גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אמזון AWS תפתח את הדאטה סנטר האזורי בישראל ב-2023

אמזון, שזכתה לאחרונה לצד גוגל במכרז המחשוב הממשלתי-צה"לי נימבוס, הודיעה רשמית על הקמת דאטה סנטר אזורי בישראל שישרת את כלל המשק הישראלי במחצית הראשונה של 2023 ● אלא שדווקא החברות שהפסידו במכרז ישיקו את העננים שלהן בישראל מוקדם יותר

חדר שרתים למחשוב ענן / אילוסטרציה: Shutterstock, Gorodenkoff
חדר שרתים למחשוב ענן / אילוסטרציה: Shutterstock, Gorodenkoff

ענקית הענן אמזון AWS הודיעה היום (ו') כי תפתח את הדאטה האזורי שלה בישראל במחצית הראשונה של 2023. החברה זכתה לאחרונה במכרז המחשוב הממשלתי "נימבוס" לצד גוגל קלאוד. שתי החברות נבחרו על ידי משרד האוצר בתהליך שלווה על ידי רשות התקשוב הממשלתי לשמש ספקיות הענן של ממשלת ישראל וצה"ל למשך שבע השנים הקרובות במכרז שהיקפו בתקופה זו מוערך ב-4 מיליארד שקל.

לאחר הפסדן במכרז, חברת מיקרוסופט, עם הענן שלה "אזו'ר", ואורקל, הגישו לבית המשפט עתירות מנהליות במטרה להשאיר פתח עתידי לערעור על תוצאות המכרז, אך יודגש שלא מתנהל הליך ישיר במטרה לקעקע את תוצאותיו. שני החברות המשיכו עם זאת לפעול, לפחות במישור התקשורתי ולהדגיש את העובדה שהן ממשיכות במאמציהן להקים את הדאטה סנטרים בישראל.

כך הודיעה אורקל כי תפתח את הענן שלה המוקם באזור ירושלים כבר בקיץ הנוכחי. מיקרוסופט שהודיעה בתחילת 2020 כי תתפתח את הדאטה סנטר במהלך 2021, הודיעה בהמשך כי הוא ייפתח רק במחצית הראשונה של 2022. גוגל שהכריזה אף היא רשמית על הקמת הענן האזורי, לא נקבה כלל במועד ההפעלה הצפוי.

הענן האזורי של אמזון, כמו העננים האחרים, אינו מיועד לשימוש הממשלה בלבד, אלא לכלל המשק הישראלי. בהודעה שפרסמה החברה היום, נאמר כי הענן של אמזון "יאפשר ליותר מפתחים, סטארט-אפים, וארגוני אנטרפרייז כמו גם לממשלה, למוסדות חינוך ולעמותות להפעיל ולהריץ את היישומים שלהם ולשרת את משתמשי הקצה מחוות שרתים הממוקמים בישראל. נימבוס יספק שירותי ענן למשרדי ממשלת ישראל, לרבות רשויות מקומיות, חברות ממשלתיות וארגוני המגזר הציבורי במטרה לסייע להאיץ את הטרנספורמציה דיגיטלית. מהלך זה יניע חדשנות וינגיש שירותים דיגיטליים חדשים לאזרחי ישראל".

דאטה סנטרים באזור בית שמש, שוהם ועמק חפר

באוגוסט 2020 דווח כי אמזון מקדמת הקמת דאטה סנטרים בשלושה מקומות בישראל, כל אחד בהספק של 16 מגה וואט. באמזון החלו לקדם מהלך ביחד עם חברת עזריאלי וחברת קומפס האמריקאית. המתחמים בהם היו אמורים על פי הדיווח להקים את הדאטה סנטרים הם באזור בית שמש, באזור שוהם ובעמק חפר. היקף עסקאות הנדל"ן הוערך בכ-300-400 מיליון שקל והמהלך כולו הוערך בכמיליארד שקל".

החשב הכללי של ממשלת ישראל, יהלי רוטנברג מסר: "אנו מברכים את אמזון ווב סרוויס AWS על הצעתם הזוכה במכרז הראשון של פרויקט נימבוס, פרויקט דגל רב-שנתי בהובלת מינהל הרכש של ממשלת ישראל, לספק מסגרת כוללנית לאספקת שירותי ענן לממשלת ישראל".

לדברי פיטר דסנטיס, סגן נשיא בכיר לתשתיות עולמיות ב- AWS, "הענן האזורי (ריג'ן AWS) ישראל (תל אביב) החדש יעצים יותר מוסדות ציבוריים ופרטיים, חברות סטארט-אפ חדשניות וחברות בינלאומיות, לספק יישומים שפותחו ייעודית לענן, אשר יסייעו להמריץ פיתוח כלכלי ברחבי המדינה.

הענן האזורי מצטרף לרשימת AWS Regions ברחבי אירופה והמזרח התיכון, הכוללות תשתיות קיימות בבחריין, אירלנד, איטליה, צרפת, גרמניה, שוודיה ואנגליה, וכן תשתיות הנמצאות בפיתוח בספרד, שוייץ ואיחוד האמירויות הערביות".

עוד אמר דסנטיס כי "הענן האזורי החדש הוא המשך להשקעתנו על מנת לתמוך בחברות אנטרפרייז מכל הסוגים, לסייע לחברות סטארט-אפ לגדול, לאפשר פיתוח מיומנויות טכניות ולייצר אוריינות ענן (cloud literacy). טכנולוגיית ענן נמצאת בלב תוכנית הטרנספורציה הדיגיטלית של ממשלת ישראל, וגישתה מדגישה את חשיבות התווית מסלול ברור לאימוץ ענן ולהובלה באמצעות מתן דוגמה, על מנת להמציא מחדש את השירותים לאזרח".

ספקית הענן המובילה בעולם

אמזון, שנחשבת ספקית הענן המובילה בעולם, פירטה בהודעה כיצד בנויה רשת הדאטה סנטרים העולמית שלה, ואת היתרונות שהם מעניקים למשתמשיהם: "העננים האזוריים (Regions) של AWS מורכבים מ-'אזורי זמינות' (Availability Zones), הממקמים תשתיות במיקומים גיאוגרפים נפרדים ושונים, המרוחקים דיים כדי להפחית באופן משמעותי את הסיכון בו אירוע אחד ישפיע על ההמשכיות העסקית של הלקוחות, אך קרובים דיים כדי לספק זמני תגובה נמוכים ליישומים בעלי זמינות גבוהה הממנפים מספר 'אזורי זמינות'. ברחבי העולם יש ל- AWS 81 'אזורי זמינות' ב- 25 אזורים גיאוגרפיים והיא מתכננת להשיק 21 'אזורי זמינות' (Availability Zones) ושבעה ריג׳נים (AWS Regions ) נוספים באוסטרליה, הודו, אינדוניזיה, ישראל, ספרד, שוויץ ואיחוד האמירויות הערביות.

עוד נאמר, כי "לכל 'אזור זמינות' (Availability Zone) יש מקורות חשמל, מערכות קירור ומערכות אבטחה פיזית עצמאיים, והוא מחובר באמצעות רשתות יתירות בעלות זמני השהיה נמוכים במיוחד (ultra-low-latency networks). לקוחות AWS המתמקדים בזמינות גבוהה (high availability) יכולים לתכנן את היישומים שלהם כך שיפעלו ב-'אזורי זמינות' מרובים ואף באזורים מרובים, כדי לעמוד ברמת זמינות גבוהה יותר.

"הוספת ריג'ן AWS ישראל (תל אביב) תאפשר ללקוחות מקומיים, לשמור את המידע שלהם בישראל על פי הנדרש. לארגונים המשתמשים בריג'ן זה תתאפשר גישה לטכנולוגיות מתקדמות מספק שירותי הענן המוביל בעולם, בעל מגוון השירותים הרחב והעמוק ביותר, כדי להניע חדשנות, לרבות ניתוח מידע, מחשוב, מסדי נתונים, (IoT) Internet of Things, למידת מכונה, שירותי mobile, אחסון ועוד", לשון ההודעה.

בדומה לחברות ענן אחרות, גם אמזון צירפה להודעה רשימה של הודעות מכמה מלקוחותיה הבולטים, בהם בנק לאומי, מגדל חברה לביטוח, חברת סייבר ארק (CyberArk), פייבר (Fiverr), מאנדיי, חשבשבת (Wizsoft), קבוצת רמי לוי המרכז הרפואי תל-אביב ע"ש סוראסקי.

אמזון פירטה עוד מיהן חברות האינטגרציה (הטמעת מערכות בארגונים) המשתפות איתה פעולה תוך שהיא מפרטת את סוגי שיתוף הפעולה ביניהן: "ארגונים ישראלים החברים בתוכנית השותפים AWS Partner Network (APN) גם הם מקבלים בברכה את הידיעה על הענן האזורי המתוכנן.

רשת השותפים של AWS (APN) כוללת עשרות אלפי ספקי תוכנה עצמאיים (ISVs) וחברות אינטגרציה (SIs) ברחבי העולם. שותפי AWS בונים פתרונות ושירותים חדשניים על AWS, ורשת השותפים (APN) מסייעת במתן תמיכה עסקית, טכנית ושיווקית. חברות האינטגרציה, חברות הייעוץ וספקי התוכנה העצמאיים (ISVs) החברים ב-APN והפועלים בישראל מסייעים ללקוחות ארגוניים ולקוחות המגזר הציבורי לעבור ל- AWS ולפרוש יישומים קריטיים, ומספקים את מלוא המגוון של שירותי ניטור, אוטומציה וניהול לסביבות הלקוחות ב- AWS".

על פי ההודעה, רשימת השותפים של AWS בישראל כוללת בין השאר את: אולקלאוד, ביג פנדה, צ'קמרקס, קלאודבאזז, קלטורה, מטריקס, נייס, אורקה, סאפיינס, DoIT International, Automat-IT, Alcide, Bringg AppsFlyer, CloudBuzz, Comm-IT, Continuity Software, CloudRide, Guardicore, CloudZone, MidLink, Namogoo, Perimeter81, Quali, Radware, TeraSky, Trax Retail.

שיתוף הפעולה עם אולקלאוד, לדוגמה, פורסם כבר בדצמבר 2020 והוא כולל השקעה של כ-30 מיליון דולר בהעברת חברות במשק הישראלי לעננן שלה.

הקמת הענן האזורי של אמזון מצטרפת לפעילות קודמת בתחום, אותה פירטה אמזון בהודעתה: "הקמת אתרי מחשוב הקצה עבור Amazon CloudFront. שירות הענן Amazon CloudFront הוא רשת הפצת תוכן (CDN) מאובטחת ביותר וניתנת לתכנות, המאיצה הפצת נתונים, סרטונים, יישומים ו-APIs למשתמשים ברחבי העולם, עם זמני שיהוי נמוכים ומהירויות העברה גבוהות.

"בשנת 2020 AWS השיקה בישראל גם את Amazon Outposts ואת AWS Direct Connect. Amazon Outposts הוא שירות מנוהל במלואו המציע את אותה התשתית של AWS, שירותי AWS, APIs וכלים לכל דאטה סנטר, סביבת אירוח משותפת או מתקן באתר (און פרם) לחוויה היברידית עקבית. שירות AWS Direct Connect מאפשר ליצור בקלות חיבור רשת ייעודי מתשתית הלקוח לתשתית AWS. באמצעות AWS Direct Connect לקוחות יכולים ליצור קישוריות פרטית בין AWS לסביבת דאטה סנטר, משרד או סביבת אירוח משותפת, ובכך לסייע בהפחתת עלויות, הגדלת תפוקת רוחב הפס, ואספקת חוויית רשת עקבית יותר מאשר חיבורים מבוססי אינטרנט".

החברה פירטה גם מהן הפעילויות ההיקפיות שלה בתחום הענן בישראל וציינה גופים נוספים עימם היא משתפת פעולה: "כדי לסייע בצמיחת הדור הבא של ארגוני האנטרפרייז, AWS החלה לתמוך בסטארטאפים בישראל ב-2013 באמצעות תוכנית AWS Activate. התוכנית מספקת לסטארטאפים גישה אישית להדרכה ולייעוץ אחד-על-אחד עם מומחי AWS כמו גם להדרכות מקוונות, למעבדות להדרכה עצמית, תמיכה, מגוון שירותי צד שלישי ועדמאה אלף דולר בקרדיטים לשימוש בענן, כל זאת בחינם. בנוסף, AWS עובדת עם קרנות הון סיכון, מאיצים לסטארטאפים וחממות, המסייעים לסטארט-אפים לצמוח בענן. בישראל AWS עובדת עם ארגונים כמו: 8200 EISP ,F2 Venture Capital - thejunction, ו-TechStars, כמו גם עם קרנות כגון: Aleph, Pitango, TLV Partners ו-Viola Ventures, על מנת לתמוך בצמיחה המהירה של חברות הפורטפוליו שלהם".

עוד כתבות

צביקה שווימר, מנכ''ל אלטקטרה צריכה / צילום: איל יצהר

קרפור מציגה שיפור ברווח, עיתוי החגים פגע בהכנסות הרשת

רשת הקמעונאות, שבשליטת אלקטרה צריכה, סבלה במהלך הרבעון השלישי מירידה של 6% במכירות בחנויות זהות, אך הצליחה לשפר את הרווח התפעולי ובשורה התחתונה רשמה רווח נקי של 5 מיליון שקל

מגדל / צילום: טלי בוגדנובסקי

פעילויות הליבה והרווח הפיננסי העודף הקפיצו את הרווח הכולל של מגדל ב-47%

מגדל ביטוח מדווחת כי ברבעון השלישי זינק הרווח הכולל שלה בכ-47% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד והסתכם לכ-535 מיליון שקל ● בשלושת הרבעונים הראשונים של השנה, הרווח הכולל הסתכם ב-1.36 מיליארד שקל, עלייה של 9.4% ביחס לתקופה המקבילה

מליאת הכנסת, ארכיון / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

הצעת החוק נפלה, סיוע במיליוני שקלים לא יועבר לשורדי שבי

הקואליציה הפילה הצעת חוק להענקת סיוע מיידי לשורדי השבי ולמשפחות החטופים החללים ● המחבלים שנעצרו סיפרו בחקירות בישראל: "יש גופות במנהרות ברפיח" ● ארונו של דרור אור הועבר אתמול, והליך הזיהוי הושלם במהלך הלילה ● צה"ל חשף את תחקיר 7 באוקטובר במושב יתד ● בסך הכול 10 מחבלים שהצליחו לחדור למושב נתפסו ונעצרו - בזכות גבורתם של חברי כיתת הכוננות והרבש"ץ ● עדכונים שוטפים

אף אחד לא קרא אותו, אבל הספר הכי אנטישמי הפך לרב מכר בעולם הערבי

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● והפעם: ארה"ב הצליחה לצמצם את כוחה של ישראל במזרח התיכון, בחיזבאללה לא יודעים איך להגיב לחיסול הרמטכ"ל, ישראל ממשיכה להשפיע על בחירות בארה"ב, ואיך הפך "מיין קאמפף" לרב מכר בעולם הערבי ● כותרות העיתונים בעולם

מגדל הספירלה של עזריאלי / צילום: KPF

כ־600 מיליון שקל בתוך פחות משנתיים: שווי מגדל הספירלה של עזריאלי ממשיך לעלות

למרות שהשלמת בנייתו מתוכננת רק בשנת 2028, כבר כיום שווה המגדל הרביעי במתחם עזריאלי יותר מ־2.5 מיליארד שקל ● ב"חזית" המגורים: מדוע צמח המרמן מכרה יותר דירות ב־2025, אך ההכנסות נחתכו בחצי?

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

תל אביב ננעלה בעליות; מניות השבבים קפצו, מניות הביטוח נפלו

מדד ת"א 35 עלה בכ-0.9% ● מגדל: הממונה על שוק ההון מאשרר את תעריפי הביטוח שלנו ● המאבק על ההגמוניה בשוק השבבים מתחמם, אנבידיה: "אנחנו מקדימים את התעשייה בדור שלם" ● ג'יי.פי.מורגן: הדולר יחלש ב-3% עד אמצע השנה הבאה ●  בבריטניה דריכות גבוהה לקראת התקציב שתציג שרת האוצר ● ג'יי.פי.מורגן: התנודתיות הגבוהה בתיקי 60/40 מעמידה בספק את כדאיות ההשקעה הזאת

ניר ברקת ובצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ - דוברות הכנסת

סמוטריץ׳ לברקת: "חלף זמן רב מההחלטה, קדם את תו התקן לעסקי המילואימניקים"

חצי שנה אחרי החלטת הממשלה לקידום עסקים של מילואימניקים - טרם גובשה תוכנית עבודה ● שר האוצר בצלאל סמוטריץ' שיגר מכתב לשר הכלכלה ניר ברקת, שהגיע לידי גלובס, ובו קרא לזרז את יישום ההחלטה

בצלאל סמוטריץ', שר האוצר / צילום: ap, RONEN ZVULUN

באוצר צופים שיחס החוב יחזור לרמתו ערב המלחמה בעוד עשור, וזה התרחיש האופטימי

במשרד האוצר מעריכים כי בתרחיש הסביר יחס החוב–תוצר יירד לרמה של 60% רק ב–2035 ● ברקע: דרישת הביטחון לגיוס 60 אלף אנשי מילואים בשנה ● ומה בנוגע להפחתות הריבית?

אילוסטרציה: Shutterstock

הדירה נרשמה על שם האישה, אך הבעל טען שמחצית ממנה שלו: כך הכריע בית המשפט

דירת המגורים נרכשה באמצעות כספים שהאישה קיבלה בירושה ומשאבים משותפים שצברו שניהם, אולם נרשמה על שם האישה בלבד

יהלומים / צילום: תמר מצפי

מכסי טראמפ מטלטלים את תעשיית היהלומים הישראלית

המכסים האמריקאיים מכבידים על אחד מענפי היצוא המרכזיים של ישראל, בעוד ההסכם לפטור את היהלומים מהמס ממתין ללא חתימה ● בינתיים היבוא והיצוא נחתכים, ובענף חוששים מקריסה

דוד אזולאי / צילום: קבוצת דוד אזולאי

חברת נדל"ן נוספת מגיעה לבורסה: אמיד יזמות ונדל"ן של דוד אזולאי מנפיקה אג"ח לראשונה

היקף ההנפקה עומד על 85 מיליון שקלים, והריבית השנתית תהיה 7.5% לכל היותר ● בעל השליטה, דוד אזולאי, יזכה לדמי ניהול חודשיים של 80 אלף שקל – שיעלו ל־95 אלף שקל בחודש מיולי הקרוב

מפעל מרצדס־בנץ. תעשיית הרכב הגרמנית היא בין הנפגעות העיקריות מהמשבר הכלכלי / צילום: Reuters, Christoph Steitz

כך קורסת התעשייה הגרמנית: רבבות עובדים מפוטרים בעלות של מיליארדים

שישה מיליארד אירו הוציאו השנה חברות ענק כחלק מ"ארגון מחדש" בגרמניה ● "הן מפטרות בלי להתחשב בעלויות", נכתב ● הרקע: המשבר הכלכלי בתעשייה וקריסת שוק הרכב הגרמני בסין

חי גאליס, מנכ''ל ביג / צילום: ביג מרכזי קניות

"פופוליזם זול, ובסוף הציבור ישלם": מנכ"ל ביג נגד הצעד של סמוטריץ'

שר האוצר פרסם מוקדם יותר היום (ד') את כוונתו להכפיל את תקרת הפטור ממע"מ על רכישת מוצרים מחו"ל דרך האינטרנט, ובעלי העסקים בישראל זועמים ● "בכל העולם לא רק שלא מגדילים את הפטור, אלא מבטלים אותו לחלוטין", אומר מנכ"ל ביג חי גאליס ● "אם שר האוצר רוצה לדפוק את המשק הישרלי ואת העסקים בישראל - שיחתום על הצו"

חן והראל שפירא / איור: גיל ג'יבלי

מהאמרים עד נגמ"שים: שפיר מתרחבת בתחום הביטחוני

החברה הבת פריץ זכתה במכרז לניהול מערך חלקי החילוף לרכב של צה"ל בהיקף של חצי מיליארד שקל ● ב־2020 זכתה שפיר הנדסה במכרז להקמת שלושה מכרזי לוגיסטיקה עבור משרד הביטחון

בצלאל סמוטריץ', שר האוצר / צילום: מירי שמעונוביץ

סמטוריץ' מכפיל את הפטור ממע"מ על רכישות באינטרנט - יעלה ל-150 דולר

משרד האוצר פרסם צו להערות הציבור שיכפיל את הפטור ממע"מ על רכישת מוצרים מהאינטרנט מחוץ לארץ ● לגלובס נודע כי המהלך כבר מעורר התנגדות בכנסת

רייצ'ל ריבס, שרת האוצר של בריטניה / צילום: ap, Kin Cheung

מבוכה בבריטניה: התקציב דלף לאינטרנט שעה לפני "הנאום הגורלי" של שרת האוצר

התקציב הבריטי לשנה הבאה פורסם בטעות באתר ממשלתי שעה לפני נאום שרת האוצר רייצ’ל ריבס - והקדים לחשוף העלאות מס נרחבות והערכות פיסקליות רגישות ● ההדלפה טלטלה את השווקים לרגע, אך התשואות והליש”ט התאוששו במהרה, בעוד הממשלה מנסה להסביר את התקלה המביכה ולשדר אחריות תקציבית

וול סטריט / צילום: Shutterstock

הבנקים הגדולים בארה"ב מעריכים: מה יקרה ל-S&P 500 בשנה הבאה?

הנאסד"ק עולה בכ-1% ● אלפאבית יורדת, אנבידיה מטפסת • הביטקוין מתאושש ונסחר כעת סביב 89 אלף דולר ● המאבק על ההגמוניה בשוק השבבים מתחמם, אנבידיה: "אנחנו מקדימים את התעשייה בדור שלם" • ג'יי.פי.מורגן: הדולר יחלש ב-3% עד אמצע השנה הבאה • ג'יי.פי.מורגן: התנודתיות הגבוהה בתיקי 60/40 מעמידה בספק את כדאיות ההשקעה הזאת, ב-UBS ממליצים על אירופה

צילומים: ענת לברון, איל יצהר, שלומי יוסף, תמר מצפי, טלי בוגדנובסקי

מבוכה בשוק ההון: מה גרם למניית כלל להתרסק ב-9% ולהפיל את סקטור הביטוח?

מניות חברות הביטוח החלו לרדת בחדות בעקבות הדוח של כלל ביטוח שהציגה תוצאות שיא ● כ-10 אנליסטים ענו תשובה זהה: "אין לנו מושג, אין לנו השערה" ● נותרו רק שני ניחושים: "המניות יקרות מידי" או "ציפיות לא הגיוניות" ● גם אחרי הנפילה, בשנה האחרונה מניית כלל זינקה ב-160%

מסלולי משכנתה מגוונים / צילום: Shutterstock, Worranan Junhom

הורדת ריבית ראשונה אחרי כמעט שנתיים: מי ירגיש בקרוב הקלה במשכנתא, והאם זה הזמן למחזר?

האם נוטלי המשכנתאות יכולים להתחיל לנשום לרווחה נוכח שינוי הכיוון במדיניות הריבית של בנק ישראל? ● גלובס שאל מומחים על מי תשפיע ההפחתה האחרונה שעומדת על 0.25% בטווח המיידי, באילו מסלולים רצוי לבחון מחזור משכנתא כעת, והאם זהו הזמן הנכון לרכוש דירה

ראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט פרסום ברשת איקס, 28.10.25 / צילום: רפי קוץ

בנט וקיש מתווכחים על לימודי המתמטיקה. מי צודק?


הנתונים על לימודי המתמטיקה לא מבשרים טובות, ושני שרי חינוך מנסים להתנער מהאשמה • בנט טען שקיש ביטל את הרפורמה שלו, קיש הכחיש זאת בתוקף. איפה עוברת האמת? ● המשרוקית של גלובס