גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

לא עוצרים ב"עד 120": אימפריית התשתיות של האחים שפירא שווה כבר יותר מ-9 מיליארד שקל

למרות שנכנסה לאחרונה לרשימת הגורמים הריכוזיים, ממשיכה שפיר הנדסה לרכוש פעילויות חדשות, להשתתף במכרזי ענק ולצמוח בפעילותה ● מניית שפיר הוסיפה לערכה 400% מאז ההנפקה ב-2014 והניבה לארבעת האחים השולטים בחברה ערך של כ-6.5 מיליארד שקל, רובו על הנייר

ישראל, הראל וחן שפירא. כל אחד מהאחים מחזיק 15% ממניות החברה
ישראל, הראל וחן שפירא. כל אחד מהאחים מחזיק 15% ממניות החברה

חברת התשתיות והנדל"ן שפיר הנדסה  לא עוצרת גם בימי החג ומדווחת על חתימת הסכם לרכישת השליטה (53%) ברשת הדיור המוגן "עד 120" מידי חברת הפיננסים והביטוח הפניקס , שתישאר עם יתרת מניות "עד 120" (47%), לפי שווי של 1.35 מיליארד שקל לרשת הנרכשת.

במסגרת העסקה תרכוש שפיר מניות "עד 120" בתמורה כספית במזומן של 600 מיליון שקל, ובנוסף תעביר ל"עד 120", כנגד הקצאת מניות, שתי קרקעות שבבעלותה, בירושלים ובנס ציונה, המיועדות לדיור מוגן, משרדים ומסחר, ואשר שוויין מוערך ב-245 מיליון שקל.

הסכמי רכישת הקרקעות כוללים מנגנון התאמת תמורה שלפיו ייתכן כי שפיר תהא זכאית לתשלום של עד 55 מיליון שקל, בהתאם לשווי הקרקעות, בשמאות עדכנית שתבוצע בסוף שנת 2021. כמו כן, בהתאם להסכמים נוספים שנחתמו בין "עד 120" לשפיר, האחרונה תהיה זכאית לתשלום דמי ייזום בשל השבחה עתידית של הקרקעות אם תצליח להשביח אותן עד לסוף שנת 2027.

בכל מקרה, הסכום הכולל של דמי הייזום, ביחד עם התשלום מכוח מנגנון התאמת התמורה, לא יעלה על 205 מיליון שקל בתוספת הצמדה למדד המחירים לצרכן של עד 1% לשנה.

בצד המוכר, בהפניקס צופים מהמכירה רווח הון חד-פעמי בסכום של 220-270 מיליון שקל אחרי מס, הממשיך את הכיוון שבו צועדת הפניקס כבר חודשים ארוכים, עם רצף עסקאות שהציפו לה ערך עצום, הודות למהלכי השבחה שביצעה בהחזקות והגאות בשוקי ההון.

בניין דיור מוגן עד 120 ראשון לציון / צילום: דוברות ההסתדרות

עד 120 היא רשת דיור מוגן המונה כיום שלושה בתים הממוקמים במרכזי הערים ראשון לציון, הוד השרון ותל אביב. ברשת מקימים בימים אלו בית דיור מוגן רביעי, במודיעין, ולפני כשנתיים היא זכתה במכרז להקמת בית דיור מוגן גם בקריית מוצקין (הייתה המציעה היחידה), אך בנייתו טרם החלה. הרשת הוקמה לפני יותר משלושה עשורים, והיא מעסיקה למעלה מ-300 אנשי צוות המטפלים במאות בני הגיל השלישי.

מני נאמן, משנה למנכ"ל קבוצת הפניקס ויו״ר דירקטוריון עד 120, אמר כי: "העסקה היא המשך יישום האסטרטגיה שפרסמה הפניקס למיקוד בפעילויות הליבה, לצד השבחת ערך החברות הבנות. אנו מאמינים שהשילוב בין הניסיון הרב שמביאה הנהלת עד 120 בתחום הדיור המוגן ובין היכולות של שפיר בתחום הייזום והבנייה והשותפות עם הפניקס יביא ערך לדיירי הרשת ויניב הצלחה".

"בסך הכול גדלה עם השוק"

בצד הרוכש, כפי שמגדיר זאת שי לינדנר, סמנכ"ל הכספים של שפיר, החברה "בסך הכול גדלה עם השוק", ונראה כי גם הגדרתה כגורם ריכוזי, שנכנסה לתוקף באחרונה, לא מפריעה לשפיר להמשיך בדרכה להפוך לתמנון רב-זרועות, על בסיס ארבעת מגזרי הפעילות שלה - תעשייה, תשתיות, זכיינות וייזום נדל"ן למגורים - כולם בישראל.

כפי שמסביר לינדנר, "אנחנו עדיין מתמקדים בפרויקטים של תשתיות לאומיות ומרחיבים את התחום. אם פעם התמקדנו בכבישים, התרחבנו גם לרכבות, אנרגיה ותשתיות - בעיקר חשמל ומים, וגם לוגיסטיקה במסגרת הקמת פרויקטים של בסיסים צבאיים שיש לנו".

שי לינדנר, סמנכ''ל כספים בשפיר הנדסה / צילום: רודי אלמוג

כך, לצד רצף רכישות שביצעה החברה ועדיין מקדמת (לא כולן הושלמו), במגזרי המגורים, התעשייה והזכיינות, שעם העסקה מול הפניקס מתקרבות לכ-2 מיליארד שקל, על הפרק ניצבים ארבעה "מגה" מכרזים שבהם מתמודדת שפיר, בסכומים המצטברים לכ-17 מיליארד שקל.

מדובר בראש וראשונה במכרזים על הקו הירוק והסגול של הרכבת הקלה במטרופולין דן, בסכום מוערך של כ-6-7 מיליארד שקל כל אחד.

נוסף על כך מתמודדת שפיר במכרז "אופק רחב" של משרד הביטחון, לתכנון, הקמה והפעלת בסיס צה"ל בסמוך לרמלה, שיכלול את הבקו"ם החדש, בסכום מוערך של כ-2-2.5 מיליארד שקל, וכן על מתקן התפלת המים של חברת מקורות באשדוד, בסכום לא רחוק מ-1 מיליארד שקל.

חברת התשתיות וההנדסה הגדולה בבורסה

נוכח האינטנסיביות ברכישת פעילויות והתמודדות במכרזים, מניית שפיר מציגה טיפוס של קרוב ל-60% בשנתיים האחרונות (ושל 400% מהנפקתה לפני כשבע שנים). המניה נסחרת סביב רמת שיא המשקפת לחברה שווי שחצה רף של 9 מיליארד שקל - הממצב אותה כחברת התשתיות וההנדסה הגדולה בבורסה, לפני שיכון ובינוי  (8.3 מיליארד שקל) ואשטרום  (7.7 מיליארד שקל).

הנהנים העיקריים מעליית ערכה של מניית שפיר הם בעלי השליטה בחברה - ארבעת האחים הראל, ישראל, גיל וחן שפירא, שכל אחד מהם מחזיק בכ-15% מהון החברה בשווי שוק נוכחי של כ-1.4 מיליארד שקל. זאת אחרי שמאז הנפקתה מימשו יחד נתחים מהחזקותיהם בסכום מצטבר המתקרב ל-800 מיליון שקל. 

נוסף על כך האחים, החולקים ביניהם את ניהולה של שפיר, נהנים משכר נדיב שעלותו המצרפית לארבעה בשנה שעברה עמדה על כ-20 מיליון שקל, והצטברה לעשרות מיליוני שקלים מאז ההנפקה בסוף שנת 2014. כך שבסך הכול הניבה להם החברה שווי של כ-6.5 מיליארד שקל, רובו עדיין על הנייר.

"אנחנו לא בעמדה של לשים יד על השאלטר"

את המחצית הראשונה של השנה סיכמה שפיר עם עלייה של 17% בהכנסות, שהגיעו לכ-1.8 מיליארד שקל, לצד קפיצה של קרוב ל-50% ברווח הנקי, שהגיע ל-176 מיליון שקל.

הכנסתה של שפיר להגדרה של גורם ריכוזי לא משבשת לכם את התוכניות?
לינדנר: "המשמעות עבורנו כגורם ריכוזי היא שבכל מכרז משמעותי המדינה צריכה לפנות לרשות התחרות לקבלת חוות דעת. מטרת חוק הריכוזיות היא לוודא שאין גורם שיכול להיות עוצמתי מדי מול הרגולטור, וכזה שיכול לשים יד על ה"שאלטר", והרגולטור קבע שאנחנו לא כאלה, לכן אישרו לנו להתמודד במכרזים. בכל הפרויקטים שאנחנו מתמודדים עליהם, זה מול קבוצות בסדר גודל שלנו או גדולות יותר, וגם חלקן מוגדרות כגורם ריכוזי".

לינדנר מסביר, כי "יש כל מיני סיבות להגדיר גורם כלשהו כגורם ריכוזי. אנחנו נכנסו להגדרה הזו בגלל שתי סיבות טכניות - האחת היא בגלל שאנחנו מחזיקים יותר מ-20 רישיונות בארבעה תחומים שונים - כבישים, מחצבות, גז ונפט. סיבה שנייה היא הגדרה כגורם ריכוזי של מי שמחזיק יותר מ-50% מהפעלת הרכבות הקלות בישראל - וכיום אנחנו מחזיקים ב-100% מפעילות זו, כי היחידה שפועלת היא בירושלים, והיא בבעלותנו".

לכן, לדבריו, "ברגע שהרכבת בתל אביב תתחיל לפעול הקריטריון הזה יתבטל, ולגבי הרישיונות בינתיים אנחנו יכולים לחיות עם זה, או שנחליט למכור מי מהם, ואז נוכל לצאת גם מההגדרה הזו".

"עליית מחירים מטורפת בחומרי גלם לדיור"

חלק ניכר מההתרחבות האחרונה של שפיר היא בתחום הלוהט של נדל"ן למגורים בישראל, השובר שיאי מחירים ומכירות, ובא לידי ביטוי גם בעדנה שממנה נהנות חברות הבנייה למגורים בבורסה, שמציגות תוצאות כספיות חיוביות ואשר מניות רבות מהן נסקו והגיעו לשווי שיא.

במסגרת זו, שפיר נכנסה באחרונה כשותפה במסגרת הליך התמחרות בפרויקט להקמת שכונה של יותר מ-800 דירות בבית שמש, בפרויקט שעבור רכישת הקרקע שלו נלקחה הלוואה של כ-280 מיליון שקל; זכתה במכרז של רשות מקרקעי ישראל (רמ"י) בתמורה של כ-380 מילון שקל, להקמת פרויקט של קרוב ל-500 דירות בבאר יעקב; וחתמה על הסכם לרכישת 2 דונמים בבת ים תמורת 110 מיליון שקל, שעליהם היא מתכננת הקמת פרויקט מגורים של יותר מ-70 דירות.

כך, בסך הכול מעורבת החברה כיום בתכנון והקמה של כ-1,500 דירות ברחבי הארץ, וכן פעילה בתחום פינוי-בינוי שעשוי להגדיל את היקפי פעילותה בתחום בעתיד, וזאת אחרי שבאחרונה השלימה את הקמת "חריש בצוותא" - הקמת שכונת מגורים משלב התכנון ועד ההקמה והשיווק. מדובר בהקמת כ-1,500 דירות בעיר חריש, כ-300 מהן החליטה שפיר להחזיק להשכרה לטווח ארוך, בעוד שעיקר יתרת הדירות כבר נמכרו.

מה הפוטנציאל שאתם עוד מזהים בתחום המגורים בישראל, אחרי עליות המחירים החדות?
לינדנר: "למרות מחירי השיא בתחום, יש הרבה כסף במשק הישראלי, ונראה שלמדינה ייקח כמה שנים עד שיצליחו לשנות את הכיוון באמצעות תוכניות ממשלתיות, כך שלדעתנו המחירים ימשיכו לעלות".

עוד לדבריו, "אם מסתכלים על תחום חומרי הגלם בדיור, אפשר לראות עליית מחירים מטורפת, וזה משפיע על מחירי הדירות, נוסף על העובדה שאין הרבה שיווקי קרקעות באזור המרכז".

לינדנר סבור, כי "המדינה חייבת לשאוף לכיוון של הקמת שכונות דוגמת זו שהקמנו בחריש, כי זה מקצר את לוחות הזמנים וחוסך מאנשים לגור שנים ארוכות בתוך אתר בנייה, כשהם נכנסים לדירה כשהכול כבר מוכן".

רכישת "עד 120" מתחברת לפעילות שלכם בתחום המגורים?
לינדנר: "פעילות הדיור המוגן 'מתואמת' עם מחירי הדיור, וכשמחירי הדירות מתייקרים יש תמריץ לאנשים מבוגרים שמחזיקים בדירות גדולות לממש אותן במחיר גבוה ולעבור לדירות קטנות יותר, שמספיקות להם, וכך גם לקבל חיי חברה וכל מה שמסביב".

לדבריו, "הסתכלנו על דיור מוגן כבר הרבה זמן, וכשהפניקס קיבלו החלטה למכור את החברה נכנסו לדיונים על שותפות אסטרטגית".

שרשרת עסקאות בפעילויות המשיקות לליבה

מלבד הפעילות בתחום המגורים, שפיר ביצעה ומקדמת לא מעט עסקאות רכישה של פעילויות המשיקות לליבת עסקיה בתקופה האחרונה, כולל רכישת רשת "עד 120".

בין אלה סיכמה על רכישת מניות סופר אנ.ג'י, העוסקת בחלוקת גז טבעי, מידי שותפתה - חברת סופרגז  שבשליטת אלקו; על רכישת חברת התעשייה המשפחתית ליפסקר; על כניסה לשותפות בחברת התעשייה הבורסאית אברות; וכן על השקעה בחברת הלוגיסטיקה והשילוח פריץ. כל זאת בהשקעות שבדרך כלל מסתכמות בכמה עשרות מיליוני שקלים בכל חברה.

לגבי אותן השקעות מציין לינדנר, כי "רכישת ליפסקר מתחברת לעבודות המינהור והנמל שאנחנו עושים, ויש לה הרבה פוטנציאל נוכח העובדה שישראל נכנסת חזק לפרויקטים בתת-הקרקע. ההשקעה בחברת אברות, שבה אנחנו מזרימים כסף לתוך החברה, היא השקעה בחברה עם המון פרויקטים בתחום התשתיות, ויש המון ביקוש למה שהיא מציעה".

לגבי ההשקעה האפשרית בפריץ מציין לינדנר, כי "יש לנו מרכזים לוגיסטיים שאנחנו מקימים לצבא, ושנתפעל אותם, והפלפטורמה של פריץ תוכל לעזור לנו בכך", ובעניין פעילות הזרמת הגז הוא אומר, כי "אלקו קיבלו החלטה לצאת מתחום התשתיות, כי זה לא בליבת הפעילות שלהם, והגענו להסכמות לרכוש את חלקם".

עוד כתבות

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

נועם זילברשטיין, מנכ''ל HP Indigo / צילום: רמי זרנגר

את עקרונות הניהול הוא למד מהכדורגל בשכונה. היום יש לו אלפי עובדים בעולם

כשהציעו לנועם זילברשטיין להצטרף לחברת הדפוס הדיגיטלי HP אינדיגו הוא לא ממש התלהב ● אך ביקור אחד במפעלי החברה שינה את הכל: "ידעתי שיש פה הזדמנות אדירה למהפכה שעוד לא קרתה"

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה עלתה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

עסקאות השבוע / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בכמה נמכרה דירה לפינוי בינוי ברמת גן?

דירה בת שישה חדרים בבניין ישן משנות ה־60, המתפרשת על פני שטח של 158 מ"ר ובעלת שני מפלסים, נמכרה תמורת 2.9 מיליון שקל ● המתווך בעסקה: "לנכס יש פוטנציאל השבחה גדול"

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

גבול לבנון / צילום: Shutterstock

צה"ל: חיסלנו מחבל בכיר בלבנון, שקידם פעולות טרור רבות נגד ישראל

דיווח: במצרים נערכים ב"תוכנית חירום" לפלישה ישראלית לרפיח • פיגוע דקירה ברמלה: צעירה נפצעה קשה • צה"ל תקף מבנים צבאיים ששהו בהם מחבלים של חיזבאללה בדרום לבנון • דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה •   ● כל העדכונים

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

צילום: רויטרס, IMAGO/Bernd Feil/M.i.S.

אתם לא מספיקים כלום? מחקרים חדשים מגלים - כנראה שזו הסיבה

בשנים האחרונות הפך המושג "עוני זמן" לפופולרי בקרב חוקרים המנסים להבין את יחסינו המורכבים עם פנאי והשפעתם על האושר והבריאות שלנו ● לאט לאט הם מגלים מה אנחנו עושים לא נכון בתכנון הזמן שלנו ואיזה פרדוקס כלכלנים מפספסים כשהם בונים תוכניות רווחה ● מדד חדש שצפוי להיכנס ללשכת הסטטיסטיקה בארה"ב מרגש אותם במיוחד

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?