גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עם חילופי הממשל: כל מה שצריך לדעת על רכישות עצמיות בוול סטריט

אקדמאים ופוליטיקאים רבים תקפו את הרכישות עצמיות (BUYBACK) ● עתה, כשממשל חדש נכנס לבית הלבן, הוויכוח על רכישות בחזרה של מניות עלול להיעשות אפילו סוער יותר

השקעות / צילום: Shutterstock/א.ס.א.פ קרייטיב
השקעות / צילום: Shutterstock/א.ס.א.פ קרייטיב

קניית מניות בחזרה: כן או לא?

עבור משקיעים, אחת מהתוצאות המשמעותיות של הבחירות עשויה להיות גורלן של רכישת מניות עצמיות (BUYBACK) על ידי תאגידים. הכלי הפיננסי הפופולרי הזה - ששימש כמכשיר תמיכה לבורסה השוברת שיאים - הותקף על ידי כמה אקדמאים ופוליטיקאים פרוגרסיביים. כעת, הפוליטיקאים האלה יהיו בעמדה טובה יותר לעשות משהו בנידון.

רכישות עצמיות הפכו לנושא לוהט מאז 2018. אז, תחת התנאים של קיצוץ המס התאגידי של ממשל טראמפ, חברות אמריקאיות גדולות החזירו לעצמן מיליארדי דולרים שהיו מוחבאים במשך שנים במקלטי מס מחוץ לאדמת אמריקה. מה שקרה לאחר הרכישות הוא שהערך בדולרים של רכישות של חברות גדולות שקנו בחזרה את מניותיהן זינק ב־55% לסכום שיא של 806 מיליארד דולר. מתנגדי הרכישות חזרה התלוננו שרכישות עצמיות כאלה מעשירות את בעלי המניות, אמריקאים עשירים יותר, על חשבון העובדים, מפעלים חדשים או מחקר, כמו גם פיתוח כלכלי נרחב יותר.

רכישות חזרה ירדו בכ־30% השנה, כאשר חברות שומרות על מזומנים על מנת להתמודד עם המגפה. אבל הנושא נשאר חזק בקרב הדמוקרטים שזה עתה נכנסו לבית הלבן ואלה ששמרו על בית הנבחרים בידיהם. כעת הם מתכננים תקינה וחקיקה בנושא.

בהתחשב בזה, הנה מה שמשקיעים צריכים לדעת על רכישות מחדש - ולמה הן מעוררות מחלוקת.

מה היא רכישה מחדש של מניות?

זה קורה כאשר חברה משתמשת בחלק מהמזומנים שלה על מנת לקנות בחזרה את מניותיה שלה. אפשרויות אחרות כוללות השקעה לצמיחה, רכישות, תשלום חובות או חלוקת דיבידנדים.

הצעד נעשה חוקי בשנת 1982 בעת ממשל רייגן, ולאחר שנת 1992 רכישות חזרה המריאו, לאחר שחוק חדש קבע שניכוי מס תאגידי שמנהלים בכירים משלמים לא יעבור סכום של מיליון דולר, אך השאיר פרצה לגבי תשלומים על "ביצוע" הקשורים למניות. כעת, כאשר מניות ואופציות מרכיבות כשני שלישים ממשכורות הניהול הבכיר, הרבה רכישות חזרה בסך הכל מאזנות הנפקות עבור מנהלים ועובדים.

הן משמשות באופן יותר משמעותי בידי חברות טכנולוגיה בוגרות כגון אפל, מיקרוסופט ואורקל (Oracle), אך בחברות אמזון ונטפליקס הנוהג אינו מקובל. לפני עשור, תאגיד הנפט אקסון מוביל (Exxon Mobil) ביצע הכי הרבה רכישות עצמיות של מניות. השנה, קבוצת ברקשייר הת'אווי (Berkshire Hatahaway) זינקה עם רכישות בגובה 15.7 מיליארד דולר ממניותיה, על מנת לכווץ ערמת מזומנים בגובה 146 מיליארד דולר.

מחקר שמקיף 610 חברות על פני שלושה עשורים ונערך על ידי חברת ניתוח השוק MSCI מצא שהחברות שהכי נוטות לקנות בחזרה את מניותיהן הן חברות "וותיקות יותר ומבוססות" שנרשמו לראשונה במדדים בשנים 1980-2001. ישנן חברות רבות שמתחילות עם "רעיון גדול אחד" ורצות עליו במשך שנות קיומן בלי להביא רעיון נוסף, אמר רנה סטולץ, פרופסור בביה"ס לעסקים של אוניברסיטת אוהיו סטייט. התוצאה היא שככל שחברות מזדקנות, הן לא זקוקות להרבה מזומנים על מנת להשקיע ביוזמות צמיחה חדשות.

MSCI גם מצאה שרכישות עצמיות עלו באופן עקבי מפחות מאחוז אחד מנכסי המניות לפני 1994 לממוצע של כ־4.1% בחמש השנים האחרונות. שיעור החברות במדד S&P 500 אשר עושות רכישות עצמיות עלה יותר מפי שניים מאז 1992 ל־85%, כך לפי חברת המחקר גולדמן סאקס.

בסביבה הנוכחית שיש בה ריבית נמוכה, חברות רבות לקחו על עצמן חוב נוסף, אשר את הריבית עליו ניתן לקזז כאשר משלמים מסים, והן משתמשות בכסף לקנות בחזרה מניות שיכול להיות שהדיבידנד עליהן יותר יקר. רמות חבות תאגידית שמתקרבות לשיא של שני עשורים מימנו את רוב הרכישות עצמיות.

מה הטיעון לטובת רכישות עצמיות?

מנהלי כספים בקרנות הנאמנות הגדולות Fidelity ו־T. Rowe Price Group אומרים שרכישות עצמיות לרוב מסייעות להניע הערכות גבוהות יותר של מניות. אסטרטג חברת גולדמן סאקס דיוויד קוסטין אומר שחברות יכולות לגוון רכישות חזרה על פי השינוי ברווחים, ובמקביל לשמור על "צמיחה עקבית בדיבידנד", כך שהן יכולות להימנע מקיצוץ בדיבידנד שעשוי לפגוע במחיר המניה.

"רכישות עצמיות הן בעצם דיבידנד, רק עם מעטפת אחרת סביבו", אמר ריק מארשל, החוקר הראשי במחקר של MSCI. "הן רק כלי להעביר תזרים מזומנים חיובי למשקיעים. רוב המשקיעים המקצועיים היו אומרים שהם מרוצים מהן". הוא הוסיף שרכישות עצמיות עשויות להיות טובות יותר למשקיעים מסוימים אם היו ממסים אותן כרווחים בהון ולא כדיבידנד, אשר ניתן למסות בתעריפי מס הכנסה גבוהים יותר.

הורדת מספר המניות של חברה דרך רכישות עצמיות עשויה להגדיל את כמות הרווחים למניה, גורם מרכזי בחישובים. ומשקיעים שמוכרים את מניותיהם ומקבלים רווחים מרכישות עצמיות יכולים אחר כך לכוון את הכסף לחברות אחרות עם סיכויי צמיחה גדולה יותר, כולל סטארטאפים הנתמכים על ידי הון סיכון או הנפקות ראשוניות.

מה הטיעונים נגד רכישות עצמיות?

מבקרים, ובראשם וויליאם לייזוניק, פרופסור אמריטוס לכלכלה באוניברסיטת מסצ'וסטס לאוול, אומרים שרכישות עצמיות לוקחות מחברות כסף מזומן היכול לשמש לחדשנות ולתשלומים לעובדים, ומיטיבות עם מנהלים המנסים להקפיץ את מחיר המניות מפני שהבונוסים שלהם מבוססים על ביצועי מניות יותר ויותר.

מגמת הרכישות עצמיות הפכה לשנויה במחלוקת מאז כתב לייזוניק מאמר ב־2014 במגזין הארוורד ביזנס ריוויו תחת הכותרת "רווחים ללא שגשוג". חברות במדד S&P 500 שנרשמו באופן פומבי משנת 2003 ועד 2012, כך מצא לייזוניק, הוציאו קרוב ל־54% מהרווחים שלהן על רכישות חזרה וכ־37% על דיבידנדים, מה שהותיר "מעט מאוד להשקעה ביכולות פריון או משכורות גבוהות יותר לעובדים".

מבקריו של לייזוניק אומרים שהניסוח שלו מגזים את השפעת הרכישות העצמיות בכך שהוא רומז שמימון למחקר ופיתוח או להוצאת הון מגיעים רק מהרווח הנקי, ומתעלם מכך שהרבה מהרכישות העצמיות בסך הכל מאזנות הנפקה של מניות נוספות.

לייזוניק גם הביא צער על העלייה בשכר מנכ"לים, "סגירת מפעלים במאסות", והוצאה אל מיקור חוץ של "מיליוני עבודות צווארון כחול של עובדים מאוגדים". מיקסום רווח בעלי המניות בעזרת רכישות עצמיות היה "הפקת רווח בצורה טורפנית", אמר. הביקורת שלו משקפת דיון נרחב יותר לגבי חוסר שוויון בחלוקת העושר וקפיטליזם של "בעלי מניות תחילה".

ואם כל זה לא מספיק, אומרים המבקרים, קיצוץ מספר המניות המסתובבות בחוץ עשוי לעזור למנהלים למלא יעדים של רווחים פר מניה; 49% מהחברות הגדולות קושרות בין שכר בכירים לביצועי מניות.

המחקר של MSCI מצא שככל שרכישות החזרה עלו מאז 1988, חלוקת דיבידנדים נשארה פחות או יותר יציבה סביב 2% מהנכסים. אבל הוצאת הון ירדה מ־7.4% בשנות התשעים לכ־4% בחמש השנים האחרונות. הוצאה על מחקר ופיתוח הצטמצמה גם היא, מ־3% ל־2.3%.

זה תומך בתפישה שרכישות עצמיות עשויות להסית את תשומת הלב מהוצאות לטובת צמיחה. יחד עם זאת, ב־MSCI מצאו שרכישות עצמיות לא פגעו בתשואות הון ברוב החברות על פני עשור שלם. אנליסטים מקשרים בין חלק מהירידה בהוצאת הון על מתקנים פיזיים לעלייה של חברות טכנולוגיה, שלרבות מהן "משקל הון קטן", והן משקיעות בפיתוח תוכנה ולא בחומרה או ייצור.

היכן עומדות המפלגות?

הדחיפה הפוליטית לצמצם ברכישה עצמית של מניות מגיעה בעיקר מדמוקרטים פרוגרסיביים.

לדוגמא, הסנאטור צ'אק שומר (דמוקרטי מניו יורק) הצטרף לסנאטור הפרוגרסיבי מוורמונט ברני סאנדרס בדרישה שחברות יצטרכו לענות לצרכי עובדיהן, כולל תשלום שכר ובונוסים, לפני שהן מתכננות רכישות עצמיות. תת־ועדה של בית הנבחרים קיימה שימוע על מגבלות הרכישה בחזרה, והסנאט אירח פאנל בנושא בהובלת פרופסור לייזוניק.

הסנאטורית אליזבת' וורן (דמוקרטית ממסצ'וסטס) גם היא תמכה בהגבלה על הרכישות חזרה במהלך הקמפיין שלה למועמדות לנשיאות. סנאטור דמוקרטי אחר, שרוד בראון מאוהיו, הגיש הצעת חוק בשנת 2019 שדרשה שחברות יתנו לעובדיהן בונוסים הקשורים לערך הרכישות עצמיות של החברות והגדילה בדיבידנד שהן מחלקות.

"רכישות עצמיות מדכאות את השכר ומנציחות חוסר שוויון בהכנסות ובעושר" והן גם מאפשרות "לספקולנטים למשוך ערך מחברות ציבוריות", אמרה הסנאטורית תמי בלדווין (דמוקרטית מוויסקונסין) בשנה שעברה, כאשר הציגה מחדש את הצעת החוק שלה לגמול תמורת עבודה, הצעת חוק שבמרכזה היה איסור על רכישות עצמיות של מניות ודרישה שלעובדי חברות יהיה ייצוג הולם בחברי המנהלים שלהן. הצעת החוק לא הגיעה להצבעה.

ישנם רפובליקאים שתומכים בצעדים מתונים יותר. לדוגמה, סנאטור מרקו רוביו (רפובליקאי מפלורידה) כתב במגזין "אטלנטיק" בסוף 2018 שיש למסות מניות שנמכרו ברכישות עצמיות תאגידיות באותו גובה שממסים דיבידנד.

אך הרפובליקאי טרי הולינגסוורת' מאינדיאנה הגדיר את הבחירה בין רכישות עצמיות לבין תשלום לעובדים "בחירה מזויפת" בית השימוע בבית הנבחרים, ואמר שמשכורות נקבעות על ידי היצע וביקוש של כוח עבודה בשוק, ורכישות עצמיות הן "בחירות נפרדות".

מה קורה כעת?

כאשר הדמוקרטים יהיו בבית הלבן, "מדובר בנושא שהולך להיות על השולחן", אם ינצחו גם בסנאט, אומר תום קואדמן, ראש המרכז לתחרותיות בשווקי הון בלשכת המסחר של ארה"ב. הסיכוי לחקיקה יקטן אם הרפובליקאים ישמרו על שליטתם בסנאט לאחר שתי הצבעות במדינת ג'ורג'יה בינואר.

אך רשות ני"ע המובלת בידי הדמוקרטים יכולה לקבוע חוקי גילוי מחמירים יותר באופן עצמאי וללא חקיקה. במהלך הקמפיין, הנשיא הנבחר ג'ו ביידן העביר ביקורת על רכישות עצמיות והביע תמיכה בפיקוח רגולטורי הדוק יותר - אבל לא באיסור פרוגרסיבי בסגנון בלדווין או בחקיקה מקיפה כמו שהציעו שומר וסאנדרס.

מועצת המשקיעים המוסדיים, לדוגמה, ביקשה גילוי לגבי איך תוכניות רכישה מחדש עשויות להשפיע על פיצוי לבכירים, ונהלי דיווח מהירים יותר לגבי תשלום פיצויים כאלה. איסור מלא עשוי שלא לצלוח את הסנאט אפילו אם הדמוקרטים יזכו שם ברוב, מפני שרוב יוזמות החקיקה מנחיצות לפחות 60 אצבעות.

האם למשקיעים צריך להיות אכפת? רכישות עצמיות שביצעו לקוחות של גולדמן סאקס היו אחראיות ל־4.1% מכל רכישות המניות בשנים 2017-2019, אומרים בחברה. אז לאסור או להגביל אותן יהיה צעד העשוי לפגוע בגודל החסכונות של האמריקאים, אם כי ההערכה לגבי מידת הפגיעה משתנה.

עוד כתבות

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock, הטוויטר של סם אלטמן

צ'אט AI מסתורי מטריף את הרשת, והעקבות מובילות לסם אלטמן

מודל בינה מלאכותית אנונימי צץ ברשת וגרר חרושת שמועות לגבי העומדים מאחוריו ● המומחים נלהבים מיכולותיו, בהן התמודדות עם שאילתות שמודלים אחרים מתקשים איתן ● ההשערות בענף: זו הכנת קרקע לשיתוף פעולה בין OpenAI לאפל או "הטרלה" של אילון מאסק

גלנט, נתניהו והלוי / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: עמוס בן גרשום-לע''מ, AP

צווי מעצר בינלאומיים לראש הממשלה והרמטכ"ל: האם התרחיש הזה אפשרי ומה המשמעויות

בישראל מביעים חשש שבית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג יוציא צווי מעצר נגד בכירים בשלטון הישראלי, ובראשם ראש הממשלה, שר הביטחון והרמטכ"ל ● מהן הסכנות שבהוצאת צווים כאלה, באילו מדינות הם עלולים להיעצר, ומי ההרכב שיקבל את ההחלטה ● גלובס עושה סדר

איורים: גיל ג'יבלי

הכירו את המנכ"ל שהרוויח השנה 50 מיליון דולר, במזומן

שמונה מנכ"לים ישראלים בחברות הנסחרות בוול סטריט קיבלו אשתקד תגמול של מעל 10 מיליון דולר ולעתים הרבה יותר ● מי המנכ"ל שקיבל כ־50 מיליון דולר במזומן, מדוע אחר העדיף לקבל הכול במניות, ולמה עלות העסקתו של אמנון שעשוע במובילאיי נחתכה דרמטית?

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

נעילה מעורבת בוול סטריט; תשואות האג"ח הממשלתיות בארה"ב צללו

הנאסד"ק ירד ב-0.3% ● AMD וסופר מיקרו צללו בעקבות הדוחות ● מחירי הנפט ירדו במעל ל-3% ● הפד הותיר את הריבית ללא שינוי ופאוול שלל העלאות ריבית נוספות ● וגם, המניות המומלצות של גולדמן סאקס

יוסי אברהמי / צילום: איל יצהר

שוק ההנפקות חוזר? הקבלן יוסי אברהמי רוצה להנפיק ולגייס 200 מיליון שקל

אברהמי מבקש להנפיק את חברת הבנייה למגורים שהקים לפי שווי של מיליארד שקל לפני הכסף ● לחברה צבר של אלפי דירות לבנייה עתידית והון עצמי של כ-600 מיליון שקל ● במידה ותצליח, זו תהיה הנפקת הנדל"ן השלישית השנה

אייל רביד / צילום: עומר וידר

שימוע לפני הגשת כתב אישום למנכ"ל ובעלי ויקטורי אייל רביד בפרשת תיאום המחירים

רשות התחרות זימנה את אייל רביד, מנכ"ל ובעלי רשת ויקטורי, לשימוע לפני הגשת כתב אישום, וזאת בגין התבטאויות פומביות שבאמצעותן ניסה להגיע להסדרים להעלאת מחירים

אילוסטרציה: shutterstock

התשואה באפריל נחתכה, אז למה מנהלי ההשקעות בטוחים שבקרוב שוק המניות ישוב לעלות?

החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי היכה באפיקי הגמל והפנסיה: באפריל נמחקה כשליש מהתשואה שהושגה ברבעון הראשון של השנה ● כלכלנים מסבירים כי החשש מהתפרצות מחודשת של האינפלציה מעיב על ביצועי שוק המניות, אבל מעריכים כי "לא תהיה מפולת"

אלי עזור / צילום: ניב אהרונסון-וואלהnews, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

זכיות הלוטו של אלי עזור: אקזיט טכנולוגי ענק בוול סטריט והשקעת גז בבורסה בת"א

בשבוע שבו ניצח עזור במאבק שניהל על זהות הדירקטורים בחברת תמר פטרוליום - השקעה שבה הוא מורווח מאות מיליוני שקלים - הושלמה מכירתה של חברת טכנולוגיות הלוטו נאוגיימס, בעסקה שהזרימה לכיסיו 178 מיליון דולר ● נאוגיימס תימחק מנאסד"ק שבה הונפקה ב־2020

בצלאל סמוטריץ', הציונות הדתית / צילום: רפי קוץ

האם מודי'ס הורידה את דירוג האשראי של ישראל בגלל המצב הגיאופוליטי?

שר האוצר טוען שהורדת דירוג האשראי נובעת מגאופוליטיקה. זו אחת הסיבות ● המשרוקית של גלובס

גילעד אלטשולר / צילום: איל יצהר

שלושה מימושים גדולים: אלטשולר שחם בדרך לצמצם בחצי חשיפה למניות בישראל

באפריל הפסיק בית ההשקעות להיות בעל עניין בלאומי ובהפועלים, ומכר את מניות פוקס בכ–100 מיליון שקל ● כיום מתחלקות החזקותיו במניות ל–80% בחו"ל ו–20% בישראל, ובכוונתו להמשיך לממש, בעיקר נוכח האיום הגיאופוליטי ● גורמים בשוק: המכירה - גם בשל עזיבת הלקוחות

יו''ר הפדרל ריזרב, ג'רום פאוול / צילום: Associated Press

פאוול שולל העלאת ריבית נוספת ומרגיע את המשקיעים

הריבית בארה"ב נותרה על שיעור של 5.5% בהתאם לציפיות ● על פי ההערכות, הנתונים הכלכליים החיוביים בארה"ב לצד האינפלציה הדביקה, מרחיקים את הסיכויים להפחתת ריבית בטווח הקרוב ● פאוול הדגיש כי הנתונים הכלכליים לא נתנו לפד את הביטחון להוריד את הריבית אך שולל אפשרות להעלאת ריבית

משרדי אמזון / צילום: Shutterstock

אמזון הכתה את צפי הרווח וההכנסות אבל מורידה תחזית; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות אמזוןעמדו על 143 מיליארד דולר, מעל הצפי ● הרווח למניה זינק ב-216% לעומת הרבעון המקביל ● החברה מצפה לצמיחה של 7%-11% ברבעון הבא, לעומת צפי של 12% ● המניה מזנקת בכ-4% במסחר המאוחר

שוטרים פורצים לבניין המילטון באונ' קולומביה / צילום: ap, Cliff Owen

המשטרה משחררת את אוניברסיטת קולומביה, וטראמפ משחרר את לשונו

כיבוש קמפוס האוניברסיטה הניו יורקית בידי פרו–פלסטינים הסתיים, לאחר שבין המוחים התגלתה נוכחות של "מהפכנים מקצועיים" ● האלימות בקמפוסים תועיל לדונלד טראמפ, המוביל בסקר האחרון בהפרש ניכר, וחושף בגלוי את הבוז והטינה שלו כלפי ישראל וכלפי נתניהו

מודעה המציגה נשק איראני ברחוב בטהרן, השבוע / צילום: Reuters, Majid Asgaripour

לא בעזרת הצבא: כך יכולה ישראל להכריע את איראן

התקיפה האיראנית הכושלת נגד ישראל יצרה חלון הזדמנויות נדיר לסיכול התחמשותה הגרעינית של איראן ● במקום לפתוח בעימות צבאי, מהלך בעל השפעה מוגבלת, לו מתנגדת הקהילה העולמית, ישראל צריכה לגבש כוח משימה בין־לאומי שמטרתו לחנוק את איראן במישור הכלכלי

מוחים פרו פלסטינים באוניברסיטת קולומביה משתלטים על בניין המילטון שבתוך הקמפוס / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

רימוני הלם ומעצרים: המשטרה פינתה את המפגינים באוניברסיטת קולומביה

לבקשת ההנהלה, שוטרים פינו את ההיכל שבו התבצרו המפגינים ואת המאהל שהוקם על המדשאה • כ-100 מהמפגינים נעצרו בעימותים והמשטרה השתמשה ברימוני הלם כדי לפזר את המוחים • ההנהלה ביקשה מהמשטרה להישאר בקמפוס בשבועיים הקרובים

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP, Shutterstock

הסימנים מצטברים: האינפלציה בארה"ב עקשנית במיוחד

סימנים על כך שהאינפלציה בארה"ב עיקשת במיוחד ממשיכים להכביד על שוק המניות האמריקאי ● באפריל המגמה החריפה, כשהמדדים המובילים רשמו חודש גרוע במיוחד ודוחות חברות הענק הצביעו על התקררות במכירות ● כלכלנים: תסריט שבו האינפלציה תחזור ליעד בלי פגיעה חדה בצמיחה או בתעסוקה רחוק מאוד

מותג משקאות האנרגיה BLU / צילום: Shutterstock

זה משקה האנרגיה ששווה לבעלת יקבי כרמל עד 450 מיליון שקל

חברת המשקאות הבורסאית כרמל קורפ התקשרה במזכר הבנות לרכישת מותג משקה האנרגיה BLU בסכום הגבוה משמעותית אף משווי השוק שלה עצמה

מימין: דני בריקמן, מנכ''ל החברה, ועמית צימרמן, סמנכ''ל המוצר / צילום: Ben Itzhaki – Photography

הכפיל את השווי ב-6 חודשים ומגייס עוד עובדים: הסטארט-אפ Oasis Security גייס 35 מיליון דולר

אואזיס סקיוריטי פיתח פלטפורמת הגנה בסייבר לזהויות לא אנושיות בארגונים ●  עד כה גייס אואזיס סכום כולל של כ-75 מיליון דולר

חיילי מילואים בגבול רצועת עזה, אפריל 2024 / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

מועד התשלום על ימי המילואים מגיע: כמה יקבלו מאות אלפי מגויסים?

מאות אלפי חיילי מילואים יקבלו תשלום היום (ד'), כאשר מודל התגמולים מורכב במיוחד - אך גם נדיב ● מה כוללים סוגי המענקים השונים ואיזה מס משלמים עליהם, מי זכאי לשוברי סיוע, והאם גם העצמאים יקבלו פיצוי הולם? ● גלובס עושה סדר

הרמטכ''ל הרצי הלוי / צילום: חדשות 12

הרמטכ"ל: המתקפה בעזה תלך חזק, מכינים גם מתקפה בצפון

הרמטכ"ל קיים הערכת מצב בגבול לבנון יחד עם מפקד פיקוד צפון • שני בתים נפגעו ישירות מנ"ט בשתולה שבגליל המערבי, נזק כבד נגרם • ישראל פתחה מחדש את מעבר ארז להעברת סיוע הומניטרי, 30 משאיות הוכנסו לצפון הרצועה • שר הביטחון גלנט נפגש עם שר החוץ האמריקני בלינקן בכרם שלום: "מחויבים לשחרור החטופים, ונערכים לפעולה ברפיח" • עדכונים שוטפים