גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

כך הפכו מחירי הדיור לנושא הכמעט יחידי שבו הפוליטיקאים מעדיפים לדבר פחות ולעשות יותר

שלושה חודשים אחרי הקמת ממשלת בנט-לפיד, נדמה שלמרות שורה של צעדים עדיין אין בשורה אמיתית בתחום הנדל"ן ● איך, בניגוד מוחלט לממשלות עבר, הפכו מחירי הדיור לנושא שבו הפוליטיקאים מעדיפים קודם כל להנמיך ציפיות, לדבר פחות ולעשות יותר? ראשי סיעות מהקואליציה ושני השרים האמונים על התחום מסבירים

שוק הדיור. הפוליטיקאים מנמיכים ציפיות / צילום: תמר מצפי
שוק הדיור. הפוליטיקאים מנמיכים ציפיות / צילום: תמר מצפי

לשר השיכון יש תוכנית חדשה שתאפשר לזוגות צעירים לרכוש דירה, בחוק ההסדרים מסתתרים לא מעט הבטחות בתחום, וחוק הותמ"ל עבר בקלות שהפתיעה את הקואליציה מקצה לקצה. אז למה בכל זאת, שלושה חודשים אחרי הקמת ממשלת בנט-לפיד, נדמה שאין בשורה אמיתית בתחום הנדל"ן, ואיך, בניגוד מוחלט לממשלות עבר, הפכו מחירי הדיור לנושא שבו הפוליטיקאים מעדיפים קודם כל להנמיך ציפיות, לדבר פחות ולעשות יותר? ראשי סיעות מהקואליציה ושני השרים האמונים על התחום מסבירים. 

יו"ר סיעת יש עתיד, בועז טופורובסקי, אמר לגלובס כי "בממשלה לא רוצים לצאת בכותרות אלא להפתיע אחרי שנעשה. בכלל, הממשלה הזו יוצאת פחות עם כותרות בומבסטיות. אנחנו רוצים להעניק לציבור כמה שנים של פוליטיקאים שעובדים קשה בפחות רעש, לבצע במקום רק להבטיח".

טופורובסקי גם מנמיך ציפיות מראש: "יש פער עצום בין הביקוש להיצע. גם אם כל הממשלה תתעסק רק בזה, ייקח כמה שנים לצמצם אותו. הרצון הוא לשפר את המצב על-ידי טיפול בפער בין הביקוש להיצע ולטפל בדיור להשכרה והתחדשות עירונית. אנחנו גם בונים על תוואי המטרו, שתהיה לצדו בנייה חדשה והתפתחות מרשימה מאוד". 

בועז טופורובסקי - יו''ר סיעה, מ״מ יו''ר הקואליציה ולאחר הרוטציה יו''ר הקואליציה / צילום: יח''צ

"אחרי כחלון, הפוליטיקאים החליטו פחות להכריז ויותר לנסות"

לדברי יו"ר סיעת כחול לבן, איתן גינזבורג, לא מדובר במחסור בתוכניות עבודה אלא בהעדפת עבודה על פני כותרות. "אחרי משה כחלון שקיבל את כל סל הכלים - גם מינהל התכנון, גם מינהל מקרקעי ישראל, מטה דיור ומחיר למשתכן - משרד החלומות בתחום - ולא הצליח להוריד את מחירי הדיור כפי שהבטיח אלא רק להאט את קצב העלייה, הפוליטיקאים החליטו פחות להכריז ויותר לנסות".

האם פשוט אפשר להגיד ביושר שלא ניתן לעצור את עליית המחירים?
גינזבורג: "התרגלנו כאן שכל אחד חייב לקנות דירה. יש מקומות באירופה בהם אנשים חיים כל חייהם בשכירות. בישראל קצב הילודה גבוה, וקצב בניית הדירות לא עומד בקצב. לא קצב התכנון ולא קצב הבנייה. זה נובע מהרבה מאוד סיבות - רגולציה, בירוקרטיה, היכולת לשחרר קרקעות לבנייה. אז מצד אחד האוכלוסייה גדלה, ומהצד האחר קצב התכנון נמוך. בנוסף, קשה להתערב בשוק החופשי, ואפיקי ההשקעה האחרים של ישראלים מצומצמים, מה שמביא אותם להשקיע בנדל"ן, וכשמשקיעים, המחירים עולים". 

הצהרת אמונים, הכנסת ה-24 / צילום: דוברות הכנסת, דני שם טוב

גינזבורג, שהיה יו"ר ועדת התכנון והבנייה בעיריית רעננה, לקח את תחום הורדת הרגולציה והבירוקרטיה לטיפולו בכנסת, ומציין כי הממשלה דווקא עושה לא מעט בניגוד לרושם שנוצר. "הממשלה מורידה בירוקרטיה בהליכי תכנון ובנייה בחוק ההסדרים, פישטו הליכים בירוקרטיים בפיתוח שכונות שהיו חסם לבנייה, יש פרק שלם בחוק ההסדרים שמוקדש לשכירות ארוכ- טווח, עבר חוק הותמ"ל, שמים דגש על התחדשות עירונית", הוא מונה שורה של צעדים שאמורה להשפיע על השוק. 

"בלי שיווק מאסיבי של קרקעות, המשבר לא ייפתר" 

יו"ר סיעת מרצ, מיכל רוזין, פותחת בביקורת על ממשלות עבר שחרף פעילותן בתחום לא פתרו את מצוקת הדיור: "היו כמה שהצליחו להגיע לדירה, אבל התוכנית הזו בעיקר עזרה להרבה מאוד אנשים עם כסף שבאו להשקיע בפריפריה, ולא באמת פתרה את המצוקה".

רוזין מתייחסת לפתרונות של דיור ציבורי שמקדמת מרצ עבור מיעוטי יכולת, ואומרת כי "אנשים בעבר לא קיבלו דיור ציבורי כיוון שלא היו דירות, במקום זה נתנו לאנשים השתתפות בשכר דירה. 

מיכל רוזין / צילום: אוריה תדמור

"כשהמדינה מפנה לשוק השכירות, המחירים עולים. עכשיו נרכשו 1,700 דירות לטובת הפרויקט, וזה יעודד את ירידת המחירים לצד תוכניות אחרות שאמורות להוזיל את הקרקע לבנייה. אני מופתעת לטובה שר השיכון זאב שאלקין, שבא מהימין, מבין שיש חשיבות לדיור ציבורי ולשכבות חלשות. בנוסף, השר עיסאויי פריג' הוסיף עובדים פלסטינים לבנייה, גם כדי לייצר להם יותר עבודה ולעזור בכלכלה של הרשות הפלסטינית, וגם כי יש קושי בהבאת עובדים זרים לבנייה".

פתרונות אפשריים נוספים מוצאת רוזין בנושא התשתיות ובמיוחד בתקציבי העתק שיושקעו בתקציב בתחבורה. "אנשים לא עברו לגור מחוץ לתל אביב בגלל התעסוקה, ולכן נדרשות השקעה מאסיבית בתשתיות ותחבורה ציבורית טובה. לצד זה, אין מה לעשות - בלי שיווק מאסיבי של קרקעות, המשבר לא ייפתר, ופה יש גם רצון להגן על המשקיעים בשוק הנדל"ן, כדי שמחירי הדיור לא ייפלו בבת-אחת".

אתם נזהרים מלהבטיח הורדת מחירים כי זה לא אפשרי לקיים?
"יכול להיות, אבל זו גם תוצאה של המיקוד התקשורתי והאזרחי בנושא שירד. במערכות בחירות קודמות העלו את נושא הדיור על נס, כי זה היה במרכז תשומת-הלב הציבורית; היום יש דברים אחרים במרכז - ביטחון אישי, בריאות וכו'. הסנטימנט הציבורי לא היה על הדיור בבחירות האחרונות אלא היה על הקורונה, השחיתות והחלפת השלטון. כלומר, זה לא שזה לא על סדר היום, אלא שפחות שומעים על זה תקשורתית". 

"לא נותנים ביטוי יחצני" 

מי שהיה עיתונאי בעברו, יו"ר סיעת ישראל ביתנו יבגני סובה, אומר כי הנושא לא על סדר היום, פשוט כי "לא נותנים לזה ביטוי יחצני. יש תחושה שזה ירד, אבל זה לא נכון. מאז שעבר חוק ההסדרים בממשלה, מדברים על זה לא מעט - אלקין עם מחיר מטרה, הותמ"ל שהקואליציה הצליחה להעביר. אני שמח שאין כותרות גדולות ובמקום, זה מטופל נקודתית".

לדברי סובה, "עם פרוץ מגפת הקורונה הוצגו נתונים בוועדת הכלכלה, לפיהם 12-15 אחוזים מנוטלי המשכנתאות והשוכרים לא עומדים בהחזר החודשי, והיה חשש גדול למשבר. היום אני לא מרגיש את זה, כי השוק מתאושש". 

מתוך מליאת הכנסת לקראת השבעת הממשלה / צילום: דוברות הכנסת, דני שם טוב

יו"ר סיעת העבודה, רם שפע, טוען כי אין כל התעלמות מנושא הדיור, אלא להפך. "אני חושב שהממשלה בהחלט מציבה יעדים כדי לנסות לטפל במשבר הדיור אחרי 12 שנים בהן משבר הדיור הלך והחריף. אני כצעיר ודאי יודע כמה חבריי מכל רחבי הארץ מתקשים למצוא פתרונות דיור, ואני חושב שאחד היעדים הגדולים של הממשלה הזו הוא לייצר יציבות של כמה שנים שתשפיע על שוק הנדל"ן לאחר חוסר היציבות של הממשלות האחרונות. ככל שהממשלה תחזיק, היא תייצב את השוק ותוציא לפועל פתרונות בהתאם לקווי היסוד". 

הצהרת אמונים, הכנסת ה-24. רם שפע / צילום: דוברות הכנסת, דני שם טוב

וכעת לעמדת השרים: "עובדים קשה"

שר השיכון זאב אלקין מביע התנגדות נחרצת כשאני שואלת אותו מדוע לא שומעים על הצעדים שהממשלה נוקטת להורדת מחירי הדיור, והאם הם פשוט התייאשו. "הסיבה לעליית מחירי הדיור עכשיו היא השיתוק הממשלתי והירידה הדרמטית בירידות הבנייה בשנתיים האחרונות. בשלושת החודשים האחרונים מאז שהממשלה הוקמה הוארך חוק הותמ"ל, התקבלה החלטה דרמטית של הגדלת מספר העובדים הזרים והפלסטינים בענף הבנייה, מה שיגדיל את היכולת לקדם פרויקטים מהר יותר. בתקציב מושקעים יותר מ-10 מיליארד שקל בתשתיות לדיור, וזה יחלץ הרבה פרויקטים שהיו תקועים, גייסנו תקציבים לקידום בנייה באופן כללי, ויש מספר רפורמות החוק ההסדרים ודגש על הגדלת כמות השיווקים".

ויש אפילו הבטחה של אלקין: "יש סיכוי שהשנה תהיה שנת שיא בשיווקים בעשור, וזה למרות שנכנסנו למשרדים רק במאי-יוני". 

שר השיכון והבינוי זאב אלקין / צילום: דוברות הכנסת, דני שם טוב

אז אפשר להוריד את מחירי הדיור?
"בשלב הראשון אפשר לעצור את העלייה", אלקין עונה בזהירות, "ובעתיד אולי אפשר גם להוריד. אני נגד הצהרות שאין להן כיסוי. כי מה שקורה היום הוא נגזרת של מה שעשו לפני שנתיים ושלוש. זה תהליך שלוקח זמן. מכלול הצעדים שאנחנו עושים ישנו את המציאות דרמטית. כדי לאפשר לזוגות צעירים לקנות דירות הוצאנו לפועל את תוכנית מחיר מטרה, כדי שזוגות צעירים לא ישלמו את עליית המחירים שהתרחשה עד עכשיו".

לדבריו, "השיטה שלי היא קודם עושה ואז מדבר. גם בדיור ציבורי - כמעט 5,000 דירות חדשות בשלוש שנים - רכישה של 1,700 בשוק הקיים ורכישה של 3,000 דירות לקשישים. אני לא הייתי ממליץ למישהו לעשות ספוקלציות על מחירי הדיור".

שרת הפנים איילת שקד, שאמרה בסוף חודש יולי האחרון כי אין למה לחלום על ירידת מחירי הדיור בשנים הקרובות, נשמעת כאילו חישבה מסלול מחדש ולא חוזרת על ההתבטאות הזו. "אין ממשלה שעובדת יותר קשה, אולי חוץ מכחלון, על הורדת מחירי הדיור, בעיקר אלקין בשיכון ואני בפנים. עוד שבועיים נציג תוכנית לטיפול במשבר מחירי הדיור, שכבר רובה מבוצעת בפועל. השנה נשווק 70 אלף יחידו דיור, ובשנה הבאה 80 אלף. חצי מהזמן שלי במשרד אני מקדישה לייעול הליכי התכנון והגדלת ההיצע. הסבת משרדים למגורים, ועדות גאוגרפיות". 

השרה איילת שקד / צילום: Associated Press, Oded Balilty

לדברי שקד, "מחירי הדיור המזנקים הם הבעיה הכלכלית-חברתית החמורה ביותר במדינת ישראל, בטח אחרי שנתיים שיתוק שבהן שיווקו 50-56 אלף יחידות דיור. אנחנו נתחיל עם זה שנעצור את העלייה המטורפת, זה כבר הישג גדול".

עוד כתבות

ח''כ שמחה רוטמן / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

המהפכה בדיני החוזים יוצאת לדרך: כך היא תעבוד

ועדת החוקה אישרה את הצעת החוק שהוביל היו"ר שמחה רוטמן לביטול הפסיקה המאפשרת לבתי משפט לפרש חוזים בהתאם לכוונת הצדדים ● במקומה, הצדדים לחוזה הם שיקבעו כיצד לפרשו, זולת מספר החרגות ● בענף חלוקים לגבי ההשלכות ונערכים לשינוי דרמטי

דונלד טראמפ, נשיא ארצות הברית פוסט ברשת Truth, 26.6.25 / צילום: ap, Michael Perez

חנינה בלי הרשעה: האם הנשיא יכול לחלץ את נתניהו ממשפט?

הקריאה של הנשיא האמריקאי להפסיק את משפט נתניהו העלתה לשיח את האפשרות שהנשיא הרצוג יעניק לו חנינה ● אלא שנתניהו טרם הורשע בדבר, מה שמקשה על כניסה למסלול הזה ● וגם: מה חשב בזמן אמת אהרן ברק על הרעיון?

חזית המדע. מיפוי האקספוזום / צילום: Shutterstock

400 חוקרים השיקו את אחד הפרויקטים השאפתניים של המדע: מיפוי האקספוזום

הפרויקט, שהוכרז במאי השנה באירוע גדול של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס, נועד למפות את כל הגורמים שאנחנו נחשפים אליהם לאורך החיים ומשפיעים על הבריאות שלנו - מחיבוק ועד חומרי הדברה ● האם טכנולוגיות חדשות יאפשרו להשלים את המשימה? שלוש חוקרות של התחום מסבירות למה הפרויקט מלהיב כל כך ומספרות על ההישגים שכבר הגענו אליהם

לידיעת המתווכים / איור: Shutterstock

לידיעת המתווכים: חובת הדיווח החדשה שבדרך

הצעת חוק חדשה שהפיץ משרד המשפטים תחייב מתווכי מקרקעין לזהות את הלקוחות, לדווח ולנהל רישומים בכל העברת כספים ● לחוק יהיו כמה השלכות משמעותיות, בהן הפחתת היכולת לבצע עסקאות פיקטיביות או להסוות את זהות הנהנים האמיתיים בעסקאות נדל"ן

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בשיאים חדשים בעקבות דוח התעסוקה שהפתיע לטובה

נאסד"ק עלה ב-1% ● הנשיא טראמפ אמר שג'רום פאוול "צריך להתפטר מיד" בפוסט שפרסם אתמול בלילה ברשת Truth Social ● תשואות האג"ח עולות והדולר מתחזק ● הסיכויים להורדת ריבית בקרוב ירדו דרמתית ● דרמה כלכלית בבריטניה: שרת האוצר, רייצ'ל ריבס, פרצה בבכי בפרלמנט ● בורסות אירופה ננעלו בעליות ● מחר לא יתקיים מסחר בוול סטריט לרגל יום העצמאות במדינה

כריסטין לגארד, נשיאת ה־ECB / צילום: Associated Press, Michael Probst

התחזיות התבדו: האירו זינק מול הדולר, אך לאירופה יש כמה סיבות לדאוג

לפני חצי שנה ההערכות ניבאו דעיכה - אבל מאז האירו זינק ב־14% מול הדולר ושבר שיא של 4 שנים ● לצד שביעות הרצון בבנק המרכזי האירופי, גוברים הקולות המזהירים מפני פגיעה ביצוא וביציבות הכלכלית ● האם האירו בדרך להפוך למטבע רזרבה או שמדובר בשיא חולף?

שחרור חטופים בעסקה האחרונה / צילום: ap, Abdel Kareem Hana

חמאס בהצהרה רשמית: "העברנו למתווכות תשובה ברוח חיובית, מוכנים להכנס מיד למו"מ"

דיווח בערוץ אל-ערבי הקטארי: חמאס העביר תשובה חיובית להצעה להפסקת האש בעזה - עם בקשה לתיקונים ● סמל אסף זמיר מדימונה נפל מירי נ"ט בדרום רצועת עזה, יאיר ז"ל נפל בתאונה מבצעית ● צה"ל מאשר: השגנו אחיזה מבצעית בכ-65% משטח הרצועה ● 50 חטופים - 637 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: ap, Bernat Armangue

"אין כוח בעולם שיעצור עכשיו פרויקט תמ"א": בוועדות התכנון משנים גישה במתן היתרי בנייה

ההרס הרב שגרמו הטילים מאיראן העלה את הצורך בפתרונות מיגון מיידיים ● משיחות עם גורמים ובעלי תפקידים ברשויות ניכר כי לנגד עיניהם עומד הצורך בהפחתת הבירוקרטיה בוועדות, לצד פתרונות כמו היתרים מהירים להריסה, או מכירת דירות שנפגעו למדינה ● כמו כן, מורגשת ירידה בסרבנות לפרויקטים מצד דיירים ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד 

ג'אקו 7 / צילום: יח''צ

מהפך: זה הרכב הנמכר ביותר בישראל מתחילת השנה

הדגם הנמכר ביותר ביותר במחצית החולפת היה הקרוס־אובר ג'אקו 7 עם מנועי בנזין ופלאג־אין, כאשר הדגמים הנמכרים ביותר אחריו היו שייכים למותגים יונדאי וטויוטה ● X7, הקרוס־אובר פרימיום החדש של זיקר, נחת בישראל ● ובמדיה האיראנית מדווחים כי ישראל תקפה מפעל רכב באיראן, במהלך מבצע "עם כלביא" ● השבוע בענף הרכב

התחדשות עירונית בת''א. התחום תופס יותר משליש מהתחלות הבנייה / צילום: דיויד לוין

בשוק ללא חסמי כניסה, חלומות הרווח של היזמים כנראה מוגזמים

13 חברות נדל"ן הצטרפו לבורסת תל אביב במחצית הראשונה של השנה, חלקן אפילו לא מסרו פרויקט עדיין ● במקום שהריבית הגבוהה תנקה את השוק, רק צצים עוד ועוד יזמים - וההוצאות שלהם דווקא גדלות

צילום: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע טיפס לכמעט 14 אלף שקל באפריל. מה קרה בהייטק?

מנתוני הלמ"ס עולה כי השכר הממוצע למשרת שכיר בישראל בחודש אפריל הגיע ל-13,905, עלייה של 3.6% לעומת אפריל 2024 ● מספר משרות השכיר של ישראלים עמד על כ-4.1 מיליון, עלייה של 2.1% לעומת אפריל אשתקד ● בהייטק, השכר הריאלי דווקא נמצא בירידה

קובי זריהן בשיחה עם עו''ד רונית סיטון זלקינד / צילום: שיר הלוי

הממונה על הגנת הצרכן: "יש לי רק 8 מפקחים על 650 אלף עסקים"

קובי זריהן הסביר באירוע של משרד עוה"ד פירון מדוע הרשות לא פרסמה הקלות לקמעונאיות המזון במהלך המערכה נגד איראן ● יאיר אבידן, המפקח על הבנקים לשעבר, וד"ר שלומית וגמן-רטנר, ראש רשות איסור הלבנת הון ומימון טרור לשעבר, מצטרפים למרכז הפינטק הישראלי ● אירועים ומינויים

אלוף תומר בר / צילום: דובר צה''ל

בין עזה לאיראן: קווים לדמות של מפקד חיל האוויר תומר בר

דורות של מפקדי חיל אוויר חלמו להיות בנעליים של האלוף תומר בר, האיש שפיקד על חיסול נסראללה ובכירי חמאס והוביל את התקיפה ההיסטורית באיראן ● אולם, כשמקורביו משוחחים איתו על כך, הוא משיב: "אני מוכן לוותר על הכול ולחזור ל־6 באוקטובר" ● ממכתב הסרבנים, דרך הטבח בעוטף ועד להישגים של חיל האוויר תחתיו: מיהו תומר בר?

ליז טראס מתפטרת מראשות ממשלת בריטניה / צילום: Associated Press, Alberto Pezzali

ראש ממשלת בריטניה לשעבר: "הניסוי של עצמאות הבנקים המרכזיים נכשל"

45 יום בלבד כיהנה ליז טראס כראש ממשלת בריטניה, אך היא מתעקשת שלא מדובר בכישלון ● בראיון מיוחד לגלובס היא מתארת כיצד התנגדות הממסד הכלכלי ותגובת השווקים לתקציב שהובילה הביאו להדחתה ● היא תוקפת את הבנק המרכזי, מתייצבת מאחורי ישראל והמבצע באיראן, ויש לה גם אזהרה: "אם לא נשמור על ערכי המערב, נגיע לנקודת אל־חזור"

קרן מור בקמפיין קופת חולים לאומית / צילום: צילום מסך יוטיוב

זו קופה, לא חופה: כוכבה שולחת את קופ"ח לאומית למקום הראשון באהדה

המקום השני באהדה שייך למתחרה, קופת חולים מאוחדת, כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת למותג המזגנים טורנדו, שגם אחראי להשקעה הגבוהה ביותר השבוע, לפי נתוני יפעת בקרת פרסום

יונדאי טוסון הייבריד 4X4 / צילום: יח''צ

מלחמת הסחר שולחת אלינו רכב חדש מאמריקה. האם הוא גם משתלם?

הגרסה האמריקאית של הטוסון, שהגיעה לישראל באדיבות מכסי טראמפ, מציעה תוספת מקום ומערכת הנעה היברידית חסכונית ● המחיר מציב לה אתגר שיווקי ● מבחן דרכים

שמואל דונרשטיין / צילום: אייל טואג

אחרי תשע שנים, פועלים אקוויטי נפרד מהחזקותיו ברב בריח: מיהם המוסדיים שרכשו?

בית ההשקעות מור ולצידו סדרה של קרנות גידור רכשו מניות רב בריח בסכום של 55 מיליון שקלים ● המכירה התבצעה בדיסקאונט של כ-10% ממחיר השוק, אך עדיין גבוה ב-57% ביחס לשער מניית רב בריח מלפני כשנה

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: ap, Evan Vucci

טראמפ סוחט ניצחון דחוק: הסנאט אישר את "החוק הגדול היפה" שלו במחיר כבד

החקיקה שמוביל הנשיא פוערת גירעון ענק בתקציב האמריקאי: עד 5 טריליון דולר בעשור הקרוב ● במרכזה עומדים קיצוצי מסים, לצד הקצאות למניעת הגירה והוצאות ביטחון ● הפוליטיקאים ממשיכים מסורת של 40 שנה, ומשתמטים מטיפול במשבר הפיננסי הגדול ביותר מאז ומעולם

גירושים. שיתוף נכסים עשוי להיווצר גם בלי כוונה מפורשת / אילוסטרציה: Shutterstock

ביהמ"ש הכריע: בעל ישלם לגרושתו 50 מיליון דולר - "אחד המקרים המקוממים"

סכסוך גירושים באלפיון העליון הוביל להכרעה דרמטית נגד מי שנקבע כי השתמש במומחיותו למקלטי מס ונאמנויות, כדי להסתיר רכוש משפחתי בהיקף של 75 מיליון דולר ● האישה צפויה לקבל כמחצית מהרכוש ומהבית, ובסך-הכול כ-50 מיליון דולר ● עורכי דינו של הבעל: "בפסק הדין נפלו טעויות חריפות, נערער"

מטוס של אייר אינדיה / צילום: Shutterstock

זו חברת התעופה שלא תשוב לפעול בישראל בחודשי הקיץ

אייר אינדיה, חברת התעופה היחידה שמפעילה טיסות ישירות להודו, האריכה את השהיית הטיסות לישראל ● החברה מוותרת על הקיץ בישראל - אלה היעדים דרכם תוכלו לטוס להודו