גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

10 שנות מאסר נגזרו על אמיר ברמלי בגין הונאת משקיעים בהיקף של 340 מיליון שקל

ברמלי, מייסד ומנהל קבוצת רוביקון וקרן קלע, הורשע באחת מפרשות ההונאה החמורות שהיו בישראל ● הפרקליטות, שביקשה להטיל עליו מאסר מינימלי של 16 שנים, הודיעה כי "תלמד את פסק הדין" ● אחד מקורבנותיו של ברמלי: "בהתחשב בזה שהוא הרס לאנשים את החיים, הוא יצא בזול"

אמיר ברמלי בבית המשפט / צילום: איל יצהר
אמיר ברמלי בבית המשפט / צילום: איל יצהר

10 שנות מאסר נגזרו היום (ה') על אמיר ברמלי, מייסד ומנהל קבוצת רוביקון וקרן קלע, בגין הרשעתו בהונאת משקיעים בהיקף של 340 מיליון שקל, מהחמורות שהיו בישראל. כמו כן, על ברמלי נגזר גם קנס בסך 400 אלף שקל.

אחד מקורבנותיו של ברמלי, פנסיונר של דן שהשקיע אצל ברמלי 2 מיליון שקל, אמר אחרי הדיון כי "בהתחשב בזה שהוא הרס לאנשים את החיים, הוא יצא בזול".

השופט חאלד כבוב כתב בהכרעת הדין על ברמלי כי הוא "בעל אישיות עוצמתית שידע לכבוש את האנשים סביבו", וכי "המצגים המובאים למשקיעים - אותם הוא עצמו הכתיב - הם מצגים כוזבים, וברמלי אף ידע כי המשקיעים היו מעוניינים בהשקעה סולידית ובטוחה - ולא היו משקיעים כלל לו היו יודעים מה יהיה השימוש שייעשה בכספם".

על רו"ח אלי עופר, ששימש כחשב החברה הציבורית קלע השקעות, נגזר מאסר על-תנאי בגין הרשעה בהפרת אמונים, עבירות מנהלים ועבירות דיווח. עופר העביר לבקשתו של ברמלי כספים מהחברה הציבורית למטרותיו הפרטיות של ברמלי.

התיק נגד ברמלי מתנהל מאז 2016 ומגיע לסיומו לאחר דחיות מרובות ושתי חקירות חדשות שנפתחו נגדו במהלך ניהול התיק. האחת ברשות ניירות ערך בגין אותן עבירות בהן הורשע, והשנייה בגין חשד לאיומים ולסחיטת בנו של השופט כבוב על-מנת להביא לפסילת השופט. בקשתו של ברמלי לפסול את השופט כבוב מלדון בעניינו על רקע התיק החדש נדחתה בבית המשפט המחוזי ובעליון.

ברמלי הורשע בהונאת 550 משקיעים לאחר שהבטיח להם תשואה גבוהה ללא היתכנות מעשית, ותוך הטעיית המשקיעים, רכש חברות כושלות ומשיכת כספים לשימושו הפרטי. ברמלי הורשע בעבירות שבוצעו בשנים 2012-2015: גניבה בידי מורשה, הלבנת הון, מרמה והפרת אמונים וגיוס כספים ללא תשקיף ועבירות הלבנת הון.

בית המשפט קבע כי החומרה בתיק היא בפער עצום והבלתי נסבל בין המצגים שהציג ברמלי לבין השימוש שעשה בכספים.

הכרעת הדין של השופט כבוב מתארת כיצד המשקיעים הולכו שולל, ואיך גרם להם ברמלי, בזכות כישוריו, להאמין שהשקעתם בטוחה. לא זו בלבד שהוסבר למשקיעים השונים כי מדובר בהשקעה בטוחה, אלא שהוסבר להם כי מדובר במתווה השקעה של השלמות הון לטווח של 72 שעות.

בפועל לא נמצא ולו משקיע אחד שכספו שימש לצורך זה. ההבטחה כי כספי המשקיעים חוזרים לקרן תוך 72 שעות, גרמה להם לביטחון והובילה להחלטת מאות המשקיעים לבחור בקרן.

ברמלי גייס משקיעים בעצמו ובאמצעות אנשי שיווק, והבטיח תשואה גבוה עם סיכון נמוך.

עו"ד חנה קורין ממחלקת ניירות ערך בפרקליטות מיסוי וכלכלה, שניהלה את התיק, מסרה בתום הדיון כי "העונש שנגזר היום על אמיר ברמלי הוא עונש משמעותי שמבטא גישה מחמירה כלפי הונאת משקיעים בשוק ההון. בית משפט קיבל את עמדת התביעה כי יש לשלוח מסר חשוב לכל יזם הסבור כי הוא יכול לגייס כספים מן הציבור ללא אחריות, להתעלם מהחובות המוטלות עליו ולמעול באמונם של משקיעים המעבירים לו את מיטב חסכונותיהם. לצד זאת, העונש שהוטל נמוך יותר מהעמדה שהצגנו, ונלמד את גזר הדין". נזכיר כי הפרקליטות ביקשה לגזור על אמיר ברמלי לפחות 16 שנות מאסר.

הונה פנסיונרים ללא הבנה בשוק ההון ומשקיעים מתוחכמים

בין קורבנות הפרשה פנסיונרים, חלקם ללא הבנה בשוק ההון, כאלה שהשקיעו את כל חסכונותיהם ואת מיטב כספם באותה השקעה "חסרת סיכון". חלק אחר של המשקיעים הם בעלי תפקידים כלכליים, מתוחכמים ובעלי ידע. בין המשקיעים ניתן למצוא אנשי נדל"ן, מהנדסים, רופאים ואנשי מחשבים.

אחת הקורבנות של ברמלי היא רואת חשבון, שעבדה ברשות ניירות ערך בעבר, ולמרות הבנתה בשוק ההון, הולכה שולל על-ידי ברמלי. היא השקיעה לאחר שהוסבר לה כי קרן קלע מבצעת השלמות הון בלבד בסיכון נמוך.

אפילו לאחר שהחלה החקירה בעניינה של קרן קלע, היא ובן זוגה השקיעו סכום נוסף של 200 אלף שקל, כתוצאה ממכתב אותו קיבלה מקרן קלע, ממנו למדה כי החקירה הייתה בעניינה של רוביקון, ולכן מכיוון שכספיה הושקעו בקרן קלע, היא סברה כי החקירה לא נוגעת לה.

משקיע אחר סיפר איך התפתה להשקיע אצל ברמלי. לדבריו, "הוצגה השלמת הון, מין סיפור לא ברור, מאוד יפה, מדבר על כסף שחוזר וכסף שחוזר בפועל, ואתה שואל מה זה, הוא מציג לך את הסיפור, סוג של השקעה בסיכון מאוד נמוך, חסרת סיכון, לא זוכר מה, וזו ההשקעה, אז אתה אומר וואלה, מעניין".

ברמלי מיוצג על-ידי עורכי הדין גיא עין צבי, לירן זילברמן ועמית זיו מטעם הסנגוריה הציבורית. התיק נוהל על-ידי עו"ד חנה קורין ממחלקת ניירות ערך בפרקליטות מיסוי וכלכלה. התיק נחקר על-ידי רשות ניירות ערך.

רשות ניירות ערך מסרה בתגובה: ״גזר הדין שניתן בתיק אמיר ברמלי הוא החמור ביותר שנגזר בתיקי ניירות ערך. מדובר בעונש משמעותי שמבטא גישה מחמירה כלפי הונאת משקיעים בשוק ההון. גזר הדין שולח מסר חשוב לכל יזם - גיוס כספים מהציבור חייב להיעשות על-פי החוק, ביושר ובשקיפות. גזר הדין הוא מסר חשוב ומרתיע גם לציבור הרחב להיזהר ממיזמים לא מפוקחים ומהבטחות לתשואות מופרזות".

ת.פ. 52446-06-16

עוד כתבות

שר הכלכלה ניר ברקת ושר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ - דוברות הכנסת

המאבק הבא בין סמוטריץ' לברקת: הגדלת מכסת עובדים זרים

שר הכלכלה הציע להגדיל את מכסת העובדים הזרים במשק וביטול האגרות בגין העסקתם ● אלא שבאוצר טוענים: המכסות הקיימות טרם מולאו

מרכז שיטור קהילתי חיפה / צילום: בר - אל

מאות שקלים בשנה: המס העירוני החדש שישלמו תושבי חיפה

לראשונה יתווסף לחשבונות הארנונה בחיפה "היטל שמירה", שנועד למימון כוח שיטור עירוני חדש ● התעריף עומד על 2.32 שקל למ"ר, בדומה למקובל ברשויות נוספות כמו תל אביב ורעננה, לצד התייקרות הארנונה הכללית ב־1.626%

החשיפה האמריקאית שמעיבה על פגישת נתניהו וטראמפ בשבוע הבא

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: תמיכה ישראלית חשאית בדרוזים בסוריה נחשפה בדיווח אמריקאי, בית משפט בבריטניה הרשיע שני תושבים בתכנון מתקפת טרור נגד יהודים, והאם תוקם ועדת חקירה ממלכתית לטבח בסידני שבאוסטרליה? • כותרות העיתונים בעולם

בניין האיחוד האירופי / צילום: Shutterstock

הלם באירופה: האמריקאים מטילים סנקציות על בכירים באיחוד

הממשל האמריקאי הטיל סנקציות על בכירים באיחוד האירופי שפעלו כדי לחייב רשתות חברתיות לנטר שיח מסית ואלים ● בין הסנקציות שהוטלו: איסור כניסה לארה"ב ● באיחוד האירופי הגיבו בתדהמה, האמריקאים טוענים כי מדובר ב"צנזורה"

קמפיין ה־AI של לושה / צילום: מתוך יוטיוב

לשבת בקפה של קלוד, לייצר פרסומת ב-150 דולר: יישומי ה-AI שיככבו השנה

הבינה המלאכותית מסייעת ליוצרי תוכן ולסטארט-אפים לחדור ללב המרחב הפרסומי והשיווקי, אך גם דורשת מהם קיצוניות כדי לבלוט ● דוח מקיף של ארטליסט הישראלית, המבוסס על סקר בקרב כ-6,500 יוצרים (כולל מישראל), מציג את האפשרויות ואת המגמות ב-2026

אתר בנייה / צילום: Shutterstock

הביקוש קפא, המחירים ירדו: ענף הנדל"ן מסכם שנה מאתגרת, ומה צפוי ב־2026?

שנת 2025 הייתה מטלטלת במיוחד עבור שוק הנדל"ן: הרגולציה סביב מבצעי המימון התהדקה, היצע הדירות בשיא היסטורי, המחירים ירדו כמעט מדי חודש, ותמהילי המשכנתאות השתנו ● רגע לפני 2026, המומחים מנסים להעריך האם המגמות יימשכו או שמדובר רק בתיקון זמני

תל אביב. מצב המוכרים הוא הגרוע בארץ / צילום: Shutterstock

המוכרים מעדכנים את מחירי הדירות כלפי מטה: באיזו עיר כבר הורידו ב-8%?

נתונים שקיבל גלובס מאתר יד2 מלמדים על המצב הקשה של מי שמנסים למכור דירות יד שנייה: בתל אביב הם יכולים למצוא את עצמם ארבע שנים בשוק, בטבריה מצבם דווקא טוב

הסכם ממון / צילום: Shutterstock

הסכם הממון קבע חלוקת רכוש שוויונית, אז מדוע האישה קיבלה רק שליש מהבית?

ביהמ"ש קבע כי מסמך שערכו בני זוג בכתב־יד, המעניק לאישה שליש בלבד משווי בית המגורים, גובר על הסכם ממון קודם שאושר בביהמ"ש ומחלק את הרכוש בחלקים שווים ● נקבע כי לא כל הסכם בין בני זוג הוא "הסכם ממון" המחייב את אישור ביהמ"ש

וול סטריט / צילום: Shutterstock, orhan akkurt

עליות בוול סטריט: S&P 500 בשיא חדש; נייקי עולה, אינטל נחלשת

S&P 500 בדרך לשיא מספר 39 השנה ● מניית נייקי קופצת לאחר שמנכ"ל אפל רכש מניות בחברה ● הדולר בדרך לשנתו החלשה ביותר זה שמונה שנים ● בארה"ב נרשמה הצמיחה הגבוהה ביותר זה שנתיים, ובבלומברג צופים ביצועי יתר של מניות ערך ב-2026 • לא רק הזהב - גם הנחושת בשיא ● ערב חג המולד, המסחר באירופה ובוול סטריט ננעל מוקדם

קמפיין מכבי שיצר מקאן ת''א / צילום: צילום מסך מיוטיוב

קופ"ח מכבי יוצאת למכרז פרסום, בענף סבורים שהוא "שערורייה"

היקף התקציב העומד ככל הידוע על כ-25 מיליון שקל יוצא למכרז חדש ● המכרז הוא לחמש שנים, עם אופציה להארכה כפולה של שלוש שנים בכל פעם - כלומר 11 שנים ברצף ● קופת חולים מכבי בתגובה: "המכרז מנוהל באופן מקצועי תחת פיקוח של ועדת המכרזים של מכבי"

השקל מתחזק מול הדולר / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

הדולר ב-3.18 שקלים ובשפל של קרוב ל-4 שנים. אלו הסיבות

השקל ממשיך את מגמת ההתחזקות שלו מול הדולר שנחלש כבר שלושה רצופים בעולם ● הסיבות: העליות בוול סטריט, מכירת גז למצרים ועסקות נשק גדולות ● מיטב: "מעבר לירידות בשוקי המניות בעולם הוא האיום העיקרי על התחזקות השקל" ● הדולר בדרך לשנתו החלשה ביותר זה שמונה שנים ● ומה צפוי בעוד חצי שנה?

מטוסי אל על / צילום: עידו וכטל

רשות התחרות סיימה את הבדיקה: האם אל על תיקנס בגלל מחירי הטיסות?

רשות התחרות סיימה בדיקה כלכלית ומשפטית שנועדה לקבוע האם אל על ניצלה את מעמדה כמונופול בקווי טיסה מסוימים בתקופת המלחמה ● עפ"י המסתמן, על החברה יוטל עיצום כספי שגובהו טרם נקבע, ושעשוי להגיע עד כ-118 מיליון שקל

קמפיין פייבר / צילום: צילום מסך מיוטיוב

הזוכים הגדולים בתחרות הפרסום גרנות - והזוכה האמיתית: הבינה המלאכותית

בין הזוכים הגדולים בתחרות הקריאייטיב העצמאית גרנות, שהתקיימה היום, נמנים פרסומת ה-AI של פייבר, סרטון הפסולת של עיריית תל אביב וקמפיין "אחת מתשע" בהשראת אמריקן איגל וסידני סוויני ● ומי עוד בזוכים?

סניף יוחננוף / צילום: יח''צ

עקפה את רמי לוי: רשת יוחננוף כבר נסחרת בשווי של כ־5 מיליארד שקל

למרות שהיא מוכרת פחות מרמי לוי, שיעורי הרווח של יוחננוף גבוהים יותר: "אחד היתרונות הגדולים שלהם זה הנדל"ן, הם מתייחסים לקרקעות שבבעלותם כמו שהם מתייחסים למלגזה"

אסדת קידוח ''תמר'' / צילום: אלבטרוס

ישראל בוחנת מסלול חדש: יצוא גז טבעי דרך קפריסין

הפסגה המשולשת בין ישראל ליוון וקפריסין שהתקיימה השבוע הולידה תוכנית לפרויקט תשתיתי דרמטי ● על הפרק: הזרמת גז מלווייתן ותמר לקפריסין, למורת רוחה של טורקיה

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

בורסת ת"א ננעלה בעליות - ביום השביעי ברציפות; המדדים בשיא

הדולר נסחר סבהב כ-3.18 שקלים, שיא של כ-4 שנים ● חוקרי רשות ניירות ערך פשטו על משרדי אירודרום ● שיכון ובינוי: טרם התקבלה החלטה למכירת מניות שוב אנרגיה ● איי.סי.אל חתמה על חוזים ארוכי טווח עם לקוחות בסין ● בבנק מזרחי מסמנים את הסקטורים המומלצים בשוק ההון המקומי ב-2026

מלון נורדוי בנחלת בנימין / צילום: גלית חתן

פתאל חנך מלון בן 22 חדרים בת"א: "זה אותו מאמץ עם 5% מהכסף"

מלון נורדוי בתל אביב נפתח לאחר שנה של שיפוצים ושימור מחמיר, בהשקעה של כ–66.5 מיליון שקל שביצעה קבוצת פתאל ● שורד השבי שגיא דקל חן ייקח חלק במהלך של בנק מזרחי טפחות, לצד הפרזנטורים דביר בנדק וחן אמסלם - כך נודע לגלובס ● וגם: אליעזר (צ'ייני) מרום מונה ליו"ר סמארטי א.א.ר טכנולוגיות ● אירועים ומינויים

חדשות ההייטק / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מרוץ ההשקעות בבינה מלאכותית עשוי להפוך את 2026 לשנת גיוס האג"ח הגדולה אי פעם

ההשקעות האדירות בתשתיות בינה מלאכותית דוחפות את גיוסי החוב הקונצרני בארה"ב לשיאים חדשים ● מיקרוסופט בוחנת מהפך ב-Xbox: מקונסולה סגורה לפלטפורמת גיימינג פתוחה מבוססת Windows ● אלפאבית קונה חברת אנרגיה ב־4.75 מיליארד דולר כדי להבטיח חשמל למרכזי הנתונים שלה ● ורשות החדשנות מרחיבה את התמיכה במו"פ של התעשייה היצרנית ● חדשות ההייטק

עמית גל, הממונה על שוק ההון, ביטוח וחיסכון / צילום: מארק ניימן, לע''מ

סלייס: נשללו הרישיונות של 7 סוכני פינברט שגייסו חוסכים לקרנות האדומות

הממונה על שוק ההון שלל את הרישיונות של 7 סוכני פינברט בתום חקירה שהצביעה על "תמונה חמורה מאוד המעידה על התנהלות שיטתית של הסוכנים שלא בהתאם להוראות הדין" ● פינברט היא אחד מששת המארגנים שגייסו כספי חוסכים לקרנות השקעה אלטרנטיביות בחו"ל, מהן נעלמו 850 מיליון שקל ● בא-כוח הסוכנים: "ההחלטה יוצרת עיוות מוסרי"

בועז מירוני, מנהל מחלקת המחקר באנליסט / צילום: מרי רון

"למי שמאמין במשק הישראלי": הבכיר שממליץ על הסקטור שטס ב-140% בשנתיים

בועז מירוני, מנהל מחלקת המחקר באנליסט, מאמין בבורסה בת"א, גם אחרי תשואה של 100% בשנתיים ● הוא מעריך כי מבין שני הסקטורים המצטיינים של השנה יש הזדמנות רק בבנקים ● ממליץ על מניות אנרגיה: "לא יודע אם ג'מיני ינצח את ChatGPT, אבל שניהם יצטרכו חשמל" ● ולמה כדאי להתרחק ממדד הביטוח?