גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מייסד ומנכ"ל נטפליקס: "בעבודה מרחוק אין שום דבר חיובי. נחזור 12 שעות אחרי שיאושר חיסון"

ריד הייסטינגס, מייסד ומנכ"ל משותף של נטפליקס, מסביר בראיון ל"וול סטריט ג'ורנל" מדוע עבודה מהבית היא קשה יותר, מצדיק את תרבות הכנות הקיצונית בחברה ומגלה איזה שחקן היה רוצה שיגלם אותו אם נטפליקס תסריט את ספרו החדש

ריד הייסטינגס, מייסד נטפליקס / צילום: Edgard Garrido, רויטרס
ריד הייסטינגס, מייסד נטפליקס / צילום: Edgard Garrido, רויטרס

כמייסד וכמנכ"ל משותף של נטפליקס, ריד הייסטינגס עיצב מחדש את האופן שבו אנשים צופים בטלוויזיה, וגם את האופן שבו פועלת תעשיית הבידור.

כשהוא השיק את נטפליקס יחד עם מארק רנדולף ב-1997, כשירות השכרת די.וי.די בדואר, הייסטינגס כבר תפס שהאינטרנט יהיה העתיד של הפצת בידור. בהתחלה הפוקוס היה על סרטים ותוכניות טלוויזיה ישנים שהאולפנים בהוליווד שמחו למכור, ואחר כך על תוכניות מקור כמו "בית הקלפים" ו"דברים מוזרים". ענקית הסטרימינג בנתה בסיס מנויים עולמי של קרוב ל-200 מיליון משקי בית ברחבי העולם.

לאורך הדרך, בנה הייסטינגס תרבות תאגידית ייחודית - רצחנית בעיני כמה אנשים. החברה עודדה עובדים לקחת סיכונים גדולים, בדרך כלל ללא אישור שרשרת של בוסים, ולתקשר בכנות בוטה. הבכירים התמודדו עם מה שנקרא "מבחן ההשארה", שבו הם שואלים את עצמם: אם עובד קיבל הצעת עבודה במקום אחר, האם אני אלחם כדי שהוא יישאר שלי? אם התשובה היא שלילית, העובד מפוטר.

בספרו החדש, No Rules Rules: Netflix and the Culture of Reinvention" ("כללים בלי כללים: נטפליקס ותרבות ההמצאה מחדש"), הייסטינגס משווה בין עבודה בנטלפיקס לחברות בנבחרת ספורט: להיות מסולק זה מאכזב, אבל לא בושה. אחת הסיסמאות של נטפליקס היא "להבדיל מחברות רבות, אנחנו מתאמנים. ביצוע הולם מקבל חבילת פרישה נדיבה".

הייסטינגס שוחח בווידאו עם "וול סטריט ג'ורנל" מחדר השינה של בנו, בבית המשפחה בסנטה קרוז, קליפורניה. הנה קטעים נבחרים מהראיון.

ארבעה ימים במשרד, אחד בבית

אילו אלמנטים של תרבות נטפליקס קשה יותר לקיים כעת, כשעובדים רבים כל כך מועסקים מהבית?
"קשה יותר לדון ברעיונות כעת".

האם ראית יתרונות כלשהם בעבודה מהבית?
"לא. אני לא רואה שום דבר חיובי. העובדה שאי אפשר להתכנס יחד במציאות, בייחוד בקנה מידה בינלאומי - זה דבר שלילי טהור. אני מתרשם מאוד מההקרבה של אנשים". 

צופים שחברות רבות יעברו למודל של עבודה מהבית גם אחרי משבר הקורונה. מה אתה חושב על זה?
"אם הייתי צריך לנחש, שבוע העבודה של חמישה ימים יהפוך לארבעה ימים במשרד ויום אחד מהבית. אני מהמר שלכך יגיעו חברות רבות".

יש לך בראש תאריך להחזרת העובדים שלך למשרד?
"12 שעות אחרי שיאושר חיסון".

זה יפה.
"סביר יותר שזה יהיה חצי שנה אחרי חיסון. כשנוכל לחסן את רוב בני האדם, אז נראה חזרה למשרדים".

בספרך אתה כותב, "אי אפשר לדעת היכן יהיו עסקים כמו שלנו בעוד חמש שנים". מה אתה כן יכול לחזות?
"אנחנו ממשיכים לעשות ניסויים. המודל העסקי יהיה די דומה בעוד חמש שנים. האם אנחנו יכולים לעשות אנימציה? האם נוכל לצפות בדיסני כאנימציה למשפחה?"

אמרת שאתה רוצה שנטפליקס תהיה מסוגלת לזהות הזדמנויות לא צפויות. יש לך דוגמה להזדמנות א צפויה כזאת?
"תוכניות לא עלילתיות הן דוגמה טובה. התחלנו כטלוויזיה סופר-מובחרת, וההתרחבות לתעודה הייתה הצלחה אדירה. כל השיתוף בתכנים ברחבי העולם הוא הצלחה אדירה. לפני כן, אנשים חשבו שהאמריקאים לא יצפו בתוכן שמופק מחוץ לארה"ב".

הארגון כנבחרת ספורט מצליחה

נטפליקס היא בעד כנות רדיקלית. עד כמה כנים יכולים להיות אנשים זה עם זה מנקודת מבט של ניהול כוח אדם?
"אנחנו רוצים שאנשים יהיו קונסטרוקטיביים מאוד. אנחנו לא רוצים שהם יסתובבו כמו שיכור טיפש, שאומר דברים איומים לבני אדם. אנחנו רוצים שאנשים יהיו מעורבים בכוונה חיובית, כדי ליצור סביבה שבה אנשים ישגשגו ממשוב חיובי.

"כמו שאתה עושה כפיפות מרפקים או ריצה - זה כואב אבל אתה יודע שאתה מתחזק. אתה צריך לחשוב על זה במונחים של נתינת משוב: זה מייצר מספיק קושי כדי ללמוד, אבל לא יותר מדי קושי שגורם לך לתקוף את המאמן שלך או משהו כזה".

אתה כותב ש"רק מנכ"ל שאינו עסוק עושה באמת את עבודתו". אני בטוח שהרבה מנכ"לים ובני משפחה שלהם היו מסתייגים מהאמירה הזאת. אתה יכול להסביר?
"כמנכ"ל, אתה לא רוצה שהטקטיקה תשתלט עליך. מבחינתי, לקבל החלטות של ליהוק או החלטות על הפקות עלילתיות - זה יותר מדי. אתה מתעסק בזה יותר מדי, גם אם אתה טוב בזה, ואתה לא חושב על הבריאות ארוכת-הטווח וההתפתחות של העסק. אתה רוצה לדעת באמת מה קורה בכל מיני מקומות, אבל לא לקבל החלטות".

החלטת לאחרונה לשתף בתואר מנכ"ל את מנהל התוכן הראשי טד סרנדוס. העולם התאגידי זרוע בדוגמאות של מנכ"לים משותפים שלא עבדו יחד היטב.
"הוא זרוע גם בדוגמאות של מנכ"לים יחידים שלא עבדו היטב. מנכ"לים משותפים הם דבר לא רגיל, נכון. זה עובד היטב רק כששני אנשים עובדים באמת היטב יחד. טד ואני עובדים יחס כבר יותר מ-20 שנה. הוא מנכ"ל וירטואלי כבר כמה שנים, ורק החלטנו להפוך את זה לפורמלי".

נטפליקס ידועה במשכורות שהן שיא השוק. אתה לא חושש שזה העלה את העלויות לך ולאחרים בהוליווד?
"כשאתה מביט על מועדוני ספורט גדולים, הם בדרך כלל המועדונים שיכולים לשלם הרבה על השחקנים הטובים ביותר. אנחנו רוצים שיהיו לנו את השחקנים הטובים ביותר והתגמול הוא חלק מזה. אנחנו מעדיפים שלושה עובדים מצטיינים על ארבעה עובדים שהם בסדר".

כתבת שערך או שווי יצירתי לא נמדדים בזמן ושמעולם לא הקדשת תשומת לב לשעות העבודה של אנשים. אבל אנשים רבים בנטפליקס מתארים את החברה כמקום עבודה של 24/7. האם העדר האיזון עבודה-חיים או הפוטנציאל לשחיקה לא מטריד אותך?
"נחזור לדוגמה של הספורט, ונחשוב על זווית ההשקפה של המאמן: זה לא כמה שעות אתה בחדר הכושר, אלא כמה טוב אתה משחק. אם אתה משחק ברמות הגבוהות, אתה כנראה בחדר הכושר די הרבה. זו לא המטרה. המטרה היא האפקטיביות שלך".

ספר לחברות שמנסות להיות יצירתיות

מי קהל היעד לספרך?
"הספר הוא לארגונים קטנים יותר או חדשים שמנסים להיות יצירתיים מאוד. חברות גדולות כמו וורנר מדיה או דיסני יקראו אוותו ויגלגלו עיניים, וזה בסדר. אני תקווה שהוא יעזור לחברות הקטנות יותר שמנסות עדיין להגדיר מה הן מנסות להיות".

איך תעבוד הגישה של נטפליקס בפוליטיקה?
"פוליטיקה זה דבר קשוח כי במובנים רבים אנשים בוחרים אנשים שמשקרים הרבה. בעסקים אנחנו באמת מנסים להימנע מזה. הכישורים להצלחה בפוליטיקה שונים מאשר בעסקים".

 איך חזרתם להפקות אחרי הסגרים של הקורונה?
"אנחנו מפיקים בחלק גדול מאירופה ואסיה, ויש לנו כמה דברים שכבר מתנהלים בלוס אנג'לס. התקווה היא שבספטמבר ובאוקטובר נוכל באמת לקבל הרבה יותר הפקה, עם בדיקות כמו שצריך".

לא נגמרים לכם התכנים המקוריים בקרוב?
"אנחנו צופים שיהיו לנו יותר כותרים מקוריים בשנה הבאה מאשר השנה. זה די מדהים".

אם נטפליקס תסריט את הספר שלך, מי צריך לגלם אותך?
"תמיד יש את בראד פיט". 

ריד הייסטינגס

בן 60, נשוי +2 ● בעל תואר שני במדעי המחשב מאוניברסיטת סטנפורד ● ב-1997 ייסד את נטפליקס והיום מכהן כמנכ"ל משותף בחברה, לצד טד סרנדוס ; ב-2009 פרסם בפומבי, אוונליין מדריך פנימי לתרבות הארגונית של החברה, שהפך לבסוף כלי סינון של מועמדים למשרות בארגון ● המדריך נוצר לאחר שנפגש עם עובדים ושוחח איתם על תרבות החברה ● במקביל לתפקידו בחברה, הוא מכהן כדירקטור בפייסבוק

5 עקרונות הניהול של נטפליקס

1. קבלת החלטות עצמאית על ידי העובדים

2. שיתוף מידע באופן נרחב ושקוף

3. כנות יוצאת דופן 

4. השארת רק העובדים האפקטיביים ביותר

5. הימנעות מחוקים

מקור: אתר החברה

עוד כתבות

מתוך הקמפיין של רשות המסים / צילום: צילום מסך מיוטיוב

תוכנית הדגל של רשות המסים נכנסת היום לתוקף. כל מה שכדאי לדעת

תוכנית "חשבוניות ישראל" של רשות המסים למאבק בהון השחור, שתאפשר לקזז מע"מ מחשבונית רק לאחר קבלת מספר מיוחד, נכנסה היום לתוקף ● איך התוכנית החדשה תעבוד, על מי היא חלה, ומהן הסנקציות על מי שלא יפעל לפי החקיקה החדשה? מומחי המס מסבירים

ד''ר רוני סימונס, עמותת שותפות מגן / צילום: ינאי יחיאל

שיטת טיפול חדשה מנסה לסייע ללוחמים במניעת פוסט טראומה

הגישה שמציעה עמותת שותפות מגן משכללת טיפול משנות ה-80 באמצעות טכנולוגיות מציאות רבודה, תנועות עיניים ושיטות לוויסות רגשי ● עד כה, מאות לוחמים ואנשי כוחות הביטחון עברו את הטיפול ●  ישראל מתגייסת

בבסיס סודי שמתרחב במהירות: כך נערכת איראן למתקפה הבאה נגד ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: מה גורם לצבאות של מדינות הערביות להיות לא יעילים, הבסיס הסודי של איראן וסיפורה של ניצלות שואה שהייתה בקיבוץ מפלסים ב-7 באוקטובר ● כותרות העיתונים בעולם 

מימין: אריאל ארליך, יריב לוין, עוזי פוגלמן, רון סולקין / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: אלכס קולומויסקי־ידיעות אחרונות, דוברות הרשות השופטת, איל יצהר

האינטרסים והדילים: מאחורי הקלעים של הוועדה לבחירת שופטים

עשרות שופטים ורשמים חדשים מונו בשבוע שעבר, צעד הכרחי לאור העומס הכבד על מערכת המשפט ● הפשרות שנאלצו לעשות בוועדה כדי לזכות במינויים החדשים, ההישגים של הקואליציה, השריף החדש בנגב והמשמעות הנעלמת של המילה "זמני" ● חמש הערות על בליץ המינויים

שרוול אשפה לפינוי שיפוצים / צילום: תמר מצפי

הקבלן איחר במסירת דירה בפרויקט תמ"א. זה פיצוי הענק שיקבלו הרוכשים

ביהמ"ש קבע כי סעיף 5א לחוק המכר, הנוגע לאיחור במסירת דירה, חל גם על פרויקטי תמ"א 38, אף שבעבר נקבע בפסיקה כי בפרויקטים כאלה מדובר בהתקשרות למתן שירותי בנייה, שעליה חל חוק חוזה קבלנות

מוויקס ועד מאנדיי: לעובדי ההייטק יש אופציות בשווי 2 מיליארד דולר לממש

לאחר שבשנה החולפת מימשו עובדים בחברות הטכנולוגיה מישראל אופציות ברווח של 824 מיליון דולר - כשליש משווי המימושים בשנת השיא 2021, הובילו העליות בשווקים לזינוק בשווי ההטבה שבה הם מחזיקים כיום ● חברות שבולטות בהיקף ההטבה לעובדים: סנטינל וואן, מאנדיי, נייס וגלובל־אי ● וגם: כך מפתות חברות ההייטק עובדים כשיש פחות כסף בקופה, ומה עדיף - אופציות או מניות חסומות?

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: דיויד קארב, Shutterstock

המניה קרסה בוול סטריט, וחברת האוטוטק מגייסת חוב בת"א

ארבה רובוטיקס של קובי מרנקו תנסה להנפיק אג"ח ב־120 מיליון שקל ולהירשם בבורסה בת"א, לאחר קריסת המניה בנאסד"ק ● כספי הגיוס יועברו לחברה בכפוף לחוזה עם יצרן רכב מוביל

מוצרים המיובאים על-ידי חברת דיפלומט

הממונה על התחרות: דיפלומט תשלם 9 מיליון שקל בשל הפרות חוק המזון

במסגרת ההסכמות אליהן הגיעה הממונה על התחרות עם יבואנית המזון, דיפלומט תשלם את העיצום הכספי בגין הפרות סעיפים בחוק קידום התחרות בענף המזון, העוסקים בהתערבות בשטחי תצוגה אצל קמעונאים ובהעברות תשלומים לקמעונאים שלא כהנחות למוצרים שהיא מוכרת להם

ינקי קוינט, מנהל רמ''י ומ''מ מנהל רשות החברות הממשלתיות / צילום: שלומי יוסף

בעיכוב של עשרות שנים, המדינה תפריט קרנות השתלמות של מאה אלף עובדים

ועדת השרים להפרטה תדון בשבועות הקרובים במכירת החזקות המדינה בשבע קרנות השתלמות, מלבד אלו של המורים והשופטים ● לפי ההצעה, המניות יעברו לידי ההסתדרות, כשהיקף הנכסים הוא כ־8.4 מיליארד שקל ● המטרה: הפחתת הנטל על המדינה ● מה צפוי לחוסכים? ● גלובס עושה סדר

אילוסטרציה: shutterstock

ההתייקרות כבר פה, אספקת חומרי הגלם בסכנה: החרם הטורקי מכה בענף הבנייה

שלוש חברות הודיעו על העלאת מחירי מוצרים המשמשים לבנייה, בעקבות חסימת היצוא מטורקיה ● הפתרון המיידי: מסלולי "מעקף" שצפויים להוסיף עלויות ולעכב את הגעת הסחורות ● הקבלנים אובדי עצות: "חברות ביצוע יקרסו, עבודות תשתית יתייקרו, והציבור ישלם מחיר"

השקל מול הדולר והאירו | עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת AdobeFirefly)

הדולר יגיע ל-3.8 שקלים? איך תשפיע כניסה לרפיח על שער השקל

יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים: "האירועים הביטחוניים החזירו את הדולר במהירות לרמה גבוהה; אולם על רקע היצעי המט"ח של יצואנים לתשלומי שכר ומסים, הרי שפוטנציאל הפיחות בטווח המיידי נותר מוגבל" ● גם יונתן כץ, כלכלן ראשי בלידר שוקי הון, מסכים כי השקל לא יגיב בעוצמה רבה מדי

דורון ארזי, אסף וונד, אודי מוקדי / צילומים: ליאורה כץ, איל יצהר, דיויד שפר

שתי חברות ישראליות פרסמו דוחות בוול סטריט, ונפלו בסוף השבוע

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● היפו צללה בכ-17% בעקבות מימושים ● סייברארק צללה למרות שהציגה דוח חזק עם תחזית חיובית ● ומניות רדקום וסרגון עלו בעקבות דיווחים על חוזים חדשים

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

ירידות קלות בבורסה המקומית; מניות הבנייה צוללות בכ-2%

ת"א 35 יורד בכ-0.1% ● השקל נחלש מול המטבעות הזרים ● אייל הררי יחליף את ארז ענתבי כמנכ"ל אלוט ● חוזה חדש לאלקטריאון בסין ● מיטב: הקמעונאיות מעלות מחירים רק כי הן יכולות, לא בגלל הצורך שלהן לפצות על גידול בהוצאות ● וורן באפט מכר מניות אפל ופוזל להודו, "יש שם המון הזדמנויות" ● בבנק אוף אמריקה דווקא ממליצים על אפל באפסייד של 33%

פרויקט ''העיר הלבנה'' של יובל אלון בחיפה / צילום: חברת AVA STUDIO

עסקת הנדל"ן שמוכיחה: לחיפה כללים משלה

דירת 4 חדרים בשטח 117 מ"ר נמכרה בפרויקט "העיר הלבנה" של יובל אלון בחיפה, המשתרע על כ־26 דונם ● העסקה התעכבה כשלוש שנים, והדירה נמכרה ב־2.5 מיליון שקל, נמוך מהמחיר הנוכחי בפרויקט

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

חנות שמרה חניה ללקוחות בעזרת קלנועית, נקנסה וערערה לעליון. מה קבע ביהמ"ש?

זוג הורים הגיעו לביהמ"ש לאחר שלא הצליחו להסכים אם לחסן את בנם בחיסוני שגרה המומלצים ע"י משרד הבריאות ● חנות בחיפה הציבה קלנועיות בחניות ציבוריות הסמוכות אליה, כך שיישמרו ללקוחותיה, לאחר שנקנסה 7 פעמים ביקשה להישפט ● ביהמ"ש המחוזי בבאר שבע תיעד בווידאו דיונים ועורר ביקורת ● 3 פסקי דין בשבוע  

ראש ממשלת בלגיה, אלכסנדר דה-קרו / צילום: ap, Jean-Francois Badias

ראש ממשלת בלגיה: "לא יכולים להמשיך בעסקים כרגיל עם ישראל"

ראש ממשלת בלגיה אלכסנדר דה-קרו שינה את עמדתו ושוקל כעת הטלת סנקציות הכוללות איסור יבוא מוצרים מהתנחלויות, בשל הפעילות הישראלית בעזה ● הסביר כי שינוי העמדה שלו נובע מכך שיש "יותר מדי קורבנות כתוצאה מהפעולות הצבאיות הישראליות" ● ההערכות הן כי יוזמה כזו תיכשל ברמה האירופית

בייראקטר TB2 / צילום: Associated Press, Efrem Lukatsky

החברה הביטחונית הזרה שהעניקה לעובדיה מענק בסך 18 משכורות

החברה הטורקית בייקאר, סמנכ"ל הטכנולוגיות שלה הוא חתנו של ארדואן, היא שיאנית היצוא בטורקיה והודיעה שתחלק לעובדים מענק נדיב במיוחד ● ואיפה החברות הביטחוניות הישראליות עומדות מולה ברמה הגלובלית?

פרויקט TechMod / הדמיה: 3division

בהשקעה של יותר ממיליארד שקל: הפרויקט שצפוי לשנות את מודיעין

פרויקט TechMod בשטח של יותר מ־100 אלף מ"ר יוקם בפארק הטכנולוגי במודיעין, על קרקע בשווי של כ-62 מיליון שקל ● השותפים בפרויקט מאמינים כי הוא יתן מענה לאחד החוסרים הגדולים בעיר - מקומות תעסוקה ● כיום יותר מ־75% מתושבי העיר עובדים מחוץ לה

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

נשק, כסף ורכבים: הסודות האמיתיים של רפיח נמצאים מתחת לעיר

ישראל החלה בפינוי אוכלוסייה אזרחית מהשכנות המזרחיות ברפיח לקראת כניסת צה"ל לאזור ● מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

חדשות הביומד / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: עמית שאבי (ידיעות אחרונות), Shutterstock

סטארט-אפ ניישן סנטרל: ההייטק הישראלי מתאושש, אבל הביומד לא

הביומד הישראלי לא מתאושש בקצב של ההייטק, אקזיט לבלקין ויז'ן, גיוס לסטארט-אפ של נפתלי בנט ותקווה לסוגי סרטן שאינם מגיבים לטיפולים המקובלים ● השבוע בביומד