גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

כך הפכו מחירי הדיור לנושא הכמעט יחידי שבו הפוליטיקאים מעדיפים לדבר פחות ולעשות יותר

שלושה חודשים אחרי הקמת ממשלת בנט-לפיד, נדמה שלמרות שורה של צעדים עדיין אין בשורה אמיתית בתחום הנדל"ן ● איך, בניגוד מוחלט לממשלות עבר, הפכו מחירי הדיור לנושא שבו הפוליטיקאים מעדיפים קודם כל להנמיך ציפיות, לדבר פחות ולעשות יותר? ראשי סיעות מהקואליציה ושני השרים האמונים על התחום מסבירים

שוק הדיור. הפוליטיקאים מנמיכים ציפיות / צילום: תמר מצפי
שוק הדיור. הפוליטיקאים מנמיכים ציפיות / צילום: תמר מצפי

לשר השיכון יש תוכנית חדשה שתאפשר לזוגות צעירים לרכוש דירה, בחוק ההסדרים מסתתרים לא מעט הבטחות בתחום, וחוק הותמ"ל עבר בקלות שהפתיעה את הקואליציה מקצה לקצה. אז למה בכל זאת, שלושה חודשים אחרי הקמת ממשלת בנט-לפיד, נדמה שאין בשורה אמיתית בתחום הנדל"ן, ואיך, בניגוד מוחלט לממשלות עבר, הפכו מחירי הדיור לנושא שבו הפוליטיקאים מעדיפים קודם כל להנמיך ציפיות, לדבר פחות ולעשות יותר? ראשי סיעות מהקואליציה ושני השרים האמונים על התחום מסבירים. 

יו"ר סיעת יש עתיד, בועז טופורובסקי, אמר לגלובס כי "בממשלה לא רוצים לצאת בכותרות אלא להפתיע אחרי שנעשה. בכלל, הממשלה הזו יוצאת פחות עם כותרות בומבסטיות. אנחנו רוצים להעניק לציבור כמה שנים של פוליטיקאים שעובדים קשה בפחות רעש, לבצע במקום רק להבטיח".

טופורובסקי גם מנמיך ציפיות מראש: "יש פער עצום בין הביקוש להיצע. גם אם כל הממשלה תתעסק רק בזה, ייקח כמה שנים לצמצם אותו. הרצון הוא לשפר את המצב על-ידי טיפול בפער בין הביקוש להיצע ולטפל בדיור להשכרה והתחדשות עירונית. אנחנו גם בונים על תוואי המטרו, שתהיה לצדו בנייה חדשה והתפתחות מרשימה מאוד". 

בועז טופורובסקי - יו''ר סיעה, מ״מ יו''ר הקואליציה ולאחר הרוטציה יו''ר הקואליציה / צילום: יח''צ

"אחרי כחלון, הפוליטיקאים החליטו פחות להכריז ויותר לנסות"

לדברי יו"ר סיעת כחול לבן, איתן גינזבורג, לא מדובר במחסור בתוכניות עבודה אלא בהעדפת עבודה על פני כותרות. "אחרי משה כחלון שקיבל את כל סל הכלים - גם מינהל התכנון, גם מינהל מקרקעי ישראל, מטה דיור ומחיר למשתכן - משרד החלומות בתחום - ולא הצליח להוריד את מחירי הדיור כפי שהבטיח אלא רק להאט את קצב העלייה, הפוליטיקאים החליטו פחות להכריז ויותר לנסות".

האם פשוט אפשר להגיד ביושר שלא ניתן לעצור את עליית המחירים?
גינזבורג: "התרגלנו כאן שכל אחד חייב לקנות דירה. יש מקומות באירופה בהם אנשים חיים כל חייהם בשכירות. בישראל קצב הילודה גבוה, וקצב בניית הדירות לא עומד בקצב. לא קצב התכנון ולא קצב הבנייה. זה נובע מהרבה מאוד סיבות - רגולציה, בירוקרטיה, היכולת לשחרר קרקעות לבנייה. אז מצד אחד האוכלוסייה גדלה, ומהצד האחר קצב התכנון נמוך. בנוסף, קשה להתערב בשוק החופשי, ואפיקי ההשקעה האחרים של ישראלים מצומצמים, מה שמביא אותם להשקיע בנדל"ן, וכשמשקיעים, המחירים עולים". 

הצהרת אמונים, הכנסת ה-24 / צילום: דוברות הכנסת, דני שם טוב

גינזבורג, שהיה יו"ר ועדת התכנון והבנייה בעיריית רעננה, לקח את תחום הורדת הרגולציה והבירוקרטיה לטיפולו בכנסת, ומציין כי הממשלה דווקא עושה לא מעט בניגוד לרושם שנוצר. "הממשלה מורידה בירוקרטיה בהליכי תכנון ובנייה בחוק ההסדרים, פישטו הליכים בירוקרטיים בפיתוח שכונות שהיו חסם לבנייה, יש פרק שלם בחוק ההסדרים שמוקדש לשכירות ארוכ- טווח, עבר חוק הותמ"ל, שמים דגש על התחדשות עירונית", הוא מונה שורה של צעדים שאמורה להשפיע על השוק. 

"בלי שיווק מאסיבי של קרקעות, המשבר לא ייפתר" 

יו"ר סיעת מרצ, מיכל רוזין, פותחת בביקורת על ממשלות עבר שחרף פעילותן בתחום לא פתרו את מצוקת הדיור: "היו כמה שהצליחו להגיע לדירה, אבל התוכנית הזו בעיקר עזרה להרבה מאוד אנשים עם כסף שבאו להשקיע בפריפריה, ולא באמת פתרה את המצוקה".

רוזין מתייחסת לפתרונות של דיור ציבורי שמקדמת מרצ עבור מיעוטי יכולת, ואומרת כי "אנשים בעבר לא קיבלו דיור ציבורי כיוון שלא היו דירות, במקום זה נתנו לאנשים השתתפות בשכר דירה. 

מיכל רוזין / צילום: אוריה תדמור

"כשהמדינה מפנה לשוק השכירות, המחירים עולים. עכשיו נרכשו 1,700 דירות לטובת הפרויקט, וזה יעודד את ירידת המחירים לצד תוכניות אחרות שאמורות להוזיל את הקרקע לבנייה. אני מופתעת לטובה שר השיכון זאב שאלקין, שבא מהימין, מבין שיש חשיבות לדיור ציבורי ולשכבות חלשות. בנוסף, השר עיסאויי פריג' הוסיף עובדים פלסטינים לבנייה, גם כדי לייצר להם יותר עבודה ולעזור בכלכלה של הרשות הפלסטינית, וגם כי יש קושי בהבאת עובדים זרים לבנייה".

פתרונות אפשריים נוספים מוצאת רוזין בנושא התשתיות ובמיוחד בתקציבי העתק שיושקעו בתקציב בתחבורה. "אנשים לא עברו לגור מחוץ לתל אביב בגלל התעסוקה, ולכן נדרשות השקעה מאסיבית בתשתיות ותחבורה ציבורית טובה. לצד זה, אין מה לעשות - בלי שיווק מאסיבי של קרקעות, המשבר לא ייפתר, ופה יש גם רצון להגן על המשקיעים בשוק הנדל"ן, כדי שמחירי הדיור לא ייפלו בבת-אחת".

אתם נזהרים מלהבטיח הורדת מחירים כי זה לא אפשרי לקיים?
"יכול להיות, אבל זו גם תוצאה של המיקוד התקשורתי והאזרחי בנושא שירד. במערכות בחירות קודמות העלו את נושא הדיור על נס, כי זה היה במרכז תשומת-הלב הציבורית; היום יש דברים אחרים במרכז - ביטחון אישי, בריאות וכו'. הסנטימנט הציבורי לא היה על הדיור בבחירות האחרונות אלא היה על הקורונה, השחיתות והחלפת השלטון. כלומר, זה לא שזה לא על סדר היום, אלא שפחות שומעים על זה תקשורתית". 

"לא נותנים ביטוי יחצני" 

מי שהיה עיתונאי בעברו, יו"ר סיעת ישראל ביתנו יבגני סובה, אומר כי הנושא לא על סדר היום, פשוט כי "לא נותנים לזה ביטוי יחצני. יש תחושה שזה ירד, אבל זה לא נכון. מאז שעבר חוק ההסדרים בממשלה, מדברים על זה לא מעט - אלקין עם מחיר מטרה, הותמ"ל שהקואליציה הצליחה להעביר. אני שמח שאין כותרות גדולות ובמקום, זה מטופל נקודתית".

לדברי סובה, "עם פרוץ מגפת הקורונה הוצגו נתונים בוועדת הכלכלה, לפיהם 12-15 אחוזים מנוטלי המשכנתאות והשוכרים לא עומדים בהחזר החודשי, והיה חשש גדול למשבר. היום אני לא מרגיש את זה, כי השוק מתאושש". 

מתוך מליאת הכנסת לקראת השבעת הממשלה / צילום: דוברות הכנסת, דני שם טוב

יו"ר סיעת העבודה, רם שפע, טוען כי אין כל התעלמות מנושא הדיור, אלא להפך. "אני חושב שהממשלה בהחלט מציבה יעדים כדי לנסות לטפל במשבר הדיור אחרי 12 שנים בהן משבר הדיור הלך והחריף. אני כצעיר ודאי יודע כמה חבריי מכל רחבי הארץ מתקשים למצוא פתרונות דיור, ואני חושב שאחד היעדים הגדולים של הממשלה הזו הוא לייצר יציבות של כמה שנים שתשפיע על שוק הנדל"ן לאחר חוסר היציבות של הממשלות האחרונות. ככל שהממשלה תחזיק, היא תייצב את השוק ותוציא לפועל פתרונות בהתאם לקווי היסוד". 

הצהרת אמונים, הכנסת ה-24. רם שפע / צילום: דוברות הכנסת, דני שם טוב

וכעת לעמדת השרים: "עובדים קשה"

שר השיכון זאב אלקין מביע התנגדות נחרצת כשאני שואלת אותו מדוע לא שומעים על הצעדים שהממשלה נוקטת להורדת מחירי הדיור, והאם הם פשוט התייאשו. "הסיבה לעליית מחירי הדיור עכשיו היא השיתוק הממשלתי והירידה הדרמטית בירידות הבנייה בשנתיים האחרונות. בשלושת החודשים האחרונים מאז שהממשלה הוקמה הוארך חוק הותמ"ל, התקבלה החלטה דרמטית של הגדלת מספר העובדים הזרים והפלסטינים בענף הבנייה, מה שיגדיל את היכולת לקדם פרויקטים מהר יותר. בתקציב מושקעים יותר מ-10 מיליארד שקל בתשתיות לדיור, וזה יחלץ הרבה פרויקטים שהיו תקועים, גייסנו תקציבים לקידום בנייה באופן כללי, ויש מספר רפורמות החוק ההסדרים ודגש על הגדלת כמות השיווקים".

ויש אפילו הבטחה של אלקין: "יש סיכוי שהשנה תהיה שנת שיא בשיווקים בעשור, וזה למרות שנכנסנו למשרדים רק במאי-יוני". 

שר השיכון והבינוי זאב אלקין / צילום: דוברות הכנסת, דני שם טוב

אז אפשר להוריד את מחירי הדיור?
"בשלב הראשון אפשר לעצור את העלייה", אלקין עונה בזהירות, "ובעתיד אולי אפשר גם להוריד. אני נגד הצהרות שאין להן כיסוי. כי מה שקורה היום הוא נגזרת של מה שעשו לפני שנתיים ושלוש. זה תהליך שלוקח זמן. מכלול הצעדים שאנחנו עושים ישנו את המציאות דרמטית. כדי לאפשר לזוגות צעירים לקנות דירות הוצאנו לפועל את תוכנית מחיר מטרה, כדי שזוגות צעירים לא ישלמו את עליית המחירים שהתרחשה עד עכשיו".

לדבריו, "השיטה שלי היא קודם עושה ואז מדבר. גם בדיור ציבורי - כמעט 5,000 דירות חדשות בשלוש שנים - רכישה של 1,700 בשוק הקיים ורכישה של 3,000 דירות לקשישים. אני לא הייתי ממליץ למישהו לעשות ספוקלציות על מחירי הדיור".

שרת הפנים איילת שקד, שאמרה בסוף חודש יולי האחרון כי אין למה לחלום על ירידת מחירי הדיור בשנים הקרובות, נשמעת כאילו חישבה מסלול מחדש ולא חוזרת על ההתבטאות הזו. "אין ממשלה שעובדת יותר קשה, אולי חוץ מכחלון, על הורדת מחירי הדיור, בעיקר אלקין בשיכון ואני בפנים. עוד שבועיים נציג תוכנית לטיפול במשבר מחירי הדיור, שכבר רובה מבוצעת בפועל. השנה נשווק 70 אלף יחידו דיור, ובשנה הבאה 80 אלף. חצי מהזמן שלי במשרד אני מקדישה לייעול הליכי התכנון והגדלת ההיצע. הסבת משרדים למגורים, ועדות גאוגרפיות". 

השרה איילת שקד / צילום: Associated Press, Oded Balilty

לדברי שקד, "מחירי הדיור המזנקים הם הבעיה הכלכלית-חברתית החמורה ביותר במדינת ישראל, בטח אחרי שנתיים שיתוק שבהן שיווקו 50-56 אלף יחידות דיור. אנחנו נתחיל עם זה שנעצור את העלייה המטורפת, זה כבר הישג גדול".

עוד כתבות

עו''ד ג'ייסון גרינבלט / צילום: תמר מצפי

האם הפסקת האש תחזיק מעמד ומה הסיכוי לנורמליזציה עם סעודיה? יועצו של טראמפ לשעבר מדבר

ג’ייסון גרינבלט, לשעבר שליחו של הנשיא דונלד טראמפ למזרח התיכון ומאדריכלי הסכמי אברהם, הגיע כאורח מיוחד לערב הפתיחה של ועידת ישראל לעסקים ● הוא מסביר כיצד 7 באוקטובר שינה את האזור, מה ישראל תיאלץ לעשות מול חמאס ועד כמה ריאלי חידוש המגעים עם סעודיה

פול דונובן / צילום: UBS

מה הקשר בין מחירי הדיור לביטקוין? ההסבר של הכלכלן הבכיר מ-UBS

במהלך יותר מ־30 שנה ב־UBS, פול דונובן, הכלכלן הראשי של חטיבת ניהול ההון הגלובלי בבנק, ראה לא מעט משברים היסטוריים ● בראיון לגלובס הוא מציע לשמור על גישה זהירה בנוגע ל־AI, מעריך שהזהב מיצה את העליות, וגם: הקשר בין הקושי לקנות דירה להשקעה בביטקוין

לובי הבניין. אולם עצום ומרשים באורך 88 מטר שחוצה את הבניין עד מדיסון אווניו / צילום: Reuters, Anthony Behar

המגדל החדש של ג'יי.פי. מורגן צ'ייס: גורד שחקים עם נשמה אנושית

הבניין החדש של הבנק בפארק אווניו במנהטן, בעיצובו של משרד האדריכלים נורמן פוסטר, נבנה בעלות של כ־3 מיליארד דולר ● הוא מוסיף נופך מרהיב לקו הרקיע של ניו יורק ומשלב רגישות אנושית והתחשבות בשכונה, חרף ממדיו האדירים

ינון קרייז, מנכ''ל ויו''ר ענקית הצעצועים מאטל, בערב הפתיחה של ועידת ישראל לעסקים / צילום: תמר מצפי

מנכ"ל ענקית הצעצועים מאטל: "התחלנו להסתכל על אנשים שקונים את המוצרים שלנו כמעריצים ולא כצרכנים"

ינון קרייז, מנכ"ל ויו"ר ענקית הצעצועים מאטל, השתתף בערב הפתיחה של ועידת ישראל לעסקים של גלובס ● הוא התייחס להצטרפותו לחברה ב-2018, לאחר שהתחלפו 3 מנכ"לים ברציפות, דיבר על השינוי האסטרטגי שהביא לחברה ועל הצלחת הסרט "ברבי" ● "מאטל מתוארת בתסריט כחברה הכי גרועה בקורפורייט האמריקאי, והתפקיד שלי כמנכ"ל החברה מגולם כשוביניסט - וזה עבד"

יאן לקון. זכה בפרס טיורינג הנחשב / צילום: Reuters, Ron Sachs - CNP

40 שנה הוא צדק לגבי הבינה המלאכותית. עכשיו הוא חושב שכולם טועים

יאן לקון המציא רכיבי בסיס רבים של ה-AI המודרני ● כעת האיש החריג במטא משוכנע שרוב השחקנים בתחום מסונוורים ממודלי שפה גדולים כמו ChatGPT ושבתוך חמש שנים לכל היותר, הם יעלמו: "אף אדם שפוי לא ישתמש בהם יותר"

אמריקאים רבים מחזיקים בדעות סוציאליסטיות, גם אם אינם מזדהים עם ה''מיתוג''. הפגנה בניו יורק / צילום: ap

כשאי השוויון מעמיק והאמון בכלכלה נחלש: אמריקה מאבדת אחיזה בקפיטליזם

הבחירה הגוברת במועמדים פופוליסטיים, התמיכה ברעיונות סוציאליסטיים והעמדה הציבורית כלפי עסקים גדולים משקפים מפנה עמוק בחברה האמריקאית ● אינפלציה עיקשת, שוק עבודה נחלש והצורך בהורדת ריבית יוצרים סביבה שתעמיק את הפערים הכלכליים — ותגביר את הלחץ על היציבות הפיננסית ● הפד יצטרך להתמודד עם שאלת היסוד: האם הכלים המוכרים שלו עדיין עובדים ● כתבה רביעית בסדרה

כריך במשק בולדס / צילום: רינת בין יח''צ

במושב עלום ליד חדרה מצאנו פודטראק עם כריכים מושחתים שיצאו ממעשנה

עגלת קפה שמגישה טוסט כמהין, תערוכה שממשיכה פרויקט אמנות מיתולוגי מלפני 50 שנה, מסלולון בין עצי תות וחרוב וסנדוויץ' בשר חלומי ● ביקור במועצה אזורית מנשה

מנכ''ל אלקטרה מוצרי צריכה צביקה שווימר בוועידת ישראל לעסקים / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל אלקטרה מוצרי צריכה צביקה שווימר: "קריית שמונה עדיין לא חזרה לעצמה. הצעתי להפוך אותה ל'עיר ללא מע"מ'"

בוועידת ישראל לעסקים של גלובס, אמר מנכ"ל אלקטרה מוצרי צריכה צביקה שווימר, שהוא קרא לקובעי המדיניות להאיץ פיתוח אזורי - בפרט בצפון ● "הצעתי להפוך את קריית שמונה לשלוש שנים ל‘עיר ללא מע"מ’, כמו אילת. זה היה מצית את המסחר ומחזיר חיים לאזור. בינתיים זה לא מתקדם", אמר

צילום: Shutterstock, Pixels Hunter

המניות שייפלו היום בתל אביב, ובכיר הפד שהקפיץ את וול סטריט

יום המסחר בתל אביב ייפתח בירידות שערים, על רקע הסנטימנט השלילי בוול סטריט והמתיחות הביטחונית בצפון ובדרום ● בעיצומם של ימים תנודתיים במיוחד בוול סטריט, דברים שנשא נשיא הפד בניו יורק הזניקו את ההסתברות להורדת ריבית בארה"ב בשיעור של עשרות אחוזים ● ביום שני הקרוב, בנק ישראל צפוי לבצע הפחתת ריבית ● וגם: המיליארדר הפרו־ישראלי ששוקל ללכת להנפקה בוול סטריט

חשיפת תוואי מנהרות טרור בעזה (ארכיון) / צילום: דובר צה''ל

המנהרות הוקרסו - המחבלים הופרדו זה מזה מתחת לקרקע

הפעולה של צה"ל שאילצה את המחבלים הנצורים ברפים לעלות לקרקע ● בחיל האוויר החזיקו תיעוד ממסוק קרב שחג מעל מוצב נחל עוז - ובו נראים מחבלים חוטפים את התצפיתניות ● בכיר חמאס במסר למתווכות: "אנחנו מחויבים להפסקת האש, אבל יש להכריח את ישראל להפסיק את ההפרות" ● עשרות אלפים השתתפו אמש (שבת) במחאה בכיכר הבימה בתל אביב בדרישה להקמת ועדת חקירה ממלכתית לאירועי 7 באוקטובר ● עדכונים שוטפים

הילה ויסברג בשיחה עם פרופ' עירן הלפרין / צילום: פרטי

חוקר השנאה שמצהיר: "אנחנו נוסעים ב-300 קמ"ש לעבר הקצנה"

שיחה עם פרופ' עירן הלפרין, ראש המחלקה לפסיכולוגיה באוניברסיטה העברית ● על הקיטוב שהפך לנורמה, הסיבות לכך ומה ישראל צריכה לעשות כדי לעצור את הדהירה

ועידת ישראל לעסקים ה-32

ועידת ישראל ה-32 יוצאת לדרך בהשתתפות צמרת המשק

ועידת ישראל לעסקים של גלובס היא הוועידה הוותיקה והחשובה בישראל. במסגרתה מתקיימים מושבים בתחומים: השקעות, תשתיות, הייטק וחדשנות, בריאות ועוד ● בין המשתתפים: ג׳ייסון גרינבלט, שליח הבית הלבן למזרח התיכון לשעבר, יו"ר צ'ק פוינט, מנכ"ל שיבא, מנכ"לי הפועלים, הפניקס, בזק, תנובה, אלקטרה צריכה, תורפז תעשיות, מנכ"ל הבורסה ורבים נוספים ● עוד בין המשתתפים: השחקן והאקטיביסט הפרו-ישראלי מייקל רפפורט והאלוף במיל' ניצן אלון, ראש מפקדת השבויים והנעדרים לשעבר, בהופעה ראשונה

התחדשות עירונית בירושלים. משהו נסדק / צילום: Shutterstock

1,450 דירות ב-3 מיליון שקל בסה"כ: העסקה שחושפת את מצבו של הענף

בשנים האחרונות, למעלה מאלף יזמים רכבו על טרנד ההתחדשות העירונית, כשהפיתוי הכלכלי ברור ● החברות רצו לבורסה וביצעו שלל רכישות, אבל כש–1,450 "דירות לשיווק" עולות 3 מיליון שקל, די ברור שמשהו כבר לא עובד

ידין ענתבי בוועידת ישראל / צילום: רפי קוץ

מנכ"ל בנק הפועלים: "המערכת הבנקאית איבדה את הצעירים הסוחרים בשוק ההון. הגיע הזמן ליזום ולהחזיר אותם אלינו"

מנכ"ל הפועלים ידין ענתבי הזהיר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס כי המיסוי שהטילה הממשלה אינו פוגע בבנקים אלא בחוסכים ובקרנות הפנסיה וההשתלמות, וטוען שהרווחיות הגבוהה הייתה אמורה לחזור לציבור ● בנוסף הציג ענתבי צעדים חדשים של הבנק שנועדו להחזיר צעירים למסחר בשוק ההון

מרים פיירברג / צילום: תמר מצפי

הלכה לעולמה ראש עיריית נתניה מרים פיירברג-איכר

פיירברג ז"ל כיהנה כראש העיר יותר מ-26 שנים, והתמודדה בשנים האחרונות עם מחלה קשה • היא אותרה בביתה, שם נאלצו לקבוע את מותה • מלבד תפקיד ראש העיר שאותו מילאה, פיירברג ז"ל שימשה גם יו"ר איגוד ערים לכבאות ודירקטורית במגוון גופים, בהם מקורות ומד"א

וודי ובאז. סרט שאף פעם לא היה על צעצועים / צילום: Shutterstock

סרט האנימציה שלא פחד לגעת בחרדות והשאיר אבק לדיסני: 30 שנה ל"צעצוע של סיפור"

לפני 30 שנה בובת קאובוי ואיש חלל מפלסטיק שינו את העולם ● סרט אחד הפך את פיקסאר למעצמה גלובלית, החזיר למסלול את הנשיא שלה סטיב ג'ובס, ופתח שער לתעשייה של מיליארדים ● עם מכירות מרצ'נדייז שלא נגמרות וסיקוול חמישי שאך קיבלנו הצצה אליו, "צעצוע של סיפור" הוא ממש לא סתם סרט על צעצועים מדברים

בכמה נמכר פנטהאוז ענק בעפולה / צילום: אנגלו סכסון עפולה

עסקה תוך שלוש שעות: בכמה נמכר פנטהאוז ענק בעפולה?

ברובע יזרעאל בעפולה נמכר פנטהאוז בן חמישה חדרים, בשטח בנוי של 190 מ"ר, תמורת 2.7 מיליון שקל ● מחיר השיווק של הפנטהאוז עמד על 2.8 מיליון שקל והוא עמד כשלוש שעות בלבד על המדף ● השכונה נחשבת למבוקשת עם אוכלוסייה צעירה, חילונית ודתית ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון

הישראליות בוול סטריט / צילום: באדיבות נאייקס, אלן צצקין, נאבן

הישראלית שצנחה במעל 20% בעקבות הדוחות, וזו שהתאוששה מהשפל

במדור השבועי של גלובס, בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך סוף השבוע ● פלטפורמת בניית האתרים Wix נפלה בכ-24% מאז שפרסמה את דוחותיה, על רקע ירידה שנרשמה בשולי הרווח ● מנגד, נאייקס קפצה בשיעור דו־ספרתי לאחר הדוחות ● נאבן התאוששה מעט, לאחר שנפלה במעל 40% מאז הנפקתה בחודש שעבר

פרופ' עדי אייל / צילום: דנה אפרת לוגסי

הילד שסולק משני בתי ספר - והפך לפרופסור מצליח: "לא נתתי לזה לחלחל"

עם מי מדברים? עדי אייל, פרופסור למשפטים וכלכלה ומומחה לתורת המשחקים וגישור ● על מה מדברים? הרבדים הנסתרים במשא ומתן, למה בוויכוח שמתלהט לא כדאי להגיב מיד, ואיזה מנגנון הושאל מהכנסייה הקתולית לדיונים בהנהלה? ● פופקורן

איך לנהל עובדים שהם ''גם וגם'' - ולהרוויח מזה / צילום: Shutterstock

מנהלת מכירות ביום, בעלת מכון כושר בלילה: איך לנהל עובדים שהם "גם וגם" - ולהרוויח מזה

יותר ויותר עובדים משלבים כיום משרות קבועות עם עבודות עצמאיות ● 6 פרקטיקות יעזרו למנהלים לשמור על רמת המחוברות שלהם לארגון בדומה לזו של עובדים "מסורתיים"