גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

פרקליטות מיסוי וכלכלה מתערבת לטובת מפרק קבוצת חברות רוביקון

הפרקליטות מתערבת לטובת קבלת שכרו של המפרק ששימש כעד תביעה מטעם המדינה בהליך הפלילי נגד מייסד רוביקון, אמיר ברמלי ● עו"ד ארז חבר פנה בחודש שעבר לביהמ"ש בבקשה לשלם לו שכר-טרחת ביניים על עבודתו בהליך הפירוק של קבוצת רוביקון בסכום של 7.2 מיליון שקל

עו"ד ארז חבר / צילום: יונתן בלום
עו"ד ארז חבר / צילום: יונתן בלום

סגנית מנהלת מחלקת ניירות ערך בפרקליטות מיסוי וכלכלה, המנהלת את התיק נגד אמיר ברמלי, הבעלים של קבוצת החברות רוביקון שקרסו, הגישה באופן חריג הודעה לבית המשפט, לבקשת מפרק קבוצת חברות רוביקון עו"ד ארז חבר, לתמוך את בקשתו לשכר-טרחה בתיק הפירוק של קבוצת חברות רוביקון.

עו"ד חבר פנה בחודש שעבר לבית המשפט בבקשה לשלם לו שכר-טרחת ביניים על עבודתו בהליך הפירוק של קבוצת רוביקון בסכום של 7.2 מיליון שקל, המהווים 18% מ-40 מיליון השקל שנגבו לקופת הפירוק עד כה.

בהודעת סגנית מנהלת המחלקה ,עו"ד חנה קורין, נכתב כי "לבקשת המפרק עו"ד ארז חבר, אני מבקשת לציין כי עו"ד חבר מסר עדות במסגרת החקירה הפלילית שנוהלה על-ידי רשות ניירות ערך ובהמשך הופיע כעד תביעה בתיק. במסגרת הטיפול בתיק נחשפתי להיקף העבודה העצום שהשקיע בתיק הפירוק המורכב, מורכבות יוצאת דופן המוכרת לי גם כפועל יוצא מן הטיפול בתיק הפלילי".

עו"ד קורין מוסיפה כי תוצרים מעבודתו של עו"ד חבר הוגשו לבית המשפט בהליך הפלילי נגד ברמלי, ובית המשפט אף הסתמך על ממצאים אלה להכרעת הדין וציטט מהם.

הבעייתיות בהודעת הפרקליטה לבית המשפט היא ההתערבות הברורה לטובת קבלת שכרו של המפרק ששימש כעד תביעה מטעם המדינה, הגם אם נמסרה חודשים אחרי מתן הכרעת הדין. זאת תוך הערכת עבודתו של המפרק בתיק הפירוק כ"בעלת מורכבות יוצאת דופן", להבדיל ממסירת פרטים טכניים כגון העובדה שתוצרת עבודתו הוגשה לבית המשפט והתקבלה כמהימנה.

"במסגרת הטיפול בתיק נחשפה הפרקליטות להיקף העבודה העצום שהשקעתי"

בפרקליטות אומרים כי אין בהודעה כל המלצה למתן שכר-טרחה לחבר, וממילא לא היה ידוע לפרקליטות ולא היה מעניינה גובה השכר המבוקש. עוד הוסיפו בפרקליטות כי ההודעה משקפת את ההתרשמות מעבודתו של חבר בעקבות החשיפה לעבודתו במסגרת התיק הפלילי ואת ההערכה לפעילותו לטובת הלקוחות שנפגעו.

עו"ד חבר מסר לגלובס כי "במסגרת הטיפול בתיק נחשפה הפרקליטות להיקף העבודה העצום שהשקעתי בתיק הפירוק, שהוא תיק פירוק מורכב וסבוך ביותר. למותר לציין כי הפנייה לפרקליטות נעשתה רק לאחרונה זמן רב לאחר העדות ואחרי שניתנה הכרעת הדין".

עו"ד חבר הגיש את הבקשה לקבלת שכר-טרחת ביניים בגין פועלו בתיק בפעם הראשונה לאחר חמש שנות פעילות. השופטת איריס לושי-עבודי העבירה את הבקשה לתגובת הנושים המהותיים שבקבוצת החברות שבפירוק, לדבריה, "מאחר שעסקינן בבקשה לפסיקת מתווה שכר-טרחה השונה ממסלולי השכר הקבועים בתקנות".

עו"ד חבר מבקש לפסוק לו שכר-טרחת ביניים בשיעור של 18% בצירוף מע"מ מכלל הכספים שנגבו על-ידו וייגבו בעתיד. עוד הוא מבקש החזר הוצאות בסכום של כ- 106 אלף שקל והוצאות כלליות חודשיות של 3,600 שקל.

עו"ד חבר טוען כי שכר-הטרחה המבוקש תואם את המאמץ ואת פעולות המפרק בתיק, וכי את הכספים המצויים בקופות הפירוק "צבר המפרק באמצעות מאמצי גבייה יוצאי דופן שכללו פעולות בילוש וחקירות סבוכות ומורכבות ביותר בארץ ובחו"ל".

"עסקינן בתיק החורג אלפי מונים מתיקי פירוק סטנדרטיים, הן בהיקפו והן במורכבותו, ובהתאם לכך נדרש הח"מ גם לפעול. לא למותר לציין כי כל פועלו של הח"מ וצוותו משך כחמש שנים מומנו על-ידי משרדו של הח"מ כל העת, תוך השקעת כ-14 אלף שעות עבודה", כתב חבר בבקשתו לבית המשפט, והוסיף כי העבודה הצריכה לא פחות מ-10 עורכי דין ומתמחים.

עוד טוען חבר כי "תיק זה, על אף היותו מגה-פירוק, לא היה תיק עתיר נכסים, ובהתאם לכך אף הגבייה במסגרתו הייתה גבייה קשה, סיזיפית, ארוכה ומורכבת. הח"מ וצוותו פעלו נמרצות ועשו לילות כימים על-מנת למצות את הגבייה בכל אחד מתיקי החברות שבפירוק ככל שניתן ותוך ביצוע פעולות בדיקה וחקירה מעמיקות בארץ וברחבי העולם אשר הניבו גבייה בסך כולל של כ-40 מיליון שקל, והמפרק צופה כי מאמציו יביאו לגבייה של עוד עשרות מיליוני שקלים".

לדבריו, "אפשר בהחלט לומר כי תיק זה הוא תיק פירוק חובק-עולם, באשר בדיקותיו של המפרק ונכסי החברות היו פזורים במדינות שונות כגון גאורגיה, אוסטריה, שווייץ, הונג קונג, ארה"ב, אי הבתולה, איי סיישל, סינגפור, ליכנשטיין וקנדה".

"התוכנית של ברמלי אינה אלא בגדר אחיזת עיניים"

צו הפירוק ניתן בשנת 2015, כשמצבת הנשייה של החברה הגיעה למעל 300 מיליון שקל, אל מול נכסים הנופלים משמעותית מהחובות. הקרן המשיכה בעסקיה כרגיל עד לחקירתו של אמיר ברמלי במרץ 2015 ברשות ניירות ערך, שהובילה להגשת כתב אישום נגדו ולהרשעתו באוקטובר בשנה שעברה.

בעקבות פרסום דבר החקירה החלו המשקיעים של הקרן לדרוש את כספם בחזרה. מאחר שהקבוצה הייתה תלויה בגיוס כספים חדשים כדי לשרת את החזרי האג"ח למשקיעים הקודמים, הגיעה הקבוצה לכדי קושי תזרימי קשה שהוביל לבקשת הפירוק.

ברמלי הורשע על-ידי שופט בית המשפט הכלכלי בתל אביב חאלד כבוב בהונאה בהיקף עצום של 340 מיליון שקל, בכך שגייס מאות מיליוני השקלים ממשקיעים באמצעות חברות בקבוצת רוביקון-קרן קלע על יסוד מצגי-שווא. הוא סיפר למשקיעים סיפורי מעשיות על הצלחת ההשקעות והבטיח ללקוחות תשואה שנתית דו-ספרתית באחוזים, בשילוב המפתה שבין ריבית גבוהה לסיכון נמוך. ברמלי הציג למשקיעים מצג לפיו כספיהם ישמשו כהלוואות לטווח קצר, הלוואות ביניים (מזנין), הניתנות לעסקים כדי לסייע להם בנטילת אשראי מבנקים ומוחזרות בחזרה תוך 72 שעות.

על בסיסי ההתחייבויות, כ-550 משקיעים שוכנעו להשקיע את כספם. בניגוד להתחייבות למשקיעים, כספם שימש את ברמלי לרכישת מגוון רחב של חברות פרטיות, להלוואות ולהשקעות שונות.

בית המשפט קבע כי לא הוצג אפילו מקרה אחד שבו העניקה הקרן הלוואת הון למשך 72 שעות. על כך נכתב בהכרעת הדין: "הלכה למעשה, מתברר כי לא הייתה לתוכנית זו כל היתכנות מעשית, היא אינה אלא בגדר אחיזת עיניים, הולכת שולל, הטעיה והונאה של מאות משקיעים שסמכו ובטחו במידע שהקרן פרסמה".

ביום חמישי השבוע קבועים הטיעונים לעונש בפני השופט כבוב, והמדינה צפויה לבקש להטיל על ברמלי עונש מאסר ממושך. במקביל הגיש ברמלי ערעור לבית המשפט העליון על החלטת השופט חאלד כבוב שלא לפסול עצמו מלדון בתיק. זאת לאחר שבנו של השופט כבוב הגיש במשטרה תלונה נגד ברמלי כי איים עליו וניסה לסחוט אותו, על-מנת להביא לפסילתו של השופט. היום (ג׳) נדחה הערעור של ברמלי על-ידי נשיאת העליון, השופטת אסתר חיות.

עוד כתבות

מותג משקאות האנרגיה BLU / צילום: Shutterstock

זה משקה האנרגיה ששווה לבעלת יקבי כרמל עד 450 מיליון שקל

חברת המשקאות הבורסאית כרמל קורפ התקשרה במזכר הבנות לרכישת מותג משקה האנרגיה BLU בסכום הגבוה משמעותית אף משווי השוק שלה עצמה

גלנט, נתניהו והלוי / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: עמוס בן גרשום-לע''מ, AP

צווי מעצר בינלאומיים לראש הממשלה והרמטכ"ל: האם התרחיש הזה אפשרי ומה המשמעויות

בישראל מביעים חשש שבית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג יוציא צווי מעצר נגד בכירים בשלטון הישראלי, ובראשם ראש הממשלה, שר הביטחון והרמטכ"ל ● מהן הסכנות שבהוצאת צווים כאלה, באילו מדינות הם עלולים להיעצר, ומי ההרכב שיקבל את ההחלטה ● גלובס עושה סדר

סופרמרקט. ''המאבקים קורים מאחורי הקלעים'' / צילום: Shutterstock

האם שתיקת קמעונאיות המזון סוללת את הדרך להמשך העלאות מחירים?

החל מהשבוע יועלו המחירים של עשרות מוצרי מזון וטואלטיקה - חוליה נוספת בשרשרת העלאות מחירים בצל המלחמה ● בניגוד לעבר, לא צפויים כיפופי ידיים גלויים בין הרשתות הגדולות לספקים ● בכירה בענף: "אף אחד לא רוצה לריב עכשיו, כשלא יודעים מה יתפתח"

מוצרי תנובה בסופרמרקט / צילום: טלי בוגדנובסקי

מסנפרוסט ועד מאמא עוף: תנובה מעלה מחירים של עשרות מוצרים

מוצרי החלב המפוקחים של חברת המזון הגדולה בישראל יתייקרו החל ממחר בשיעור של 4.48% ● בנוסף, תנובה הודיעה גם על העלאת מחירים של מוצרי החלב הלא מפוקחים וכן מוצרי סנפרוסט, מעדנות, מאמא עוף וטירת צבי בשיעור של עד 9.8% החל מ-16 במאי

אילוסטרציה: shutterstock

התשואה באפריל נחתכה, אז למה מנהלי ההשקעות בטוחים שבקרוב שוק המניות ישוב לעלות?

החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי היכה באפיקי הגמל והפנסיה: באפריל נמחקה כשליש מהתשואה שהושגה ברבעון הראשון של השנה ● כלכלנים מסבירים כי החשש מהתפרצות מחודשת של האינפלציה מעיב על ביצועי שוק המניות, אבל מעריכים כי "לא תהיה מפולת"

נתב''ג. חברות התעופה הבינ''ל מהססות לשוב לפעילות / צילום: Reuters, Nir Keidar

מבנגקוק ועד טורנטו: אפשרויות הטיסה מצטמצמות במיוחד לשורה של יעדים

יונייטד איירליינס הודיעה השבוע על דחייה נוספת בהפעלת הקו לארה"ב, והיצע הטיסות הישירות ליעדים רחוקים נותר כמעט בבלעדיות חברות התעופה הישראליות ● ובזמן שהמחירים ממריאים, בענף חוששים: "אין פוטנציאל להגברת הטיסות הישירות עד שהתמונה תתבהר"

מימין: דני בריקמן, מנכ''ל החברה, ועמית צימרמן, סמנכ''ל המוצר / צילום: Ben Itzhaki – Photography

הכפיל את השווי ב-6 חודשים ומגייס עוד עובדים: הסטארט-אפ Oasis Security גייס 35 מיליון דולר

אואזיס סקיוריטי פיתח פלטפורמת הגנה בסייבר לזהויות לא אנושיות בארגונים ●  עד כה גייס אואזיס סכום כולל של כ-75 מיליון דולר

משרדי אאורה בגבעתיים / צילום: טלי בוגדנובסקי

החברה שמוכרת חלומות לדירות בגבעתיים, אבל בעירייה לא מכירים

בדיווח לבורסה כללה חברת אאורה פרטים על יחידות הדיור שתקים בפרויקט התחדשות עירונית ברחוב כצנלסון בגבעתיים ● בעירייה אומרים: "הנתונים אינם תואמים את המציאות", ומצביעים על מקרה דומה שקרה עמה בעבר

עבודות על הקו הירוק של הרכבת הקלה / צילום: בר לביא

הזרים נרתעים והמכרז להפעלת קווי הרכבת הקלה הבאים בסכנה

לאחר שנדחה מספר פעמים בגלל המלחמה, במשרדי הממשלה שוקלים לבטל את מכרז ההפעלה של הקווים הירוק והסגול, ולהעביר את המלאכה לזכייניות ההקמה ● הסיבה: חשש חברות בינלאומיות מאי־ודאות בישראל

בניין סופר מיקרו בקליפורניה / צילום: Shutterstock

שתי מניות שבבים פרסמו אתמול דוחות. איך הגיבו המשקיעים?

יצרנית השרתים סופר מיקרו לא עמדה בתחזיות האנליסטים ופרסמה הכנסות נמוכות מהצפוי ● גם חברת השבבים AMD פרסמה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון וספגה הורדה דרמטית במחיר המניה

היועצת המשפטית לממשלה, עו''ד גלי בהרב-מיארה / צילום: יונתן זינדל/פלאש 90

היועמ"שית: התנהלות הממשלה בנושא גיוס החרדים - המשך הרפורמה המשפטית

בהרב-מיארה שלחה מכתב חריף למזכיר הממשלה, בו נכתב כי בהתנהלות בעניין גיוס בני הישיבות "יש משום המשך של הניסיון, שהוא חלק ממה שכונה 'הרפורמה המשפטית', להחליש את מעמד הייעוץ המשפטי לממשלה ולעקוף אותו" ● בתוך כך, היועמ"שית הגישה תשובה משלימה לבג"ץ בעניין חוק הגיוס, בה צוין כי במהלך דצמבר 2023 החלו במשרד הביטחון ובצה"ל בגיבוש תוכנית לגיוס בני החברה החרדית

מנכ''ל SMCI, צ'ארלס ליאנג, מנכ''ל אנבידיה, ג'נסן הואנג, מנכ''לית AMD, ליסה סו / צילומים: רויטרס - Jonathan Ernst, Mark Lennihan ,AP, Chiang Ying-ying

דוחות חברות השבבים חושפים את האתגר הגדול של הסקטור הלוהט בוול סטריט

השבוע פרסמו שתי חברות שבבים גדולות, AMD ו-SMCI, את התוצאות הכספיות שלהן ואיכזבו את המשקיעים ● בתגובה לדוחות, מניות שתי החברות צוללות בחדות במסחר בוול סטריט יחד עם אנבידיה שנסחרת בירידות ● מומחים מסבירים: "יש ביקוש והשקעות של חברות גדולות, אבל ההכנסות לא מתרוממות"

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: Shutterstock

מעלים מחירים: מפת ההתייקרויות המלאה

מהחלב המפוקח ועד הדלק: חג הפסח הסתיים, ושורת עליות מחירים צפויה להיכנס לתוקף החל מהיום ● אלה מצטרפות למספר גלי התייקרויות שפקדו את המשק בחודשים האחרונים ● גלובס מציג את המוצרים והשירותים שהתייקרו עד כה ב־2024, כשהסוף עוד לא נראה באופק

כך מתכננים באיראן "לחגוג" את מתקפת הטילים על ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: באיראן הכריזו שיום התקיפה על ישראל וה-7 באוקטובר יהיו ימי חג, בית הדין הבינלאומי דחה בקשה לעצור סיוע גרמני לישראל ומה יקרה אם אוניברסיטאות אמריקאיות יפסיקו להשקיע בחברות עם קשר ישראלי ● כותרות העיתונים בעולם 

בצלאל סמוטריץ', הציונות הדתית / צילום: רפי קוץ

האם מודי'ס הורידה את דירוג האשראי של ישראל בגלל המצב הגיאופוליטי?

שר האוצר טוען שהורדת דירוג האשראי נובעת מגאופוליטיקה. זו אחת הסיבות ● המשרוקית של גלובס

מערכת טילי פטריוט / צילום: Reuters, Baz Ratner

אחרי למעלה מ-30 שנה: ישראל נפרדת ממערכת הנשק המיתולוגית. זו המחליפה

33 שנים מאז שהוטמעה בישראל, בחיל האוויר התחילו בתהליכי פרידה ממערכת הפטריוט, שהצליחה ליירט תשעה איומים במלחמה הנוכחית ● למה מפרישים אותה דווקא עכשיו, מה הבדלי המחירים למערכת המחליפה קלע דוד ואילו שכבות הגנה נוספות יש לישראל? ● גלובס עושה סדר

שוטרים פורצים לבניין המילטון באונ' קולומביה / צילום: ap, Cliff Owen

המשטרה משחררת את אוניברסיטת קולומביה, וטראמפ משחרר את לשונו

כיבוש קמפוס האוניברסיטה הניו יורקית בידי פרו–פלסטינים הסתיים, לאחר שבין המוחים התגלתה נוכחות של "מהפכנים מקצועיים" ● האלימות בקמפוסים תועיל לדונלד טראמפ, המוביל בסקר האחרון בהפרש ניכר, וחושף בגלוי את הבוז והטינה שלו כלפי ישראל וכלפי נתניהו

אלי עזור / צילום: ניב אהרונסון-וואלהnews, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

זכיות הלוטו של אלי עזור: אקזיט טכנולוגי ענק בוול סטריט והשקעת גז בבורסה בת"א

בשבוע שבו ניצח עזור במאבק שניהל על זהות הדירקטורים בחברת תמר פטרוליום - השקעה שבה הוא מורווח מאות מיליוני שקלים - הושלמה מכירתה של חברת טכנולוגיות הלוטו נאוגיימס, בעסקה שהזרימה לכיסיו 178 מיליון דולר ● נאוגיימס תימחק מנאסד"ק שבה הונפקה ב־2020

אוניברסיטת UCLA / צילום: Associated Press, Jae C. Hong

עימותים אלימים בין פרו-פלסטינים ותומכי ישראל באוניברסיטת UCLA

באוניברסיטת UCLA שבקליפורניה הוחרפו העימותים בין המפגינים וכוחות הביטחון הגיעו על מנת להפריד בין הניצים ● באוניברסיטת קולומביה הגיעו אמש השוטרים מצוידים ברימוני הלם ופשטו על הבניין בו התבצרו המפגינים הפרו-פלסטינים

גדי מזור, מנכ''ל BioCatch / צילום: Zelazny

בדרך להנפקה? השליטה בחברת ההייטק הישראלית ביוקאץ׳ נמכרת לפי שווי של 1.3 מיליארד דולר

קרנות ההון סיכון האמריקאיות ביין קפיטל ומאבריק ונצ'רס מכרו מניות בחברת ההייטק הישראלית ביוקאץ' בהיקף המתקרב ל-750 מיליון דולר ● את המניות רכשה קרן הפרייבט אקוויטי פרמירה בעסקה ששיקפה לחברה שווי של 1.3 מיליארד דולר ● לפי הערכת גלובס, ביוקאץ' מועמדת להנפקה ישראלית בנאסד"ק במהלך השנתיים הקרובות