גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נעילה שלילית בבורסה; ליברה זינקה בכ-37%, נייס עלתה ב-5%

מדד ת"א 35 ירד בכ-1% ומדד ת"א 90 נסוג ב-0.6% ● מחזור המסחר הסתכם ב-706 מיליון שקל ● עליות בולטות רשמו ג'נסל, מטריסלף, אייסקיור, בזק, שיכון ובינוי, מיקרונט ולייבפרסון

הבורסה בתל אביב / צילום: שלומי יוסף
הבורסה בתל אביב / צילום: שלומי יוסף

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

15:55

יום המסחר בבורסה ננעל בירידות. מדד ת"א 35 ירד בכ-1% ומדד ת"א 90 נסוג ב-0.6%. מחזור המסחר הסתכם ב-706 מיליון שקל.

עליות בולטות רשמו ג'נסל , מטריסלף, ליברה , אייסקיור, בזק, שיכון ובינוי, מיקרונט ולייבפרסון.

מנגד, ירידות חדות רשמו גבעות , דקמא, פריגו, איי.סי.אל והחברה לישראל.

13:55

מניית ג'נסל עולה יותר מ-9%, לאחר שהחברה, שעוסקת באספקת חשמל על בסיס תאי דלק, דיווחה על כך שהמערכת שפיתחה הצליחה לעבוד כחודשיים ברציפות (1,500 שעות) בתחנת תקשורת של אחת מחברות הסלולר באיסלנד, ובכך להפוך לתא הדלק הראשון בעולם שעובד למשך זמן כה ממושך, תוך הפקת המימן באופן עצמאי מאמוניה (ללא חיבור לרשת החשמל) ולספק חשמל ירוק. בעקבות ההצלחה, ג'נסל וחברת התקשורת הסיכמו לבחון את הפעלת המערכת בתנאי מזג אוויר קיצוניים בחורף הקרוב (נובמבר-ינואר).

מניית שמיים מתחזקת גם היא (4.3%) לאחר שדיווחה על התקשרות עם שלושה לקוחות חדשים. מנגד, קבוצת אחים יעקובי נחלשת לאחר שדיווחה על הנפקת מניות לעדי צים אחזקות כנגד המרת שליש מההלוואה.

לידר שוקי הון החל לסקר את מניית מיטרוניקס , שעושת בפיתוח רובוטים לניקוי בריכות, בהמלצת קנייה ומחיר יעד למניה של 85 שקל (לעומת 64 שקל היום). "אנו מתרשמים מהביצועים החזקים של מיטרוניקס בשנים האחרונות, לרבות הצמיחה העקבית הדו ספרתית בהכנסות, תוך שמירה על שולי הרווחיות", נכתב בסקירה. מחיר היעד מגלם אפסייד של כ-33% ביחס למחיר השוק.

13:35

הבורסה בתל אביב ממשיכה להתנהל במגמה שלילית, עם ירידות של עד 0.9% במדדי ת"א המובילים. מדד הבנקים ממשיך להשיל כ-1.5%, כאשר כל הבנקים במדד מאבדים בין 1.3% ל-2%.

לייבפרסון ממשיכה במומנטום החיובי מהבוקר ומטפסת 7.6%. גם בזק מתחזקת ב-3.2% לאחר שפורסם ששר התקשורת הנכנס, יועז הנדל, ביטל את ההפרדה המבנית בין תשתית לספק אינטרנט. פרטנר מתחזקת ב-1.3%, סלקום מאבדת 0.7%.

בין המניות שזוכות לירידות חדות: גבעות (27%-, לאחר שדיווחה על צינור קידוח שנתקע והביא לעיכוב של כחודשיים בעבודות במגד 6), דקמא קפיטל (25%-), המשביר 365 (9%-), קבוצת אחים יעקובי (6%-) ואנרג'יאן (4%-).

11:35

הירידות בבורסה המקומית נמשכות, ומדד ת"א 35 מאבד 0.9%, מדד ת"א 125 נפרד מ-0.8% ות"א 90 משיל 0.7%.

מדד הבנקים מאבד הבוקר כבר 1.5%, כשבנק הפועלים נסוג 1.4% במחזור גבוה, מזרחי טפחות יורד 2%, לאומי מאבד 1.5%.

המצטרפות החדשות לבורסה, חברת הביטוח הדיגיטלית ליברה וחברת מטריסלף שעוסקת בפיתוח איברים מלאכותיים, מזנקות הבוקר ב-40% ו-35% בהתאמה.

10:05

המסחר בתל אביב נפתח הבוקר על הצד השלילי, עם ירידות של עד 0.8% במדדים המובילים.

לייבפרסון ונייס קופצות ב-7% וכ-5% בהתאמה הודות לפערי ארביטראז' חיוביים, פריגו מאבדת כ-3.5%. חברת הביטוח הדיגיטלית ליברה מזנקת.

דקמא קפיטל צונחת לאחר שדיווחה לבורסה שמנכ"ל החברה ובעל השליטה נתנאל לורנצי הודיע ליו"ר דירקטוריון החברה שחרג משמעותית ממדיניות ההשקעה.
נכון למועד הדיווח, שווי תיק ההשקעות של החברה משקף הפסד (לא ממומש) של כ-4.2 מיליון דולר.

אל על נחלשת קלות לאחר שדיווחה על הארכת תקופת החל"ת של עובדיה עד סוף יולי 2021. 2,225 מעובדי החברה עדיין מצויים בחופשה ללא תשלום.

חברת הנדל"ן המניב מדיפאואר דיווחה הבוקר שחתמה על מכתב כוונות לא מחייב לרכישת מרכז מסחרי במדינת ג'ורג'יה בארה"ב בתמורה לכ-61 מיליון שקל. בכוונת ההנהלה לממן לפחות 65% ממחיר הרכישה באמצעות הלוואה מתאגיד פיננסי. להערכת החברה ובהתאם למצגים שהוצגו לרוכשת על ידי המוכר, ה-NOI הנוכחי של הנכס הינו כ-1.2 מיליון דולר בשנה ושיעור התפוסה הכולל עומד על כ-98%.

חברת מיכמן אשראי לעסקים סיימה בהצלחה הנפקת אג"ח ראשונה עם ביקושי יתר בהיקף של כ-175 מיליון שקל. החברה גייסה כ-99 מיליון ש"ח בשלב המוסדי.

9:25

אנרג'יקס דיווחה הבוקר כי במסגרת עבודות הקמה של שתי חוות רוח בפולין בהספק של MW126, החברה התקשרה בהסכם לקבלת מימון להקמת הפרויקטים בסך כולל של עד 550 מיליון זלוטי (כ-475 מיליון שקל). המימון יועמד על ידי קונסורציום של שלושה מלווים, בהם הבנק האירופי לשיקום ופיתוח (EBRD) שיעמיד מחצית מסכום המימון, והיתרה תועמד על ידי מוסדות פיננסים אירופאיים מובילים. ההלוואה הינה לתקופה של עד 17 שנה ותישא ריבית Wibor חצי שנתית בתוספת מרווח של 2.1-2.3 (לפחות 70% מהריבית תקובע לשיעור ריבית קבוע לתקופה של לפחות 7 שנים).

7:40

1. צפי לפתיחה אדומה

שבוע המסחר בתל אביב צפוי להיפתח בירידות שערים, בהמשך לנעילה שלילית בוול סטריט ביום שישי ולאחר שגם ביום חמישי ננעלו מדדי תל אביב בירידות.

ת"א 35 איבד קרוב ל-0.9%, ת"א 90 השיל כ-0.3% ות"א 125 נפרד מ-0.7%.
מניית אלקטריאון צנחה ב-8% לאחר שפורסמו ניתוחים שגויים של דיווח החברה למאיה (מערכת ההודעות של הבורסה), שהובילו משקיעים לחשוב שנמכרו החזקותיה של פסגות בחברה, בעוד שהן עברו לאלטשולר שחם ולא בוצעה שום מכירת החזקות. החברה דיווחה שהיא שוקלת בחינה לרשויות.

2. שבע מצטרפות חדשות לבורסה

בשבוע החולף שבע חברות חדשות, בהן ארבע חברות הייטק, ביצעו הנפקה ראשונית בשוק המניות (IPO) וגייסו כ-478 מיליון שקל, סה"כ יחד.

בשוק איגרות החוב, כ-853 מיליון שקל גויסו בשבוע שעבר בהנפקות אג"ח קונצרניות לציבור. מתוכם, כ-450 מיליון שקל גויסו ע"י ג'נריישן קפיטל וכ-403 מיליון שקל גויסו ע"י שלוש חברות בנייה - בהן קבוצת יובלים , חברה רביעית חדשה השנה בשוק איגרות החוב.

3. פערי ארביטראז' מעורבים

המניות הדואליות שבו מיום המסחר האחרון בוול סטריט עם פערי ארביטראז' מעורבים, וצפויות להטות מעט מטה את מדד ת"א 35.

בין המניות ששבו עם פערים שליליים וצפויות לרדת היום: טבע ופריגו עם פער גדול במיוחד של 3.4% ו-3.2% בהתאמה, אופקו הלת' (2.5%-), אורמת (2%-), איי.סי.אל (1.3%-) וטאואר (1.8%-).

מנגד, לייבפרסון חזרה עם פער חיובי גדול של 8.1% וצפויה להתחזק היום בתל אביב, וכך גם נייס (5.2%) ואיתמר (3.4%).

4. השבוע הגרוע בוול סטריט מאז אוקטובר

המדדים בארה"ב צנחו ביום שישי בהובלת מדד הדאו ג'ונס, שרשם את השבוע הגרוע מאז אוקטובר בעקבות הודעת הפדרל ריזרב על כך שככל הנראה העלאת הריבית הבאה תקרה רק ב-2022. הנאסד"ק ירד ב-0.9%, הדאו ג'ונס איבד 1.5% ו-S&P 500 ירד ב-1.3%.

התשואה על אג"ח ארה"ב ל-10 שנים צנחה ל-1.44%.

5. הזהב והביטקוין צוללים

הזהב איבד ביום שישי עוד 0.6% משוויו, ומחירו ננעל על 1,764 דולר לאונקייה - והשלים בכך ירידה של מעט יותר מ-5% בחודש האחרון. נפט מסוג WTI התחזק ב-0.6% ומחיר חבית נקבע על 71.5 דולר.

בשוק הקריפטו נרשמו ירידות במהלך הסוף שבוע, אך הבוקר המסחר מתנהל ביציבות. מחיר מטבע הביטקוין עומד על כ-35 אלף דולר, האת'ריום נסחר תמורת 2,200 דולר. הדוג'קוין ירד מתחת לרף ה-30 סנט ונסחר סביב 28 סנט ליחידה. הריפל צנח גם הוא לרמה של 75 סנט.

עוד כתבות

מושגים לאזרחות מיודעת. הייעוץ המשפטי לכנסת / צילום: Shutterstock

היועצים המשפטיים לכנסת חרגו מסמכותם? זה מה שהם אמורים לעשות

לאחר מחלוקות חריפות עם הפוליטיקאים, מערך הייעוץ המשפטי של הכנסת ניצב בעין הסערה ● מה התפקיד שלו, וכיצד באה לידי ביטוי עצמאותו? ● המשרוקית מציגה: המוניטור מבאר מושגים

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

שבוע המסחר החדש בבורסה מתחיל: מה צפוי למשקיעים

רגע היסטורי: החל מהיום, שבוע המסחר בבורסה עובר לימים שני עד שישי, כמו הבורסות המקבילות במערב ● מאז שהוקמה הבורסה ב-1953, המסחר התנהל בה בימים ראשון עד חמישי ● ככל שמניות הבורסה בתל אביב ייכנסו בסופו של דבר למדדי מניות גדולים בעולם, המשמעות היא הגדלת מחזורי המסחר בתל אביב

נמל ברברה, סומלילנד / צילום: Shutterstock

לידיעת הנוסע דני קושמרו: איך טסים לביקור בחברה החדשה של ישראל

המדינה האפריקאית הצעירה מבקשת לפתוח את שעריה לעולם, אבל הדרך לשם לא תמיד פשוטה ● איזו גישה הכי נוחה, איך מנפיקים ויזה בסומלילנד, ומה מעידים המטיילים?

הבורסה בפריז, צרפת / צילום: Shutterstock

עליות בחוזים בוול סטריט; מניות הנפט מזנקות

מגמה חיובית באירופה ● מדד ניקיי זינק במעל 3% ● עליות במניות הבטחוניות באסיה • ירידה קלה במחירי הנפט, הזהב והכסף מזנקים, הדולר מתחזק בעולם

הפגנות הרפתנים / צילום: מטה מאבק החקלאים והרפתנים

במחאה על רפורמת החלב: מאות חקלאים ורפתנים חסמו כבישים מרכזיים ברחבי הארץ

בלב המחאה עומדת רפורמת החלב, שלטענת הנהגת החקלאים עלולה להביא לסגירת כ-400 רפתות, בעיקר במושבים בפריפריה וביישובי קו העימות ● לדבריהם, המהלך לא יוזיל את מחירי מוצרי החלב לצרכן, ויגביר תלות בייבוא

עבודות על המטרו בשכונת כפר גנים בפתח תקווה / צילום: דרור מרמור

פרויקט המטרו מתקרב לשוק ההון: נת"ע בוחנת גיוס חוב בבורסה

בנת"ע מקדמים הנפקת אג"ח כדי לגשר על פערי עיתוי בין הוצאות העתק של פרויקט המטרו לבין ההכנסות ממסים ● המהלך זוכה לתמיכה ברשות החברות, אך ממתין להכרעת החשכ"לית הבאה

עצות פרקטיות מכתבות חזית המדע / צילום: Shutterstock

איך להישאר חדים בגיל 80 ומה כדאי להכניס לחוזים: 15 עצות שקיבלנו מחוקרים

חוקר המוח שהסביר מה מכשיל בני אדם במלחמות, המומחית שהזהירה מקבלת החלטות תחת לחץ, החוקרת שגילתה מה נותן לנו משמעות בחיים, זוכה הנובל שרוצה לשנות את כללי המשחק בכלכלה, והתובנה האופטימית שכדאי להפנים ● אלה העצות שאספנו השנה מהמרואיינים שלנו במדור "חזית המדע"

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יוסי כהן

בנק ישראל מפתיע: הפחית את הריבית בפעם השנייה ברציפות

בנק ישראל החליט להוריד את הריבית ברבע אחוז ל-4%, זאת לאחר שבסוף נובמבר האחרון, הפחית את הריבית ברבע אחוז, לראשונה מזה כשנתיים ● בין הנימוקים: התמתנות סביבת האינפלציה והתחזקות השקל ● המהלך בא בניגוד לקונצנזוס הכלכלנים, שמרביתם צפו שהבנק המרכזי ימתין עם הורדת הריבית עד פברואר-מרץ

עיצוב: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock

הממצא המפתיע שיכול לאתר ילדים בסטרס

מחקר של מכבידנט מצביע על קשר בין חיים במתח מתמשך, וספציפית בעוטף עזה, לשינויים בהתפתחות השיניים בקרב ילדים ● ביוביט גייסה 50 מיליון דולר למדידת לחץ דם רציפה באמצעות מדבקה ● מספר בתי חולים יחלו בקרוב להשתתף בתוכנית להכשרת רופאים בחמלה ● וגם: המוצר הישראלי ששימש לטיפול בנפגעי אסון השריפה בשווייץ, ומרכז החדשנות שיוצר סטארט-אפים בסח'נין ● השבוע בביומד

מוצרי קולגייט שמייבאת שסטוביץ (בעיגול: גיא שסטוביץ, סמנכ''ל פיתוח עסקי בחברה) / צילום: טלי בוגדנובסקי, אתר שסטוביץ

מאל על ועד אנליסט ומור: מה עומד מאחורי מסע הקניות של שסטוביץ בבורסה?

כשהיא חמושה בהררי מזומנים ממותגי מזון וקוסמטיקה, רכשה יבואנית מוצרי הצריכה מניות סחירות בכ־160 מיליון שקל ● על השקעותיה - ובהן בית ההשקעות מור, אל על, טופ גאם ואנליסט - מורווחת שסטוביץ עשרות מיליונים ● ובאילו חברות משקיעה היבואנית לימן שלייסל?

אמיר ירון, נגיד בנק ישראל / צילום: איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

"לא יהיה פשוט": מה צפוי בהחלטת הריבית של בנק ישראל?

בשוק צופים שבנק ישראל יותיר היום את הריבית ללא שינוי, על אף מורכבות ההחלטה ● בינתיים, העיניים נשואות אל תחזית הבנק הרבעונית למתווה הריבית, הצמיחה והאינפלציה שתפורסם היום, לאחר שהתחזית הקודמת פורסמה בספטמבר האחרון, לפני תום הלחימה בעזה

צחי אבו / צילום: יונתן בלום

לאומי פרטנרס רוכשת 20% מפעילות ההתחדשות העירונית של צחי אבו ב-70 מיליון שקל

זרוע ההשקעות של בנק לאומי תשקיע בגפן מגורים ותעמיד הלוואה בהיקף של 150 מיליון שקל להרחבת פעילותה, לאחר שאבו השלים את יציקת פעילות ההתחדשות העירונית שבבעלותו לתוך החברה

שגיא דקל בקמפיין של מזרחי טפחות / צילום: צילום מסך מתוך הקמפיין

"בקמפיין עם שגיא דקל חן אין ציניות אלא תקומה ותקווה"

בשבוע שעבר עלה בנק מזרחי טפחות בפרסומת בכיכובו של שגיא דקל חן - קמפיין מסחרי ראשון שבמרכזו נמצא שורד שבי. הביקורות לא איחרו לבוא ● בראיון בלעדי לגלובס מסבירה סמנכ"לית ומנהלת חטיבת השיווק תרי ישכיל את הרציונל מאחורי המהלך, ומגיבה למקטרגים

תחנת כוח / אילוסטרציה: יוסי וייס

שני מתקני ייצור החשמל שהממשלה אישרה - וזה שלא

לבקשת עיריית בית שמש, הממשלה עיכבה הקמת תחנת כוח של פאוורג'ן ושמיר אנרגיה ● שתי תחנות כוח אחרות - בעמק חפר ובעוטף עזה - יעברו כעת לאישור הוות"ל

אלביט תספק את חליפות ההגנה העצמית שלה למדינה החברה בנאט''ו / צילום: אלביט

חוזים בשווי 150 מיליון דולר: אלביט תמכור מערכות הגנה למדינה באירופה

במסגרת החוזה הראשון, תצייד אלביט את צי המטוסים של מדינה באירופה בטכנולוגיית ה-DIRCM המתקדמת שלה, המספקת שכבת הגנה נוספת לפלטפורמות אוויריות ● ההזמנות הנוספות כוללות אספקת מערכות DIRCM לציי מטוסי התובלה של מדינות אירופאיות החברות בנאט"ו

הכתובת שרוססה על תחנת גלי צה''ל / צילום: גלי צה''ל / ללא קרדיט

"זמנכם קצוב": הגרפיטי שרוסס על תחנת גלי צה"ל ביפו

"זמנכם קצוב" ו"ימיכם ספורוים" (הטעות במקור), לצד הכתובת: "ראש הנחש בג"ץ פרקליטות מח"ש הכפירה החילונית חובה להסיר" - כך נכתב הבוקר על תחנת גלי צה"ל ביפו ● זאת על רקע הליך הסגירה של התחנה - מהוראת שר הביטחון כ"ץ ועד להקפאת ההחלטה ע"י בג"ץ

אילוסטרציה: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע זינק ב-4.6% בנובמבר. וכמה מרוויחים בהייטק?

עפ"י הלמ"ס, השכר הממוצע למשרה של עובד ישראלי בחודש נובמבר 2025 עומד על 13,587 שקל ● בסך-הכול שוק העבודה ממשיך להיות חזק והדוק למדי, עם ביקוש ניכר לעובדים

התחדשות עירונית / אילוסטרציה: Shutterstock

פרויקט תמ"א 38 שהסתבך: בעלי דירות תובעים פיצוי על ליקויים ואיחורים

פרויקט תמ"א 38 בגבעתיים, שבו השתתפה קבוצת רכישה בראשות איזי כהן, הסתיים באיחור של חמש שנים ובטענות לליקויי בנייה ● בעלי הדירות הגישו תביעה בסך 3.3 מיליון שקל נגד הקבוצה, שמסרה בתגובה: "התביעה הוגשה ע"י קומץ בעלי דירות שסירב לאפשר ליזמים לתקן את הליקויים"

סניף פרטנר / צילום: יחצ פרטנר

פרטנר במהלך חדש: תציע סמארטפונים במחירי KSP

בפרטנר מבטיחים שאם לקוח ימצא מכשיר ביבוא רשמי זול יותר באתר KSP, היא תשווה את המחיר ● סמנכ"לית החטיבה הקמעונאית: "אנחנו מורידים מחיר בעולם שהרווחיות בו לא גבוהה, אבל החלטנו שאנחנו שחקן מספיק חזק בשביל זה" ● בתוך כך, ב-KSP יוצאים במהלך חדש: 3% קאשבק על רכישת טלפון סלולרי לרכישת אלפי מוצרים

עליות בבורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

העליות בבורסה מתחזקות בחדות אחרי הורדת הריבית; ת"א בנייה מזנק ביותר מ-5%

מדד ת"א 35 עולה בכ-2.2% ● השקל חצה רף נוסף, מתחת ל-3.16 שקלים ● אלביט תמכור לנאט"ו מערכות הגנה ב-150 מיליון דולר ● לאומי פרטנרס נכנסת כשותפה בגפן מגורים ● אחה"צ, בנק ישראל צפוי להותיר את הריבית ללא שינוי, בשוק מחכים לתחזיות ● עליות קלות בחוזים בוול סטריט, עליות במניות הבטחוניות באסיה ● ירידה קלה במחירי הנפט, הזהב והכסף מזנקים, הדולר מתחזק בעולם אך נחלש מול השקל