גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ירידות קלות בנעילה בבורסה בת"א; אספן גרופ זינקה ב-17%

מדד ת"א 90 מחק עלייה של 1% וננעל בירידה של כ-0.6%, ת"א 35 ירד ב-0.3% ● מחזור המסחר הסתכם בכ-2 מיליארד שקל ● הדולר מאבד גובה ויורד לכ-3.10 שקלים ● מניית הפועלים ירדה ב-3% על רקע המכירה של שרי אריסון

בורסה לניירות ערך ת''א / צילום: איל יצהר
בורסה לניירות ערך ת''א / צילום: איל יצהר

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

 

17:27

יום הפכפך בבורסה ננעל בירידות. מדד ת"א 90 מחק עלייה של 1% וננעל בירידה של כ-0.6%, ומדד ת"א 35 ירד ב-0.3%. מחזור המסחר הסתכם בכ-2 מיליארד שקל.

עליות בולטות רשמו מניות נייס , פתאל החזקות , אלוט, קונטיניואל, אספן גרופ, טקטונה ורובוגרופ.

מנגד, בריל  צנחה בעוד 5.7% והשלימה ירידה של 35% בחודש האחרון. עוד רשמו ירידות חדות מניות פרטנר והמשביר.

מניית הפועלים ירדה ב-3% במחזור גבוה על רקע המכירה של שרי אריסון.

15:30

המסחר בתל אביב הפכפך ותנודתי ושוב המדדים עברו לירידות. ת"א 90 מחק עלייה של 1% ונסחר בירידה של 0.3%, ת"א 35 יורד ב-0.1%. מדד הבנקים נחלש ב-1.5% כשאת הירידות מוביל הפועלים שמאבד 2.5%. מחזור המסחר עד כה מסתכם בכ-1.2 מיליארד שקל.

בשוק המט"ח האירו והדולר מתחזקים בשיעור מזערי לאחר קביעת השערים היציגים. הדולר נסחר סביב 3.112 שקלים, האירו תמורת 3.516 שקלים.

14:30

המסחר במדדי תל אביב הגדולים שוב מתקיים בעליות שערים, כשת"א 35 עולה ב-0.1% ות"א 125 בשיעור נמוך מאוד. ת"א 90 נסחר ביציבות, לעתים בתנודה קלה מטה. מחזור המסחר מסתכם עד כה בכ-1 מיליארד שקל, כשבנק הפועלים לבדו מרכז מסחר של 136.5 מיליון שקל.

פוקס  הודיעה שזרוע החדשנות שלה, Fox Labs, תשקיע 2 מיליון דולר בחברת ByondXR, המפתחת סביבות וירטואליות תלת מימדיות למסחר מקוון.

13:30

שותפות הנפט נאוויטס  מדווחת על קבלת אופציה לרכישת 65% בתגלית הענק המוכחת Sea Lion, שמכילה 513 מיליון חביות נפט . מאז התגלית הראשונית לפני כ-11 שנה נקדחו בנכס 10 קידוחי אימות והערכה נוספים, בהשקעה כוללת של כ-1.1 מיליארד דולר.

טונדו סמארט  מתחזקת לאחר שדיווחה כי קיבלה מענק ממשרד הכלכלה של כרבע מיליון שקל לפעולות שיווק בהודו . החברה עוסקת בפיתוח וייצור בקרים לניהול ושליטה ביישומי עיר חכמה ומשלבת אותם על בסיס תשתית התאורה והחשמל הקיימת במרחב הציבורי.

קבוצת חג'ג'  גם עולה לאחר שהודיעה על השלמת מכירת מניות החברה בהיקף של כ-43 מיליון שקל לשורה של מוסדיים מובילים בישראל, בהם נוקד קפיטל שהפכה להיות בעלת עניין בחברה.

12:00

היפוך מגמה בתל אביב: מדדי הבורסה עברו לירידות שערים, כאשר מדד ת"א 35 משיל קרוב ל-0.3% ומדד ת"א 90 מחק ירידה של 1% ונסחר ביציבות, עם תנודות קלות מטה. מחזור המסחר מסתכם עד כה ב-460 מיליון שקל.

בתחתית הטבלאות שמן תעשיות  שמוחקת קרוב ל-9%, ביומיקס  יורדת ב-5% ופוטומיין , שזינקה אתמול ב-27%, מתקנת ויורדת ב-5.9%.

בנק הפועלים  ממשיך לאבד גובה במחזור המסחר הכי גבוה בתל אביב (80 מיליון שקל, גבוה משמעותית מהשני בתור, לאומי , עם מחזור של 17 מיליון שקל), ומדד הבנקים נגרר לירידה של 1.1%. 

שוק הנפט עבר לעליות, ושני סוגי הנפט הגולמי עולים בכ-0.6%: נפט WTI נסחר סביב 72.4 דולר לחבית, הברנט תמורת 75.9 דולר לחבית.

10:45

המגמה בתל אביב השתנתה לטובה וכעת גם מדד ת"א 35 מתחזק קלות ועולה ב-0.1%, כאשר בפסגת המדד אלקטרה שמטפסת ב-2% (ובתחתית הפועלים שמשיל 2%). מדד ת"א 90 ממריא ביותר מ-1% בהובלת וואן טכנולוגיות, אפריקה מגורים, נכסים ובניין ודמרי. בתחתית המדד מנורה מבטחים שיורדת ב-1.5%.

קונטיניואל ממשיכה לבלוט ביומה הראשון בבורסה המקומית והיא מוסיפה כבר יותר מ-50% לערכה. אספן גרופ קופצת ב-19%, ג'י.פי גלובל  ב-12% (לאחר שדיווחה על 
הסכם למכירת כל מניות גלובל ביו (שמוחזקת 60%) תמורת 40 מיליון שקל) וטקטונה עולה ב-10%.

בשוק המט"ח נמשכת התחזקות השקל. הדולר מאבד כבר 1.2% ויורד לשער של 3.115 שקלים, האירו נחלש ב-1% ונסחר סביב 3.514 שקלים.

10:03

יום המסחר בתל אביב נפתח במגמה מעורבת אך יציבה יחסית. מדד ת"א 35 נחלש קלות, ת"א 125 יציב ות"א 90 נסחר בעלייה קלה של 0.1%.

לאחר שדווח אתמול כי שרי אריסון מכרה מניות בנק הפועלים  ב-450 מיליון דולר, מניית הבנק מאבדת הבוקר 2.2% במחזור מסחר גבוה במיוחד - 18 מיליון שקל בתוך דקות.

קונטיניואל (Continual), הפועלת בתחום הטכנולוגיות המתקדמות לרכב, זוכה לקבלת פנים חמה ביום המסחר הראשון שלה בתל אביב. החברה הונפקה לפי שווי של כ-60 מיליון שקל ונסחרת בעלייה בשיעור דו ספרתי.

אספן גרופ  מזנקת לאחר שדיווחה כי קבוצת טדי שגיא תשקיע 610 מיליון שקל בחברה ובחברה הבת אספן BV, שמרכזת את הפעילות באירופה. במסגרת שיתוף הפעולה, הצדדים יפעלו להצפת ערך באספן BV ויקדמו את הנפקת מניותיה באחת מבורסות אירופה בשנה וחצי הקרובות. במסגרת ההסכם, סוכם כי קבוצת שגיא תרכוש במסגרת הקצאה פרטית כ-5% מהון מניות אספן גרופ, לפי מחיר של 12.1 שקל למניה, ובסכום כולל של כ-40.5 מיליון שקל. נכון לשער הנעילה אתמול, אספן נסחרת תמורת 8.7 שקלים למניה כך שמדובר בפרמיה של קרוב ל-40% על מחיר השוק.

9:05

השקל מתחזק מול המטבעות המובילים בעולם על רקע העליות החדות שנרשמו אמש בשווקים הפיננסיים. הדולר מאבד קרוב ל-1% ויורד לרמה של 3.123 שקלים; האירו יורד ב-0.7% לרמה של 3.527 שקלים.

8:35

חברת הנכסים הדיגיטליים טקטונה  מדווחת הבוקר כי איש העסקים ירון יעקובי רכש אתמול במהלך המסחר כ-1.1 מיליון ממניותיה בהיקף כספי של כ-2.7 מיליון שקל. לפני ביצוע העסקה יעקובי החזיק ב-5.42% מהון החברה (6.01% בדילול מלא), ולאחר רכישת המניות יעקובי עלה לאחזקה של 6.78% (7.11% בדילול מלא) של החברה. אתמול החברה הודיעה על השלמת פיתוח פלטפורמת בינה מלאכותית ליצירת פריטי NFT.

07:50

5 דברים שכדאי לדעת לקראת המסחר

1. צפי לפתיחה ירוקה

יום המסחר בתל אביב צפוי להיפתח בעליות שערים במקביל למגמה החיובית בשוקי אסיה ולעליות הקלות בחוזים העתידיים בוול סטריט.

אתמול ננעלו המדדים בעליות חדות: מדד ת"א 35 עלה ב-1.5%, מדד ת"א 90 קפץ 2.6% ומדד ת"א 125 הוסיף 1.9%. מבין המדדים הענפיים, את העליות הוביל מדד טכנולוגיה שקפץ 3.3%, מדד נפט וגז עלה 2.5%.

2. נעילה חזקה בוול סטריט

החוזים בניו יורק נסחרים הבוקר בעליות של 0.3%-0.4%, לאחר שיום המסחר ננעל אתמול בעליות חזקות בהובלת מניות הטכנולוגיה. נאסד"ק  קפץ 3% (היום החזק ביותר מאז מרץ), מדד דאו ג'ונס  התחזק 1.4% ומדד S&P 500  עלה ב-2.1%. 

אפל  קפצה יותר מ-3% לאחר העלאת מחיר יעד מצד ג'פריס, אינטל  התקדמה 2.7% לאחר הדיווח על הכוונה להנפיק את מובילאיי ב-50 מיליארד דולר ויצרנית השבבים אנבידיה  זינקה 7.5%.

3. פערי ארביטראז' מעורבים

המניות הדואליות המרכזיות שבו מוול סטריט עם פערי ארביטראז' מעורבים בשיעורים מתונים. נייס  צפויה להתחזק היום לאור פער חיובי של 1.8%, וגם אופקו  וטבע  יספקו רוח גבית קלה למדד ת"א 35.

מחוץ למדד הדגל בולטת אנלייבקס  עם ארביטראז' חיובי של 4.9%. החברה דיווחה אתמול שבעקבות סקירת הנתונים הפרה-קליניים והקליניים, תכנון הניסוי והליך הייצור, אישרה רשות התרופות הלאומית של יוון את הרחבת הניסוי שלב II ב-Allocetra לטיפול בחולים עם ספסיס מבוסס דלקת ריאות ביוון. יחד עם זאת, בתל אביב המניה דווקא איבדה 2.5%.

בצד השלילי, פרטנר  עם פער שלילי של 3.9%, קנון  עם 2.3%, טאואר  עם 1.6% ולייבפרסון  עם 1.1%, והן צפויות לאבד גובה היום.

4. מגמה חיובית באסיה, חולשה בנפט

באסה נרשמת מגמה חיובית, כאשר הבורסות ביפן וסין עולות ומדד האנג סנג בהונג-קונג נסחר ביציבות לאחר שמוקדם יותר נחלש קלות.

בשוק הנפט הגולמי נרשמת חולשה קלה כאשר שני סוגי הנפט יורדים בכ-0.3%, זאת לאחר זינוק של 3.7% אמש בנפט מסוג WTI ושל 3.2% בברנט. הבוקר הם נסחרים סביב 71.7 דולר ו-75.2 דולר לחבית, בהתאמה.

5. השקל מתחזק מול הדולר והאירו

השקל מתחזק אל מול הדולר והאירו הבוקר, ונסחר ברמה של 3.127 שקלים לדולר ו-3.530 שקלים לכל אירו.

אתמול נודע כי בנק ישראל רכש 4 מיליארד דולר בחודש נובמבר. על אף שבאוקטובר הסתיימה התוכנית שבנק ישראל הכריז בתחילת השנה ובמסגרתה נרכשו 30 מיליארד דולר. "עם סיום התוכנית, העריכו בשוק כי רכישות הדולרים תצטמצמנה, וזו הייתה אחת הסיבות לתיסוף השקל בתחילת החודש. עם זאת, בנק ישראל מיהר להבהיר, בהזדמנויות שונות, כי התכנית לא תהווה חסם מבחינתו", אומר הכלכלן הראשי של מזרחי טפחות, רונן מנחם.

"היקפן הגבוה של הרכישות בחודש נובמבר מצביע על נחישות בנק ישראל בעניין. אני מעריך שהדבר היה בין הגורמים לבלימת תיסוף השקל בהמשך החודש. במבט קדימה, אני צופה כי בנק ישראל ימשיך להתערב בשוק המט"ח, גם בהיקפים גדולים ובמועדים אקראיים. הנתון מאתמול יבהיר לשווקים כי בניגוד לחודשים הקודמים, השקל לא ינוע בכיוון אחד".

עוד כתבות

חוזרים הביתה / צילום: Shutterstock

לשכת רה"מ: משלחת יצאה לקהיר במטרה להביא להשבה מיידית של החלל החטוף האחרון

רס"ל רן גואילי הוא החלל החטוף האחרון שנותר ברצועת עזה ● חוסל יאסר אבו שבאב, מנהיג המיליציה העזתית ששיתף פעולה עם ישראל ● אחרי התרעת הפינוי: חיל האוויר החל לתקוף מטרות של חיזבאללה בדרום לבנון ● צה"ל מאשר: חוסלו מג"ד מזרח רפיח, סגנו ומפקד פלוגה בחמאס ● המתווך טוען: חמאס מוכן להתפרק מנשקו ● עדכונים שוטפים

מה משמעות שם הסדרה Pluribus? / צילום: צילום מסך

מה משמעות שם הסדרה Pluribus?

באיזה מדינה מלבד גרמניה נבחר פוליטיקאי בשם אדולף היטלר, באיזו סדרת ספרים נוהגים ללכת אל "פונדק שלושת המטאטאים" ואיזה נהר מפריד בין מקסיקו לארצות הברית? ● הטריוויה השבועית

גל תורן בקמפיין בנק לאומי / צילום: צילום מסך יוטיוב

למרות שלא היו השבוע כלל באוויר, גל תורן מוביל את בנק לאומי לפרסומת האהובה ביותר

הפרסומת הזכורה ביותר גם השבוע שייכת לבנק דיסקונט, לאומי מתמקם שני בזכירות - כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● ההשקעה הגדולה ביותר שייכת לחברת התעופה אל על, עם כ–2.7 מיליון שקל, אך היא נותרת מחוץ למדד

אבי לוי, יו''ר להב אל.אר / צילום: יח''צ

כשהוא קנה את השליטה בחברת ההחזקות, היא הייתה שווה בקושי 100 מיליון שקל. היום היא שווה מיליארדים

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● כשהוא שולט בחברת הנדל"ן והקמעונאות להב אל.אר, הנסחרת בשווי של כ־2 מיליארד שקל, אבי לוי מביט אחורה ללא זעם על הפרידה מענקית הקניונים מליסרון שניהל: "אני אוהב את ליאורה עופר כמו אחות" ● הוא מספר על תוכניות ההתרחבות עם דלק ישראל ועל הניסיון שלא צלח להשתלטות על שופרסל, ומחמיא לאחים אמיר: "אני מוריד את הכובע בפניהם, לא חושב שהיינו מסוגלים לעשות יותר מזה"

אתי אלישקוב מנכלית ליברה / צילום: אבי מועלם

כשהחברה שייסדה צנחה בבורסה היא לקחה הלוואות כדי לקנות עוד מניות. ואז הגיע קאמבק של 760%

כשמניית הביטוח ליברה צנחה בכמעט 90% מהשיא, מספרת המנכ"לית ומייסדת החברה אתי אלישקוב: "לקחתי הלוואות וקניתי עוד מניות" ● היום החזקותיה בחברה שוות כ־370 מיליון שקל ● בפודקאסט כוחות השוק של גלובס, אלישקוב מדברת על מחירי הביטוח הגבוהים: "אחיינית שלי רצתה לקנות קיה פיקנטו. אמרתי לה 'בשום פנים ואופן לא'" ועל התוכניות להיכנס לשוק הפנסיה

המייסדים: יונתן פסס, נדב שץ, יהלי סער, תום להט וגל שלזינגר / צילום: MNG

הם פרשו מהלימודים והקימו אתר שביקש לחולל מהפכה. זה הפך אותם למכונת מזומנים

טיילור ברנדס סיפקה לעסקים קטנים פתרונות מיתוג, וחלקה את השוק עם ענקיות כמו וויקס ופייבר ● שינוי כיוון כשברקע מהפכת ה-AI הביא אותה לתחום ביורוקרטי בארה"ב - שמייצר לה בשנה 100 מיליון דולר בהכנסות ו-40% צמיחה במכירות ● המנכ"ל יהלי סער: "הצלנו את העצמאים משעמום"

גם זה קרה פה / צילום: צילום מסך

בתוך כל כיפופי הידיים, ישראל יכולה לשכוח ממטרת-העל הכלכלית

מה שנחתם מחייב רק לכאורה ● מסגרות התקציב גמישות מתמיד ● והחשבון על החניה הגיע מהר ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

אילן ספריאל, בעלים משותף של יצרנית הטופו משק ויילר / צילום: משק ויילר

הוא ויתר על עבודתו כמהנדס כדי להיות חלבן. היום הוא כבר אחרי אקזיט ועוד אחד בקנה

"נסעתי בחולצת כפתורים למשרד היפה בתל אביב, אבל המשכורת לא הספיקה, אז קניתי קו חלב. כשכל החלבנים עבדו עם עיפרון מאחורי האוזן, אני אפיינתי תוכנת חלוקה" ● שיחה קצרה עם אילן ספריאל, בעלים משותף של יצרנית הטופו משק ויילר

בורסת נאסד''ק בניו יורק / צילום: Shutterstock, Lucky-photographer

נעילה חיובית בוול סטריט; מניית נטפליקס ירדה בכ-3%

נעילה מעורבת באירופה ● נטפליקס הודיעה על רכישת וורנר ברדרס דיסקברי בעסקה היסטורית שמאחדת בין שירות הסטרימינג המוביל בעולם לבין אחד האולפנים הוותיקים והמשפיעים ביותר בהוליווד ● פורסמו נתוני מדד המחירים לצריכה פרטית (PCE)

נטפליקס / צילום: Shutterstock, wutzkohphoto

כל מה שצריך לדעת על העסקה ההיסטורית בין נטפליקס לוורנר ברדרס

עבור נטפליקס מדובר בהימור מחושב על עתיד תעשיית הבידור ● במשך שנים החברה התבססה על רכישת תוכן מאולפנים אחרים ועל בניית הפקות מקור, אך לא החזיקה בבעלות מלאה על סטודיו גדול ● רכישת וורנר ברדרס מעניקה לה גישה ישירה לקטלוג עצום, לכוח יצירתי מוכר ולמותגים בעלי ערך ● וורנר ברדרס נכנסה למהלך המכירה מתוך רצון למקסם ערך עבור בעלי המניות על רקע שינוי עמוק בתעשייה

ארסוף. חסידות גור מחזיקה קרקעות באזורים אטרקטיביים במיוחד / צילום: איל יצהר

"אנא, תהיו כאיש אחד בלב אחד": כששר אוצר ניסה למנוע את ביטול מס רכוש

הניסיונות להחזיר לחיינו את מס רכוש על קרקעות פנויות, מזכירים את קריאתו של יעקב נאמן לתקן את העיוות ● אלא שבמקום מס שפוגע בקבוצות לחץ ברורות, בממשלה מעדיפים גזרות על כולם

פרופ' יצחק פריד / צילום: רמי זרנגר

אחד מחוקרי המוח המובילים בעולם מקים מרכז מחקר חדש בישראל: "בעוד 20 שנה העולם יופתע ממה שעושים היום במעבדה"

פרופ' יצחק פריד גויס על ידי אוניברסיטת רייכמן כדי לעמוד בראש מכון מחקר שיתמקד בממשק שבין המוח האנושי לבינה מלאכותית ● בראיון לגלובס הוא מדבר על רצון חופשי, על הבעיה עם עודף מידע והאפשרות לתת לחולי דמנציה עוד כמה שנות זיכרון ● על המיזם החדש הוא אומר: "אני מקווה שימנע עזיבת מדענים"

השגרה החדשה של צו 8 / צילום: Associated Press, Tsafrir Abayov

המדרון החלקלק של צו 8: כך הפך גיוס החירום לשגרה שצה"ל התאהב בה

שנתיים אחרי 7 באוקטובר, צו 8 כבר מזמן אינו כלי חירום אלא מנגנון הגיוס היחיד של צה"ל ● ההישענות עליו יצרה שגרה יקרה, לא מפוקחת ולעיתים גם מנוצלת לרעה, עם סבבים מתמשכים ופערים גדלים בין החוק למציאות ● ניסיון החקיקה להסדרת המילואים נפל והצבא השלים עם הסיטואציה שנוחה לו, בעוד שבאוצר מזהירים: מיליארדי שקלים מתבזבזים

וואלה

עיתונאי וואלה במכתב קשה להנהלה: "לא יכולים להמשיך במסלול הנוכחי שמוביל אותנו אל התהום"

יותר מ־20 כתבים ועורכים מתריעים מפני שינוי עמוק באופי אתר החדשות בחודשים האחרונים, לחצים לעמידה ביעדים ו"כתבות מטעם" הפוגעות באמון הציבור ● המכתב מגיע על רקע תקופה סוערת במיוחד במערכת וואלה, שהתאפיינה בעזיבות רבות ומתוקשרות

ד''ר גלית קאופמן / צילום: יונתן בלום

האחות ששברה את תקרת הזכוכית - ומונתה לראשונה למנכ"לית בית חולים

ענף הבריאות סוער בימים האחרונים לאחר שלראשונה בישראל נבחרה אחות לנהל בית חולים, ובהסתדרות הרפואית אף כינו זאת "יום שחור" ● אבל לד"ר גלית קאופמן יש תוכניות גדולות לאסותא אשדוד ● עכשיו היא עונה למבקרים: "מי שמאוים לא מכיר את הרקע שלי" ● ראיון

''משתפים הכל וכל היום''. חייל צה''ל בשטח / צילום: AP- Lefteris Pitarakis

לוחות זמנים, תנועות כוחות ותיעודים מהשטח: צה"ל התמכר לוואטסאפ, וזה כל מה שחמאס צריך

בעוד צה"ל אוסף מקצינים כלי רכב סיניים ומגביל שימוש במכשירי אנדרואיד, דווקא וואטסאפ הפכה לזירה העיקרית להעברת מידע רגיש, בלי נהלים או בקרה ● מומחי סייבר ומודיעין מבהירים ש"הסודות הגדולים לא מעניינים את האויב כמו מידע טקטי חי" ● נראה שלא למדנו כלום מהאזהרות החוזרות ונשנות

חדשות ההייטק / צילום: Shutterstock

ניו יורק טיימס: כלי רכב אוטונומיים מעורבים ב-91% פחות תאונות

לפי דו"ח חדש, כלי הרכב האוטונומיים של ווימו מעורבים בעשרות אחוזים פחות תאונות, ורופאים קוראים למהפכה רגולטורית ● במהלך מימון אסטרטגי מהגדולים שיצאו מישראל, צ'ק פוינט מגייסת עד שני מיליארד דולר בהנפקת אג"ח להמרה ● טיקטוק תשקיע כ-37 מיליארד דולר באחד מפרויקטי התשתית הגדולים בדרום אמריקה ● וגם: מייסד PerimeterX חושף סטארט־אפ חדש ● חדשות ההייטק

מנה בקפה נחשון / צילום: טל בדרק

100 אלף בקבוקים בשנה: היקב הישראלי שירגיש לכם כמו ביקור בצרפת

קפה עם מאפים מושחתים וגרניטה, סיור יין טבעוני, מיני-גולף בהשראת שבעת המינים וארוחה כורדית-תימנית במרפסת של בית ● יש מה לעשות ביישובי עמק איילון ● חגית אברון תופרת יום

שועל אדום בעיר / צילום: Shutterstock

כמו חזירי הבר והצבועים: החיות שגילו את היתרונות של העיר - ובייתו את עצמן

ביות עצמי הוא תהליך שבו חיית בר לומדת לנצל את הסביבה האנושית לטובתה ● הדביבונים של צפון אמריקה והשועלים האדומים באנגליה הציגו שלל שינויים, פיזיים והתנהגותיים, נוכח החיים בעיר, מהקטנת מבנה גופם כי המזון תמיד זמין ועד ירידה באגרסיביות

נשיא בית המשפט העליון, השופט יצחק עמית, ושר המשפטים יריב לוין / צילום: יונתן זינגל/פלאש 90, נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

נשיא העליון במתקפה חסרת תקדים על לוין: "פוגע בציבור"

נשיא בית המשפט העליון השתתף בכנס בחיפה והזהיר מפני ההתנהלותו של יריב לוין ● "המתקפה על מערכת המשפט נמשכת במלוא עוזה", האשים עמית ● הוא התייחס ל"חרם" מצד שר המשפטים ואמר: "אני הושטתי לו יד, הוא מפרק את מה שנבנה פה בעשרות שנים" ● שר המשפטים השיב: "אני מפרק את מבצר השקר שאתה יושב בו" ● אהרן ברק הזהיר מפני דיקטטורה: "ראש הממשלה ישלוט לבדו במדינה, אנחנו נתינים"