גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הבנקים משכו את הבורסה לירידה חדה בסיום; אלביט מערכות עלתה ב-2%

הסנטימנט השלילי בשווקים בצל העלייה בתחלואה בקורונה בעולם התגלגל גם לשוק המקומי ● מדד ת"א 35 צנח ב-2.6% בסיום המסחר ● מחזור המסחר הסתכם בכ-1.5 מיליארד שקל

בניין הבורסה לניירות ערך בתל אביב / צילום: Baz Ratner , רויטרס
בניין הבורסה לניירות ערך בתל אביב / צילום: Baz Ratner , רויטרס

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

 

17:25

הסנטימנט השלילי בשווקים מסביב לעולם, בצל העלייה בתחלואה בקורונה, השפיע ובגדול גם על השוק המקומי היום. מדד ת"א 35 צנח ב-2.6% בסיום המסחר, ומדד הבנקים רשם ירידה של כ-3.6%.

מחזור המסחר הסתכם בכ-1.5 מיליארד שקל.

ירידות בולטות רשמו מניות קמהדע, באטמ, הפועלים , ארקו, פתאל, פריגו, לאומי , הראל השקעות  ואודיוקודס. 

מנגד, אלביט מערכות  רשמה בסיום עלייה של 2%. 

16:40

הירידות בבורסה מחריפות, במקביל לירידות חדות באירופה ובארה"ב. מדד ת"א 35 יורד בכ-2.1% . מדד הבנקים נופל ב-2.8%.

מחזור המסחר מסתכם בכ-1.2 מיליארד שקל. 

ירידות בולטות רושמות מניות פתאל החזקות , באטמ, קמהדע , לייבפרסון, מזרחי טפחות, אלקטריאון  ודלתא. 

14:47

מחריפות הירידות בבורסה בתל אביב בצל הירידות בשוקי אירופה ולקראת פתיחה שלילית בניו יורק, כאשר העלייה בתחלואה בקורונה בעולם שולטת בשוק כעת. מדד ת"א 35 צונח ב-1.7%, מדד הבנקים נופל ב-2.8%.

14:14

גילת לוויינים  הודיעה היום שהחברה הבת שלה בארה"ב קיבלה הזמנות בהיקף של מיליוני דולרים ממשרד ההגנה האמריקאי, לאספקת ממירי תדרי Ka צבאיים הפועלים בהספק גבוה של 50W.

12:00

המסחר בבורסה בתל אביב מתנהל בירידות בדומה לסנטימנט מעבר לים. באירופה המדדים יורדים בעד 3%, בניו יורק החוזים העתידיים אדומים, ומדד הפחד (VIX) על האופציות הגלומות על S&P 500 מזנק ב-8%. 

מדד ת"א 35 מאבד 1.1%, ת"א 90 יורד ב-1.2% ומדד הבנקים מוביל את הירידות ומאבד 1.6%.

כל המניות בקרב מדד ת"א 35, מלבד נייס, אלביט מערכות, מליסרון ושופרסל, צבועות באדום. גב ים  נסחרת ללא שינוי לאחר פרסום הדוחות הכספיים לרבעון השלישי. החברה שמרה על הכנסות (NOI) של כ-130 מיליון שקל ברבעון השלישי כאשר השלכות הסגר השני היו מינוריות. גב ים מדווחת על עלייה ריאלית בשיעור 6.4% בחידושי חוזים בנכסים קיימים בתשעת החודשים הראשונים של שנת 2020.

אינטר תעשיות , בניהולו של ג'רי שנירר, הודיעה היום כי חברת בת בבעלות מלאה חתמה על שני הסכמי EPC ראשונים להקמת שתי תחנות כוח בגז טבעי בשטח מפעלי התעשייה בתמורה לכ-19 מיליון שקל. משך ההקמה הצפוי הינו כשנה וחצי והעבודות צפויות להתחיל מיידית. חלקה של חברת הבת ברווחים הנובעים מההסכם הינו בשיעור של 70%.

הפרויקטים הינם במסגרת החלטת רשות החשמל מנובמבר 2019 שבה זכו כ-170 מפעלים וארגונים להקמה של תחנות כח בהספק מותקן כולל של MW470.

הנהלת החברה צופה כי החברה תקים בשנים הקרובות תחנות כח נוספות בתחום עבור לקוחות איתם היא מנהלת מו"מ מתקדם.

מחזור המסחר בשוק המניות מסתכם בשעה זו ב-300 מיליון שקל בלבד.

10:00

המסחר בבורסה בתל אביב נפתח בירידות בצל הסנטימנט השלילי מעבר לים. מדד ת"א 35 מאבד 0.9%, ת"א 90 יורד ב-0.5%. 

טבע מאבדת 2%, אלביט מערכות יורדת ב-1.2%, שופרסל מאבדת 0.7%, גזית גלובס יורדת ב-1.4% ומנגד קמטק עולה נגד המגמה אחרי הדוחות שפורסמו אתמול.

5 דברים שכדאי לדעת לפני פתיחת המסחר בת"א

1. הבוקר בתל אביב: צפי לפתיחה אדומה

יום המסחר בבורסה של תל אביב צפוי להיפתח הבוקר על רקע הנעילה המעורבת בניו יורק. המשך התפשטות הקורונה בארה"ב, יחד עם האי ודאות לקראת הבחירות לנשיאות בשבוע הבא, והסרת התמריצים לפני הבחירות מהשולחן, העיקו על הבורסות, אם כי מניות הטכנולוגיה הצליחו לדחוף את מדד נאסד"ק. מדד דאו ג'ונס ירד ב-0.8%, נאסד"ק התחזק ב-0.6% ומדד S&P 500 נחלש ב-0.3%. 

המניות הדואליות צפויות להעיק מעט על מדד ת"א 35: טבע שבה עם פער ארביטראז' שלילי של 2.7%, לאחר שירדה בניו יורק ב-4.1%; אופקו הלת' עם 1.9%; איי.אפ.אפ, שבינואר הקרוב תימחק מהמסחר בתל אביב עם 1.8%; איי.סי.אל עם 1%;ואלביט מערכות עם 0.9%.

נייס שבה עם פער ארביטראז' חיובי של 0.5% וטאואר, שקיבלה רוח גבית מעסקת הענק של AMD, שבה עם פער חיובי של 1.2% לאחר שעלתה בניו יורק ב-2% בהמשך לקפיצה של 8.7% אתמול בתל אביב.

אתמול ננעל המסחר בירידות שערים: ת"א 35 ירד ב-0.7%, ת"א 125 איבד 0.5% ומדד ת"א 90 נחלש ב-0.3%. מניות הבנקים גררו את הבורסה מטה ומדד הבנקים ירד ב-1.6%. מדד הביומד בלט בירידה של 2%, מדד פיננסים איבד 1.3%, מדד נפט וגז נחלש ב-1.4% ומדד ביטוח נסוג 0.9%. היחידים לעלות היו מדד טכנולוגיה שהוסיף 0.6% ומדד גלובל בלוטק שהתקדם ב-0.1%.

2. התמריצים לכלכלה האמריקאית - רק אחרי הבחירות

העברת חבילת התמריצים הנוספת לכלכלה האמריקאית בצל משבר הקורונה, שאישורה היווה סוגיה מרכזית לכיוון השווקים לאחרונה, כבר לא תאושר לפני הבחירות. הנשיא טראמפ הבטיח: "אחרי הבחירות אתם תקבלו את התמריצים שאי פעם ראיתם".

בשעה זו החוזים העתידיים על המדדים המובילים בוול סטריט נסחרים בירידות של 0.4%-0.3%. באסיה המדדים נסחרים בטריטוריה האדומה הבוקר מלבד הבורסה בשנחאי שעולה ב-0.4%.

3. התפשטות הקורונה בארה"ב שוברת שיאים

מספר הנדבקים היומי בארה"ב בנגיף הקורונה עלה ביום שני האחרון לשיא של 69,967 מקרים, מעל השיא שנקבע רק יום קודם לכן בראשון. הממוצע של 7 הימים האחרונים משקף עלייה של 20% במספר הנדבקים רק בארה"ב לעומת השבוע הקודם. מפרוץ המגפה, רק בארה"ב מתו 226,606 איש כתוצאה מנגיף הקורונה וסיבוכיו. העתידן פרופ' דוד פסיג, המכהן כראש המגמה לטכנולוגיות תקשורת וראש המכון לאינטגרציה, ביה"ס לחינוך, באוניברסיטת בר-אילן, אמר ל"גלובס" כי "אחוזי ההדבקה יעלו וירדו עד לקיץ 2022, ורק בשנת 2025 תהיה דעיכה משמעותית של הנגיף". 

4. שוק הקריפטו מרים ראש - הביטקוין ממשיך במומנטום החיובי

שוק מטבעות הקריפטו ממשיך את השבוע במצב רוח שורי, אחרי שבוע של עליות שערים משמעותיות. שער הביטקוין, המטבע המוביל בשוק, מטפס בשעה זו מעל ל-13,500 דולר לעומת שפל של 3,800 דולר בחודש מרץ. העלייה בשער המטבע נרשמה על רקע חדשות חיוביות עבור הביטקוין בשבוע האחרון, ובעיקר ההכרזה של חברת פייפאל האמריקאית על כוונתה להשיק בפלטפורמת התשלומים המקוונים שלה אפשרות למכור ולקנות כמה מטבעות קריפטו, כבר בתחילת שנת 2021. 

 שגיא בקשי מנכ"ל CoinMama אמר ל"גלובס": "הדולר נמס כמו קרח באמצע היום במדבר על רקע הריבית הנמוכה והדפסת טריליוני דולרים של ממשל טראמפ בעקבות משבר הקורונה שעלולה להוביל לאינפלציה. מנגד הביטקוין מאומץ יותר ויותר על-ידי הרגולטור בארה"ב וחשוב לא פחות על-ידי חברות ענק (גם ציבוריות) שהודיעו במהלך השנה האחרונה על רכישה ואחזקה של מטבע הקריפטו הפופולארי בהיקף של מיליארדי דולרים רבים. המהלך נעשה כדי לגדר את עצמן מפני קריסה שעלולה להתרחש בכסף "רגיל". אנחנו בעולם דיגיטלי והמטבע הדיגיטלי הופך להיות יותר ויותר חלק מהפורטפוליו של משקיעים בכל העולם"

5. דיווחי חברות: שופרסל רוכשת את השליטה באמיגה

רשת שופרסל רוכשת את סיטונאית המזון אמיגה שיווק מזון. שופרסל חתמה על הסכם לרכישת 75% מהחברה שבבעלות משפחת אמיגה ובניהול שאול אמיגה, בעוד שהיתרה (25%) תמשיך להיות מוחזקת בידי משפחת אמיגה. שופרסל ואמיגה יעמידו לחברה חדשה שיקימו ותחתה תתבצע מעתה הפעילות הלוואות בעלים בהיקף של 23.5 מיליון שקל, בהתאם לשיעורי החזקתם בחברה, שישמשו לרכישת הפעילות מאמיגה. שם החברה החדשה יהיה שופרסל אמיגה. מהדיווח עולה כי חלקה של שופרסל בעסקה מסתכם בהלוואת בעלים בהיקף של 17.6 מיליון שקל.

פחות מחודש לאחר שהשלימה שברון את רכישת נובל אנרג'י, המחזיקה כ-25% מהזכויות בקידוח הגז "תמר" וכ-40% מקידוח לוויתן, ענקית האנרגיה חותכת ב-25% מכח העבודה של מפעילת הקידוח של המאגרים הישראליים, כך לפי הדיווח ב"רויטרס".

* עונת הדוחות בוול סטריט: מיקרוסופט ניפצה את התחזיות לרבעון השלישי

ענקית הטכנולוגיה מיקרוסופט פתחה את שנת הכספים שלה ברגל ימין כשהציגה צמיחה של 12% והכנסות של 37.2 מיליארד דולר - 1.5 מיליארד דולר מעל תחזיות האנליסטים. התוצאות הטובות היו באופן רוחבי, בכל החטיבות של החברה. מיקרוסופט הפתיעה לטובה גם בשורה התחתונה כשהציגה רווח נקי של 13.9 מיליארד דולר, או 1.82 דולרים למניה בדילול מלא, לעומת 10.7 מיליארד דולר או 1.38 דולרים ברבעון המקביל. תחזית האנליסטים הייתה לרווח נקי של 1.54 דולרים.

עוד כתבות

השבוע בענף הרכב / צילומים: Shutterstock, AP / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

אובר בוחנת את שוק הרכב הישראלי: צפויה לשתף פעולה עם BYD וטסלה

אובר החלה לבצע הכנות ראשוניות לכניסה לישראל לקראת סוף השנה ● מחירי הליתיום מזנקים בחדות ורומזים על עליית מחירים קרובה ברכבים חשמליים ● אחרי הפסקה ממושכת, טויטה חוזרת לפלח החשמלי ● ויצרנית הרכב הווייטנאמית תאמץ את מערכת הנהיגה האוטונומית של חברת Autobrains הישראלית ● השבוע בענף הרכב

מנכ''ל אפל, טים קוק / צילום: ap, Godofredo A. Vásquez

אפל מכה את התחזיות ומציגה מכירות שיא של מכשירי האייפון

הכנסות החברה היו 143.8 מיליארד דולר והרווח היה 2.84 דולר למניה, מעל לצפי ● הציגה תוצאות חזקות במיוחד בסין, כולל טייוואן והונג קונג שזינקו באזור ב-38% ● הכנסות אפל ממכירות האייפון הגיעו לשיא כל הזמנים של 85.3 מיליארד דולר ברבעון, הרבה מעל תחזיות האנליסטים ● המניה עולה במסחר המאוחר

משמרות המהפכה באיראן / צילום: ap, Vahid Salemi

"צעד היסטורי": האיחוד האירופי הגדיר את משמרות המהפכה כארגון טרור

בצעד חריף שממנו נמנעו מדינות אירופה במשך שנים, האיחוד האירופי הסכים להגדיר את משמרות המהפכה כארגון טרור ● גרמניה הובילה את הצעד, איטליה הסירה את ההתנגדות וספרד נכנעה ללחץ ● מה משמעות המהלך ולמה הוא קורה דווקא עכשיו?

מתוך קמפיין הפועלים / צילום: צילום מסך

הדאבל הראשון לשנת 2026: בנק הפועלים אחראי לפרסומת הזכורה והאהובה ביותר

בשבוע שעבר התברגה הפרסומת של הפועלים בכיכובן של ליאת הר לב והילה קורח כזכורה ביותר, והשבוע היא גם האהובה - כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● חברות התקשורת yes ו–HOT ממשיכות לככב עם הפרסומות לקידום HBO MAX

סיור בשוק הכרמל / צילום: שלומי יוסף

כיצד תשתיות במרכזי ערים נדרשות להתמודד עם המציאות המשתנה


משתתפי כנס תשתיות לעתיד של גלובס, זכו לסיור עירוני שיצא מאזור הבורסה והתקדם ברגל דרך רחוב גרוזנברג, נחלת בנימין ועד לשוק הכרמל ● הסיור הדגיש עד כמה קיים הצורך לאזן בין שיפור איכות החיים והתשתיות, לבין שמירה על הצביון, הפעילות והמורכבות שמגדירות את העיר עצמה

אסף רפפורט, מייסד וויז / צילום: נתנאל טוביאס

עסקת וויז-גוגל בסכנה? שורת ארגונים באירופה מתנגדים למיזוג

רשות ההגבלים של האיחוד האירופי צפויה לקבל עד 10 בפברואר החלטה אם לאשר את עסקת גוגל-וויז ● שורה של ארגונים אזרחיים פנו בימים האחרונים לאיחוד בבקשה לפתוח בחקירת הגבלים עסקיים שתברר לעומק את העסקה ● החשש המרכזי: ניצול הגישה שתקבל גוגל לוויז לטובת חיסול מתחרים בשוק הענן והסייבר

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' מליאת הכנסת, 28.01.26 / צילום: יצחק קלמן

סמוטריץ' לא לבד: שרי האוצר שדחקו בנגיד להוריד ולהעלות ריבית

שר האוצר הכריז שיש להאיץ את הורדות הריבית, ולא בפעם הראשונה ● אבל כשרואים איך באמת מתקבלות ההחלטות על גובה הריבית, מבינים שזה לא עניין של מה בכך ● ועדיין, המתיחות בין שר אוצר לנגיד הבנק המרכזי לא נולדה בתקופת סמוטריץ', ואפילו לא בישראל

סיור באלנבי בעקבות כנס תשתיות לעתיד של גלובס / צילום: כפיר זיו

"רחוב אלנבי לא בתקופה הכי זוהרת שלו": כך משפיעות עבודות התשתית על תל אביב

משתתפי כנס תשתיות לעתיד של גלובס, זכו לסיור ברחוב אלנבי בתל אביב, שהציג את האתגרים הנגרמים מהעבודות על רשת הרכבות הקלות והמטרו ● הסיור הדגיש את הצורך לאזן בין שיפור איכות החיים והתשתיות, לבין שמירה על הצביון, הפעילות והמורכבות שמגדירות את העיר עצמה

טלי בן עובדיה / צילום: ערן לוי

לפני כניסת הדירקטורים החדשים: בחדשות 13 אישרו את המינוי הקבוע של המנכ"לית טלי בן עובדיה

מינוייה אושר לאחר עזיבת הדירקטורית ד"ר יפעת בן חי שגב ונותר רק מתנגד אחד ● ברשת 13 מיהרו להחליט בטרם כניסת הדירקטורים החדשים מטעם הרשות השנייה וכדי למנוע התנגדות אפשרית ● תגובת רשת 13: "הישיבה על ההצבעה נקבעה עוד בטרם יצאה ההודעה על מינוי הדירקטורים"

יהלי רוטנברג, החשכ''ל היוצא, בכנס גלובס השבוע / צילום: שלומי יוסף

בהסתדרות כועסים על דברי החשכ"ל היוצא יהלי רוטנברג בכנס תשתיות לעתיד של גלובס

דברי החשכ"ל היוצא יהלי רוטנברג בכנס תשתיות לעתיד של גלובס שהכעיסו את ההסתדרות ● גינדי גלובל עלתה בקמפיין נדל”ן חדש בלימסול בכיכובו של רון שחר ● ד”ר ציפי איסר־איציק מקימה משרד למשפט סביבתי ואקלים ● פקטורי 54 ומאיה קלרה-בהרב במכירה פומבית משותפת של יצירות אומנות ● וגם: מינויים חדשים בAT&T וב-iTalent ● אירועים ומינויים

שמעון גולדברג, בעל השליטה בסלייס ועמית גל, הממונה על שוק ההון / איור: גיל ג'יבלי

סלייס: ביהמ"ש דחה את עתירת גולדברג נגד הזרמת 71 מיליון שקל

הממונה על שוק ההון דרש מבעל השליטה בחברת הגמל להזרים את הסכום לצורך כיסוי הגרעון והשלמת ההון העצמי ● גולדברג התנגד, אך ביהמ"ש דחה את טענותיו. באי כוחו של גולדברג: "פסק הדין כולל קביעות שגויות"

אביעד מייזלס / צילום: צילום מסך יוטיוב

לקרוא שפתיים, להבין כוונות, לחוש את הרגש: המכשיר הישראלי שיהפוך את אפל לקוראת מחשבות

Q.ai עשויה להביא לאפל יכולות הרבה יותר משוכללות מאשר כל חברת בינה מלאכותית אחרת שהיא אי פעם רכשה ● בארבע שנות קיומה הספיקו מייסדי החברה - אביעד מייזלס, ד"ר אבי ברליה וד"ר יונתן וכסלר לרשום לפחות ארבע פטנטים שמציתים את הדמיון

ירון קסטנבאום, מנכ''ל  קרן תשתיות ישראל / צילום: איל לייבל

האקזיט של קרן תש"י בזפירוס: הרוויחה 700 מיליון שקל ממכירתה לדוראל

דוראל תשלם מיליארד שקל על המניות של זפירוס שהיא רוכשת, לפי מחיר של 27.75 שקל למניית זפירוס ● זפירוס, תהווה רגל אירופאית חדשה לדוראל שעיקר פעילותה כיום הוא בישראל ובארה"ב

המבורגר בסדנא 8 / צילום: שחף סעדון

עם פסקול נוסטלגי: הבר הקטן בקיבוץ שמגיש המבורגר מבשר מקומי

פודטראק בלב כרם על שביל ישראל, ארוחה אתיופית מסורתית, סדנה של אמן יפני, חנות של 15 קיבוצניקיות ובר שמארח תערוכות מתחלפות ● שש תחנות מומלצות בחוף הכרמל ● חגית אברון תופרת יום

צילומים: מארק ישראל סלם/הג'רוזלם פוסט, יעל טל

שר הכלכלה מציע עוד פיקוח מיותר, הפעם על מצות

ברקת רוצה עוד מחיר מפוקח ● בסופר-פארם הגזימו עם הקמפיין ● ותרומת כליה, מלבד המצווה הראויה, חוסכת הון ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

אדן שוחט - קרן '' אלף '' / צילום: איל יצהר

התגלית ברשם החברות, ההימור, ו"תחרות היופי": מאחורי ההשקעה בחברה הישראלית שנמכרה לאפל

מייסדי Q.ai יצאו לסיבוב גיוס ענק של 200 מיליון דולר שנכשל, לכן שכרו בית השקעות וחיפשו רוכשת, ומצאו ● אדן שוחט, שותף מנהל בקרן אלף שהימר פעם נגד מייזלס המייסד והפעם השקיע בחברה: "הוא הדבר האמיתי, הפעם לא הימרתי נגדו"

בנימין נתניהו, דונלד טראמפ, עלי חמינאי / עיבוד: AP

"הדולר עשוי לרדת לרמות של 2 שקלים": 4 תרחישים במקרה של עימות עם איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● המתיחות בין ארה"ב לאיראן מגיעה לשיא עם השלמת פריסת הכוחות האמריקאים במזרח התיכון ● מומחים משרטטים כיצד יושפעו שוק ההון בישראל ושער הדולר־שקל ● ליאו ליידרמן, לשעבר ראש חטיבת המחקר בבנק ישראל: "ייתכנו שערי חליפין הרבה יותר נמוכים ממה שראינו עד עכשיו"

החל משבוע הבא: עליית מחירים בארומה / צילום: יח''צ

ארומה מעלה מחירים: כמה תשלמו על קפה ומאפה?

כשנה בלבד לאחר העלאת המחירים הקודמת: החל מ־3 בפברואר תעדכן רשת ארומה את מחירי חלק מהמאפים ומשקאות הקפה ● קפוצ’ינו קטן בתל אביב יעלה 14 שקל, דיל קפה ומאפה יעלה 27 שקל, ומספר מצומצם של מוצרים יתייקרו בשיעורים חדים של עד 50%

וול סטריט / צילום: Shutterstock

אדום בוול סטריט; הכסף בדרך לירידה החדה ביותר מזה 14 שנים

טראמפ הודיע על מינויו של וורש לתפקיד יו״ר הפדרל ריזרב הבא, במקום ג'רום פאוול - צעד שמסיים תקופה ממושכת של חוסר ודאות וטלטלה סביב הבנק המרכזי ● המסחר בבורסות אירופה מתנהל בעליות; בורסות אסיה ננעלו באדום ● הזהב והכסף יורדים ● סנדיסק מזנקת ב-20%

טראמפ וחמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

כוננות שיא לתקיפה: משחתת אמריקנית נוספת הגיעה לאזור

לפי הדיווח, נשיא ארה"ב שוקל לתקוף באיראן כדי להצית מחדש את המחאות ● בכיר במערכת הביטחון: נתניהו סירב 11 פעמים לחסל את סינוואר ● האיחוד האירופי צפוי להגדיר את משמרות המהפכה באיראן כארגון טרור ● יועצו של חמינאי: כל תקיפה של ארה"ב באיראן תיענה בתגובה לת"א ● "מתקפה אנטישמית": אדם התנגש עם רכבו בבית כנסת של חב"ד בברוקלין ● עדכונים שוטפים