גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

איך השעון שבזוס לקח לחלל הפך לניצחון שיווקי של אומגה

שעון היד הבולט של מייסד בלו אוריג'ין ואמזון הוביל לקפיצה בהתעניינות בחברה השוויצרית

בזוס עם שעון אומגה לאחר הנחיתה / צילום: Associated Press
בזוס עם שעון אומגה לאחר הנחיתה / צילום: Associated Press

טיסת בלו אוריג'ין של ג'ף בזוס ביום שלישי שעבר לא הייתה רק אירוע מפתח בתחום הנסיעות הפרטיות לחלל. היא הייתה גם הזדמנות שיווקית ממולחת לאחת מחברות השעונים המובילות בעולם. כשבזוס הצטלם ושוחח עם כתבי CNN לאחר השיגור, הוא ענד מעל חליפת החלל שלו באופן בולט שעון אומגה נוצץ.

אומגה, דרך נציג, אישרה שבלו אוריג'ין נתנה לבזוס, לאחיו מארק בזוס, לטייסת וואלי פאנק ולסטודנט ההולנדי אוליבר דיימן שעוני כרונוגרף מדגם ספידמסטר מונווטש, אבל סירבה לגלות אם השעונים ניתנו במתנה או נרכשו על-ידי בלו אוריג'ין. בלי קשר לכך, השעונים של הצוות שטס לקצה האטמוספירה היו צעד שיווקי מעולה לאומגה.

ג'ף בזוס עם שעון אומגה לאחר הנחיתה / צילום: Associated Press

גוגל טרנדס, הכלי של מנוע חיפוש לבדיקת כמות העניין בתחום כלשהו, הראתה עלייה בחיפושים על הביטויים "שעון של בזוס" ו"שעון של ג'ף בזוס" בבוקר השיגור של בלו אוריג'ין. מה שמראה שבין הצופים בשיגור היו גם חובבי שעונים מושבעים, היה החיפוש היותר ספציפי על הביטוי "האומגה של ג'ף בזוס".

ביום שלישי, האתר הודינקי, מגזין מקוון לשעונים, העלה כתבה על האומגות של הצוות, וזה היה האייטם הנקרא ביותר באתר באותו יום, כך אמר דני מילטון, הכותב. (מילטון ציין שבהודינקי היה מספר דומה של כניסות כשהאתר זיהה באופן מדויק את הדגם של רולקס שענד הנשיא ג'ו ביידן ביום השבעתו לנשיא).

לאומגה קשר של שנים לטיסות בחלל, החל ב־1962 כשאסטרונאוט נאס"א וולטר שירה ענד אומגה ספידמסטר במסעו לחלל. אבל הודות לכיסוי הגורף של השיגור של בלו אוריג'ין ביום שלישי, הרגע הציבורי של אומגה היה קרוב יותר ברוחו לקשרי החברה להוליווד. בין השגרירים המפורסמים של אומגה ניתן למצוא את דניאל קרייג, ג'ורג' קלוני וניקול קידמן והם גורמים לעניין קבוע במותג מצד מעריצים שרוצים לענוד את השעון של הכוכבים החביבים עליהם.

לפחות במשך בוקר אחד, מצא עצמו בזוס ביניהם, כשצופים תהו "איזה שעון יש לו?" למרבה הצער, הספידמסטרים המיוחדים האלה כללו את רצועות סקוטץ' עם הלוגו של בלו אוריג'ין ועל כל אחד מהם נחרט שם העונד, מס' הטיסה והלוגו של החברה, והם לא מוצעים למכירה. אבל שעון מאותו דגם ללא התוספות האלה עולה 6,300 דולר.

לא כל התגובות על השעון של בזוס דיברו על השעון עצמו. צופים רבים ציינו בסקרנות את העובדה שמייסד אמזון ענד את השעון מעל חליפת החלל שלו. (בטוויטר, עשרות משתמשים גם העירו על כובע הקאובוי של בזוס, שגרם למיליארדר הטכנולוגיה להיראות כאילו הוא הולך לרודאו ולא לחללית).

ענידת השעון מעל הבגד מזכירה את ג'אני אניילי, נשיא פיאט המנוח שנהג לענוד את השעונים הגדולים שלו מעל חפתי חולצה מגוהצת. אניילי - שבמשך תקופה מסוימת היה האיש העשיר ביותר באיטליה - היה מזמין מחייטים חולצות שבשרוול היו כל כך צמודות שלשעונים הגדולים שלו לא היה מקום מתחת לשרוול.

ישנם צופים שהעריכו שבזוס ענד את השעון מעל החליפה כדרך להפגין את העושר הרב שלו. "בזוס עונד את השעון שלו מעל חליפת החלל שלו, רק למקרה שלא ידעתם שהוא טחון בכסף", צייצה אניה מדהבני בטוויטר. אבל באופן היסטורי אסטרונאוטים נוטים לענוד את השעון מעל חליפת החלל כדי שיהיה קל לקרוא אותו. בצילומים מהעבר של באז אלדרין, ג'ים לאבל ואסטרונאוטים אחרים של אפולו רואים את השעונים כרוכים מעל השרוולים דמויי המרשמלו של חליפות החלל. מבחינה זו, בזוס רק שמר על המסורת.

עוד כתבות

בועז מירוני, מנהל מחלקת המחקר באנליסט / צילום: מרי רון

"למי שמאמין במשק הישראלי": הבכיר שממליץ על הסקטור שטס ב-140% בשנתיים

בועז מירוני, מנהל מחלקת המחקר באנליסט, מאמין בבורסה בת"א, גם אחרי תשואה של 100% בשנתיים ● הוא מעריך כי מבין שני הסקטורים המצטיינים של השנה יש הזדמנות רק בבנקים ● ממליץ על מניות אנרגיה: "לא יודע אם ג'מיני ינצח את ChatGPT, אבל שניהם יצטרכו חשמל" ● ולמה כדאי להתרחק ממדד הביטוח?

ניידת שידור של גלי צה''ל / צילום: עינת לברון

העתירות על סגירת גלי צה"ל יידונו בבג"ץ בסוף ינואר, לא הוצא צו להקפאת ההחלטה

השאלה המשפטית שתעלה בבג"ץ נוגעת לעצם ההליך עצמו: האם ישנה חובה לבצע את סגירת גלי צה"ל בחקיקה ראשית - או שמא מספיקה החלטת ממשלה ● עובדי גלי צה"ל: "החלטת הממשלה היא החלטה בלתי חוקית שהתקבלה בחוסר סמכות, מתוך שיקולים זרים ובהיעדר תשתית עובדתית מספקת"

יובל לנדסברג, מנכ''ל סנו הפורש / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל סנו פורש אחרי 15 שנה. זו הסיבה, וזה המחליף שלו

יובל לנדסברג, מנכ"ל חברת סנו ובנו של בעל השליטה, פורש מהתפקיד ויעבור לכהן כמשנה למנכ"ל כדי להתמקד ב"פיתוח עסקי וכניסה לתחומי פעילות חדשים" ● במקומו ימונה למנכ"ל סגנו, לירן נסימי

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

שר האוצר רוצה להטיל מס רווחי יתר של 15% על הבנקים - גבוה מהמלצת הוועדה

המס צפוי להכניס לקופת המדינה 1.13 מיליארד שקל בשנה הקרובה, ולטפס ל-1.5 מיליארד שקל מדי שנה עד לסוף העשור ● איגוד הבנקים בתגובה: "בניגוד לעמדת הצוות המקצועי שהוא עצמו מינה, שר האוצר קיבל החלטה שרירותית ללא כל היגיון כלכלי ובניגוד לאינטרס הציבורי"

מטוסי אל על / צילום: עידו וכטל

רשות התחרות סיימה את הבדיקה: האם אל על תיקנס בגלל מחירי הטיסות?

רשות התחרות סיימה בדיקה כלכלית ומשפטית שנועדה לקבוע האם אל על ניצלה את מעמדה כמונופול בקווי טיסה מסוימים בתקופת המלחמה ● עפ"י המסתמן, על החברה יוטל עיצום כספי שגובהו טרם נקבע, ושעשוי להגיע עד כ-118 מיליון שקל

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: שלומי יוסף

שר האוצר סמוטריץ' חתם על הצו: ממחר - הפטור ממע"מ על חבילות מחו"ל יעלה ל-150 דולר

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' הודיע כי חתם על הצו שיעלה את הפטור ממע"מ על חבילות מחו"ל מ-75 ל-150 דולר ● המשמעות: החל ממחר התקרה החדשה תיכנס לתוקף ● בעלי עסקים ואיגוד לשכות המסחר תוקפים: המהלך יפגע במשק ובסופו של דבר בצרכנים ● סמוטריץ': "אין סיבה שנשלם יקר, יכול להיות פה זול"

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

מסחר תנודתי בת"א; מדדי הביטוח והבנקים יורדים, שוב אנרגיה מזנקת

הדולר נסחר הבוקר בכ-3.18 שקלים, שיא של כ-4 שנים ● חוקרי רשות ניירות ערך פשטו על משרדי אירודרום ● שיכון ובינוי: טרם התקבלה החלטה למכירת מניות שוב אנרגיה ● איי.סי.אל חתמה על חוזים ארוכי טווח עם לקוחות בסין ● בבנק מזרחי מסמנים את הסקטורים המומלצים בשוק ההון המקומי ב-2026

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

בורסת תל אביב ננעלה בעליות; דוראל השלימה עלייה של 13% מתחילת השבוע

השקל מתחזק ונסחר ב-3.19 שקלים, שפל של כ-4 שנים ● האוצר פירסם הבוקר תזכיר חוק להטלת מס בשיעור של 15% על הבנקים ● זוז אסטרטגיה קיבלה מכתב התראה מהנהלת נאסד"ק ● מיטב: הורדת הריבית בישראל תתרחש כנראה רק בפברואר ● לאחר שהביטקוין צנח ב-30% מהשיא, כך מייקל סיילור מכין את סטרטג'י ל"חורף קריפטו"

קמפיין ה־AI של לושה / צילום: מתוך יוטיוב

לשבת בקפה של קלוד, לייצר פרסומת ב-150 דולר: יישומי ה-AI שיככבו השנה

הבינה המלאכותית מסייעת ליוצרי תוכן ולסטארט-אפים לחדור ללב המרחב הפרסומי והשיווקי, אך גם דורשת מהם קיצוניות כדי לבלוט ● דוח מקיף של ארטליסט הישראלית, המבוסס על סקר בקרב כ-6,500 יוצרים (כולל מישראל), מציג את האפשרויות ואת המגמות ב-2026

נושאת המטוסים ''שארל דה גול'', שתוחלף ע''י הספינה החדשה / צילום: Shutterstock

נושאת מטוסים גרעינית ב-10 מיליארד אירו: הפרויקט השנוי במחלוקת של מקרון

ממשלת צרפת נאבקת במשבר חוב מתמשך ונכשלת בהעברת תקציב כבר שלוש שנים, אך דווקא כעת מכריז הנשיא עמנואל מקרון על פרויקט גרנדיוזי: בניית נושאת מטוסים גרעינית חדשה בעלות של יותר מ־10 מיליארד אירו ● התזמון מעורר שאלות על סדרי העדיפויות של המדינה

אוניית תובלה של צים / צילום: Craig Cooper

צים שוב דחתה הצעת רכישה של גליקמן: "מעריכה בחסר משמעותי"

בד בבד מדווחת חברת התובלה הימית כי קיבלה "הצעות תחרותיות ממספר גורמים אסטרטגיים לרכישת כל מניות החברה,הנבחנות תוך התמקדות בהשאת ערך משמעותי לבעלי המניות"

בית קפה בקריית שמונה / אילוסטרציה: אייל מרגולין

חנוכה שמח בצפון: ענף בתי הקפה והמסעדות רשם זינוק במכירות

גלובס מציג מדד שבועי הבוחן את היקף הקניות בכרטיסי אשראי ● נתוני הפניקס גמא מצביעים על עלייה בפעילות העסקית במהלך החג, עם בולטות בצפון הארץ

בצלאל סמוטריץ', שר האוצר / צילום: אלעד זגמן, ענבה, לע''מ

הכפלת הפטור ממע"מ נכנסה לתוקף: איך יסתיימו המהלכים הבאים של השר סמוטריץ'

בניגוד לעמדת אגף התקציבים במשרד, שר האוצר חתם על הצו שיעלה את תקרת הפטור ממע"מ על חבילות מחו"ל מ־75 ל־150 דולר ● בעלי עסקים ואיגוד לשכות המסחר מחו נגד המהלך וטענו כי יפגע בעסקים הקטנים ● המאבקים הבאים: הטלת מס רווחי יתר של 15% על הבנקים, רפורמת החלב, החזרת המס על בעלי קרקעות פנויות והטלת מס יסף על משקיעי נדל"ן

אתר בנייה / צילום: Shutterstock

הביקוש קפא, המחירים ירדו: ענף הנדל"ן מסכם שנה מאתגרת, ומה צפוי ב־2026?

שנת 2025 הייתה מטלטלת במיוחד עבור שוק הנדל"ן: הרגולציה סביב מבצעי המימון התהדקה, היצע הדירות בשיא היסטורי, המחירים ירדו כמעט מדי חודש, ותמהילי המשכנתאות השתנו ● רגע לפני 2026, המומחים מנסים להעריך האם המגמות יימשכו או שמדובר רק בתיקון זמני

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

ממוצע המשכנתאות בנובמבר - הנמוך ביותר ב-7 החודשים האחרונים

נתוני בנק ישראל מגלים ירידות מסוימות בהיקפי המשכנתא הממוצעת שנלקחה בחודש שעבר, ואף ירידה קלה בהיקף המשכנתאות בפיגור ● ממוצע כלל המשכנתאות שנלקחו בנובמבר הגיע ל-1.023 מיליון שקל, שהוא הנמוך ביותר מאז אפריל השנה

הסכם ממון / צילום: Shutterstock

הסכם הממון קבע חלוקת רכוש שוויונית, אז מדוע האישה קיבלה רק שליש מהבית?

ביהמ"ש קבע כי מסמך שערכו בני זוג בכתב־יד, המעניק לאישה שליש בלבד משווי בית המגורים, גובר על הסכם ממון קודם שאושר בביהמ"ש ומחלק את הרכוש בחלקים שווים ● נקבע כי לא כל הסכם בין בני זוג הוא "הסכם ממון" המחייב את אישור ביהמ"ש

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר שבע תשע, 103FM, 21.12.25 / צילום: Reuters, AMMAR AWAD

האם הפיגועים בישראל נמצאים במגמת ירידה?

השר איתמר בן גביר טען כי הפיגועים נמצאים כבר שנתיים בירידה, וייחס זאת להצלחות של "השוטרים שלו" ● ללא המלחמה, בשנה האחרונה אכן נרשמה ירידה, אבל היא באה רק אחרי שנתיים רצופות של עלייה ● המשרוקית של גלובס

קמפיין פייבר / צילום: צילום מסך מיוטיוב

הזוכים הגדולים בתחרות הפרסום גרנות - והזוכה האמיתית: הבינה המלאכותית

בין הזוכים הגדולים בתחרות הקריאייטיב העצמאית גרנות, שהתקיימה היום, נמנים פרסומת ה-AI של פייבר, סרטון הפסולת של עיריית תל אביב וקמפיין "אחת מתשע" בהשראת אמריקן איגל וסידני סוויני ● ומי עוד בזוכים?

מפעל מכונות הדפוס Heidelberger Druckmaschinen מחפש כניסה לתחום הביטחוני / צילום: Reuters, Uwe Anspach/dpa

מרוץ החימוש משנה את הכללים בכלכלה הגדולה באירופה

ברלין התחייבה להוציא סכום של יותר מחצי טריליון דולר על תחום הביטחון בעשור הקרוב ● עבור יצרני תעשייה גרמנים, המתמודדים עם קיפאון בכלכלה ועם ירידה ביצוא לארה"ב ולסין, זו הזדמנות קורצת להמציא את עצמם מחדש כספקים בתחומים הצבאיים

השקל מתחזק מול הדולר / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

הדולר ב-3.18 שקלים ובשפל של קרוב ל-4 שנים. אלו הסיבות

השקל ממשיך את מגמת ההתחזקות שלו מול הדולר שנחלש כבר שלושה רצופים בעולם ● הסיבות: העליות בוול סטריט, מכירת גז למצרים ועסקות נשק גדולות ● מיטב: "מעבר לירידות בשוקי המניות בעולם הוא האיום העיקרי על התחזקות השקל" ● הדולר בדרך לשנתו החלשה ביותר זה שמונה שנים ● ומה צפוי בעוד חצי שנה?