גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הבנקים משכו את הבורסה לירידה חדה בסיום; אלביט מערכות עלתה ב-2%

הסנטימנט השלילי בשווקים בצל העלייה בתחלואה בקורונה בעולם התגלגל גם לשוק המקומי ● מדד ת"א 35 צנח ב-2.6% בסיום המסחר ● מחזור המסחר הסתכם בכ-1.5 מיליארד שקל

בניין הבורסה לניירות ערך בתל אביב / צילום: Baz Ratner , רויטרס
בניין הבורסה לניירות ערך בתל אביב / צילום: Baz Ratner , רויטרס

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

 

17:25

הסנטימנט השלילי בשווקים מסביב לעולם, בצל העלייה בתחלואה בקורונה, השפיע ובגדול גם על השוק המקומי היום. מדד ת"א 35 צנח ב-2.6% בסיום המסחר, ומדד הבנקים רשם ירידה של כ-3.6%.

מחזור המסחר הסתכם בכ-1.5 מיליארד שקל.

ירידות בולטות רשמו מניות קמהדע, באטמ, הפועלים , ארקו, פתאל, פריגו, לאומי , הראל השקעות  ואודיוקודס. 

מנגד, אלביט מערכות  רשמה בסיום עלייה של 2%. 

16:40

הירידות בבורסה מחריפות, במקביל לירידות חדות באירופה ובארה"ב. מדד ת"א 35 יורד בכ-2.1% . מדד הבנקים נופל ב-2.8%.

מחזור המסחר מסתכם בכ-1.2 מיליארד שקל. 

ירידות בולטות רושמות מניות פתאל החזקות , באטמ, קמהדע , לייבפרסון, מזרחי טפחות, אלקטריאון  ודלתא. 

14:47

מחריפות הירידות בבורסה בתל אביב בצל הירידות בשוקי אירופה ולקראת פתיחה שלילית בניו יורק, כאשר העלייה בתחלואה בקורונה בעולם שולטת בשוק כעת. מדד ת"א 35 צונח ב-1.7%, מדד הבנקים נופל ב-2.8%.

14:14

גילת לוויינים  הודיעה היום שהחברה הבת שלה בארה"ב קיבלה הזמנות בהיקף של מיליוני דולרים ממשרד ההגנה האמריקאי, לאספקת ממירי תדרי Ka צבאיים הפועלים בהספק גבוה של 50W.

12:00

המסחר בבורסה בתל אביב מתנהל בירידות בדומה לסנטימנט מעבר לים. באירופה המדדים יורדים בעד 3%, בניו יורק החוזים העתידיים אדומים, ומדד הפחד (VIX) על האופציות הגלומות על S&P 500 מזנק ב-8%. 

מדד ת"א 35 מאבד 1.1%, ת"א 90 יורד ב-1.2% ומדד הבנקים מוביל את הירידות ומאבד 1.6%.

כל המניות בקרב מדד ת"א 35, מלבד נייס, אלביט מערכות, מליסרון ושופרסל, צבועות באדום. גב ים  נסחרת ללא שינוי לאחר פרסום הדוחות הכספיים לרבעון השלישי. החברה שמרה על הכנסות (NOI) של כ-130 מיליון שקל ברבעון השלישי כאשר השלכות הסגר השני היו מינוריות. גב ים מדווחת על עלייה ריאלית בשיעור 6.4% בחידושי חוזים בנכסים קיימים בתשעת החודשים הראשונים של שנת 2020.

אינטר תעשיות , בניהולו של ג'רי שנירר, הודיעה היום כי חברת בת בבעלות מלאה חתמה על שני הסכמי EPC ראשונים להקמת שתי תחנות כוח בגז טבעי בשטח מפעלי התעשייה בתמורה לכ-19 מיליון שקל. משך ההקמה הצפוי הינו כשנה וחצי והעבודות צפויות להתחיל מיידית. חלקה של חברת הבת ברווחים הנובעים מההסכם הינו בשיעור של 70%.

הפרויקטים הינם במסגרת החלטת רשות החשמל מנובמבר 2019 שבה זכו כ-170 מפעלים וארגונים להקמה של תחנות כח בהספק מותקן כולל של MW470.

הנהלת החברה צופה כי החברה תקים בשנים הקרובות תחנות כח נוספות בתחום עבור לקוחות איתם היא מנהלת מו"מ מתקדם.

מחזור המסחר בשוק המניות מסתכם בשעה זו ב-300 מיליון שקל בלבד.

10:00

המסחר בבורסה בתל אביב נפתח בירידות בצל הסנטימנט השלילי מעבר לים. מדד ת"א 35 מאבד 0.9%, ת"א 90 יורד ב-0.5%. 

טבע מאבדת 2%, אלביט מערכות יורדת ב-1.2%, שופרסל מאבדת 0.7%, גזית גלובס יורדת ב-1.4% ומנגד קמטק עולה נגד המגמה אחרי הדוחות שפורסמו אתמול.

5 דברים שכדאי לדעת לפני פתיחת המסחר בת"א

1. הבוקר בתל אביב: צפי לפתיחה אדומה

יום המסחר בבורסה של תל אביב צפוי להיפתח הבוקר על רקע הנעילה המעורבת בניו יורק. המשך התפשטות הקורונה בארה"ב, יחד עם האי ודאות לקראת הבחירות לנשיאות בשבוע הבא, והסרת התמריצים לפני הבחירות מהשולחן, העיקו על הבורסות, אם כי מניות הטכנולוגיה הצליחו לדחוף את מדד נאסד"ק. מדד דאו ג'ונס ירד ב-0.8%, נאסד"ק התחזק ב-0.6% ומדד S&P 500 נחלש ב-0.3%. 

המניות הדואליות צפויות להעיק מעט על מדד ת"א 35: טבע שבה עם פער ארביטראז' שלילי של 2.7%, לאחר שירדה בניו יורק ב-4.1%; אופקו הלת' עם 1.9%; איי.אפ.אפ, שבינואר הקרוב תימחק מהמסחר בתל אביב עם 1.8%; איי.סי.אל עם 1%;ואלביט מערכות עם 0.9%.

נייס שבה עם פער ארביטראז' חיובי של 0.5% וטאואר, שקיבלה רוח גבית מעסקת הענק של AMD, שבה עם פער חיובי של 1.2% לאחר שעלתה בניו יורק ב-2% בהמשך לקפיצה של 8.7% אתמול בתל אביב.

אתמול ננעל המסחר בירידות שערים: ת"א 35 ירד ב-0.7%, ת"א 125 איבד 0.5% ומדד ת"א 90 נחלש ב-0.3%. מניות הבנקים גררו את הבורסה מטה ומדד הבנקים ירד ב-1.6%. מדד הביומד בלט בירידה של 2%, מדד פיננסים איבד 1.3%, מדד נפט וגז נחלש ב-1.4% ומדד ביטוח נסוג 0.9%. היחידים לעלות היו מדד טכנולוגיה שהוסיף 0.6% ומדד גלובל בלוטק שהתקדם ב-0.1%.

2. התמריצים לכלכלה האמריקאית - רק אחרי הבחירות

העברת חבילת התמריצים הנוספת לכלכלה האמריקאית בצל משבר הקורונה, שאישורה היווה סוגיה מרכזית לכיוון השווקים לאחרונה, כבר לא תאושר לפני הבחירות. הנשיא טראמפ הבטיח: "אחרי הבחירות אתם תקבלו את התמריצים שאי פעם ראיתם".

בשעה זו החוזים העתידיים על המדדים המובילים בוול סטריט נסחרים בירידות של 0.4%-0.3%. באסיה המדדים נסחרים בטריטוריה האדומה הבוקר מלבד הבורסה בשנחאי שעולה ב-0.4%.

3. התפשטות הקורונה בארה"ב שוברת שיאים

מספר הנדבקים היומי בארה"ב בנגיף הקורונה עלה ביום שני האחרון לשיא של 69,967 מקרים, מעל השיא שנקבע רק יום קודם לכן בראשון. הממוצע של 7 הימים האחרונים משקף עלייה של 20% במספר הנדבקים רק בארה"ב לעומת השבוע הקודם. מפרוץ המגפה, רק בארה"ב מתו 226,606 איש כתוצאה מנגיף הקורונה וסיבוכיו. העתידן פרופ' דוד פסיג, המכהן כראש המגמה לטכנולוגיות תקשורת וראש המכון לאינטגרציה, ביה"ס לחינוך, באוניברסיטת בר-אילן, אמר ל"גלובס" כי "אחוזי ההדבקה יעלו וירדו עד לקיץ 2022, ורק בשנת 2025 תהיה דעיכה משמעותית של הנגיף". 

4. שוק הקריפטו מרים ראש - הביטקוין ממשיך במומנטום החיובי

שוק מטבעות הקריפטו ממשיך את השבוע במצב רוח שורי, אחרי שבוע של עליות שערים משמעותיות. שער הביטקוין, המטבע המוביל בשוק, מטפס בשעה זו מעל ל-13,500 דולר לעומת שפל של 3,800 דולר בחודש מרץ. העלייה בשער המטבע נרשמה על רקע חדשות חיוביות עבור הביטקוין בשבוע האחרון, ובעיקר ההכרזה של חברת פייפאל האמריקאית על כוונתה להשיק בפלטפורמת התשלומים המקוונים שלה אפשרות למכור ולקנות כמה מטבעות קריפטו, כבר בתחילת שנת 2021. 

 שגיא בקשי מנכ"ל CoinMama אמר ל"גלובס": "הדולר נמס כמו קרח באמצע היום במדבר על רקע הריבית הנמוכה והדפסת טריליוני דולרים של ממשל טראמפ בעקבות משבר הקורונה שעלולה להוביל לאינפלציה. מנגד הביטקוין מאומץ יותר ויותר על-ידי הרגולטור בארה"ב וחשוב לא פחות על-ידי חברות ענק (גם ציבוריות) שהודיעו במהלך השנה האחרונה על רכישה ואחזקה של מטבע הקריפטו הפופולארי בהיקף של מיליארדי דולרים רבים. המהלך נעשה כדי לגדר את עצמן מפני קריסה שעלולה להתרחש בכסף "רגיל". אנחנו בעולם דיגיטלי והמטבע הדיגיטלי הופך להיות יותר ויותר חלק מהפורטפוליו של משקיעים בכל העולם"

5. דיווחי חברות: שופרסל רוכשת את השליטה באמיגה

רשת שופרסל רוכשת את סיטונאית המזון אמיגה שיווק מזון. שופרסל חתמה על הסכם לרכישת 75% מהחברה שבבעלות משפחת אמיגה ובניהול שאול אמיגה, בעוד שהיתרה (25%) תמשיך להיות מוחזקת בידי משפחת אמיגה. שופרסל ואמיגה יעמידו לחברה חדשה שיקימו ותחתה תתבצע מעתה הפעילות הלוואות בעלים בהיקף של 23.5 מיליון שקל, בהתאם לשיעורי החזקתם בחברה, שישמשו לרכישת הפעילות מאמיגה. שם החברה החדשה יהיה שופרסל אמיגה. מהדיווח עולה כי חלקה של שופרסל בעסקה מסתכם בהלוואת בעלים בהיקף של 17.6 מיליון שקל.

פחות מחודש לאחר שהשלימה שברון את רכישת נובל אנרג'י, המחזיקה כ-25% מהזכויות בקידוח הגז "תמר" וכ-40% מקידוח לוויתן, ענקית האנרגיה חותכת ב-25% מכח העבודה של מפעילת הקידוח של המאגרים הישראליים, כך לפי הדיווח ב"רויטרס".

* עונת הדוחות בוול סטריט: מיקרוסופט ניפצה את התחזיות לרבעון השלישי

ענקית הטכנולוגיה מיקרוסופט פתחה את שנת הכספים שלה ברגל ימין כשהציגה צמיחה של 12% והכנסות של 37.2 מיליארד דולר - 1.5 מיליארד דולר מעל תחזיות האנליסטים. התוצאות הטובות היו באופן רוחבי, בכל החטיבות של החברה. מיקרוסופט הפתיעה לטובה גם בשורה התחתונה כשהציגה רווח נקי של 13.9 מיליארד דולר, או 1.82 דולרים למניה בדילול מלא, לעומת 10.7 מיליארד דולר או 1.38 דולרים ברבעון המקביל. תחזית האנליסטים הייתה לרווח נקי של 1.54 דולרים.

עוד כתבות

יודפת אפק ארזי, יו''ר נת''ע

יו"ר נת"ע: "לא מרוצה מההתקדמות בקו הירוק, מצפה שהזכיין שמנהל יביא תוצאות יותר מהר"

יודפת אפק-ארזי, יו"ר נת"ע, אמרה בכנס תשתיות לעתיד של גלובס כי "המטרו הוא הכרח, לא לוקסוס - והתקציב קיים; הפרויקט יחסוך לישראל 34 מיליארד שקל בשנה" ● על הרכבת הקלה אמרה: "גם הקו הירוק ייפתח חלקית ב-2028, לא רק הסגול" ● וגם: האם הם חשבו להחליף את החברות בקו הירוק בגלל העיכובים?

אברהם נובוגרוצקי / צילום: תמר מצפי

ברוב גדול: זה נשיא התאחדות התעשיינים החדש

אברהם (נובו) נובוגרוצקי זכה ב-523 קולות מול המועמד צורי דבוש שקיבל רק 219 קולות ● הוא יחליף את רון תומר שכיהן בתפקיד בשש השנים האחרונות

יהלי רוטנברג, החשב הכללי במשרד האוצר, בכנס תשתיות לעתיד / צילום: כדיה לוי

החשב הכללי: "אפשר לצמצם 20 אלף עובדים בשירות המדינה"

בימים האחרונים לכהונתו, בראיון פרישה שנערך בכנס תשתיות לעתיד של גלובס, החשכ"ל יהלי רוטנברג סיפר על הקשיים וההצלחות בגיוסי ההון של המדינה, הגיב על יוזמת הכור הגרעיני האמריקאי בישראל ופרס את האתגרים שצפויים למחליפתו, מיכל עבאדי-בויאנג'ו ● לגבי המטרו אמר: "יש בעיה במימון, הוא יעלה הרבה יותר ממה שחושבים"

פאנל בהשתתפות עדי קין קרני, עלי בינג, יעל סלומון ומעיין הראל / צילום: שלומי יוסף

נציג אגף התקציבים: "מס הגודש יקרה. זו תהיה איוולת לא לעשות את זה"

פאנל בכנס תשתיות לעתיד של גלובס עסק בפרויקט המטרו, האתגרים, המימון וההתקדמות ● בפאנל השתתפו סמנכ"לית קו M2 בנת"ע עדי קין־קרני, סגן הממונה על התקציבים עלי בינג, סמנכ"לית מינהל התכנון יעל סלומון, סמנכ"לית תשתיות במינהל רשות החברות מעיין הראל

אביגדור וילנץ / צילום: אינטל

עם מנהל בכיר מגוגל: התוכנית של היזם הוותיק להוביל את המהפכה הבאה

אסטרה לאבס, שהונפקה לפני שנתיים, כבר נסחרת במכפילים גבוהים במיוחד ● כעת היא בולעת את הסטארט–אפ הישראלי פליופס, וממנה את בכירי התעשייה המקומית להוביל את המהפכה הבאה

מיקי רביב, מנכ''ל כאף ישראל / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל כאף ישראל: "יש גורמים שיהיו מעוניינים לממן את הפרויקט לחיבור המסילה במפרץ עם ישראל"

מיקי רביב, מנכ"ל כאף ישראל, סיפר בכנס תשתיות לעתיד של גלובס כי החברה פועלת בסעודיה ובאמירויות והיא בהחלט רואה היתכנות להשלמת רשת הרכבות המפרצית ● "רק 200 קילומטר בירדן מפרידים בינינו לרשת הרכבות המפרצית"

משה בן זקן, מנכ''ל משרד התחבורה והבטיחות בדרכים / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל משרד התחבורה: "לוויזאייר יש תיאבון, והם רוצים להביא כמה שיותר מטוסים. מאמין שייכנסו עוד חברות"

מנכ"ל משרד התחבורה, משה בן זקן, התייחס בכנס תשתיות לעתיד של גלובס לתוכניות להקים בסיס וויזאייר בנתב"ג ולאפשרות לכניסת אובר לפעילות בישראל ● "אני מאמין שוויז זו רק הסנונית הראשונה, וייכנסו עוד חברות. המטרה שלנו היא לראות את המחירים צונחים" ● "היוזמה להבאת אובר לארץ מתקדמת בקצב שלא היה אף פעם"

ניסים פרץ, מנכ''ל נתיבי ישראל, בכנס תשתיות לעתיד / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל נתיבי ישראל: "אנחנו במבוא לקרייסס של התחבורה בגוש דן"

בכנס תשתיות לעתיד של גלובס, מנכ"ל נתיבי ישראל, ניסים פרץ, הביע פסימיות גדולה באשר למצב התחבורה בישראל בשנים הבאות ● הוא לא מאמין שהמטרו יהיה מוכן ב-15 השנים הקרובות, וגם מעוניין לפרוש השנה, אחרי 10 שנים בתפקיד

משרדי וויקס בתל אביב / צילום: איל יצהר

התגובה האגרסיבית של Wix לירידה במניה: תוכנית רכישה עצמית של מניות בסך עד 2 מיליארד דולר

במחיר הנוכחי של המניה, מדובר על רכישה של עד כ-40% מהון המניות של החברה ● מניית Wix איבדה מעל מחצית משוויה במהלך שנת 2025 ומתחילת השנה הנוכחית היא נחלשה בעוד 15.3% ● המניה מזנקת היום בוול סטריט

אילן סיגל, מנכ''ל פלאפון ו-yes, בשיחה עם גלית חתן בכנס תשתיות לעתיד / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל פלאפון ו-yes: "הגיע הזמן שהתחרות בסלולר לא תהיה רק ברמת המחיר אלא גם ברמת האיכות"

בכנס תשתיות לעתיד של גלובס הזהיר אילן סיגל, מנכ"ל פלאפון ו-yes, כי התחרות בשוק הסלולר הפכה למלחמת מחירים, וכי בלי מיזוגים והסרת חסמים ישראל תישאר מאחור בפריסת דור 5

דורון ארבלי, יו''ר חברת החשמל / צילום: כדיה לוי

יו"ר חברת החשמל: "האינטרס הלאומי והביטחון האנרגטי מחייבים שנמשיך להיות חלק ממערך ייצור החשמל"

דורון ארבלי, יו"ר חברת החשמל, קרא בכנס תשתיות לעתיד של גלובס להסרת המגבלות על פעילות החברה בתחום ייצור החשמל, והציג תוכנית השקעות של כ־50 מיליארד שקל ברשת החשמל עד סוף העשור ● "חברת החשמל היא לא הבעיה של משק האנרגיה, היא הפתרון"

מיכל הלפרין, הממונה על התחרות לשעבר; זוהר גולן, יו״ר התאגדות נהגי המוניות בפורום העצמאיים / צילום: כדיה לוי

להוזיל את מחיר הנסיעה או להגן על נהגי המוניות? בעד ונגד כניסת אובר לישראל

בכנס תשתיות לעתיד של גלובס דנו בשאלה האם יש להתיר את כניסתה של אובר לישראל, או לא לאפשר זאת על מנת להגן על נהגי המוניות ● בדיון הציגו את עמדותיהם עו"ד מיכל הלפרין הממונה על התחרות לשעבר שתמכה במהלך, וזוהר גולן, יו"ר ההתאגדות נהגי במוניות בפורום העצמאיים שהתנגד לו

אייל שוחט, מנכ''ל טופ גאם / צילום: גבריאל בהרליה

סוכריה קופצת: המהלך שסידר למשקיעים במניית טופ גאם רווח בזק של כמעט פי 2

יצרנית תוספי המזון וסוכריות הגומי ניצלה זינוק של 150% במניה בשנה האחרונה כדי לגייס 57 מיליון שקל, באמצעות מהלך יצירתי להקדמת מימוש אופציות שהוענקו למוסדיים ● בעלי מניות ותיקים בטופ גאם מכרו לאחרונה מניות בכ־400 מיליון שקל והותירו אותה ללא בעל שליטה

דיון בבית המשפט העליון בעתירות שעניינן החלטת הממשלה על סגירת גלי צה''ל / צילום: דוברות הרשות השופטת

בג"ץ דן בהחלטת הממשלה לסגור את גלי צה"ל: "למה זה כ"כ דחוף?"

השופטים רמזו לפגמים בהליך שהוביל להחלטת הממשלה לסגור את תחנת השידור עד 1 במרץ, כולל סביב זיקה לליכוד של חלק מחברי הוועדה הציבורית שהמליצה על המהלך ●  מנגד, השופט שטיין תהה "מה ההבדל בין סגירת התחנה לסגירת פלס"ר נח"ל"

כוחות חמאס בעזה / צילום: Reuters, Majdi Fathi

בצה"ל מזהים: חמאס העמיק את משילותו ברצועה בחסות שלב א' של ההסכם

דיווח: טראמפ שוקל לתקוף באיראן כדי להצית מחדש את המחאות ● בכיר במערכת הביטחון: נתניהו סירב 11 פעמים לחסל את סינוואר ● האיחוד האירופי צפוי להגדיר את משמרות המהפכה כארגון טרור ● יועצו של ח'אמנאי: כל תקיפה של ארה"ב באיראן תיענה בתגובה לתל אביב ● עדכונים שוטפים

אילון מאסק / צילום: ap, Jae C. Hong

טסלה עקפה את התחזיות; רובוטי Optimus בדרך להתחלת ייצור עד סוף השנה

טסלה רשמה הכנסות של 24.9 מיליארד דולר ורווח למניה של 0.5 דולר, מעל הצפי ● גם הרווח הגולמי היה גבוה בהרבה מהצפי ● הודיעה כי היא מתכננת לחשוף את הרובוט Optimus V3 כבר ברבעון הראשון של השנה, כאשר תחילת הייצור מתוכננת "לפני סוף 2026" ● המניה עולה במסחר המאוחר

חתולים בחצר בניין / צילום: תמר מצפי

חמלה או מטרד? השכנים שהגיעו לבית המשפט בגלל האכלת חתולים

לא חסרות סיבות למריבות בין שכנים, אך מעבר לבעיות השכיחות, לבית המשפט מגיעות עוד ועוד תביעות בגלל האכלת חתולים ● מתי האכלת חתולים "היא ביטוי ראוי לרגישות מוסרית ולערבות הדדית כלפי הסביבה והחי שבה", ומתי ראוי שהרגישות לחי תופנה גם לשכנים האנושיים?

גלעד בר אדון, מנכ''ל מוריה / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל מוריה: "ירושלים תהפוך לעיר הראשונה בישראל עם רשת של רכבות קלות"

גלעד בר אדון, מנכ"ל מוריה - החברה לפיתוח ירושלים, התייחס בכנס תשתיות לעתיד של גלובס למהפכת תשתיות התחבורה שעוברת עיר הבירה בימים אלו ●  "רואים היום תוכניות של מגדלים בני 30–40 קומות ליד הרכבת הקלה – דבר שלא היה מעולם בירושלים"

סין סימנה את המוסד כמטרה - וזו הסיבה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: מדינות המפרץ מתנגדות לתקיפה באיראן, סין עוזרת לטהרן לסכל את פעילות המוסד בשטחה, ובמגזין פורן פוליסי טוענים שמועצת השלום של טראמפ תפגע בחלשים • כותרות העיתונים בעולם

המוסדיים מסתערים של מניות אנרגיה / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

"שוחים בכסף": המוסדיים מסתערים על מניות האנרגיה, והענף החם זוכה למדד חדש

בצל הביקושים הגדלים בשוק האנרגיה, הגופים המוסדיים ביצעו בחודשים האחרונים השקעות של מיליארדים בחברות ופרויקטים בתחום ● גורם בשוק: "זה תחום השקעה סולידי שהלקוח המרכזי שלו זו המדינה, והיא תמיד רוצה עוד חשמל" ● וגם: אילו חברות ייכנסו למדד חדש שיאגד את מניות האנרגיה בת"א, שחלקן כבר עלו במאות אחוזים