוטים יחפשו אחר חוצנים בשבילנו

מטוס של דלתא איירליינס / צילום: דלתא איירליינס

החברה האמריקאית שמבטלת טיסות לישראל בגלל הסופה בארה״ב

חברת התעופה דלתא איירליינס הודיעה על ביטול טיסות בקו תל אביב-ניו יורק ● זאת על רקע סופה הפוקדת את צפון מזרח ארה"ב, והובילה לביטול של אלפי טיסות במדינה

קישוא בלדי / צילום: אסף קרלה

מי שהתגעגע ליד של רפי כהן, ימצא אותה בהרי ירושלים

מי שהתגעגע ליד של רפי כהן מ"רפאל" המיתולוגית ישמח לגלות את נורה שבקריית ענבים, שם הוא שף–מלווה שמחולל בה קסמים