גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

החזרה לשגרה פגעה בתוצאות שופרסל; מגזר הנדל"ן תרם לרווחים

קמעונאית המזון סיכמה את 2021 עם ירידה בהכנסות לצד שיפור מינורי ברווחיות ● רשת הפארם Be שבשליטתה הציגה שיפור בתוצאות, ועליית ערך נכסי הנדל"ן סידרה לשופרסל רווח של 51 מיליון שקל ● על כניסתה הצפויה של רשת קארפור לישראל: "שופרסל מברכת על כל תחרות, ונדע להתמודד עם כל האתגרים"

סניף של שופרסל דיל / צילום: איל יצהר
סניף של שופרסל דיל / צילום: איל יצהר

שופרסל , רשת הקמעונאות המובילה בישראל, סגרה את שנת 2021 עם ירידה של 3.1% בהכנסותיה לעומת 2020, לכ-14.8 מיליארד שקל. בחברה מייחסים את הירידה להיחלשות השפעתו של משבר הקורונה במגזר קמעונאות המזון עם חזרת המשק לשגרה.

אולם עליית ערך נכסי הנדל"ן של הרשת סידרה לשופרסל רווח של 51 מיליון שקל בסיכום השנה, לעומת רווח של 13 מיליון שקל ב-2020. זו בתורה תרמה לעלייה של 4.5% ברווח התפעולי השנתי, שהגיע לכ-779 מיליון שקל (5.3% מההכנסות). בשורה התחתונה רשמה שופרסל עלייה של 1.5% ברווח הנקי, ל-393 מיליון שקל אשתקד.

את הרבעון הרביעי סיימה החברה עם ירידה של 7% בהכנסות לרמה של כ-3.6 מיליארד שקל. בשורה התפעולית נרשמה ירידה של 2% ל-211 מיליון שקל (5.8% מההכנסות), והרווח הנקי הצטמק ב-17% והסתכם ב-100 מיליון שקל.

המכירות בסניפים זהים רשמו ירידה של כ-9.5% ברבעון הרביעי ושל 5.6% בסיכום שנתי, לעומת התקופות המקבילות ב-2020.

תרומת BE - רווח תפעולי של 9 מיליון שקל

מכירות המותג הפרטי של שופרסל הסתכמו בכ-3.8 מיליארד שקל, נתח של 26.6% מסך מכירות המזון של הרשת, לעומת כ-3.9 מיליארד שקל שהיוו 25.8% מהמכירות ב-2020. פעילות האונליין הניבה מכירות של כ-2.8 מיליארד שקל שהיוו 20.5% מכלל מכירות המזון, לעומת 20.3% בשנה קודמת.

רשת הפארם Be הנמצאת בבעלות שופרסל מציגה שיפור בתוצאותיה, עם הכנסות שגדלו אשתקד ב-18.5% ל-966 מיליון שקל. ברבעון הרביעי הכנסות Be עמדו על כ-256 מיליון שקל, גידול של 24.3% בהשוואה לרבעון מקביל, שנבע בעיקרו מפתיחת סניפים חדשים, גידול בפעילות האונליין, עלייה במכירות החנויות הזהות ומפעילות חדשה בתחום בדיקות הקורונה.

המכירות בסניפים הזהים ברשת Be גדלו ב-10.6% בהשוואה לשנת 2020, והרשת עברה לרווח תפעולי של 9 מיליון שקל, לעומת הפסד תפעולי של 19 מיליון שקל ב-2020.

"המחצית השנייה לוותה ברעשים, ועדיין הביצועים טובים ביותר"

שופרסל, המתנהלת כבר כמה שנים ללא גרעין שליטה, מרכזת עניין בתקופה האחרונה. בשבוע שעבר היו אלה האחים יוסי ושלומי אמיר, מייסדי רשת המזון פרשמרקט שנמכרה לפז, שהגישו הצעה לרכוש רבע ממניות שופרסל תמורת כ-2.5 מיליארד שקל, אך כעבור יומיים בלבד משכו את הצעתם לנוכח התנגדותה של פז.

עוד קודם לכן התפרסמו דבר חקירה ברשות התחרות בחשד לתיאום מחירים בין רשתות מזון, ודבר קיומו של אתר ייעודי למגזר החרדי בשם "ישיר למהדרין".

יו"ר שופרסל, יקי ודמני, והמנכ"ל הפורש, איציק אברכהן, התייחסו לאירועים שחוותה הרשת בשנה החולפת, ואמרו כי "שנת 2021 התאפיינה ברובה ביציאה של מדינת ישראל מתקופת הסגרים של הקורונה שאפיינה את השנה שקדמה לה, ובכל זאת החברה הצליחה להגיע לתוצאות דומות לתוצאות השיא של 2020.

"אנו ממשיכים בחיזוק אבני הליבה באסטרטגיית הצמיחה שלה, ובראשם פעילות האונליין, רשת Be, פעילות שופרסל עסקים, שופרסל פיננסים, מועדון הלקוחות, המותג הפרטי ועוד. באמצעותם, פועלת החברה לשיפור הצעות הערך שלה לצרכן הישראלי, תוך קידום חדשנות ובידול בשוק שבו היא פועלת".

אברכהן הוסיף כי "המחצית הראשונה של 2021 היוותה המשך ישיר לשנת הקורונה עם הסגרים, מקומות רבים לא פעלו והקמעונאות המשיכה להיות בשיא. עם הקמת הממשלה החדשה המדיניות השתנתה, המשק נפתח במכה והמספרים התחילו לחזור לשגרה.

"מחצית השנה השנייה כבר לוותה ברעשים כמו החקירה בחשד לתיאום מחירים והפרסום על 'ישיר למהדרין' (לפיו שופרסל מוכרת במחירים זולים יותר לקהל החרדי, ש"ס). ועדיין, אנחנו מציגים את השנתיים הטובות ביותר בביצועי הרשת, למרות התחרות. מנועי הצמיחה עובדים, השנה הייתה מיוחדת ורווחית, וגם אם נוריד את פעילות הנדל"ן שלנו - התוצאות מאוד גבוהות".

לגבי כניסתה הצפויה של ענקית הקמעונאות הצרפתית קארפור לישראל (באמצעות רשת יינות ביתן), אמר אברכהן כי "שופרסל מברכת על כל תחרות, וכפי שהיה בעבר, כך גם בעתיד נדע להתמודד עם כל האתגרים כקבוצה ישראלית חזקה, עם התשתיות הטובות ביותר ואנשי המקצוע הטובים ביותר".

בהקשר זה נציין כי שופרסל בחנה בשנת 2021 תחומי קמעונאות שאינם דווקא בענף המזון, בין היתר באמצעות המשא-ומתן לרכישת רשת חנויות הסטוק דן דיל ורכישת 60% ממניות חברת מוצרי החשמל מיני ליין. "כרשת הקמעונאות החזקה בארץ, כדי לעשות את כל המאמצים שלא להעלות מחירים, אנחנו חייבים לקחת את הפעילות שלנו למקומות אחרים", אמר אברכהן. "לכן אנחנו מחפשים פעילויות נוספות שהן גם סינרגטיות ומייצרות רווחיות טובה".

עוד כתבות

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

מי קיבל מידע פנים על מניית הפלא של ת"א? החשד שבודקת רשות ני"ע

זינוק חסר תקדים הפך את מניית ארית לכוכבת של הבורסה ● כעת חושדת הרשות בעבירות מידע פנים, על פי הערכות בשוק, ע"י בכיר בבית השקעות ● ארית: "בטוחים שהעניין יסתיים בלא כלום"

רחפנים של חברת אקסטנד / צילום: אקסטנד

חברת הרחפנים שמגיעה לוול סטריט וממחישה עד כמה התחום לוהט

כניסתה הצפויה של אקסטנד הישראלית לנאסד"ק לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר אינה אירוע נקודתי ● תחום הרחפנים עובר מתמחור של טרנד חם לתמחור של תשתית אסטרטגית גלובלית

ריצ'רד פרנסיס, מנכ''ל טבע / צילום: אלעד מלכה

אחרי זינוק של 80% במניית טבע: המנכ"ל פרנסיס מוכר מניות בכ-50 מיליון שקל

נשיא ומנכ"ל טבע ריצ'רד פרנסיס צפוי למכור מניות שקיבל כחלק מתוכנית התגמול שלו, תוך שהוא נהנה מהזינוק במחיר המניה בשנה החולפת ● לאחרונה קיבל מניות נוספות בשווי של 50 מיליון דולר ● בכך, חגיגת המימושים בבורסה נמשכת: 20 מיליארד שקל זרמו לכיסי בעלי עניין בת"א בשנת השיא

מטוס Ryanair / צילום: ryanair

החל מ-120 דולר: החברות שהסתערו על הקו הרווחי של החברה שנטשה את ישראל

בקיץ הקרוב היצע הטיסות לאיטליה יגדל בזכות תחרות גוברת של חברות התעופה על היעדים ● החברות זיהו את הפוטנציאל, בין היתר בזכות היעדרה של ריינאייר, והחלו בהשתלטות על הקווים ליעדים שהפעילה בעבר ● וגם: חברת הלואו קוסט שתגביר את התחרות בטיסות לגרמניה

אלונה בר און, מו''ל גלובס, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

אלונה בר און, מו"ל גלובס: "עיתונות כלכלית מביאה נתונים ולא דעות פוליטיות"

"אנחנו מנסים לעשות עיתונות אחרת", כך אמרה הבוקר אלונה בר און, מו"ל גלובס, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוסיפה בר און, כי "המטרה שלנו היא לספק לאזרחים מידע מהימן ומדויק לו הם זקוקים לצורך תפקודם בחברה החופשית"

יהודה מורגנשטרן, מנכ''ל משרד הבינוי והשיכון, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון על מחירי הדיור: "כופר בזה שיש עליות"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס אמר יהודה מורגנשטרן כי ההסכם המתגבש עם קריית שמונה הוא חלק מתוכנית השקעות של עשרות מיליארדי שקלים בצפון • עם זאת הוא התריע ש"אנחנו מאבדים את הצפון", וקרא להציב יעד ממשלתי ברור לאזור

הקונסול הכללי בניו יורק, אופיר אקוניס בנימיני וגואטה, כאן ב', 11.02.26 / צילום: דוברות הכנסת

האם לאיראן יש טילים שמאיימים על ארה"ב?

הטווח המקסימלי של הטילים שבידי איראן רחוק מלהגיע לארה"ב, והוא יכול להגיע רק עד מזרח ודרום אירופה ● המשרוקית של גלובס

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה חיובית בת"א; מניות הטכנולוגיה והביטחוניות בלטו לטובה

מדדי ת"א 35 עלה ב-0.8% ● חוקרי רשות ני"ע ביצעו חיפוש במשרדי ארית עקב חשד לעבירות מידע פנים; מניית החברה ירדה ● ג'י סיטי יורדת בכ-10% ● הראל: בהחלטות הבאות, הריביות בישראל, בארה"ב ובסין יישארו ללא שינוי ● סקר של בנק אוף אמריקה: מספר שיא של משקיעים סבור כי ההשקעות ב-AI מופרזות ● האזהרה של אילון מאסק וטים קוק: זה המשבר הבא, וזה הולך ומתקרב

חיילי מילואים / צילום: דובר צה''ל

הנתונים חושפים: כ־60% מהבקשות לפטר מילואימניקים מאושרות

שנתיים לתוך המלחמה, נתוני משרד הביטחון ל–2025 חושפים חולשה משמעותית במעטפת ההגנה התעסוקתית של המשרתים ● כ–60% מבקשות המעסיקים לפיטורים חריגים התקבלו, ומנגד שיעור גבוה מהתלונות על פגיעה בזכויות המילואימניקים נדחו

נשיא טורקיה, רג'פ טאייפ ארדואן / צילום: ap, Achmad Ibrahim

גם עצירת המלחמה לא בולמת את שנאתו של ארדואן כלפי ישראל. זו הסנקציה החדשה

אחרי המסלול העוקף דרך הרשות הפלסטינית והפריקה והטעינה מחדש בנמלים זרים, אנקרה מהדקת את החנק הכלכלי: הופסקה הנפקת "תעודות העדפה" (יורומד) המאפשרות פטור ממכס לסחורות טורקיות המגיעות לישראל דרך צד שלישי ● הנפגע הצפוי העיקרי: ענף הרכב

אוניית צים LNG / צילום: Mr YC Chou

זכרונות מעסקת טאואר: הסיבה שמניית צים זינקה לפחות מהשווי במכירה

השווי של צים זינק אל פחות משווי העסקה בגלל החשש שזו לא תצא לפועל ● השגת האישורים הנדרשים לעסקה צפויה להימשך עוד חודשים ארוכים, והחששות כבר צפים על פני השטח

שוקי ניר, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: באדיבות סולאראדג'

"עוברים להתקפה": סולאראדג' ממשיכה להציג שיפור בתוצאות

לאחר שמניית חברת הטכנולוגיה לתחום האנרגיה הסולארית זינקה ב-120% בשנה האחרונה, היא מציגה עלייה של 71% בהכנסות הרבעון וצמצום ההפסד ● המנכ"ל: "נתמקד בצמיחה רווחית"

אוניות מטען בנמל עקבה, ירדן / צילום: Shutterstock

עשרות מיליונים למשך 30 שנה: אבו דאבי מהמרת על נמל עקבה

חברת הנמלים AD Ports חתמה על הסכם תפעול ארוך טווח בנמל הירדני ● למרות הנחיתות מול נמלי הים התיכון והאיום הביטחוני, האמירתים מזהים פוטנציאל בעורק החיים הראשי של הממלכה

עפרי אליהו-רימוני, ממייסדי ארגון ''הביתה חוזרים לגליל'', בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

עפרי-רימוני: "אי-אפשר להגיד שאין פה ממשלה. הם התחילו בצעדים קטנים, וצריך להגדיל"

לירן לנגליב, מנכ"ל Conexa, ועפרי אליהו-רימוני, ממייסדי ארגון "הביתה חוזרים לגליל", דיברו בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס על דור העתיד של הגליל, וסיפרו מדוע העתיקו לאחרונה את מקום מגוריהם לצפון ● אליהו-רימוני: "אם המדינה תשים לעצמה יעד להפוך את עמק החולה לעמק הסיליקון, זה יקרה"

אשקלון. ''אנשים רוצים איכות חיים טובה'' / צילום: Shutterstock

הבטיחו לישראלים שהנטו שלהם יגדל אם יעברו לפריפריה, אז למה הם לא באים

בנק ישראל פרסם לאחרונה מחקר שהראה כי הטבות המס שניתנו לפריפריה עלו למדינה מאות אלפי שקלים לכל תושב, ולא שינו דרמטית את מאזן ההגירה ● החוקרת עדי פינקלשטיין: "ההטבות האלה לא מספיקות כדי למשוך אנשים ליישובים החלשים באמת"

קופסאות מזון התינוקות נוטרילון של טבע / צילום: טלי בוגדנובסקי

צעד אחד צעד: כך פוספס רעלן הצרוליד בנוטרילון

ועדת הכנסת חשפה את השתלשלות האירועים - ממועד זיהוי הרעלן בעולם ועד הריקול בישראל ● המסקנה: משרד הבריאות פעל מהר, אך מדינת ישראל לא הייתה בעדיפות על שולחן הרגולטורים האירופאים, ומערכת המעקב מצריכה חיזוק

יו''ר המועצה הלאומית לכלכלה, אבי שמחון / צילום: שלומי יוסף

ויכוח בין האוצר ליועץ הכלכלי של רה"מ: האם תוקם חוות שרתים בפריפריה?

פרופ' אבי שמחון דוחף להגדרת חוות שרתים כ"תשתית לאומית" - ולאפשר הקמת תחנות כוח צמודות במסלול עוקף רשויות מקומיות ● באוצר מתנגדים מחשש לעומס על רשת החשמל ועלויות כבדות ● הביקורת: "ההטבות מוגבלות לצפון הקרוב ולדרום המרכז, הגליל והנגב - בחוץ"

דונלד טראמפ, בנימין נתניהו, עלי חמינאי / עיבוד: ap, Mark Schiefelbein

הערכות: טראמפ קרוב לתת פקודה ליציאה למלחמה במזרח התיכון

דריכות גבוהה בישראל לקראת אפשרות לתקיפה אמריקאית באיראן על רקע תקיעות השיחות בז'נווה ● אסון בצנחנים: עפרי זוהה בטעות כאיום - ונפגע מאש חברו. הכוח פעל בח'אן יונס לחשיפת רשת מנהרות שבה הוחזקו גם חטופים ● באיראן הודיעו: נקיים מחר תרגיל ימי עם רוסיה בים עומאן ובצפון האוקיינוס ההודי ● הערכה בישראל: בעוד כשבוע תושלם צבירת הכוח הצבאי של ארה"ב במזרח התיכון ● עדכונים שוטפים

אייזק דבח, מנכ''ל דלתא ובעל השליטה / צילום: רמי שלוש

אייזיק דבח: "הדבר היחיד שמכעיס אותי זה שהבורסה כאן מזנקת ומניית דלתא לא"

יום לאחר צניחה של 16% במניית החברה הבת, בעלי דלתא גליל מתקשה להבין את תגובת השוק: "אנשים קנו קצת פחות פיג'מות, אבל זו חברה נהדרת" ● למרות עלייה במכירות, הרווח הנקי של דלתא נשחק, בשל הפרשה לרפורמת המכסים של טראמפ: "מעבירים הרבה ייצור למצרים"

אלי כהן, מנכ''ל אוניברסיטת קריית שמונה והגליל בהקמה, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל אוניברסיטת תל חי: "הכפלנו את המספר הבוגרים שנשארים בצפון, אבל היעדר התעסוקה מקשה"

"הגורם המרכזי שמקשה על הבוגרים שלנו להישאר הוא התעסוקה", כך אמר מנכ"ל האקדמית תל חי, אלי כהן, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוא ציין כי "יש אוניברסיטאות בחיפה, אבל חיפה זה לא באמת הצפון מבחינתנו, זה לא המטרופולין שלנו"