גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

העליות בבורסה התגברו בנעילה: ת"א 35 קפץ ב-1.4%, מדד הבנקים זינק ב-2.4%

וול סטריט נסחרת בעליות על רקע נתוני הצמיחה המעודדים ● גרמניה וצרפת נכנסות לסגר משמעותי ● מחזור המסחר הסתכם בכ-2 מיליארד שקל

בורסת תל אביב / צילום: רויטרס
בורסת תל אביב / צילום: רויטרס

סקירת המסחר:  דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים 

 

17:39

יום המסחר האחרון לשבוע זה בבורסה בתל אביב ננעל בעליות שהתחזקו בנעילה, וזאת על רקע הסנטימנט החיובי שנרשם הערב בוול סטריט, שם המדדים מזנקים ומותירים את הנפילות של אתמול מאחור. 

ת"א 35 קפץ ב-1.4%, מדד ת"א 90 עלה ב-1.6% ומדד הבנקים זינק ב-2.4%. בסיכום שבועי: מדד ת"א 35 ירד השבוע ב-1.8% (מתחילת השנה ירד ב-21%), ואילו מדד ת"א 90 ירד ב-0.6% (ומתחילת השנה ירד ב-1.4%).

המניות לייבפרסון , נובה , מיטרוניקס , סאפיינס  ומטריקס  הובילו את העליות בקרב מניות מדד ת"א 35. מנגד, אלוני חץ , אנרג'יקס  ואלביט מערכות  הובילו את הירידות במדד.

מחזור המסחר, כולל הפקיעה החודשית, הסתכם בכ-2 מיליארד שקל.

16:40

מתחזקות העליות בבורסה בתל אביב על רקע העליות בוול סטריט, שם המדדים מתקנים מעלה לאחר הנפילות אתמול, וזאת על רקע נתוני צמיחה מעודדים. מדד ת"א 35 עולה בכ-0.7%, מדד הבנקים קופץ בכ-2%. 

מחזור המסחר מסתכם בשעה זו בכ-1.8 מיליארד שקל.

15:00

עליות קלות בבורסה. מדד ת"א 35 עולה בכ-0.4%. מחזור המסחר מסתכם בכ-1.4 מיליארד שקל.

גילת  בולטת בעלייה חדה לאחר שהחברה הודיעה היום כי הצליחה להציג ביצועים יוצאי דופן בתעבורת 5G על גבי לוויין ה-GEO HTS של Thaicom. בהמשך לתצוגה מוצלחת זו, פתרון התמסורת הסלולרית של גילת הוכרז כמוכן ליישום והטמעה בארכיטקטורת 5G.

13:00

התמתנות במגמה החיובית בבורסה, מדד ת"א 35 עולה כעת ב-0.6% ומדד ת"א 90 מטפס בכ-0.7%. 

ירידות בולטות נרשמות במניות ביג, אלוני חץ , אורמת ומבנה 

הסגר הוביל לעלייה משמעותית באבטלה בספטמבר - כך עולה מנתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (הלמ"ס) שפורסמו היום. שיעור האבטלה "הרחב" עלה בחודש שעבר לרמה של 14.6%, כמעט 3% יותר מאשר בחודש אוגוסט. במספרים מוחלטים, מדובר ב-609.5 אלף איש מחוסרי עבודה - כמעט 118 אלף יותר בהשוואה לחודש שעבר. שיעור האבטלה "הרחב" כולל את הבלתי מועסקים (מה שערב המשבר היה מוכר לנו כשיעור האבטלה הרגיל), אנשים שנמצאים בחל"ת, אנשים שאיבדו את עבודתם מאז חודש מרץ ואנשים שאיבדו את עבודתם אבל לא חיפשו עבודה בחודש האחרון, מאחר שהתייאשו או בגלל סיבות אחרות. בשבוע שעבר, העריך בנק ישראל כי עד לסוף השנה שיעור האבטלה ה"רחב" ידרדר עוד יותר ויעמוד על 17%-20%.

11:04

עליות בבורסה. מדד ת"א 35 מתקדם בכ-1%. מחזור המסחר מסתכם בכ-824 מיליון שקל.

קבוצת דלק בולטת בעלייה חדה לאחר שהחברה דיווחה אתמול כי היא השלימה פירעון מוקדם של כל התחייבויותיה לבנקים, שעמדו על כ-1.2 מיליארד שקל בחודש מרץ השנה. 

בשוק האג"ח המגמה מעורבת. רונן מנחם, הכלכלן הראשי של מזרחי טפחות, מציין כי היום התבשרנו על גידול ניכר של תכנית ההנפקות הממשלתית לחודש נובמבר. תוצענה אג"ח בהיקף של 15.5 מיליארד שקל, בהשוואה ל-10.5 מיליארד שקל בחודש אוקטובר, גידול של 48%.

"הגדלת הוצאות הממשלה, יחד עם האטה של ההכנסות, על רקע תקופת הסגר השני והמשך ההגבלות, מביאים לגידול של הגירעון התקציבי במונחי תמ"ג, שלהערכת בנק ישראל יעמוד, השנה, על 13% מהתוצר. רק לשם השוואה, יעד הגירעון הרשמי האחרון משנת 2018 עומד על 2.9% מהתוצר בלבד. לטווח הקצר, גידול חד כל כך של היקף ההנפקות עשוי לגרום לעלייה של תשואות הפדיון באפיק, בפרט בנוגע לאג"ח ממשלתיות שקליות במח"מ בינוני - גבוה, המהוות את רוב ההנפקות, אך גם לאג"ח ממשלתיות צמודות מדד, המושפעות מהן במח"מים הללו".

עם זאת, כותב מנחם, "אנו לא בזמנים רגילים ומהצד השני הגדיל בנק ישראל את תקרת הרכישות של אג"ח ממשלתיות על ידיו מ-50 מיליארד שקל ל-85 מיליארד שקל, סכום המהווה נתח נכבד מהגירעון הכולל, שחלק ממנו (לא כולו) ימומן ע"י הנפקת חוב בארץ. לכן, תכנית הגיוסים כשלעצמה יכולה לגרום לתגובה מיידית בדמות עלייה של תשואות הפדיון (בפרט אם שוקי המניות ירדו), אך לאורך זמן השפעתה תהייה מדודה, יחסית, בשל תכנית הרכישות של בנק ישראל, הפועל לרסן את תשואות הפדיון ואת ריביות השוק, דרך רכישת אג"ח ממשלתיות וקונצרניות".

10:00

יום המסחר בבורסה נפתח במגמה חיובית, כשמדד ת"א 35 עולה בכ-1%. מניות לייבפרסון, נייס  וטבע  בולטות בעליות חדות.

בנק ההשקעות גולדמן זאקס מוריד את מחיר היעד שלו למניית טבע מ-13 דולר ל-10 דולר, על רקע תחזית הכנסות מוקטנת שלו למחצית השנייה ובשל ההליכים המשפטיים בהם טבע מעורבת. המלצת גולדמן זאקס למניה נותרה ללא שינוי, "נייטרלי", ומחיר היעד החדש גבוה ב-14.2% מהמחיר הנוכחי בו נסחרת המניה בבורסת ניו יורק. החברה תפרסם את דוחות הרבעון השלישי בשבוע הבא (ב-5 בנובמבר) וממוצע תחזיות האנליסטים הוא שהחברה תציג הכנסות של כ-4.1 מיליארד דולר ורווח נקי Non-GAAP של 58 סנט למניה.

07:55

5 דברים שכדאי לדעת לפני פתיחת המסחר

1. ת"א: צפי לעליות קלות בפתיחת המסחר

יום המסחר האחרון לשבוע זה בבורסה צפוי להיפתח בעליות קלות, לאחר שאתמול ננעל המסחר בבורסה בירידות חדות - מדד ת"א 35 צנח ב-2.6% במקביל למגמה שלילית בעולם. בוול סטריט ננעל אמש המסחר במגמה שלילית מובהקת על רקע חששות המשקיעים מההשפעות השליליות של מגפת הקורונה. מדדי המניות המובילים רשמו בסיום ירידות של 3.4%-3.7%. 

המניות הדואליות חזרו מוול סטריט עם פערים מעורבים: טבע  עם פער חיובי של 1.8%, לייבפרסון  2.2%, נייס  2.4%, וקמהדע 4% כך שהן צפויות לעלות היום. מנגד, אורמת, טאואר  ואלביט מערכות עם פערים שליליים של 1%-1.6% והן צפויות לרדת. 

בבורסות אסיה נרשמת מגמה מעורבת והחוזים על מדדי בורסות ארה"ב נסחרים כעת בעליות של כ-1%. 

2. מגפת הקורונה מכה בארה"ב ובאירופה, גרמניה וצרפת נכנסות לסגר

הקורונה ממשיכה להשתולל בארה"ב ואירופה. גרמניה וצרפת, שתי הכלכלות הגדולות ביותר באירופה, הכריזו אתמול על שורת הגבלות משמעותיות על החיים הציבוריים ועל סגרים חלקיים, במטרה לנסות ולבלום את ההתפשטות המהירה של מגפת הקורונה בשטחן. בגרמניה, ייסגרו החל מיום שני הקרוב כל המסעדות (למעט משלוחים) ומקומות הבילוי, ייסגרו עסקים כמו חדרי כושר ומכוני יופי, ויוטל איסור על מפגש של יותר משתי משפחות וכן איסור על תיירות-פנים. בצרפת, התושבים יצטוו שוב להישאר בבתים ולא לצאת למעט לצרכים חיוניים.

ובארץ - קבינט הקורונה יתכנס הבוקר בשעה 08:00 לדון במהלכי פתיחת הסגר, כאשר ביום א יחלפו שבועיים למן היום בו הוחזרו הילדים עד גיל 6 ונתוני התחלואה מאפשרים להמשיך בפתיחת המשק.

3. זירת המאקרו: ה-ECB לא צפוי לשנות מדיניות, בינתיים

בתחום המאקרו, הבנק המרכזי של גוש האירו (EBC ) לא צפוי לשנות היום את עיקרי המדיניות המוניטארית שלו (הודעה ב-14:45, מסיבת עיתונאים תתקיים ב-15:30).

בארה"ב (ב-14:30) יתפרסם נתון הצמיחה לרבעון השלישי, שצפוי להצביע על התרחבות של המשק האמריקאי בקצב שנתי של 32%. עוד יתפרסם באותו זמן נתון התביעות הראשוניות לדמי אבטלה בשבוע החולף, שצפוי לעמוד על כ-770 אלף. 

4. עונת הדוחות בשיאה: אפל, פייסבוק ואמזון יפרסמו תוצאות

היום מגיעה עונת הדוחות בוול סטריט לשיאה עם פרסום הדוחות של אפל, פייסבוק, גוגל , טוויטר ואמזון לאחר הנעילה של המסחר. 

5. קבוצת דלק פרעה את החובות לבנקים

ואצלנו בבורסה: קבוצת דלק  של יצחק תשובה דיווחה אתמול כי היא השלימה פירעון מוקדם של כל התחייבויותיה לבנקים, שעמדו על כ-1.2 מיליארד שקל בחודש מרץ השנה. עוד הודיעה הקבוצה כי, בעקבות השלמת עסקת איגוח תמלוגי העל מלווייתן בהיקף של 180 מיליון דולר, היא העבירה את תמורת ההנפקה, בניכוי כריות בטחון לתשלום ריבית (כ-21 מיליון דולר), בהיקף של כ-151 מיליון דולר (כ-513 מיליון שקל), לנאמן מחזיקי אגרות החוב של הקבוצה. כספים אלה ישמשו לפירעונות הקרובים של אגרות החוב של הקבוצה.

עוד כתבות

ג'ק דורסי, מייסד טוויטר וסקוור / צילום: Shutterstock, Frederic Legrand - COMEO

היזם שמפטר 4,000 עובדים ביום אחד. מה הוא יודע שאנחנו לא

גל פיטורים נוסף; ג'ק דורסי, ממייסדי טוויטר ומנכ"ל חברת התשלומים האמריקאית בלוק, הודיע בדואר אלקטרוני לבעלי המניות שלו כי החברה תקצץ קרוב למחצית מעובדיה ● בלוק, שנסחרת בבורסת ניו יורק לפי שווי שוק של 33 מיליארד דולר, ייצרה רווח נקי של כחצי מיליארד דולר ברבעון השלישי של השנה שעברה ● המנייה זינקה במסחר המאוחר בכ- 24%

טהרן, איראן / צילום: ap, Vahid Salemi

"צאו באופן מיידי": שורת מדינות במסר לאזרחיהן במזרח התיכון

גרמניה, הודו, קוריאה הדרומית, אוסטרליה ומדינות נוספות הוציאו בזו אחר זו אזהרות רשמיות לאזרחיהן לעזוב את איראן מיידית ● ראש ממשלת פולין: "כולנו יודעים מה הכוונה"

מה עשה החיסכון בפברואר? / צילום: Shutterstock

הירידות במניות העיבו, אבל החודש חיובי: מה עשה החיסכון שלכם בפברואר?

למרות הירידות בבורסה בימים האחרונים, חודש פברואר צפוי להסתיים עם תשואה חיובית בקופות הגמל וקרנות ההשתלמות ● לפי תחזית מיטב, התשואה הממוצעת ברוטו של קופות הגמל וקרנות ההשתלמות תהיה בפברואר 0.5% ובחודשיים הראשונים של השנה 2.6%

פיטר פלצ'יק / צילום: פאקו לוזאנו

"התמסחרתי? אין לי בעיה עם זה": פיטר פלצ'יק לא מתנצל על זה שהוא עושה כסף

לצד קריירת הספורט המרשימה, פיטר פלצ'יק דאג לפתח קריירה מסחרית, לשמש כפרזנטור של מותגים חזקים ואפילו להשתתף ברוקדים עם כוכבים ● בראיון לפודקאסט "מגרש עסקי" הוא מספר איך נראים החיים הכלכליים של ספורטאי אולימפי בישראל, ומשחזר את הרגע המיוחד עם המאמן שלו אורן סמדג'ה ● והיעד הבא? "אני בשלבים של הבאת מותג בלוקצ'יין לארץ. בעוד עשור אהיה עמוק בעולם העסקי"

פאנלים סולאריים על גג בית מגורים / צילום: Shutterstock

בשורה ליזמים הסולאריים: רשות החשמל יוצאת למבצע פינוי מקום ברשת

רשות החשמל מנסה "לנקות" את הרשת מפרויקטים שלא יוצאים לפועל, ומציעה ליזמים החזר של עד 50 מיליון שקל ● בכך, היא מנסה לפתור את העומס על רשת החשמל ולתת מקום לפרויקטים חדשים ● ואיך ימנעו בעיות כאלה בעתיד?

דורון בלשר, מנכ''ל אורמת / צילום: כדיה לוי

החברה הישראלית שתספק לגוגל אנרגיה מציגה תחזית אופטימית

למרות צמיחה של 12.5% בהכנסות לכמעט מיליארד דולר, העלייה החדה בעלויות שחקה את השיפור התפעולי והרווח הנקי של אורמת נותר ללא שינוי משנה שעברה ● מנגד, החברה מציגה תחזית אופטימית ל-2026, בין היתר על רקע הסכם אספקת אנרגיה ל-15 שנה עם גוגל והתקדמות בפרויקטים חדשים

שלמה איזנברג / צילום: תמר מצפי

אחרי הקריסה במניה: שלמה אייזנברג פרסם הצעת רכש למזג את מלם תים לחברה האם

בעל השליטה מקפל שכבה, לתוך החברה האם, באמצעות החלפת מניות אחרי שקיבל את אישור רשות המסים שהאירוע לא ייחשב כאירוע מס ● בחודש האחרון מניות חברות ה- IT קרסו בבורסה בעקבות החשש שה- AI עלול להחליף את חברות התוכנה ● מלם תים צללה ביותר מ-30%

המבורגר שרימפס / צילום: חיים יוסף

לא טרנדית ולא מתחנפת: מסעדה שהיא עדיין אחת הטובות בת"א

המסעדה שייסד אוראל קמחי לפני 13 שנה מציעה אוכל גבוה או פשוט, בצלחות פיין דיינינג או שאוכלים עם הידיים – העיקר שתתענגו

צ'רי מוטורס / צילום: דניאל דהרי

רישיון היבוא של קרסו למותג הדגל שלו צפוי לקבל אישור, אבל רק לשנה אחת

ברשות התחרות סבורים שחידוש הזיכיון של צ’רי בידי קרסו מוטורס אינו צפוי לפגוע בתחרות בשוק הרכב - אך ממליצים להגביל את האישור לשנה בלבד, כחלק מבחינה רחבה של ריכוזיות בענף ● ההמלצה מגיעה בזמן שחברות אחרות, בהם GAC וטלקאר, קיבלו הארכות קצרות של שלושה חודשים בלבד, ובצל הזינוק החד במכירות צ’רי, שהפכו למנוע הרווח המרכזי של קרסו

גם זה קרה פה / צילום: צילום מסך

ההצעה להרחיב את הפטור ממע"מ מוכיחה שאין לח"כים משנה סדורה

שר האוצר זרק עוד הצעה ● בצבא לא רוצים את עקבות הפיצה ● ובענף הבנייה מרגישים היטב את המתח ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

בכיר אמריקאי: השיחות עם איראן היו חיוביות

שר החוץ של עומאן: "התקדמות משמעותית במשא ומתן בין ארצות הברית לאיראן"  ● שישה מטוסי F-22 נוספים בדרך לישראל, פיקוד העורף מרחיב את התרגול ● שר החוץ האמריקאי רוביו: ההתעקשות של איראן שלא לדון בטילים הבליסטיים שלה היא "בעיה גדולה מאוד" ● מומחים ודיפלומטים: תוכנית הגרעין של איראן לא התקדמה באופן ממשי מאז המלחמה עם ישראל ביוני ● עדכונים שוטפים

יהלי רוטנברג, החשב הכללי באוצר / צילום: יוסי זמיר

הבכיר לשעבר שבטוח: "אנחנו הכי קרובים להשבתת פעילות הממשלה מאי פעם"

כחשב הכללי באוצר יהלי רוטנברג גייס חוב חסר תקדים, התמודד עם הורדת הדירוג הראשונה של ישראל ונדרש לצנן את הוצאות הביטחון: "אמרתי - אל תאלצו אותי לבחור בין צה"ל לעמידה בתקציב" ● עכשיו הוא חושף את הפינות האפלות שדורשות פיקוח - ומתכנן את הטרק בנפאל

משה סעדה, הליכוד. פרסום ברשתות החברתיות, 24.02.26 / צילום:  דני שם טוב, דוברות הכנסת

מי יחקור את השוטרים? כך הגיעה מח"ש לפרקליטות, וזאת משמעות ההוצאה ממנה

המאבק על הכפיפות של המחלקה לחקירות שוטרים עולה מדרגה - והמשפטנים מזהירים מפני הפיכת המחלקה ל"כלי בידי השלטון" ● אבל למה מלכתחילה מח"ש הגיעה דווקא לפרקליטות המדינה, והאם זה הסדר שיש כמותו בעולם?

אמיר אליחי, מייסד משותף ומנכ''ל Carbyne / צילום: Carbyne

"צופים התרחבות משמעותית": מנכ"ל קרביין בראיון אחרי האקזיט הענק

רכישת קרביין על ידי אקסון האמריקאית ב–625 מיליון דולר הושלמה רשמית, והחברה הישראלית הופכת לזרוע הטכנולוגית של ענקית הציוד המשטרתי במוקדי ה–911 ● בראיון ל"גלובס" מספר המייסד אמיר אליחי על הדרך מהשוד בחוף הים ועד לאימפריית ניהול אירועי החירום

צחי נחמיאס / צילום: ורד פיצ'רסקי

צחי נחמיאס מכה בברזל החם: הנפקת ענק לאחר דוח חזק

מגה אור מגייסת 615 מיליון שקל בהנפקה פרטית למנורה ומגדל ● ההנפקה מתבצעת בפרמיה של 5% על מחיר הנעילה בבורסה

איזו בשורה יקבלו בקרוב 700 אלף עובדי המגזר הציבורי?

מה הם היעדים המבוקשים לרילוקיישן מצד ישראלים עשירים, ומדוע הנגיד הותיר את הריבית על כנה? ● חושבים שאתם בקיאים בכל מה שקרה השבוע בכלכלה בארץ ובעולם? בואו לבחון את הידע שלכם ● החידון הכלכלי של גלובס

זום גלובלי/ צילומים: רויטרס

חזית חדשה מול אוקראינה? הונגריה שולחת חיילים לגבול

שעות לפני המו"מ בז'נבה: איראן בדרך לחתום על עסקת נשק ימי עם סין וארה"ב הטילה סנקציות על טהרן • הונגריה מאשימה את אוקראינה ושולחת חיילים לגבול • ובמקסיקו חוששים: חיסול מנהיג קרטל הסמים עשוי לפגוע באירועי המונדיאל במדינה • זום גלובלי, מדור חדש

קרן שחר / צילום: רונן אקרמן

קרן שחר מכרה השבוע סדרה לאפל: "היו רגעים שחשבתי שזה לא יקרה"

היא חולשת על זרוע קשת אינטרנשיונל, חתומה על עסקאות גדולות מול ענקיות המדיה הגלובליות ונבחרה לאחת הנשים המשפיעות בתעשיית הטלוויזיה העולמית ● בראיון ראשון בתפקיד מספרת קרן שחר על מכירת הסדרה "הבת" לאפל שנסגרה השבוע, על הקשיים כחברה ישראלית בזמן המלחמה, ועל התחרות הגדולה בזמן שהתעשייה העולמית בתקופת קיצוצים

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

שורת מדינות קראו לאזרחיה לעזוב את איראן, ולא להגיע לישראל

טראמפ: אני רוצה לעשות עסקה עם איראן, לא רוצה להשתמש בכוח צבאי אבל לפעמים חייבים ● אייר אינדיה מבטלת את הטיסות לישראל מיום ראשון למשך שבוע ● ארה"ב קוראת לעובדים לא חיוניים לעזוב את ישראל ● בתיאום מלא עם ארה"ב: דריכות שיא במערכת הביטחון ● משרד החוץ של קנדה: קוראים לאזרחינו לעזוב את איראן עכשיו כל עוד ניתן לעשות זאת בבטחה, בריטניה פינתה את עובדיה מאיראן ומבקשת מאזרחיה להימנע מנסיעות לישראל ● עדכונים שוטפים

מתוך קמפיין בנק לאומי

לאומי עורר שיח ברשת - אבל במדד אחד זה השתלם לו

הפרסומת החדשה של בנק לאומי נמצאת כבר בשבוע הראשון לעלייתה לאוויר במקום הראשון בזכירות והשני באהדה, כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת האהובה ביותר זה השבוע החמישי שייכת לבנק הפועלים