גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מחברת החשמל לשופרסל ובחזרה: הדלתות המסתובבות שעשויות לסכל את חזרתו של איציק אברכהן לחברה

בשלהי 2020 היה יפתח רון-טל המועמד המוביל לתפקיד יו"ר שופרסל, אך הוא לא נבחר בעקבות התנגדותו של המנכ"ל דאז איציק אברכהן ● שנה וחצי לאחר מכן, רון-טל, כיו"ר מגדל, יכול להכשיל את מינויו של אותו אברכהן ליו"ר הרשת הקמעונאית הגדולה בישראל ● ואיך כל זה קשור לחברת החשמל

איציק אברכהן ויפתח רון-טל / צילום: סיון פרג', יוסי וייס, חברת החשמל
איציק אברכהן ויפתח רון-טל / צילום: סיון פרג', יוסי וייס, חברת החשמל

בעוד מספר שבועות צפויה להתכנס האסיפה הכללית של בעלי המניות בשופרסל , הרשת הקמעונאית הגדולה בישראל, כדי לבחור ארבעה דירקטורים. השם החם מבין המועמדים צפוי על-פי ההערכות להיות מנכ"ל החברה עד לא מזמן, איציק אברכהן, שככל הידוע מעוניין לחזור לרשת, שאותה עזב בטריקת דלת, לתפקיד היו"ר.

אברכהן הודיע בחודש ינואר האחרון כי הוא עוזב את שופרסל על רקע חילוקי דעות עם היו"ר יקי ודמני. לפני כשבועיים נאלץ ודמני עצמו להתפטר מתפקיד היו"ר, לאחר שוועדת הרכב הדירקטוריון החליטה פה-אחד שלא להמליץ עליו להמשך כהונת דירקטור. אל המשבצת שמפנה ודמני מנסה על-פי ההערכות להיכנס אברכהן, אך למרות שנים מוצלחות כמנכ"ל, הפיכתו ליו"ר הרשת אינה מובטחת.

מי שעשוי להקשות עליו את השלמת המהלך הוא מי שאברכהן עצמו לא רצה שיכהן מעליו כיו"ר בשבתו כמנכ"ל שופרסל - האלוף (במיל') יפתח רון-טל, שמכהן כיום כיו"ר חברת הביטוח מגדל, בעלת המניות הגדולה בשופרסל, עם החזקה של כ-11.7% מהמניות.

רון-טל מונה ליו"ר מגדל באוגוסט 2021, חודשים ספורים לאחר שמינויו ליו"ר שופרסל טורפד, למרות שכבר הוכתר על-ידי רבים כמחליפו של מאוריסיו ביאור (נציגו של בעל השליטה לשעבר בשופרסל, אדוארדו אלשטיין). הטרפוד בוצע על-פי ההערכות על-ידי אותו אברכהן שעכשיו זקוק לתמיכתה של מגדל, במעין "גלגל מסתובב". 

בראיון שהעניק אברכהן באוקטובר 2020, לפני ההחלטה על מינוי היו"ר, הוא רמז כי אם ימונה מעליו יו"ר דומיננטי, הוא עצמו יפרוש מניהול החברה, ובכך גרם ככל הנראה לדירקטוריון שופרסל למנות לתפקיד את ודמני, ורצה הגורל ובשל חילוקי דעות עימו פרש לבסוף אברכהן. גלגל מסתובב כבר אמרנו?

 

אברכהן יוכל לעקוף התנגדות פוטנציאלית של מגדל

לפי שעה, בחברת הביטוח מגדל טרם הוחלט כיצד להצביע אם וכאשר תעלה שאלת ההצבעה בעד או נגד מינויו של אברכהן לדירקטוריון שופרסל. ככל הידוע, טרם נעשתה פנייה לחברה, כמו למוסדיים האחרים, לגבי זהות הדירקטורים.

אברכהן יוכל לדלג מעל התנגדות של מגדל אם זו אכן תעלה, אם יצליח לגייס את יתר הגופים המוסדיים - הראל, כלל, אלטשולר שחם, מנורה מבטחים והפניקס - המחזיקים במניות שופרסל בשיעורים הקרובים מאוד להחזקות של מגדל.

לכן השאלה היא אם רון-טל ירצה להתנגד באופן פומבי למינוי אברכהן, ועד כמה מגדל תעמוד על הרגליים האחוריות באשר למינוי כזה. רון-טל עצמו הוכיח כי כשהוא דוחף למינוי כלשהו, הוא מצליח להשפיע עליו, כפי שקרה עם מינוי מנכ"ל מגדל, אז התנגד רון-טל למינוי המועמד שהציב בעל השליטה במגדל, שלמה אליהו, והוביל את הדירקטוריון לבחור במועמד המועדף עליו.

אפרופו רון-טל, מי שכרוכה באופן רציף במתרחש בשופרסל בשנים האחרונות, גם אם בצורה עקיפה, היא חברת החשמל. שלוש מבין הדמויות המרכזיות באירועים האחרונים בצמרת שופרסל מכירות זו את זו היכרות עמוקה, וכיהנו במקביל בתפקידים שונים בחברת החשמל.

כאשר רון-טל היה יו"ר חברת החשמל, כיהן ודמני לצדו כדירקטור בחברה, ואילו עופר בלוך, שמונה בפברואר למנכ"ל שופרסל, כיהן תחתיהם כמנכ"ל חברת החשמל. רון-טל אומנם לא הצליח לעשות את המעבר לכסף הגדול של שופרסל, אך ודמני עמד במשימה זו כשהתמנה ליו"ר הרשת. הוא אומנם התפטר לאחרונה (ונשאר בינתיים כדירקטור עד לאסיפת בעלי המניות), אך הצליח להביא עוד לפני כן למינוי של בלוך לתפקיד מנכ"ל רשת הקמעונאות, כך שאין לזלזל בכוחו של הטריו.

ממגדל ביטוח נמסר: "ההחלטות במגדל מתבצעות באופן ענייני ומקצועי, לטובת העמיתים בלבד".

שלושה דירקטורים עומדים לבחירה מחודשת

כאמור, שופרסל נערכת לכינוס האסיפה השנתית של בעלי מניותיה, שבה ייקבעו חברי הדירקטוריון שיובילו את החברה בשנה הקרובה. על-פי ההערכות, האסיפה תתכנס רק במחצית הראשונה של חודש יוני, מאחר שטרם פורסם הזימון לה.

אלו שיקבעו את הרכב הדירקטוריון בשופרסל הם הגופים המוסדיים, ובראשם חמש חברות הביטוח הגדולות (הפניקס, הראל, מגדל, כלל ומנורה) ובית ההשקעות אלטשולר שחם, שמחזיקים יחד כ-60% ממניות החברה (9%-11% כל אחד). גופים אלה הם שיכריעו באופן ישיר את הרכב הדירקטוריון, וישפיעו בכך על בחירת היו"ר הקבוע לחברה והמנכ"ל שיוביל אותה בשנים הקרובות.

במצב הנוכחי, לשופרסל שמונה דירקטורים, מתוכם ארבעה דח"צים שאינם עומדים לבחירה. מבין ארבעת הדירקטורים הרגילים שנדרשים לבחירה מחודשת, החליט הדירקטוריון להעמיד לבחירה רק שלושה - רן גוטפריד, איילת בן עזר ויואב שלוש.

את הדירקטור הרביעי, יקי ודמני, שכיהן עד לאחרונה בתפקיד יו"ר הדירקטוריון, החליט כאמור הדירקטוריון שלא להעמיד לבחירה מחודש, בלחץ הגופים המוסדיים. בנוסף, אמור הדירקטוריון להכריע על הגדלת מספר הדירקטורים בחברה משמונה לתשעה, כך שלמעשה יתמודדו שלושת הדירקטורים המכהנים על חמישה מקומות פנויים, מול מועמדים נוספים שיוצעו בידי בעלי המניות השונים.

בהתחשב בהתנהלות הדירקטוריון בחודשים האחרונים, צפויה לדירקטורים הקיימים התמודדות קשה מול המועמדים בשוק. על-פי הערכות מצד משקיעים שונים בשוק, צפויים לפחות שני דירקטורים לאבד את מקומם בדירקטוריון (נוסף על יקי ודמני), וזאת בשל חוסר שביעות-הרצון של הגופים המוסדיים מהתנהלות הדירקטוריון בחודשים האחרונים.

לדברי אותם גורמים, מי שצפויים לאבד את מקומם הם יואב שלוש ואיילת בן עזר, בעוד שגוטפריד יצליח כנראה לשמור על מקומו. גוטפריד כיהן בעבר כדירקטור עצמאי (מקביל לדירקטור בלתי תלוי בישראל) בחברת התרופות הזרה פריגו, ולאחר סיום כהונתו שימש כיועץ חיצוני לחברה.

לרעתם של שלוש ובן עזר נזקפת החולשה הכללית שהפגינו כלל הדירקטורים מול ניסיונו של היו"ר לשעבר ודמני להוביל מהלך לרכישת חברת שיווק מוצרי החשמל מיני ליין, וכן התנהלות הדירקטוריון סביב המשבר בין ודמני למנכ"ל איציק אברכהן, שהוביל לעזיבתו של האחרון. בנוסף לכך זכה שלוש לנקודה שלילית מצד חלק מהמשקיעים, לאחר שבחר להימנע בהצבעה בדירקטוריון על הצעת ההחלטה שלא להעמיד את ודמני לבחירה מחודשת.

כך צפויים למעשה להתפנות ארבעה מקומות בדירקטוריון למועמדים חדשים שיציעו בעלי המניות. על-פי הערכות בשוק, רוב הגופים המוסדיים ירצו לראות את אברכהן חוזר לשופרסל כדי לייצב מחדש את הספינה, כך שלפחות אחד הגופים צפוי להגיש את מועמדותו של אברכהן לאחר פרסום הזימון לאסיפת בעלי המניות.

בין בעלי המניות בשופרסל יש כאלו המאמינים כי החזרת אברכהן היא מהלך נכון לאחר הזעזועים שעברה החברה. אדם כמוהו יידע להערכתם להרגיע את המערכת, שנתפסת בעיניהם חסרת יציבות בעת הנוכחית.

בנוסף, אותם בעלי מניות מאמינים כי אברכהן גם יידע להחזיר חלק מהמנהלים הבכירים שעזבו בשנים האחרונות את החברה. מעבר לאברכהן, הגופים המוסדיים כבר החלו לחפש מועמדים נוספים שיאיישו את שלושת הכיסאות הנוספים בדירקטוריון שופרסל, וחיפושים אלה צפויים לצבור תאוצה בשבועות הקרובים.

חיפושים אלה מתבצעים הן דרך פניות למועמדים פוטנציאליים והן דרך בחינת הצעות המתקבלות אצל המוסדיים מצד מועמדים מטעם עצמם. על-פי ההערכות, המוסדיים יחפשו מועמדים בעלי ניסיון בתחומי הקמעונאות.

אחרי בחירת הדירקטוריון החדש, הוא יצטרך לקבל החלטה על מינוי יו"ר קבוע, או במילים אחרות, האם למנות את אברכהן ליו"ר או לא. מצד אחד, תגדל השפעתו של אברכהן על ייצובה של שופרסל במקרה של מינויו ליו"ר, אולם מנגד יצטרך הדירקטוריון לדאוג כי מינוי כזה לא יהפוך את אברכהן לשליט כל יכול בחברה.

בהמשך תעלה לדיון גם שאלת המנכ"ל החדש. לכאורה, הדירקטוריון הנוכחי בחר בעופר בלוך כמחליפו של אברכהן, ואף החתים אותו על על הסכם העסקה, אולם על-פי הערכות בשוק, השינוי המסתמן בהרכב הדירקטוריון צפוי לשנות החלטה זו.

בלוך נתפס בידי הגופים המוסדיים כמינוי לא נכון לשופרסל, לנוכח חוסר ניסיונו בתחום הקמעונאות. לעניין זה, בחירתו בידי הדירקטוריון הקודם, ואף החתמתו על הסכם שכר, מוסיפים לרצון של חלק מהמשקיעים להחליף את מרבית חברי הדירקטוריון העומדים למינוי מחדש. במקומו של בלוך עשוי להתמנות אורי קילשטיין, לשעבר המשנה למנכ"ל ומנהל אגף הסחר והשיווק בשופרסל.

הדירקטוריון יצטרך לבחון את ההצעות בנושא הנדל"ן

במקביל, הדירקטוריון החדש יידרש לבחון מחדש את נושא השבחת הנדל"ן שבבעלות החברה ואת ההצעות השונות שכבר הונחו בפני החברה בנושא. כיום מונחות בפני הדירקטוריון שתי הצעות, האחת של קרנות ברוש ו-JTLV והשנייה של חברת אמות השקעות.

כזכור, קרן הגידור ברוש וקרן הנדל"ן JTLV העלו הצעה להזרים 540 מיליון שקל לחברת שופרסל נדל"ן כנגד הקצאה של 15% ממניותיה. חברה זו תכלול את כל המבנים והקרקעות של שופרסל ותצא במקביל להסכם ההשקעה גם להנפקה ראשונית של מניותיה בבורסה.

אמות מצדה הציעה לדון עם שופרסל על סוג ההשקעה שתתאים לה, לנוכח שיתוף-הפעולה ארוך השנים בין השתיים בתחומי הנדל"ן המניב. לפי אמות, לשתי החברות יש שיתוף-פעולה עסקי ופורה בן עשרות שנים, הן בתחום השכרת סניפים ומרכזים לוגיסטיים והן בייזום והקמה משותפים של מרכז הפצה ומבנה משרדים.

על-פי הערכות גורמים שונים בשוק, גם אברכהן מבין כיום כי הגיע הזמן להשביח את הנדל"ן של שופרסל, וזאת למרות שבעת כהונתו כמנכ"ל לא בוצעו צעדים מהותיים בתחום זה.

עוד כתבות

מנכ''ל נמלי ישראל הפורש, יצחק בלומנטל / צילום: שלומי יוסף

הסיפור המטלטל על המנכ"ל שקיבל בשורת איוב ושרד אותה

כשיצחק בלומנטל, אז מנכ"ל חברת נמלי ישראל, חש ברע, הוא היה בטוח שייקח כדור ויחזור לעבודה בתוך שעתיים ● אך הרופאים צפו שנותרו לו שבועות ספורים ● בראיון סיכום כהונה הוא מדבר על השנה המטלטלת ועל ההחלמה המפתיעה ומספר על תוכנית הנמלים החדשנית ש"תשפיע על המשק כולו"

טרונג מיי לאן, אשת העסקים שעומדת במרכז פרשת ההונאה / צילום: phapluat tv

היא הורשעה על שהפכה בנק לכספומט האישי שלה - ונידונה למוות

המקרה של הטייקונית טרונג מיי לאן הפך לאחד המתוקשרים ביותר בקמפיין של וייטנאם נגד שחיתות, שזכה לכינוי "כבשן בוער"

נגמ''ש צה''לי / צילום: צילום מנתק

עסקת הענק של משרד הביטחון בתחום השריון

קבוצת אימקו ומשרד הביטחון הודיעו על הסכם מסגרת רב־שנתי בסך 377 מיליון שקל ● ההסכם החדש צפוי יותר מלהכפיל את צבר ההזמנות של הקבוצה לסך של כ־725 מיליון שקל ● בעקבות העסקה, מניית אימקו זינקה ב-19% ● ובאיזה חוזה זכתה היום אלביט?

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

למי הקדישה אלופת אירופה החדשה בג'ודו את זכייתה בזהב?

איך נקראת מערכת ההגנה האווירית החדשה שפיתחה אלביט ושתימכר ללקוחות בינלאומיים, במה עוסק הפלאונטולוג, ובאיזו שנה הותקן הרמזור הראשון באילת? ● הטריוויה השבועית

פרויקט TechMod / הדמיה: 3division

בהשקעה של יותר ממיליארד שקל: הפרויקט שצפוי לשנות את מודיעין

פרויקט TechMod בשטח של יותר מ־100 אלף מ"ר יוקם בפארק הטכנולוגי במודיעין, על קרקע בשווי של כ-62 מיליון שקל ● השותפים בפרויקט מאמינים כי הוא יתן מענה לאחד החוסרים הגדולים בעיר - מקומות תעסוקה ● כיום יותר מ־75% מתושבי העיר עובדים מחוץ לה

מחאת משפחות החטופים בקיסריה / צילום: מטה המשפחות

עינב צנגאוקר שבנה חטוף: נתניהו מטרפד עסקה תוך שהוא מתחבא תחת 'גורם מדיני בכיר'

המו"מ במצרים: ישראל לא תשלח משלחת לקהיר - עד להגעת תשובת חמאס הרשמית ● מקור בחמאס ל-N12: מתקרבים להסכם, ארה"ב הבטיחה את סיום המלחמה ● גם בסעודיה מדווחים - חמאס הגיב באופן חיובי להצעה המצרית, ארה"ב סיפקה ערבויות ● דיווח ערבי: ישראל לא מתנגדת לשחרורו של רב המחבלים מרואן ברגותי ● עדכונים בולטים

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: אלכס קולומויסקי־ידיעות אחרונות, דוברות הרשות השופטת, איל יצהר

האינטרסים והדילים: מאחורי הקלעים של הוועדה לבחירת שופטים

עשרות שופטים ורשמים חדשים מונו בשבוע שעבר, צעד הכרחי לאור העומס הכבד על מערכת המשפט ● הפשרות שנאלצו לעשות בוועדה כדי לזכות במינויים החדשים, ההישגים של הקואליציה, השריף החדש בנגב והמשמעות הנעלמת של המילה "זמני" ● חמש הערות על בליץ המינויים

כל תאגידי הבידור קרקרו סביב הסדרה / צילום: Shutterstock

הומור חצוף ואותנטי: סדרת הילדים שכבשה דווקא את ההורים

למרות הצנזורה של דיסני והביקורות הקשות מנציגי ה–Woke, "בלואי" שוברת שיאי צפייה, מגלגלת מיליארדים ממרצ'נדייז וסוחפת אחריה בעיקר מבוגרים שנהנים מהניואנסים ● כך הפכה סדרה מצוירת על משפחת כלבים אוסטרלית לתופעה עולמית

מוויקס ועד מאנדיי: לעובדי ההייטק יש אופציות בשווי 2 מיליארד דולר לממש

לאחר שבשנה החולפת מימשו עובדים בחברות הטכנולוגיה מישראל אופציות ברווח של 824 מיליון דולר - כשליש משווי המימושים בשנת השיא 2021, הובילו העליות בשווקים לזינוק בשווי ההטבה שבה הם מחזיקים כיום ● חברות שבולטות בהיקף ההטבה לעובדים: סנטינל וואן, מאנדיי, נייס וגלובל־אי ● וגם: כך מפתות חברות ההייטק עובדים כשיש פחות כסף בקופה, ומה עדיף - אופציות או מניות חסומות?

סיכונים גיאופוליטיים מוגברים משפיעים גם על מערכת הבנקאות הישראלית / אילוסטרציה: Shutterstock

כצעד משלים להורדת הדירוג של ישראל: S&P הורידה דירוג לבנקים לאומי והפועלים

בחברת הדירוג העולמית ציינו כי למרות שהם עוד מקווים שהסלמה מול איראן, חיזבאללה וחמאס תימנע, "הסיכונים הגיאופוליטיים הגבוהים ממילא איתם מתמודדת ישראל גדלו עוד יותר" • הדירוג של לאומי והפועלים ירדו ל-A-/A-2 • הדירוגים של מזרחי טפחות ודיסקונט נותרו זהים • לכולם תחזית שלילית אך בחברה ציינו כי הרווחיות הגבוהה עשויה לרכך את השפעת הסביבה השלילית

מכרה זהב של טלקו בטג'יקיסטן. טונות של שאריות עפר / צילום: Reuters, NAZARALI PIRNAZAROV

מתנגדי הביטקוין אמרו שכרייתו צורכת תועפות חשמל, אך הוא לא מתקרב לנזק העצום מכריית זהב

מחיר הזהב הולך ועולה, והפקתו תובעת מחיר לא קטן: שחרור חומרים רעילים ומסרטנים, הרס צמחייה ומקורות מים, וחייהם של מאות הרוגים ואלפי פצועים שעסקו בכרייתו ● כשמנגד ניצבת כריית הביטקוין, שנשענת יותר ויותר על אנרגיה נקייה, נשאלת השאלה: מדוע מוצדק לבזבז כל כך הרבה נכסים סביבתיים רק כדי לכרות מהאדמה מתכת צהובה שתיקבר במרתפי הבנקים המרכזיים

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ''י / צילום: אורטל צבר

התחזית של הבכירה ברמ"י לקרקע הלוהטת של תל אביב

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ"י, מצהירה שייצאו לשיווק קרקעות נוספות בשדה דב עוד השנה ● את המשך פינוי בסיסי צה"ל ומפעלים של מערכת הביטחון מאזורי הביקוש היא רואה כאתגר מרכזי ואומרת: "צריך להבין שיש מערכת אזרחית שחייבת להתפתח ולא יכול להיות שהמארג הביטחוני יקבל את הבכורה"

נמל גמליק בטורקיה / צילום: Shutterstock

כך אנשי מסחר בטורקיה ובישראל פועלים לעקוף את החרם

החלטת ארדואן לאסור סחר עם ישראל הדהים את גורמי המסחר בשני הצדדים, שפועלים עתה למציאת חלופות ● בעוד שאנשי עסקים באנקרה מקווים שמדובר בגל שיחלוף, בממשל מנסים להשיג באמצעות המהלך השפעה על עזה ● 3 הערות

ד''ר רוני סימונס, עמותת שותפות מגן / צילום: ינאי יחיאל

שיטת טיפול חדשה מנסה לסייע ללוחמים במניעת פוסט טראומה

הגישה שמציעה עמותת שותפות מגן משכללת טיפול משנות ה-80 באמצעות טכנולוגיות מציאות רבודה, תנועות עיניים ושיטות לוויסות רגשי ● עד כה, מאות לוחמים ואנשי כוחות הביטחון עברו את הטיפול ●  ישראל מתגייסת

נרנדרה מודי / צילום: Associated Press, Rajesh Kumar Singh

900 מיליון הודים נקראים להחליט אם הם רוצים ראש ממשלה לנצח

נרנדרה מודי מציין עשר שנים לשלטונו אך רוצה עוד חמש, וכנראה יזכה בהן בבחירות שנערכות בהודו ● הוא מודיע שרק דבר אחד מעניין אותו - האומה, וזו אולי אסירת תודה, אך מתרחקת מן האידיאלים הדמוקרטיים, החילוניים והשוויוניים של מייסדיה ● ואיך כל זה קשור למפלגת העבודה בישראל?

הפגנה פרו־פלסטינית בבראון. לחץ הסטודנטים הניב פרי / צילום: Reuters, Anibal Martel

האם אוניברסיטאות אמריקאיות מפתחות נכונות לשאת ולתת על החרמת ישראל?

לפי שעה רק קומץ של אוניברסיטאות ומכללות הציעו למפגינים האנטי־ישראלים להתפנות תמורת חשיפת אחזקותיהן ומשא ומתן על משיכת השקעות ● אבל ביניהן נמצאות לפחות שתי ענקיות, עם תיקים של 20 מיליארד דולר ● עצם נכונותן הפרגמטית לשקול זאת צריכה לעורר חשש

בייראקטר TB2 / צילום: Associated Press, Efrem Lukatsky

החברה הביטחונית הזרה שהעניקה לעובדיה מענק בסך 18 משכורות

החברה הטורקית בייקאר, סמנכ"ל הטכנולוגיות שלה הוא חתנו של ארדואן, היא שיאנית היצוא בטורקיה והודיעה שתחלק לעובדים מענק נדיב במיוחד ● ואיפה החברות הביטחוניות הישראליות עומדות מולה ברמה הגלובלית?

אור צלקובניק / צילום: עדי לם

תוך פחות משנה ועם רייטינג מדשדש: אור צלקובניק עוזב את חדשות 13

צלקובניק הוא המנכ"ל הרביעי שעוזב את חברת החדשות בחמש שנים ● המהלך נובע ככל הנראה בשל חוסר הסכמתו לבצע קיצוצים בכוח האדם ובשל פערים גדולים בינו לבין כתבים בחברה

שר החוץ הטורקי, הקאן פידאן / צילום: Associated Press, Bilal Hussein

שר החוץ הטורקי מעוניין בשת"פ עם המיליציות הפרו־איראניות

בתקופה האחרונה, רבים הרימו גבה בשל הפגישות התכופות של בכירי טורקיה דווקא עם מקביליהם האיראנים ● כעת מתברר כי שר החוץ של טורקיה טען בראיון, כי הוא מאמין שהמיליציות הפרו־איראניות בעיראק יכולות לפעול כנגד המחתרת הכורדית באזור סינג'אר שבצפון עיראק

כרים חאן, התובע הראשי של בית הדין הפלילי בהאג / צילום: Reuters, Latin America News Agency

התובע שנפגש עם משפחות בעוטף וכעת חוששים שיוציא צווים נגד ממשלת ישראל

מומחים מספרים לגלובס על התובע הראשי, כרים חאן, שבידיו הכוח להוציא צווי מעצר בינלאומיים לבכירים ישראלים ● הם מתארים משפטן מוערך שמבין את הזירה הפוליטית, וברגע שהוא מקבל החלטה - קשה להניא אותו ● עם זאת, הם בטוחים: אף אחד לא ייעצר כרגע