גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הבריחה מעמק הסיליקון: בהייטק עברו לעבוד מהבית והעובדים נוטשים את סן פרנסיסקו

יוקר המחיה, הפקקים, ומחירי השכירות - במשך שנים עובדי ההייטק בעמק הסיליקון חלמו על עזיבה, אלא שהמחיר היה כבד מידי ● כעת, עם השינויים שהקורונה יצרה בעולם העבודה, רבים עושים רילוקיישן לבתים מרווחים יותר וזולים יותר מחוץ לעמק ● האם מטרופולין תל אביב הוא הבא בתור?

בתים ויקטוריאניים על רקע קו הרקיע של סן פרנסיסקו. עלות הדיור הגבוהה מבריחה את ההייטקיסטים / צילום: Marcio Jose Sanchez, Associated Press
בתים ויקטוריאניים על רקע קו הרקיע של סן פרנסיסקו. עלות הדיור הגבוהה מבריחה את ההייטקיסטים / צילום: Marcio Jose Sanchez, Associated Press

זה שנים שיש דיבורים על נטישה של עמק הסיליקון באזור מפרץ סן פרנסיסקו, בגלל יוקר המחיה המופרז והפקקים בדרך לעבודה. אך לפני מגפת הקורונה, המשמעות של בריחה מהאזור הזה הייתה גם עזיבת מקומות עבודה מהיוקרתיים והמכניסים ביותר באמריקה.

כעת יש סימנים שהבריחה הזאת החלה להתרחש. עמק הסיליקון, מוקד החדשנות האמריקאית, כבר לא יחזור לעצמו. חברות ההייטק מעניקות לעובדיהן יותר חופש לעבוד מרחוק ואלה רואים בכך אופציה להחליף מקום מגורים. האפשרויות החדשות שנפתחו יכולות לעצב מחדש לא רק את אזור המפרץ, אלא גם את הערים החדשות שאליהן עוקרים עובדי טק.

שני דברים אותתו לג'סטין תומפסון ולאשתו שהם לא היחידים שהחליטו לצאת מסן פרנסיסקו הקיץ. אחרי חמש שנים של מגורים בשכירות, הם החליטו לקנות בית של שלושה חדרי שינה בפיניקס.

הסימן הראשון היה כשבעל הדירה הציע להפחית את שכר הדירה ב־250 דולר בחודש אם הם יישארו עד אוקטובר (הם סירבו). והסימן השני היה כשתומפסון נכנס לבדיקת שיניים והודיע שזו תהיה האחרונה שלו, הרופא לא היה מופתע. "הוא אמר לי שפציינטים שלו אומרים את אותו הדבר כמעט כל יום", אמר תומפסון, שעובד בחברת ניתוחי נתונים.

גם המנכ"ל עקר לסיאטל

אלפאבית, החברה האם של גוגל, הודיעה בחודש שעבר שעובדיה לא יחזרו למשרדים לפחות עד קיץ 2021, בין היתר כדי שהם יוכלו לחתום על חוזי שכירות לשנה במקומות אחרים. פייסבוק הודיעה באחרונה שעובדיה יישארו בבית באותה תקופה. ענקית המדיה החברתית, שמעסיקה 52 אלף עובדים, מקווה לעבור לעבודה מרחוק בעשור הקרוב, וכעת היא מגייסת מנהל עבודה מרחוק. חברות נוספות, כולל טוויטר ו־Slack, כבר הודיעו שעובדיהן יכולים לעבוד מהבית לצמיתות.

מנכ"ל גוגל סונדאר פיצ'איי  / צילום: רויטרס

חברת אבטחת הסייבר "טאניום", שמשרדיה שוכנים באמריביל, קליפורניה, מול סן פרנסיסקו, הודיעה ל־1,500 עובדיה בסוף יוני שהם יכולים לעבוד מרחוק לצמיתות. מאז, 16% מכוח העבודה במטה טאניום ביקשו רשמית רילוקיישן או התעניינו בו, לפי דוברת של החברה. אפילו המנכ"ל, אוריון הינדווי, עקר לסיאטל בחודש שעבר.

כ־40% מעובדי פייסבוק התעניינו בעבודה מרחוק, אמר המנכ"ל מארק צוקרברג במאי. שלושה רבעים מהם אמרו שהם שוקלים לעבור למקום אחר.

מארק צוקרברג / צילום: shutterstock, שאטרסטוק

סקר על 371 עובדי הייטק מאזור המפרץ, שנערך במאי על ידי חברת ההשמה Hired, מצא ש־42% יעברו לעיר פחות יקרה אם המעסיק שלהם יבקש או יתיר מהם לעבוד מרחוק במשרה מלאה. סקר נוסף בסוף יולי של Blind מצא ש־15% מיותר מ־3,300 אנשי מקצוע באזור המפרץ שהשיבו לסקר עזבו את האזור מאז פרוץ המגפה, אם כי לא ברור כמה מהם רואים במעבר צעד זמני בלבד. מבין אלו שנשארו, 59% ישקלו רילוקיישן אם החברות שלהם יאפשרו זאת.

מחירי הנדל"ן צונחים

אומנם מוקדם מדי לקבוע את היקף העזיבה נטו של עובדי טק את אזור המפרץ, אך היא כבר משפיעה על מחירי הנדל"ן. דמי השכירות יורדים לראשונה מזה שנים. השכירות החציונית של דירת חדר שינה אחד בסן פרנסיסקו בחודש יולי ירדה ב־11% בהשוואה ליולי 2019, לפי אתר מודעות ההשכרה Zumper, שניתח 11 אלף מודעות בעיר ובכמה אזורים סמוכים.

בקופרטינו, ביתה של אפל, ובמאונטן וויו, הבית של גוגל, השכירות החציונית לדירת חדר שינה אחד (במונחים ישראלים, שני חדרים) ירדה ביותר מ־15%.

"רוב אנשי ההייטק באזור המפרץ לא מתכננים לעזוב אותו, אבל יש רוב משמעותי מספק שמזיז את המחירים", אמר מנכ"ל Zumper, אנתמוס ג'ורגיאדס. "השנה זו הפעם הראשונה שהשינוי הזה התממש".

בעוד שהמגפה האטה או תקעה את עליית השכירות בכל ערי ארה"ב, סן פרנסיסקו היא מקרה חריג, אמר ג'ושוע קלארק, כלכלן בשירות חיפוש הנדל"ן Zillow. דמי השכירות בעיר ירדו לראשונה מאז שהפירמה הזו החלה לעקוב אחריהם ב־2014.

השלכות על כל המגזר

אלו שעוזבים את האזור לצמיתות מציינים מגוון של סיבות, אך עלויות הדיור הגבוהות נוטות להיות בראש הרשימה. בשנים 2019־2009, המחיר החציוני של בית באזור המפרץ כמעט שילש את עצמו לכמיליון דולר. אפילו מיטת קומותיים בדירה עם חמישה דיירים אחרים יכולה לעלות מעל 1,300 דולר בחודש בשכירות.

האזור הזה יקר גם בתחומים נוספים. משלוח של צ'יזברגר וצ'יפס יכול לעלות בקלות 25 דולר. גביע גלידה עולה שבעה דולר. לפני המגפה, חוגים במכוני כושר יוקרתיים עלו 30 דולר לפגישה.

לעזיבה גדולה של עובדי ההייטק יהיו השלכות משמעותיות על המגזר זה, על אזור המפרץ ועל ערים אחרות בארה"ב שמנסות למשוך כוח אדם טכנולוגי, אומרים אנליסטים.

סורבין סינג, בת 30, עברה מיוסטון לסן פרנסיסקו לפני שש שנים, לעבודה בחברת הייטק גדולה. נדרשו לה בערך שלוש שעות ביום של נסיעה מהצד המערבי של העיר אל מטה החברה שלה בעמק הסיליקון וחזרה. כמו עובדי הייטק רבים, היא עבדה בישיבה באוטובוס שהחברה סיפקה.

היא נהתנה מהעבודה במטה, שהפינוקים בו כללו ארוחות חינם, פעילות כושר גופני באמצע היום ותחושה חזקה של קהילה. אך כשהקורונה הגיע לקליפורניה במרץ, היא הייתה ביוסטון לחתונה של בן משפחה, וכבר לא חזרה. כשהחברה פתחה את האפשרות של עבודה מרחוק, היא ביקשה לעבור ללוס אנג'לס. היא הסכימה להפחתת שכר, אך היא משוכנעת שזה שווה לה יותר גם מבחינה כלכלית וגם מבחינת איכות החיים הגבוהה יותר שתהיה לה באל.איי.

המעבר מלווה בקיצוצי שכר

"בסן פרנסיסקו אין מרחב מגורים נורמלי. יש תמיד אלמנט מוזר", אומרת סינג. "אין לך ארון או מדיח כלים - או שאין חניה".

כמו סינג, רבים מאלו שעוזבים את אזור המפרץ צריכים לספוג קיצוץ שכר. חברות כמו פייסבוק ו־Slack הודיעו שרילוקיישן ישפיע על שכר העובדים. דוברת של טוויטר מסרה שהחברה בודקת עדיין את מדיניותה אך יש לה "גישה תחרותית לתשלום לפי מיקום". אך עובדים רבים מציינים שגם שכר נמוך יותר קונה יותר במקומות אחרים.

אמילי פורטנר אומרת שהמשכנתה על הבית בשטח 210 מ"ר שהיא ובעלה קנו בחודש שעבר בדרהם, צפון קרוליינה, נמוך ב־1,500 דולר משכר הדירה שהם שילמו בברקלי בשטח של פחות מחצי מזה. פורטנר, בת 32, שעובדת באסטרטגיית תכנים בטוויטר, ובעלה, שעובד ב"פיטביט", הסכימו שניהם לקיצוצי שכר. אבל מלבד עלויות הדיור המופחתות, הם גם לא יצטרכו להוציא כסף על נסיעות לעבודה, או לשלם לדוגי־סיטר שיוציא את כלביהם מהבית. גם מיסי ההכנסה והקנייה בצפון קרוליינה נמוכים יותר.

פורטנר ובעלה נהגו ליהנות מהאמנות, התרבות והמסעדות בסן פרנסיסקו, אבל כל הדברים שהם אהבו בעיר מוגבלים בחודשים האחרונים על ידי הקורונה, ולא ברור מתי הם יכלו לחזור אליהם. "זה גרם לנו לחשוב ברצינות על למה רצינו להיות כאן מלכתחילה", היא אמרה.

מגמה הפוכה בסן פרנסיסקו

חיימה קונטררס, בן 41, קיבל לאחרונה עבודה חדשה בחברת סטארט-אפ בקליפורניה. אחרי 14 שנות עבודה באזור המפרץ, כולל ב-Airbnb וב-"אובר", הוא החליט במהלך המגפה לעבור קרוב יותר למשפחתו, וקנה דופלקס דו־משפחתי בראסין, וויסקונסין, ב־160 אלף דולר. כעת, כשהוא לא נשוי ובלי ילדים, הוא מתכנן להשכיר קומה אחת. מאחר שהוא התקבל לעבודה כעובד מרחוק, שכרו לא ישתנה כשהוא יעבור לוויסקונסין. "אני אחיה כמו מלך", הוא אמר.

בדנבר, פיניקס ואוסטין, בתים נמכרים בקצב מואץ בחודשים האחרונים, לפי Zillow. ברמה הארצית, מחיר הבית החציוני עלה ב־6.6% בשנה שהסתיימה ב־1 באוגוסט, בעוד שבסן פרנסיסקו המחירים ירדו בכ־5%.

כמה מאלו שעוזבים את העיר לא עוברים רחוק. הדבר הביא למשל לעלייה בדמי השכירות בסקרמנטו, במרחק כ־150 ק"מ מסן פרנסיסקו. במחוז מארין, מעברו השני של גשר גולדן גייט, המחיר החציוני לבתים צמודים עלה ביוני ב־5% מ־2019, לפי השמאי המחוזי. אין שם הרבה דיור למכירה וסוכני נדל"ן אומרים שהמגפה גרמה למלחמות מחירים. "זה מטורף כעת", אמרה ג'ניפר פלה־פירקינס מסותבי'ס ריאלטי. "כל הקונים שלי מתוסכלים מאוד".

ומצדו השני של גשר המפרץ, באוקלנד, הביקוש לבתים פרטיים עולה על ההיצע, אומר טיילור מאר, כלכלן ב־Redfin. "השוק של אוקלנד מתאושש הרבה יותר חזק מסן פרנסיסקו", לדבריו.

75% מעובדי פייסבוק שמתעניינים בעבודה מרחוק שוקלים לעבור דירה

42% מעובדי עמק הסיליקון יעברו לעיר פחות יקרה אם יתאפשר להם לעבוד מרחוק

15% מעובדי עמק הסיליקון עזבו את המפרץ מאז פרוץ המגפה (אך אולי ישובו אחריה)

11% ירידה בשיעור השכירות החציונית של דירת חדר בסן פרנסיסקו ביולי בהשוואה ל־2019

15% - ירידה בשיעור השכירות החציונית של דירת חדר בקופרטינו (סביבת אפל) ביולי בהשוואה ל־2019

נתונים: פייסבוק, Zumper, Blind, חברת ההשמה Hired

עבודה מרחוק: ה"גיים צ'יינג'ר" בשוק הישראלי | 
דעה עמרי זרחוביץ' 

מי שרוצה לגור בפריפריה ולעבוד בתעשיית ההייטק המקומית יתקשה לעשות זאת - קרוב ל-80% מהמשרות מרוכזות במרכז הארץ. המשמעות ברורה - מי שגר מחוץ למרכז נהנה מפחות משרות בעלות פריון ושכר גבוה.

קובעי המדיניות מנסים במשך שנים לשנות זאת, אבל הם מתמודדים עם "בעיית הביצה והתרנגולת" - עובדים פוטנציאליים לא עוברים לגור בפריפריה מכיוון שאין משרות, והחברות לא פותחות שלוחות מחוץ למרכז כי אין עובדים. יש בתעשייה גם כאלו שחושבים שהריכוז במרכז הוא הכי נכון לתעשייה, מפני שתחלופת העובדים והמעבר שלהן בין החברות תורם להתפתחותן.

אולם יכול להיות שהפתרון למצבה של הפריפריה הגיע דווקא מהקורונה ומהמעבר לעבודה מרחוק. חברת לייבפרסון, למשל, הודיעה שהיא סוגרת לגמרי את המשרדים שלה. חברות רבות אחרות מדברות על מודל היברידי, שבו העובדים יגיעו למשרדים בין פעם לשלוש פעמים בשבוע. כאן טמונה ההזדמנות. עובדים כבר לא יהיו חייבים לגור בין חדרה לגדרה והם יוכלו לגור בגליל או בנגב, ולעבוד בחברות שהנהלתן יושבת במרכז הארץ.

יש בכך אתגרים, וחברות יצטרכו ללמוד להתנהל ולנהל עובדים בלי להיות באותו מרחב פיזי והן יצטרכו גם למצוא תחליף ל"שיחות הברזייה", אך אם ישכילו לעשות זאת - העבודה מרחוק יכולה להיות גורם שישנה את הכלכלה והחברה הישראלית כולה. זה יגדיל את שוויון ההזדמנויות, ישפיע על הבחירות של אנשים איפה לגור, ישנה את מפת המסחר ובהתאם גם יגדיל את ההכנסות של רשויות מקומיות בפריפריה ויחזק אותן. זה ייקח כמה שנים, אבל כבר עתה צריך להסתכל על תעשיית ההייטק באופן הזה, ולתכנן מדיניות בהתאם.

עוד כתבות

5,000 דולר לפליט: המצרי שמגלגל מיליונים על חשבון תושבי עזה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ארה"ב וסעודיה קרובות מתמיד להסכם, גם בלי ישראל, אסמעיל הנייה כבר כמעט שבועיים באנקרה, במצרים עושים מיליונים מפליטים בעזה וארה"ב משלבת טכנולוגיה ישראלית בנגמ"שים ● כותרות העיתונים בעולם 

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock, הטוויטר של סם אלטמן

"רעידת אדמה": מי עומד מאחורי צ'אט ה-AI שמטריף את הרשת

מודל בינה מלאכותית אנונימי צץ ברשת וגרר חרושת שמועות לגבי העומדים מאחוריו ● המומחים נלהבים מיכולותיו, בהן התמודדות עם שאילתות שמודלים אחרים מתקשים איתן ● ההשערות בענף: זו הכנת קרקע לשיתוף פעולה בין OpenAI לאפל או "הטרלה" של אילון מאסק

זירת החיסול של חסן מהדווי בדמשק, סוריה / צילום: ap, Omar Sanadiki

דיווחים בסוריה: לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - ישראל תקפה בדמשק

למרות האופטימיות המצרית, חמאס טרם השיב להצעה ובכיר בארגון הטרור הצהיר כי "עמדתנו שלילית" ● לפיד לשר החוץ האמירתי: "הדבר החשוב ביותר - השבת החטופים הביתה" • תא"ל שלומי בינדר ימונה לתפקיד ראש אגף המודיעין ותא"ל אבי בלוט ימונה לתפקיד מפקד פיקוד מרכז • עדכונים בולטים

גרינפלד אורי / צילום: איל יצהר

הכלכלן והאסטרטג אורי גרינפלד מצטרף לקבוצת אגם לידרים

גרינפלד, כיהן בתפקיד האסטרטג הראשי של פסגות במשך כעשור ● גרינפלד: "זוהי דרך חדשה ומבטיחה עבורי, אגם לידרים בעלת מוניטין רב שנים בתחום הפנסיוני והפיננסי"

במה העשירים משקיעים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

לא מתלהבות ממניות: כך המשפחות העשירות מנהלות את הכסף שלהן

מחקר של ג'יי פי מורגן בחן את דפוסי ההשקעה של משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● המשפחה העשירה הממוצעת משקיעה בעיקר בנכסים לא סחירים, משלמת 6 מיליון דולר בשנה על ייעוץ השקעות, ומצפה לתשואה של כ־11% בשנה

מה הפיל את מטבע הביטקוין? / צילום: Shutterstock

צניחה של 22% מהשיא: מה הפיל את מטבע הביטקוין באפריל?

מספר אירועים טלטלו את מטבע הקריפטו הגדול בעולם בחודש אפריל ● התחממות האינפלציה בארה"ב, גזר הדין של מנכ"ל בייננס לשעבר ואירוע החצייה הן רק חלק מהם ● מה הוביל לנפילת מטבע הקריפטו הגדול, ומי עוד מושפע מכך?

עבודות על הקו הירוק של הרכבת הקלה / צילום: בר לביא

הזרים נרתעים, והמכרז להפעלת קווי הרכבת הקלה הבאים בסכנה

לאחר שנדחה מספר פעמים בגלל המלחמה, במשרדי הממשלה שוקלים לבטל את מכרז ההפעלה של הקווים הירוק והסגול, ולהעביר את המלאכה לזכייניות ההקמה ● הסיבה: חשש חברות בינלאומיות מאי־ודאות בישראל

דני דנון, הליכוד / צילום: דפי הירשפלד

האם בשנה האחרונה נהרגו יותר מ-140 עובדי סיוע הומניטרי ברחבי העולם?

איך סופרים כמה עובדי סיוע הומניטרי נהרגים ברחבי העולם? זה מורכב ● המשרוקית של גלובס

סניף של שופרסל / צילום: Shutterstock

רגע אחרי פסח: שופרסל שלחה לכ-100 עובדים מכתבי פיטורים

לא מדובר בהפתעה מבחינת העובדים, שלא מעט מהם תיארו בתקופה האחרונה כי הם חוששים למשרותיהם אחרי כניסתם של האחים אמיר ● רק אתמול הודיע המשנה למנכ"ל שופרסל ניצן גולדברג על עזיבתו את החברה

גדי מזור, מנכ''ל BioCatch / צילום: Zelazny

בדרך להנפקה? השליטה בחברת ההייטק הישראלית ביוקאץ׳ נמכרת לפי שווי של 1.3 מיליארד דולר

קרנות ההון סיכון האמריקאיות ביין קפיטל ומאבריק ונצ'רס מכרו מניות בחברת ההייטק הישראלית ביוקאץ' בהיקף המתקרב ל-750 מיליון דולר ● את המניות רכשה קרן הפרייבט אקוויטי פרמירה בעסקה ששיקפה לחברה שווי של 1.3 מיליארד דולר ● לפי הערכת גלובס, ביוקאץ' מועמדת להנפקה ישראלית בנאסד"ק במהלך השנתיים הקרובות

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

"בעוד שנה נהיה בקטסטרופה": התחזית הקשה של יגאל דמרי

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● חצי שנה לפרוץ המלחמה, היזם יגאל דמרי מסביר מדוע שוק הנדל"ן בנגב דווקא פורח ● הוא מעריך כי היקפי הבנייה בפרויקטים של התחדשות עירונית הגיעו לשיא, וסבור שהחרם הטורקי לא ישפיע במידה מהותית על השוק ● כמה באמת שווה הקרקע של חנן מור בשדה דב לפי ההצעה שהגיש, ולמה הוא מקפיא בינתיים את הפרויקט שלו בבבלי

נתב''ג. חברות התעופה הבינ''ל מהססות לשוב לפעילות / צילום: Reuters, Nir Keidar

מבנגקוק ועד טורנטו: אפשרויות הטיסה מצטמצמות במיוחד לשורה של יעדים

יונייטד איירליינס הודיעה השבוע על דחייה נוספת בהפעלת הקו לארה"ב, והיצע הטיסות הישירות ליעדים רחוקים נותר כמעט בבלעדיות בחברות התעופה הישראליות ● ובזמן שהמחירים ממריאים, בענף חוששים: "אין פוטנציאל להגברת הטיסות הישירות עד שהתמונה תתבהר"

תיירים באקרופוליס, יוון. יחס החוב־תוצר במדינה הגיע ב־2023 לרמה הנמוכה ביותר מאז 2010 / צילום: Reuters, Beata Zawrzel

הפתעה כלכלית באירופה: מדינות ה"פריפריה" מובילות את הצמיחה ביבשת

כלכלות דרום אירופה רשמו צמיחה מהירה ב־2023, בעוד שגרמניה וצרפת התכווצו, ובכך הפכו את המגמה ביבשת ● איטליה, ספרד, פורטוגל ויוון מצליחות לצמצם את החובות שצברו במשבר 2008 ובקורונה, אך מומחים טוענים כי כדי לשמר את השגשוג דרושים שינויים מבניים

גבינת סקי של שטראוס. צפויה להתייקר בקרוב

גל העלאות המחירים נמשך: שטראוס וגד מייקרות את מוצרי החלב

אחרי תנובה וטרה, גם שטראוס מודיעה כעת על התייקרות בחלק ממוצרי החלב הלא מפוקחים בשיעור של כ-1.6% ● בין היתר מדובר על גבינת סקי, שמנת להקצפה וחלב יטבתה ● העלאת המחירים תיכנס לתוקף ב-19 במאי ● גם מחלבות גד הצטרפו לגל העלאות המחירים, והודיעו על העלאת מחירים בשיעור ממוצע של 3.5% החל מ-16 במאי

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Shakh Aivazov, Jacquelyn Martin)

ביידן צולל לשפל חדש, והמוני גיאורגים יוצאים לרחובות להתנגד ל׳חוק הרוסי׳

ג'ו ביידן מוסיף לשקוע ● הריבית בארה"ב לא תרד, והמשכנתאות יעלו ● גיאורגיה לוחמת נגד מהפכה משפטית ● פדרו סאנצ'ס עושה בית ספר לראשי ממשלות, ופקיסטן אומרת למשתמטי מס: אין כרטיס SIM בלי מסים

מגרש מכוניות למכירה, נמל אשדוד / צילום: Shutterstock

צ'רי חדשה וחשמלית בדרך לישראל, והמסים מענף הרכב בשיא היסטורי

הסכום הממוצע של מס קנייה מרכב נוסעים חדש זינק ב-12.6% לעומת שנת 2022 ● מותג הפרימיום Exlantix של צ'רי בדרך לישראל, וכך גם הקרוסאובר של KGM הקוריאנית ● ועוד חדשות מענף הרכב

מטוס של וויז אייר / צילום: Shutterstock, Petr Leczo

חברת הלואו קוסט היחידה שפועלת כעת בישראל מבטלת טיסות

וויזאייר מבטלת טיסות מישראל למספר יעדים קרובים ● חברת הלואו קוסט ההונגרית לא הודיעה רשמית על ביטול הטיסות - אך בשעות האחרונות נוסעים התבשרו על ביטולים לטיסות לאיי יוון וליעדים קרובים נוספים ● רינאייר צפויה לחזור עם פתיחת טרמינל 1, ואיזי ג'ט רק בסוף עונת הקיץ הקרובה

בורסת וול סטריט / צילום: Shutterstock

למכור את המניות בחודש מאי ולצאת מוול סטריט? זה מה שההיסטוריה מלמדת

האם נכנסו לחצי השנה הגרועה של השנה, וזה הזמן לצאת משוק ההון עד אוקטובר? לא בטוח ● אנליסטים בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה הוותיקה "Sell in May and go away" ● ולמה הנפילה של אפריל לא מפחידה אותם?

מפגינים באוניברסיטת קליפורניה, השבוע / צילום: Reuters, Aude Guerrucci

ניצולי ה־7 באוקטובר תובעים את מובילי המחאות בקמפוסים בארה"ב: "זרוע של חמאס"

אזרחים ששרדו את הטבח ביישובי הדרום, הגישו השבוע לבית המשפט המחוזי בווירג'יניה תביעה נגד ארגוני המחאות בארה"ב, בטענה לקשר ביניהם לחמאס ● בין היתר, צוין כי ראשיהם היו חברים בארגוני טרור ואף הכינו מסמכי תעמולה נגד ישראל, בטרם התרחש הטבח

מנכ''ל SMCI, צ'ארלס ליאנג, מנכ''ל אנבידיה, ג'נסן הואנג, מנכ''לית AMD, ליסה סו / צילומים: רויטרס - Jonathan Ernst, Mark Lennihan ,AP, Chiang Ying-ying

דוחות חברות השבבים חושפים את האתגר הגדול של הסקטור הלוהט בוול סטריט

השבוע פרסמו שתי חברות שבבים גדולות, AMD ו-SMCI, את התוצאות הכספיות שלהן ואיכזבו את המשקיעים ● בתגובה לדוחות, מניות שתי החברות צללו בחדות במסחר בוול סטריט יחד עם אנבידיה שנסחרת בירידות ● מומחים מסבירים: "יש ביקוש והשקעות של חברות גדולות, אבל ההכנסות לא מתרוממות"