גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הסופה הרגולטורית של סין עלולה לגרום לנזק כלכלי בקנה-מידה גדול יותר

בזמן שבייג'ינג מהדקת את הכללים לגבי נכסי מקרקעין, טכנולוגיה ותחומים אחרים, גוברים החששות שהדבר עלול לפגוע בצמיחה

ענקית הנדל''ן הסינית אוורגרנד / צילום: Reuters
ענקית הנדל''ן הסינית אוורגרנד / צילום: Reuters

צעדי ענישה סיניים בפרופיל גבוה נגד יזמי מקרקעין, חברות טכנולוגיה ויוזמות פרטיות אחרות מתחילים להוות מעמסה על הפעילות העסקית, מוסיפות לסיכונים הפיננסיים במדינה ומעלות את הפוטנציאל שהקמפיינים של בייג'ינג יפגעו בכלכלה באופן נרחב יותר.

בשנה האחרונה נקטה סין כמה צעדים רגולטוריים, כולל קנסות ועונשים אחרים שהשפיעו על מגוון תעשיות, בזמן שהיא מנסה להקטין את אי-השוויון, לרסן חוב מוגזם ולהכריח חברות להיצמד יותר באדיקות לקו שמתווה המפלגה הקומוניסטית.

בכירים בבייג'ינג אמרו כי ההתאוששות החזקה של המדינה מהקורונה סיפקה חלון הזדמנויות לפעולה ואפשרה להן להתמודד עם מקרים של חוסר איזון חברתי וכלכלי מבלי לערער מדי את הכיוון הכללי של הכלכלה לצמיחה.

אבל ככל שהקמפיין מתרחב, הנזק הסביבתי שלו מתפשט. 

אוורגרנד על סף התמוטטות 

אחת מחברות בניית הבתים הגדולות במדינה, China Evergrande, נמצאת על סף התמוטטות, ומכירות בתים דועכות במקומות רבים אחרים, בעקבות הניסיון האחרון של סין לרסן צמיחה המונעת על-ידי חוב של יזמי מקרקעין ולהרגיע את העלייה במחירי הדיור.

הענישה הפתאומית של סין על תעשיית ההוראה הפרטית במדינה במהלך הקיץ, בינתיים, גרמה לגל פיטורים בתחום זה, שבשנים האחרונות היה אחד ממקורות הפרנסה המרכזיים לבוגרי אוניברסיטאות ומכללות. עובדים בתחום הטכנולוגיה עומדים מול סכנה של קיצוץ בשכר ופיטורים לאחר שהרגולטורים הידקו את הרסן גם בתחום הזה. משקיעים זרים נעשו ספקנים יותר לגבי השקעת כסף בחלקים מסוימים של הכלכלה הסינית.

ביום שלישי קיצץ בנק אמריקה את התחזית שלו לצמיחת התוצר המקומי הגולמי של סין ל־8% ו־5.3% ב־2021 ו־2022, לעומת 8.3% ו־6.2% קודם לכן, וציין כסיבות לכך את תנאי האשראי הקשוחים יותר ואת הסיכון שבייג'ינג עשויה לנהל לא נכון את הבעיות של אוורגרנד.

בעיר הדרום מערבית נאנינג, מתווך הנכסים בתחום המשרדי קין גואנגיי אמר כי הוא מרוויח רק כחצי ממה שהרוויח ב־2019, באופן חלקי בגלל שהרבה חברות קטנות נאבקות לשרוד תחת כל צעדי הממשלה, והמשמעות של זה היא שהביקוש לחללים משרדיים ירד.

"ניסיתי אבל לא הצלחתי להגיע לאף אחד מיעדי המכירות שלי השנה", אמר קין, ששקל לחזור לעבוד בתחום הטכנולוגיה, אבל זנח את הרעיון הזה לאחר צעדי הממשלה לפרק את הדומיננטיות בשוק של חברות כמו ענקית המסחר המקוון עליבאבא אחזקות.

"הרגולציה מאוד לא ודאית בימים אלה. אתה פשוט לא יודע איזו תעשייה תהיה הבאה על הכוונת", אמר קין, שהוא בן 31. "המצב הכלכלי כאן מרגיש רעוע למדי".  

הצמיחה של סין מאבדת תנופה

צעדי הענישה הרגולטוריים צוברים תאוצה בתקופה בה כבר נראה שהצמיחה של סין מאבדת תנופה. ההוצאה מצד הצרכנים הייתה מאכזבת באוגוסט וצמחה רק ב־2.5% לעומת שנה קודם לכן, כשניסיונות להכיל את התפרצויות זן דלתא של הקורונה פגעו בתעשיית השירותים. מחירים גבוהים יותר לסחורות וחומרי גלם צמצמו את רווחי היצרנים ופגעו בתאבון שלהם להשקיע.

כלכלנים רבים אומרים כי החששות מוגזמים, וכי סין עדיין יכולה להגיע לצמיחה של 8% השנה ולעבור את היעד המקורי של יותר מ־6%, בייחוד אם הביקוש המערבי למוצרים תוצרת סין יישאר חזק.

הבעיות שרגולטורים סיניים מנסים לפתור, כולל עומס חוב גדול והתנהגות מונופוליסטית, כמו גם ריסון של פליטות הפחמן, יצטרכו להיפתר בסופו של דבר, כך אומרים כלכלנים, והרבה מהצעדים כן זוכים לפופולריות.

לממשלה ישנם המשאבים להציל את חברות יזמות הבנייה או חברות אחרות במקרה שהסיכונים הפיננסיים יהיו גבוהים מדי, ולבנק המרכזי בסין יש אפשרות להקל על המדיניות הכלכלית במידת הצורך.

"זו עדיין לא נקודת הכיפוף לגבי הקלה במדיניות הרגולטורית, בגלל שהכלת המגפה, יציבות מחירי הנדל"ן, והפחתת פליטות הפחמן עדיין נמצאות בראש סדר העדיפויות של הממשלה", אמרה קרול ליאו, כלכלנית לענייני ב־PIMCO, חברת ניהול השקעות.

אבל בגולדמן סאקס טענו בהודעה ללקוחות השבוע שחלון ההזדמנויות של סין לפעולה רגולטורית כבר נסגר, כשהצמיחה האטה בגלל שהביקוש ליצוא הגיע לשיא, הסיכונים של זן דלתא של הקורונה וגורמים אחרים.

בהתחשב בחששות אלה, "אנו חושבים שחשוב שהממשלה תוציא הודעות מסודרות לגבי התוכניות שלה בנוגע לאוורגרנד ותגדיל את הביטחון של רוכשי הדירות, הספקים והקבלנים, בנקים ומוסדות פיננסיים לא בנקאיים", נכתב בהודעה של הבנק, ואם לא, סין עשויה להתמודד עם מתח גואה בשוק שעשוי לפגוע בצמיחה בשנה הבאה.

ב־14 בספטמבר הודיעה אוורגרנד כי העסיקה יועצים פיננסיים, צעד שעשוי לקרב אותה למבנה מחדש, לאחר שמכירות דירות המגורים של החברה האטו, ותוכניותיה להיפטר מנכסים לא התממשו. 

תחום הנכסים בסין על המוקד 

הרבה מהחששות הגדולים ביותר של הכלכלנים קשורים לתחום הנכסים בסין. החוזק של התחום ב־2020 עזר לכלכלה להתאושש מהקורונה, ותרם כ־7.3% לתמ"ג של סין בשנה שעברה, בהשוואה ל־2.3% ב־2010, על-פי נתונים רשמיים.

אבל חששות גוברים בקרב קובעי המדיניות הסינים על כך שהמחירים עלו מהר מדי והדירות נעשו יקרות מדי למשפחות צעירות רבות וגורמות להן לשקול מחדש הולדת ילדים, בזמן שהוסיפו סיכונים למערכת הפיננסית.

על-מנת להרגיע את השוק, סין הגבילה את ההלוואות לכמה יזמים שיש להם חוב גדול במסגרת קמפיין הידוע כ"שלושה קווים אדומים", כולל מגבלות על יכולת המינוף. כמה ערים נקטו צעדים משלהן, כולל שנזן, שניסתה להגביל את עליית המחירים על בתים קיימים, וגרמה לכמות העסקאות בשוק לצנוח בחדות.

כמה אנליסטים אמרו שצעדי הממשלה עשויים לדחוף חברות כמו אוורגרנד, שהפרה את שלושת הקווים האדומים של בייג'ינג, להגיע לחדלות פירעון על החוב שלה. זה העלה חשש בקרב חלק מהמשקיעים הבינלאומיים, בין היתר בגלל שיזמים סיניים רבים גייסו הון משוק אגרות החוב במדינות זרות. זה יכול להוביל גם להפסדים לספקים של אוורגרנד ולמוסדות פיננסיים סיניים שעשו עסקים עם החברה ולגרום תוצאות נוספות שלא ניתן לצפות מראש.

חשש נוסף הוא שעל-ידי בלימת ההלוואות הבנקאיות לחלק מהיזמים, יזמים אחרים יהיו יותר בלחץ למכור נכסים בהנחות גדולות על-מנת להגדיל את הנזילות שלהם, מה שעשוי לגרום למחירי הבתים במקומות מסוימים להיכנס לסחרור כלפי מטה. אם זה יקרה בקנה-מידה נרחב יותר, יש בכך סכנה שזה יביא לאי-שקט חברתי בגלל שמשפחות סיניות יחזו בהון שלהן מצטמק. הדיור מהווה כ־74% מההון של משקי בית בסין, על-פי מחקר מ־2019 של הבנק המרכזי של סין.

בסך-הכול, מחירי הבתים המשיכו לעלות בערים גדולות של סין, אם כי שיעור עליית המחירים האט בחודשים האחרונים.

מאז אוגוסט, בלפחות שש ערים סיניות קטנות יותר, הרשויות המקומיות הזהירו יזמים נגד קיצוץ חד מדי במחירי הבתים. משרד השיכון ביואיאנג, עיר ברמה שלישית במרכז סין, קבע מחיר מינימום לבתים חדשים בחודש שעבר, והודיע כי יבלום עסקאות למכירת בתים מתחת למחיר הזה.

כמה כלכלנים טוענים כי אומנם הרשויות יכולות להתערב ולעשות מבנה מחדש של אוורגרנד כדי למנוע התפשטות של הבעיה, אבל לא צפוי שיוכלו להתעלם מהרגולציות שנועדו לצנן את השוק באופן כללי, בגלל שזו מטרה מרכזית בחזון הנרחב של הנשיא שי ג'ינפינג להגיע ל"שגשוג לכולם", תוכנית רבת-זרועות להקטנת אי-השוויון.

"הסבב הזה של רגולציות בשוק המקרקעין מונע ברובו על-ידי מטרות פוליטיות יותר מאשר כלכליות", אמר ז'ו נינג, פרופסור לפיננסים במכון הפיננסים המתקדם של שנחאי. "במשך עשורים רבים, רוב הסינים האמינו שמחיר הבתים רק יאמיר והם יהפכו למקור מרכזי של עול על המשפחות. באופן ברור, בייג'ינג רוצה לשנות תפישה זו".

המחירים הכלכליים של חלקים אחרים במאמץ של הנשיא שי להגיע ל"שגשוג לכולם" נעשים ברורים בהדרגה.

סין הציגה הקיץ צעדים לריסון התעשייה הפורחת של הוראה פרטית אחרי שעות הלימודים בבית הספר, במאמץ להילחם בעלויות החינוך המאמירות ולהקטין את הלחץ על משפחות. הצעדים גרמו למכירה של חברות חינוך הרשומות בבורסה והכריחה אותן לחשוב מחדש על המודל הכלכלי שלהן.

דאי יון, מייסד שותף של Putao ABC, מרכז חינוכי מקוון שבסיסו בבייג'ינג המשרת יותר מעשרת אלפים תלמידים מגיל גן עד כיתה י"ב, קיצץ את כוח העבודה לכ־40 איש לעומת 200 איש שהיו מועסקים שם קודם לכן.

"כעת אסור לנו לעשות פרסומות, ולכן מאוד קשה לנו להגדיל את העסק", אמר דאי, והוסיף כי הכללים החדשים של בייג'ינג הכריחו את החברה לזנוח תוכניות לצאת להנפקה. 

אבטלה בקרב הצעירים 

בעוד שהמדד העיקרי של סין - רמת האבטלה בערים - נותר נמוך, הוא הרבה יותר גבוה בקרב צעירים, כולל בוגרי המכללות והאוניברסיטאות, והגיע השנה לנתון שיא של 9 מיליון מובטלים. הפעולות של סין, הכוללות ניסיון לצמצם שעות עבודה ארוכות, פוגעות גם בסיכויי העבודה של הצעירים אצל חברות הטכנולוגיה, שנחשבות באופן מסורתי למעסיקות הנחשקות ביותר בקרב צעירים סינים.

חלק מהאנשים בחברה ByteDance, שהיא בעלת אפליקציות הסרטונים הפופולריות Douyin וטיק טוק, חוו ירידה בהכנסות החודשיות שהגיעה עד שיעור של 20% החל מאוגוסט, לאחר שהחברה ביטלה כללים שהכריחו עובדים לעבוד בימי ראשון אחת לשבועיים, כך נכתב בכתבות בעיתונים השייכים לממשלה.

כלכלנים אומריםכי קיצוצי שכר נוספים ופחות הזדמנויות תעסוקה עשויות להוות מעמסה על ההוצאה מצד צרכנים, שכבר הייתה קודם לכן אחת מהחוליות היותר חלשות בהתאוששות של הכלכלה הסינית מהקורונה.

האן ונשיו, פקיד בכיר מהמועצה המרכזית לעניינים פיננסיים וכלכליים, אמר בחודש שעבר שמאמצי השגשוג לכולם של סין לא נועדו "להרוג את העשירים כדי להציל את העניים" אלא ליצור חברה שוויונית יותר ולפנות את הדרך ליותר אנשים לניידות חברתית.

אבל החששות קיימים, בעיקר בקרב משקיעים זרים.

"משקיעים שואלים את עצמם אם שינוי המדיניות הסיני עשוי להוביל לירידה ביעילות הכלכלית? האם זה יתפרש כאיזון מחדש של הכלכלה לטובת העובדים על חשבון בעלי החברות?" אמר רובין שינג, כלכלן סין בכיר בבנק מורגן סטנלי בהונג קונג.

"המפתח יהיה מציאת האיזון. אם יהיה הידוק יתר בתעשייה כלשהי, זה יפגע בביטחון ששחקני השוק מעניקים לסין", אמר שינג. 

עוד כתבות

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה ירדה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

השקל נחלש בחדות מול המטבעות הזרים. אלו הסיבות

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

המנהל הממונה מצא: בסלייס לא החזירו ללקוחות 2 מיליון שקל

מבדיקת המנהל המיוחד שמונה לסלייס, עולה שחברת ניהול הקופות לא השיבה למבוטחים את כספם כפי שחויבה ע"י רשות שוק ההון, בגין ניהול לא תקין ● עוד התגלה שהסכומים שצריכים להיות מוחזרים גבוהים יותר ● אסף גולדברג, שעמד בראשות החברה: "לא נגרמה פגיעה בעמיתים"

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב, אסר על מכירתם במשך 100 שנים ● כעת האוסף מותר למכירה, והוא שווה סכום עתק

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב