גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

לא עוצרים ב"עד 120": אימפריית התשתיות של האחים שפירא שווה כבר יותר מ-9 מיליארד שקל

למרות שנכנסה לאחרונה לרשימת הגורמים הריכוזיים, ממשיכה שפיר הנדסה לרכוש פעילויות חדשות, להשתתף במכרזי ענק ולצמוח בפעילותה ● מניית שפיר הוסיפה לערכה 400% מאז ההנפקה ב-2014 והניבה לארבעת האחים השולטים בחברה ערך של כ-6.5 מיליארד שקל, רובו על הנייר

ישראל, הראל וחן שפירא. כל אחד מהאחים מחזיק 15% ממניות החברה
ישראל, הראל וחן שפירא. כל אחד מהאחים מחזיק 15% ממניות החברה

חברת התשתיות והנדל"ן שפיר הנדסה לא עוצרת גם בימי החג ומדווחת על חתימת הסכם לרכישת השליטה (53%) ברשת הדיור המוגן "עד 120" מידי חברת הפיננסים והביטוח הפניקס , שתישאר עם יתרת מניות "עד 120" (47%), לפי שווי של 1.35 מיליארד שקל לרשת הנרכשת.

במסגרת העסקה תרכוש שפיר מניות "עד 120" בתמורה כספית במזומן של 600 מיליון שקל, ובנוסף תעביר ל"עד 120", כנגד הקצאת מניות, שתי קרקעות שבבעלותה, בירושלים ובנס ציונה, המיועדות לדיור מוגן, משרדים ומסחר, ואשר שוויין מוערך ב-245 מיליון שקל.

הסכמי רכישת הקרקעות כוללים מנגנון התאמת תמורה שלפיו ייתכן כי שפיר תהא זכאית לתשלום של עד 55 מיליון שקל, בהתאם לשווי הקרקעות, בשמאות עדכנית שתבוצע בסוף שנת 2021. כמו כן, בהתאם להסכמים נוספים שנחתמו בין "עד 120" לשפיר, האחרונה תהיה זכאית לתשלום דמי ייזום בשל השבחה עתידית של הקרקעות אם תצליח להשביח אותן עד לסוף שנת 2027.

בכל מקרה, הסכום הכולל של דמי הייזום, ביחד עם התשלום מכוח מנגנון התאמת התמורה, לא יעלה על 205 מיליון שקל בתוספת הצמדה למדד המחירים לצרכן של עד 1% לשנה.

בצד המוכר, בהפניקס צופים מהמכירה רווח הון חד-פעמי בסכום של 220-270 מיליון שקל אחרי מס, הממשיך את הכיוון שבו צועדת הפניקס כבר חודשים ארוכים, עם רצף עסקאות שהציפו לה ערך עצום, הודות למהלכי השבחה שביצעה בהחזקות והגאות בשוקי ההון.

בניין דיור מוגן עד 120 ראשון לציון / צילום: דוברות ההסתדרות

עד 120 היא רשת דיור מוגן המונה כיום שלושה בתים הממוקמים במרכזי הערים ראשון לציון, הוד השרון ותל אביב. ברשת מקימים בימים אלו בית דיור מוגן רביעי, במודיעין, ולפני כשנתיים היא זכתה במכרז להקמת בית דיור מוגן גם בקריית מוצקין (הייתה המציעה היחידה), אך בנייתו טרם החלה. הרשת הוקמה לפני יותר משלושה עשורים, והיא מעסיקה למעלה מ-300 אנשי צוות המטפלים במאות בני הגיל השלישי.

מני נאמן, משנה למנכ"ל קבוצת הפניקס ויו״ר דירקטוריון עד 120, אמר כי: "העסקה היא המשך יישום האסטרטגיה שפרסמה הפניקס למיקוד בפעילויות הליבה, לצד השבחת ערך החברות הבנות. אנו מאמינים שהשילוב בין הניסיון הרב שמביאה הנהלת עד 120 בתחום הדיור המוגן ובין היכולות של שפיר בתחום הייזום והבנייה והשותפות עם הפניקס יביא ערך לדיירי הרשת ויניב הצלחה".

"בסך הכול גדלה עם השוק"

בצד הרוכש, כפי שמגדיר זאת שי לינדנר, סמנכ"ל הכספים של שפיר, החברה "בסך הכול גדלה עם השוק", ונראה כי גם הגדרתה כגורם ריכוזי, שנכנסה לתוקף באחרונה, לא מפריעה לשפיר להמשיך בדרכה להפוך לתמנון רב-זרועות, על בסיס ארבעת מגזרי הפעילות שלה - תעשייה, תשתיות, זכיינות וייזום נדל"ן למגורים - כולם בישראל.

כפי שמסביר לינדנר, "אנחנו עדיין מתמקדים בפרויקטים של תשתיות לאומיות ומרחיבים את התחום. אם פעם התמקדנו בכבישים, התרחבנו גם לרכבות, אנרגיה ותשתיות - בעיקר חשמל ומים, וגם לוגיסטיקה במסגרת הקמת פרויקטים של בסיסים צבאיים שיש לנו".

שי לינדנר, סמנכ''ל כספים בשפיר הנדסה / צילום: רודי אלמוג

כך, לצד רצף רכישות שביצעה החברה ועדיין מקדמת (לא כולן הושלמו), במגזרי המגורים, התעשייה והזכיינות, שעם העסקה מול הפניקס מתקרבות לכ-2 מיליארד שקל, על הפרק ניצבים ארבעה "מגה" מכרזים שבהם מתמודדת שפיר, בסכומים המצטברים לכ-17 מיליארד שקל.

מדובר בראש וראשונה במכרזים על הקו הירוק והסגול של הרכבת הקלה במטרופולין דן, בסכום מוערך של כ-6-7 מיליארד שקל כל אחד.

נוסף על כך מתמודדת שפיר במכרז "אופק רחב" של משרד הביטחון, לתכנון, הקמה והפעלת בסיס צה"ל בסמוך לרמלה, שיכלול את הבקו"ם החדש, בסכום מוערך של כ-2-2.5 מיליארד שקל, וכן על מתקן התפלת המים של חברת מקורות באשדוד, בסכום לא רחוק מ-1 מיליארד שקל.

חברת התשתיות וההנדסה הגדולה בבורסה

נוכח האינטנסיביות ברכישת פעילויות והתמודדות במכרזים, מניית שפיר מציגה טיפוס של קרוב ל-60% בשנתיים האחרונות (ושל 400% מהנפקתה לפני כשבע שנים). המניה נסחרת סביב רמת שיא המשקפת לחברה שווי שחצה רף של 9 מיליארד שקל - הממצב אותה כחברת התשתיות וההנדסה הגדולה בבורסה, לפני שיכון ובינוי (8.3 מיליארד שקל) ואשטרום (7.7 מיליארד שקל).

הנהנים העיקריים מעליית ערכה של מניית שפיר הם בעלי השליטה בחברה - ארבעת האחים הראל, ישראל, גיל וחן שפירא, שכל אחד מהם מחזיק בכ-15% מהון החברה בשווי שוק נוכחי של כ-1.4 מיליארד שקל. זאת אחרי שמאז הנפקתה מימשו יחד נתחים מהחזקותיהם בסכום מצטבר המתקרב ל-800 מיליון שקל.

נוסף על כך האחים, החולקים ביניהם את ניהולה של שפיר, נהנים משכר נדיב שעלותו המצרפית לארבעה בשנה שעברה עמדה על כ-20 מיליון שקל, והצטברה לעשרות מיליוני שקלים מאז ההנפקה בסוף שנת 2014. כך שבסך הכול הניבה להם החברה שווי של כ-6.5 מיליארד שקל, רובו עדיין על הנייר.

"אנחנו לא בעמדה של לשים יד על השאלטר"

את המחצית הראשונה של השנה סיכמה שפיר עם עלייה של 17% בהכנסות, שהגיעו לכ-1.8 מיליארד שקל, לצד קפיצה של קרוב ל-50% ברווח הנקי, שהגיע ל-176 מיליון שקל.

הכנסתה של שפיר להגדרה של גורם ריכוזי לא משבשת לכם את התוכניות?
לינדנר: "המשמעות עבורנו כגורם ריכוזי היא שבכל מכרז משמעותי המדינה צריכה לפנות לרשות התחרות לקבלת חוות דעת. מטרת חוק הריכוזיות היא לוודא שאין גורם שיכול להיות עוצמתי מדי מול הרגולטור, וכזה שיכול לשים יד על ה"שאלטר", והרגולטור קבע שאנחנו לא כאלה, לכן אישרו לנו להתמודד במכרזים. בכל הפרויקטים שאנחנו מתמודדים עליהם, זה מול קבוצות בסדר גודל שלנו או גדולות יותר, וגם חלקן מוגדרות כגורם ריכוזי".

לינדנר מסביר, כי "יש כל מיני סיבות להגדיר גורם כלשהו כגורם ריכוזי. אנחנו נכנסו להגדרה הזו בגלל שתי סיבות טכניות - האחת היא בגלל שאנחנו מחזיקים יותר מ-20 רישיונות בארבעה תחומים שונים - כבישים, מחצבות, גז ונפט. סיבה שנייה היא הגדרה כגורם ריכוזי של מי שמחזיק יותר מ-50% מהפעלת הרכבות הקלות בישראל - וכיום אנחנו מחזיקים ב-100% מפעילות זו, כי היחידה שפועלת היא בירושלים, והיא בבעלותנו".

לכן, לדבריו, "ברגע שהרכבת בתל אביב תתחיל לפעול הקריטריון הזה יתבטל, ולגבי הרישיונות בינתיים אנחנו יכולים לחיות עם זה, או שנחליט למכור מי מהם, ואז נוכל לצאת גם מההגדרה הזו".

"עליית מחירים מטורפת בחומרי גלם לדיור"

חלק ניכר מההתרחבות האחרונה של שפיר היא בתחום הלוהט של נדל"ן למגורים בישראל, השובר שיאי מחירים ומכירות, ובא לידי ביטוי גם בעדנה שממנה נהנות חברות הבנייה למגורים בבורסה, שמציגות תוצאות כספיות חיוביות ואשר מניות רבות מהן נסקו והגיעו לשווי שיא.

במסגרת זו, שפיר נכנסה באחרונה כשותפה במסגרת הליך התמחרות בפרויקט להקמת שכונה של יותר מ-800 דירות בבית שמש, בפרויקט שעבור רכישת הקרקע שלו נלקחה הלוואה של כ-280 מיליון שקל; זכתה במכרז של רשות מקרקעי ישראל (רמ"י) בתמורה של כ-380 מילון שקל, להקמת פרויקט של קרוב ל-500 דירות בבאר יעקב; וחתמה על הסכם לרכישת 2 דונמים בבת ים תמורת 110 מיליון שקל, שעליהם היא מתכננת הקמת פרויקט מגורים של יותר מ-70 דירות.

כך, בסך הכול מעורבת החברה כיום בתכנון והקמה של כ-1,500 דירות ברחבי הארץ, וכן פעילה בתחום פינוי-בינוי שעשוי להגדיל את היקפי פעילותה בתחום בעתיד, וזאת אחרי שבאחרונה השלימה את הקמת "חריש בצוותא" - הקמת שכונת מגורים משלב התכנון ועד ההקמה והשיווק. מדובר בהקמת כ-1,500 דירות בעיר חריש, כ-300 מהן החליטה שפיר להחזיק להשכרה לטווח ארוך, בעוד שעיקר יתרת הדירות כבר נמכרו.

מה הפוטנציאל שאתם עוד מזהים בתחום המגורים בישראל, אחרי עליות המחירים החדות?
לינדנר: "למרות מחירי השיא בתחום, יש הרבה כסף במשק הישראלי, ונראה שלמדינה ייקח כמה שנים עד שיצליחו לשנות את הכיוון באמצעות תוכניות ממשלתיות, כך שלדעתנו המחירים ימשיכו לעלות".

עוד לדבריו, "אם מסתכלים על תחום חומרי הגלם בדיור, אפשר לראות עליית מחירים מטורפת, וזה משפיע על מחירי הדירות, נוסף על העובדה שאין הרבה שיווקי קרקעות באזור המרכז".

לינדנר סבור, כי "המדינה חייבת לשאוף לכיוון של הקמת שכונות דוגמת זו שהקמנו בחריש, כי זה מקצר את לוחות הזמנים וחוסך מאנשים לגור שנים ארוכות בתוך אתר בנייה, כשהם נכנסים לדירה כשהכול כבר מוכן".

רכישת "עד 120" מתחברת לפעילות שלכם בתחום המגורים?
לינדנר: "פעילות הדיור המוגן 'מתואמת' עם מחירי הדיור, וכשמחירי הדירות מתייקרים יש תמריץ לאנשים מבוגרים שמחזיקים בדירות גדולות לממש אותן במחיר גבוה ולעבור לדירות קטנות יותר, שמספיקות להם, וכך גם לקבל חיי חברה וכל מה שמסביב".

לדבריו, "הסתכלנו על דיור מוגן כבר הרבה זמן, וכשהפניקס קיבלו החלטה למכור את החברה נכנסו לדיונים על שותפות אסטרטגית".

שרשרת עסקאות בפעילויות המשיקות לליבה

מלבד הפעילות בתחום המגורים, שפיר ביצעה ומקדמת לא מעט עסקאות רכישה של פעילויות המשיקות לליבת עסקיה בתקופה האחרונה, כולל רכישת רשת "עד 120".

בין אלה סיכמה על רכישת מניות סופר אנ.ג'י, העוסקת בחלוקת גז טבעי, מידי שותפתה - חברת סופרגז שבשליטת אלקו; על רכישת חברת התעשייה המשפחתית ליפסקר; על כניסה לשותפות בחברת התעשייה הבורסאית אברות; וכן על השקעה בחברת הלוגיסטיקה והשילוח פריץ. כל זאת בהשקעות שבדרך כלל מסתכמות בכמה עשרות מיליוני שקלים בכל חברה.

לגבי אותן השקעות מציין לינדנר, כי "רכישת ליפסקר מתחברת לעבודות המינהור והנמל שאנחנו עושים, ויש לה הרבה פוטנציאל נוכח העובדה שישראל נכנסת חזק לפרויקטים בתת-הקרקע. ההשקעה בחברת אברות, שבה אנחנו מזרימים כסף לתוך החברה, היא השקעה בחברה עם המון פרויקטים בתחום התשתיות, ויש המון ביקוש למה שהיא מציעה".

לגבי ההשקעה האפשרית בפריץ מציין לינדנר, כי "יש לנו מרכזים לוגיסטיים שאנחנו מקימים לצבא, ושנתפעל אותם, והפלפטורמה של פריץ תוכל לעזור לנו בכך", ובעניין פעילות הזרמת הגז הוא אומר, כי "אלקו קיבלו החלטה לצאת מתחום התשתיות, כי זה לא בליבת הפעילות שלהם, והגענו להסכמות לרכוש את חלקם".

עוד כתבות

ביל גייטס, וורן באפט, ביל אקמן, קתי ווד / צילום: ap, Brendan McDermid, Richard Brian,  Andres Kudack, Nati Harnik,

משקיעי העל חושפים את ההשקעות שלהם, לפחות על מניה אחת הם חלוקים

וורן באפט ודיויד טפר מכרו את אמזון, וביל אקמן כהרגלו חושב אחרת ● מגמות סותרות נרשמו גם במניות אלפאבית, אך על מטא נרשמה הסכמה גורפת ● קת'י ווד לא מפסיקה להאמין בקריפטו ● ומי שוב רוכש מניות של עיתון?

אשקלון. ''אנשים רוצים איכות חיים טובה'' / צילום: Shutterstock

הבטיחו לישראלים שהנטו שלהם יגדל אם יעברו לפריפריה, אז למה הם לא באים

בנק ישראל פרסם לאחרונה מחקר שהראה כי הטבות המס שניתנו לפריפריה עלו למדינה מאות אלפי שקלים לכל תושב, ולא שינו דרמטית את מאזן ההגירה ● החוקרת עדי פינקלשטיין: "ההטבות האלה לא מספיקות כדי למשוך אנשים ליישובים החלשים באמת"

חיים כצמן, מייסד ומנכ''ל ג'י סיטי / צילום: אריק סולטן

בשוק מנסים להבין: למה מניית ג'י סיטי יורדת?

מניית חברת הנדל"ן המניב של חיים כצמן משלימה נפילה של 20% מתחילת החודש ● בשוק חוששים מפני אזהרת רווח שתגיע, אך מנגד יש מי שחושבים שכצמן רוצה לנצל את נפילת המניה כדי לקנות מניות נוספות בחברה ● בחברה לא נותרו אדישים והגיבו: "אין ברשות החברה כל מידע מהותי ביחס למצב החברה שטרם דווח לציבור"

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה, NVIDIA, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

הבכיר הישראלי באנבידיה: "לא רק שיש בצפון טאלנט, יש פה טאלנט לא מנוצל"

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה באנבידיה, התייחס בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס להתרחבות של אנבידיה בצפון, איך מגייסים עובדים באזור, וגם להשפעה של AI על שוק ההייטק ● "הצפון בעיני אנבידיה זה מקום עם הון אנושי מעולה ומקום לצמיחה, וזה לא במקרה הבחירה בקריית טבעון"

יעקב אטרקצ'י, מנכ''ל ובעלים אאורה, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

יעקב אטרקצ'י: "הנגיד צריך להוריד ריבית, עודף שמרנות זו פחדנות"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס הציג מנכ"ל ובעלי אאורה, יעקב אטרקצ'י, אופטימיות לגבי הבנייה בפריפריה וטען כי הביקושים מחוץ לגוש דן נותרו חזקים • לדבריו, "95% מהציבור לא יכול לקנות דירה בת"א", ולכן העתיד נמצא בצפון ובדרום • לצד זאת הוא מתח ביקורת חריפה על נגיד בנק ישראל: "במצב של צמיחה ואינפלציה מרוסנת – הוא עושה מעט מדי ומאוחר מדי"

ריצ'רד פרנסיס, מנכ''ל טבע / צילום: אלעד מלכה

אחרי זינוק של 80% במניית טבע: המנכ"ל פרנסיס מוכר מניות בכ-50 מיליון שקל

נשיא ומנכ"ל טבע ריצ'רד פרנסיס צפוי למכור מניות שקיבל כחלק מתוכנית התגמול שלו, תוך שהוא נהנה מהזינוק במחיר המניה בשנה החולפת ● לאחרונה קיבל מניות נוספות בשווי של 50 מיליון דולר ● בכך, חגיגת המימושים בבורסה נמשכת: 20 מיליארד שקל זרמו לכיסי בעלי עניין בת"א בשנת השיא

פיצוצים בעיר בנדר עבאס, איראן. ארכיון / צילום: Reuters

מתקפה קרובה באיראן? מה חושבים באתר ההימורים הפופולרי

נפח ההימורים באתר פולימרקט המבוסס על חוכמת ההמונים, ולעתים גם על מידע פנים, קפץ בשעות האחרונות, אולם הסיכויים למתקפה קרובה באיראן נותרו לפי גולשי האתר נמוכים ● איזה תאריך מסומן כעת עם הסיכויים הגבוהים ביותר?

מטוס Ryanair / צילום: ryanair

החל מ-120 דולר: החברות שהסתערו על הקו הרווחי של החברה שנטשה את ישראל

בקיץ הקרוב היצע הטיסות לאיטליה יגדל בזכות תחרות גוברת של חברות התעופה על היעדים ● החברות זיהו את הפוטנציאל, בין היתר בזכות היעדרה של ריינאייר, והחלו בהשתלטות על הקווים ליעדים שהפעילה בעבר ● וגם: חברת הלואו קוסט שתגביר את התחרות בטיסות לגרמניה

יערה זיו גביש, מיכל פינק, שריף ניגם ומירב בן שימול, בפאנל משותף / צילום: כדיה לוי

מתוך 87 סטארט-אפים לפוד טק באצבע הגליל נותרו רק 3 פעילים

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס נראה כי מצב העסקים בצפון משתפר, אבל בשטח עדיין לא ניכרת התאוששות ● אלפי עסקים נסגרו, התיירות קרסה, וברשויות מזהירים שהסיוע "בפרוסות" ללא גורם מתכלל לא יחזיר אנשים ועבודה לאזור

רוב סיטורן / צילום: Reuters, REUTERS

מנהל קרן גידור טוען: אלה שני השווקים שיצמחו יותר מוול סטריט

מנהל אחת מקרנות הגידור המוכרות בוול סטריט טען שהשוק האמריקאי נסחר בפרמיה מוגזמת, חשף שהוא מהמר נגדו וגם - מי שני השווקים שיצמחו להערכתו?

פלג דוידוביץ, מנכ''ל פרופדו, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

פלג דוידוביץ': "הנתונים צריכים להיות קריאת השכמה – הצפון הוא המרכז החדש"

"הנדל"ן בישראל עובד בשיטת הכלים השלובים, פריפריאלית, גאוגרפית, אורבנית - כל התהליכים מתחילים מהמרכז, וכשהוא מתייקר, הולכים צפונה ודרומה" - כך אמר פלג דוידוביץ', מנכ"ל פרופדו, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס

חיילי מילואים / צילום: דובר צה''ל

הנתונים חושפים: כ־60% מהבקשות לפטר מילואימניקים מאושרות

שנתיים לתוך המלחמה, נתוני משרד הביטחון ל–2025 חושפים חולשה משמעותית במעטפת ההגנה התעסוקתית של המשרתים ● כ–60% מבקשות המעסיקים לפיטורים חריגים התקבלו, ומנגד שיעור גבוה מהתלונות על פגיעה בזכויות המילואימניקים נדחו

עפרי אליהו-רימוני, ממייסדי ארגון ''הביתה חוזרים לגליל'', בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

עפרי-רימוני: "אי-אפשר להגיד שאין פה ממשלה. הם התחילו בצעדים קטנים, וצריך להגדיל"

לירן לנגליב, מנכ"ל Conexa, ועפרי אליהו-רימוני, ממייסדי ארגון "הביתה חוזרים לגליל", דיברו בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס על דור העתיד של הגליל, וסיפרו מדוע העתיקו לאחרונה את מקום מגוריהם לצפון ● אליהו-רימוני: "אם המדינה תשים לעצמה יעד להפוך את עמק החולה לעמק הסיליקון, זה יקרה"

אייזק דבח, מנכ''ל דלתא ובעל השליטה / צילום: רמי שלוש

אייזיק דבח: "הדבר היחיד שמכעיס אותי זה שהבורסה כאן מזנקת ומניית דלתא לא"

יום לאחר צניחה של 16% במניית החברה הבת, בעלי דלתא גליל מתקשה להבין את תגובת השוק: "אנשים קנו קצת פחות פיג'מות, אבל זו חברה נהדרת" ● למרות עלייה במכירות, הרווח הנקי של דלתא נשחק, בשל הפרשה לרפורמת המכסים של טראמפ: "מעבירים הרבה ייצור למצרים"

שוקי ניר, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: באדיבות סולאראדג'

"עוברים להתקפה": סולאראדג' ממשיכה להציג שיפור בתוצאות

לאחר שמניית חברת הטכנולוגיה לתחום האנרגיה הסולארית זינקה ב-120% בשנה האחרונה, היא מציגה עלייה של 71% בהכנסות הרבעון וצמצום ההפסד ● המנכ"ל: "נתמקד בצמיחה רווחית"

הקונסול הכללי בניו יורק, אופיר אקוניס בנימיני וגואטה, כאן ב', 11.02.26 / צילום: דוברות הכנסת

האם לאיראן יש טילים שמאיימים על ארה"ב?

הטווח המקסימלי של הטילים שבידי איראן רחוק מלהגיע לארה"ב, והוא יכול להגיע רק עד מזרח ודרום אירופה ● המשרוקית של גלובס

רחפנים של חברת אקסטנד / צילום: אקסטנד

חברת הרחפנים שמגיעה לוול סטריט וממחישה עד כמה התחום לוהט

כניסתה הצפויה של אקסטנד הישראלית לנאסד"ק לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר אינה אירוע נקודתי ● תחום הרחפנים עובר מתמחור של טרנד חם לתמחור של תשתית אסטרטגית גלובלית

כנס שמים את הצפון במרכז

שמים את הצפון במרכז: איך אפשר לשקם את הכלכלה?

הכנס, שמתקיים זו השנה השלישית בשיתוף בנק לאומי ושטראוס, עוסק בנושא כלכלת הצפון: תעשייה, עסקים מקומיים, בנייה ותשתיות ● בכירים ברגולציה ובשוק לצד נציגי הקהילות המקומיות דנים בפתרונות האפשריים

קופסאות מזון התינוקות נוטרילון של טבע / צילום: טלי בוגדנובסקי

צעד אחד צעד: כך פוספס רעלן הצרוליד בנוטרילון

ועדת הכנסת חשפה את השתלשלות האירועים - ממועד זיהוי הרעלן בעולם ועד הריקול בישראל ● המסקנה: משרד הבריאות פעל מהר, אך מדינת ישראל לא הייתה בעדיפות על שולחן הרגולטורים האירופאים, ומערכת המעקב מצריכה חיזוק

מיכה קאופמן, מנכ''ל ומייסד פייבר ואור עופר, מייסד ומנכ''ל סימילרווב / צילום: יואב הורנונג, איל יצהר

שתי הישראליות שנפלו בוול סטריט אחרי פרסום הדוחות

סימילרווב אכזבה את השוק עם התחזיות שפרסמה בדוחותיה, והמניה נפלה בחדות בוול סטריט ● פייבר סיפקה תוצאות מעורבות, וגם המניה שלה הגיבה בירידות ● מנכ"ל פייבר: "אנו נמצאים בעיצומו של שינוי משמעותי באופן שבו ארגונים מאמצים AI"